Stofzuiger huisdieren: beste stofzuigers voor dierenharen

Natuurlijk ben je dol op je huisdier, maar het feit dat er overal haren liggen kan soms een punt van irritatie zijn. Je kunt iedere dag wel stofzuigen om de haaruitval van je trouwe viervoeter of je kat bij te benen. Het is ook mogelijk om voor een goede huisdier stofzuiger te kiezen die speciaal is gemaakt voor huisdieren. Op deze manier ben je niet alleen verzekerd van een snelle schoonmaakbeurt, maar worden de haren ook nog eens goed en snel weggewerkt.
Stofzuiger huisdieren: beste stofzuigers voor dierenharen
Ben je benieuwd naar jouw opties op het gebied van stofzuigers voor huisdieren? Hier vind je alle belangrijke informatie en vind je een aantal aanbevelingen waardoor het maken van een keuze nog een stukje makkelijker wordt.

De belangrijkste functie voor een huisdier stofzuiger

Wanneer je op zoek gaat naar een huisdier stofzuiger zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Want je kunt iedere stofzuiger kiezen voor het stof- en vuilvrij maken van vloeren, tapijten en meubilair, maar wanneer je huisdieren hebt is het extra belangrijk om een goede stofzuiger te kiezen. Er zijn een aantal functies die onmisbaar zijn in een stofzuiger wanneer je een huisdier hebt:
stofzuiger dierenharen

 1. Goede zuigkracht: een stofzuiger met een goede zuigkracht is een echte pré. Hiermee wordt het een stuk makkelijker om haren van de bank weg te halen, maar ook van hoogpolige tapijten;
 2. Goed filtersysteem: een goede HEPA filter is zeer belangrijk. Hiermee zorg je ervoor dat de lucht gefilterd uit de stofzuiger komt. Dit is ook nog eens heel positief voor mensen met een allergie;
 3. Goede borstels: zorg voor een huisdier stofzuiger met goede, sneldraaiende borstels zoals een turboborstel. Hiermee bereik je de beste resultaten.

Wat heb je aan dit advies?

Je hebt heel veel aan dit advies: het is niet alleen onafhankelijk, maar ook eerlijk. Hier vind je advies dat is gebaseerd op de ervaringen van de consument. Je bent daardoor verzekerd van een eerlijke mening en daardoor worden hier de beste stofzuigers voor jou geselecteerd. Het is dan ook erg behulpzaam om een review achter te laten over een product. Hiermee kun je heel veel anderen verder helpen in hun zoektocht naar een goede huisdier stofzuiger.

Beste stofzuigers voor dierenharen kopen overzicht

Een goede huisdier stofzuiger vinden kan lastiger zijn dan het lijkt. Maar met de juiste informatie en aanbevelingen wordt het toch een stuk makkelijker. Wat wat zijn je mogelijkheden op het gebied van stogzuigers voor huisdieren? Hier vind je aanbevelingen voor een betaalbare of juist de beste huisdier stofzuiger.

Miele Complete C3 Cat&Dog – Stofzuiger met zak: De beste stofzuiger voor huisdieren

Miele Complete C3 Cat&Dog - Stofzuiger met zak

Bekijk de dagprijs

Heb je geen beperkt budget en ben je bereid geld uit te geven aan de aanschaf van een nieuwe huisdier stofzuiger? Dan is het zeker een aanrader om eens te kijken naar de Miele Complete C3 Cat&Dog. Deze stofzuiger is duurder dan de gemiddelde stofzuiger, maar daar krijg je ook veel kwaliteit voor terug. De stofzuiger van Miele heeft een zeer sterke zuigkracht en is daardoor geschikt voor het opzuigen van katten- en hondenharen. Daarnaast krijg je handige accessoires meegeleverd, zoals een turboborstel en een extra meubelborstel.

 • Heeft een speciale dierenharenborstel voor het weghalen van dierenharen
 • Niet meer bukken dankzij de comfortabele plus/min-voetbediening
 • Comfortabel en veelzijdig met geïntegreerde 3-delige accessoires

AEG VX6-2-CR-A Animal Edition – Stofzuiger met zak: Goedkope stofzuiger voor huisdieren

AEG VX6-2-CR-A Animal Edition - Stofzuiger met zak

Bekijk de dagprijs

Wanneer je graag een huisdier stofzuiger wilt aanschaffen maar hiervoor niet teveel geld wilt betalen, heb je nog altijd een aantal goede mogelijkheden. De AEG VX6-2-CR-A Animal Edition is hier een voorbeeld van. Deze stofzuiger kost minder dan €100 maar is wel geschikt voor een huishouden met een hond, een kat of een ander harig huisdier. De AEG VX6-2-CR-A Animal Edition is niet alleen goedkoop, maar heeft ook een prima kwaliteit. Deze stofzuiger is het bewijs dat niet alleen de duurdere modellen goed werken. Deze stofzuiger krijgt gemiddeld een 8.6 van de consument.

 • Handige combizuigmond voor zowel harde vloeren als laagpoligtapijt.
 • Praktische turboborstel voor hoogpolig tapijt en/of dierenharen.
 • Kierenzuigmond voor de moeilijk bereikbare kieren en spleten.
 • Extra meubelborstel, ideaal voor het schoonmaken van meubels of gordijnen.

Philips Performer Silent FC8784/09 – Stofzuiger met zak: Beste stofzuiger voor huisdieren Coolblue

Philips Performer Silent Cat & Dog FC8784-09

Bekijk de dagprijs

Benieuwd naar de best beoordeelde huisdier stofzuiger bij webwinkel Coolblue? Dat is de Philips Performer Silent Cat & Dog FC8784/09. Dit model heeft zo’n 350 beoordelingen van andere gebruikers en scoort gemiddeld een 9.1. Je kunt hiermee dus concluderen dat deze stofzuiger goed in de smaak valt bij gebruikers.

 • TriActive Pro-mondstuk pakt het fijnste stof voor een grondigere reiniging
 • Parquet-mondstuk beschermt vloeren tegen krassen
 • Roterende mini-turboborstel voor grondige reiniging van hardnekkige huisdierenharen
 • 99,9% stofopname voor een diepe en grondige reiniging
 • 750 W motor voor grote zuigkracht

iRobot Roomba i7+: beste robotstofzuiger tegen dierenharen

iRobot Roomba i7+ - Robotstofzuiger

Bekijk de dagprijs

Op zoek naar een robotstofzuiger die je een groot deel van het stofzuigwerk uit handen neemt? Dan is de iRobot Roomba i7+ geschikt voor jou. Deze stofzuiger maakt je huis op een systematische wijze schoon. Het slimme navigatiesysteem zorgt voor een efficiënte schoonmaakroute door je huis, waarbij geen hoekje wordt overgeslagen. Met de Virtual Wall kan je gebieden afbakenen waar de stofzuiger niet hoeft te komen. De Cliff Detect functie zorgt ervoor dat de robot niet van de trap valt. De robotstofzuiger is ideaal voor huishoudens met huisdieren en past zich daarnaast moeiteloos aan op verschillende vloertypen zoals laminaat en tapijt. Met een volle batterij kan de robot tot 75 minuten schoonmaken. Is de robot leeg? Dan keert hij zelf weer terug naar het oplaadstation. Binnen 2 uur is de robotstofzuiger weer opgeladen.

 • De zijborstel is speciaal ontworpen om vuil uit randen en hoeken te vegen
 • Deze robot keert automatisch naar het oplaadstation wanneer hij leeg dreigt te gaan, en hervat eenmaal opgeladen het programma
 • De Dual Mode Virtual Wall® biedt controle over waar de robot wel en niet moet schoonmaken en beperkt de robot tot vertrekken die schoongemaakt moeten worden
 • De Halo-modus zorgt ervoor dat de robot voorwerpen en objecten vermijdt
 • Speciale sensoren voorkomen dat de robot van trappen of andere verlagingen valt
 • De robot leegt zichzelf automatisch in een gesloten zak

Neato Botvac D7 Connected – Robotstofzuiger

Neato Botvac D7 Connected - Robotstofzuiger

Bekijk de dagprijs

Op zoek naar een robotstofzuiger die je veel van het stofzuigwerk uit handen neemt? Dan is de Neato Botvac D7 geschikt voor jou.

Geschikt voor dierenharen
Deze robot is geschikt voor zowel harde vloeren als (hoogpolig) tapijt. Via de dekkingskaart op de app is er te zien waar de Neato geweest is en is er de mogelijkheid om aan te aan geven waar hij niet overheen mag rijden. Deze robot beschikt over een speciale (turbo)borstel, speciaal geschikt voor (dieren)haren.

 • De NEATO robotstofzuigers staan bekend om de “D-Shape” waardoor ze extra goed in de hoeken kunnen komen.
 • Deze robot werkt op alle vloertypes.
 • Hij heeft een grotere comboborstel, grotere afvalbak en een Ultra Performance filter.
 • De Neato laadt zich automatisch op zodra zijn batterij leeg is. Hij onthoudt herbij waar hij gebleven is en gaat na het opladen door.
 • De robotstofzuiger zuigt naast vuil en stof ook huisdierharen op.
 • De D7 is te bedienen via een app op je smartphone. Stel de robot zo in dat hij dagelijks schoonmaakt op een tijdstip dat jou uitkomt.

Miele Blizzard CX1 Cat & Dog PowerLine – Stofzuiger zonder zak – Herfstrood

Miele Blizzard CX1 Red Powerline - Stofzuiger zonder zak

Bekijk de dagprijs

De Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine is een stofzuiger zonder zak die ideaal is voor een huis met zowel harde als zachte vloeren. De stofzuiger heeft een A-prestatie voor stofopname op harde vloeren, wat staat voor een erg sterke zuigkracht. Heb je een stofallergie? Deze stofzuiger heeft een HEPA 15-filter dat 99,9995% van de stofdeeltjes filtert. Hierdoor is deze stofzuiger erg geschikt voor mensen met een stofallergie. Heb je ook huisdieren? Het opzuigen van honden- en kattenharen is geen probleem voor de Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine dankzij de speciale dierenharenborstel. De Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine heeft een snoerlengte van 6,5 m. Dat is niet extreem lang, maar prima voor een gemiddelde kamer of een kleinere verdieping.

 • Handige combizuigmond voor zowel harde vloeren als laagpolig tapijt.
 • Praktische turboborstel voor hoogpolig tapijt en/of dierenharen.
 • Kierenzuigmond voor de moeilijk bereikbare kieren en spleten.
 • Extra meubelborstel, ideaal voor het schoonmaken van meubels of gordijnen.
 • Speciale dierenharenborstel voor het weghalen van honden- of kattenharen.
 • De turboborstel verwijdert alle haren en pluizen.
Lees ook:   Alfi City Isoleerfles Coolgrey 0.5l+draaglusd7.2xh25cm

Het HEPA-air-clean-filter neutraliseert geurtjes van dierenharen: ook de kleinste deeltjes, zoals fijnstof en allergenen, worden voor 99,999 % door het systeem gefilterd.

DYSON V8 Animal+ – Steelstofzuiger

DYSON V8 Animal+ - Steelstofzuiger

Bekijk de dagprijs

De Dyson V8 Animal+stofzuiger is een steelstofzuiger met goede prestaties op laagpolig tapijt en harde vloeren. Hij is daarnaast zeer geschikt voor huishoudens met huisdieren. Met deze snoerloze Dyson stofzuiger heb je eindeloze bewegingsvrijheid en kun je tot wel 40 minuten stofzuigen met een ongemotoriseerde vloerzuigmond. Voldoende om je hele huis mee te stofzuigen. Batterij leeg? Opladen doe je in het meegeleverde basisstation. Plaats de stofzuiger in het oplaadpunt en de Dyson V8 Animal+ is in 5 uur weer volledig opgeladen. Dit is vrij snel voor een steelstofzuiger. Daarnaast is de Dyson V8 Animal+ makkelijk om te toveren tot een kruimelzuiger, enkel door de opzetstukken te veranderen. Zo bereik je ook moeilijk bereikbare plekken; zoals meubels of hoger gelegen oppervlakken. Met een gewicht van 2,56 kg is de Dyson V8 Animal+ – Steelstofzuiger vrij licht. Je tilt hem dus makkelijk op. Het HEPA filter houdt minimaal 99,97% van alle stofdeeltjes tegen en is geschikt voor mensen met een stofallergie.

 • Met turbozuigmond die geschikt is voor zowel harde als zachte vloeren
 • Krachtige V8 motor met veel power
 • Ook te gebruiken als kruimelzuiger.
 • Huisdier-proof en allergie-proof.

Standaard geleverd met:

 • Handige turbozuigmond voor harde vloeren en laagpolig en hoogpolig tapijt.
 • Het combinatie-asseccoire, een plumeauborstel en een kleine zuigmond in een.
 • Gemotoriseerde miniborstel, ideaal voor het verwijderen van dierenharen.
 • Flexibele kierenzuigmond, ideaal voor het bereiken van moeilijke plekjes.

Philips 8000 serie SpeedPro Max XC8047/01 – Steelstofzuiger

Philips 8000 serie SpeedPro Max XC8047-01 – Steelstofzuiger

Bekijk de dagprijs

Haal de snelste manier van snoerloos schoonmaken in huis met de Philips 8000 serie SpeedPro Max XC8047/01. Met iedere beweging neemt het 360 graden mondstuk stof en vuil op, zelfs achterwaarts en in hoeken. Het unieke 360 graden mondstuk is geschikt voor alle typen vloeren, zodat wisselen niet nodig is. Gebruik de kleine gemotoriseerde turboborstel voor moeilijk te reinigen oppervlakken en de geïntegreerde borstel op de steel voor nauwe kieren. Met de krachtige PowerBlade-motor en de hoogwaardige 25.2V Li-ion batterij kun je tot wel 70 minuten krachtig en zonder onderbrekingen schoonmaken.

 • Stofzuig 28 min. in turbo, 35 min. in de normale stand en 70 min. in ECO stand
 • De zuigmond zuigt zowel aan de voorkant, achterkant en zijkant
 • Heeft een mini-turboborstel voor o.a. husidierharen en een los spleetmondstuk

Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691 – Stofzuiger zonder zak

Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691 - Stofzuiger zonder zak

Bekijk de dagprijs

De Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691 is een stofzuiger zonder zak met een erg sterke zuigkracht op zowel harde als zachte vloeren. Heb je ook huisdieren? Het opzuigen van honden- en kattenharen is geen probleem voor de Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691 dankzij de speciale dierenharenborstel. Met de Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691 kan je lekker stilletjes aan de slag. Hij heeft een geluidsniveau van 67 dB, wat erg stil is voor een stofzuiger.

 • Erg stil met een geluidsniveau van 67 dB.
 • Erg sterke zuigkracht op harde vloeren.
 • Erg sterke zuigkracht op zachte vloeren.
 • Meerdere zuigmonden meegeleverd, waaronder een mini-turboborstel speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van dierenharen.
 • Erg efficiënt op het gebied van stofuitstoot en energieverbruik.
 • Geavanceerde cyclonale technologie en zeer efficiënte filters vangen 99,98% van het stof in de stofzuiger op.

Bosch In’genius ProAnimal BGB8PET1 Serie | 8 – Stofzuiger met zak

Bosch In'genius ProAnimal BGB8PET1 Serie - 8 - Stofzuiger met zak

Bekijk de dagprijs

De Bosch In’genius ProAnimal BGB8PET1 Stofzuiger is dé stofzuiger voor mensen met een huisdier. Jouw huisdieren maken een belangrijk onderdeel uit van je leven. Je kunt ze niet missen, maar de haren die ze achterlaten wel. Met de Bosch In’genius ProAnimal BGB8PET1 Stofzuiger ben je de dierenharen zo kwijt. De speciaal ontworpen zuigmonden van de ProAnimal BGB8PET1 maken het opzuigen van deze haren heel gemakkelijk, ook bij lastig te reinigen vloeroppervlakken.

 • Krachtige dierenharenborstel
 • Grote stofzak van 5 liter

Thomas Cycloon Hybrid Family & Pet – Stofzuiger zonder zak

Thomas Cycloon Hybrid Family & Pet - Stofzuiger zonder zak

Bekijk de dagprijs

De Thomas Cycloon Hybrid Family & Pet is een allround stofzuiger zonder zak die ideaal is voor een huis met zowel harde als zachte vloeren. De stofzuiger heeft een A-prestatie voor stofopname op harde vloeren, wat staat voor een erg sterke zuigkracht. Heb je een stofallergie? Deze stofzuiger heeft een HEPA 13-filter dat 99,95% van de stofdeeltjes filtert en is daardoor erg geschikt voor mensen met een stofallergie. Heb je ook huisdieren? Het opzuigen van honden- en kattenharen is geen probleem voor de Thomas Cycloon Hybrid Family & Pet dankzij de speciale dierenharenborstel. De Thomas Cycloon Hybrid Family & Pet heeft een snoerlengte van 8 m. Dat is niet extreem lang, maar prima voor een gemiddelde kamer of een kleinere verdieping.

 • Ook geschikt voor mensen met een stofallergie vanwege het HEPA 13-filter.
 • Erg sterke zuigkracht op harde vloeren.
 • Erg sterke zuigkracht op zachte vloeren.
 • Met de Aqua-freshair-Box kan je de lucht verfrissen, meer dan 2 liter water opzuigen en je huis ontdoen van geurtjes
 • Deze stofzuiger is efficient voor vloeren en muebels door zijn vele accessoires
 • Deze stofzuiger zuigt zonder moeite haren en andere vuilsporen van je viervoeter op

Sauber stofzuiger V200 Animal

Sauber stofzuiger V200 Animal

Bekijk de dagprijs

De Sauber stofzuiger V200 Animal is de perfecte combinatie van design, kwaliteit en bewegingsvrijheid dankzij de actieradius van maar liefst 11 meter. Dankzij het HEPA 11 allergiefilter vindt stof geen weg meer naar buiten terug. De bijgeleverde animal+ borstel maakt deze stofzuiger uitermate geschikt voor het stofzuigen van dierenharen.

De Sauber stofzuiger V200 Animal wordt geleverd inclusief 2-in-1 combiborstel, animal+ borstel en een kieren en meubelzuigmond.

 • Actieradius: 11 meter
 • Decibel: 76 dB
 • Filter: allergiefilter HEPA 11
 • Geschikt voor huisdieren: Ja
 • Accessoires: 2-in-1 combiborstel, animal+ borstel, kieren en meubelzuigmond
 • Benodigde zak PH95 (blokker merk)

AEG huisdier stofzuiger

In je zoektocht naar een goede huisdier stofzuiger zijn er genoeg opties waar je voor kunt kiezen. Er zijn diverse goede merken waar stofzuigers voor huisdieren beschikbaar zijn, waaronder AEG. Het merk AEG heeft verschillende goede stofzuigers voor huisdieren in het assortiment. Hier vind je de twee meest bekende opties van AEG:

AEG VX7-2-CR-A Animal Edition – Stofzuiger met zak

AEG VX7-2-CR-A Animal Edition - Stofzuiger met zak
De naam zegt het al, deze stofzuiger met zak is zeer geschikt voor een huishouden met huisdieren. Deze stofzuiger wordt zeer goed beoordeeld door de consument en krijgt op Bol.com gemiddeld een 8.4. De stofzuiger is ook voorzien van een HEPA 13-filter voor stofallergie. Dit maakt de AEG VX6-2-CR-A Animal Edition een zeer complete huisdier stofzuiger.

 • De AEG VX7-2CR-A is beste uit de test Consumentenbond Maart 2019.
 • Ook geschikt voor mensen met een stofallergie vanwege het HEPA 13-filter.
 • Eenvoudig op te tillen door het lichte gewicht van 4,47 kg.
 • Erg sterke zuigkracht op harde vloeren.
 • Sterke zuigkracht op zachte vloeren.
 • Meerdere zuigmonden meegeleverd.
 • Hygiënische 180° Access-deksel waarmee je de stofzuigerzak snel en moeiteloos vervangt.
 • Bevestig de telescoopbuis via een kliksyteem aan de slang, waardoor hij nooit los kan gaan zitten.
 • Rubberen zwenkwielen waarmee je gemakkelijk om meubels heen kunt stofzuigen.

AEG QX8-1-45CR-A Animal Edition – Beste Steelstofzuiger voor dierenharen

AEG QX8-1-45CR-A Animal Edition - Steelstofzuiger

Bekijk de dagprijs

Met deze stofzuiger van AEG kies je voor een steelstofzuiger waarmee je overal heel goed bij kunt komen. Je bent niet afhankelijk van een lang snoer om zo ook de verste hoeken in je huis haarvrij te maken. Harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt zijn geen enkele uitdaging voor de AEG VX6-2-CR-A Animal Edition.

 • Geschikt voor het verwijderen dierenharen.
 • Ook te gebruiken als kruimelzuiger.
 • Met een gewicht van 2,48 kilo erg licht.
 • Hoeft slechts 4 uur op te laden.
 • Met zachte vloerborstel voor optimaal resultaat op harde vloeren.
 • Soepel in gebruik vanwege de plaatsing van de motorunit aan de onderzijde van de steelstofzuiger.
 • Maak je vloer en meubels gemakkelijk stof en haarvrij met het extra Animal Care Mondstuk.

AEG LX7-2-CR-A – Animal Edition – Stofzuiger zonder zak

AEG LX7-2-CR-A - Animal Edition - Stofzuiger zonder zak

Bekijk de dagprijs

De AEG LX7-2-CR-A is een stofzuiger zonder zak die ideaal is voor een huis met voornamelijk harde vloeren en parket. De stofzuiger heeft een erg sterke zuigkracht op harde vloeren. Heb je ook huisdieren? Het opzuigen van honden- en kattenharen is geen probleem voor de AEG LX7-2-CR-A dankzij de speciale turboborstel. Daarnaast wordt deze stofzuiger standaard geleverd met een speciale parketborstel, speciaal geschikt voor meer kwetsbare vloersoorten zoals marmer en onbehandeld hout. Het gewicht van 5 kg is voor een stofzuiger erg licht. Hij beweegt daardoor soepel en je tilt hem makkelijk op. De AEG LX7-2-CR-A heeft een vrij kort snoer van 6 m, waardoor hij vooral geschikt is voor kleinere ruimtes.

 • Handige combizuigmond voor zowel harde vloeren als laagpolig tapijt.
 • Praktische turboborstel voor hoogpolig tapijt en/of dierenharen.
 • Kierenzuigmond voor de moeilijk bereikbare kieren en spleten.
 • Extra parketborstel voor meer kwetsbare vloersoorten als marmer of onbehandeld hout.
Lees ook:   Bomann DU 7606 G - Zuinige en Stille Afzuigkap - 60cm - A++ - 480m3

Heb je huisdieren? Dan is deze speciale stofzuiger ideaal. Met de speciale zuigmondset verwijder je gemakkelijk alle dierenharen in huis zonder dat het je veel moeite kost. De zuigmondset bestaat uit een platte en brede zuigmond en een mini turbo borstel.

Dyson v10 Animal – Steelstofzuiger: Deze huisdier stofzuiger kreeg de meest reviews

Bekijk de dagprijs

Als het gaat om de huisdier stofzuiger met de meeste reviews, dan komt de Dyson Cyclone V10 Animal als winnaar uit de bus. Deze stofzuiger werd het meest beoordeeld door de consument: meer dan 1000 mensen lieten een review achter over deze stofzuiger. De Dyson Cyclone V10 Animal is een steelstofzuiger die speciaal is ontwikkeld voor huishoudens met huisdieren. Met deze stofzuiger is je woning snel haarvrij. Gemiddeld krijgt deze stofzuiger van Dyson een 8.9.

 • Type apparaat: Steelstofzuiger incl. kruimelzuiger
 • Geschikt voor: Allergieën, Bekleding, Harde vloeren, Huisdierenhaar, Kieren, Meubels, Tapijt, Vloerkleden
 • Maximale accuduur: 60 min
 • Oplaadtijd: 3.5 uur

Beste stofzuiger voor huisdieren per type

Nog steeds kiezen veel mensen voor de traditionele stofzuiger. Maar er zijn ook steeds meer huishoudens die voor een steelstofzuiger kiezen. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een robot stogzuiger: ook deze stofzuigers winnen aan populariteit. Wat voor jou de beste keuze is hangt vooral af van je eigen wensen. Zo is het goed mogelijk om een steelstofzuiger te kiezen wanneer je graag snel stofzuigt en alle bewegingsruimte wilt hebben. Een traditionele stofzuiger is wat meer geschikt voor grotere ruimtes en voor mensen die vaak stofzuigen.

Benieuwd naar een huisdier stofzuiger die aan jouw wensen voldoet? Het is zeker aan te raden om de verschillende types goed te bekijken en daar je keuze op te baseren. Met alle stofzuigers die op dit moment verkrijgbaar zijn zit er altijd wel een type tussen die precies bij jou en je wensen past.

Met of zonder zak?

Een van de belangrijkste vragen die je jezelf kunt stellen is: wil je met of zonder zak stofzuigen? In beide gevallen heb je genoeg opties. Een stofzuiger zonder zak heeft een opvangbak waar alle stof, vuil en haren in komen te zitten. Deze bak moet je regelmatig legen. Een stofzuiger met zak kan ook een goede keuze zijn. Hierbij is de kans wel wat groter dat je regelmatig nieuwe zakken moet kopen voor de stofzuiger, omdat deze met alle dierenharen sneller vol gaat zitten. Er zijn tegenwoordig genoeg stofzuigers met een extra grote capaciteit. Dit heeft heel wat voordelen: je kunt langer stofzuigen en je ervaart daarnaast ook meer gebruiksgemak. Wat vind jij belangrijk? Baseer je keuze vooral op je eigen voorkeuren.

Kies voor een stille stofzuiger voor huisdieren

Het is daarnaast ook mogelijk om voor een stille stofzuiger te kiezen. Dit brengt extra comfort en gebruiksgemak. Een stille stofzuiger kan voor huisdieren prettig zijn, omdat ze zo niet schrikken van het harde geluid dat uit het niets te horen is en soms heel lang kan aanhouden. Is jouw hond bang voor harde geluiden zoals van de stofzuiger? Dan is het zeker een aanrader om voor een stil exemplaar te kiezen. Hier kun jij zelf ook nog van profiteren. Een stofzuiger met een geluidsniveau onder de 60 dB behoort tot de stille stofzuigers. Bekijk reviews van huisdier stofzuigers om zo de beste keuze te maken!

Hoe kies ik een stofzuiger voor dierenhaar?

stofzuiger voor hondenharen
Dierenhaar is een nogal specialistisch item om op te zuigen en te verwijderen met een zekere doeltreffendheid, dus hebt u eerder een stofzuiger nodig met de juiste accessoires dan met ruw vermogen.

Voor tapijten of vloerkleden betekent dit een gemotoriseerde borstelstang, die stijve borstelharen gebruikt om het haar te bewegen en los te maken, zodat het in de vuilnisbak kan worden opgezogen.

Voor harde vloeren is een zuivere zuigstroom door de stofzuiger zinvoller voor haar, maar kijk uit naar een stofzuiger met een zachte borstel, ontworpen om eerst huidschilfers van huisdieren en microscopisch kleine stofdeeltjes op te zuigen.

Hulpmiddelen voor het opruimen van dierenharen in huis zijn net zo belangrijk. Een gemotoriseerde miniborstel kan uw beste vriend zijn, die u dezelfde kwaliteiten als een vloerborstel biedt in een kleinere verpakking die u kan helpen huisdierenbedden en bekleding met gemak schoon te maken.

Een gemotoriseerde borstel met klitvrije technologie is de moeite waard, omdat u zich dan niet zo vaak zorgen hoeft te maken over het schoonmaken van het gereedschap.

Kijk ook uit naar gewone accessoires (afstofborstels, spleetzuigers, enz.) om op moeilijk bereikbare plaatsen te komen en alle sporen van dierenharen uit uw huis te verwijderen.

Hoewel het vermogen niet het belangrijkste aspect is, zijn stofzuigers voor dierenharen meestal krachtiger, met name plug-in modellen. Meestal hebben deze stofzuigers een motor van 1500 W of meer.

U hebt de keuze tussen snoerloze en plug-in modellen. Over het algemeen geven plug-in modellen, zoals hierboven besproken, u een diepere en grondiger reiniging, maar de prijs die u ervoor betaalt is een grote en meer logge stofzuiger.

Een snoerloze stofzuiger heeft niet hetzelfde vermogen, maar kan met de juiste accessoires voor het verwijderen van dierenharen geweldig werk leveren. Omdat snoerloze stofzuigers lichter zijn en gemakkelijker te verplaatsen, zult u ze waarschijnlijk ook vaker gebruiken. Regelmatig en gericht schoonmaken kan net zo effectief zijn als een wekelijkse grote schoonmaak.

Zijn stofzuigers met HEPA-filters de moeite waard?

Bij het opzuigen van stof en haren van huisdieren is het niet wat u kunt zien dat irritatie en allergische reacties kan veroorzaken, maar het microscopisch kleine stof dat u niet kunt zien.

Huidschilfers van huisdieren bijvoorbeeld zijn microscopische huidcellen die door dieren worden afgescheiden en bij mensen met een allergie reacties veroorzaken.

HEPA-filters zijn ontworpen en beoordeeld om te voorkomen dat deze deeltjes uit de stofzuiger ontsnappen en het verzamelde vuil op te sluiten. Dit is zeer belangrijk in een huisdierenstofzuiger, vooral als iemand in huis (of een regelmatige bezoeker) overgevoelig is voor uw dieren.

Zijn stofzuigers zonder stofzak of met stofzak beter tegen allergieën?

Zoals hierboven besproken, is een stofzuiger met HEPA-filters wat u nodig hebt als u last hebt van allergieën, omdat de microscopisch kleine irriterende stoffen in de stofbak worden verzegeld. Het grote probleem is echter wat er gebeurt als u een stofzuiger leegmaakt.

Bij stofzuigers zonder zak moet het legen met zorg gebeuren, omdat het openen van de stofbak een stofwolk kan veroorzaken, waardoor kleinere deeltjes in de lucht terechtkomen, wat problemen kan veroorzaken voor mensen met allergieën.

Stofzuigers met zak hebben een extra beschermingsniveau, aangezien de zakken als extra filters fungeren om te voorkomen dat deeltjes ontsnappen, maar u verwijdert en gooit het vuil weg zonder het bloot te stellen aan frisse lucht. Zoek naar een stofzuiger met zelfdichtende zakken voor de beste resultaten.

Stofzuigers met zak zijn dan ook vaak gemakkelijker te hanteren voor huishoudens waar de leden zeer gevoelig zijn voor allergenen.

Dat maakt stofzuigers zonder zak echter geen slechte keuze: wees gewoon voorzichtig met hoe en waar u de stofzuigerbak leegmaakt. Om de verspreiding van allergenen te voorkomen, moet een stofzuigerbak ofwel naar beneden worden geleegd, rechtstreeks in een grotere binnenbak of, voor extra veiligheid, op dezelfde manier worden geleegd in een buitenbak.

Zou ik beter af zijn met een stofzuiger met snoer voor dierenhaar?

Stofzuigers met snoer zijn meestal krachtiger dan snoerloze stofzuigers, met het bijkomende voordeel dat ze nooit zonder stroom komen te zitten. Ze zijn nog steeds een goede keuze voor grote huizen, omdat u nooit last zult hebben van ‘bereikangst’ en een tekort aan stroom.

Ze zijn echter veel groter en omvangrijker, wat lastig kan zijn als u snel en gemakkelijk een kamer wilt schoonmaken. We kunnen niet voor iedereen spreken, maar voor de meeste mensen, en vooral die in appartementen, zijn snoerloze stofzuigers geëvolueerd tot een punt waarop ze meer dan krachtig genoeg zijn om zware dierenharen te verwijderen, terwijl ze licht en wendbaar genoeg blijven om het proces niet vermoeiend en frustrerend te maken.

Andere tips voor het opruimen na huisdieren

Als u er niet helemaal van overtuigd bent dat een stofzuiger om dierenharen te temmen zal helpen in uw huishouden, dan zijn er genoeg andere opties die het overwegen waard zijn.

Lees ook:   Beste KitchenAid Blenders kopen en aanbiedingen

Pluizenrollers zijn erg handig om in huis te hebben, of in de auto. Ze zijn een rol enkelzijdig klevend papier die over een vat met een handvat is gemonteerd. Deze kunnen over de meeste materialen worden gerold, inclusief de kleren op uw rug, de stoelen in de auto en de bekleding van de bank. Wanneer de kleverigheid verdwijnt of het papier vol vezels komt te zitten, kan het gewoon worden afgescheurd en in de vuilnisbak gegooid.

Een andere optie is het aanschaffen van een vachthark, die meer bedoeld is voor uw huisdier dan voor uw huis, hoewel u er op de een of andere manier wel profijt van zult hebben. Door uw huisdier regelmatig te harken (borstelen), kan losse vacht worden verwijderd zonder de nieuwe vacht van uw huisdier te beschadigen. Zo blijft de vacht van uw huisdier gezond en hoeft er geen losse vacht in huis terecht te komen op plekken waar u het niet wilt zien.

Waar moet u op letten als u op zoek bent naar de beste stofzuiger voor dierenhaar?

Niet alle huisdieren – en niet alle huizen – zijn hetzelfde, dus wat voor u de beste stofzuiger voor dierenhaar is, hangt af van u, uw huisdieren en uw woonsituatie. We zullen een aantal stofzuigkenmerken bekijken die een rol zouden moeten spelen in uw beslissingsproces, van vermogen en veelzijdigheid tot filter en borstelrol, maar uiteindelijk zal het volledig afhangen van uw specifieke behoeften hoeveel gewicht (oh ja, dat is ook een overweging!) u aan elke stofzuiger toekent.

1. Hoeveel zuigkracht heeft u nodig?

Als we het over de kracht van stofzuigers hebben, is het maar al te gemakkelijk om naar het wattage te kijken – hoeveel elektrisch vermogen de stofzuiger nodig heeft om te functioneren. Maar dat vertelt niet echt het hele verhaal. De kracht die echt belangrijk is in een stofzuiger, vooral als het gaat om het vermogen om dierenharen op te zuigen, is zuigkracht. U krijgt de meeste zuigkracht van uw stofzuiger wanneer de afstand tussen het vuil en de machine zo klein mogelijk is (zodra u lange slangen en hulpstukken toevoegt, zal de zuigkracht afnemen). En als u een hoogwaardig filter op uw stofzuiger hebt, kost het meer kracht om de lucht erdoorheen te krijgen dan een basisfilter, dus dat kan ook van invloed zijn op de zuigkracht.
stofzuiger kattenharen
Op dit moment zijn er verschillende manieren om de zuigkracht te meten, maar er is geen algemeen aanvaarde norm voor de hele sector. Sommige stofzuigers hebben het bijvoorbeeld over 2000Pa (of Pascals, een eenheid van druk), terwijl anderen het hebben over het toerental van de motor of het wattage. Vervelend genoeg is er geen gemakkelijke manier om het een met het ander te vergelijken, dus je beste gok is om consumentenreviews door te spitten, of te vertrouwen op een site die het harde werk voor je heeft gedaan.

2. Hoe licht moet hij zijn?

Is het gewicht van uw stofzuiger belangrijk voor u? Als het antwoord nee is, bent u waarschijnlijk valide en woont u op één verdieping zonder trappen die u moet schoonmaken. In dat geval kunt u elke oude stofzuigertank uit de schoonmaakkast rollen en zonder nadenken aan de slag gaan. Als u echter trappen hebt, uw stofzuiger graag gebruikt om uw auto schoon te maken of niet wilt meedoen aan gewichthefwedstrijden, dan zal het gewicht van uw apparaat een overweging zijn, vooral als u een huisdier hebt dat u voortdurend moet opruimen.

Dus hoe kies je een stofzuiger voor huisdieren die handig en gebruiksvriendelijk is? Het antwoord is om uw rechtopstaande stofzuiger te vervangen door een snoerloze stofzuiger met een oplaadstation in de muur zodat u hem altijd bij de hand hebt. Zoek naar een model dat ook als handstofzuiger kan worden gebruikt.

Het probleem met snoerloze stofzuigers, vooral als het gaat om dierenharen, is dat ze voldoende zuigkracht hebben om het hele huis schoon te houden zonder opnieuw te hoeven opladen. En dat is een beetje een evenwichtsoefening. Batterijen kunnen zwaar zijn, dus je moet een gulden middenweg vinden tussen batterijvermogen en gewicht.

3. Welke borstelrol is het beste?

Als je ooit dagenlang bezig bent geweest met het ontwarren of afknippen van slangen haar van een stofzuigerrol die tot stilstand is gekomen omdat hij langzaam werd gewurgd door een opeenhoping van vezels, dan hoef je niet overtuigd te worden van de voordelen van een klitvrije borstelrol.

Het probleem is dat de meeste stofzuigers een rol met borstelharen hebben die belangrijk zijn om het haar uit het tapijt te verwijderen, maar als u niet oppast, kan het haar, eenmaal losgemaakt, verstrikt raken in de borstelharen en rond de rol gewikkeld raken, waardoor deze uiteindelijk verstopt raakt en zelfs stopt met draaien. Een stofzuiger met een goede zuigkracht zal hier minder vatbaar voor zijn, maar fabrikanten hebben andere trucs ontwikkeld die naast de zuigkracht werken om dit te voorkomen.

Verschillende merken hebben verschillende namen voor deze technologie: Shark noemt zijn versie Zero-M en gebruikt een borstelbeschermer om het haar van de borstelrol te scheiden totdat een geïntegreerde kam het haar actief van de borstelharen kan verwijderen. Dyson heeft een klitvrije turbine tool die tegengesteld draaiende borstels heeft in plaats van een roller, terwijl de klitvrije borstelrol van Bissel speciaal ontworpen borstelharen en krachtige zuigkracht gebruikt om ervoor te zorgen dat haar van de borstelrol blijft en rechtstreeks in de tank gaat.

4. Wat is de beste stofzuiger voor dierenhaar als je allergieën hebt?

Hoewel sommige huisdieren ideaal zijn als u allergisch bent (herinnert u zich Bo nog, de hypoallergene Portugese Waterhond van de Obama’s?), wilt u de kans op een aanval tot een minimum beperken door ervoor te zorgen dat uw stofzuiger uw huis echt vrij van huidschilfers, stof en dierenharen kan stofzuigen. Hoewel de meeste stofzuigers vrijwel alles opzuigen wat op hun weg komt, hoeft dat niet te betekenen dat als het eenmaal is opgezogen, het ook in de tank van de stofzuiger blijft.

Bij veel stofzuigers worden zeer kleine deeltjes in de lucht gerecirculeerd, zodat de haarballen en kruimels in de tank blijven, maar minuscule vezels in de lucht terechtkomen, klaar om te worden ingeademd en een reactie te veroorzaken. De beste stofzuiger voor dierenhaar heeft een HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air). Dit zeer geavanceerde filter kan deze kleine deeltjes opvangen. HEPA-filters zijn zo effectief dat ze 99,97 procent van de deeltjes van 0,3 micron kunnen wegfilteren (een menselijke haar heeft een diameter van ongeveer 100 micron, dus dat is behoorlijk klein!) En, het goede nieuws is dat veel soorten HEPA-filters kunnen worden gewassen (raadpleeg de handleiding van uw apparaat).

5. Een constante schoonmaak metgezel nodig?

Voor degenen die het gevoel hebben dat ze voortdurend moeten stofzuigen en dweilen na hun huisdieren, kan een robotstofzuiger een veel minder stressvolle oplossing zijn dan voortdurend uw stofzuiger en emmer tevoorschijn te halen – en veel minder duur dan een huishoudster in dienst te nemen!

Hoe werken ze? U bent waarschijnlijk in het verleden al robotstofzuigers tegengekomen. De eerste versies waren niet bijzonder geavanceerd; ze liepen gewoon door een kamer en draaiden zich om als ze ergens tegenaan liepen, en vielen per ongeluk van een trapje. Maar de technologie heeft zich verder ontwikkeld en de nieuwste modellen werken niet alleen met huishoudelijke assistenten, zoals Amazons Alexa, maar hebben ook sensoren waarmee ze een kamer in kaart kunnen brengen, zodat ze niet twee keer dezelfde ruimte schoonmaken. Ze “weten” ook wanneer hun batterij bijna leeg is en kunnen zichzelf terugbrengen naar het laadstation om bij te tanken voordat ze weer beginnen waar ze gebleven waren. Sommige hebben ook een app waarmee je ze kunt instrueren een bepaalde plek in een kamer schoon te maken, dus als er gemorst is, hoef je niet eens van de bank af te komen om het op te ruimen. Het beste deel: Ze kunnen voortdurend haren van huisdieren oprapen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over een marathon schoonmaaksessie.

De droom? Nou ja, soort van. Een robot doet de trap niet voor u, dus als u trappen hebt, moet u die met de hand schoonmaken. Bovendien zijn ze prijzig, en hoewel sommige robots een dweilfunctie hebben, kunt u bij de meeste niet veel meer dan water gebruiken, dus het is nogal oppervlakkig.

Inhoudsopgave