Voor allergielijders, kan een top-of-the-line ontvochtiger onmiddellijke verlichting betekenen


Laatst gewijzigd
November 12, 2020

Terwijl de seizoengebonden allergieën gewoonlijk niet veel van een bedreiging voor de dagelijkse gezondheid van mensen met allergieën vormen, kunnen zij vervelend en slopend genoeg zijn om kwaliteit van leven te beïnvloeden. Voor wie in een vochtig klimaat woont, kunnen warmte en vocht de effecten van pollen, stofmijt en andere veel voorkomende allergenen vermenigvuldigen en zo het dagelijkse leven ernstig verstoren.

Er bestaat echter verlichting in de vorm van apparaten die vocht uit de lucht halen. Met een luxe ontvochtiger van Designer Appliances kunnen woningen in zelfs de warmste klimaten veilig en comfortabel worden gemaakt voor mensen met allergieën.

Verergering van allergieën met toenemende vochtigheid
Zoals iedereen die met allergieën leeft, weet, kunnen de lente- en zomermaanden moeilijk zijn zonder de juiste medicatie. Zelfs dan kunnen vrij verkrijgbare middelen en recepten van artsen leiden tot slaperigheid en andere bijwerkingen, maar mensen met allergieën hebben soms geen andere keuze omdat hun symptomen verergeren bij hogere temperaturen.

Het Amerikaanse College van Allergie, Astma en Immunologie verklaarde dat huisstofmijten, een gemeenschappelijk, microscopisch schepsel dat met stof reageert om allergische reacties bij de meeste mensen te veroorzaken, bij temperaturen boven 70 graden en relatieve vochtigheidsniveaus rond 75 of 80 percent gedijen. Omdat ze zo klein zijn, kunnen er wel 500 mijten in één gram stof leven. Stofmijten komen zelden voor in droge klimaten zoals het zuidwesten en kunnen niet overleven bij een lagere luchtvochtigheid.

De ACAAI wees ook op het verhoogde risico van schimmel in vochtige klimaten. Als de luchtvochtigheid in een ruimte boven de 50 procent komt en er sprake is van vocht, zoals lekkende leidingen of langdurige regen, kan schimmel op vrijwel elk oppervlak groeien. Zodra schimmel de kans krijgt om te groeien, produceert hij sporen in de lucht die in stofdepots rond het huis terechtkomen en bij de mens een allergische reactie kunnen opwekken. Als een schimmelprobleem ernstig genoeg wordt, kan het ook ernstige schade toebrengen aan de waarde van een huis.

Uw huis ontvochtigen
Hoewel huisstofmijt en schimmel een bedreiging kunnen vormen voor iedereen die in een vochtig klimaat woont, kan een luxe ontvochtiger die de relatieve vochtigheid in uw huis verlaagt, irriterende stoffen in wezen verwijderen.

How Stuff Works schetst de stappen die een luxe ontvochtiger neemt om schadelijk vocht uit uw huis te verwijderen. Een ventilator trekt de omgevingslucht naar de koelspiralen die op een veel koudere temperatuur werken dan de lucht in uw huis. Nadat het vocht in de lucht automatisch op de spoelen is gecondenseerd, druppelt het naar beneden in een bak in de luchtontvochtiger die ofwel handmatig kan worden geleegd of via een slang of ander systeem kan worden aangesloten om het gecondenseerde water automatisch te verwijderen.

Bij de laatste methode kan een luchtontvochtiger zonder uw aandacht constant draaien, terwijl bij de methode van handmatige verwijdering het verzamelde water periodiek moet worden verwijderd.

Aan welk verwijderingssysteem u ook de voorkeur geeft, u zult versteld staan van de hoeveelheid vocht die een kwaliteitsontvochtiger aan de lucht in uw huis onttrekt. Hogere vochtigheidsniveaus kunnen de perfecte storm van allergenen in uw huis veroorzaken, maar de juiste apparatuur kan ervoor zorgen dat u zich altijd comfortabel voelt.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 8 april 2014. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts