Beste vitamix blender kopen, aanbiedingen en review

Als u op zoek bent naar een hoogwaardige, high-end blender, dan bent u waarschijnlijk bekend met Vitamix. Vitamix staat bekend om zijn duurzame, kenmerkende, zware buigmachines die worden ondersteund door grote garanties. Maar het kiezen van een merk is slechts de helft van de strijd, want Vitamix biedt heel wat blenders, allemaal met verschillende functies en mogelijkheden.
vitamix blender
Of u nu op zoek bent naar een upgrade van uw huidige model of een duik in het Vitamix-zwembad, er zijn heel wat goede opties. Wij zijn er om u te helpen de beste te vinden voor uw mengbehoeften, met deze rangschikking van de acht beste Vitamix-blenders op de markt.

We hebben elk model getest en kwamen met gedetailleerde beoordelingen, waarbij we de prijs, het ontwerp, het vermogen, de capaciteit en de garantie hebben vergeleken, zodat u gemakkelijk uw beste optie kunt vinden. En blijf aan het einde van de rit nog even hangen voor onze kopersgids als u meer wilt weten over deze robuuste blenders.

De beste Vitamix blenders

Vitamix A2500i Ascent – Blender – Zwart

Vitamix A2500i Ascent - Blender - Zwart

Bekijk de dagprijs

Vitamix® heeft weer een mooie, vernieuwde lijn neergezet: de Ascent Series! Kernwaarden van deze prachtige blenders zijn krachtig, precisie en een modern design. Deze serie bevat de eerste hoogwaardige blenders met een ingebouwde timer en een draadloze verbinding. Dit zorgt uiteraard voor jarenlang gebruiksgemak.

Maak smakelijke gastronomische gerechten met de snelheid en precisie van een professionele chef-kok. Met de Vitamix® Ascent Series kunt u nieuwe niveaus van culinaire vaardigheden ontdekken. De A2500 ziet er zeer professioneel uit. De blender heeft drie programma-instellingen: het maken van smoothies, bevroren desserts en warme soepen. De variabele snelheidsregeling en pulse functie verfijnen elke textuur met culinaire precisie. Ook heeft deze serie een digitale timer, ideaal! U kunt recepten en ideeën tot uitvoering brengen die u aangeboden worden via de Vitamix community voor oneindig veel blendplezier.

De A2500 heeft een professionele en krachtige 2.2 PK motor die de messen voortstuwt tot 434 km/u om de zwaarste ingrediënten mee te kunnen mengen. Hij is eenvoudig in gebruik en heeft veel moderne eigenschappen. Zo heeft de blender een interlock-technologie die voorkomt dat het toestel in werking treedt als het deksel of de container niet goed zijn bevestigd. Daarnaast heeft de blender een self-detect-technologie die de programma-instellingen en maximale blendduur automatisch aanpast op basis van het formaat van de container.

Met de A2500 heeft u de mogelijkheid om te hakken, blenden, verhitten, vermalen, verpulveren en nog veel meer met slechts één machine! Na gebruik reinigt u de kan supersnel met warm water en een druppel afwasmiddel, gewoon op de hoogste snelheid laten draaien gedurende 30 seconden en naspoelen.

De door laser uitgesneden RVS messen met hamermolen en snijbladen zijn ontworpen om (hele) ingrediënten voor smoothies, hete soepen en bevroren recepten snel en efficiënt te verwerken. De lekvrije deksel die je eenvoudig op zijn plaats drukt heeft een opening waardoor je veilig ingrediënten toe kan voegen wanneer de machine draait. De tamper met ‘kraag’ zorgt er voor dat deze de messen niet kan raken, en alle ingrediënten goed met elkaar geblend kunnen worden.

  • 3 voorgeprogrammeerde instellingen – met het gemak van automatische uitschakeling
  • Variabele snelheidsregeling – mixt elke structuur van grof naar glad
  • Pulse functie – snijd snel en eenvoudig ingrediënten
  • Krachtige motor 2.2 PK – geeft de kracht die er verwacht wordt in een compacter ontwerp
  • Metaal aandrijfsysteem – zorgt voor een maximale levensduur
  • Ingebouwde timer
  • Interlock-technologie
  • Self-detect-technologie
  • 2.0 liter low-profile container – past onder de bovenkastjes in de keuken

Vitamix – BarBoss Advance – Blender

Vitamix - BarBoss Advance - Blender

Bekijk de dagprijs

BarBoss Advance van Vitamix is een professionele blender van uiterst duurzaam materiaal
De BarBoss Advance blender van Vitamix herken je aan de rode kleur. Het is een professionele blender, uitstekend geschikt voor het werk achter de bar dankzij de 2PK motor. Daarom ook de eerste keuze van vele professionele chef-koks.

De BarBoss Advance blender heeft een draaischakelaar met 6 verschillende programma’s:

Lees ook:   Samsung RZ32A748541 Bespoke

Setting 1 (15 sec): voor het maken van dunne drankjes, op basis van sap en ijs
Setting 2 (18 sec): voor het maken van ijskoffies
Setting 3 (21 sec): voor het maken van speciale dranken met dikkere textuur
Setting 4 (24 sec): voor het maken van ijscrème en dranken met koffiesmaak die langer geblend moeten worden
Setting 5 (27 sec): voor het maken van een smoothie
Setting 6 (30 sec): voor het blenden van dik, bevroren fruit en andere harde ingrediënten, om een dikke smoothie te maken

Ook de favoriet van de bekendste foodbloggers, want smoothies? Ijscrème? Cocktails of instant soep? BarBoss Advance van Vitamix blendt het allemaal.
Niet alleen professionele chefs gebruiken de BarBoss Advance Vitamix blender dagelijks. Ook foodies die weten van aanpakken verkiezen deze Vitamix. De stevige en scherpe messen malen alles fijn en de mengbeker van kunststof is onverwoestbaar en hittebestendig.

Breng je tijd juist door in de keuken, met Vitamix BarBoss Advance
Is je tijd net zo kostbaar als je lichaam? Een blender kopen is de boodschap, een blender zoals BarBoss Advance van Vitamix. Chef-koks en gedreven foodies weten het al lang: de reden achter de populariteit van deze blender is de hoge draaisnelheid van de messen, waardoor je tijd (en geld) bespaart.

En de investering in Vitamix BarBoss Advance win je sneller terug dan je denkt.

Zin in een gezond ijsje of sorbet?
Doe een flinke hoeveelheid partjes van je favoriete fruit in de blender en voeg 500g ijsblokjes toe. Even op setting 4 en na 24 sec. heb je jouw gezonde snack of dessert.

Nog snel even warme soep eten voor de yogales?
Gebruik je tijd om te eten en niet om te koken. Doe je gestoomde groentjes in de blender, voeg de gewenste hoeveelheid warm water toe en set op setting 4 of 6, afhankelijk van de hoeveelheid vloeistof.

Gezonde babyvoeding voor je kleintje?
Gisteren of net gestoomde groentjes in de BarBoss Advance, setting 6 en start. Na 30 seconden heb je een smakelijke en voedzame puree. Vul de potjes voor de komende dagen of vries de puree als ijsblokjes in. (Hoeveel kost 1 potje babyvoeding ook alweer?)
Doe erna wat water in de blender, het deksel erop, en laat de messen even draaien. De mengbeker is snel proper.

Vitamix A3500 – Blender – RVS

Vitamix A3500 - Blender - RVS

Bekijk de dagprijs

Vitamix® heeft weer een mooie, vernieuwde lijn neergezet: de Ascent Series! Kernwaarden van deze prachtige blenders zijn krachtig, precisie en een modern design. Deze serie bevat de eerste hoogwaardige blenders met een ingebouwde timer en een draadloze verbinding. Dit zorgt uiteraard voor jarenlang gebruiksgemak.

Maak smakelijke gastronomische gerechten met de snelheid en precisie van een professionele chef-kok. Met de Vitamix® Ascent Series kunt u nieuwe niveaus van culinaire vaardigheden ontdekken. De A3500 ziet er zeer professioneel uit. De blender heeft vijf programma-instellingen: het maken van smoothies, bevroren desserts, warme soepen, dips en spreads en zelfreiniging. De variabele snelheidsregeling en pulse functie verfijnen elke textuur met culinaire precisie. Ook heeft de A3500 een programmeerbare, digitale timer en touch-bediening die makkelijk schoon te vegen is. U kunt recepten en ideeën tot uitvoering brengen die u aangeboden worden via de Vitamix community voor oneindig veel blendplezier.

De A3500 heeft een professionele en krachtige 2.2 PK motor die de messen voortstuwt tot 434 km/u om de zwaarste ingrediënten mee te kunnen mengen. Hij is eenvoudig in gebruik en heeft veel moderne eigenschappen. Zo heeft de blender een interlock-technologie die voorkomt dat het toestel in werking treedt als het deksel of de container niet goed zijn bevestigd. Daarnaast heeft de blender een self-detect-technologie die de programma-instellingen en maximale blendduur automatisch aanpast op basis van het formaat van de container.

Met de A3500 heeft u de mogelijkheid om te hakken, blenden, verhitten, vermalen, verpulveren en nog veel meer met slechts één machine! Na gebruik reinigt u de kan supersnel met warm water en een druppel afwasmiddel, gewoon op de hoogste snelheid laten draaien gedurende 30 seconden en naspoelen.

Lees ook:   ETNA KCS1178

De door laser uitgesneden RVS messen met hamermolen en snijbladen zijn ontworpen om (hele) ingrediënten voor smoothies, hete soepen en bevroren recepten snel en efficiënt te verwerken. De lekvrije deksel die je eenvoudig op zijn plaats drukt heeft een opening waardoor je veilig ingrediënten toe kan voegen wanneer de machine draait. De tamper met ‘kraag’ zorgt er voor dat deze de messen niet kan raken, en alle ingrediënten goed met elkaar geblend kunnen worden.

Kopersgids:

Vitamix staat bekend als een krachtig, betrouwbaar merk, dus elke blender die u selecteert moet vrij goed werken. Hun blenders worden in de Verenigde Staten ontwikkeld en geassembleerd, en het bedrijf staat bekend om zijn goede klantenservice en royale garanties.

Omdat we kijken naar apparaten van hetzelfde merk, zijn er veel overeenkomsten tussen deze modellen. Ze verschillen echter wel op een manier die invloed kan hebben op uw ervaring, dus hoe weet u welk model u moet kopen? Lees verder voor een gids die u zal helpen bij het kiezen van de beste Vitamix blender voor uw behoeften:

Mengkracht

De blenders van Vitamix hebben sterke motoren, met sterktes van twee tot drie pk, wat overeenkomt met 1.500 tot 2.200 watt. Deze krachtige motoren zijn aan de hoge kant van de blenders die verkrijgbaar zijn bij andere bedrijven en moeten in staat zijn om alle ingrediënten die je er naartoe gooit aan te kunnen. Als u een bijzonder krachtig model nodig hebt, zult u waarschijnlijk op zoek willen gaan naar een model met een motor met drie paardenkrachten.

Capaciteit

Welke hoeveelheid vind je leuk om te mengen? Als je regelmatig mengt voor een feestje, wil je misschien een blender met een hoge capaciteit, zoals de 64-ounce optie. Als je niet zoveel capaciteit nodig hebt, kan de 48-ounce pitcher genoeg voor je zijn. Als u in staat wilt zijn om te mengen in een reisbeker, moet u wellicht een model aanschaffen dat compatibel is met Vitamix’s Ascent Series containers.

Uit onze tests is gebleken dat de low-profile 64-ounce blending kruiken niet zo goed ontworpen zijn voor een soepele blending. Het hogere klassieke ontwerp zorgt ervoor dat de ingrediënten beter op de bladen worden geduwd zonder dat er grotere brokken ontbreken.

Alle mengbakken van Vitamix zijn gemaakt van duurzaam, vaatwasmachinebestendig Tritan-kunststof. Deze kruiken zijn gemakkelijk te reinigen en breken niet als je ze laat vallen. Ze zijn echter niet zo aantrekkelijk of duurzaam als glazen kruiken en kunnen bij zwaar gebruik vlekken, kuilen of zelfs scheuren vertonen.

Gewicht

Vitamix blenders kunnen variëren van ongeveer 10 pond tot meer dan 20 pond. Hoeveel ruimte heeft u in uw keuken en hoeveel beweegt u uw nieuwe blender? Als uw ruimte beperkt is, wilt u misschien een meer gestroomlijnd model. Als u de ruimte hebt om uw blender op het aanrecht te laten staan, kunt u de voorkeur geven aan de extra functies van een groter model.

Lawaai

De meeste blenders zijn luidruchtige apparaten, en de modellen van Vitamix zijn geen uitzondering. Als u erg gevoelig bent voor lawaai, bent u wellicht geïnteresseerd in speciale geluiddempende functies zoals de geluidskap op de Quiet One blender.

Interface

U kunt kiezen uit verschillende interfaces in Vitamix blenders. De knopinterfaces zijn over het algemeen het gemakkelijkst te gebruiken, met een eenvoudige etikettering. Schakel- en kiesinterfaces kunnen eenvoudig te gebruiken zijn, maar zijn ook clunkier en minder elegant. De slankste optie, die beschikbaar is op hogere modellen, is een touchscreen-interface, die misschien meer tijd kost om te leren, maar vaak het grootste aantal functies biedt.

Voorinstellingen en variabele snelheden

Vitamix blenders bieden allemaal de optie van minstens 10 variabele snelheden. Dit zijn handmatige snelheden die u kunt aanpassen via een draaiknop of een touchscreen interface. U stelt de snelheid in en houdt de startknop ingedrukt zolang als uw ingrediënten nodig zijn om te mengen. Sommige modellen hebben count-up timers waarmee u kunt controleren hoe lang u al aan het mengen bent. Deze basistimers zijn alleen voor uw referentie, dus u kunt ze niet programmeren en de machine wordt niet automatisch uitgeschakeld.

Lees ook:   Wandafzuigkap 1.0 m - filter en verlichting | GGM Gastro

Als u de voorkeur geeft aan een meer hands-off benadering, kunt u op zoek gaan naar modellen met vooraf ingestelde opties. Dit zijn ingebouwde programma’s die de snelheid en de duur van het mengsel optimaliseren voor specifieke taken, zoals het reinigen, verwarmen van soep of het mengen van bevroren dranken. Met deze handige programma’s hoeft u alleen maar de ingrediënten toe te voegen en op de knop te drukken, waarna de machine automatisch wordt uitgeschakeld wanneer deze klaar is.

Sommige Vitamix-modellen, zoals de Quiet One blender, bieden een aanzienlijk groter bereik aan snelheden en voorinstellingen. Als u meer dan een paar programma’s wilt, kunt u beter naar die modellen kijken.

Slimme functies

Als u een meer automatische blender wilt, bent u wellicht geïnteresseerd in een model met slimme functies. Voor Vitamix blenders betekent dit draadloze mogelijkheden en functies voor het uitlezen van containers. Houd er rekening mee dat slimme blenders vaak duurder zijn en moeilijker te bedienen.

Een Vitamix blender met draadloze mogelijkheden kan verbinding maken met de app van het bedrijf, die een scala aan extra programma’s en recepten biedt. Als u bereid bent om de tijd te nemen om het te leren, kan dit de functionaliteit van uw nieuwe blender uitbreiden.

Sommige Vitamix-blenders bieden een functie aan die Self-Detect wordt genoemd. Dit is een onderdeel van de bladbasis dat is ontworpen om informatie te lezen die is afgedrukt op de gespecialiseerde mengbakken van de Ascent Series van het bedrijf. De computer leert de grootte van uw mengbak en past automatisch de instellingen aan voor een soepele menging. U kunt deze containers in verschillende maten kopen, van kleine hakkommen en reisbekers tot grotere 48- of 64-ounce mengbekers. Dit is handig als u geïnteresseerd bent in het mengen van een reeks van hoeveelheden, maar betekent ook dat u uiteindelijk misschien meer geld uitgeeft.

Commercieel vs. Thuisgebruik

Bent u aan het winkelen voor een blender om thuis of in een commerciële omgeving te gebruiken? Commerciële blenders hebben vaak krachtigere motoren en kunnen extra functies bieden, zoals een breder scala aan programma’s of geluiddempende componenten. Ze zijn ook aanzienlijk duurder en zwaarder.

Persoonlijke blenders zijn kleiner en hebben misschien minder functies, maar zullen waarschijnlijk minder duur zijn. Als u de kracht en functies van een commerciële blender niet nodig hebt, vindt u waarschijnlijk genoeg functionaliteit in een huismodel.

-> Niet helemaal verkocht op een Vitamix? We hebben hier ook alternatieven bekeken.

Garantie

Hoewel al deze blenders door hetzelfde bedrijf worden gemaakt, variëren hun garanties nogal. Voor de residentiële modellen variëren de garanties van vijf jaar dekking tot 10 jaar, en bij veel modellen kunt u een extra dekkingsperiode aanschaffen. Als u uw investering zo goed mogelijk wilt beschermen, wilt u waarschijnlijk kiezen voor een model met een lange garantie en kunt u overwegen om de garantie-uitbreiding aan te schaffen.

Commerciële modellen hebben kortere, beperktere garanties, en deze garanties komen te vervallen als u uw blender thuis gebruikt. Als u een commerciële blender, zoals de Quiet One, voor uw huis koopt, heeft u geen garantiedekking.

Conclusie:

Onze top keuze is de Vitamix 7500 Blender, die stevig en krachtig is en een goed scala aan functies biedt. Als u geld wilt besparen, biedt de E310 Explorian Blender veel waarde, met een eenvoudige interface en een goede motor. Bent u op zoek naar een high-end model? Probeer dan eens de Vitamix Professional Series 750 Blender, een elegante machine met handige voorinstellingen en een ruime garantie.

Kiezen tussen de blenders van Vitamix kan een moeilijke taak zijn, maar het hoeft niet al uw tijd in beslag te nemen. We hopen dat deze lijst van de acht beste modellen van het bedrijf, compleet met gedetailleerde beoordelingen en een uitgebreide handleiding voor de beschikbare functies, u helpt om efficiënter te winkelen.

We wensen u veel succes met het vinden van de beste Vitamix blender voor uw behoeften. Bedankt voor het lezen!