Dyson draadloze stofzuiger Review – V11 vs V10 Cyclone vs V8 Animal vs V7 Motorhead

Dyson staat bekend als een leider in de wereld van snoerloze stofzuigers. Dyson was het eerste merk dat echt naar zijn klanten luisterde en krachtige, maar lichte stofzuigers ontwikkelde om snel en gemakkelijk schoon te maken. Van zuigkracht tot opslag, het oogstrelende ontwerp van de Dyson snoerloze stofzuiger spreekt niet alleen voor behendigheid en ergonomie, maar ook voor het eenvoudig te legen systeem en de batterijlevensduur. Al deze factoren samen maken de Dyson snoerloze stofzuiger v11, v10 Cyclone, v8 Animal, of v7 Motorhead een waardige investering.

Om het kiezen van een snoerloze stofzuiger een stressvrije ervaring te maken, hebben we alles wat u moet weten over snoerloze Dyson stofzuigers voor u verzameld, van functies en betrouwbaarheid tot een overzicht van de beste modellen.
dyson draadloze stofzuiger
Dyson biedt een veelzijdige selectie snoerloze stofzuigers in verschillende prijsklassen om aan verschillende schoonmaakbehoeften te voldoen. Een nadeel van een rijke catalogus is echter dat het moeilijk is de verschillende modellen van elkaar te onderscheiden en de verschillende functies van elk model te begrijpen. Vaak beseffen mensen niet eens dat ze een oud model kopen. Ze zien alleen de naam Dyson en gaan ervan uit dat alle snoerloze modellen even krachtig en krachtig zijn.

Helaas is dit niet altijd het geval. Een oud model zoals de Dyson v7 heeft niet dezelfde technologie als de Dyson v11, simpelweg omdat Dyson zijn snoerloze stofzuigertechnologie heeft geperfectioneerd sinds de lancering van de v7.

Bekijk onze exclusieve Dyson snoerloze stofzuiger video review!

Onze 4 Beste Dyson Snoerloze Stofzuigers

Hier is de lijst van onze top Dyson draadloze stofzuigers – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

 • 1) Beste in het algemeen: Dyson v11 Torque Drive
 • 2) Het beste voor huisdierenhaar: Dyson v8 Animal
 • 3) Beste waarde: Dyson v7 motorkop
 • 4) Het beste voor het schoonmaken van grote ruimten: Dyson v11 Buitenmaat

Beste Dyson draadloze Stofzuigers kopen overzicht

Beste totaal: Dyson v11 Absolute Extra

Bekijk de dagprijs

Dyson’s v11 Absolute Extra is ongetwijfeld de meest krachtige en veelzijdige snoerloze stofzuiger van het bedrijf. Dit model werkt uitstekend op zowel tapijt als hardhouten vloeren, en beschikt over automatische oppervlaktedetectie zodat u gemakkelijk van de ene ruimte naar de andere kunt gaan zonder van versnelling te hoeven veranderen. Hij wordt ook geleverd met een gemotoriseerde miniborstel voor het reinigen van lastige plaatsen en oppervlakken zoals traptreden, het interieur van auto’s, meubels en beddengoed. Veel gebruikers hebben echter gemeld dat de zuigkracht het moeilijk maakt om op hoogpolig tapijt te duwen.

Toen ik de Dyson v11 Absolute Extra zelf testte, vond ik dat de zuigkracht het een beetje moeilijk maakte om te manoeuvreren op hoogpolig shagtapijt. Voor het grootste deel deed deze snoerloze stofzuiger het echter heel goed op alle oppervlakken met één enkele beweging. Ik vond het vooral prettig dat ik de stofzuiger niet hoefde op te tillen als ik tussen oppervlakken met verschillende soorten vloerbedekking heen en weer bewoog. In tegenstelling tot andere snoerloze stofzuigers, kon de Dyson v11 Absolute Extra automatisch en naadloos schakelen om de verandering van vloerbedekking op te vangen.

Een van de coolste kenmerken van de Absolute Extra is het LCD-scherm, dat in realtime het batterijniveau weergeeft op basis van het type ondergrond waarop het wordt gebruikt. Wanneer de Absolute Extra in de eco-modus staat, kan de batterij tot een uur meegaan.

Wat allergeenbeheersing betreft, heeft de Absolute Extra een afgesloten systeem met een HEPA-filter om allergenen op adequate wijze uit uw huis te verwijderen.

Een klacht die gebruikers echter steeds hebben gemeld, is dat de Absolute Extra te topzwaar is. Persoonlijk was mijn grootste kritiek op de stofzuiger minimaal – het model staat niet vrij, dus je moet het op een aanrecht zetten als je even pauzeert. Ik vond het ook onhandig dat ik voortdurend op de trekker moest drukken om hem te laten werken.

 • Real time weergave van de batterijduur op het display
 • Inclusief Torque vloerzuigmond, die zich automatisch aanpast aan de ondergrond
 • De hoogste zuigkracht van alle snoerloze Dyson stofzuigers ooit
 • Handige zuigkrachtcontrole met drie standen; eco, auto en boost. Zelfs in eco-mode levert deze Dyson topprestaties.
 • Ook te gebruiken als kruimelzuiger.

Best op Huisdierhaar: Dyson v8 Animal

DYSON V8 Animal+ - Steelstofzuiger

Bekijk de dagprijs

Dit lichtgewicht Dyson model staat bekend om zijn wendbaarheid en gebruiksgemak. Net als de v11 Absolute Extra wordt de v8 Animal geleverd met een gemotoriseerd miniborstelhulpstuk voor stoffering, trappen en andere lastige plaatsen. De reinigingskop draait ook van links naar rechts, waardoor hij ideaal is voor het reinigen onder en rond meubels. Net als de v11 heeft ook de v8 Animal een afgedicht systeem met een HEPA-filter.

De Dyson v8 Animal is echter niet goed in het opzuigen van grote brokstukken en kruimels van hardhouten vloeren. Hoewel hij zonder problemen grote kruimels op tapijt kan opzuigen, duwt hij op hardhouten vloeren alleen maar vuil rond. Dit is niet ideaal als u in een huis woont met jonge kinderen die vaak cornflakes en ander voedsel op de vloer laten vallen. Ik vond het v8 dier ook een beetje te zwaar, wat kan leiden tot pijnlijke armen na een grondige schoonmaakbeurt in huis.

Lees ook:   kookplaat

Beste waarde: Dyson v7 Motorhead

Dyson v7 Motorhead

Bekijk de dagprijs

Met slechts 299 euro is de Dyson v7 Motorhead de meest kosteneffectieve snoerloze stofzuiger op onze lijst. Deze stofzuiger werkt uitstekend op vloerkleden en harde vloeren, waardoor hij de perfecte keuze is voor mensen die in een appartement wonen. Het is een geweldige introductie van wat Dyson snoerloze stofzuigers te bieden hebben zonder het prijskaartje van de meer geavanceerde modellen. Mijn grootste probleem met deze stofzuiger is dat hij maar 30 minuten kan draaien. Maar als u in een klein appartement woont of alleen maar kleine dingen wilt schoonmaken, is dit de perfecte optie voor u.

Deze snoerloze stofzuiger is superlicht (slechts 5,45 kilo), waardoor hij ergonomisch is en handig voor het reinigen van spinnenwebben in moeilijk bereikbare hoeken van uw plafond. Voor allergenenbeheer heeft dit model ook een levenslang wasbaar filter. Het heeft echter geen HEPA filter voor geavanceerde filtratie, waardoor het minder ideaal is voor astma- en allergiepatiënten.

Het beste voor het schoonmaken van grote ruimten: Dyson v11 Outsize

Dyson v11 Outsize

Bekijk de dagprijs

De Dyson v11 Outsize heeft alle voordelen van de v11 Absolute Extra met de toevoeging van een grotere reinigingskop, waardoor u meer grond kunt schoonmaken in minder tijd. Hij heeft ook een iets sterkere zuigkracht dan de v11 Absolute Extra. Net als de Absolute Extra heeft hij automatische oppervlaktedetectie, waardoor hij ideaal is voor zowel tapijt als harde vloerbedekking. Een ander voordeel van dit model is de grotere stofbak, waardoor u langer door kunt gaan zonder stof en vuil te hoeven lozen.

Net als de Absolute Extra heeft ook de v11 Outsize een LCD-scherm om u te laten weten hoe lang de batterij nog meegaat. Ik hou echt van deze functie omdat het giswerk wegvalt om te bepalen hoe lang je nog kunt stofzuigen zonder te moeten stoppen om op te laden. Over opladen gesproken, dit model heeft een totale werktijd van maximaal 120 minuten dankzij de extra verwisselbare batterij waarmee het wordt geleverd. Dit is een enorme bonus voor het schoonmaken van grote ruimtes.

De enige kritiek die ik op deze stofzuiger had, was dezelfde kritiek die ik op alle snoerloze stofzuigers van Dyson heb – ze zijn niet vrijstaand en je moet een knop ingedrukt houden om ze in beweging te houden. Over het geheel genomen is dit echter een geweldige stofzuiger voor mensen met huisdieren, kinderen, of gewoon een groot huis in het algemeen.

Dyson V11 Torque Drive Extra – steelstofzuiger

Dyson V11 Torque Drive Extra - steelstofzuiger

Bekijk de dagprijs

De hoogste zuigkracht van alle snoerloze stofzuigers in gebruik. Levert tot 60 minuten grondige, constante vloerreiniging dankzij Dyson’s meest krachtige accu.

De accu van deze V11 is uitwisselbaar en kan vervangen worden voor een aanvullende accu om de gebruiksduur te verlengen (extra accu is los te bestellen).

De V11 Torque Drive extra is ontwikkeld voor het grondig reinigen van huishoudens. Geschikt voor alle vloertypen dankzij de Torque vloerzuigmond die zich op intelligente wijze automatisch aanpast om verschillen vloertypen te reinigen.

Dankzij het LCD scherm altijd real-time accu status en machine prestaties. Laat u daarnaast eenvoudig schakelen tussen Eco, Auto en Boost modus.

De machine vangt 99,97% van de deeltjes zo klein als 0.3 micrometer dankzij de geavanceerde filtratie van de machine.

Met hygienisch te legen stofreservoir. Inclusief 5 extra accessoires.

 • Torque vloerzuigmond
 • gemotoriseerde miniborstel
 • combinatie accessoire
 • kierenzuiger
 • zachte afstofborstel
 • borstel voor hardnekkig vuil
 • accessoireklem voor de stang
 • oplader
 • oplaadstation

Dyson V10 Absolute – Steelstofzuiger

Dyson V10 Absolute - Steelstofzuiger

Bekijk de dagprijs

De V10 Absolute beschikt over een Fluffy vloerzuigmond die ervoor zorgt dat het verwijderen van fijn stof en grote stukken vuil van harde vloeren gemakkelijk verloopt. Je zal met de Dyson V10 als een speer door de ruimte gaan met schoonmaken!

 • Combinatie-accessoire
 • Kierenzuiger
 • Handig oplaadstation
 • Gemotoriseerde miniborstel
 • Vloerstofzuigmond met zachte roller
 • Direct aangedreven vloerzuigmond
 • Zachte afstofborstel

Dyson V8 Absolute – Steelstofzuiger

Bekijk de dagprijs

De Dyson V8 Absolute is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een stofzuiger met goede prestaties op alle vloertypen, maar ook voor het weghalen van dierenharen. Met deze snoerloze stofzuiger heb je eindeloze bewegingsvrijheid en kun je tot wel 40 minuten stofzuigen. Voldoende om je hele huis mee te stofzuigen. Batterij leeg? Opladen doe je in het meegeleverde basisstation. Plaats de stofzuiger in het oplaadpunt en de Dyson V8 Absolute is in 5 uur weer volledig opgeladen. Dit is vrij snel voor een steelstofzuiger. Daarnaast is de Dyson V8 Absolute makkelijk om te toveren tot een kruimelzuiger, enkel door de opzetstukken te veranderen. Zo bereik je ook moeilijk bereikbare plekken; zoals meubels of hoger gelegen oppervlakken. Met een gewicht van 2,63 kg is de Dyson V8 Absolute – Steelstofzuiger vrij licht. Je tilt hem dus makkelijk op. Het HEPA filter houdt minimaal 99,97% van alle stofdeeltjes tegen en is geschikt voor mensen met een stofallergie.

 • Handige combizuigmond voor harde vloeren en laagpolig en hoogpolig tapijt.
 • Fluffy vloerzuigmond, deze turbozuigmond is geschikt voor meer kwetsbare vloersoorten als marmer of parket.
 • De gemotoriseerde minizuigmond is ideaal voor het schoonmaken van meubels en verwijderd dierenharen met gemak
 • Het combinatie-asseccoire, een plumeauborstel en een kleine zuigmond in een.
 • Kierenzuigmond voor de moeilijk bereikbare kieren en spleten.

Overzicht van Dyson draadloze stofzuigers

Voordat we in onze favoriete snoerloze Dyson stofzuigers duiken, laten we het hebben over wat elke serie anders maakt. Dyson biedt momenteel vier series snoerloze stofzuigers aan: de Dyson v7, Dyson v8, Dyson v10 Cyclone, en Dyson v11. Elke serie heeft een andere prijs en biedt andere kenmerken en prestatieniveaus.

Dyson Snoerloze Stofzuigermodellen

Dyson v7 Snoerloze Stofzuiger

De Dyson v7 modellen beginnen bij $299 en bieden een basis zuigkracht. Ze hebben een werktijd van 30 minuten, wat de kortste batterijduur is van alle Dyson snoerloze stofzuigers. Hoewel de v7 modellen innovatief waren toen ze voor het eerst uitkwamen, heeft Dyson sindsdien veel betere technologie ontwikkeld in zijn volgende modellen.

Dyson v8 Snoerloze Stofzuigers

Dyson’s v8 snoerloze stofzuigers beginnen bij 399 dollar en hebben een iets langere gebruikstijd van 40 minuten. Deze modellen bieden ook 15% meer zuigkracht dan de v7-modellen, waardoor de iets hogere prijs de moeite waard is. Volgens de website van Dyson zijn de modellen in deze serie “gecertificeerd allergievriendelijk” en hebben ze geavanceerde filtratie die 99,99% van de allergenen kan opvangen.

Dyson v10 Cycloon Snoerloze Stofzuigers

De Dyson Cyclone v10 modellen variëren in prijs van $499 tot $549, afhankelijk van de inbegrepen functies. Deze modellen hebben 55% meer zuigkracht dan de basismodellen en kunnen bogen op een indrukwekkende werkingsduur tot 60 minuten. Er zijn vier verschillende modellen in de v10 familie – de v10 Absolute, de v10 Animal, de v10 Animal Pro, en de v10 Motorhead. Deze modellen zijn ook “gecertificeerd allergievriendelijk” door Dyson.

Dyson v10 Stofzuigers

Dyson v11 Snoerloze Stofzuiger

De v11 modellen, die in prijs variëren van €599 tot €799, zijn de gouden standaard onder de snoerloze stofzuigers van Dyson. Ze bieden maar liefst 85% meer zuigkracht dan de v7 en worden geleverd met twee vervangbare batterijen voor een totale gecombineerde gebruikstijd van 120 minuten. Deze modellen werken uitstekend op zowel tapijt als hardhouten vloeren en zijn voorzien van automatische oppervlaktedetectie, zodat u gemakkelijk van de ene ruimte naar de andere kunt gaan zonder van versnelling te veranderen.Net als de v8- en v10-modellen, zijn de v11 snoerloze stofzuigers “gecertificeerd allergievriendelijk”.

Een ander uniek voordeel van sommige v11-modellen is het LCD-scherm, dat in realtime het batterijniveau weergeeft op basis van het type oppervlak waarop de stofzuiger wordt gebruikt. (Denk eraan: deze functie is NIET beschikbaar op de v11 Animal.) Er zijn vier verschillende modellen in de v11-serie – de v11 Outsize, de v11 Outsize Origin, de v11 Animal, en de v11 Torque Drive.

Als u op zoek bent naar de beste draadloze stofzuiger, hebben we ontdekt dat de nieuwste Dyson v11 modellen profiteren van Dyson’s meest prominente aanbod. Deze modellen combineren een krachtige en veelzijdige reinigingskracht met een lange levensduur van de batterij en gebruiksgemak.

Dyson Snoerloze Stofzuiger v11 Series

Overweegbare factoren bij het kopen van een Dyson-snoerloze stofzuiger

Het is gemakkelijk om overweldigd te raken door het aantal snoerloze stofzuigopties op de markt. Er zijn echter een aantal factoren die u in gedachten moet houden om ervoor te zorgen dat u de juiste keuze maakt voor u en uw gezin. Hieronder zetten we acht van deze factoren op een rij en leggen we uit hoe de snoerloze stofzuigers van Dyson in elk van deze factoren passen.

1) Gemak

Gemak is het sleutelwoord als het gaat om snoerloze stofzuigers. Idealiter zoekt u een model dat licht, wendbaar en gebruiksvriendelijk is. Over het algemeen doen de snoerloze stofzuigers van Dyson het vrij goed op al deze gebieden. Ze zijn veel gemakkelijker mee te nemen dan de meeste concurrerende modellen en hebben een draaibare kop waarmee u onder meubels en in moeilijk bereikbare en onhandige ruimten kunt komen.

Dyson snoerloze stofzuigers staan echter niet uit zichzelf rechtop, wat een groter ongemak is dan het lijkt. Wanneer u een pauze neemt van het stofzuigen, moet u ervoor zorgen dat u ze op de vloer legt of terug op de muurbevestiging plaatst. Anders kunnen ze neerstorten en alles op hun pad met zich meenemen. (Volledige openheid van zaken: mijn Dyson heeft al dan niet een hele fles witte wijn omgegooid nadat ik had geprobeerd hem dertig seconden te laten staan).

Een ander ongemak van Dyson snoerloze stofzuigers is dat u de trekker ingedrukt moet houden om hem te laten werken. Persoonlijk hoop ik nog steeds dat Dyson een model uitbrengt met een éénknops inschakelfunctie.

2) Reinigingsprestaties

Verschillende Dyson snoerloze stofzuigers bieden verschillende niveaus van schoonmaakprestaties. Sommige modellen, zoals de v11 Torque Drive, presteren bijvoorbeeld goed op alle soorten vloeren en bieden automatische oppervlaktedetectie. Veel van de modellen uit de oudere v7-serie zijn echter het best geschikt voor het reinigen van hardhouten vloeren. Bovendien zijn de v8-modellen niet geweldig op hoogpolig shagtapijt, maar doen ze het heel goed op harde vloeren en laagpolig tapijt. Alvorens een snoerloze stofzuiger aan te kopen, is het belangrijk om de behoeften van uw huis in kaart te brengen en deze af te wegen tegen het aanbod van het model. Op het gebied van schoonmaakprestaties is Dyson marktleider, alleen uitgedaagd door Miele. We hebben Miele vs Dyson stofzuigers in detail vergeleken in ons review artikel.

Er zijn concurrenten met een lagere prijs, zoals de draadloze stofzuigers van Shark, maar wij verkiezen de kwaliteit van Dyson voor een klein prijsverschil. Voor een meer diepgaande vergelijking tussen de twee merken hebben we een Dyson vs Shark draadloze stofzuiger review gepubliceerd.

Bekijk onze exclusieve Dyson vs Miele snoerloze stofzuiger vergelijking

3) Allergenen- en stofbeheer

Als u last heeft van allergieën of astma, weet u dat een stofzuiger van hoge kwaliteit met geavanceerde filtratie uw leven kan veranderen. Gelukkig hebben alle Dyson stofzuigers een gesloten systeem, wat betekent dat de lucht die ze uitblazen schoner is dan de lucht die ze binnenkrijgen. Sommige modellen hebben ook een uiterst belangrijk HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air). HEPA-filters kunnen ten minste 99,97% van de deeltjes zoals stof, pollen, huidschilfers van huisdieren, bacteriën en schimmels opvangen.

Volgens de website van Dyson zijn de v8, v10 en v11 modellen “gecertificeerd allergievriendelijk” en hebben ze “geavanceerde filtratie voor de hele machine die 99,99% van stof en allergenen tot 0,3 micron opvangt”.

Een extra bonus? Wanneer u uw draadloze stofzuiger registreert bij Dyson, zal het bedrijf u waarschuwingen sturen wanneer het tijd is om uw filters schoon te maken of te vervangen. Dit neemt het giswerk weg van het reinigen van uw filters. Want laten we eerlijk zijn, het is al moeilijk genoeg om te onthouden wanneer je voor het laatst je lakens hebt gewassen – laat staan een filter dat je zelden met eigen ogen ziet.

4) Prestaties bij huisdierenhaar

Alle snoerloze stofzuigers van Dyson werken goed tegen dierenharen. De modellen met de toepasselijke naam “Animal” zijn echter speciaal ontworpen om honden- en kattenharen op te vangen. Deze stofzuigers worden zelfs geleverd met extra hulpstukken om het haar van huisdieren op elk oppervlak in uw huis aan te pakken.

5) Geluidsniveau

Als we kijken naar de decibelniveaus, zijn de meeste snoerloze stofzuigers van Dyson vergelijkbaar met andere modellen op de markt. Dyson modellen hebben echter de neiging een geluid met een hogere frequentie te hebben, waardoor ze luider lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Hoewel Dyson snoerloze stofzuigers goed presteren en worden geleverd met een aantal verschillende gereedschappen en hulpstukken, zijn ze niet de meest efficiënte als het gaat om geluid. Wat de concurrentie betreft, geef ik de voorkeur aan het stille gezoem van de Miele Triflex HX1 snoerloze stofzuiger.

6) Service en betrouwbaarheid

Voordat Dyson een product op de markt brengt, onderwerpt het zijn stofzuigers aan strenge testprotocollen. Volgens het bedrijf wordt een vacuüm tijdens het testen tot 5.318 keer neergelaten om de duurzaamheid te garanderen. Bovendien biedt Dyson 30 en 90 dagen geld-terug garantie op hun stofzuigers, in het geval dat u niet tevreden bent met uw aankoop.

In 2019 werden de steelstofzuigers van Dyson echter ontdaan van hun aanbeveling van Consumer Reports nadat een groot aantal eigenaren binnen vijf jaar na aankoop aanzienlijke problemen met hun modellen meldden. Dit betekent dat de stofzuigers niet zo lang meegingen als ze zouden moeten, wat een aanzienlijk probleem voor de reputatie van Dyson veroorzaakte.

7) Dyson Snoerloze Stofzuiger Prijsvergelijking

Meestal variëren snoerloze stofzuigers in prijs van $100 tot meer dan $600. Hoe meer u kunt uitgeven voor de stofzuiger, hoe meer functies en hulpmiddelen u waarschijnlijk tot uw beschikking zult hebben.

Hier is een uitsplitsing van de prijzen voor Dyson snoerloze stofzuigers:

SERIE KENMERKEN PRIJS
Dyson v7 Zuigkracht op basisniveau, 30 min bedrijfstijd vanaf 299 dollar
Dyson v8 15% meer zuigkracht, 40 min looptijd vanaf 399 dollar
Dyson v10 55% meer zuigkracht, 60 min looptijd vanaf 499 dollar
Dyson v11 85% meer zuigkracht, max 120 min looptijd vanaf $599

We beoordeelden en evalueerden 6 beste draadloze stofzuigers

Conclusie

Dyson is al meer dan 20 jaar een vertrouwde naam in de stofzuigerindustrie. Hoewel het bedrijf een grote verscheidenheid aan snoerloze stofzuigers aanbiedt, kan het kiezen van de perfecte stofzuiger voor uw behoeften overweldigend zijn. Na verschillende snoerloze Dyson stofzuigers te hebben getest, vond ik de v11 Torque Drive het meest efficiënt op een aantal belangrijke gebieden, waaronder prestaties, allergeenbeheer en gebruiksgemak.