Vitamix Professional Series 200 vs 5200: wat is het beste?


Afbeelding Product Details
Beste keuze Vitamix Professional Serie 200 Veelzijdig

Commerciële kwaliteit

Geoptimaliseerd om met granen te werken

Bekijk de prijs
Beste prijs Vitamix 5200 Blender Professional-Grade Betaalbaarder

Zelfreiniging

Variabele snelheidsregeling

Bekijk de prijs

Vandaag kijken we naar twee titanen in de wereld van de blenders. De Vitamix Professional Serie 200, en de Vitamix 5200.

Aan de ene kant is de 5200: een echte klassieker in de top-tier blenders. Het is net zo geliefd in huiskeukens als in culinaire scholen. Aan de andere kant is de Vitamix Professional Series 200 zo gelijkaardig dat de gemiddelde gebruiker het verschil waarschijnlijk niet zal kunnen zien.

Er is geen duidelijke winnaar in dit hoofd aan hoofd. Beide blenders slagen op spectaculaire wijze op hun eigen manier. De 5200 is krachtig genoeg om koude ingrediënten om te zetten in heerlijke, warme soep, het beschikt over tien verschillende snelheidsinstellingen, en heeft het voordeel dat het een beetje meer betaalbaar is dan de 200.

Overigens kan de Professional Serie 200 al deze dingen ook doen. Het enige verschil? Dit apparaat is lichtelijk geüpgraded, wat van voordeel zal zijn voor kopers die op zoek zijn naar de meest veelzijdigheid die ze kunnen krijgen.

Welke eenheid is geschikt voor u? Lees verder om erachter te komen.

Wat zijn de verschillen tussen de twee?

Prijs (winnaar – de Vitamix 5200):

Zoals we in ons overzicht hebben vermeld, is de 5200 de meest budgetvriendelijke van de twee blenders. Het verschil in kosten is niet enorm, maar gezien de gelijkenis tussen deze twee eenheden, is de 5200 een goede manier om wat geld te besparen.

Terwijl de 200 wel een specialiteit heeft die in de 5200 ontbreekt (daar komen we straks nog op terug) is het grootste verschil eigenlijk het ontwerp.

Tenzij je het ontwerp van de 200 echt leuk vindt, kan het de moeite waard zijn om het klassieke uiterlijk van de 5200 te behouden en wat geld te besparen.

 

Veelzijdigheid (Winnaar – de Vitamix 200):

Dit zijn beide uiterst veelzijdige mengers. In beide gevallen krijgt u een machine die gemakkelijk soep en ijs kan maken. Het wordt niet veel veelzijdiger dan dat.

De Pro Series 200 is echter iets meer geoptimaliseerd om de unieke taak van het werken met droge korrels aan te kunnen.

U kunt voor dit apparaat een speciale accessoire voor de droge graancontainer krijgen waarmee u uw eigen meel kunt maken, of zelfs deeg kunt kneden.

Als je deze functie nodig hebt, zal het zeker erg handig zijn om te hebben. Als u echter tevreden bent met het kopen van meel in de winkel, zult u merken dat de 5200 en de 200 min of meer identiek zijn.

Maar toch, of je het nu wel of niet gaat gebruiken, de 200’s capaciteit om met granen te werken geeft het wel het voordeel in de veelzijdigheids-afdeling.

Alles anders: Stropdas:

Echt, alle andere componenten van deze blenders zijn in wezen hetzelfde. Zoals we al een paar keer in dit artikel hebben vermeld, zal de gemiddelde gebruiker weinig verschil zien tussen deze twee blenders.

U krijgt dezelfde snelheidsinstellingen, dezelfde 2.0 pk-motor, hetzelfde motorkoelsysteem en zelfs exact dezelfde primaire container.

Ten behoeve van de koper kan dit uw uiteindelijke beslissing een beetje uitdagend maken. Het goede nieuws is dat beide blenders echt geweldig zijn, dus er is geen verkeerde beslissing.

 

Quick Rundown van de Vitamix 200:

Voordelen

 • 2.0 Paardenkrachtmotor
 • Tien Snelheidsinstellingen
 • Geoptimaliseerd om met granen te werken

Nadelen

 • Duurdere dan 5200

Quick Rundown van de Vitamix 5200:

Voordelen

 • Betaalbaarder dan de Vitamix 200
 • 2.0 Paardenkrachtmotor
 • Tien Snelheidsinstellingen

Nadelen

 • Niet zo veelzijdig als de Vitamix 200

Wat de gebruikers zeggen

De ontvangst van de gebruiker voor beide opties is zeer positief, en ook zeer vergelijkbaar. Aangezien deze blenders ogenschijnlijk hetzelfde zijn, hebben we consistente lof en klachten tussen de twee gevonden.

Gebruikers waarderen de kracht die beide blenders kunnen opscheppen. Veel mensen vinden het leuk om een blender te hebben die net zo makkelijk soep kan maken als ijs.

De Vitamix 200 krijgt wel een beetje speciale liefde voor zijn vermogen om met granen te werken. Het lijkt er echter op dat slechts een relatief klein deel van de gebruikers daadwerkelijk gebruik maakt van deze functie.

In termen van nadelen is er niet veel te zeggen.

We hebben echter gemerkt dat sommige gebruikers een beetje worstelen met het gebrek aan voorgeprogrammeerde modi. Aangezien geen van beide modi is vastgesteld, wordt het aan de gebruikers overgelaten om zelf te raden welke snelheden het meest geschikt zijn voor welke voedingsmiddelen.

Op de lange termijn geeft dit de gebruikers meer controle over het proces. Echter, als je voor het eerst begint kan het wel even wennen zijn.

Conclusie

De waarheid is dat deze blenders veel op elkaar lijken. Het grootste verschil tussen deze twee is de grootte, het ontwerp en de 200s optimalisatie voor het werken met korrelige ingrediënten.

Bent u bereid meer te betalen voor wat meestal neerkomt op een cosmetische revisie?

Dan is het de moeite waard om iets extra’s te betalen voor de Vitamix Professional Serie 200.

Aan de andere kant, als je denkt dat je zonder deze veranderingen kunt gaan, zal het kiezen van de 5200 een mooie manier zijn om wat geld te besparen.

Nu u weet waar het bij elk van deze blenders om gaat, bent u vrij om degene te kiezen die het meest geschikt is voor uw gezin.

Gerelateerde berichten:

 • Wat zijn de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij de keuze van de Vitamix voor uw huis?
 • Vitamix Professional Series 200 Blender Review – Voors, tegens & Oordeel
 • Vitamix 5200 Blender Review – Voors, tegens & Oordeel

Nicole is een sapfanaat en een algemene fitnessliefhebber die graag haar passie voor sappen met anderen deelt. Als ze niet een nieuw brouwsel van haar favoriete groenten en fruit aan het mengen is, kan Nicole achter de computer worden gevonden, terwijl ze over alle dingen sap schrijft!

 

 

 

 

Recent Posts