Wassen Types Machine en maten – voorlader of Top Load?


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Dus het is tijd om uw wasmachine en droger te vervangen. Misschien is uw huidige set eindelijk stuk, of voldoet hij gewoon niet meer aan uw behoeften. Hoewel een wasmachine niet het meest opwindende apparaat in huis is, dient hij een essentieel doel. Veel gezinnen doen bijna elke dag een was of meer. Dat betekent dat kleine ongemakken uiterst frustrerend kunnen worden, en dat kleine maar belangrijke functies na verloop van tijd een enorm verschil kunnen maken.

Daarom is het zinvol om wat tijd te investeren in het kiezen van de beste was-droogcombinatie – een die lang meegaat, technisch geavanceerd is en goed wast en droogt zonder veel geld te kosten.

Het goede nieuws? Er zijn meer dan 200 verschillende opties beschikbaar. Het slechte nieuws? Er zijn meer dan 200 verschillende opties beschikbaar. Hoe kiest u de juiste voor u met zoveel variatie in kwaliteit, stijl, functies, en prijs?

Dat is waar wij in beeld komen. Of u nu enthousiast bent over het vooruitzicht van nieuwe toestellen of gewoon het aankoopproces achter de rug wilt hebben zodat u verder kunt met uw leven, wij beseffen dat niemand honderden euro’s wil uitgeven voor een middelmatig toestel. Wij hebben deze gids samengesteld om ervoor te zorgen dat u een geweldige wasmachine koopt waar u tien jaar of langer plezier van zult hebben.

Eerste orde van zaken – De pasvorm

De afmetingen van wasmachines en drogers zijn de laatste tien jaar drastisch veranderd. Daarom is het noodzakelijk uw reis te beginnen met het opmeten van de ruimte die de wasmachine en/of droger zullen innemen. U wilt er zeker van zijn dat er voldoende hoogte, breedte en diepte is voor het door u gekozen model.

Als u hulp nodig hebt bij het plaatsen van een wasmachine in uw wasruimte, bekijk dan onze uitgebreide, visuele checklist voor het plaatsen van een wasmachine en een droger.

Er zijn tegenwoordig twee hoofdtypen wasmachines op de markt: bovenladerwasmachines en voorladerwasmachines. De verschillen tussen deze twee stijlen zijn aanzienlijk, onder meer wat betreft hun werking, hoe goed ze schoonhouden en andere ontwerpfactoren. Als u de verschillen kent, kunt u met kennis van zaken beslissen welk type wasmachine u kiest.

Speciale wasmachines, samen met unitaire wascentra, zijn derivaten van de front-load of top-load technologie.

1. Bovenlader wasmachines

a. traditionele roerwerkwasmachines

Roerwerk bovenladers worden over het algemeen beschouwd als het “standaard” type wasmachine. Het roerwerk is de centrale staaf of het onderdeel dat is ontworpen om de kleding in beweging te brengen en de reinigingskracht te vergroten. Maar die macht heeft een prijs. Bovenlader wasmachines met roerwerk hebben meestal minder draagvermogen. Ze gebruiken meer water en zijn minder zacht voor de weefsels door de beweging van het roerwerk. Wasmachines met bovenlading zijn echter over het algemeen minder duur en hun wascycli zijn meestal sneller dan die van andere modellen.

Wat de esthetiek betreft, behoren toplader wasmachines met roerwerk over het algemeen ook niet tot de meest stijlvolle apparaten. Maar met een bovenlader hoeft u niet te bukken om er kleding in te doen en kunt u ook nog verdwaalde sokken of ander vergeten wasgoed inwerpen terwijl de cyclus loopt, iets wat bij de meeste voorladers niet mogelijk is.

Over het algemeen kan het prestatieniveau van bovenlader wasmachines met roerwerk variëren, maar ze hebben de neiging reinigingsresultaten te produceren die gewoon goed zijn, eerder dan echt indrukwekkend.

b. Waaier (hoogrendement) bovenladerwasmachines

Bovenlaadmachines zonder roerwerk gebruiken een ondiep schoepenrad om water langs de trommel te verplaatsen. Wasmachines met bovenlader hebben meer opslagcapaciteit. Ze zijn zacht voor je kleren. Deze machines met hoog rendement worden beschouwd als de modernere update van standaard bovenladerwasmachines met roerwerk. Ze hebben veel van dezelfde kenmerken als moderne voorladerwasmachines, waaronder beladingssensoren om het perfecte waterniveau te bepalen en snelle centrifugeercycli om de droogtijd te verkorten en energie te besparen, waarbij meer water wordt verwijderd.

Eén ding moet u in gedachten houden: wasmachines met hoog rendement zonder roerwerk vereisen een speciaal wasmiddel met hoog rendement, en de wascycli zijn vaak langer dan standaard bovenladers.

