Beste diepvriezers kopen en aanbieding


De diepvriezer die aan uw koelkast is bevestigd is niet altijd genoeg. Wanneer u een groot gezin heeft, vaak vermaakt, of een fervent bakker bent die een zuurdesembrood wil bewaren voor een later tijdstip, dan heeft u soms gewoon de extra ruimte nodig die een vrijstaande diepvriezer biedt. Natuurlijk hoeft die standalone diepvriezer die u koopt niet groot te zijn, en kunt u kiezen voor een compact stuk dat ongeveer 1 kubieke meter extra opbergruimte heeft. In tegendeel, u kunt besluiten dat u zoveel mogelijk extra ruimte nodig heeft en investeren in een kistoptie die bijna 25 kubieke meter opbergruimte heeft.
beste diepvriezer
Er zijn tonnen opties op de markt, die moderne functies bieden zoals vorstvrije temperatuurregeling en LED-verlichting. Sommige zijn uitzonderlijk ontworpen om energie te besparen, of om de consument een eenvoudigere, aanpasbare ervaring te geven, met inbegrip van een omkeerbare deur of zelfontdooiing.

Hier zijn de beste diepvriezers en wat u van elk van hen kunt verwachten.

Beste diepvriezer kopen overzicht

Belangrijke functies om op te letten bij de aankoop van een diepvriezer

Er zijn essentiële kenmerken waar u naar moet zoeken voordat u een diepvriezer koopt. Sommige daarvan zullen bepalen of u uw nieuwe vriezer met plezier zult gebruiken of niet.

Afmetingen

De capaciteit van een vriezer varieert van 5 cu. ft. aan de kleinere kant tot meer dan 18 cu. ft. aan de grote kant. Maar de juiste maat voor uw keuken hangt af van uw opslagbehoeften en de plaats waar de keuken wordt geplaatst.

Voor een klein gezin is een diepvriezer met een capaciteit van 12 tot 15 cu. ft. ideaal, omdat deze comfortabel een week lang voedsel kan bewaren. U wilt misschien voorkomen dat u veel vrije ruimte in uw diepvriezer heeft, omdat dit ruimte creëert voor warme lucht.

Flexibiliteit in opslag

Afhankelijk van het type vriezer dat u koopt, krijgt u waarschijnlijk voldoende opslagruimte voor uw levensmiddelen. Staande diepvriezers worden over het algemeen geleverd met opberg- en rekkenopties voor binnenshuis, wat de opslag erg handig maakt. Maar diepvrieskisten hebben manden die de opslagflexibiliteit verhogen en ze zijn ideaal voor volumineuze items.

Flexibiliteit in het ontwerp

Grote diepvriezers kunnen behoorlijk zwaar worden als ze gevuld zijn met diepvriesproducten, waardoor ze moeilijk te verplaatsen zijn. Het is dus wellicht een betere keuze om een vriezer te krijgen die is uitgerust met rollende wielen. Diepvriezers met aanpasbare panelen dragen ook bij aan de algehele elegantie van uw keuken.

Betrouwbaarheid

U wilt zeker geen diepvriezer kopen die u niet lang kan bedienen zonder dat het u veel kost aan reparaties. U heeft ook een diepvriezer nodig die uw spullen tijdens een stroomstoring minstens 24 uur lang bevroren kan houden.

Energie-efficiëntie

Diepvriezers met een lager kWh verbruik en een hogere sterrenclassificatie kosten minder om te draaien en besparen u geld op de energierekening. Over het algemeen zal een kleinere vriezer minder energie verbruiken dan een grotere, maar als de vriezer veel vrije ruimte heeft, zal hij ook meer energie nodig hebben.

Prestaties (vorstvrij en snelvriezen)

Vriezers met vorstvrije functies zijn een handige keuze voor degenen die willen voorkomen dat hun eten in de vriezer wordt verbrand en bevroren. Het handmatig ontdooien van een grote diepvrieskist kan vervelend worden, ook al presteren ze beter voor het langdurig bewaren van voedsel. Het is goed om in gedachten te houden dat vrieskisten met een snelvriesfunctie ontworpen zijn om temperatuurschommelingen op te vangen.

Bedieningselementen

Een diepvriezer met een gemakkelijk toegankelijk temperatuurcontrolepaneel heeft altijd de voorkeur. Maar tegelijkertijd moet het buiten het bereik van kinderen liggen, omdat u niet het risico wilt lopen dat de temperatuur met kleine handjes plotseling wordt aangepast.

Koelkast vs. vriezer?

Naast het bedrijfstemperatuurbereik zijn koelkasten in veel opzichten heel anders dan vriezers.

Koelkasten zijn ontworpen voor frequente toegang, dus de deur, temperatuur- en vochtigheidssensoren, de luchtstroom en de binnenverlichting zijn ontworpen voor dit soort gebruik. De deuren van de vriezer en de deurafdichtingen zijn ontworpen om een specifieke temperatuur te handhaven met minder frequente in- en uitgaande toegang met het oog op de opslag van voedsel op langere termijn. Koelkasten zijn voorzien van automatische ontdooimachines en de vrieskisten zijn handmatig te bedienen. Dit is een belangrijk onderscheid, daarom zullen we hier in de volgende paragraaf meer over vertellen.

Als voorbeeld, koelkasten werken meestal niet goed in een garage als je in een geografie woont die seizoensgebonden temperatuurschommelingen heeft (tenzij je garage goed geïsoleerd is). Wanneer de temperatuur in een garage onder de 32 graden zakt, zal de koelkastcompressor stoppen met werken en denken dat het koud genoeg is. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat uw voedsel in de vriezer smelt. Vriezers daarentegen zijn ontworpen om tussen 0 en 110 graden te werken. Hun compressoren zullen vaker weten in te trappen als de omgevingstemperatuur hoog is en omgekeerd.

Handmatige ontdooiing versus automatische ontdooiing?

Vriezers met automatische ontdooiing maken gebruik van temperatuurschommelingen, zodat de ontdooifunctie automatisch in werking treedt. Met automatische ontdooiing en dit soort temperatuurschommelingen slaan deze vriezers voedsel minder lang op dan vriezers die handmatig ontdooien vereisen.

Diepvriezers met handmatige ontdooiing kunnen onderhoud nodig hebben, maar ze zijn beter uitgerust voor het bewaren van voedsel dat u wilt opslaan. De afwezigheid van de automatische ontdooifunctie betekent dat ze voedsel bevroren kunnen houden als er een stroomstoring is tot 24 uur.

Conclusie

In deze tijd van opslag en meer tijd doorbrengen met familie, waarderen we het gemak van het hebben van een extra vriezer. Kistvriezers zijn snel essentiële apparaten aan het worden in de meeste huizen, waardoor we voedselproducten voor lange tijd kunnen bewaren en bewaren.

Een goede vriezer moet een groot temperatuurbereik hebben, handmatig/auto-ontdooien en een betrouwbaar compressorkoelsysteem. De diepvriezers die onze top zes hebben gehaald, zijn uitgerust met deze functies en nog veel meer. Bekijk onze koopgids en onze catalogus van vriezers voor meer functies.

FAQ’s

Wat is de beste vriezermaat?

De beste diepvriesgrootte die u kunt kopen hangt af van uw voorkeur, uw behoefte aan opslagruimte en de beschikbare ruimte in uw huis. Kleine diepvriezers hebben een capaciteit van 5 tot 9 cu. ft. Middelgrote diepvriezers zijn meestal binnen 12 tot 18 cu. ft. terwijl grote diepvriezers een capaciteit van meer dan 18 cu. ft. kunnen hebben.

Wat is de ideale locatie voor een vriezer in mijn huis?

De vriezer moet op een koele plaats worden bewaard om te voorkomen dat de koelunit extra wordt belast. Een kelder is ideaal, omdat deze buiten het bereik van kinderen ligt en de kans dat de vriezer meerdere malen per dag geopend wordt, verkleint. Een garageplaats kan lastig zijn. U moet rekening houden met de temperatuurschommelingen tussen de seizoenen. Als voorbeeld, een goede kwaliteit GE vrieskist kan werken in een omgevingsconditie van 0 F tot 110 F. Het is echter geen goed idee om de limieten regelmatig te testen, omdat dit de levensduur van uw vrieskist beïnvloedt.

Hoe kan ik de brand en de vorst in de vriezer tot een minimum beperken?

De veiligste manier is om de vriezer minder vaak te openen. Label de items op de juiste manier en houd een inventaris bij van wat er in de vriezer zit om te voorkomen dat de vriezer wordt geopend als het niet nodig is. U moet uw voedsel ook goed inpakken om het te beschermen tegen de elementen. Als je dat kunt, probeer dan een vacuümafdichting voor je keuken te krijgen, zodat je je favorieten kunt opslaan in een luchtvrije verpakking.

Hoe lang kan ik mijn eten bevroren houden?

Dit is afhankelijk van het soort voedsel dat wordt bewaard. Gewoonlijk moet gemalen rundvlees niet langer dan 4 maanden worden bewaard. Een hele kip kan tot 12 maanden lang houdbaar zijn, en hotdogs mogen niet langer dan 6 weken in de vriezer liggen. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om de deur dicht te houden en niet vaak in de vriezer te gaan.

Wat gebeurt er met mijn eten in de vriezer als de stroom uitvalt?

Als de stroom uitvalt, moet een goede vriezer, vooral een handmatige ontdooimachine, uw voedsel minstens 24 uur lang bevroren houden. U moet ervoor zorgen dat u de deur niet opent, tenzij u echt iets nodig hebt. Houd er rekening mee dat niet alle vrieskistmodellen gelijk zijn. Raadpleeg de handleiding van uw diepvriezer voor de specificaties van de afzonderlijke eenheden en meer informatie.

Hoe lang gaan diepvriezers mee?

Een vriezer heeft een gemiddelde levensduur van 14 tot 17 jaar.

Recent Posts