Beste diepvriezers kopen en aanbieding

De diepvriezer die aan uw koelkast is bevestigd is niet altijd genoeg. Wanneer u een groot gezin heeft, vaak vermaakt, of een fervent bakker bent die een zuurdesembrood wil bewaren voor een later tijdstip, dan heeft u soms gewoon de extra ruimte nodig die een vrijstaande diepvriezer biedt. Natuurlijk hoeft die standalone diepvriezer die u koopt niet groot te zijn, en kunt u kiezen voor een compact stuk dat ongeveer 1 kubieke meter extra opbergruimte heeft. In tegendeel, u kunt besluiten dat u zoveel mogelijk extra ruimte nodig heeft en investeren in een kistoptie die bijna 25 kubieke meter opbergruimte heeft.
beste diepvriezer
Er zijn tonnen opties op de markt, die moderne functies bieden zoals vorstvrije temperatuurregeling en LED-verlichting. Sommige zijn uitzonderlijk ontworpen om energie te besparen, of om de consument een eenvoudigere, aanpasbare ervaring te geven, met inbegrip van een omkeerbare deur of zelfontdooiing.

Hier zijn de beste diepvriezers en wat u van elk van hen kunt verwachten.

Beste diepvriezer kopen overzicht

Inventum VR550 – Tafelmodel diepvriezer

Inventum VR550 - Tafelmodel vriezer

Bekijk de dagprijs

De Inventum vrijstaande vriezer VR550 heeft een netto inhoud van 86 liter. Het is een zuinige vriezer met energieklasse A++. Deze 4 sterren vriezer heeft een invriesvermogen van 4 kg/24u.
In de drie transparante lades berg je al je etenswaren netjes op.

WLA VF5000 – Vriezer

WLA VF5000 - Vriezer

Bekijk de dagprijs

TAFELMODEL VRIEZERDe WLA VF5000 is een prachtige vrijstaande (A+) tafelmodel vriezer.

Inventum VR501 – Tafelmodel vriezer

Inventum VR501 - Tafelmodel vriezer

Bekijk de dagprijs

IJskoud de beste! De Inventum VR501 tafelmodel vriezer heeft een totaal netto inhoud van 68 liter. Je etenswaren zijn te verdelen in 3 transparante, handige lades. Ook is deze vriezer zeer zuinig te noemen; deze valt namelijk in de energieklasse A++.

 • Energieklasse A++
 • Totale netto inhoud 68 liter
 • Aantal transparante lades 3
 • Invriesvermogen 4kg/24u
 • Steraanduiding ****
 • Deur links en rechts monteerbaar ja

Beko FS166020 – Tafelmodel vriezer

Beko FS166020 - Tafelmodel vriezer

Bekijk de dagprijs

Deze Beko vrieskast FS166020, met energieklasse A+ en een netto inhoud van 65 liter in het vriesgedeelte, is voorzien van een koelventilator in het vriesgedeelte welke de koude lucht in deze Beko vrieskast FS166020 gelijkmatiger verdeeld voor een betere koelprestatie.

Invriescapaciteit
Deze vrieskast FS166020 heeft een invriescapaciteit van 4 kilogram per 24 uur. Dat wil zeggen dat u per dag tot 4 kilogram aan levensmiddelen kunt invriezen met behoud van de kwaliteit.

Beko FS 166020. Kastontwerp: Vrijstaand, Soort: Staand. Nettocapaciteit vriezer: 65 l, Klimaatklasse: SN-T, Vriescapaciteit: 8 kg/24u, Bewaartijd bij stroomuitval: 15 uur, Geluidsniveau: 37 dB, Aantal sterren: 4*. Deurscharnieren: Rechts. Energie-efficiëntieklasse: A+, Jaarlijks energieverbruik: 177 kWu. Kleur van het product: Wit

Severin GB 8882 – Mini vriezer

Severin GB 8882 - Mini vriezer

Bekijk de dagprijs

De Severin GB 8882 is geschikt voor mensen die niet al te veel vriesruimte nodig hebben. Deze mini vriezer heeft een inhoud van 32 liter en is goed voor een eenpersoons of klein huishouden. Vanwege de afmetingen en het gewicht, is de vriezer gemakkelijk te verplaatsen.

Inhoud en zuinig verbruik
De vriezer wordt gezien als mini vriezer, vanwege de kleine inhoud van 32 liter en 1 vriesvak. Wil je toch nog wat extra ruimte voor vrieswaren, is dit zeker een mooi model vriezer. In totaal kun je aan 2 kg vrieswaren per dag kwijt. Naast de inhoud, is de vriezer ook nog eens zuinig is verbruik. Door het energielabel A++ verbruikt de vriezer 117kWh op jaarbasis.

 • De deurscharnier zit rechts
 • De invriescapaciteit is 2kg
 • De snoerlengte is 1.2m
 • De mini vriezer dient in een omgevingstemperatuur te staan van minimaal 16 graden, tot maximaal 32 graden.

Salora FRB3200BL – – Mini vriezer – Zwart

Salora FRB3200BL - - Mini vriezer - Zwart

Bekijk de dagprijs

De Salora bar vriezer is een compacte vrijstaande bar vriezer ideaal voor kleine ruimtes of op uw studentenkamer. Dit is een energiezuinige (A+) barmodel vriezer.

Beko RFNE270K31WN – diepvriezer

Beko RFNE270K31WN - Vriezer

Bekijk de dagprijs

Deze witte diepvrieskast van Beko is een strak vormgegeven vrieskast, voorzien van een handige indeling en een zuinig energie A+ label. De RFNE270K31WN heeft een inhoud van 214 liter, waarbij het vriesgedeelte is voorzien van een No-Frost systeem. Dus u hoeft nooit meer uw vriezer te ontdooien.
Ontdooien hoeft niet meer
De Beko RFNE270K31WN is voorzien van een no-Frost techniek. Het no-Frost luchtcirculatie systeem voorkomt rijp- en ijsvorming. Het systeem voert door luchtcirculatie de luchtvochtigheid uit de vriesruimte af. Hierdoor wordt uw vriezer ongemerkt ontdooit en is er vrijwel geen sprake van ijsafzetting op de wanden of van rijpvorming op de levensmiddelen. Daarnaast werkt het noFrost-systeem mee aan het continu laag houden van het energieverbruik.

ProSmart™ Inverter-motor
Wat wil je voor je lunch? Als jij een van die types bent die steeds weer in de vriezer rondsnuffelt, dan kun je op je elektriciteitsrekening besparen met deze Beko RFNE270K31WN vriezer voorzien van een ProSmart™ Inverter-compressor. Op die manier kun je de deur zo vaak als je wilt open doen om even rond te neuzen, maar de slimme ProSmart™-technologie past zich daarop aan en zorgt voor minder temperatuurvariaties zodat je voedsel snel wordt gekoeld en er slim energie en geld wordt bespaard. Daar komt nog bij dat de ProSmart™ Inverter-compressor viermaal stiller is dan de compressor in een gemiddelde vriezer*.

Deurrichting aanpassen aan de keukenindeling
Aan welke kant de deur van de vrieskast moet opengaan, is afhankelijk van de indeling van de keuken. Met de omkeerbare deur op deze Beko RFNE270K31WN kunnen de scharnieren zowel links als rechts worden geplaatst, dus bepaal je zelf naar welke kant de deur opengaat. Om nog meer vriesruimte te creëren kun je twee vrieskastkasten naast elkaar zetten en de deur van een van beide omkeren.

Beko FNE1073N -Tafelmodel diepvriezer

Beko FNE1073N -Tafelmodel vriezer

Bekijk de dagprijs

De Beko FNE1073N is een compacte vrieskast met een verrassend ruime inhoud. De tafelmodel vriezer heeft namelijk 3 transparante vriesladen voor je beschikbaar, goed voor een netto inhoud van 75 liter. Hier kun jij aardig wat frituursnacks, diepvriespizza’s en diepvriesgroente in kwijt. Heb jij ook een hekel aan je diepvries ontdooien? Dat komt goed uit, want de diepvries heeft No Frost. De luchtcirculatie voorkomt hierdoor ijs- en rijpvorming. Ontdooien is met de Beko FNE1072 dus niet meer nodig! Hou je mooi tijd over voor andere dingen.

Wil je de FNE1073N onder je aanrecht of ergens onder plaatsen maar kom je net wat ruimte tekort? Dan kun je eenvoudig het bovenblad verwijderen.Ook kan de deurdraairichting worden aangepast.

De antibactiriele deurrubbers en een lade voor het maken van ijsblokjes maken de FNE1073N tot een volledig compleet tafelmodel vriezer.

Exquisit GB05-4.1A+ – Mini vriezer

Exquisit GB05-4.1A+ - Mini vriezer

Bekijk de dagprijs

De Exquisit GB05-4.1A+ is een ideale minivriezer die uitermate geschikt is voor bijvoorbeeld op de camping, een vakantiehuis of voor studenten die graag een extra mini vriezer op zijn kamer heeft. Ondanks z’n kleine formaat kan deze vriezer toch een boel kwijt. De GB05-4.1A+ heeft namelijk een netto inhoud van liefst 34 liter. Zo passen er makkelijk pizza’s, ijsjes en andere snacks in.

Lees ook:   Vaatwasser Stroomonderbreker: Bescherm Uw Keuken

Inhoud en gebruik
Door de inhoud van 34 liter, is deze vriezer geschikt voor eenpersoons en kleine huishoudens. Voor mensen die weinig vriesruimte nodig hebben en niet te veel ruimte willen innemen in huis, is dit zeker een goed model. De inhoud is goed voor 2 kg capaciteit per dag. Daarnaast is de vriezer gemakkelijk te verplaatsen vanwege het kleine formaat en het gewicht. De temperatuurregelaar zit aan de achterkant van de vriezer en beschikt over drie standen; MAX, MIN, NORMAL.

Extra functies
De inhoud en het energielabel zijn niet de enigste positieve dingen aan deze vriezer. Deze vriezer beschikt namelijk ook over een aanpasbare draairichting. Dit betekent dat je de draairichting van de deur kan veranderen, zodat het gemakkelijker in vele keukens past. In de handleiding vind je precies, hoe je de draairichting kan veranderen. Omdat de vriezer maar een geluidsniveau van 41 dB heeft, hoor je de diepvriezer nauwelijks. Bij stroomuitval blijft de inhoud voor 8 uur bewaard.

Exquisit GS230-1A++ – Vriezer

Exquisit GS230-1A++ - Vriezer

Bekijk de dagprijs

Op zoek naar een ruime, energiezuinige vriezer? Dan is de Exquisit GS230 1A++ zeker een aanrader. Met energielabel A++ is deze vriezer zuinig in gebruik. Met een netto inhoud van 153 liter, kun je veel vrieswaren kwijt. Deel dit gemakkelijk en efficiënt in door de 4 transparante laden en 1 uitschuifbaar plateau.

Gemakkelijk indelen
Deel je vriezer gemakkelijk en efficiënt in, door de vier transparante laden. Op deze manier is het makkelijk op je producten naar eigen voorkeur in te delen. Door een extra los plateau, kun je bovenin de vriezer ook nog vrieswaren kwijt. Dit gaat allemaal samen, met een totale netto inhoud van 153 liter en een capaciteit van 9 kg per dag. Geschikt voor kleine en iets grotere huishoudens.

Zuinig in verbruik
Naast het feit dat deze vriezer een fijne inhoud heeft, is het ook nog eens erg zuinig in verbruik. Deze vriezer beschikt over het energielabel A++. Hiermee bespaar je niet alleen energie, maar is dit ook nog eens goed voor je portemonnee en het milieu.

Extra functies
Om de vriezer in de meeste keukens te kunnen verwerken, beschikt deze over een aanpasbare draairichting van de deur. Dit betekent dat je de deur van draai richting kan veranderen indien het niet past, waar jij het wil plaatsen. Daarnaast is deze vriezer erg stil vanwege het geluidsniveau van 40 dB. Bij stroomuitval blijft je inhoud bewaard voor 20 uur.

Inventum VR600 – Tafelmodel vriezer

Inventum VR600 - Tafelmodel vriezer

Bekijk de dagprijs

De Inventum vrijstaande vriezer VR600 heeft een netto inhoud van 98 liter. Het is een compacte en zuinige vriezer met energieklasse A++. Deze 4 sterren vriezer heeft een invriesvermogen van 8 kg/24u. In de drie transparante lades berg je al je etenswaren netjes op. De vriezer is makkelijk te plaatsen. De deur kan zowel links als rechts bevestigd worden.

Door het frost intelligence systeem in deze vriezer vindt er minder rijpvorming en ijsafzetting plaats en hoeft de vriezer minder vaak te worden ontdooid dan vriezers zonder deze technologie. De technologie zorgt er tevens voor dat de vriezer snel ontdooit en gemakkelijk schoon te maken is.

Xavax Green Eco – Digitale koelkast thermometer

Xavax Green Eco - Digitale koelkast thermometer

Bekijk de dagprijs

 • Maakt het makkelijker om de aanbevolen inwendige temperatuur van koelkasten (5-7°C) en diepvriezers (tenminste -18°C) te behouden
 • Meetbereik : -30 C° tot +30C°
 • Met de juiste interne temperatuur blijft het voedsel langer vers en zo wordt bacteriegroei beperkt/voorkomen
 • Makkelijk te bevestigen en te verwijderen via klittenband (klevende bevestiging aan de achterkant van de thermometer)
 • Groot digitaal scherm voor een goede leesbaarheid
 • De temperatuur kan worden weergegeven in °C of Fahrenheit
 • Datageheugen voor maximale en minimale temperatuur
 • Afmetingen: 5 x 5 cm

Salora FRB3200WH – Mini vriezer – Wit

Salora FRB3200WH - Mini vriezer - Wit

Bekijk de dagprijs

De Salora bar vriezer is een compacte vrijstaande bar vriezer ideaal voor kleine ruimtes of op uw studentenkamer. Dit is een energiezuinige (A+) barmodel vriezer.

Bosch GTV15NWEA – Serie 2 – Vriezer

Bosch GTV15NWEA - Serie 2 - Vriezer

Bekijk de dagprijs

Met de Bosch GTV15NWEA vrieskast heb je net wat extra ruimte op vrieswaren in op te bergen. Met een totale netto inhoud van 82 liter kun je redelijk wat vrieswaren kwijt voor eenpersoons of tweepersoons huishouden. Met de drie transparante laden kun je een eigen indeling maken en wordt er op de kalender aangegeven hoe lang je bepaalde producten kan bewaren.

Gemakkelijk temperatuursregeling
Via de draaiknop aan de voorkant van de vriezer kan je gemakkelijk de temperatuur instellen. Draai de temperatuur op de juiste stand om de vrieswaren op de beste temperatuur te bewaren.

Inhoud van de vriezer
Met de drie transparante laden in deze vriezer, kan je het naar eigen wens indelen. De laden zijn dan ook transparant waardoor je kan zien waar je wat hebt opgeslagen. Wil je weten hoe lang je een bepaald product kan bewaren? dan is er een korte agenda op de laden te vinden.

 • Invriesvermogen: 10 kg in 24 uur
 • Bewaartijd bij stroomonderbreking: 25 u
 • 3 transparante diepvriesladen
 • Geluidsniveau: 39 dB
 • Elektriciteitssnoer met een lengte van 1.7m
 • Deurscharnier zit rechts en is verwisselbaar

Severin GS 8856 – Tafelmodel Vriezer – Wit

Severin GS 8856 - Tafelmodel Vriezer - Wit

Bekijk de dagprijs

De Severin GS 8856 is een tafelmodel vriezer welke ideaal is voor een kleine ruimte. De vriezer heeft een inhoud van 60 liter en 3 vriesvakken waardoor deze lekker compact blijft. Door de metalen handgreep is deze makkelijk te openen en sluiten. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de deurscharnier te verwisselen.

 • Verbruik: 128kWh op jaarbasis
 • Invriescapaciteit: 5kg
 • Snoerlengte: 1.9m
 • Afmetingen: 84.5 x 49.5 x 48 cm(hxbxd)
 • 4 -sterren vriesgedeelte

Wiggo WF-UR14S(WW) – Vriezer – Wit

Wiggo WF-UR14S(WW) - Vriezer - Wit

Bekijk de dagprijs

Wiggo WF-UR14S(WW) zuinig in verbruik en een strak design

Op zoek naar een nieuwe vrieskast? Deze Wiggo vrijstaand vrieskast is speciaal ontworpen voor het beleven van de passie in de keuken. Een mooi strak design de juiste witte kleur wat past bij je interieur en niet te vergeten royaal veel opbergruimte voor de uigebreide belevenis in de keuken.

Met de Frost Reverse Zones veel koelgemak.

De Wiggo WF-UR14S(WW) is een slimme vriezer waar de Frost Reverse Zone technologie is gebruikt. Hierdoor komen uw etenswaren en koelproducten sneller tot vriezen toe.

De vriezer heeft vier sterren, waardoor het toestel niet alleen geschikt is om diepvriesproducten te bewaren, maar ook om uw met passie gemaakte bereidingen in te vriezen voor een later moment.

Aan ruimte geen gebrek!

Met maar liefst zes lades voorzien in de Wiggo WF-UR14S(WW) is er voor elk formaat en soort ieder een eigen ruimte in te delen. De ene lade is dan geschikt voor gesneden vriesfruit en de andere voor een lekker groot stuk biefstuk. Even 8 kilogram invriezen op 24 uur tijd is zo gedaan voor deze vriezer.
Bij stroomuitval geen paniek, bewaar je etenswaren nog tot 14 uur.

Lees ook:   Electrolux EFV60656OW Hotte murale 60 cm BLANC

Energieverbruik koude kunst.

Met een A+ kun je er op aan dat het verbruik op jaarbasis slechts 215 kWh is met een totale inhoud van maar liefst 163 liter. Door de goed geisoleerde deuren en wanden is dit een perfecte prestatie.

 • Energieklasse A+
 • Vrijstaand model
 • 163 liter netto inhoud
 • Invriesvermogen: 8 kg/24h

Inventum VK561 – Vrieskist

Inventum VK561 - Vrieskist

Bekijk de dagprijs

De Inventum vrijstaande vrieskist VK561 heeft een netto inhoud 99 liter. De 4-sterren vrieskist heeft een invriesvermogen van 4,5 kg/24u en beschikt over een energieklasse A+. Met de regelbare thermostaat stel je eenvoudig de temperatuur in. Wanneer je de vrieskist wilt ontdooien, kun je gebruik maken van de dooiwaterafvoer. Door de dop aan de binnen- en buitenkant los te draaien, loopt het dooiwater vanzelf naar buiten. De vrieskist is voorzien van een handige uitneembare opbergkorf. De opbergkorf hang je boven in de vrieskist, waardoor je goed bij de etenswaren kunt. De vrieskist wordt geleverd met een ijsblokjeshouder en een ijsschraper.

Liebherr GP1486-21 Tafelmodel – diepvriezer

Liebherr GP1486-21 Tafelmodel - Vriezer

Bekijk de dagprijs

Extra vriesruimte is bijzonder handig. Als jij in jouw keuken wilt kunnen beschikken over ruim voldoende mogelijkheden om al je producten vers in te kunnen vriezen, dan zit je met de aanschaf van de Liebherr GP1486-21 helemaal goed. Dit tafelmodel vriezer met zijn compacte afmetingen verschaft je veel handige bergruimte en maximaal gebruikersgemak.

Overzichtelijk en goed ingevroren al je levensmiddelen bewaren
Over het ontwerp van de Liebherr GP1486-21 vriezer met zijn fraaie eigentijdse design is goed nagedacht. In de 4 grote lades kun je veel producten kwijt. De hoeveelheidgestuurde SuperFrost techniek maakt het mogelijk om extra snel je diepvriesproducten in te vriezen. De besturing van dit model wordt geregeld met een overzichtelijk MagicEye met lcd display en een digitaal temperatuurdisplay die je eenvoudig met degelijke toetsen kunt bedienen. Deze vriezer van topproducent Liebherr heeft je zodoende op alle fronten veel te bieden qua techniek en efficiëntie.

In een modern huishouden is een functionele vriezer onmisbaar. Met de Liebherr GP1486-21 met zijn vrijstaande kastontwerp kies je voor een handig model dat ook in kleine ruimtes gemakkelijk geplaatst kan worden. De in draairichting verwisselbare deur levert daar nog eens een extra goede bijdrage aan. De nettocapaciteit van 103 liter is ten opzichte van de compacte buitenmaten verrassend ruim te noemen. En dan valt deze vriezer ook nog eens in de zeer zuinige energie-efficiëntieklasse A+++, waarmee je veel geld op je energierekening kunt besparen. Met de Liebherr GP1486-21 maak je de keuze voor aantrekkelijke specificaties.

Inventum VK1120 – Vrieskist

Inventum VK1120 - Vrieskist

Bekijk de dagprijs

De Inventum vrijstaande vrieskist VK1120 heeft een netto inhoud van 290 liter. De 4-sterren vrieskist heeft een invriesvermogen van 14 kg/24u en beschikt over een energieklasse A+. Met de regelbare thermostaat stel je eenvoudig de temperatuur in. Wanneer je de vrieskist wilt ontdooien, kun je gebruik maken van de dooiwaterafvoer. Door de dop aan de binnen- en buitenkant los te draaien, loopt het dooiwater vanzelf naar buiten. De vrieskist is voorzien van een handige uitneembare opbergkorf. De opbergkorf hang je boven in de vrieskist, waardoor je goed bij de etenswaren kunt. De vrieskist wordt geleverd met een ijsblokjeshouder en een ijsschraper.

Zanussi ZCAN14FW1 – diepvrieskist

Zanussi ZCAN14FW1 - Vrieskist

Bekijk de dagprijs

De Zanussi ZCAN14FW1 vrieskist beschikt over binnenverlichting zodat je de inhoud van de vriezer goed kan zien. Met de snelvriezen stand vries je nu nog sneller in. Bedien de temperaturen gemakkelijk door het LCD-display. Heb je te hoge temperaturen? Dan wordt dit visueel en met geluid aangegeven. Zodra er dooiwater ontstaat is dit gemakkelijk via een afvoer weg te halen.

Dooiwaterafvoer
Omdat deze vriezer geen anti-ijsvorming kenmerk heeft, dien je handmatig de vriezer te ontdooien. Daarbij komt altijd dooiwater vrij wat moeilijk op te vangen is. Deze vriezer heeft daarom een afvoergootje waar je een bak onder kan plaatsen en het dooiwater in kan opvangen.

Verlichting in de vriezer
Deze vriezer is voorzien van binnenverlichting. Zodra de vriezer wordt geopend gaat het licht aan en zodra de vriezer sluit gaat het licht weer uit. Door dit licht heb je een goed overzicht van wat er in de vriezer zich bevindt.

Snel invriezen
Op het elektronishe LCD-display van deze Zanussi vriezer, kan je gemakkelijk de temperaturen instellen door op plus en min te klikken. Daarnaast is er een stand op snel te vriezen. Via deze functie koelt de vriezer nog sneller en schakelt dan ook automatisch weer terug.

 • Beschikt over 1 witte voorraadkorf
 • Geluidsniveau van 42 dB
 • 2 voeten + 2 wielen
 • Visueel en akoestisch alarm bij te hoge temperaturen
 • Lengte aansluitsnoer is 2 meter
 • Invriescapaciteit van 13.5 kg per 24 uur

Beko RFSA240M43WN – Vriezer

Beko RFSA240M43WN - Vriezer

Bekijk de dagprijs

Algemeen.
Deze RFSA240M43WN vrijstaande vriezer van Beko beschikt over voldoende invriesruimte! Met maar liefst 215 netto liter inhoud verdeeld over 6 lades kun je al je gewenste producten wel een plekje geven. De vriezer is 151 cm hoog en 59.5 cm breed en beschikt over een A++ energielabel is, wat best zuinig is!

Freezerguard.

De RFSA240M43WN beschikt tevens over een snelvries compartiment en zal worden geleverd met een lade voor het ijsblokjes. daarnaast kan deze vriezer zonder problemen in een onverwarmte ruimte staan met een omgevingstemperatuur tot maar liefst -15 graden! Zo kun je deze vriezer met gemak in de garage of schuur plaatsen zonder dat dit problemen geeft wanneer het buiten wat kouder zal worden.

Omkeerbare deur
Deurrichting aanpassen aan de keukenindeling
Aan welke kant de deur van de koelkast moet opengaan, is afhankelijk van de indeling van de keuken. Met de omkeerbare deur kunnen de scharnieren zowel links als rechts worden geplaatst, dus bepaal je zelf naar welke kant de deur opengaat. Om nog meer koelruimte te creëren kun je twee koelkasten naast elkaar zetten en de deur van een van beide omkeren.

Belangrijke functies om op te letten bij de aankoop van een diepvriezer

Er zijn essentiële kenmerken waar u naar moet zoeken voordat u een diepvriezer koopt. Sommige daarvan zullen bepalen of u uw nieuwe vriezer met plezier zult gebruiken of niet.