2. Voorlader wasmachines

Standaard voorlader wasmachines

De meeste fabrikanten verpakken hun voorladerwasmachines elk jaar met vele moderne functies, waardoor hun efficiëntie en reinigingsprestaties voortdurend worden verbeterd.

Standaard voorladers hebben bijvoorbeeld de hoogste centrifugesnelheid van alle wasmachines. Met een toerental van meer dan 1200 omwentelingen per minuut kunnen ze het vocht zeer effectief uit de kleding verwijderen, zodat het droogproces veel korter wordt.

Een van de belangrijkste voordelen van voorlader wasmachines ten opzichte van hun bovenlader tegenhangers is dat ze kunnen worden gestapeld met een bijpassende droger en zo ruimte besparen in uw wasruimte. Voorladers hebben de nieuwste functies, en hun reinigingsresultaten zijn meestal beter dan die van andere types. De initiële kostprijs is hoger dan die van toplader wasmachines, maar ze bieden wateraanpassingssystemen en energie-efficiëntere oplossingen waardoor ze minder water verbruiken dan standaard toplader wasmachines, waardoor u op lange termijn meer geld in uw zak houdt.

Onze exclusieve videobespreking over tips voordat u een stapelbare wasmachine en droger aanschaft

De beste stapelbare wasmachines en drogers hebben ook een grotere capaciteit dan de meeste machines met bovenlader die momenteel verkrijgbaar zijn. Over het algemeen kunnen ze ook bogen op de beste schoonmaakcapaciteiten, ook als het om omvangrijke voorwerpen gaat. Zij veroorzaken de minste slijtage aan kleding omdat zij geen roerwerk of waaier hebben, maar bij het laden en lossen moet men bukken en/of knielen om bij de deur te komen. Als u dit niet wilt, moet u een voetstuk kopen om de wasmachine te verhogen.

Compacte wasmachines

Compacte wasmachines zijn kleiner van formaat. Zij hebben gewoonlijk een breedte van 24 inch. Zij zijn een goede potentiële optie voor diegenen die beperkte ruimte in hun huis of appartement hebben.

Hoewel ze kleiner zijn, hebben wasmachines en drogers van appartementformaat alle geweldige kenmerken van de moderne wasserij. Drogers van compact formaat zijn meestal elektrisch. Gestapelde compacte wasmachines en drogers kunnen levensredders zijn in beperkte ruimte!

Speciale sluitringen

Naast alle klassieke ontwerpen zijn er ook enkele innovatieve en unieke wasmachines en drogers verkrijgbaar.

De LG TwinWash heeft een kleine pedestal wasmachine onder een full-sized LG Washer. De meeste fabrikanten gebruiken deze extra ruimte voor een opslaglade, maar LG gebruikt het om een tweede, kleinere wasmachine te bieden voor het snel verwerken van kleine ladingen – zelfs als er een grotere lading in de hoofdwasmachine aan de gang is. De zuilwasmachine kan zelfs worden verwijderd of geïnstalleerd na de eerste installatie van de hoofdwasmachine.

Samsung’s FlexWash en FlexDry: Samsung heeft een systeem met dubbele machine aangeboden, maar Samsung plaatst de extra eenheid bovenop en deze kan niet worden gescheiden. Net als het LG-model vergroot deze opstelling met twee wasmachines de capaciteit en bespaart ze gebruikers tijd doordat ze twee verschillende ladingen of soorten wasgoed tegelijk kunnen wassen of drogen.

Gespecialiseerde machines als deze hebben een paar duidelijke voordelen. Stel u voor dat u een grote lading wasgoed heeft met zowel zwaar vervuilde sportkleding als delicate was. U kunt uw sportkleren op een intensief programma in de grote wasmachine wassen en uw fijnwas op een zachter programma in de kleine. Dat is de kracht van dubbele wasmachine en droger opstellingen.

3. Wasserijcentra

Wascentra zijn gestapelde was-droogcombinaties die u niet kunt scheiden. Zij zijn niet meer de meest efficiënte oplossing en hebben minder capaciteit dan andere types. Slechts enkele fabrikanten produceren nog wascentra. Waarom? Want terwijl een standaard 27″ voorlader wasmachine ongeveer 4,3 cu. ft. – 4,5 cu. ft. inhoud heeft, heeft een GE 27″ wascentrum slechts 3,8 cu. ft. wasmachine. Dat betekent minder ruimte voor wasgoed en meer wasgoed per dag, wat uiteindelijk leidt tot honderden uren extra wastijd die u niet nodig hebt.

Conclusie

Hedendaagse wasmachines en drogers zijn energiezuinig en voorzien van vele functies waarvan u zult genieten. Fabrikanten maken honderden verschillende modellen in verschillende maten omdat zij zich bewust zijn van het feit dat de meeste woningen dimensionale beperkingen hebben. Daarom is het noodzakelijk om uw ruimte op te meten voordat u te ver gaat met uw onderzoek.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 17 oktober 2019. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts