Beste stoomkokers in 2023 kopen, aanbieding en reviews

Zoekt u een betrouwbaar en eenvoudig keukenapparaat om gezondere menu’s te bereiden met behoud van de maximale voedingswaarde van uw voedsel? Investeren in een steamer is de beste optie. Maar met zoveel keuze en merken is het moeilijk om er een te vinden die echt aan uw behoeften en budget voldoet. Gelukkig is onze gids voor de beste stoomkokers er om u te helpen.

stoomkoker

Tefal VC1451 Handige Serie

De beste stoomoven in 2022
Met een timer met automatische uitschakeling en een vermogen van 900 W is deze Tefal stoomoven perfect voor een snelle en eenvoudige bereiding van uw gestoomde recepten.
Tefal VC1451

Bekijk de dagprijs

Met zijn moderne design en praktische functies zal de Tefal VC 1451 uw bondgenoot zijn voor het stomen en bereiden van heerlijke en gezonde recepten. Deze stoomkoker is uitgerust met twee uitneembare roestvrijstalen kommen en heeft een instelbare timer van maximaal 60 minuten met automatische uitschakeling. Stapelbare kommen met een inhoud van 6 liter elk.

Deze stoomoven ontwikkelt een vermogen van 900 W om een snelle bereiding te garanderen. De schalen hebben een doorschijnend glazen deksel om het kookproces te kunnen volgen. Bovendien heeft het waterreservoir een zichtbare niveau-indicator met een gat aan de zijkant, zodat er zelfs tijdens het koken water kan worden toegevoegd.

Seb Minicompact VC139800

De beste goedkope steamer
Bereid malse en heerlijke maaltijden met behoud van maximale voedingswaarde met de Seb Minicompact VC139800 800W steamer met twee onafhankelijke 3L kommen.
Seb Minicompact VC139800

Bekijk de dagprijs

Met zijn compacte formaat stelt deze Seb Minicompact VC139800 u in staat een volledig menu te bereiden met zijn twee onafhankelijke stoomkommen op twee niveaus. Doordat er geen BPA in contact komt met voedsel, kan er vetarm worden gekookt terwijl de voedingswaarde, smaak, textuur en zelfs de kleur van het voedsel maximaal behouden blijven.

Het apparaat heeft een vermogen van 800 W en is voorzien van een timer van 60 minuten met automatische uitschakeling voor meer gebruiksgemak. Elke kom heeft een capaciteit van 3L en kan twee recepten tegelijk stomen. Deze stoomoven heeft ook een tank met een zichtbaar waterpeil en een deksel waarmee water van buitenaf kan worden bijgevuld. Het wordt ook geleverd met een rijst- en granenbak met een capaciteit van 1000 ml.

Cuisinart STM1000E

De beste high-end steamer
Deze stoomkoker is ontworpen voor professionals en beschikt over een revolutionair systeem dat krachtige, gelijkmatige stoom verspreidt vanaf de bovenkant van de enorme kom.
Cuisinart STM1000E

Bekijk de dagprijs

De Cuisinart STM1000E is gemaakt van roestvrij staal met een uitneembare BPA-vrije glazen bak, en heeft een kom van 5 liter plus een waterreservoir van 1 liter. Met een vermogen van 1800W biedt deze stoomoven ultrasnelle opwarming met functies voor warm houden, opwarmen en pauzeren. Het apparaat heeft een digitaal display met een intuïtief LCD-scherm dat verschillende instellingen en aanpassingen van de kooktijden mogelijk maakt.

Deze stoomkoker beschikt ook over een stoomkooksysteem vanaf de bovenkant van de kom. Let op de 5 voorgeprogrammeerde kookstanden voor vis, gevogelte, granen en groenten. Als alternatief kunt u altijd de handmatige instelling gebruiken voor uw eigen recepten. Dit model heeft een digitaal display dat een afteltimer geeft volgens uw instellingen voor een perfecte controle van elk kookproces.

Seb VitaCuisine Compact VS405E00

Een uitstekende stomer
Uitgerust met 3 glazen manden, 2 roestvrijstalen kookplaten en 4 glazen potten, maakt de Seb VitaCuisine Compact VS405E00 stoomoven het mogelijk om heerlijke maaltijden te bereiden, zelfs een compleet menu in één kookbeurt.
Seb Vitacuisine VS404300

Bekijk de dagprijs

Deze stijlvolle en efficiënte stoomkoker heeft een vermogen van 1800 W en een supersnel stoomkooksysteem dat de voedingswaarde van het voedsel behoudt. De Seb VitaCuisine Compact VS405E00 is praktisch en gemakkelijk te gebruiken en heeft een digitale timer om de kooktijd beter te beheren met een automatische stop en warmhoudfunctie.

Het apparaat, met een totale capaciteit van 9 L, bevat 3 glazen stoommanden met 2 bakplaten voor menu’s met saus of marinades. Het wordt ook geleverd met een eierhouder en 4 glazen potjes voor kleine porties menu’s. U kunt uw gerechten diversifiëren in één bereiding: groenten, rijst, vlees, vis, eieren, verrines en desserts. Om u te inspireren, wordt de steamer geleverd met een receptenboek met meer dan 100 heerlijke en smakelijke menu’s.

Lees ook:   Stofzuiger zonder zak: Rowenta - Silence Force Cyclonic Parquet

Aigostar Fitfoodie 30CF0

Het alternatief op instapniveau
Eenvoudig en gezond stomen is wat de Aigostar Fitfoodie 30CF0 belooft. Dit 3-traps toestel is geschikt voor alle soorten voedsel: groenten, rijst, vlees, vis, eieren, enz.
Aigostar Fitfoodie 30CF0

Bekijk de dagprijs

Met een opmerkelijke 800 W dekt deze stoomoven perfect zijn 3 recipiënten, gerangschikt in etages voor gelijktijdig koken, met een capaciteit van 3 L voor elke recipiënt. Dankzij de timer kunt u gezonde gerechten tot in de perfectie bereiden en bovendien zijn alle verpakkingen vrij van bisfenol A.

Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken, is de watertank gemakkelijk te vullen via twee zij-ingangen en een waterpeilindicator laat u op elk moment controleren of u water moet bijvullen of niet. Maar als u het vergeet, schakelt de warmtebeveiliging het toestel automatisch uit als er geen water meer in het reservoir zit.

Essentieelb ECVI 1

Een zeer slimme keuze
Hoewel dit een instapmodel steamer is, heeft de Essentielb ECVI 1 zoveel kwaliteiten dat hij aan uw verwachtingen zal voldoen. Zoals het ruime kookgedeelte en het vermogen.
Essentieelb ECVI 1

Bekijk de dagprijs

De Essentielb ECVI 1 is momenteel het best verkochte model bij Boulanger en kan een grote hoeveelheid voedsel bereiden dankzij de capaciteit van 9 liter verdeeld over 3 kookschalen. Klanten die deze stoomkoker al hebben gekocht, hebben gemeld dat alle kommen tegelijk moeten worden gebruikt om ophoping van stoom te voorkomen.

Op de voorkant van de basis, waarin zich het waterreservoir bevindt, staan de tijdsduur voor het koken van 6 soorten voedsel, een waterpeilindicator en een klein display voor het instellen van de timer. Merk op dat deze steamer wordt geleverd met een speciale kom voor rijst en een eierhouder.

Russel Hobbs Maxicook 23560-56

Een stoomoven met een uitzonderlijke capaciteit
Vermaakt u veel gasten? Bent u een cateraar of restauranthouder? Maak gebruik van deze 10,5 L steamer. Al uw ingrediënten worden verdeeld over de 3 kommen voor gelijktijdig koken!
Russel Hobbs Maxicook 23560-56

Bekijk de dagprijs

Russel Hobbs nodigt u uit om groot te denken met zijn Maxicook steamer. Met 10,5 L kunt u alles tegelijk koken: rijst (een specifiek mandje is inbegrepen in de verpakking), groenten, vlees, vis, gevogelte en eieren. De Russel Hobbs Maxicook kookt niet alleen al uw ingrediënten in één keer, maar brengt ze ook op smaak met zijn aromaverstuiver die u kunt aanvullen met kruiden en specerijen.

Met zijn geïntegreerd digitaal bedieningspaneel heeft deze stoomoven een geavanceerde timer, een uitgestelde start tot 1 uur en een automatische uitschakeling. Alle meegeleverde accessoires zijn vaatwasmachinebestendig, zodat ze gemakkelijk kunnen worden gereinigd.

Philips Avent SCF870/20

Stomer blender
Philips Avent SCF870-20

Bekijk de dagprijs

Zelf gezonde babyvoeding maken is zo gebeurd met de Philips Avent SCF870/20 – Stomer: stoom eerst fruit, groente, vis of vlees en draai vervolgens de kan om om het voedsel te mengen zonder iets over te scheppen. Niet alleen stomen en blenden is hiermee mogelijk maar ook verwarmen. Ideaal!

Braun FS3000

Braun FS3000

Bekijk de dagprijs

Met de Braun FS3000WH Stoomkoker zet jij dagelijks in een korte tijd een gezonde maaltijd op tafel. De stoomkoker zorgt ervoor dat smaak- en voedingsstoffen behouden blijven bij het bereiden van gerechten.

Magimix 11581NL

Multifunctionele Stoomkoker
Magimix 11581NL

Bekijk de dagprijs

Multifunctionele stoomkoker met twee stoomschalen van 5,5 L. Met één enkel apparaat kun je hele maaltijden bereiden, van voor- tot nagerecht, alsmede eten opwarmen.

Philips avance hd9170 90

3 stoomschalen – Inhoud per schaal 3 liter
Philips avance hd9170 90

Bekijk de dagprijs

Met de Philips stoomkoker HD9170/91 heb je de pure smaak van gestoomd voedsel. Deze stoomkoker is geschikt voor het stomen van vlees, vis, groente, aardappelen en eieren. De stoomkoker behoudt altijd de smaak, geur, kleur en voedingswaarde van je gerecht.

Hoe kiest u een stoomoven?

De keuze hangt vooral af van hoe vaak u hem gebruikt, hoeveel u kookt en het soort voedsel dat u klaarmaakt. Op basis van deze informatie volgen hier de criteria voor het stellen van prioriteiten.
stoomkoker kiezen

Criterium 1: Capaciteit

De capaciteit van een steamer hangt af van het aantal beschikbare kommen. De modellen op de markt hebben over het algemeen twee of drie kommen en bieden een capaciteit tussen 5 en 12 liter. Een gezin van vier tot acht personen kan gemakkelijk een stoomoven met een inhoud van 6 tot 9 liter gebruiken. Mini kooktoestellen met een inhoud van 4 of 5 liter zijn geschikt voor koppels en mensen die alleen wonen.

Lees ook:   TurboTronic AF11M Airfryer - Heteluchtfriteuse - 3.5L - Groen

Criterium 2: Opties

De beste modellen bieden zoveel mogelijk opties. De meeste stoomovens bieden echter basisfuncties zoals een timer, automatische uitschakeling en waterpeilindicator. Met meer geavanceerde toestellen kunt u dan weer van andere functies profiteren.

In de eerste plaats is de programmeerbare kookfunctie zeer interessant voor gebruikers die vaak van huis zijn. Het gaat altijd gepaard met de warmhoudstand. Samen produceren ze gerechten van goede kwaliteit die ondanks deze eigenschap niet langer nodig hebben om te koken.

Hoewel alle toestellen een waterpeilindicator hebben, bieden alleen de beste de mogelijkheid om tijdens het koken water toe te voegen. Hetzelfde geldt voor de optie aromaverspreiding.

Criterium 3: Materialen

De meeste stoomovens zijn gemaakt van plastic. Door de transparantie van dit materiaal is het koken gemakkelijker te controleren. Anderzijds is er geen sprake van een bepaald ontwerp. Als u op zoek bent naar een toestel dat past bij de moderne inrichting van uw keuken, kies dan voor roestvrij staal, dat futuristischer en eleganter is. Bovendien houdt het de warmte perfect vast en is het dus bestand tegen zeer hoge temperaturen. Zijn grootste troef is dat het geen schadelijke stoffen bevat zoals Bisfenol A of BPA.

