8 beste blenders voor groene smoothies – Topkeuze en recensies 2023

Het is niet onmogelijk om groenten fijn genoeg te hakken voor perfecte smoothies, maar het is vrij moeilijk. Een deel van het werk is het weten hoe je moet stapelen wat je mengt, met de meest vezelige dingen – waarschijnlijk je groenen – op de bodem en het geleidelijk krijgen van mushier.

Het andere deel is het krijgen van de juiste blender. Het is niet alleen een kwestie van het kopen van degene met de krachtigste motor. Het is een kwestie van het krijgen van de juiste mix van functies, terwijl ook proberen om binnen een budget te blijven. Die mix omvat zaken als hoeveel lawaai het maakt, hoe gemakkelijk het is om schoon te maken en of je een arm en een been moet uitgeven.
beste blender voor groene smoothies
We hebben een kijkje genomen naar enkele van de meer populaire modellen die je misschien tegenkomt tijdens het winkelen, en we hebben recensies geschreven waarvan we hopen dat ze je helpen bij het maken van je keuze. We hebben ook een kopersgids opgenomen om verder uit te leggen hoe we tot onze beslissingen zijn gekomen en om u een duidelijker beeld te geven van wat u moet zoeken als u uw eigen aankoop doet.

Bekijk onze favorieten (bijgewerkt in 2021)

De 8 beste blenders voor groene smoothies:

1. Vitamix E310 blender

Vitamix E310 blender

Bekijk de dagprijs

De Explorian van Vitamix plaatst superscherpe roestvrijstalen messen boven op een van de krachtigste motoren van elke blender voor een snijwerking die het groen praktisch vloeibaar maakt. Met slechts een klein beetje vloeistof, zult u in vezelachtige boerenkool en spinazie ploeteren en denken dat u papperige aardbeien, bananen en yoghurt mengt.

Voor al die kracht is het stil. Het geeft je geen stress om een stel racket te maken die een ontbijt smoothie mixt. Het is eenvoudig te reinigen, ondanks het feit dat de bladkolom niet te verwijderen is. Giet gewoon wat warm water in de bak met een druppel of twee afwasmiddel en zet het aan. Het is zelfreinigend in een minuut.

Het andere ding dat dit een geweldige blender voor greens maakt, is dat groene smoothies helpen je hart te versterken, wat je nodig zult hebben als je eenmaal de prijs bekijkt. Het is super duur.

Voordelen

Nadelen

 • Bereid je voor op een stickerschok (hogere prijs)

2. Blendtec Totaal classic

Blendtec blender

Bekijk de dagprijs

De mengwerking van Blendtec’s Total Classic Original Blender begint met doelbewust doffe bladen. Ze verpletteren produceren en draaien tot moes de taaie vezels die greens zo moeilijk te krijgen recht voor smoothies. De Blendtec-cilinder waarop de bladen zijn gemonteerd, creëert een draaikolk in uw smoothie die de ingrediënten in het blad trekt in plaats van ze eruit te duwen. Het resultaat is een gladde, lichtgroene drank.

Net als onze top-pluk, is het eenvoudig schoon te maken. Voeg gewoon water en een beetje zeep toe en het zal zichzelf reinigen door de kracht van zijn motor. Het heeft ook programmeerbare cycli voor maximale veelzijdigheid. In feite heeft het zoveel nut dat als je het wilt, de bladen met genoeg wrijving wervelen dat het zelfs soep opwarmt.

Wat je niet leuk zal vinden is de prijs. Het is niet goedkoop. Je zult het lawaai ook niet leuk vinden. Het zou je vergeven zijn als je denkt dat de wereld ten einde komt.

Voordelen

 • Krachtige
 • Geprogrammeerde cycli
 • Mengt de greens vloeiend
 • Zelfreinigend
 • Vortexontwerp
 • Saaie bladen
 • Zo veelzijdig dat het zelfs warme soep oplevert

3. Ninja BL610 Smoothie Blender – Beste waarde

Ninja BL610

Bekijk de dagprijs

Als de prijs van de eerste twee je hartslag verhoogde, zou Ninja’s Professionele Countertop Blender het meteen naar beneden moeten brengen. Het is betaalbaar, maar niet goedkoop.

Het doet vrij goed werk om dingen te slijpen, hoewel het niet zo gladjes verloopt als onze top twee. Het heeft niet veel bewegende delen, dus het is vrij eenvoudig te reinigen en er is niet veel risico op verlies van onderdelen. Het heeft ook een grote kruik, zodat je veel smoothie in één keer kunt maken en er de hele dag van kunt genieten.

Wees gewaarschuwd dat de kruik van plastic is. Als je een hekel hebt aan oude blenders omdat plastic kruiken een manier hebben om je in de steek te laten, zal het niet veel doen om vertrouwen te wekken. Het is ook luidruchtig. Wees dankbaar voor die oversized pitcher, want je hoeft niet zo vaak te mengen.

Lees ook:   Alfi Perfect Isoleerfles Grijs 1l + Autostopper D8xh32cm

Voordelen

 • Grote waarde
 • Niet veel bewegende delen
 • Grote kruik
 • Vrij eenvoudig te reinigen

Nadelen

 • Draag gehoorbescherming
 • Groenen niet zo glad
 • Kunststof kruik

4. Cleanblend Green Smoothie Blender

Cleanblend Green Smoothie Blender

Bekijk de dagprijs

Als u op zoek bent naar een goed compromis tussen kwaliteitsmenging en prijs, stellen wij de Blender By Cleanblend voor. Het heeft niet helemaal de blending mogelijkheden of functies van onze top twee picks, en het is niet zo betaalbaar als ons beste voor het geld. Het zit precies tussen hen in.

Het doet goed genoeg werk op groene smoothies, als je het niet erg vindt dat er af en toe een vezelig koordje wordt gelegd, en net als onze twee bovenste picks is het zelfreinigend. Gebruik gewoon een druppel schotelreiniger en wat warm water, en je bent klaar. We houden ook van de 64-ounce pitcher omdat je veel in één keer kunt maken.

Het is natuurlijk behoorlijk luidruchtig. Je zult geen gehoorbescherming willen dragen, maar je zou het ook niet willen gebruiken in een kamer vol met slapende mensen, tenzij het mensen zijn die je niet mag. Terwijl het zichzelf reinigt, vereist alles af en toe een volledige demontage voor een grondige reiniging en onderhoud. Deze is moeilijk uit elkaar te halen.

Voordelen

 • Goede mix van kwaliteit en waarde
 • Grote kruik
 • Doet het goed op greens
 • Zelfreinigend

Nadelen

 • Lawaaierig
 • Moeilijk uit elkaar te halen

5. Oster 16-Snelheidsmixer

Blender Versa OS1040 - Oster

Bekijk de dagprijs

Het grootste wat de Oster 6812-001 Core 16-Speed Blender voor zich heeft is de prijs. Vergeleken met sommige van de andere modellen die we hebben bekeken, biedt het een grote waarde door het enkele feit van wat het kost.

Oster bouwde dit ding op een klassiek Oster ontwerp. Het is in decennia niet veranderd, wat betekent dat de basisgedachte erachter brute kracht is. Voor wat je betaalt, krijg je veel macht.

Het is ook een blender ontworpen voor de jaren ’80. Het is niet gemaakt met smoothies in het achterhoofd, en vooral niet smoothies gemaakt van greens die mensen in de jaren ’80 niet aten. Verwacht niet dat het boerenkool in vloeibaar fluweel verandert. Dat ouderwetse ontwerp betekent ook dat het vier bladen heeft waar modernere ontwerpen meestal zes of zelfs acht hebben. Ouderwetse mengers waren moeilijk schoon te maken. Deze ook.

Voordelen

 • Zeer gemakkelijk op de portemonnee
 • Goede waarde
 • Veel kracht

Nadelen

 • Ouderwetse vormgeving
 • Vier bladen
 • Moeilijk te reinigen
 • Bladeren brokken

6. NutriBullet Smoothie Blender

NutriBullet Exclusive - Blender -10-delig - 900 Watt- Zwart

Bekijk de dagprijs

De NBR-1201 van NutriBullet wordt op de markt gebracht als een voedingsstoffenextractor in plaats van een blender. Het bedrijf zegt dat zijn messen de celwanden uit elkaar scheuren, waardoor de voedingsstoffen binnenin vrijkomen. We hebben daar onze twijfels over, maar we kunnen het niet controleren of betwisten, dus laten we het daar maar bij.

We zullen zeggen dat het een budgetvriendelijke optie is voor het maken van smoothies, vooral in vergelijking met sommige van uw andere opties. Het doet ook vrij goed werk door het reduceren van groen tot een gladde vloeistof, die we wel toeschrijven aan het ontwerp van de afzuigkap.

Enkele woorden van voorzichtigheid, echter. Het kan lastig zijn om te reinigen, en je moet de afdichting tussen de afzuigbladen en de kan in de gaten houden. Dat kan mislukken en lekken veroorzaken. Het heeft ook maar vier bladen in een wereld met zes bladen, dus het zal wat langer duren om smoothies te maken. Maak het direct na gebruik schoon. Als de smoothiebits uitdrogen, is deze moeilijk te reinigen.

Voordelen

 • Budgetvriendelijk
 • Adequate prestatie
 • Afzuiging

Nadelen

 • De afdichting van het afzuigblad mislukt
 • Kan moeilijk te reinigen zijn
 • Ontwerp met vier bladen

7. Breville BBL620 Blender

Breville VBL120 - Blender to Go

Bekijk de dagprijs

De Fresh & Furious Blender, model BBL620 van Breville, is een clunker. Het is te duur en te laag geprijsd, en je moet het af en toe stoppen om de ingrediënten handmatig te mengen.

Voor ons komt het probleem gewoon neer op de motor. Het heeft een nieuwere nodig met meer kracht. We hebben de neiging om te houden van de manier waarop het eruit ziet, maar de Fresh & Furious heeft een herontwerp nodig voor een krachtigere motor. Als Breville kracht opofferde voor het uiterlijk, dan houdt zijn ontwerp zijn prestaties tegen. Gezien de tekortkomingen van het motorvermogen is het ook veel te luid voor wat het zou moeten zijn.

Hij is eenvoudig te reinigen, zowel in de vaatwasser als in de zelfreinigende modus. De vierbladige assemblage is ook gebouwd om lang mee te gaan. Deze twee dingen zijn echter een kleine troost voor de belangrijke nadelen van dit model.

Lees ook:   Beko RSO46WEUN

Voordelen

 • Zeer eenvoudig te reinigen
 • Duurzame bladmontage

Nadelen

 • Onderhuidse motor
 • Luidruchtig
 • Vereist af en toe handmatig mengen
 • Te duur

8. Hamilton Beach Wave Crusher Blenders

Hamilton Beach blender

Bekijk de dagprijs

Als u op zoek bent naar iets om margaritas te mixen, is de Hamilton Beach Wave Crusher een prima optie. Het is een betaalbare, multi-speed blender voor algemeen gebruik die perfect is voor het mixen van volwassen dranken. Als smoothiemixer, vooral als het gaat om het versnijden van groentesoorten als boerenkool en snijbiet, is het niet zo goed.

Terwijl het ijs kan veranderen in sneeuw, op voorwaarde dat je de pitcher die een beetje aan de kleine kant is niet overvult, hakt het de greens op tot een consistentie die meer wordt geassocieerd met salsa dan met smoothies. In feite is een van de langzamere instellingen perfect voor het maken van stevige salsa. Zoals we al zeiden, het is een goede algemene blender.

Het is ook zo luid als een conventionele blender, dat wil zeggen dat het echt luidruchtig is. Als het een fatsoenlijk werk deed van het maken van greens in smoothies, zouden we dat kunnen vergeven. Maar dat doet het slecht, dus het krijgt onze onderste rangorde.

