Hoe voor te bereiden Uw wasmachine Installatie


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Zoals het gezegde luidt: een goede planning vooraf voorkomt slechte prestaties.

Wij dachten dat deze belangrijke 4-stappengids u goed zou voorbereiden op uw was-droogcombinatie. Het is geschreven in eenvoudig Engels en bevat beschrijvende foto’s, dus u bent klaar voor succes.

We beseffen dat mensen drukke levens hebben. Daarom is het alleen maar zinvol om reeds in de planningsfase herhaalde ritten en onverwachte installatiekosten te voorkomen.

Voorbereiding van de installatie in 4 stappen

We zien overal glimmende advertenties voor nieuwe wasmachines en drogers. Hoe leuk het ook zou zijn om meteen een gloednieuwe wasset te hebben, bij deze beslissing moet u aan twee dingen denken:

 1. Fit – Heeft u voldoende ruimte voor de nieuwe set?
 2. Verbindingen – Beschikt u over water-, gas- en elektriciteitaansluitingen?

Hier volgen enkele veel voorkomende scenario’s die tijdens de voorbereidingsfase een uitdaging kunnen vormen:

 • Ik heb nu een wasmachine, maar ik kan de nieuwe niet door mijn kelderdeur/trap krijgen.
 • Mijn huidige droger heeft een elektrisch snoer, dus ik dacht dat het een elektrische droger was. Ik had een gasdroger nodig.
 • Ik dacht dat ik mijn oude waterslang kon gebruiken. Heb ik een nieuwe slang nodig?
 • Mijn wasmachine past in de waskast, maar mijn kastdeuren sluiten niet.
 • Mijn nieuwe was past niet onder het aanrecht, het is te hoog.
 • Bij mij staat de wasmachine tegenover de droger en ik heb niet genoeg ruimte om de deuren te openen.
 • Mijn droger werkt niet meer. Ik kocht een nieuwe, maar wist niet dat hij niet in mijn wasmachine paste.

Wasmachines en drogers kunnen in verschillende configuraties worden geïnstalleerd

Stap 1) Maatregel

Neem de tijd om te meten – deze stap levert u gegarandeerd iets op

Wasmachine- en drogerafmetingen zijn NIET standaard. Als u een oude wasmachine vervangt, kunt u er, zelfs als u bij hetzelfde merk blijft, bijna zeker van zijn dat de afmetingen zijn veranderd.

Als u uw wasgoed in een kast heeft of omgeven door kasten, inclusief een plank erboven, meet dan de afmetingen van uw totale ruimte. U zult deze informatie moeten vergelijken met de specificaties van de nieuwe wasset.

Zorg er ook voor dat u, afhankelijk van de locatie van uw water, gas, elektriciteit en ontluchting, een ruimte van 2 1/2 tot 6 inch aan de achterkant overlaat voor aansluitingen.

De precieze aansluitingsvereisten komen in het volgende hoofdstuk aan de orde.

Stap 2) Maak uw onderdelen en aansluitingen klaar

De juiste onderdelen

Bij de installatie van een nieuwe wasmachine en droger hebt u de volgende onderdelen nodig. Vanaf 2019 bevatten de meeste fabrikanten, met uitzondering van Miele en Bosch, geen installatieonderdelen meer in hun verpakking.

Typische wasmachine- en drogerinstallatieonderdelen

 • Roestvrij stalen gevlochten waterinlaatslangen (verzekerde installateurs kunnen geen oude slangen gebruiken).
 • Y-connector als u een stoomdroger heeft. In tegenstelling tot uw oude droger hebben de meeste moderne drogers nu een stoomfunctie waarvoor een wateraansluiting nodig is.
 • Netsnoer voor de elektrische droger. 3-polig of 4-polig, afhankelijk van het type stopcontact. (Verzekerde installateurs kunnen geen oude snoeren gebruiken.) Wasmachines worden nog steeds geleverd met netsnoeren.
 • Flex gasleiding voor gasdrogers. (Verzekerde installateurs kunnen geen eerder gebruikte gasflexleidingen aansluiten).
 • Halfstijve kit voor ontluchting van drogers (universeel voor alle drogers met ontluchting).
 • Stapelkit die specifiek is voor uw wasmachine en droger indien gestapeld.

De wasmachinekoppelingen

Wasmachines werken op een standaard 110-volt, 3-polig stopcontact. Er zijn slechts enkele uitzonderingen op deze regel. Zie de paragraaf onderaan dit artikel over randgevallen.

 • Zorg ervoor dat u een waterafsluiter hebt die in werkende staat verkeert, vrij is van corrosie, een metalen aansluiting heeft en geen aanpassingen aan het leidingwerk vereist om op een standaard waterinlaatslang aan te sluiten.
 • Zorg ervoor dat u warm en koud water kranen hebt, samen met een afvoerleiding binnen 4 voet van de wasmachine.

