Beste fornuizen kopen en aanbieding


Als u op zoek bent naar het juiste fornuis, het juiste fornuis of de juiste kookplaat voor uw keuken, helpt het om het verschil tussen de drie te begrijpen. De termen “fornuis” en “fornuis” kunnen door elkaar worden gebruikt om een apparaat te beschrijven dat een oven bevat, bedekt met kookelementen zoals branders en een bakplaat. Aan de andere kant is een kookplaat een vlak oppervlak dat is uitgerust met kookelementen en de nodige bedieningselementen. Het wordt vaak geïnstalleerd in een aanrecht of kookeiland en wordt gebruikt in ruimtes met een bestaande muur- of aanrechtoven.
beste fornuizen
Of u nu een fornuis, een fornuis of een kookplaat kiest, u zult moeten kiezen hoe u uw elementen wilt laten werken. U kunt kiezen voor gas, inclusief aardgas of propaan, of voor inductietechnologie. Afhankelijk van de huidige opstelling van uw huis, kan deze keuze voor u worden gemaakt.

Hier zijn de beste fornuizen, fornuiss en kookplaten op de markt voor zowel nieuwe als bestaande keukens.

Beste fornuis kopen overzicht

Wat te zoeken in een fornuis, bereik, en kooktop

Toestelstijl

Het eerste wat u zult willen beslissen is of een fornuis of een kookplaat beter past bij uw behoeften. Een fornuis is een twee-in-een toestel dat zowel een kookplaat als een oven bevat. Als u echter al een oven hebt, wilt u waarschijnlijk een kookplaat, die alleen aanrechtse verwarmingselementen biedt.

Energiebron

Bij het winkelen voor fornuiss en kookplaten zult u moeten kiezen tussen een gas- of elektrisch model. Gasapparaten geven u meer controle over de temperatuur en kosten vaak minder om te werken op de lange termijn, maar ze kunnen hogere installatiekosten hebben als uw keuken niet al een gasleiding heeft. Aan de andere kant worden elektrische apparaten als veiliger en gemakkelijker schoon te maken beschouwd.

Capaciteit

Denk aan uw levensstijl als u door apparaten met verschillende capaciteiten bladert. Wie vaak op vakantie gaat en zich vermaakt, geeft vaak de voorkeur aan ruimere ovens en kookplaten met talrijke branders. Echter, deze hoge capaciteit apparaten zijn meestal duurder, en als je niet een fervent kok bent, heb je misschien niet al die ruimte nodig.

Het kiezen van het juiste fornuis voor u

Hier zijn de top 5 factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van uw volgende kookfornuis.

Kookvermogen & functies

De kookprestaties zijn de belangrijkste factor bij de keuze van een assortiment. U hebt zowel uw oven als uw kookplaat nodig om het soort kookkracht te kunnen leveren dat u nodig hebt om een breed scala aan taken te kunnen uitvoeren.

Keukenkachels kunnen een breed scala aan functies bieden bovenop hun standaard kookvermogen. Of het nu gaat om eenvoudig te bedienen knoppen, aanraakbediening, automatische aan/uit-bediening voor het sudderen bij lage temperaturen, of wifi-bediening die u vanaf uw telefoon kunt bedienen, onderschat de kracht van extra functies niet om uw kookervaring nog aangenamer te maken.

Voor de oven – Bij het evalueren van een oven zoeken we meestal naar de volgende functies. Mogelijkheid om gelijkmatige kookresultaten te leveren, d.w.z. temperatuur/vochtverdeling in de holte. Voorverwarming is noodzakelijk voor bijna alle recepten. Snel voorverwarmen wordt daarom cruciaal wanneer u een druk schema heeft. Tegenwoordig zijn de meeste ovens voorzien van een convectieventilator. Echter, niet alle ovens hebben convectie met extra verwarmingselementen.

Sommige fabrikanten, zoals Bertazzoni, maken nu infraroodbraadkuikens die de volledige breedte van de ovenholte overspannen. Dit is handig en bespaart de thuiskoks tijd en maakt het niet nodig om de schotels te verplaatsen om een ‘gelijkmatig’ resultaat te krijgen.

Tot slot worden de ovens in met name de dubbele brandstofbereiken, die voorzien zijn van een elektrische oven, steeds slimmer. De Miele reeks is een uitstekend voorbeeld van geavanceerde programmering (MasterChef genaamd) in de dual fuel selectie. De Miele kachels worden geleverd met 100 voorgeprogrammeerde recepten om u te begeleiden bij het verkrijgen van een consistent resultaat.

Als u wilt genieten van krachtige bak-, braad-, en zelfs convectie kookmogelijkheden om ervoor te zorgen dat u nooit een taak aankan die u niet aankan.

Voor de kookplaat is het belangrijk om een scala aan kookkracht te hebben over de afzonderlijke kookelementen heen. U moet in staat zijn een indrukwekkend hoge temperatuur te bereiken voor die perfecte schroeiing, terwijl u ook lage temperaturen moet kunnen bereiken om voorzichtig te kunnen sudderen en smelten.

Wij raden u aan om goed te letten op de roosters. Naar onze mening speelt de kwaliteit van het rooster een grote rol in het kookproces.

Type brandstof

Het kiezen van het juiste brandstoftype is essentieel, en er is echt geen ‘juist’ antwoord. Het hangt allemaal af van uw behoeften, budget en kookstijl. Elektrische smoothtop fornuizen bieden gemak, inductie fornuizen bieden high-tech kookmogelijkheden en gasfornuizen bieden de flexibiliteit en klassieke kookmogelijkheden van een open vlam. Dual fuel fornuizen combineren gasfornuizen met elektrische ovens, een combinatie waar de meesten van ons dol op zijn. Zie ons artikel over brandstoftypes voor meer informatie over gasfornuizen versus dual fuel fornuizen.

We hebben ervoor gezorgd dat we verschillende brandstoftypes in de kijker zetten in onze rondleidingen van de beste fornuizen.

Afmetingen

Zorg ervoor dat u de juiste maat kiest voor uw assortiment. Dit kan eenvoudig zijn – als u het assortiment in een bestaande keuken installeert, moet het gewoon passen bij de ruimte die er voor beschikbaar is. Zorg ervoor dat u uw vorige assortiment opmeet om er zeker van te zijn dat u de juiste maat kiest.

Vergeet de diepte en de hoogte niet! Uw assortiment moet ongeveer dezelfde diepte en hoogte hebben als uw kasten, zodat het in geen enkele richting uitsteekt (of te laag of te ver naar achteren zit).

Betrouwbaarheid

Het is niet onbelangrijk dat u kunt vertrouwen op uw assortiment. Veel klanten hebben assortimenten gekocht die op dag 1 goed hebben gewerkt, maar die jarenlang niet dezelfde kwaliteitsprestaties en betrouwbaarheid hebben gebracht. Veel grote merken bieden uitgebreide garanties op hun assortiment in geval van storingen of andere problemen. Dit soort garantie suggereert vaak een merk dat gelooft in de kwaliteit van hun producten.

Ontwerp

Over design gesproken, u moet een assortiment kiezen waar u eigenlijk graag naar kijkt. Het moet visueel aantrekkelijk zijn op zich, terwijl het ook bijdraagt aan de algehele uitstraling van uw keuken. Als u bestaande apparatuur heeft, zorg er dan voor dat de afwerking overeenkomt met uw koelkast en vaatwasser. Dit geeft uw keuken een uniforme, high-end uitstraling die moeilijk te verslaan is.

FAQ’s

Wat zijn de meest voorkomende maten voor reeksen?

De meest voorkomende bereiksgrootte is 30″ in de breedte, 36″ in de hoogte en 25″ in de diepte. Er zijn echter kachels die 36″ breed zijn, 48″ breed, en een reeks andere specificaties. Er zijn echter fabrikanten zoals La Cornue die aangepaste maten hebben. Zorg er altijd voor dat uw assortiment past in uw ruimte voordat u de kachel koopt.

Welk type brandstof is het beste?

Er is echt geen ‘beste’ type brandstof. Ze hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Zo zorgen gasfornuizen met open vlammen voor meer flexibiliteit bij het koken, inductiekookplaten bieden een hoge snelheid, beknopte verwarming en elektrische fornuizen bieden gemak en gebruiksgemak. Wat de ovens betreft, hebben zowel de elektrische als de gasfornuizen hun eigen voordelen. Bij het kiezen van de juiste ovens gaat het erom dat u de stijl kiest die bij uw behoeften en voorkeuren past.

Wat zijn BTU’s en wat betekenen ze?

BTU staat voor “British Thermal Unit” en is in principe een eenheid om te meten hoeveel warmte een brander of verwarmingselement kan produceren. De beste kookplaten zijn in staat om 20.000 BTU te benaderen voor krachtig heetbranden.

Wat is het verschil tussen een fornuis en een kookplaat?

Een fornuis is de naam voor een combitoestel dat zowel een oven als een kookplaat heeft. Een kookplaat is een stand-alone apparaat dat alleen de functie van een kookplaat heeft.

Wat is het verschil tussen een drop-in, slide-in en vrijstaande kookplaat?

Drop-in fornuizen worden in een specifieke kast uitgesneden met een kast/houtpaneel aan de onderzijde in plaats van een opberglade of een warmhoudlade. De insteekmodules sluiten naadloos aan op de omliggende aanrechtbladen. Een vrijstaande serie kan overal in uw keuken worden geplaatst, omdat de zijkanten zijn afgewerkt en er geen kastwerk nodig is. De discussie tussen de schuifladen en de vrijstaande fornuizen is zo diepgeworteld dat we besloten hebben om deze onder een eigen onthullend artikel te laten vallen.

Recent Posts