Beste Vaatwasser of afwasmachine kopen 2021


Met honderden verschillende modellen om uit te kiezen, kan het intimiderend zijn om een vaatwasser te kiezen die zowel aan uw wensen als aan uw budget voldoet. Om het makkelijk te maken, hebben we zorgvuldig een lijst samengesteld van de 5 beste vaatwassers van 2021, zodat u met een gerust hart uw beslissing kunt nemen.

Vaatwassers zijn het hardst werkende apparaat in uw huis. Ze blijven zich ontwikkelen en brengen jaar na jaar nieuwe functies en een betere kwaliteit. Dus hoe kiest u de beste vaatwasser uit meer dan 20 merken en honderden unieke modellen?
vaatwasser
Het hangt allemaal af van wat u zoekt in termen van prestaties, geluidsniveau, speciale functies, en prijs. Of u nu een Bosch vaatwasser overweegt of een van de vele modellen van Whirlpool of Miele, wij hebben de beste opties van de meest betrouwbare merken voor u geselecteerd.

We hebben deze review bijgewerkt nadat we de nieuwe Miele vaatwassers uitgebreid hebben getest. Miele heeft afgelopen najaar de G7000 serie vaatwassers uitgebracht. Wij hebben nota genomen van deze nieuwe modellen omdat zij het enige innoverende kenmerk omvatten dat de industrie in het afgelopen jaar heeft ingevoerd. Het AutoDos patroon van Miele maakt het iedere dag opnieuw laden van wasmiddel overbodig. Hij heeft genoeg reinigingskracht voor zo’n 20 ladingen.

De laatste maanden zijn moeilijk geweest voor de markt van toestellen. Niet al te veel fabrikanten hebben voldoende voorraad. Bekijk onze beste vaatwassers video review, waarin we u een overzicht geven van onze favoriete modellen die op voorraad zijn!

afwasmachine

Van budget tot high-end; Bosch, Whirlpool, Miele alles wat u nodig hebt om een geïnformeerde beslissing te nemen bij het winkelen voor een nieuwe vaatwasser – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

 • 1) Beste in het algemeen: Bosch SHPM65Z55N 500-serie
 • 2) Beste budgetvaatwasser: Whirlpool WDT710PAHZ
 • 3) Beste waarde met roestvrij interieur: Bosch SHEM63W55N 300-serie
 • 4) Beste high-end vaatwasser: Bosch SHPM88Z75N 800-serie
 • 5) Staff Pick: Miele G7106SCUSS

Beste vaatwassers en afwasmachines in 2021

Nu u een beter inzicht hebt in de verschillende beschikbare types, duiken we in onze keuzes voor de vijf beste vaatwassers van 2021.

Samsung DW60M5050BB – Inbouw vaatwasser

Samsung DW60M5050BB - Inbouw vaatwasser

Bekijk de prijs

De DW60M5050BB vaatwasser heeft een in hoogte verstelbaar rek, waardoor je grotere borden, pannen en dergelijk kwijt kunt. Bespaar tijd en energie door een half volle vaatwasser aan te zetten met het HalfLoad programma. Was nu nog sneller met het 60 minuten programma. Bij hygiëne programma’s wordt de spoelgang tot 70 graden verhoogd waardoor bacteriën en ziektekiemen grondig verwijderd zullen worden.

AEG FSB53907Z – Vaatwasser – Inbouw

AEG FSB53907Z - Vaatwasser - Inbouw

Bekijk de prijs

De AEG FSB53907Z vaatwasser beschikt over een aan/uit lichtprojectie op de vloer. Met de SatelliteClean proeiarm en 5 sproeiniveaus, heb je het maximale waterbereik voor een beter resultaat. Kies moeiteloos een programma en cyclustijd door het QuickSelect bedieningspaneel. Is het programma klaar? dan opent de vaatwasser in zijn laatste fase de deur 10 centimeter, om natuurlijke te drogen.

Voordelen

 • Aan/uit lichtprojectie op de vloer
 • AirDry, natuurlijk drogen
 • SatelliteClean sproeiarm

Nadelen

 • Deze vaatwasser is minder geschikt voor aangekoekte pannen of ovenschalen
 • SatelliteClean, voor ultieme reiniging van je vaat

De geavanceerde satellietsproeiarm in deze AEG afwasautomaat zorgt ervoor dat het water overal komt. Zit je vaatwasser helemaal vol? Dankzij deze techniek wordt al je vaat grondig gereinigd. Deze baanbrekende technologie zorgt voor een dubbele ronddraaiende beweging van de sproeiarm waardoor de sproeihoek voortdurend wordt aangepast. Deze vaatwasser heeft niet alleen een sproeiarm onderin de vaatwasser maar ook bovenin zit een sproeiarm, hierdoor komt je vaat gegarandeerd schoon je vaatwasser uit.

QuickSelect, automatische selectie vaatwasprogramma
Dankzij deze touchbediening kun je met één vingerbeweging de gewenste tijdsduur van een programma selecteren. Met gebruik van deze keuzebalk kun je dus gemakkelijk een geschikte wascyclus kiezen gebaseerd op een programmaduur tussen de 30 minuten en vier uur. Met QuickSelect heb je dus altijd een optimale bediening van de vaatwasser. Wil je een extra behandeling of heb je delicaat glaswerk? Dan kan je dit rechts op het paneel selecteren, de vaatwasser doet de rest. Aan de hand van de vuilgraad van je vaat past deze AEG vaatwasser automatisch de temperatuur en het waterverbruik aan. Elke lading wordt dus apart gemeten, hierdoor heb je bij elke afwasbeurt het allerbeste en schoonste resultaat

Natuurlijk drogen
De nieuwe AirDry-technologie droogt je vaat zonder moeite met natuurlijke luchtstromen. De deur van de vaatwasser opent 10 cm in de laatste fase van het programma, zodat je vaat op een effectieve en natuurlijke wijze droogt. Zo is je vaat op een natuurlijk manier droog wat je energiekosten bespaart. Gebruik de XtraDry optie om nog eens een extra boost aan het droogresultaat te geven.

Lichtprojectie op de vloer
Door het indicatielampje op de vloer zie je in één oogopslag of je vaatwasser klaar is. De beam-on-floor-technologie projecteert een rood licht tijdens het programma, als de vaatwasser klaar is met het programma zie je een groen licht op de vloer. Eenvoudig en efficiënt.

Inverter-motor, laag energieverbruik en 10 jaar garantie
De zuinige Inverter-motor is heel efficiënt en duurzaam en levert daarnaast superieure prestaties. Op deze motor zit maar liefst 10 jaar garantie, de fabrieksgarantie op de vaatwasser is standaard 2 jaar.

Uitstelfunctie, starten wanneer jij wil
Met de uitstelfunctie kan je hem binnen 24 uur laten starten, op deze manier bepaal je zelf wanneer je de vaatwasser laat starten en wanneer je hem uitruimt. Door deze handige functie kan je hem in het daltarief laten starten, hierdoor kan je gebruik maken van het voordelige nachttarief.

Afwasprogramma’s

 • 160 minuten
 • 60 minuten
 • 90 minuten
 • Auto Sense
 • Eco
 • Machine Care
 • Quick 30 minuten

AEG FSE63717P – ProClean – Inbouw vaatwasser

AEG FSE63717P - ProClean - Inbouw vaatwasser

Bekijk de prijs

Een schone vaat met deze zuinige en stille volledig integreerbare AEG FSE63717P ProClean vaatwasser. Het geluidsniveau van deze vaatwasser is 44dB en met een extra stil programma van 42dB hoor je hem nauwelijks. Deze 15 couverts vaatwasser met energielabel A+++ is zeer zuinig. Door de satellietsproeiarm wordt je vaat gegarandeerd schoon. Met de speciale SoftSpikes en SoftGrips kunnen je glazen niet meer omvallen en met de hoogte instelbare bovenkorf passen ook hogere glazen er gemakkelijk in. Dankzij QuickSelect wordt op basis van de gekozen tijdsduur je vaatwasprogramma automatisch geselecteerd. Door het indicatielampje op de vloer zie je in één oogopslag of je vaatwasser klaar is.

QuickSelect, automatische selectie vaatwasprogramma
Dankzij deze touchbediening kun je met één vingerbeweging de gewenste tijdsduur van een programma selecteren. Met gebruik van deze keuzebalk kun je dus gemakkelijk een geschikte wascyclus kiezen gebaseerd op een programmaduur tussen de 30 minuten en vier uur. Met QuickSelect heb je dus altijd een optimale bediening van de vaatwasser. Wil je een extra behandeling of heb je delicaat glaswerk? Dan kan je dit rechts op het paneel selecteren, de vaatwasser doet de rest. Aan de hand van de vuilgraad van je vaat past deze AEG vaatwasser automatisch de temperatuur en het waterverbruik aan. Elke lading wordt dus apart gemeten, hierdoor heb je bij elke afwasbeurt het allerbeste en schoonste resultaat.

SatelliteClean, voor ultieme reiniging van je vaat
De geavanceerde satellietsproeiarm in deze AEG afwasautomaat zorgt ervoor dat het water overal komt. Zit je vaatwasser helemaal vol? Dankzij deze techniek wordt al je vaat grondig gereinigd. Deze baanbrekende technologie zorgt voor een dubbele ronddraaiende beweging van de sproeiarm waardoor de sproeihoek voortdurend wordt aangepast. Deze vaatwasser heeft niet alleen een sproeiarm onderin de vaatwasser maar ook bovenin zit een sproeiarm, hierdoor komt je vaat gegarandeerd schoon je vaatwasser uit.

SoftSpikes en SoftGrips voorkomen dat glazen omvallen
Glazen zijn vaak de meest breekbare items in je vaatwasser en kunnen dus wel wat extra zorg gebruiken. Het bovenste rek van deze vaatwasser is uitgerust met rubberen noppen zodat je glazen niet kunnen omvallen en breken. Deze SoftSpikes zijn dus ideaal om je glazen en mokken rechtop te houden. Ook heeft deze vaatwasser wijnclips, deze speciale SoftGrips zijn speciaal ontwikkeld om de voeten wijnglazen vast te zetten, zodat de wijnglazen niet omvallen.

Lichtprojectie op de vloer
Door het indicatielampje op de vloer zie je in één oogopslag of je vaatwasser klaar is. De beam-on-floor-technologie projecteert een rood licht tijdens het programma, als de vaatwasser klaar is met het programma zie je een groen licht op de vloer. Eenvoudig en efficiënt.

Gemakkelijke installatie door speciaal schuifsysteem
Het PerfectFit-schuifsysteem zorgt voor een naadloze installatie van de vaatwasser in je keuken. Bij het opendoen van de vaatwasser beweegt het speciale schuifsysteem het scharnier van je keukenpaneel mee in de richting van de deur, hierdoor is deze vaatwasser gemakkelijk te integreren in je keuken en ook geschikt voor Ikea keukens. Door deze speciale scharnieren is deze vaatwasser geschikt voor alle hoogtes van je keuken deurpaneel. Ook hoeft de plint van je keuken daarom niet aangepast of ingekort te worden.

AirDry, natuurlijk drogen
De nieuwe AirDry-technologie droogt je vaat zonder moeite met natuurlijke luchtstromen. De deur van de vaatwasser opent 10 cm in de laatste fase van het programma, zodat je vaat op een effectieve en natuurlijke wijze droogt. Dankzij AirDry bespaar je dus ook nog op energiekosten. Gebruik de XtraDry optie om nog eens een extra boost aan het droogresultaat te geven.

Inverter-motor, laag energieverbruik en 10 jaar garantie
De zuinige Inverter-motor is heel efficiënt en duurzaam en levert daarnaast superieure prestaties. Op deze motor zit maar liefst 10 jaar garantie, de fabrieksgarantie op de vaatwasser is standaard 2 jaar.

Uitstelfunctie, klaar wanneer jij dat wil
Met de uitstelfunctie kan je hem binnen 24 uur laten starten, op deze manier bepaal je zelf wanneer je de vaatwasser laat starten en wanneer je hem uitruimt. Door deze handige functie kan je hem in het daltarief laten starten, hierdoor kan je gebruik maken van het voordelige nachttarief.

 • 7 Programma’s, 4 temperaturen
 • Afwasprogramma’s: 160 min, 60 min, 90 min, AUTO Sense, Eco, Machine Care, Quick 30 min
 • Extra Silent optie: voor extreem stille werking, slechts 42 dB(A)
 • Optie XtraPower: zorgt voor extra reinigingskracht bij sterk bevuilde vaat
 • Optie GlassCare: optimale reiniging en bescherming van delicaat glaswerk
 • In hoogte verstelbare bovenkorf, ook bij volle lading
 • Bovenkorf met 2 opklapbare rekjes, 2 opklapbare glashouders, 2 SoftSpikes, 6 SoftGrips, neerklapbare kopjesrekken
 • Onderkorf met 4 opklapbare bordenrekken, handvat
 • Watersensor detecteert de vuilgraad en stemt het waterverbruik daarop af

Miele G 5022 brws – Vrijstaande vaatwasser

Miele G 5022 brws - Vrijstaande vaatwasser

Bekijk de prijs

De Miele G 5022 brws is ideaal voor wie op zoek is naar een degelijke vrijstaande vaatwasser. Met 14 couverts biedt deze vaatwasser voldoende laadvermogen om je vaat in kwijt te kunnen. Daarnaast bevat de G 5022 brws 5 wasprogramma’s. De bestekkorf zorgt ervoor dat je gemakkelijk al je bestek kwijt kunt in de vaatwasser.

Voordelen van de G 5022 brws

 • De startuitstelfunctie zorgt ervoor dat je zelf kan bepalen wanneer de vaatwasser zijn werk doet
 • Snel je vaat gewassen hebben met het verkorte wasprogramma
 • Het bovenrek is verstelbaar voor meer ruimte in de onderlade of het bovenrek

Handig om te weten

 • De afmetingen van de vaatwasser zijn: 84,5cm (H), 60cm (B) en 60cm (D)
 • De vaatwasser heeft energielabel A++ en verbruikt daardoor 266kWh op jaarbasis
 • Opent niet automatisch voor het drogen

Miele G 7362 SC Vi AutoDos – Volledig geïntegreerde vaatwasser

Miele G 7362 SC Vi AutoDos - Volledig geïntegreerde vaatwasser

Bekijk de prijs

De nieuwe Miele G 7362 SC Vi heeft ruimte voor 14 couverts, zodat je zelfs na een driegangendiner voor 14 personen al het servies in de vaatwasser kan reinigen. De vaatwasser heeft energielabel A+++-10% en verbruikt jaarlijks slechts 208 kWh. Daarnaast is deze integreerbare vaatwasser voorzien van een nieuwe, flexibele rekindeling, daardoor je nu ook makkelijk al je kleine en grote kookgerei in kwijt kan.

Dit is een volledig integreerbare inbouwvaatwasser. Dit betekent dat je de vaatwasser in een keukenblok inbouwt en je er zelf een front voor plaatst. De bediening zit aan de bovenkant van de deur en is dus niet zichtbaar als de vaatwasser dicht is.

Wereldprimeur: AutoDos met PowerDisk
Uitstekende resultaten: AutoDos is ’s werelds eerste automatische doseersysteem met geïntegreerde PowerDisk. De Miele PowerDisk bevat 400 gram reinigingsmiddel in de vorm van poedergranulaat. Voor de dosering van het poedergranulaat draait de PowerDisk in de AutoDos-eenheid een 360° zodat het middel goed wordt verspreid.

Superieur reinigingssysteem: de beste reinigingsprestaties worden bereikt doordat de dosering is gebaseerd op de vervuilingsgraad van je vaat en ook op het gekozen programma. Bij het programma Gentle wordt minder reinigingsmiddel gebruikt dan het Intensive programma.
Geniet van de vrijheid: één PowerDisk is voldoende voor gemiddeld 20 spoelbeurten.

Alleen bij Miele: 3D-MultiFlex-lade
Maximale flexibiliteit en ontspannen uitruimen: door geraffineerde instelmogelijkheden passen ook kleine serviesdelen.

Alleen bij Miele: EcoPower-Technologie
In het ECO-programma wordt het waterverbruik teruggebracht tot 8,9 liter. Dit vereist ook minder energie om op te warmen – en je profiteert van een energiezuinige vaatwasser. De waterbesparing wordt mogelijk gemaakt door een intelligent ontworpen instroomsysteem en een nieuw, zeer efficiënt filtersysteem. Een extra isolatie vermindert warmteverlies en dus de energie die nodig is om het water te verwarmen.

