Beste Dyson stofzuigers

Ondanks het feit dat stofzuigers het huishouden eenvoudiger hebben gemaakt, blijft het een hele klus om een enorm model met een grote zak en veel draden mee te slepen. Gelukkig hebben jaren van onderzoek en tests betere toestellen opgeleverd. De snoerloze Dyson stofzuiger heeft een revolutie teweeggebracht in het schoonmaakproces. Er zijn verschillende modellen op de markt, met verschillende kwaliteiten. Om u te helpen de beste Dyson stofzuiger te vinden, hebben we in deze vergelijking een aantal verschillende modellen getest. In combinatie met reviews van andere gebruikers beschikt u over voldoende informatie om de beste keuze te maken.

beste dyson stofzuigers
Dyson Cyclone V10 Absolute – Beste steelstofzuiger
Dyson Cyclone V10 Absolute
Dyson V11 Absolute Extra Pro
Dyson V11 Absolute Extra Pro
Dyson Cyclone V11 Animal+
Dyson Cyclone V11 Animal+
Dyson V15 Detect Absolute
Dyson V15 Detect Absolute
Dyson V8 Absolute
Dyson V8 Absolute
Dyson V11 Torque Drive Extra
Dyson V11 Torque Drive Extra
Dyson V11 Absolute
Dyson V11 Absolute
Dyson Cyclone V10 Motorhead
Dyson Cyclone V10 Motorhead
Dyson Cyclone V10 Animal
Dyson Cyclone V10 Animal
Dyson Cinetic Big ball Multi floor 2
Dyson Cinetic Big ball Multi floor 2
Dyson Big Ball Parquet 2
Dyson Big Ball Parquet 2
Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2
Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2

Dyson 360 Eye
Dyson 360 Eye

Waarom een Dyson stofzuiger kopen?

Vermogen: Dyson domineert de markt jaar na jaar omdat zijn stofzuigers bekend staan om hun efficiëntie. Aan de andere kant is het volume hoog, maar dat is een teken van kwaliteit.

Gemak: geen zakken vol stof meer bij het legen, Dyson was het eerste merk dat stofzuigers zonder zak introduceerde om tijd te besparen bij het schoonmaken.

Betrouwbaarheid: Dyson stofzuigers zijn gebouwd om lang mee te gaan, met een garantie van 5 jaar op de meeste modellen. Alleen snoerloze stofzuigers hebben een garantie van 2 jaar.

Ontwerp: Het is een kwestie van smaak, maar persoonlijk houd ik van het unieke ontwerp van Dyson machines. Het voelt alsof je in de toekomst bent met de machine in je handen!

Hoe kiest u een Dyson stofzuiger?

Hier zijn de criteria die u moet overwegen bij het kiezen van een Dyson stofzuiger.

Draad- of snoerloos

Hoewel u van Dyson alleen stofzuigers zonder stofzak zult vinden die cyclonale technologie gebruiken, zult u nog steeds moeten kiezen tussen een traditionele stofzuiger en een snoerloze staande stofzuiger. Deze laatste zijn over het algemeen lichter en gemakkelijker in het gebruik, maar moeten na enkele tientallen minuten weer worden opgeladen (tussen 20 en 40 minuten, afhankelijk van het model). Het is aan u om te beslissen welke optie de voorkeur geniet, afhankelijk van de grootte van uw huis.

Lees ook:   Muisuitwerpselen uit tapijt verwijderen

Collectorvermogen

Het reservoir kan tussen 0,5 en 2 liter stof bevatten, afhankelijk van het model. Een kleinere tank betekent dat de machine lichter is, vooral als het een Dyson staande stofzuiger is. Het betekent echter wel dat het vaker geleegd zal moeten worden, wat onder ons geen probleem is gezien het bedieningsgemak. Het gaat erom het juiste evenwicht te vinden tussen een voldoende grote tank zonder te veel onnodig gewicht te accumuleren.

Gewicht van de stofzuiger

Naast het gewicht van de tankinhoud moet u ook kijken naar het gewicht van het toestel zelf. Het gewicht kan variëren van minder dan 2 kg voor de lichtste modellen tot bijna 10 kg voor de grootste bussen. Afhankelijk van de sterkte van de gebruiker, kan dit een cruciale parameter zijn voor een succesvolle aankoop.

Geluidsoverlast

Het zwakke punt van de meeste Dyson stofzuigers is het geluid dat tijdens het gebruik wordt veroorzaakt. Afhankelijk van de persoon is dit meer of minder belangrijk om te overwegen, bijvoorbeeld als u wilt schoonmaken met een baby in de kamer ernaast. Controleer het aantal decibels dat de stofzuiger uitzendt voordat u hem koopt, en probeer zo mogelijk onder de 80 decibels te blijven.

Prijs en garantie

Zoals hierboven vermeld, is de prijs van een topklasse Dyson stofzuiger aanzienlijk voor het budget van veel gebruikers. Het is dus belangrijk te controleren of de machine een garantie van 5 jaar heeft, zodat het op termijn een lonende investering is. Dit is vaak een betere optie dan een goedkopere stofzuiger kopen die om de twee jaar moet worden vervangen, dus het is aan u om de rekensom te maken.

Waar koop ik één?

Voor een geslaagde aankoop is het belangrijk een gerenommeerde dealer te kiezen, zodat u aanspraak kunt maken op de garantie als het apparaat stuk gaat.

Er zijn tegenwoordig veel opties beschikbaar, van huishoudelijke apparatuurwinkels zoals Darty, But en Coforama tot algemene websites zoals Amazon en Cdiscount.

Lees ook:   LG GMX844MCKV InstaView Door Cooling

Vergeet niet een kopie van uw factuur te bewaren, want een Dyson stofzuiger is echt een stukje technologie.

Hoe maak ik een Dyson stofzuiger schoon?

Omdat uw Dyson stofzuiger waarschijnlijk tussen de 5 en 10 jaar meegaat, is het belangrijk deze goed te onderhouden om de levensduur te verlengen. Ik raad aan uw stofzuiger ten minste eenmaal per kwartaal een grondige schoonmaakbeurt te geven.

Hier zijn wat tips om je te helpen:

  • Haal voor uw veiligheid de stekker uit het stopcontact voordat u het apparaat aanraakt;
  • Haal de stekker uit het stopcontact en maak het reservoir leeg door op de knop boven op de handgreep te drukken;
  • Maak de tank schoon met een ontsmettend doekje bijvoorbeeld;
  • Haal het filter uit de tank en was het in koud water;
  • Laat het filter ten minste een nacht drogen alvorens de onderdelen weer in elkaar te zetten.

In ieder geval moeten heet water en afwasmiddel worden vermeden om problemen met de garantie gedurende de eerste 5 jaar na aankoop te voorkomen.

De voordelen

Het eerste voordeel van Dyson is de algemene degelijkheid van zijn producten. Het is een betrouwbaar merk waarmee u zich op een duurzame manier kunt uitrusten. Je weet waarom je meer betaalt.

Zodra het laad-/opbergstation in een kast of aan een ideaal geplaatste muur is geïnstalleerd, is de staande stofzuiger het toestel dat de vloer snel en efficiënt schoonhoudt. Het is bedoeld om te pakken, een paar minuten te gebruiken en weer terug te zetten. Of het nu is aan het einde van een maaltijd, na het bakken van een taart met de kinderen, of na het schoonmaken van de kattenbak, het gaat er niet om na jezelf op te ruimen, het gaat erom de sporen uit te wissen van wat er eerder is gebeurd.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Welke Dyson moet ik kiezen?
Dyson stofzuigers zijn er in vele soorten en maten. Voor een groot huis en een grondige schoonmaakbeurt elke keer, is een stofzuiger zonder zak waarschijnlijk het beste. Hij is zwaar, een beetje onhandig, maar omdat hij op het lichtnet is aangesloten, is de batterij niet beperkt. Ook heeft de tank een grote capaciteit en hoeft hij niet elke keer te worden geleegd. Anderzijds, voor zeer regelmatig gebruik, zelfs snel gebruik, is de staande stofzuiger de beste keuze. Hij is snel op te pakken, heeft een autonomie van 30 tot 60 minuten en vermijdt dat u moe wordt van zware en logge apparatuur. De krachtigste is momenteel de V11.

Lees ook:   Just Perfecto 12-in-1 Airfryer Oven XXL 12l - 1800W - Met 7 Accessoires - RVs - Heteluchtfriteuse Oven - 12 Programmas - Braden - Grillen - Bakken - Roosteren én Frituren En Meer - Overhitting Beveiliging - Hetelucht Oven

Waar kan ik een Dyson stofzuiger kopen tegen een gereduceerde prijs?
Of u nu op zoek bent naar een Dyson kokerstofzuiger of een Dyson staande stofzuiger, de winkels die u kunnen helpen geld te besparen zijn grotendeels hetzelfde. De meest praktische oplossing is te wachten op de uitverkoop, omdat de prijs dan overal lager zal zijn. Anders moet u de tijd nemen om online prijzen te vergelijken. Helaas is het niet altijd dezelfde winkel die het interessantst is, afhankelijk van de referentie die u wenst te kopen. Door Amazon, Darty en Boulanger met elkaar te vergelijken, hebt u in het algemeen kans dat u bij een van de drie de beste prijs vindt.

Rowenta of Dyson, wat zijn de verschillen?
De twee meest zichtbare verschillen zijn de prijs en het ontwerp. Dyson is duurder en zijn toestellen lijken erg licht en kleurrijk. Rowenta biedt meer toegankelijke apparatuur, mogelijk iets zwaarder, maar vaak met een parkeerstand. Qua prestaties zijn de resultaten vrijwel hetzelfde als je kijkt naar de duurdere Rowenta producten met de Dyson catalogus. De lager geprijsde producten van Rowenta zijn daarentegen minder efficiënt, maar volstaan soms wel (vooral op harde vloeren en in woningen van minder dan 60 m²).

Hoe bevestig ik de Dyson aan de muur?
Alle nieuwe Dyson staande stofzuigers worden geleverd met een wandstation, een accessoire dat aan de muur wordt bevestigd. Dit is de meest praktische opbergmogelijkheid, hoewel het niet verplicht is. Deze opbergvoet is zeer eenvoudig te plaatsen met slechts twee gaten die in de muur geboord moeten worden. Het is echter van essentieel belang goed na te denken over de locatie, aangezien de opslag in de buurt van een stopcontact moet zijn.