Voordelen

 • Betaalbaar
 • Veel snelheden

Nadelen

 • Gewoon een conventionele blender
 • Doet het niet goed om groene smoothies te mengen.
 • Kleine kruik
 • Luidruchtig

Kopersgids

Smoothies maken van greens is een relatief nieuwe manier om gezond te eten. Vroeger werden die greens vooral gebruikt als saladebargarnituur. Het idee om een blender te kopen om groene smoothies te maken lijkt misschien een beetje ontmoedigend, want het begint met de vraag wat die greens zo uitdagend maakt om tot een drinkbare consistentie te hakken.

We stellen deze kopersgids samen om die vragen te beantwoorden en om enkele nuttige tips te geven over hoe je een blender kunt kopen die je kunt gebruiken om groene smoothies te maken.

Waarom de greens een uitdaging vormen

Groenen zijn een uitdaging om smoothies te maken om dezelfde reden dat je dokter zegt dat je ze moet eten. De meeste van hen hebben een hoog vezelgehalte, zowel in de stengels als in de bladeren. In feite, als je deze als bijgerecht kookt, is de primaire manier waarop je ze bereidt door ze lang te koken om ze mals genoeg te maken om te eten. Ze hebben de neiging om de moeilijkste dingen te zijn om ofwel sap te maken of te mengen in smoothies vanwege dat. Als mensen op zoek zijn naar een blender die hier goed mee omgaat, zijn ze echt op zoek naar een blender die het moeilijkste werk doet. Het is ook een vrij veilige gok dat als een blender goed werk verricht op groen, het een goed werk zal doen op dingen als fruit en notenboter.

Vermogen

De eerste voor de hand liggende overweging is de hoeveelheid vermogen, gemeten in watt, die een blender maximaal kan opnemen. De meeste mengers kunnen op verschillende snelheden werken, maar hoe krachtig men het snelst is, hangt af van het vermogen dat de motor kan bieden. Hoe meer watt een blender kan brengen, hoe beter de kans is dat je groene smoothies krijgt zonder veel vezelige brokken.

Messen

Ouderwetse blenders hadden vier bladen, twee puntige naar boven en twee puntige naar beneden, die aan de onderkant van de werper ronddraaiden. Dit was goed genoeg om ijs te hakken en smoothies te maken van de meest champignonachtige vruchten en yoghurts, maar ze hadden gewoon niet de snijkwaliteiten voor het vloeibaar maken van groenten.

Het oude denken over blenders was dat de messen vlijmscherp moesten zijn. Dat is niet meer noodzakelijkerwijs waar. Sommige blenders zijn speciaal ontworpen om afgestompte bladen te hebben. Dit betekent niet alleen dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het afstompen van de messen, maar ook dat u zich minder snel zult snijden bij het schoonmaken en het uitvoeren van onderhoud.

Kijk bij het winkelen voor een blender om groene smoothies te maken naar het aantal bladen, hoe ze snijden en hoe de knipkolom is ontworpen. Het klinkt contra-intuïtief dat iets beter zal snijden als het saai is. Blendtec’s Total Classic Original Blender is succesvol met saaie messen, omdat het ontwerp van de blendtec in de buurt van de zaagkolom een smoothie maakt.

Lees ook:   Zeegma Airfryer XXL - Heteluchtfriteuse 1800 W - 9 programma’s - 6L

Opruiming

De meeste moderne mengers hebben een zelfreinigende functie. Je doet er wat heet water en een druppel afwasmiddel in en zet het aan. Door het mengen ontstaat er een kolom met reinigingsvloeistof die de kruik reinigt en zelfs tot in de hoekjes en gaatjes reikt. Het alternatief is om de kruik uit elkaar te halen door de bladkolom van onderaf los te schroeven en met de hand te wassen. Het is bewerkelijk werk dat niet altijd het beste resultaat oplevert.

Maar soms moet je toch je blender uit elkaar trekken voor een diepere schoonmaakbeurt of om onderhoud te plegen.

Capaciteit

Blenders zijn van nature luide gadgets. Een goed aankooppunt is te weten hoeveel capaciteit de kruik waarin je je smoothies mengt heeft. Een kruik met een hogere capaciteit betekent dat je minder vaak hoeft te mengen, wat betekent dat het lawaai veel minder luidruchtig is, wat het geluid verergert.

Lawaai

Een goede vuistregel is dat hoe krachtiger de motor, hoe luider de blender. Sommige fabrikanten zullen echter dingen doen om het geluid te dempen. Wanneer u een blender koopt die in staat is om groentjes vloeibaar te maken, controleer dan of deze een aantal functies heeft om het geluid op zijn minst tot een minimum te beperken.

Eigenschappen

Als je een blender koopt die in staat is om greens tot smoothies te maken, zal deze waarschijnlijk duurder zijn dan een blender die vroeger minder werk deed. De goede zijn vrij duur. Hoewel er geen prijskaartje aan je gezondheid hangt, wordt er wel voor gezorgd dat als je veel geld uitgeeft, de gadgets die je koopt zoveel mogelijk dingen kunnen doen. Veelzijdigheid kan een grote stap zijn in de richting van het rechtvaardigen van een flinke uitgave.

Prijs

De meeste van de blenders die we hebben bekeken, zijn verkrijgbaar in een breed scala aan prijzen. Die aan de onderkant van het prijsspectrum zijn gewoon basismengers die minder kosten dan een opvulling van uw autotank, terwijl die aan de bovenkant speciale machines zijn die honderden euro’s kosten. Weet waar je staat als het gaat om hoeveel je bereid bent uit te geven. Zoek uit welke functies u absoluut nodig hebt, en welke u zich alleen kunt veroorloven als ze niet veel extra geld kosten.

Conclusie

We vonden dat de Vitamix E310 Explorian Blender de beste groene smoothiemixer is die er is. Het maakt zelfs rauwe boerenkool vloeibaar en is gemakkelijk schoon te maken, maar je zult er absoluut voor betalen. Blendtec’s Total Classic Original Blender was een goede kanshebber voor de top pick en kost iets minder dan de Explorian, maar hij is ook veel luider, dus we gaven hem onze runner-up rang. De Ninja Professional Countertop Blender slijpt niet tot de gladde consistentie van onze top twee, maar levert wel wat u zult betalen. We hebben ons best gedaan voor de geldrang. De Blender By Cleanblend is een geweldige mix van waarde en prestaties, het vermalen van greens en het veranderen van ijs in sneeuw, maar het is luid en moeilijk uit elkaar te halen als je een onderdeel moet vervangen.

Oster’s 6812-001 Core 16-Speed Blender is een ouderwets ontwerp dat u zo veel mengkracht geeft voor zo weinig mogelijk geld als het bedrijf zou kunnen vragen. Het heeft een goede waarde, maar laat iets te wensen over als groene smoothiemaker. De NutriBullet NBR-1201 maakt gebruik van een nieuw ontwerp van de afzuiginstallatie om soepele groene dranken te leveren op een budgetvriendelijke manier. Het kan ook een beetje een puinhoop zijn en is moeilijk schoon te maken, vooral als je het laat zitten.

Breville’s Fresh & Furious is in een handomdraai schoon te maken en heeft een stevige messenmakerij. Het kost ook te veel geld, heeft een ondermaatse motor, is luidruchtig, en is een pijn in de nek om te gebruiken. De Hamilton Beach Wave Crusher is een goede blender voor algemeen gebruik, maar is een complete blender als het gaat om de speciale uitdagingen van het mengen van greens. Het kreeg onze laatste rang als gevolg.

Gerelateerde kopersgidsen

Nicole is een sapfanaat en een algemene fitnessliefhebber die graag haar passie voor sappen met anderen deelt. Als ze niet een nieuw brouwsel van haar favoriete groenten en fruit aan het mengen is, kan Nicole achter de computer worden gevonden, terwijl ze over alle dingen sap schrijft!