Beste Rowenta stofzuigers van 2023

Welkom bij onze vergelijking van de beste Rowenta stofzuigers. Hier vindt u de informatie die u nodig hebt om een Rowenta stofzuiger (bus, steelstofzuiger of robotstofzuiger) te kiezen. Wij hebben criteria geselecteerd zoals zuigkracht, capaciteit, gewicht en autonomie.

Rowenta - Compact Power XXL
Rowenta Compact Power XXL RO4871

Rowenta RO3969EA

Rowenta RO7485EA

Rowenta RO6497EA

Rowenta RO7649 Silence Force Cyclonic Home & Car

Rowenta RO7230 Silence Force Cyclonic

Silence Force Cyclonic 4A Animal Care Pro
Rowenta RO7690 Silence Force Cyclonic Animal

Rowenta Power XXL RO3142

Rowenta Power XXL Silence RO3125

Rowenta Silence Force Allergy+ Home & Car RO7793

Rowenta RO4825 Compact Power XXL

Rowenta RO2933 Swift Power Cyclonic

Rowenta RO6984EA

Rowenta RO7681EA

Rowenta RO7366EA Silence Force

Rowenta RO6821EA X-Trem Power

Rowenta RO6963EA

Rowenta RO8388

Rowenta RO8366EA

Rowenta RO3731EA

Rowenta RO7244EA

Rangschikking

Rowenta is een toonaangevend Duits merk op de markt, dat stofzuigers verkoopt die technologische prestaties, design, gebruiksgemak en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding combineren.

Zijn stofzuigers bieden kwaliteitsprestaties voor steeds efficiënter stofzuigen tegen betaalbaardere prijzen. Het merk vervaardigt vier soorten stofzuigers:

 • Stofzuigers met zak en korfstofzuigers zonder zak,
 • steelstofzuigers,
 • Robot stofzuigers,
 • Handstofzuigers.

Waarom kopen

Een Rowenta stofzuiger combineert verschillende voordelen. De modellen hebben een modern en verantwoord ontwerp. Het zijn krachtige stofzuigers die gemakkelijk te hanteren zijn. Ze worden tegen aantrekkelijke prijzen op de markt gebracht en bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Het merk Rowenta legt de nadruk op zijn ecologische kant. Het heeft een partnerschap gesloten met het WWF om in zijn innovatieproces voorrang te geven aan ecodesign, d.w.z. het milieu te respecteren bij het creëren en ontwerpen van zijn producten.

Hoe te kiezen

Er zijn vier types Rowenta stofzuigers. Hier is wat we u kunnen vertellen over elk van hen:

 • Stofzuigers met of zonder zak: deze stofzuigers zijn krachtig en ideaal voor grote oppervlakken omdat ze geen problemen hebben met de batterij. De modellen met zak hebben een grotere capaciteit dan de modellen zonder zak. De modellen zijn verdeeld in twee categorieën: Silence Force (topmodel en zeer stil), en X-Trem Power (krachtig, luidruchtiger maar minder duur). Stofzuigers met stofzak krijgen het etiket 4A en stofzuigers zonder stofzak krijgen het etiket Cyclonic om ze van elkaar te onderscheiden.
 • Steelstofzuigers: lichter, praktisch, gemakkelijk te hanteren, krachtig, ze hebben een grote bewegingsvrijheid. Ze hebben een beperkte bedrijfstijd, en een beperkte tank. Zij zijn daarom beter geschikt voor kleine en middelgrote woningen (max. 80 m2). Ze nemen weinig plaats in om op te bergen. U vindt ze onder de namen Air Force 360 en Air Force Extreme voor de oudere modellen.
 • Robotstofzuigers: autonoom, praktisch en intelligent, zullen uw bondgenoten zijn om uw huis schoon te houden. Ze zijn perfect geschikt voor de dagelijkse reiniging, maar niet voor een grondige reiniging (hoeken, onder bepaalde meubelen, enz.). Ze worden Smart Force genoemd.
 • Handstofzuigers: bedoeld voor alledaags stof, kunnen klein vuil opvangen op moeilijk bereikbare plaatsen, op hoogte, kruimels na een maaltijd, of vloerbedekking. Ze zijn ook handig om bijvoorbeeld de auto schoon te maken. Momenteel is er slechts één versie van de Rowenta handstofzuiger op de markt, het Extenso model.
Lees ook:   Airfryer HB2250 - Hetelucht friteuse - Inhoud 2.6 liter - 1500W

De keuze van uw Rowenta stofzuiger moet gebaseerd zijn op het gebruik dat u van plan bent ervan te maken. Als u op zoek bent naar een stofzuiger om uw huis schoon te maken, kies dan voor een bus, een borstel of een robot. Als u daarentegen op zoek bent naar een stofzuiger als aanvulling op een traditionele stofzuiger en om snel kleine stofdeeltjes op te zuigen, kies dan voor een handstofzuiger.
rowenta stofzuiger

Wat zijn de criteria voor het kiezen

Als u eenmaal het type stofzuiger hebt gekozen (bus, steel, robot of handstofzuiger), nodigen wij u uit om de criteria voor het kiezen van een Rowenta stofzuiger te raadplegen:

 • Autonomie: beperkt (snoerloos) of onbeperkt (met elektrisch snoer),
 • Tankinhoud: van 0,4 L tot 4,5 L,
 • Vermogen: van 100 tot 750 W,
 • Gewicht: van 1,6 kg voor handhelds tot 10 kg voor canisters,
 • Geluidsniveau: van 65 dB (stil) tot 85 dB (luid),
 • Oplaadtijd: voor snoerloze stofzuigers (rechtop, robot en handstofzuiger),
 • Accessoires: geeft toegang tot hoekjes en gaatjes, erg handig als u het voor verschillende doeleinden wilt gebruiken (meubels, bekleding, haren van huisdieren, auto). Rowenta’s turboborstels zijn uitstekend voor het bestrijden van dierenharen.
 • Wandbevestigingssysteem: praktisch voor het parkeren van staande stofzuigers en handstofzuigers
 • Prijs en garantie: Rowenta stofzuigers hebben over het algemeen een garantie van 2 jaar.