Stille stofzuiger kopen – Beste stofzuigers zonder geluid overzicht

De stille stofzuiger zonder zak combineert hoge prestaties met discretie en is een goede bondgenoot voor het dagelijkse discrete onderhoud van uw huis.

Op zoek naar een stille stofzuiger? Wanneer je graag een stofzuiger aanschaft die niet al te veel herrie maakt is het goed om te weten dat je hierin verschillende mogelijkheden hebt. Stofzuigers worden steeds meer geavanceerd en dit betekent dat er op het gebied van geluid ook heel wat verbeteringen worden toegepast. Het is dan ook goed mogelijk om een stille stofzuiger aan te schaffen. Wil je weten wat je opties zijn? Hier lees je heel veel informatie over alle soorten stofzuigers, zowel de best beoordeelde als de goedkoopste. Zo wordt het maken van een goede keuze nog makkelijker!
stille stofzuiger

Wat is een stille stofzuiger?

Een stille stofzuiger is een stofzuiger die voldoet aan de eisen van geluidsniveau. Dit betekent dat een stofzuiger een stuk minder lawaai maakt dan een normaal model. Hoeveel geluid maakt een stille stofzuiger? Dit is meestal tussen de 50 en 60 dB (decibel). Een normale, lawaaierige stofzuiger heeft een geluidsniveau van 75 dB. Ter vergelijking:

 • Een kettingzaag heeft een geluidsniveau 110 dB
 • De wekker die jou ‘s ochtends wakker maakt heeft een geluidsniveau van 80 dB
 • Fluisterende mensen maken een geluid van 30 dB
 • Ritselende blaadjes op de grond produceren ongeveer 20 dB.

De beste beoordeelde stille stofzuiger kopen overzicht

Wanneer je op zoek bent naar een goede en vooral stille stofzuiger, dan ga je als het goed is ook kijken naar de reviews die anderen hebben achtergelaten. En hoe beter de reviews zijn, hoe hoger een stofzuiger in de lijst van best beoordeelde modellen komt te staan. Ben jij benieuwd naar de best beoordeelde stille stofzuiger van dit moment? Daar lees je hier meer over.

Miele Complete C3 Silence

Miele Complete C3 Silence - Stofzuiger met zak

Bekijk de dagprijs

De naam zegt het al, de Miele Complete C3 Silence is een stille stofzuiger die op dit moment als beste beoordeeld wordt door de consument. Deze stofzuiger heeft bijna 200 reviews en gemiddelde krijgt deze stofzuiger dan ook een 9.2.

 • Vermogen: 700 Watt
 • Bediening: +/- toetsen
 • Stofcassette: HyClean G/N
 • Handgreep: Normaal
 • Motor: Silent motor 69 dB

Philips Performer Silent FC8784/09: De beste goedkope stille stofzuiger

Philips Performer Silent FC8784-09 - Stofzuiger met zak

Bekijk de dagprijs

Het kan natuurlijk zo zijn dat je een stille stofzuiger wilt aanschaffen, maar dat je hiervoor een beperkt budget beschikbaar hebt. Dan is het ook goed mogelijk om een betaalbare stofzuiger aan te schaffen die wel voldoet aan de belangrijkste eisen op het gebied van geluid. Dit betekent dat je kiest voor een betaalbare stofzuiger waarmee je wel verzekerd bent van zo min mogelijk geluid. Onderstaand lees je meer over de beste goedkope stille stofzuiger die op dit moment verkrijgbaar is.

De Philips Performer Silent FC8784/09 is op dit moment de goedkoopste stille stofzuiger. Gemiddeld betaal je voor een stofzuiger rond de €200. De Philips Performer Silent FC8784/09 is te koop voor €184 en heeft een score van een 9.1. Er zijn meer dan 650 reviews te vinden over deze stofzuiger. Je kunt er dus vanuit gaan dat je niet alleen kiest voor een lagere prijs, maar ook voor kwaliteit én een laag geluidsniveau.

 • TriActive Pro-mondstuk pakt het fijnste stof voor een grondigere reiniging
 • Parquet-mondstuk beschermt vloeren tegen krassen
 • Roterende mini-turboborstel voor grondige reiniging van hardnekkige huisdierenharen
 • 99,9% stofopname voor een diepe en grondige reiniging
 • 750 W motor voor grote zuigkracht

Miele Complete C3 Silence: De beste stille stofzuiger voor een ruim budget

Miele Complete C3 Silence Lotuswit - Stofzuiger

Bekijk de dagprijs

Ook als je veel te besteden hebt en ook bereid bent veel uit te geven aan een goede en stille stofzuiger, zijn er hiervoor genoeg mogelijkheden. Je betaalt voor kwaliteit en er zijn dan ook heel wat modellen beschikbaar waarvoor je terecht kunt bij diverse webwinkels. Heb jij een groter budget en wil je een goede stofzuiger aanschaffen? Onderstaand vind je meer informatie over de beste stofzuiger voor een ruim budget.

De Miele Complete C3 Silence is om de best beoordeelde stofzuiger van dit moment, maar is daarnaast ook de juiste keuze wanneer je een ruimer budget tot je beschikking hebt. Een stofzuiger kan ruim onder de €100 kosten, maar er zijn ook modellen die meer dan €500 kosten en de Miele Complete C3 Silence is hier een voorbeeld van. Deze stofzuiger is te koop voor €279 bij onder andere Bol.com.

Miele Complete C3 EcoLine Silence: Best beoordeeld op Coolblue en Bol.com

Bekijk de dagprijs

Als het gaat om de aanschaf van stofzuigers gaan de meeste consumenten naar de bekende webwinkels Coolblue en Bol.com. Hier kun je heel wat modellen vinden: er zit altijd wel een stofzuiger bij die aan jouw wensen voldoet. Ook als jouw voorkeur uitgaat naar een stille stofzuiger is het zeker mogelijk om een goede aankoop te doen. Hier vind je de best beoordeelde stofzuigers van Coolblue en Bol.com. Zo kan het makkelijker worden om een goede keuze te maken.

Bij Coolblue vind je een aparte categorie voor stille stofzuigers. Dit betekent dat het goed mogelijk is om een stille stofzuiger te vinden die aan jouw wensen voldoet. Het scheelt je zoekwerk omdat alle stille modellen al op één pagina staan. De best beoordeelde stille stofzuiger op Coolblue is de Miele Complete C3 EcoLine Silence. Deze stofzuiger heeft een geluidsniveau van 64 dB, scoort gemiddeld een 9.2 en is bijna 100 keer beoordeeld.

iRobot Braava M6138 – Dweilrobot: Beste Stille Robot Stofzuiger

iRobot Braava M6138 - Dweilrobot

Bekijk de dagprijs

De iRobot Braava m6134 dweilrobot is ideaal voor het reinigen van harde vloeren, tegels en steen. Hij is gemakkelijk in gebruik… bevestig een doek, zet de Braava neer, druk op een knop en daar gaat hij! Het systeem werkt ook ‘s nachts en zal je, met een geluidsniveau van 35 decibel, niet in je slaap storen. Zo kun je iedere ochtend wakker worden in een blinkend huis. Braava m6134T maakt alle harde vloeren schoon, met inbegrip van tegels, vinyl, hardhout en laminaat. De iRobot Braava m6134 gaat slim te werk tijdens het maken van de schoonmaakroute door het gebruik van GPS navigatie. Hij houdt bij waar hij geweest is en waar er nog werk te doen is, zelfs als je hem hebt gepauzeerd. Ook vermijdt hij vloerkleden, tapijtverhogingen en trappen

 • De robotstofzuiger heeft een dweilfunctie
 • Extra stille robotstofzuiger met een geluidsniveau van minder dan 50dB
Lees ook:   Ninja AF451EU Dubbele Airfryer XXL - Twee Kookvakken - 9.5 Liter - Digitale Thermometer - 2470 Watt - Dual Zone Technolog

Dyson V11 Absolute Extra: Beste stille steelstofzuiger

Dyson V11 Absolute Extra - Steelstofzuiger

Bekijk de dagprijs

De motor van het toestel is erg stil, veel stiller dan de gemiddelde stofzuiger. Echter de ‘high torteur cleaner head’ maakt wel veel lawaai als het toestel gebruikt wordt. Het toestel kan ingesteld worden op verschillende zuigkrachten gaande van eco tot high. Het toestel heeft zeker een krachtige motor, maar ik ben voornamelijk fan van de ‘auto’ functie. het toestel stelt automatisch de zuigkracht in naar gelang de ondergrond.

 • Gebruikstijd: 60 minuten, 5 minuten in boost stand met torque vloerzuigmond.
 • Oplaadtijd: 4.5 uur
 • Voltage: 18.5 – 29.4 V
 • 7 Lithium-Ion batterijen
 • Vermogen motor: 545 Watt
 • Zuigkracht Eco modus (air watts): 26
 • Zuigkracht Auto modus (air watts): 38.6
 • Zuigkracht Max modus (air watts): 185
 • Geluidsniveau: 84 dB
 • Automatische zuigkrachtregeling
 • Inhoud opvangreservoir: 0.76 L
 • Levenslang wasbaar HEPA filter
 • Gewicht: 3.05 kg
 • 2 jaar garantie

Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691: Beste stille stofzuiger zonder zak

Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691 - Stofzuiger zonder zak

Bekijk de dagprijs

Als er een webwinkel is met een ruim assortiment, dan is het Bol.com. Ook wanneer je op zoek bent naar een goede stille stofzuiger heb je heel wat mogelijkheden bij deze webwinkel. De best beoordeelde stofzuiger bij Bol.com is de Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691. De stofzuiger heeft een geluidsniveau van 67 dB en krijgt een gemiddeld cijfer van 9.2 op basis van meer dan 200 beoordelingen.

AEG VX82-1-2MG: Stille stofzuigers van AEG

AEG VX82-1-2MG - Stofzuiger met zak

Bekijk de dagprijs

Wil je graag een stille stofzuiger aanschaffen? Met een stil model heb je veel minder last van herrie en kunnen andere gezinsleden bijvoorbeeld ondertussen nog steeds tv kijken. Er lijken op het gebied van geluid weinig verschillen te zitten tussen bijvoorbeeld 57 dB en 60 dB. Toch is dit niet waar. Een afname van 3 dB zorgt voor een halvering van het geluid, zo werkt het bij decibel. Dit betekent dat een stofzuiger met 57 dB twee keer zo stil is als een stofzuiger van 60 dB. Het kan dus zeker een aanrader zijn om voor een stofzuiger van 57 dB te kiezen.

Een van de merken die zich richt op het produceren van stille stofzuigers is AEG. Dit merk heeft heel wat stille stofzuigers op het markt gebracht die een lager geluidsniveau hebben dan 60 dB. De AEG VX8 serie heeft een aantal mooie modellen in het assortiment waar jij voor kunt kiezen. Ieder model is uitgerust met het AEG PureSound-systeem. Een innovatieve stille motor en een goed afgedicht mondstuk zorgen voor een stille werking. Het maakt niet uit welk type vloer je hebt. Meer weten over de AEG VX8 stofzuigers? Hier vind je een aantal modellen uitgelicht.

Met de AEG VX82-1-2MG kies je voor een stille stofzuiger met een PureSound-systeem. Verder heeft deze stofzuiger ook een OneGo PowerClean mondstuk dat perfect is voor harde vloeren zoals tegels en zeil, maar ook op houten vloeren en tapijt. Je kunt kiezen uit vier vermogensstanden en een SmartMode. Bij deze laatste optie wordt het vloertype ontdekt via een sensor, zo wordt de zuigkracht automatisch aangepast. De AEG VX82-1-2MG heeft een geluidsniveau van 57 dB.

AEG VX82-1-ÖKO

AEG VX82-1-ÖKO - Stofzuiger met zak - Zwart

Bekijk de dagprijs

Een tweede optie is de AEG VX82-1-ÖKO. Deze stofzuiger is niet alleen geruisloos op alle vloeren, maar biedt ook vier standen plus een SmartMode. Verder is de AEG VX82-1-ÖKO voorzien van een allergie filter: hiermee kan de stofzuiger zeer goed gebruikt worden voor mensen met een stofallergie. Omdat het apparaat geleverd wordt met diverse opzetstukken is het altijd mogelijk om je woning goed te stofzuigen.

De AEG VX82-1-2MG behoort tot een van de best beoordeelde stofzuigers. Consumenten geven deze stofzuiger gemiddeld een 8.9. Je kunt de stofzuiger onder andere aanschaffen bij webwinkels als Bol.com en Coolblue.

De meeste reviews: Philips Performer Silent Cat & Dog FC8784/09

Philips Performer Silent Cat & Dog FC8784-09

Bekijk de dagprijs

Welke stofzuiger heeft de meeste reviews gekregen? De Philips Performer Silent Cat & Dog FC8784/09 is op dit moment de stofzuiger met de meeste reviews. Er zijn meer dan 650 reviews gevonden van deze stofzuiger. De gemiddelde score leidt hier niet onder, want deze stofzuiger krijgt gemiddeld een 9.1. Deze stofzuiger is met 66 dB niet alleen heel stil, maar is daarnaast ook extra geschikt voor dierenharen en allergieën.

 • TriActive Pro-mondstuk pakt het fijnste stof voor een grondigere reiniging
 • Parquet-mondstuk beschermt vloeren tegen krassen
 • Roterende mini-turboborstel voor grondige reiniging van hardnekkige huisdierenharen
 • 99,9% stofopname voor een diepe en grondige reiniging
 • 750 W motor voor grote zuigkracht

Siemens VSQ5X1230- Beste stille stofzuiger met zak

Siemens VSQ5X1230- Stofzuiger met zak

Bekijk de dagprijs

De Siemens stofzuiger VSQ5X1230 is een stofzuiger die zorgt dat al uw kamers stof vrij blijven. Deze stofzuiger maakt gebruik van Compressor technologie: innovatieve motortechnologie met aerodynamische schoepen voor extra kracht en minder energieverbruik (tot 50%). Alle stofdeeltjes, bacteriën en allergenen worden door deze stofzuiger tegen gehouden, zeer effectief gedaan door het Siemens filtersystemen met Ultra HEPA hygiënefiltering.

Siemens Bodens VSZ7A400 650W taupe

Siemens Bodens VSZ7A400 650W taupe

Bekijk de dagprijs

Siemens VSZ7A400. Maximaal ingangsvermogen: 650 W. Soort: Cilinderstofzuiger, Soort reiniging: Droog, Stofzuigercontainer type: Stofzak, Stof capaciteit: 5 l. Stofzuiger luchtfiltering: HEPA, Vuilafscheidingsmethode: Filtrerend, Geluidsniveau: 69 dB. Kleur van het product: Zwart

Philips Performer Silent FC8782/09 – Stofzuiger met zak

Philips Performer Silent FC8782-09 - Stofzuiger met zak

Bekijk de dagprijs

Een schone vloer betekent een gezonder huis. De krachtige en efficiente 750W motor zorgt voor een stofopname van 99,9%. De Philips Performer Silent FC8782/09 – Stofzuiger met zak beschikt over een geavanceerd TriActivePro-mondstuk dat grondig vuil en fijn stof opzuigt. Het gewicht van 5,4 kg is voor een stofzuiger niet extreem licht, maar je tilt hem nog steeds relatief eenvoudig op. Met een geluidsniveau van 66 dB is deze iconische stofzuiger veel stiller dan een normale stofzuiger. Deze stofzuiger heeft een allergiefilter en is geschikt voor mensen met huisdieren óf die hun huis grondig willen kunnen reinigen.

 • Erg stil met een geluidsniveau van 66 dB.
 • Erg sterke zuigkracht op harde vloeren.
 • Het ECARF-gecertificeerde allergiefilter vangt 99,9% van al het stof op.
 • Tri-Active Pro-mondstuk is geschikt voor harde vloeren en tapijt, én pakt het fijnste stof voor een grondigere reiniging.
Lees ook:   Voedsel Bevriest in Koelkast - Oorzaken & Tips

AEG HX6-23CB – Kruimelzuiger – Bruin: Beste stille kruimeldief

AEG HX6-23CB - Kruimelzuiger - Bruin

Bekijk de dagprijs

De AEG HX6-23CB is een krachtige kruimelzuiger waarmee je kruimels en klein vuil eenvoudig opruimt. De kruimelzuiger heeft een ergonomisch handvat met 2 posities waarin je comfortabel kunt werken. De krachtige 10.8V accu zorgt voor een uitstekende reiniging en heeft een gebruikstijd van 23 minuten. Daarnaast zorgt het uitwasbare filtersysteem zorgt voor een constante zuigkracht. Erg handig is de uitrekbare zuigmond. Deze maakt het zuigen van moeilijk toegankelijke plekken tot kinderspel. De zachte wielen aan de voorkant van deze AEG kruimelzuiger voorkomen krassen op kwetsbare ondergronden. Dit model wordt geleverd met laadstation; dat in 5 verschillende posities kan worden gezet en geschikt is voor muurmontage. In het laadstation bevind zich een kleine stofborstel die op de uitrekbare zuigmond geplaatst kan worden. Dit is ideaal voor extra reiniging van kwetsbare ondergronden. Batterij leeg? De AEG HX6-23CB is in 4 uur helemaal op te laden.

 • Gebruiksduur van 23 minuten
 • Ergonomisch handvat met twee postities
 • Uitschuifbare zuigmond voor kieren
 • Praktisch laadstation met extra stofborstel
 • Zachte wielen bij de zuigmond

5 Redenen om een stille stofzuiger te kopen

Ten eerste, waarom is het geluidsniveau van een stofzuiger eigenlijk belangrijk? Zoals eerder gezegd, is het geluidsniveau van een stofzuiger een van de meest onderschatte kenmerken. Kopers zijn vaak te veel bezig met het vergelijken van specificaties zoals zuigkracht en filtratiestandaard om te informeren naar de decibeluitstoot. Hieronder volgen 5 redenen waarom een stillere stofzuiger altijd de meest praktische keuze is:

Mensen houden van nature niet van harde geluiden. Ze vinden ze vervelend en hebben een hekel aan een apparaat dat te veel lawaai produceert. Grappig genoeg maken weinig mensen zich daar zorgen over als ze een stofzuiger kopen. Het resultaat? Het resultaat is dat ze vaak een apparaat krijgen waarvan ze ineenkrimpen telkens ze op de aan/uit-knop drukken, om nog maar te zwijgen van de mensen om hen heen. Hier zijn 5 redenen waarom u een stille stofzuiger nodig heeft:

 1. Maak langer schoon zonder gestrest te raken – niemand wil lawaai in zijn huis, althans niet langer dan een minuut of twee. Verschillende studies hebben aangetoond dat lawaai uw gezondheid beïnvloedt. Langdurige blootstelling aan harde geluiden veroorzaakt een piek in het niveau van cortisol, een stresshormoon. U weet nu waarom u zich altijd prikkelbaar voelt als u in een lawaaierige omgeving bent geweest. Andere gezondheidsrisico’s die in verband worden gebracht met overmatig lawaai zijn diabetes en hoge bloeddruk. Terzijde: hoe vreemd is het dat baby’s beter slapen op het soort witte ruis dat door een stofzuiger of een haardroger wordt geproduceerd, toch?
 2. Voorkom overlast voor de buren – uw buren zullen niet blij zijn met uw luide stofzuiger, vooral niet als u hem aanzet net wanneer zij willen rusten. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de zorgen van mensen die in drukke plaatsen wonen. Een van de grootste angsten was het lawaai van de buren te moeten verdragen. Investeren in een stille stofzuiger betekent dus gelukkigere buren.
 3. Schoonmaken gedurende langere uren – grote oppervlakken vereisen langere periodes om schoon te maken. Dat is echter onaangenaam als u een luide stofzuiger gebruikt. Te veel lawaai neemt het comfort weg. U voelt zich geestelijk gespannen en kunt zelfs hoofdpijn krijgen. Een stille stofzuiger heeft het tegenovergestelde effect. U kunt er urenlang mee stofzuigen zonder dat u zich gestrest voelt.
 4. Schoonmaken wanneer u wilt – met een stille stofzuiger kunt u op elk moment schoonmaken, ook midden in de nacht. Slapende gezinsleden of zelfs buren worden er niet wakker van. Als u vaak laat thuiskomt, is zo’n stofzuiger wat u nodig hebt. Maar dan moet hij wel heel stil zijn, het soort dat bijna spint. Anders bent u misschien gedwongen om alleen op bepaalde tijden schoon te maken – meestal als uw familieleden er niet zijn.
 5. Geef uw huisdieren een pauze – lawaaiige apparaten hebben een psychologische invloed op huisdieren. U hebt misschien gemerkt dat het gedrag van uw hond of kat verandert als u uw schoonmaakapparaat aanzet. De reacties variëren, maar ze laten allemaal zien dat uw huisdier zich stoort aan het harde geluid. Sommigen blaffen, jagen op de stofzuiger of lopen zelfs angstig weg. Dieren zijn meestal gevoeliger voor geluiden dan mensen. Wat voor u rustig klinkt, kan voor uw hond het gevoel zijn dat het huis wordt overspoeld met lawaai. Om het welzijn van uw huisdieren te garanderen, is het essentieel om een stofzuiger te gebruiken die niet te luid is.

Hoe luid is te luid?

Tot nu toe hebben we het gehad over de voordelen van een stofzuiger die niet te veel lawaai maakt. Maar hoe stil moet hij zijn? Hoewel de situatie thuis kan variëren, is er een bereik waarbinnen een stofzuiger stil genoeg kan zijn. Fabrikanten beoordelen hun stofzuigers met dB, een maat voor het maximale geluid dat de stofzuiger produceert.

Persoonlijk beschouw ik alles onder 67 dB als voldoende stil. Maar gezien de schoonmaakbehoeften van een modern huis zou een dB-niveau van iets boven de 70 ook voldoende zijn. Het idee is dat u een stofzuiger krijgt die efficiënt schoonmaakt, maar zonder een oorverdovend geluid te produceren. Om u een idee te geven van wat 70 dB betekent, volgen hier voorbeelden van gebruikelijke geluiden en hun geluidsniveaus:

 • Wasmachines: 50-75 dB
 • Vaatwassers: 55-70 dB
 • TV’s: ongeveer 70 dB
 • Deurbellen: ongeveer 80 dB
 • Blenders: 80-90 dB
 • Koelkasten: 50 dB
 • Grasmaaiers: 65-95 dB
 • Stofzuigers: 60-85 dB
Lees ook:   Conventionele Afzuigkap BOSCH DFS067A51 60 cm 730 m3/h 140W A

Zoals u ziet, is een stofzuiger die alle andere geluiden overstemt, zoals die van uw stereo-installatie of tv, luid te noemen. Als u een peuter hebt, hoort u hem misschien niet eens huilen. Met een stille stofzuiger kunt u uw huis schoonmaken terwijl u ook andere geluiden in de gaten houdt of ernaar luistert. Als dat niet het geval is, kan het niet stil worden genoemd.

De meeste stofzuigers van normaal formaat hebben een geluidsproductie van 70 tot 80 decibel (dB). Ter referentie: 80 decibel is het geluidsniveau dat wordt geproduceerd door een typische vuilnisverwijdering. Hoewel stofzuigers met 70 decibel aanzienlijk stiller zijn dan apparaten met 80 decibel (de schaal is exponentieel), komen ze niet echt in aanmerking voor marketinglabels als ‘Silent’ of ‘Ultra-Quiet’.

Ik heb het geluid op 2 verschillende manieren gemeten: met Decibel X, een geweldige iPhone app, en met een kleine geluidsniveaumeter. Hoewel beide methodes vrij veel convergeerden, heb ik dit gedaan voor de consistentie, en het gemiddelde genomen van de bevindingen.

Andere factoren die het overwegen waard zijn

Naast het type stofzuiger zijn er nog andere zaken om rekening mee te houden:

Zuigkracht

In de meeste gevallen betekent een hogere zuigkracht een krachtigere motor. Dat vertaalt zich dan weer in een stofzuiger die te veel lawaai maakt. Hoewel sommige modellen moderne motoren gebruiken die efficiënter zijn, is het bijna zeldzaam om een krachtige stofzuiger te vinden die ook stil is. Er zijn maar een paar modellen die effectief kunnen stofzuigen zonder al te veel lawaai te maken. Voordat u een stofzuiger koopt, moet u rekening houden met de plaatsen waar u hem gaat gebruiken. Kale vloeren hebben niet de grootste zuigkracht nodig. Een middelgrote stofzuiger is voldoende. Als u tapijten hebt, kunt u overwegen een stofzuiger aan te schaffen die verschillende technologieën combineert om het geluidsniveau te verminderen.

Hulpstukken

Sommige hulpstukken produceren harde geluiden tijdens het schoonmaken. Dit zijn onder andere aangedreven mondstukken die een eigen motor gebruiken om de klopper te laten draaien. Tenzij u tapijten in huis hebt, is het misschien geen goed idee om een stofzuiger te kiezen die alleen gebruik maakt van gemotoriseerde hulpstukken. U zou het zonder kunnen doen.