Afmetingen

De capaciteit van een vriezer varieert van 5 cu. ft. aan de kleinere kant tot meer dan 18 cu. ft. aan de grote kant. Maar de juiste maat voor uw keuken hangt af van uw opslagbehoeften en de plaats waar de keuken wordt geplaatst.

Voor een klein gezin is een diepvriezer met een capaciteit van 12 tot 15 cu. ft. ideaal, omdat deze comfortabel een week lang voedsel kan bewaren. U wilt misschien voorkomen dat u veel vrije ruimte in uw diepvriezer heeft, omdat dit ruimte creëert voor warme lucht.

Lees ook:   Vita-Crisp hetelucht friteuse 1700W 10L 8 functies ruimtebesparend

Flexibiliteit in opslag

Afhankelijk van het type vriezer dat u koopt, krijgt u waarschijnlijk voldoende opslagruimte voor uw levensmiddelen. Staande diepvriezers worden over het algemeen geleverd met opberg- en rekkenopties voor binnenshuis, wat de opslag erg handig maakt. Maar diepvrieskisten hebben manden die de opslagflexibiliteit verhogen en ze zijn ideaal voor volumineuze items.

Flexibiliteit in het ontwerp

Grote diepvriezers kunnen behoorlijk zwaar worden als ze gevuld zijn met diepvriesproducten, waardoor ze moeilijk te verplaatsen zijn. Het is dus wellicht een betere keuze om een vriezer te krijgen die is uitgerust met rollende wielen. Diepvriezers met aanpasbare panelen dragen ook bij aan de algehele elegantie van uw keuken.

Betrouwbaarheid

U wilt zeker geen diepvriezer kopen die u niet lang kan bedienen zonder dat het u veel kost aan reparaties. U heeft ook een diepvriezer nodig die uw spullen tijdens een stroomstoring minstens 24 uur lang bevroren kan houden.

Energie-efficiëntie

Diepvriezers met een lager kWh verbruik en een hogere sterrenclassificatie kosten minder om te draaien en besparen u geld op de energierekening. Over het algemeen zal een kleinere vriezer minder energie verbruiken dan een grotere, maar als de vriezer veel vrije ruimte heeft, zal hij ook meer energie nodig hebben.

Prestaties (vorstvrij en snelvriezen)

Vriezers met vorstvrije functies zijn een handige keuze voor degenen die willen voorkomen dat hun eten in de vriezer wordt verbrand en bevroren. Het handmatig ontdooien van een grote diepvrieskist kan vervelend worden, ook al presteren ze beter voor het langdurig bewaren van voedsel. Het is goed om in gedachten te houden dat vrieskisten met een snelvriesfunctie ontworpen zijn om temperatuurschommelingen op te vangen.

Bedieningselementen

Een diepvriezer met een gemakkelijk toegankelijk temperatuurcontrolepaneel heeft altijd de voorkeur. Maar tegelijkertijd moet het buiten het bereik van kinderen liggen, omdat u niet het risico wilt lopen dat de temperatuur met kleine handjes plotseling wordt aangepast.

Koelkast vs. vriezer?

Naast het bedrijfstemperatuurbereik zijn koelkasten in veel opzichten heel anders dan vriezers.

Koelkasten zijn ontworpen voor frequente toegang, dus de deur, temperatuur- en vochtigheidssensoren, de luchtstroom en de binnenverlichting zijn ontworpen voor dit soort gebruik. De deuren van de vriezer en de deurafdichtingen zijn ontworpen om een specifieke temperatuur te handhaven met minder frequente in- en uitgaande toegang met het oog op de opslag van voedsel op langere termijn. Koelkasten zijn voorzien van automatische ontdooimachines en de vrieskisten zijn handmatig te bedienen. Dit is een belangrijk onderscheid, daarom zullen we hier in de volgende paragraaf meer over vertellen.

Als voorbeeld, koelkasten werken meestal niet goed in een garage als je in een geografie woont die seizoensgebonden temperatuurschommelingen heeft (tenzij je garage goed geïsoleerd is). Wanneer de temperatuur in een garage onder de 32 graden zakt, zal de koelkastcompressor stoppen met werken en denken dat het koud genoeg is. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat uw voedsel in de vriezer smelt. Vriezers daarentegen zijn ontworpen om tussen 0 en 110 graden te werken. Hun compressoren zullen vaker weten in te trappen als de omgevingstemperatuur hoog is en omgekeerd.

