Bauknecht vaatwasser / afwasmachine kopen, aanbiedingen en review

Bauknecht vaatwasser

De geschiedenis van het merk Bauknecht gaat terug tot 1919. Dat was toen Gottlob Bauknecht het bedrijf oprichtte in Baden-Württemberg. Hoewel het bedrijf aanvankelijk alleen kleine apparaten produceerde, werd het na de Tweede Wereldoorlog al snel een van de belangrijkste fabrikanten van huishoudelijke apparaten in Duitsland. Tegenwoordig is het merk echter eigendom van Whirlpool, dat uiteraard ook Bauknecht-vaatwassers verkoopt. Deze zijn in de winkel te vinden als vrijstaande, onderbouw-, volledig geïntegreerde en gedeeltelijk geïntegreerde modellen. Naast de standaardbreedte van 60 cm worden ook vaatwassers met een breedte van 45 cm aangeboden.

Typische productkenmerken

Het assortiment van Bauknecht vaatwassers is zeer breed. Van de meeste modellen kunt u zowel de vrijstaande, integreerbare of onderbouw versies kopen. En als het om energie-efficiëntie gaat, zijn er ook zuinige vaatwassers, die handig kunnen besparen op elektriciteitskosten. Hier zijn enkele typische productkenmerken van Bauknecht modellen:

PowerClean technologie

De intelligente PowerClean-technologie met hogedruksproeiers op het achterpaneel helpt u zelfs de hardnekkigste en vastgebakken vlekken op uw borden en pannen te reinigen. Voorspoelen is niet nodig.

PowerClean zone

Door de flexibele bovenkorf kan het laadvermogen in de onderkorf met ca. 1/3 worden vergroot, zodat ook potten, pannen of grote braadpannen op de rand kunnen worden geplaatst.

PowerDry technologie

PowerDry technologie op Bauknecht vaatwassers helpt watervlekken op plastic of glazen te voorkomen. Dit betekent dat u niet opnieuw hoeft af te drogen en dat u al na één uur schoon en droog vaatwerk uit de vaatwasser kunt halen.

Speciale kenmerken en functies

  • Sensortechnologie – sensoren detecteren de vervuilingsgraad van het water en regelen het waterverbruik en de temperatuur
  • MultiZone – meerdere zones met verschillend spoelvermogen voor sterk vervuilde vaat
  • Afzonderlijk wassen van boven- en onderkorf (optie halve belading)
  • Nachtspoelprogramma
  • 30 min. spoedprogramma
Lees ook:   Filter-koffiezetapparaten

Over Bauknecht

Het begin van Bauknecht gaat terug tot 1919, toen Gottlob Bauknecht in Neckartenzlingen (Baden-Württemberg) een elektrotechnische werkplaats oprichtte waar onder meer de “Landfreund”, de standaard elektromotor, werd ontwikkeld. Pas na de Tweede Wereldoorlog besloot het bedrijf ook elektrische keukenapparatuur te gaan produceren. Nadat in 1951 de eerste koelkast op de markt werd gebracht, werd in 1964 ook de eerste Bauknecht vaatwasser verkocht. In 1982, na een vervolgfaillissement, werd het bedrijf overgenomen door Allgemeine Deutsche Philips Industrie AG. 7 jaar later nam het Amerikaanse bedrijf Whirlpool Bauknecht Hausgeräte GmbH over. Intussen heeft Whirlpool de meeste van zijn Duitse productiefaciliteiten gesloten en laat het alle huishoudelijke apparaten van Bauknecht buiten Duitsland produceren.

Bent u op zoek naar een nieuwe vaatwasser?

Doe nu uw eigen interactieve vaatwassertest op onze website en vind de beste vaatwasser voor uw behoeften. Waar hecht je bijzonder veel waarde aan?