Geluiddempende technologie gebruikt in stofzuigers

Stofzuigerfabrikanten doen al jaren onderzoek naar manieren om stofzuigers stiller te maken. Omdat elke fabrikant zijn eigen technologie gebruikt, is het essentieel om na te gaan wat een stofzuiger gebruikt om lawaai tegen te gaan. Enkele van de geluidsreductiemethoden die u zult tegenkomen zijn

 • Isolatie om geluidsgolven te absorberen – deze techniek bestaat al jaren. Het is een van de meest elementaire geluidsreductiemethoden, en veel stofzuigers op de markt maken er gebruik van. De hoeveelheid isolatie varieert per type stofzuiger. Grote apparaten zoals staande stofzuigers bieden voldoende isolatie in vergelijking met compacte apparaten zoals steelstofzuigers en handstofzuigers. Bussen bieden ook ruimte om de motor te bedekken met materiaal om het geluid te absorberen.
 • Hangende motoren – dit helpt om de geleiding van geluid door het huis van de stofzuiger te minimaliseren. Fabrikanten geven dit meestal aan in de beschrijving van hun stofzuigers. Hoewel deze methode om geluid te verminderen een stofzuiger niet stil maakt, helpt het om het geluid dat van buitenaf wordt gehoord aanzienlijk te dempen.
 • Gestroomlijnde luchtkanalen – behalve de motor maakt lucht ook lawaai wanneer het door de zuigkanalen stroomt. De meest efficiënte en geluidsarme stofzuigers hebben kanalen die zijn ontworpen om het geluidsniveau dat door de bewegende lucht wordt veroorzaakt te verlagen. De gebruikte technologie is misschien niet duidelijk voor de koper, maar een fabrikant zal dit vermelden in de specificaties van de stofzuiger.
 • Efficiënte motoren en ventilatoren – de meeste moderne stofzuigers gebruiken digitale motoren. Deze zijn efficiënter en kunnen op hoge snelheden draaien zonder veel lawaai te produceren. Ook de ventilatoren zijn zo ontworpen dat ze zo weinig mogelijk lawaai maken maar wel een uitstekende zuigkracht hebben. Veel van de stille stofzuigers maken gebruik van efficiënte motoren en zuigventilatoren.

We hebben al gezien wat een stille stofzuiger inhoudt, en hoe u er een kunt kopen. Maar uw eens zo stille stofzuiger kan op elk moment een hard geluid gaan produceren. De redenen voor het onverwachte geluid variëren. Het kan zijn:

 • Losse onderdelen, zoals de ventilator die trilt
 • Versleten of kapotte onderdelen
 • Verstopt filter
 • Verstopping in de slang en andere kanalen
 • Een volgelopen bak of zak
 • Een opeenhoping van vuil en afval op de motor, ventilator en andere onderdelen

Regelmatig onderhoud kan ervoor zorgen dat uw stofzuiger lange tijd stil blijft. Voor kapotte onderdelen kan de fabrieksgarantie van pas komen. Dat is een van de voordelen van lange garantietermijnen.

Ontdek de beste stille stofzuiger voor jouw woning

Een stille stofzuiger aanschaffen? Dan zijn er heel wat opties waar je uit kunt kiezen. Met de stille stofzuigers van de AEG VX8 serie ben je verzekerd van een zeer stil model met een geluidsniveau van 57 dB. Maar wanneer je niet teveel wilt betalen voor je nieuwe stofzuiger is het wel degelijk mogelijk om een betaalbare en stille stofzuiger aan te schaffen. Op deze pagina vind je niet alleen de best beoordeelde stofzuigers, maar ook de goedkoopste stille stofzuigers. Zo is er voor iedereen een goede en vooral stille stofzuiger te vinden.

Samengevat: welke stille stofzuiger zonder zak moet u kiezen?

De Rowenta – Silence Force Cyclonic Parquet is een praktische keuze voor het regelmatig en discreet schoonmaken van uw huis. Bovendien wordt hij geleverd met diverse accessoires, zodat hij doeltreffend kan worden ingezet op allerlei soorten oppervlakken.