Beste robotstofzuigers met dweil

De vloer dweilen mag dan een essentiële schoonmaaktaak zijn – vooral in badkamers en keukens – maar weinig mensen hebben er echt plezier in. Stel je voor dat je iets had dat het voor je zou doen zonder te klagen en zonder emmers water, een vieze dweil en ruggengraatloze inspanning? Enter de robotstofzuiger met dweil.

Top 10 beste robotstofzuigers met dweil

 1. Roborock S6 Pure
  Roborock S6 Pure
 2. Roborock S6 MaxV
  Roborock S6 MaxV
 3. Roborock S5 Max
  Roborock S5 Max
 4. Roborock S6
  Roborock S6
 5. Roborock E5
  Roborock E5
 6. Roborock S7
  Roborock S7
 7. Ecovacs DEEBOT OZMO 920
  Ecovacs Deebot Ozmo 920
 8. CleanWise D2
 9. Dreame D9
  Dreame D9
 10. Dreame F9
  Dreame F9 Mistral

Wat is een robotstofzuiger met dweil?

De dweilrobot is een klein apparaat in de vorm van een puck. Zijn rol is het opzuigen van vuil en stof van de vloer. Dankzij de watertoevoer en de schoonmaakvloeistof die erin is verwerkt, wast hij vervolgens de vloer. Sommige toestellen hebben kleine borstels om de reiniging te optimaliseren.

De robotstofzuiger beweegt zichzelf voort dankzij een oplaadbare batterij. Hij ontwijkt obstakels dankzij sensoren en kan van richting veranderen. Soms wordt hij bediend door een persoon met behulp van een afstandsbediening of een smartphone.

Sommige apparaten hebben een programmeerbaar systeem waarmee de gebruiker de dag en het tijdstip van de reiniging kan plannen.
dweilrobot

Waar moet u op letten bij het kopen van een dweilrobot?

Eerst moet u een keuze maken tussen de drie soorten dweilrobotten: nat dweilen; combinatie van droog vegen en dweilen; combinatie van dweilen en stofzuigen. Natte dweilen spuiten water op uw vloer om vuil los te maken en vegen vervolgens de vervuilde vloeistof op. Slechts weinige zuigen het vuile water op. Anderen die stofzuigen of vegen combineren met dweilen gebruiken vochtige wegwerp- of herbruikbare microvezelpads om harde vloeren nat schoon te maken.

Vervolgens moet u ook rekening houden met:

 • De levensduur van de batterij. Zoek naar oplaadbare batterijen die ten minste 90 minuten meegaan. Als u een grotere ruimte moet schoonmaken, zoek dan naar dweilrobots die kunnen worden opgeladen en daarna weer verder kunnen gaan met schoonmaken om het werk af te maken.
 • Eenvoudige installatie en onderhoud. Hoe eenvoudiger hoe beter als het gaat om het opladen van de dweilrobot, het vullen en legen van het waterreservoir, het verwijderen of vervangen van de reinigingspads en het instellen op eenmalig reinigen of reinigen volgens een regelmatig schema.
 • Veiligheid voor vloeroppervlakken. Indien uw huis voornamelijk houten vloeren heeft, zorg er dan voor dat de robotstofzuiger met dweil die u kiest ontworpen is om dat oppervlak schoon te maken. Alle dweilrobots zijn veilig voor vinyl- en tegelvloeren.
 • Sensoren voor vloer en tapijt. Als je een mix hebt van tapijt en houten vloeren, kies dan een dweilrobot die het verschil kan zien. Sommige dweilrobots hebben mapping-functies, waarmee je alleen bepaalde gebieden kunt selecteren om schoon te maken.
 • App-integratie. Dit is handig als u wilt zien wat uw robot aan het doen is, toegang wilt krijgen tot onderhoudsproblemen of vooraf schoonmaaksessies wilt plannen of terwijl u weg bent. U kunt via de app ook no-go zones instellen die niet mogen worden schoongemaakt in plaats van de ruimte handmatig af te sluiten.

Type

Er zijn twee basistypes van robotstofzuigers met dweil:

 • Alleen dweilen: dweilrobots hebben maar één functie: ze dweilen je vloeren. Als u al een robotstofzuiger hebt die alleen stofzuigt, of als u geen combinatie van dweilen en stofzuigen wilt, is dit misschien uw beste optie.
 • Dweil/zuigcombinaties, ook wel hybride stofzuigers genoemd, dweilen en zuigen tegelijk. Het kan heel handig en ruimtebesparend zijn om één apparaat te hebben dat uw vloeren kan dweilen en ook uw vloeren en tapijt kan stofzuigen.

Voordelen

 • De batterij heeft een lange levensduur.
 • Hij keert uit zichzelf terug naar de basis om op te laden.
 • Hij past de zuigkracht aan het soort oppervlak aan.
 • Het is geschikt voor grote oppervlakken.
 • Het is makkelijk te programmeren.
 • Hij past gemakkelijk in kleine ruimtes.
 • De accessoires kunnen uit de machine worden genomen om te worden gereinigd.
 • Het toestel wordt geleverd met veel accessoires.

Nadelen

 • Het wasaccessoire moet afzonderlijk worden aangeschaft.
 • De vertaling van de applicatie in het Frans is voor verbetering vatbaar.
 • Het apparaat keert niet uit zichzelf terug naar de basis.
 • Stofzuigen van haar en dierenharen is moeilijk.
 • Het wassen laat sporen na.
 • Het werkt niet op tapijten of vloerkleden.
 • De robot botst tegen meubels.
 • Sommige gebieden worden niet schoongemaakt.

robotstofzuiger met dweil

FAQ

Welk type schoonmaakmiddel gebruiken dweilrobotten?
De meeste robotmoppen werken alleen met bepaalde schoonmaakmiddelen. Velen hebben hun eigen of bevelen een paar specifieke oplossingen aan. Hoewel het mogelijk is om zelf een schoonmaakmiddel voor de robotdweil te maken, kan dit de interne hardware van de mop aantasten en kan de garantie vervallen.

Hoe werken robotstofzuigers en -dweilen?
Robotstofzuigers maken op dezelfde manier schoon als gewone stofzuigers: met een reeks borstels die het vuil van de vloer halen en opzuigen. Robotmops verspreiden een reinigingsoplossing over de vloer en schrobben het vuil eraf met aangesloten pads of borstels. Beide bots bewegen met sensoren die ruimte, klippen en obstakels detecteren.

Hoe maak je een robotstofzuiger met dweil schoon?
De beste manier om een robotdweil schoon te maken is door de instructies van de fabrikant te volgen, aangezien veel robots anders zijn gemaakt dan andere. Maar over het algemeen maak je het water- of stofreservoir leeg, spoel je het uit en laat je het drogen.

Lees ook:   Everglades EVCH6840B Afzuigkap Zwart 60CM 800M3