7 tips om Uw wasruimte te organiseren


Laatst gewijzigd
30 december 2020

Laten we eerlijk zijn – de was doen kan vervelend zijn. Meestal liggen de stapels vuile kleren verspreid door de kamer, verdwijnen de sokken in de afgrond en staan de wasmiddelflessen in het zicht. Of u nu graag de was doet of niet, het organiseren van de was is een must.

Er zijn echter tal van eenvoudige manieren om de wasruimte leuker te organiseren – van gelabelde potten tot bijpassende kleerhangers. Als u een schone en uitnodigende ruimte creëert, zal de was doen minder als een karwei voelen en meer als een ontspannende traktatie.

1) Maak een ruimte om kleren op te hangen die niet in de droger kunnen

Een ruimte om delicate kleding op te hangen die niet in de droger kan

Omdat veel delicate stoffen niet in de droger kunnen, is het handig om een ruimte te creëren om kleding op te hangen die aan de lucht moet drogen. Droogrekken zijn een handige oplossing die licht en gemakkelijk te verplaatsen zijn. Afhankelijk van de grootte van uw droogrek kunt u zelfs gebruik maken van de lege ruimte helemaal onderaan voor meer opslagruimte.

Als u vloerruimte wilt vrijmaken, kunt u een stang boven uw wasmachine installeren om delicate was op te hangen. Dit kan zo eenvoudig zijn als het installeren van een verstelbare kaststang tussen twee muren. De stang is handig boven de wasmachine geplaatst, zodat u uw kleding gemakkelijk kunt ophangen zodra u deze uit de machine haalt.

2) Koop bijpassende hangers voor een samenhangende look

Bijpassende hangers om je kleren op te hangen

Niets ziet er slordiger uit dan hangers in verschillende vormen en maten die uitgestald hangen. Voor een optimale organisatie in de wasruimte, zoek je bijpassende kleerhangers voor een samenhangende look. Deze hangers zorgen ervoor dat uw droogrek er netjes en schoon uitziet. Je kunt zelfs hangers van dezelfde grootte, kleur of textuur kopen bij de dollar-winkel.

3) Gebruik meerdere wasmanden om kleding voor te sorteren

Wasmanden om vuile kleren te sorteren

Een van de vervelendste dingen van de was doen is de kleren sorteren. Om dit proces sneller te laten verlopen, kunt u meerdere wasmanden vinden om kleding vooraf te sorteren op kleur of soort stof.

Je kunt schattige DIY-labels voor elk mandje maken door bij je plaatselijke hobbywinkel minikrijtborden en een verfstift te kopen. De bordjes helpen iedereen in huis precies te weten waar ze hun kleren moeten laten – zo is er geen excuus meer om ze op de grond te gooien!

Als borden maken niet echt jouw ding is, kies dan wasmanden die qua kleur bij elk type kleding passen. Neem bijvoorbeeld een wit mandje voor de witte was, een donker marineblauw of zwart mandje voor de donkere kleuren, en iets neutraals voor de fijne was.

4) Een mandje voor misplaatste sokken

Een mand om verloren sokken in te bewaren

Waar gaan sokken heen om te sterven? De was, natuurlijk. Maar voor het geval dat ze niet voor altijd weg zijn, pak een aparte mand om de losse sokken in te verzamelen aan het eind van elke cyclus. Want laten we eerlijk zijn, meestal vinden ze uiteindelijk hun gelijke. Zo hoeft u niet meer door het huis te rennen om een vermiste sok te zoeken.

Om het nog wat leuker te maken, kunt u naar uw plaatselijke knutselwinkel of dollar store gaan om een etiket voor de mand te maken. Alles bij elkaar kostte de mand en het bord maar twee dollar! En als u het leven nog gemakkelijker wilt maken, kunt u de mand gewoon labelen met een stukje printerpapier.

5) Gebruik mason jars om je wasspullen in te bewaren

Mason potten kunnen helpen om uw wasgoed meer georganiseerd te laten lijken

Mason potten zijn perfect als het gaat om wasruimte organisatie. Deze ambachtelijke artikelen geven je meer ruimte op je aanrecht en geven je wasruimte een leuke en geraffineerde uitstraling. En niet te vergeten – ze zijn veel mooier om naar te kijken dan de verscheurde dozen en onhandige plastic flessen waar de producten meestal in zitten.

Zoals we in enkele van onze andere tips hebben voorgesteld, gebruik kleine bordjes om elk potje te etiketteren voor het gemak en de stijl. Dit is nog zo’n project dat kan worden voltooid met alleen dollar store vondsten!

6) Voeg aanrechtruimte toe boven de wasmachine en droger omop te vouwen

Gemakkelijk kleding opvouwen in uw wasruimte door een aanrechtblad te installeren

Is er iets frustrerender dan een schone ruimte te moeten vinden om je was op te vouwen? Ruimtegebrek is een belangrijke reden waarom veel stapels kleren de hele week verspreid in een wasmand blijven liggen in plaats van netjes opgevouwen in een la.

Een manier om dit probleem op te lossen is het toevoegen van ruimte boven de wasmachine en droger om uw schone kleren op te vouwen. Hoewel deze methode alleen werkt voor wasmachines en drogers met voorlader, is het een efficiënte manier om kleding op te vouwen zonder dat u heen en weer hoeft te lopen tussen verschillende ruimten in uw huis. Met een speciale ruimte op het aanrecht in uw wasruimte kunt u kleding opvouwen als deze uit de droger komt.

Als u een bovenlader of een stapelbare wasmachine en droger heeft, kunt u ervoor kiezen om ruimte aan het aanrecht toe te voegen naast het apparaat, of te investeren in een draagbare klaptafel. Een klaptafel is de goedkoopste optie en kan gemakkelijk worden opgeborgen als u klaar bent met de was.

7) Installeer kasten om uw voorraden te verbergen

Kasten maken de kamer minder rommelig

In plaats van flessen wasmiddel in het zicht te laten staan, kunt u kasten installeren om uw voorraad te verbergen. Dit zal rommel wegwerken en meer ruimte creëren voor u om te werken. Nog een bonus? Kasten helpen ook om uw was- en schoonmaakmiddelen buiten het bereik van kinderen en huisdieren te houden.

Met deze eenvoudige organisatie tips en trucs wordt uw wasruimte een plek waar u graag tijd doorbrengt. Elke tip is gemakkelijk zelf uit te voeren (zelfs als je niet handig bent!) en zorgt ervoor dat je (pardon!) uitkijkt naar wasdag.

Samengevat

Met deze eenvoudige organisatie tips en trucs wordt uw wasruimte een plek waar u graag tijd doorbrengt. Elke tip is gemakkelijk zelf uit te voeren (zelfs als je niet handig bent!) en zorgt ervoor dat je (pardon!) uitkijkt naar wasdag.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 30 december 2020. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts