Wolf vs Thermador fornuis- Wat u moet weten alvorens te kopen [REVIEW]


Laatst gewijzigd
17 december 2020

De heerschappij van reeksen: Wolf en Thermador. Beide merken hebben hetzelfde uiterlijk, dezelfde veelzijdige kookfuncties en dezelfde prijs, en staan bekend om hun professionele kwaliteit en betrouwbaarheid die de tand des tijds doorstaan. Wat zijn de verschillen en hoe kies je? Het komt er echt op aan hoe u en uw gezin koken en bakken willen ervaren.

Wolf en Thermador fornuizen zijn twee grote merken die bekend staan om hun uitstekende klantenservice, waarbij Wolf de concurrentie met een flinterdunne marge achter zich laat. Wolf serie staat op zichzelf met zijn iconische rode knoppen die altijd een herkenbaar statement stuk creëren. Het Thermador fornuis, al meer dan 85 jaar een vertrouwd merk, is wat ingetogener aan de buitenkant, maar blijft een vaste waarde in het assortiment van de keukenuitrustingen van Thermador. Beide bieden verschillende functies die aansluiten bij de levensstijl en dieetkeuzes van vandaag. Thermador biedt een stoomoven voor het bakken van brood, delicate desserts en gezonder gestoomde bijgerechten. Wolf biedt veelzijdigheid en precisie kookfuncties met behulp van technologie zoals een infrarood grill en inductie kookoppervlakken. Bovendien heeft Wolf een geweldige bedrijfscultuur rond klantentevredenheid, waardoor het bedrijf zich onderscheidt van alle andere fabrikanten van apparatuur.

In deze gids gaan we dieper in op de Wolf en Thermador fornuizen om deze twee topmerken te vergelijken en u te helpen de juiste keuze te maken voor uw gezin.

Wolf Range Overview

Wolf serie heeft drie verschillende stijlen beschikbaar – gas, dual fuel, en inductie. Wolf gasfornuizen werken zowel op de oven als op de kookplaat op aardgas of vloeibaar propaan. Dual fuel fornuizen daarentegen hebben een gaskookplaat en een elektrische oven en bieden meer bakvermogen en het gemak van zelfreiniging. Tenslotte combineren de Wolf inductie fornuizen een inductie kookplaat met een elektrische oven. Voor de rest hebben ze dezelfde kenmerken, zoals de dual fuel range.

Aanbevolen video – Bekijk onze exclusieve inhoud over Wolf Ranges

Vergelijking van Wolf Ranges

serie Hoofdconfiguraties Prijs
Wolf gasfornuizen: Verkrijgbaar in 30/36/48, of 60-inch breedte maten. Dubbele gestapelde branders en een convectieoven zijn standaard. U kunt de bovenkant aanpassen met een grill, bakplaat, dubbele bakplaat of een Franse bovenkant. Start bij $4,726
Wolf Dual Fuel fornuizen: Dezelfde configuratie als de alle gasgrills. De convectieoven werkt echter elektrisch en is zelfreinigend. Start bij $6,480
Wolf Inductie kookplaten: 30-inch of 36-inch opties. Deel dezelfde oven met de Dual Fuel fornuizen. Professionele of tijdelijke handgreep opties. Start bij $6,460

Thermador Range Overzicht

Het Thermador gamma biedt twee primaire productreeksen-Pro Harmony en Pro Grand. Pro Harmony fornuizen hebben een diepte van 24 inch, zodat ze probleemloos in standaardkasten passen zonder uit te steken.

De fornuizen uit de Pro Grand-serie zijn inderdaad fornuizen van commerciële kwaliteit, met een diepte van 27 inch en meer kookopties, zoals een extra krachtige brander van 22.000 BTU. Ze bieden ook meer kookplaatcombinaties aan.

Bekijk onze exclusieve video over Thermador fornuizen

Alle Thermador fornuizen worden momenteel geleverd met een gratis vaatwasser promotie. Hieronder staat een tabel die de verschillen verklaart:

Vergelijking van Thermador Pro-Harmony vs Pro-Grand fornuizen

serie Pro-Harmonie Pro-Grand
Diepte 24-inches gelijk met kasten 27-inches commerciële diepte
Breedte-opties 30/36/48-inch 36/48/60-inch
Extra Laag sudderen Op 2 branders Op 4 branders
Maximaal brandervermogen 18.000 BTU’s 22.000 BTU’s
Oven Opties Gas of Elektrisch Gas of Elektrisch of Stoom
Kookplaat Opties Grill, Bakplaat Grill, Bakplaat, Inductie
Verwarmingslade Geen Ja
Aangesloten/Slim Ja Ja
Alle gasmodellen Start bij $4,849 Start bij $8,099
Dual Fuel-modellen Start bij $6,199 Start bij $9,699

Laten we eens duiken in de beschikbare opties voor Wolf en Thermador assortiment als het gaat om ontwerp, grootte en brandstoftype.

(1) Grootte en brandstofopties van Wolf en Thermador fornuizen

Voordat we verder gaan, is het waarschijnlijk belangrijk om enkele termen te definiëren. Wat is precies een ‘pro’ gamma? Over het algemeen is een pro-gamma ontworpen om de industriële keuken look en functionaliteit in uw huis te brengen. Ze hebben volumineuze handgrepen, zware gietijzeren roosters, grotere en dikkere knoppen en meer kookvermogen dan standaard fornuizen. High-end professionele fornuizen hebben een hoog BTU-vermogen dat u kan helpen bij het dichtschroeien van een biefstuk. Tegelijkertijd kunnen de branders sauzen op superlage temperaturen laten sudderen. Ovenholtes hebben een goed gecirculeerde warmte-, lucht- en vochtigheidscombinatie en nauwkeurige temperatuurregelingen.

Zowel Wolf als Thermador produceren fornuizen in professionele stijl die kunnen worden gebruikt in gewone keukens thuis. Zorg alleen voor voldoende ventilatie.

In het algemeen worden kachels ingedeeld naar hun breedte. Zowel Wolf als Thermador zijn verkrijgbaar in 30″, 36″, 48″ en 60″, waarbij de 48″ en 60″ fornuizen dubbele ovenconfiguraties bieden in de productlijnen van beide bedrijven.

Voor- en nadelen van brandstofsoorten

Probeert u te beslissen of u voor uw fornuis kiest voor gas, twee brandstoffen of inductie? Elk brengt zijn eigen voor- en nadelen met zich mee. Gaskookplaten zijn populairder en bieden een levendige visuele feedback tijdens het koken. Elektrische ovens kunnen bogen op snellere voorverwarmingstijden en gelijkmatige kookresultaten. Bovendien bieden elektrische ovens over het algemeen het gemak van zelfreiniging.

Inductie fornuizen zijn de meest efficiënte als het gaat om de kookoppervlakken. Ze kunnen het water sneller aan de kook brengen dan gas, aangezien er een minimum aan warmteverlies is tussen het glazen kookoppervlak en de potten.

Gasfornuizen gebruiken standaard elektriciteit voor de ontsteker en de verlichting en hebben over het algemeen een goedkoper prijskaartje. Voor elektrische fornuizen en inductiekookplaten is een stopcontact van 220V nodig.

In het algemeen bevelen wij dual fuel fornuizen aan. Hiermee kunt u genieten van de voordelen van een gaskookplaat met de kracht van een elektrische oven.

Als u meer informatie wilt over gas vs dual fuel fornuizen, bekijk dan onze eerdere blog post.

(2) Kookprestaties en aanpassingsopties

Hoe verhouden Wolf en Thermador zich tot elkaar als het gaat om vermogen en aanpassing van uw kookervaring? Laten we eens kijken.

Brander Types & Brander Prestaties

Een Thermador fornuis is alom bekend om zijn unieke Star Burner ontwerp. Deze stervormige branders zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, ze zijn ook ontworpen om de warmte effectiever over te brengen, wat resulteert in een betere warmteverdeling en minder koude plekken dankzij een 56% betere dekking dan een standaard ronde brander.

Thermador biedt ook meerdere kookplaatcombinaties en opstellingen:
* 30-inch modellen: 4 of 5 branders.
* 36-inch modellen: 6 branders of 4 branders + ingebouwde grill of bakplaat.
* 48-inch modellen: 8 branders of 6 branders + grill of bakplaat, 4 branders + grill en bakplaat of 6 branders + inductiekookplaat.
* 60-inch modellen: 6 branders + bakplaat of 6 branders + bakplaat en grill.

Afhankelijk van het model dat u kiest, kan uw Thermador kookplaat voorzien zijn van een ingebouwde bakplaat of grillaccessoires. Bakplaten zijn uitstekend geschikt om pannenkoeken te bakken of brood op te warmen, terwijl grills perfect zijn voor vlees, vis of groenten. Thermador biedt ook elektrisch grillen voor binnen, met een oppervlak met fusion coating, anti-aanbaklaag, non-PTFE, en roestbestendig gegoten aluminium rooster. Keramische briketten zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling en verbeteren de efficiëntie van het energiegebruik.

Als het op brandervermogen aankomt, is Thermador geen slak. Hun modellen hebben een vermogen tot 18.000 BTU op Pro Harmony-modellen en tot 22.000 BTU op Pro Grand-producten. Ze hebben ook een ExtraLow brander die ontworpen is om de temperatuur te stabiliseren rond 100F, perfect om te sudderen, chocolade te smelten of voedsel voorzichtig op te warmen.

De branders van deWolf serie hebben weliswaar het standaard cirkelvormige ontwerp in plaats van het sterpatroon, maar zijn niet minder krachtig. Deze dubbel gestapelde afgedichte branders leveren twee vlamringen die zowel aan de behoefte aan vermogen als aan het sudderen bij lage temperatuur voldoen. Dubbel gestapelde branders zijn gemakkelijk schoon te maken en verkrijgbaar in een reeks verschillende maten voor verschillende maten potten en pannen.

Wolf heeft ook inductie fornuizen met volledige inductie kookplaten. Deze zijn 30″ breed met vier verwarmingszones of 36″ breed met vijf verwarmingszones. Gebruikers kunnen ook branders gebruiken in combinatie met aangepaste overbruggingsopties om grotere pannen te kunnen plaatsen.

Wolf gasfornuizen hebben een maximaal vermogen van 15.000 BTU voor hun branders, terwijl dual-fuel fornuizen tot 20.000 BTU maximaal vermogen hebben. Zoals Thermador bieden sommige modellen de mogelijkheid om op lage temperaturen te sudderen (slechts 300 BTU voor perfect sudderen).

De houtskoolgrill van Wolf, die op sommige modellen is inbegrepen, beschikt over een infraroodbrander van 16.000 BTU, ontworpen om de hoge hitte-intensiteit te bieden die perfect is voor een gegrilde smaak en een onberispelijk dichtschroeien. Dat het buiten regent, wil niet zeggen dat je het grillen moet missen.

 • Wolf heeft ook verschillende kookplaatcombinaties.
  • 30″ modellen: 4 branders.
  • 36″ modellen: 6 branders of 4 branders + ingebouwde infrarood Charbroiler of bakplaat.
  • 48″ modellen: 8 branders, 6 branders + ingebouwde infrarood Charbroiler of bakplaat, 4 branders + infrarood Charbroiler en bakplaat, 4 branders + dubbele bakplaat, 4 branders + franse bovenkant.
   60″ modellen: diverse infrarood Charbroiler, Griddle, Franse topper en brander combinaties.

(3) Oventypes & Ovenprestaties

Thermador biedt stoomovenopties met convectiemogelijkheid, verkrijgbaar in de 48″ en 60″ modellen. Door de stoomkookoptie blijven vitaminen en sappen in uw voedsel, waardoor het gezonder en lekkerder wordt. Het kan ook sneller worden gekookt dan andere opties.

Voor convectie koken gebruikt Thermador het Speed Convection System voor een gelijkmatige warmteverdeling in de oven. Het resultaat? Gelijkmatig gekookte gerechten, elke keer weer. Ondertussen bevordert het convectie-ontwerp met het derde element de luchtstroom op meerdere niveaus zonder smaakoverdracht.

Thermador ovens bieden ook voorgeprogrammeerde kookmodi.

Bij Wolf vindt u een dubbel convectiesysteem met niet één maar twee convectieventilatoren in de oven. Dit systeem biedt ook onafhankelijke temperatuursensoren die de temperatuur regelen en de ventilatoren activeren op het moment dat ze nodig zijn. Het resultaat is een perfecte warmteverdeling en garing. Wolf heeft ook een 30.000 BTU bakfunctie en een 18.000 BTU infrarood braadfunctie. Samen met de convectiemogelijkheden van deze ovens bieden ze uitzonderlijke kookresultaten.

Schoonmaakopties

De reinigingsfuncties van Thermador omvatten een QuickClean basissysteem voor de kookplaat, met verhoogde gasbranders die het gemakkelijk maken om eronder schoon te maken. Thermador heeft ook een krachtige zelfreinigende optie voor de oven, die de hitte verhoogt tot extreem hoge niveaus om vlekken weg te branden. Deze zelfreinigende cyclus is ook een van de snelste op de markt met slechts 2,5 uur.

Wolf heeft verzegelde branders, ook zeer gemakkelijk schoon te maken – in tegenstelling tot de sterbranders van Thermador, zijn ze niet verhoogd boven het oppervlak van het fornuis. De zelfreinigende functie van de Wolf oven lijkt sterk op die van Thermador en is net zo effectief.

Let op: zoals gebruikelijk bij de meeste professionele fornuizen, hebben de fornuizen van Wolf en Thermador geen zelfreinigende optie.

(4) Slimme functies en accessoires

De HomeConnect-functie van Thermador waarschuwt u wanneer de maaltijden klaar zijn en laat u zelfs uw oven op afstand voorverwarmen vanaf uw smartphone, zelfs met een spraakopdracht. HomeConnect geeft u ook belangrijke informatie over uw toestel en stelt Thermador service-experts zelfs in staat om op afstand een diagnose te stellen.

Tot nu toe is Wolf nog niet begonnen met het aanbieden van connected mogelijkheden op hun commerciële fornuizen.

(5) Rekken, knoppen, displays en ander toebehoren

Thermador heeft Telescopische rekken met volledige toegang, die soepel naar buiten glijden met gemakkelijk vast te houden handgrepen. Omdat ze zo ver uit de oven schuiven en tot 45 kilo gewicht aankunnen, kunt u er gemakkelijk een hele maaltijd op plaatsen zonder dat u daarvoor in een hete oven hoeft te reiken.

Thermador biedt ook TFT-kleurendisplays met een moderne look en veel functionaliteit, plus een meegeleverde meerpunts-vleessonde die de interne temperatuur van vlees op drie verschillende punten meet en weergeeft op het touchscreenpaneel. Hierdoor kan het vlees nauwkeurig worden gekookt, zonder over- of onderkoken, wat de veiligheid en de smaak ten goede komt.

Wolf biedt hun handelsmerk stijlvolle rode knoppen, maar ze zijn niet alleen maar flash. Wolf brengt ook touchscreen bedieningspanelen en displays naar hun fornuizen, plus luxe rekken die (zoals Thermador) volledig uitschuifbaar zijn om het verwijderen en toevoegen van voedsel in de oven gemakkelijk en veilig te maken.

Top Picks

30 Wolf Range: DF304 Dual Fuel Range

 • DF304 is uitgerust met een gaskookplaat en een elektrische oven, plus 4 gesloten branders van 9.200, 15.000, 18.000 en 20.000 BTU. Hij is voorzien van een coaxiale ovenknop die de belangrijkste gegevens weergeeft, zoals de oventemperatuur, plus een kantelbaar touchscreen paneel dat ergonomisch is ontworpen en toegang geeft tot de 10 programmamodi. Het heeft ook een volledig uittrekbaar luxe glijrek en 4,5 kubieke meter ovenruimte.

30 Thermador fornuis: PRD305WHU Pro Harmony Dual Fuel Range

 • PRD305WHU is een 30″ dual-fuel fornuis met vijf sterren branders en een convectieoven die is voorzien van 3rd Element Convection voor een effectieve warmteverdeling. De oveninhoud is een indrukwekkende 4,4 kubieke meter, en de kookplaat is voorzien van QuickClean-bodems voor eenvoudig schoonmaken. Ook het telescopische rek met volledige toegang en de supersnelle zelfreinigingsstand van 2 uur zullen u bevallen.

48 Wolf Range: DF486C Dual Fuel fornuis

 • DF486C heeft een 48″ dual fuel ontwerp, met zes dubbelgestapelde branders (waarvan één met 20K BTU vermogen) en ingebouwde infrarood houtskoolbrander functionaliteit voor perfecte grillresultaten. Hij beschikt ook over het dubbele ovensysteem met convectiemogelijkheden, plus een zelfreinigingsmodus en tien ingebouwde kookprogramma’s.

48 Thermador fornuis: PRD48NLSGU Pro Grand Dual Fuel fornuis

 • PRD48NLSGU is een 48 Dual Fuel fornuis met zes sterbranders en een overdekte elektrische grill met keramische briketten. De krachtige 22.000 BTU brander is perfect voor het verkrijgen van serieuze warmte, terwijl de 1,4 kubieke voet stoom holte gemakkelijk plaats biedt aan een 14 pond kalkoen. De 5,1 kubieke meter convectieoven heeft ook zijn eigen snelle zelfreinigingsmodus, en met meer dan 27 ingebouwde eenvoudige kookprogramma’s krijgt u uw maaltijd altijd precies goed.

Conclusie

Zowel Wolf als Thermador bieden consequent kwaliteit van wereldklasse in hun fornuizen. Wij zijn het ermee eens dat de keuze voor de ene kookplaat boven de andere een uitdaging kan zijn, maar waar het op aankomt is welke kenmerken en ontwerpelementen het meest van belang zijn voor u, uw gezin en uw kookstijl. Bijvoorbeeld, in de 48-inch categorie biedt Thermador een stoomoven optie en meer vermogen op hun krachtige branders, plus een innovatief ster-brander ontwerp. Als u vaak brood bakt of kiest voor gezonde gestoomde bijgerechten, is Thermador een goede keuze. Ondertussen biedt Wolf een unieke Franse top optie en krachtige infrarood grill technologie – plus een full-inductie kookplaat – voor een veelzijdige en nauwkeurige kookervaring.

Thermador, van zijn kant, biedt een speciale promotie aan die een gratis afwasmachine omvat bij elke aankoop van een fornuis – plus toegang tot hun nieuwste productlijn en verbeterde looks.

Nog steeds niet zeker? U bent van harte welkom om ons te bellen of om langs te komen in een van onze NJ winkels. Ons vriendelijke personeel heet u van harte welkom om deze mooie collecties te komen bekijken.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 23 april 2019. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts