Beste stenen kookpannen kopen en aanbiedingen

Veel van de “Kitchen Yuppies” hebben de neiging om een hekel te hebben aan anti-aanbakpannen, maar als je naar de feiten kijkt, kunnen koks de kracht van een anti-aanbakpan niet eens ontkennen. Luister maar naar Gordon Ramsey die hier zijn liefde voor anti-aanbakpannen schreeuwt.
stenen kookpan
Er zijn twee dingen die non-stick pannen vooral onaantrekkelijk maken, en dat zijn de potentieel giftige dampen en de lage warmteopslag. Terwijl het onderzoek nog steeds wordt uitgevoerd, is er veel ophef over het feit of non-stick materiaal (zoals teflon) je kansen op het krijgen van een aantal vervelende ziekten kan verhogen. Aangezien het een groot misschien, waarom niet aan de veilige kant blijven en kiezen voor iets niet-toxisch dat dezelfde voordelen zal oogsten in de keuken.

Granieten rotstafels zijn dat. Ze bieden u de aantrekkelijke kwaliteiten van een goed prijskaartje en non-stick cooking, terwijl ze u voorzien van geen enkel risico op vervelende chemicaliën die in uw voedsel lekken. We hebben een diepe duik genomen in de granieten stenen pannen op de markt om u te helpen beslissen of dit de juiste koop voor u is. Hieronder vindt u een volledig overzicht van de granieten stenen pannen om u te laten zien wat klanten en de wetenschap zeggen over hun pannenclaims.

Waarom Graniet of stenen Kookgerei?

Toen de anti-aanbakpannen uitkwamen, waren ze revolutionair. Geen gesmoorde pannen meer met boter of olie om je eten intact te houden, de anti-aanbaklaag zou het grootste deel van het werk voor zijn rekening nemen. Maar naarmate de tijd vorderde en er meer onderzoek werd gedaan, werden de chemische dampen op zijn best twijfelachtig. Terwijl de onderzoeken nog steeds worden onderzocht, begrijpen we echt niet hoe schadelijk deze chemicaliën zijn. Hoe dan ook, velen van ons zouden het erover eens zijn dat het verbranden van materiaal dat de kans op toxiciteit of kanker zou kunnen vergroten, het niet waard is.

Lees ook:   Hyundai Electronics - Airfryer oven / Hete Luchtfriteuse - 12 Liter - Zwart Zilver

Gelukkig zijn er natuurstenen die verhit kunnen worden om hetzelfde non-stick effect van teflon te verkrijgen.

Dus, waarom zou ik graniet kiezen boven een traditionele anti-aanbakpan?

Omdat het mogelijk beter is voor je gezondheid op lange termijn. En voor iets wat we vaak dagelijks gebruiken, kan dit steeds belangrijker worden.

Graniet stenen pannen claims

Nu we weten wat graniet de moeite van het overwegen waard maakt, laten we onderzoeken wat deze panclaims zijn en of deze claims geldig zijn of niet (volgens de wetenschap en de klanten).

100% Gifvrij

Claims? De Granite Stone Pan is PTHE, PFOA, PFOS, Lood en Cadmium vrij. Dit zijn de meest beruchte schadelijke chemicaliën die je kunt vinden in pannen en plastic.

Geldig? De basis van het apparaat is gemaakt van aluminium dat, onbehandeld, giftig is in voldoende hoge doses. Geanodiseerd aluminium (aluminium dat bij extreme temperaturen is behandeld) loogt echter niet uit in voedsel en vormt geen denkbaar gezondheidsrisico. Voor zover we kunnen zien, zijn deze claims geldig.

Non-Stick

Claims? De drievoudige laag graniet van de granieten pan beweert dat het niet kleeft.

Geldig? Veel van de beoordelingen zijn gemengd (het gebruikelijke geval), maar de algemene concencus is dat het graniet legitiem non-stick is, het is gewoon niet zo non-stick als teflon. Dit is te verwachten, omdat natuurlijke verbindingen zelden overeenkomen met de materialen die in een laboratorium worden gemaakt.

Veel mensen voerden de eiertest uit in de hoop dat het ei niet zou kleven (zonder boter of olie). Het is onze ervaring dat de meeste non-stick pannen op zijn minst een beetje olie of boter nodig hebben om echt non-stick te worden. Hoewel de pan misschien niet voldeed aan de hype (of zoals geadverteerd) is het een extreem laag geprijsde pan die veel voordelen biedt.

Lees ook:   CENDO KR71EPDZ - Schuine Afzuigkap - 90 cm - Zwart Glas

Duurzaam, krasbestendig en non-warp

Claims? De Granite Stone Pan is gemaakt van een drievoudig gelaagd graniet, dat een durabiliy, krasvastheid en metalen gebruiksgemak heeft.

Geldig? De overgrote meerderheid van de klanten geloofde dat dit de meest ware van alle kwaliteiten van de granieten pan was. Ondanks de “non-stick” klachten, waren alle klanten het erover eens dat deze pan extreem hard was. De meeste anti-aanbakpannen kunnen niet hetzelfde zeggen. Maar terwijl het oppervlak taai is, is de kern gemaakt van aluminium, dat is goedkoper en geeft uit na lange perioden van blootstelling aan hoge warmte.

Geleidt warmte gelijkmatig en snel

Claims? De aluminiumkern verdeelt de warmte gelijkmatig en snel.

Geldig? Terwijl het verwarmingsoppervlak graniet is, bestaat de kern uit aluminium om een goede warmtegeleiding te bevorderen. Aluminium heeft in feite een groot warmtegeleidingsvermogen, maar is niet erg sterk en kan langzaam afbreken wanneer het over hoge warmte wordt gekookt. Hoewel aluminium de neiging heeft om gemakkelijker te krassen (door zijn relatieve zwakte) komt het niet in contact met het voedsel, dus de logica klopt wel.

Ovensveilig

Claims? De Granite Rock Pan kan tot 500°F in de oven worden geplaatst.

Geldig? De klant is het erover eens dat deze pan zonder nadelige gevolgen in de oven kan worden geplaatst. Dit wordt echter slechts geadverteerd tot 500°F. Alles wat boven deze temperatuur komt, kan schade veroorzaken.

Vaatwasmachinebestendig

Claims? De Pan is vaatwasmachinebestendig.

Geldig? Klanten waren over het algemeen blij met hoe de anti-aanbaklaag presteerde na reiniging in de vaatwasser. Dit is indrukwekkend omdat de meeste vaatwasmiddelen de anti-aanbaklaag van traditionele pannen met anti-aanbaklaag strippen.

Lees ook:   Wat zijn de A merken keukenapparatuur?

Is het het waard?

We denken van wel. Maar hier zijn de feiten om u te helpen die beslissing voor uzelf te nemen:

Voordelen

 • 100% Niet-toxisch
 • NonStick
 • Duurzaam, krasbestendig en niet-oorlogsbestendig
 • De aluminiumkern is Lichtgewicht en geleidt de hitte goed.
 • Vaatwasmachinebestendig
 • Ovenkluis (tot 500 graden Fahrenheit)
 • Goedkoop

Nadelen

 • Niet zo NonStick als Teflon of PFOA.
 • Aluminium is goedkoop en slaat de warmte niet goed op.
 • Voedsel zal blijven hangen zonder olie (alleen een beetje olie nodig)
 • Niet compatibel met inductiekookplaat

Onze conclusie

Een anti-aanbakpan is een kritisch onderdeel van de keuken, laat je door niemand voor de gek houden. Maar het komt er uiteindelijk op aan wat je nodig hebt. Als je op zoek bent naar een taaie, niet-toxische, anti-aanbakpan (die een beetje olie nodig heeft om echt anti-aanbakkend te zijn), is er een verrassende hoeveelheid extraatjes voor een zeer laag prijskaartje.

Terwijl de “As Seen on TV” hype een beetje spammy kan loslaten, spreken het product en het materiaal voor zich. De enige variabele waar we het niet mee eens zijn is de reclame. Het adverteren van de ³”geen olie / boter nodig³” is valse reclame en de meerderheid van de Amazone-recensenten zal dit valideren.

Als u een kleine bevestiging nodig heeft over de kwaliteit van de granieten stenen pannen, klik dan op een van de onderstaande Amazone-links. Bekijk de gemiddelde klantbeoordelingen en beslis zelf of de granieten stenen pan geschikt is voor u, of niet.

Afsluitend

We weten dat de meest effectieve manier om een goede aankoop te doen het juiste onderzoek is. We hebben het onze taak hier bij Robust Kitchen gemaakt om dit proces te versnellen door het grootste deel van de onbekende informatie in één artikel bloot te leggen.