Criterium 4: De macht

Het vermogen van een Stoomkoker ligt tussen 600 en 2.000 W. De meest efficiënte modellen bieden dit maximale vermogen, wat een snellere kooktijd garandeert. Perfect voor gebruikers die niet veel tijd hebben om hun maaltijden te bereiden. Een groot deel van de kopers opteert echter voor modellen met een gemiddeld vermogen van 600 tot 1.500 W. Ze verbruiken minder energie. Apparaten met meerdere revolutionaire opties vereisen echter een hoger vermogen.

Criterium 5: Onderhoud en opslag

Tenzij u kiest voor een compacte steamer, moet u de afmetingen controleren, zodat er geen problemen ontstaan tijdens het opbergen. Het beste alternatief hiervoor zijn stapelbare kommen. Ze nemen geen plaats in en zijn gemakkelijk te onderhouden. Als het op schoonmaken aankomt, is er niets beter dan een vaatwasmachinebestendig apparaat. Dit geldt natuurlijk niet voor het motorblok.

De verschillende soorten stoomkoken

Er zijn drie soorten stoomkookmethoden. De eerste is koken onder suspensie. Deze methode wordt gebruikt met de mandstomer. Het te koken voedsel wordt in een mand boven een andere bak met kokend water geplaatst. Het is geschikt voor alle soorten voedsel.

Ingekapseld koken is vergelijkbaar met en papillote koken. Veel mensen gebruiken bamboe- of bananenbladeren, of voedselpapier voor dit doel. Plaats het voedsel gewoon in een van deze hulpmiddelen alvorens het op een stoombron te plaatsen. Met deze techniek is de smaak gegarandeerd.

De dompelstand wordt gebruikt om rijst te koken. Het maakt het mogelijk verschillende soorten voedsel tegelijk te bereiden door ze op het oppervlak van de rijst te leggen wanneer deze water begint te absorberen.

De verschillende soorten stoomkokers

Er zijn drie hoofdtypen stoomovens: de mandstomer, de elektrische stoomovens en de microgolfstomer.

De mandstomer

mandstomer
Dit is de goedkoopste en meest gebruikte soort. Bij dit type stoomoven moet u absoluut het kookproces controleren. Als design belangrijk voor u is, is het beter een ander type toestel te kiezen, want het is niet erg esthetisch.

Aan de andere kant vervult hij zijn rol als stomer goed. Er zijn meestal twee manden. De bovenste bevat het voedsel dat moet worden gekookt en de andere is een waterreservoir. Haar capaciteit is vaak beperkt. Maar dit is enigszins normaal gezien zijn prijs. Hetzelfde geldt voor de aangeboden opties. In feite heeft een mandStoomkoker maar één functie: stomen. Er is geen automatische uitschakeling bij deze keuze.

De elektrische stoomkoker

elektrische stoomkoker
De elektrische stoomoven is efficiënter en sneller, maar ook duurder. De fabrikanten van deze modellen hechten meer belang aan esthetiek. Maar dat niet alleen! Ze zijn inderdaad gemakkelijker te gebruiken dankzij de vele geïntegreerde functies. Het nadeel van deze optie is het energieverbruik, vooral als u zich laat verleiden door de snellere toestellen.

Kwaliteit heeft echter altijd een prijs. Als u op zoek bent naar een veelzijdig stuk gereedschap, zult u niet teleurgesteld zijn met de elektrische stoomoven. In ieder geval is het een onmisbaar apparaat in een toekomstgericht huis. Met deze versie kunt u meer dan twee manden hebben.

Lees ook:   Vendure heteluchtfriteuse met stoomfunctie 1250 watt 5 liter 6 programmaʼs

De magnetron stoompan

microgolf stoompan
Het microgolfmodel is ontworpen om extreem hoge temperaturen tot 250°C en meer te weerstaan. Deze apparaten zijn gemaakt van propyleen. Dit verklaart zijn eerste kenmerk. De kooksnelheid is in dit geval maximaal. Het enige zwakke punt van dit apparaat is dat het de neiging heeft het voedsel zijn smaak te doen verliezen.