Handmatige ontdooiing versus automatische ontdooiing?

Vriezers met automatische ontdooiing maken gebruik van temperatuurschommelingen, zodat de ontdooifunctie automatisch in werking treedt. Met automatische ontdooiing en dit soort temperatuurschommelingen slaan deze vriezers voedsel minder lang op dan vriezers die handmatig ontdooien vereisen.

Diepvriezers met handmatige ontdooiing kunnen onderhoud nodig hebben, maar ze zijn beter uitgerust voor het bewaren van voedsel dat u wilt opslaan. De afwezigheid van de automatische ontdooifunctie betekent dat ze voedsel bevroren kunnen houden als er een stroomstoring is tot 24 uur.

Conclusie

In deze tijd van opslag en meer tijd doorbrengen met familie, waarderen we het gemak van het hebben van een extra vriezer. Kistvriezers zijn snel essentiële apparaten aan het worden in de meeste huizen, waardoor we voedselproducten voor lange tijd kunnen bewaren en bewaren.

Een goede vriezer moet een groot temperatuurbereik hebben, handmatig/auto-ontdooien en een betrouwbaar compressorkoelsysteem. De diepvriezers die onze top zes hebben gehaald, zijn uitgerust met deze functies en nog veel meer. Bekijk onze koopgids en onze catalogus van vriezers voor meer functies.

FAQ’s

Wat is de beste vriezermaat?

De beste diepvriesgrootte die u kunt kopen hangt af van uw voorkeur, uw behoefte aan opslagruimte en de beschikbare ruimte in uw huis. Kleine diepvriezers hebben een capaciteit van 5 tot 9 cu. ft. Middelgrote diepvriezers zijn meestal binnen 12 tot 18 cu. ft. terwijl grote diepvriezers een capaciteit van meer dan 18 cu. ft. kunnen hebben.

Wat is de ideale locatie voor een vriezer in mijn huis?

De vriezer moet op een koele plaats worden bewaard om te voorkomen dat de koelunit extra wordt belast. Een kelder is ideaal, omdat deze buiten het bereik van kinderen ligt en de kans dat de vriezer meerdere malen per dag geopend wordt, verkleint. Een garageplaats kan lastig zijn. U moet rekening houden met de temperatuurschommelingen tussen de seizoenen. Als voorbeeld, een goede kwaliteit GE vrieskist kan werken in een omgevingsconditie van 0 F tot 110 F. Het is echter geen goed idee om de limieten regelmatig te testen, omdat dit de levensduur van uw vrieskist beïnvloedt.

Hoe kan ik de brand en de vorst in de vriezer tot een minimum beperken?

De veiligste manier is om de vriezer minder vaak te openen. Label de items op de juiste manier en houd een inventaris bij van wat er in de vriezer zit om te voorkomen dat de vriezer wordt geopend als het niet nodig is. U moet uw voedsel ook goed inpakken om het te beschermen tegen de elementen. Als je dat kunt, probeer dan een vacuümafdichting voor je keuken te krijgen, zodat je je favorieten kunt opslaan in een luchtvrije verpakking.

Hoe lang kan ik mijn eten bevroren houden?

Dit is afhankelijk van het soort voedsel dat wordt bewaard. Gewoonlijk moet gemalen rundvlees niet langer dan 4 maanden worden bewaard. Een hele kip kan tot 12 maanden lang houdbaar zijn, en hotdogs mogen niet langer dan 6 weken in de vriezer liggen. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om de deur dicht te houden en niet vaak in de vriezer te gaan.

Wat gebeurt er met mijn eten in de vriezer als de stroom uitvalt?

Als de stroom uitvalt, moet een goede vriezer, vooral een handmatige ontdooimachine, uw voedsel minstens 24 uur lang bevroren houden. U moet ervoor zorgen dat u de deur niet opent, tenzij u echt iets nodig hebt. Houd er rekening mee dat niet alle vrieskistmodellen gelijk zijn. Raadpleeg de handleiding van uw diepvriezer voor de specificaties van de afzonderlijke eenheden en meer informatie.

Hoe lang gaan diepvriezers mee?

Een vriezer heeft een gemiddelde levensduur van 14 tot 17 jaar.