Philips Avance Pastamaker HR2375/00 kopen – Automatische pastamachine

Wat we leuk vinden

 • Gemakkelijk in gebruik
 • Mengt en kneedt deeg snel
 • Inclusief vier pasta vormschijven
 • Wordt geleverd met een receptenboek

Wat we niet leuk vinden

 • Groot en zwaar om op te bergen
 • Duur

Philips Avance Pastamaker HR2375-00 - Automatische pastamachine

Bekijk de dagprijs

De Philips Pasta and Noodle Maker doet alles van het kneden van pastadeeg tot het vormen en uitrekken van noedels, zodat u in ongeveer 15 tot 20 minuten verse pasta kunt maken met minimale handmatige inspanning.

Wat smaak en textuur betreft, is er een groot verschil tussen verse, zelfgemaakte pasta en gedroogde pasta uit een doos. Hoewel verse pasta in sommige supermarkten verkrijgbaar is, is het over het algemeen duurder dan pasta uit een doos of zelfgemaakte pasta. Veel thuiskoks schrikken er echter van terug om verse pasta te maken, omdat het arbeidsintensief kan zijn – tenzij u een product hebt zoals de Philips Pasta and Noodle Maker.

Elektrische pastamachines kunnen de tijd die nodig is om verse pasta te maken aanzienlijk verkorten – een proces dat bestaat uit het afmeten en mengen van ingrediënten, het kneden van het deeg, het laten rusten van het deeg en vervolgens het rollen, vormen en snijden van het deeg in de gewenste vormen. De Philips Pasta & Noodle Maker neemt al deze stappen voor zijn rekening en rolt zowel kleine als grote porties pastadeeg uit. Bovendien krijgt het apparaat lovende kritieken van klanten omdat het de pastamaker heel eenvoudig maakt.

Om te zien of deze pastamaker de hype waarmaakt, hebben we hem gebruikt om spaghetti, fettuccine en penne te maken, en we hebben geëvalueerd of het geautomatiseerde proces en het gemak van schoonmaken het hoge prijskaartje waard zijn. Hier is onze volledige review.

De beste pastamachines in 2021

Ontwerp: Groots maar intelligent

Toen we de doos van de Philips Pasta & Noodle Maker in handen kregen, wisten we dat we met een apparaat voor zwaar gebruik te maken hadden. Deze pastamaker is lijvig en weegt iets meer dan 15 kilo. In onze gemiddelde keuken paste hij zonder problemen op het aanrecht, maar hij nam wel veel kostbare ruimte in beslag. Vanwege zijn formaat zien we hem niet op het aanrecht staan, maar hij is zeker te groot om in onze kasten of lades te passen. Om deze reden kunnen mensen met een kleine keuken moeite hebben om ruimte te vinden voor deze pastamaker.

Hoewel de pastamaker wordt geleverd met vier pastavormschijven – spaghetti, fettuccine, penne en lasagne – waren we blij te horen dat er ook andere vormen verkrijgbaar zijn. We hadden graag gezien dat we hadden kunnen kiezen welke pastavormen bij de pastamaker worden geleverd, zodat we de vormen hadden kunnen kiezen die we het meest zouden gebruiken. De lasagnamatrijs zien we onszelf bijvoorbeeld niet al te vaak gebruiken.

Lees ook:   ETNA AP360ZT - Dampkap - Wandschouw - Zwart

Een van onze favoriete aspecten van het ontwerp is dat u de pastamallen en maatbekers in het apparaat kunt opbergen. De matrijzen en het schoonmaakgereedschap passen in een verborgen lade aan de onderkant van de machine, en de maatbekers passen in het apparaat.

Het bedieningspaneel is gemakkelijk af te lezen en zeer intuïtief te bedienen. Er is een aan/uit-knop en een start/pauzeknop. Wij vonden het prettig dat we het proces konden pauzeren om de ingrediënten te verwisselen, zodat we verschillende pastavormen konden maken met één partij deeg. Er is ook een portiegrootteknop waarmee u kunt kiezen tussen een enkele en een dubbele partij pasta, en een programmaknop waarmee u de machine kunt instellen op mengen, kneden en extruderen of alleen op extruderen van kant-en-klaar deeg dat u hebt bereid.

Philips beknibbelt ook niet op veiligheid. De pastamachine schakelt automatisch uit als deze oververhit raakt, en werkt niet als het deksel of de matrijs niet goed vastzit.

De beste pastadroogrekken van 2021

Prestaties: Maakt van pasta maken een rommeltje

Dankzij een visuele handleiding op de binnenflappen van de verpakking was de Philips Pasta and Noodle Maker eenvoudig te installeren en klaar voor de eerste keer. Het opzetten en uit elkaar halen van de pastamachine ging snel en eenvoudig nadat we de aanwijzingen hadden gelezen, het duurde ongeveer twee minuten.

Daarna konden we aan de slag. We hebben verschillende batches verse pasta gemaakt met het recept voor eierpastadeeg dat in het receptenboek van de machine staat. We gebruikten King Arthur bloem voor alle doeleinden en Bob’s Red Mill volkorenmeel om zowel witte als volkoren spaghetti, fettuccine en penne noedels te maken. Bij één partij pasta was de witte bloem zelfs op, dus we improviseerden en gebruikten half witte bloem en half volkoren bloem, en we kregen nog steeds heerlijke, perfect gevormde spaghetti.

Het afmeten van het meel en de vloeistof was een fluitje van een cent, dankzij de bijgeleverde maatbekers, die zijn ontworpen om met de recepten van de machine te werken. We waren vooral blij met de markeringen op de maatbeker voor de vloeistof: aan de ene kant staat aangegeven hoeveel waterpastadeeg je moet gebruiken, aan de andere kant hoeveel eieren en vloeistof je moet gebruiken voor zowel een- als tweemaal eierpastadeeg.

Het moeilijkste aan het gebruik van deze machine vinden wij het gieten van de vloeistof in de kleine openingen op het deksel. Nadat we de eerste keer een puinhoop hadden gemaakt, leerden we om eerst de eieren lichtjes te kloppen, het ei-watermengsel er langzaam bij te gieten, en dan onze vingers of een kleine spatel te gebruiken om dikkere stukjes door de openingen te krijgen. Zodra de vloeistof bij de bloem was gevoegd, hoefden we alleen nog maar achterover te leunen en te kijken hoe de machine het deeg mengde en kneedde. Toen kwam het echte leuke gedeelte: kijken hoe de machine noedels extrudeert en ze op de gewenste lengte afsnijdt.

Lees ook:   Samsung RB36T602DSA/EF

Welke pastamat we ook kozen, de eerste centimeter deeg die uit de machine kwam, zag er een beetje ruw uit, en in het begin waren we bang dat we kruimelige noedels zouden krijgen. De vorm van de noedels verbeterde echter al snel en er ontstonden prachtige pastavormen. De noedels konden gemakkelijk van de vorm worden afgesneden met het meegeleverde gereedschap.

Onze favoriete vormen om te gebruiken waren de spaghetti en fettuccine. Het is iets meer werk om de penne en lasagne vormen te gebruiken, maar het is nog steeds goed te doen. Penne moet vaker worden gesneden dan langere noedels, en lasagnoedels moeten na het snijden worden ontkruld en platgedrukt.

Hoewel deze pastamaker geluid maakt, hadden wij het te druk met het kijken naar en snijden van de noedels om er last van te hebben! (Het maakt veel minder lawaai dan bijvoorbeeld een mixer.) Het apparaat werkt ook snel: een kleine partij volkoren spaghetti duurde ongeveer 10 minuten en een grote partij fettuccine ongeveer 15 minuten.

Bekijk de dagprijs

We waren verrast toen we ontdekten dat verse pasta sneller kookt dan pasta uit een doos. Onze spaghetti was in ongeveer 5 minuten gaar, terwijl dikkere fettuccine en penne er ongeveer 6 of 7 minuten over deden. Wat de smaak betreft, zullen we misschien nooit meer naar pasta uit een doos terugkeren! We hebben genoten van de lichte, frisse smaak en textuur van onze zelfgemaakte pasta.

Over het geheel genomen vonden we het heerlijk om deze pastamaker te gebruiken. Het nam alle intimidatie weg die we voelden over het maken van verse pasta, en we zien onszelf dit apparaat vaak gebruiken nu we weten hoe snel het zelfgemaakte pasta op tafel zet.