Het spreekt vanzelf dat het elektrische model in dit opzicht het beste is. Als we ons richten op de prijs, is het minste wat we kunnen zeggen dat deze het midden houdt tussen een eenvoudige mandstomer en een elektrische stomer. Gewoonlijk is het hoofddeel van dit toestel gemaakt van siliconen.

Stomer of Vitalizer?

Stoomkoker

Een steamer is de juiste keuze voor iedereen. Hij is er in verschillende soorten en biedt verschillende materiaalkeuzes. Dit toestel is esthetisch aantrekkelijker en past perfect in elke keukenstijl. Bovendien kunt u met dit apparaat alle soorten voedsel bereiden, met uitzondering van desserts. Bovendien is de kooktijd in dit geval optimaler.

Vitalizer

Het grote verschil tussen een steamer en een vitalisator is dat de laatste zachte stoom gebruikt. Het staat bekend om de kwaliteit van de keuken. We zijn er dol op omdat je er cupcakes mee kunt maken zonder de ingrediënten in water te laten weken. Dit is te danken aan het gewelfde deksel. Dankzij een zeef met grote gaten belooft de vitalisator een betere verdeling van de stoom. Niettemin heeft het een vrij beperkte capaciteit.

Conclusie

De keuze is irrelevant als u niet van plan bent desserts te bereiden met dit type toestel. In dat geval kan men zich beter wenden tot de duurdere, maar efficiëntere vitalisator voor dit doel. Voor de rest, aarzel niet om uw keuze te maken uit de vele steamers die op de markt beschikbaar zijn.

Tips

Stappenplan voor het gebruik van een steamer

Begin met de stekker in het stopcontact te steken en vul het apparaat vervolgens met water volgens de aanwijzingen in de recepten. Leg het geschilde en gesneden voedsel in elke respectieve mand. Stel de kooktijd in en gebruik de starttoets. Wacht gewoon tot het kookproces klaar is.

Let op het aangegeven waterpeil

De hoeveelheid water moet worden aangepast aan de kookbehoeften als u alle voedingsstoffen in het voedsel wilt behouden. Het is zelfs beter om gaandeweg water toe te voegen. En het water mag nooit de inhoud van de bovenste korf raken.

Voeg geen zout toe aan het voedsel voor het koken

Wacht tot het eten uit de pan komt voordat u zout toevoegt. Deze stof vertraagt het koken.

Verwijder het deksel indien nodig

In tegenstelling tot een snelkookpan kunt u met een stoomkoker uitstekend koken, zelfs als u het deksel eraf haalt. Bij sommige recepten moet je zelfs het deksel verwijderen.

Gebruik kruiden

Gebruik specerijen en kruiden om smaak aan uw eten te geven. Gember, koriander en peper kunnen in het kookwater worden gedaan of in de aromaverstuiver als het apparaat er een heeft.

Faq

Wat is de beste stoomkoker?
De beste stoomoven hangt af van uw behoeften en uw budget. Lees onze koopgids om uit te vinden welke producten op dit moment de beste zijn.

Wat is het verschil tussen stomen en onder druk koken?
In het eerste geval komt het water niet in aanraking met het voedsel. Bij koken onder druk daarentegen wordt het voedsel ondergedompeld in water.

Wat is zachtjes stomen?
Dit is een niet-druk-kookmethode. De bereidingstijd is langzamer met deze methode, maar alle smaken blijven behouden.

Welke voedingsmiddelen zijn geschikt voor een stoomoven?
U kunt een stoomoven gebruiken voor groenten, fruit, vlees en vis.

Kan een steamer oververhit raken?
De meeste apparaten die tegenwoordig te koop zijn, zijn uitgerust met een systeem tegen oververhitting. Er gaat een lampje branden als ze een te hoge temperatuur bereiken.

Waar kun je er één kopen
Een stoomkoker kan je online of in de winkel kopen bij:

  • Bol.com
  • Coolblue
  • Krefel
  • Mediamarkt
  • Blokker
  • Action
  • Vandenborre