De gasdrogeraansluitingen

 • Controleer of de gasafsluiter in werkende staat is en een metalen aansluiting heeft. Deze klep moet zich direct achter het toestel bevinden.
 • Als uw huis is voorzien van vloeibaar propaangas , zorg er dan voor dat u de juiste conversiekit heeft aangeschaft. (Er kunnen extra kosten zijn voor omzetting.)
 • Een standaard 110-volt 3-polig stopcontact bevindt zich binnen het bereik van het netsnoer.
 • Een standaard ontluchtingsleiding is binnen 4 voet. (ventilatie moet naar de buitenkant van de woning worden geleid.)

De elektrische drogeraansluitingen

Elektrische drogers vereisen dat een geschikt 220-volt stopcontact beschikbaar is en zich binnen 4 voet van het apparaat bevindt. Elektrische drogers kunnen niet bedraad worden. In oudere huizen hebben 220-volt stopcontacten ofwel 3-pinnen of 4-pinnen. In nieuwere gebouwen heeft het 220-volt stopcontact 4 pennen.

Ken uw stekkertype en verwittig uw handelaar

Op dit moment maakt alleen Miele elektrische drogers op 110 volt.

Sommige elektrische drogers hoeven niet te worden geventileerd (meestal compacte 24-inch producten voor appartementen). De meeste mensen noemen dit een condensator of warmtepompdrogers.

Als u een standaarddroger met ventilatieopening hebt, moet u ervoor zorgen dat uw ontluchtingsleiding zich binnen 4 ft. bevindt (de ventilatie moet naar de buitenkant van de woning zijn).

Stap 3) Deurzwaai

Wasmachines en drogers hebben deuren die opzij zwenken. De fabrieksafwerking van de deurvleugel varieert meestal per fabrikant.

Sommige wasmiddelen hebben in het veld omkeerbare scharnieren. Als uw configuratie omkering van de deurvleugels vereist, controleer dan de specificaties en ga na of uw model een in het veld omkeerbare deur heeft.

De meeste huishoudelijke winkels bieden een deur omkeer service tegen een redelijke vergoeding.

Stap 4) Meet het pad naar de installatieplaats

Meet ten slotte de weg naar de plaats waar u uw wasset wilt installeren en zorg ervoor dat er geen krappe bochten zijn die het u onmogelijk maken de wasset op de gewenste plaats te zetten.

Wasmachines en drogers zijn zwaar en moeilijk te manoeuvreren. Op de dag van levering, gelieve het pad vrij te maken en delicate voorwerpen zoals meubelen te beschermen.

Bekijk onze exclusieve video met nuttige tips voordat u een nieuwe wasmachine en droger aanschaft

Conclusie

Gefeliciteerd met de aankoop van uw nieuwe wasmachine en droger. Nieuwe wassets zijn zowel water- als energiezuinig en met de huidige cycli met veel functies is het nog nooit zo gemakkelijk geweest om de was te doen.

Zodra u uw nieuwe wasserij hebt geselecteerd en gekocht, zullen uw leverings- en installatieploeg een veel vlottere reis hebben, als ze maar weten wat ze kunnen verwachten. Wij zijn er om al uw vragen te beantwoorden, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Als u onlangs uw wasserij hebt geüpgraded en daarbij voor enkele uitdagingen bent komen te staan, vertel ons dan wat er is gebeurd en hoe u het hebt opgelost in het commentaarveld hieronder.

Randgevallen

Een essentiële tip bij het vervangen van Bosch wasmachines en drogers. De elektrische installatie is dat de wasmachine in de droger wordt gestoken. De droger, op zijn beurt, wordt aangesloten op het 220 Volt stopcontact. Deze opstelling is ook gangbaar bij sommige andere fabrikanten van compacte wasmachines en drogers, zoals Blomberg.

Miele wasmachines en drogers worden nu geleverd met standaard 110 Volt aansluitingen. Als u een oude Miele had die 220 Volt gebruikte, hoefde u geen elektricien te bellen. Miele verkoopt een NEMA-adapter om uw bestaande stopcontact om te zetten naar standaard 110 Volt.

Belangrijk woord over afsluitkleppen:

In oudere appartementen, vooral in New York City, komen we vaak niet-standaard afsluitkranen tegen. Hiervoor kan het nodig zijn dat de bouwopzichter erbij betrokken wordt.

Professionele installateurs hebben gewoonlijk afsluitkranen bij zich om lekken te voorkomen. Gewoonlijk vragen ze een extra vergoeding voor het vervangen van de klep.

Aanvullende middelen

 • Compacte wasmachine en droger koopgids..
 • Beste stapelbare wasmachines en drogers.
 • Gas vs. elektrische drogers, welke moet je overwegen.
 • Bovenlader vs. voorlader, welke is beter?

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 11 oktober 2019. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts