Beste energiezuinige stofzuiger kopen en reviews

Vandaag de dag draait het meer dan ooit om het aanschaffen van energiezuinige huishoudelijke apparaten. En ook als het gaat om de stofzuiger wordt hier steeds vaker onderscheid gemaakt tussen de energiezuinige en niet-energiezuinige modellen. Maar waar moet een stofzuiger aan voldoen om gezien te worden als energiezuinig? En wat zijn op dit moment de meest energiezuinige stofzuigers die verkrijgbaar zijn? Hier vind je antwoord op alle vragen en kun je ontdekken of er een goede energiezuinige stofzuiger tussen zit die jij kunt aanschaffen.
energiezuinige stofzuiger

Wanneer is een stofzuiger energiezuinig?

Sinds 2017 zijn er nieuwe energielabels voor stofzuigers. Door de wet is bepaald dat een stofzuiger tenminste het energielabel C moet hebben. Een stofzuiger wordt als energiezuinig beschouwd wanneer het energielabel tenminste A+ is. Een stofzuiger met energielabel A+++ is het meest energiezuinig. Stofzuigers onder energieklasse C zijn niet zuinig.

Een energiezuinige stofzuiger verbruikt ongeveer 21 kWh per jaar. Dit is omgerekend gemiddeld vier euro per jaar. Een stofzuiger die niet zuinig is zal dubbel zoveel verbruik hebben en dus ook dubbel zoveel kosten. Een energiezuinige stofzuiger is vaak wel wat duurder in de aanschaf, maar uiteindelijk kun je hiermee wel geld besparen.

Aandachtspunten bij de aanschaf

Ga je een stofzuiger aanschaffen en wil je aandacht besteden aan de zuinigheid? Dan zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten. Hoewel de verschillen qua kosten tussen een A+ en C stofzuiger niet al te groot zijn, is het nog belangrijker om op de functies te letten. Een energielabel wordt vooral gebruikt om ervoor te zorgen dat producenten betere en zuinigere stofzuigers op de markt zullen brengen. Je kunt dan ook gemakkelijk een energiezuinige stofzuiger vinden, maar het is daarnaast ook slim om op technieken te letten. Je kunt onder andere letten of de stofzuigers aan de volgende eisen voldoen:

 • Maximaal 900 Watt
 • Een minimale stofopname op tapijt van 75%
 • Een minimale stofopname op harde vloeren van 98%
 • Een maximaal geluidsniveau van 80 dB
 • De motor moet tenminste 500 uur meegaan
Lees ook:   Samsung BRB30705EWW

De beste energiezuinige stofzuigers van dit moment kopen overzicht

Er worden sinds 2017 steeds meer energiezuinige stofzuigers op de markt gebracht. Het is dan ook belangrijk om te weten wat jouw mogelijkheden zijn wanneer je graag een kwalitatief en energiezuinig model wilt vinden. Hier vind je dan ook een overzicht van de beste energiezuinige stofzuigers die op dit moment verkrijgbaar zijn.

Miele Complete C3 Ecoline Silence

Miele Complete C3 Ecoline Silence

Bekijk de dagprijs

De Miele Complete C3 Ecoline Silence is op dit moment een van de beste energiezuinige stofzuigers. De stofzuiger is niet alleen energiezuinig, maar met 64 dB ook een stuk stiller dan de gemiddelde stofzuiger. Deze stofzuiger krijgt gemiddeld een 9,2 op basis van bijna 100 reviews. Je kunt dan ook concluderen dat de Miele Complete C3 Ecoline Silence in de smaak valt bij de consument.

 • Beschikt over een stootrand
 • Voorzien van vrij grote stofzak van 4,5 liter

Miele Complete C2 Ecoline Tango

Miele Complete C2 Tango Ecoline - Stofzuiger met zak

Bekijk de dagprijs

Miele maakt kwalitatieve en energiezuinige stofzuigers en ook de Miele Complete C2 Ecoline Tango is hier een voorbeeld van. Deze stofzuiger verbruikt veel minder energie dan de gemiddelde stofzuiger en is hierdoor een energiezuinige keuze. Verder krijg je tal van handige accessoires meegeleverd die je altijd bij de hand hebt. De Miele Complete C2 Ecoline Tango krijgt gemiddeld een 8,9 op basis van meer dan 50 reviews.

 • Energie-efficiënte motor – 550 W
 • Veelzijdig in gebruik – Universele zuigmond
 • Comfortabel en veelzijdig dankzij drie geïntegreerde toebehoren
 • Aanpasbare werkhoogte – roestvrijstalen telescopische zuigbuis
 • Moeiteloos grotere ruimtes stofzuigen dankzij 9 meter actieradius
Lees ook:   Philips Airfryer XL Essential HD9270/70 - Heteluchtfriteuse met digitaal display - Rapid Air-technologie - zwart

Numatic HVR-180 Henry Eco

Numatic HVR-180 Henry Eco

Bekijk de dagprijs

De bekende Henry stofzuiger is ook verkrijgbaar in een energiezuinige variant. Hiermee kies je voor een goede stofzuiger die vooral zeer geschikt is voor een laagpolig tapijt. Verder heeft deze stofzuiger een kabellengte van 10 meter waardoor je overal goed bij komt. De Numatic HVR-180 Henry Eco krijgt een 9,1 op basis van meer dan 130 reviews.

 • Extra grote stofzak van 8 liter
 • Relatief stil, met een geluidsniveau van slechts 72 dB
 • Dankzij het snoer van 10 meter veel bewegingsvrijheid voor grote ruimtes

AEG LX7-2-ECO

AEG LX7-2-ECO - Stofzuiger zonder zak

Bekijk de dagprijs

Ook AEG is een van de vooraanstaande merken op het gebied van energiezuinige stofzuigers. Het is dan ook goed mogelijk om de AEG LX7-2-ECO aan te schaffen. Deze stofzuiger heeft een topklasse bouwkwaliteit en staat daarnaast ook bekend om de hoge zuigkracht. Dit alles gebeurt op een energiezuinige wijze. De AEG LX7-2-ECO krijgt gemiddeld een 8,6 op basis van meer dan 500 reviews. Meer dan 50% geeft de stofzuiger 4 sterren.

 • Extra groot stofreservoir van 1,4 liter.
 • Erg sterke zuigkracht op harde vloeren.
 • Gemaakt van gerecycled kunststof van hoge kwaliteit.
 • Gemakkelijk te reinigen opvangbak door het Easy Empty systeem.

Bestron ABL900SBE Ecosenzo

Bestron ABL900SBE Ecosenzo

Bekijk de dagprijs

Een andere optie voor een energiezuinige stofzuiger is de Bestron ABL900SBE Ecosenzo. Deze stofzuiger is betaalbaar en energiezuinig: een ideale combinatie voor wanneer je een beperkt budget hebt of simpelweg niet veel geld wilt uitgeven aan een stofzuiger. De Bestron ABL900SBE Ecosenzo krijgt gemiddeld een 7,5 op basis van meer dan 60 reviews.

 • Efficiënte zuigmond voor een langdurig schoon resultaat
 • Gebruiksvriendelijk en eenvoudig te legen
 • Parkeerstand
 • Uniek stofscheidingssysteem met uitwasbaar MICRO-filter
 • Met 2-in-1 hulpstuk: kierenzuigmond en kleine borstel
 • Stofbak eenvoudig verwisselbaar
 • Zeer geruisarm: 75 dB(A)
Lees ook:   Hoe krijg ik bleekwatervlekken uit tapijt?

Ontdek het online aanbod van energiezuinige stofzuigers

Het vinden van een stofzuiger die niet alleen goed werkt, betaalbaar is en ook nog eens energiezuinig is makkelijker dan je denkt. Het online aanbod van energiezuinige stofzuigers wordt steeds groter: veel consumenten kiezen voor het besparen van energie. En ook voor jou is het goed mogelijk om de beste energiezuinige stofzuiger voor in huis te kopen. Met een ruim aanbod vind je altijd wel een exemplaar dat helemaal aan jouw wensen voldoet. En door het lezen van de reviews ben je ook nog eens verzekerd van de beste keuze.