De 19 beste kookgerei van 2021

Schoonmaken: Niet al te slecht met een paar trucjes

Er zijn nogal wat onderdelen die elke keer dat deze pastamaker wordt gebruikt moeten worden schoongemaakt, waaronder de mengarm, de deegkuip en het deksel, het deksel, en de pastamijten. Gelukkig zijn ze allemaal gemakkelijk met de hand af te wassen en kunnen ze ook in de vaatwasser. Wij kozen ervoor om alles met de hand af te wassen, omdat we er zo voor konden zorgen dat restjes deeg uit alle hoekjes en gaatjes werden verwijderd.

Als u de onderdelen na gebruik een paar minuten laat zitten, droogt het resterende deeg op en is het veel gemakkelijker te verwijderen en schoon te maken. Het weken van de onderdelen in warm zeepwater kan ook helpen om deegresten die te veel zijn opgedroogd, los te maken.

Lees ook:   meg KSED65NEE afzuigkap Muurmontage Zwart 600 m³/uur B

De spaghetti- en fettuccineformaten hebben elk hun eigen plastic deksels die zijn ontworpen om deegresten uit de kleine extrusiegaatjes te verwijderen. Het gebruik van deze dekseltjes maakte het schoonmaken van de matrijzen nog gemakkelijker, omdat de stukjes overtollig deeg er zo uitkwamen.

Prijs: Een investering

De prijs van de Philips Pasta and Noodle Maker die wij hebben getest, ligt rond de 150€. (Philips heeft ook een nieuwer model op de markt gebracht met automatische weegtechnologie voor het afmeten van de ingrediënten). Ongeacht welk model u kiest, dit is een van de duurdere elektrische pastamakers op de markt en hij kost al gauw 2 tot 4 keer zoveel als een high-end handmatige pastamaker.

Wij zijn echter van mening dat het gebruiksgemak van deze elektrische pastamaker het prijskaartje waard maakt. Er gaat niets boven het gemak van een pastamaker die al het werk voor u doet, waardoor u tijd en energie bespaart en uw recepten sneller op tafel kunt zetten. De machine wordt geleverd met 1 jaar garantie, maar voor de prijs vinden wij dat de fabrikant er langer garantie op moet geven.

Philips Pasta en Noedel Maker vs. Marcato Atlas Pastamachine

De Marcato Atlas Pastamachine is een andere hooggewaardeerde pastamaker, maar deze heeft een handmatig ontwerp. Dit hoogwaardige handmatige model kost ongeveer 70 dollar – beduidend minder dan de Philips – maar zelfs een topmodel handmatige pastamaker vereist dat u pastadeeg met de hand mengt en kneedt.

De Marcato is gemakkelijk schoon te maken en is gemaakt van chroomstaal van hoge kwaliteit. Hij kan deeg rollen in 10 verschillende diktes en wordt geleverd met messen voor fettuccine en tagliolini; andere hulpstukken zijn apart verkrijgbaar. De keuze tussen elektrische en handmatige pastamakers hangt af van uw budget en hoeveel tijd u hebt om verse pasta te maken. Als geld geen probleem is, maar tijd wel, dan is de Philips de duidelijke winnaar, alleen al vanwege het extra gemak.

Marcato Atlas 150 Pastamachine Review

Eindoordeel
Het is duur, maar het is het waard.

Het lijdt geen twijfel dat de Philips Pastamaker een duur keukenapparaat voor één doel is, maar als u zelfgemaakte pasta wilt maken, is het een hulpmiddel van onschatbare waarde om snel en gemakkelijk noedels te maken, omdat het echt al het werk voor u doet.

Bekijk de dagprijs

Specs

 • Kleur: Zilver | Wit
 • Afmetingen zonder verpakking (b x h x d): 32 x 38,5 x 42 cm
 • Gewicht: 8700 gram
 • Vermogen: 200 watt
 • Aantal snelheden: 1
 • Fabrieksgarantie termijn: 2 jaar
 • Model: HR2375/00
 • Reparatie type: Carry-in
 • Taal handleiding: Universeel
 • Uitzonderingen fabrieksgarantievX
 • Verpakking breedte: 340 mm
 • Verpakking hoogte: 310 mm
 • Verpakking lengte: 410 mm
 • Werkt op elektriciteit: Ja