Wat is de beste manier om sap te bewaren om het vers en smakelijk te houden?


Vers geperst sap moet direct worden geconsumeerd voor het beste resultaat. Hoe langer u uw sap bewaart, hoe meer voedingsstoffen er verloren gaan en hoe meer het zal gaan bederven door de blootstelling aan zuurstof. Als u alle gezonde, immuniteitsverhogende voeding die vers sap biedt, wilt hebben, overweeg dan om slechts één glas per keer te drinken. Natuurlijk is dit niet voor iedereen mogelijk. Sappen kan veel tijd kosten, en we hebben het druk met gestapelde schema’s. Als het bewaren van sap uw enige optie is om uw dagelijkse dosis te krijgen, is het belangrijk om enkele eenvoudige stappen te volgen om de houdbaarheid van uw sap te verlengen. Bekijk de onderstaande tips voor de beste sapopslagoplossingen.

 

De 4 te overwegen zaken bij het opslaan van sap

1. Beschouw de levensduur van sap

De eerste vraag die je waarschijnlijk stelt is: hoe lang kun je sap bewaren? Dit is geen exacte wetenschap, want het hangt grotendeels af van wat voor soort producten je gebruikt, wat voor soort sapcentrifuge je hebt, en in wat voor soort omstandigheden je het gaat opslaan. Zo krijgt u bijvoorbeeld een langere houdbaarheid van het sap dat in een koude perssapcentrifuge wordt verwerkt dan met een centrifugale sapcentrifuge. Het harde extractieproces van het centrifugaalmodel betekent een snellere oxidatie en een snellere afbraak van voedingsstoffen. Als u een centrifuge gebruikt, wilt u het sap niet langer dan 24 uur in de koelkast bewaren. Met een koude pers of een slow-masticating juicer kun je dit meestal rekken tot ongeveer 72 uur in de koelkast. Zonder koeling moet u uw sap binnen vier uur na de extractie consumeren om bederf te voorkomen. U kunt hier meer lezen over de levensduur van het sap.

2. Gebruik glazen sapcontainers

In het algemeen is het opslaan van voedsel in plastic geen goed idee. Afhankelijk van de zuurgraad van het voedsel kan het uitlogen in het plastic. De chemicaliën in het plastic, zoals de kankerverwekkende BPA, kunnen ook in uw voedsel uitlogen. Dit geldt ook voor sap. Voor het beste resultaat bewaart u uw sap altijd in een glasbakje. Een breedmouth Mason-pot is een geweldige opbergoplossing, of u kunt een set sapkruiken aanschaffen om een set single-serve flessen te maken. Wij adviseren Pratico Kitchen 18oz Lekvrije glazen flessen voor de beste resultaten.

3. Oxidatie verminderen

Als het gaat om opslag, is oxidatie de vijand. Het is het proces waarbij de blootstelling aan zuurstof de natuurlijke afbraak van de cellen veroorzaakt. Zodra je het sap uit het vruchtvlees of de groente haalt, begint het proces van oxidatie. U kunt dit proces echter met een paar eenvoudige stappen vertragen. Een eenvoudige aanpak is het toevoegen van citroensap voordat u uw sap opslaat. Citroenen (en andere citrusvruchten) bevatten citroenzuur, een natuurlijke antioxidant, die het oxidatieproces tegengaat. Een andere eenvoudige strategie is om uw container tot de rand te vullen voordat u hem opbergt. Dit vermindert de hoeveelheid zuurstof die in de container wordt opgesloten wanneer u deze verzegelt. U kunt uw sap ook bewaren in een vacuümverzegelde glazen container. De vacuümafdichting trekt schadelijke zuurstof eruit om de houdbaarheid van uw sap te verlengen. Wij adviseren de SANS XL 32oz. Smoothie en Shake Preserver en vacuümverzegelde glazen karaf. Dit model heeft een houdbaarheid van drie tot zeven dagen voor uw sap, maar u kunt uw opgeslagen sap toch het beste zo snel mogelijk consumeren.

4. Houd uw sap koud

De belangrijkste oplossing voor het verlengen van de houdbaarheid van uw sap is het koud houden ervan. Bewaar uw sap altijd in de koelkast om schadelijke bacteriële groei en langzame gisting te voorkomen. U kunt uw sap ook in de vriezer gooien om er nog meer leven uit te halen, maar houd er rekening mee dat het invriesproces de actieve voedingsbestanddelen van vers sap wel vermindert en de kwaliteit zal verminderen.

Conclusie

Uw beste gok met sap is om uw verse sap onmiddellijk te consumeren. Maar als dit geen haalbare optie voor u is, kies dan zeker voor een goed afgesloten glasbakje, voeg citrussap toe of gebruik een vacuümafdichting om de oxidatie te verminderen, en bewaar uw sap altijd in de koelkast. Als je niet zeker weet of je sap nog consumeerbaar is, proef het dan. U weet meteen of uw sap “verrot” smaakt of gefermenteerd is. In beide gevallen is het tijd om je sap weg te gooien en opnieuw te beginnen. Maar wees niet bang om de bovenstaande opslagmogelijkheden te oefenen. Het verkrijgen van wat houdbaarheid uit uw sap is een geweldige manier om uw dagelijkse dosis essentiële vitaminen en mineralen binnen te krijgen.

Nicole is een sapfanaat en een algemene fitnessliefhebber die graag haar passie voor sappen met anderen deelt. Als ze niet een nieuw brouwsel van haar favoriete groenten en fruit aan het mengen is, kan Nicole achter de computer worden gevonden, terwijl ze over alle dingen sap schrijft!

 

 

 

Recent Posts