FlexLine rekuitvoering
Intelligente rekuitvoering voor alle serviessoorten.
Flexibiliteit schept comfort: eenvoudig instellen, flexibel plaatsen en het beste reinigingsresultaat behalen.

Beste resultaten in minder dan een uur − QuickPowerWash
Met een verjaardag, een borrel of het kerstdiner kan het servies in hoger tempo vies worden dan je lief is. Hoe prettig als jouw vaatwasser na 58 minuten borden, kopjes, glazen en pannen weer schoon én droog aflevert voor de volgende ronde!

Alleen bij Miele: AutoOpen-droging
Aan het einde van het programma gaat de deur van de vaatwasser automatisch open. Zo kan er frisse lucht bij het serviesgoed komen en zal zelfs vaatwerk zoals plastic borden streeploos drogen. Door een speciale luchtcirculatie is uw aanrechtblad beschermd tegen vocht.

Praktisch deursysteem: ComfortClose
Geniet van het bijzonder licht openen en sluiten van de deur. De deur blijft in elke gewenste stand staan.

Inventum VVW6008AW – Vrijstaande vaatwasser – Wit

Inventum VVW6008AW - Vrijstaande vaatwasser - Wit

Bekijk de prijs

De Inventum vrijstaande vaatwasser VVW6008AW is geschikt voor 12 couverts, heeft een digitaal display. Deze zuinige vaatwasser met energieklasse A++ verbruikt per wasbeurt slechts 12 liter water. Je hebt de keuze uit drie programma’s, waaronder een ECO stand en een intensief stand. Heb je een keer weinig vaat, kies dan voor de optie halve belading. Het gekozen programma wordt dan sneller en minder intensief gedraaid, waardoor je tijd, energie en water bespaart. Daarnaast is het met de uitgestelde start mogelijk om het gekozen programma 3, 6, of 9 uur later te laten starten. Omdat veiligheid voorop staat, heeft deze vaatwasmachine een roestvrijstalen kuip en een Aquastop. Wateroverlast is daarmee voorgoed verleden tijd!

Inventum VVW5520 – Mini Vaatwasser

Inventum VVW5520 - Mini Vaatwasser

Bekijk de prijs

De Inventum vrijstaande vaatwasser VVW5520 is geschikt voor 6 couverts. Deze zuinige vaatwasser met energieklasse A+ verbruikt per wasbeurt slechts 6,5 liter water. Je hebt de keuze uit zes programma’s, waaronder een ECO stand en een hygiëne stand voor erg vuile vaat. Daarnaast is het mogelijk om het gekozen programma 2, 4, of 8 uur later te laten starten.

AEG FFB53600ZM – Vrijstaande vaatwasser

AEG FFB53600ZM - Vrijstaande vaatwasser

Bekijk de prijs

Een schone vaat met deze vrijstaande AEG FFB53600ZM Vaatwasser. Met een laadvermogen van 13 couverts kun je in deze vaatwasser al je afwas kwijt. Daarnaast is hij met energieklasse A+++ erg zuinig en hoor je hem bijna niet. Bestek zet je gemakkelijk in het bestekmandje en je kunt kiezen uit 5 verschillende programma’s en 4 temperaturen. De vaat wordt op een natuurlijke manier gedroogd, omdat de deur automatisch opent na het programma einde.

SoftSpikes voorkomen dat glazen omvallen
Glazen zijn vaak de meest breekbare items in je vaatwasser en kunnen dus wel wat extra zorg gebruiken. Het bovenste rek van deze vaatwasser is uitgerust met rubberen noppen zodat je glazen niet kunnen omvallen en breken. Deze SoftSpikes zijn dus ideaal om je glazen en mokken rechtop te houden!

Geavanceerde beladingssensor: bespaar water en energie
Aan de hand van de vuilheidsgraad van je vaat past deze AEG vaatwasser automatisch de tijd, temperatuur en het waterverbruik aan. Elke lading wordt dus apart gemeten, hierdoor heb je bij elke afwasbeurt het allerbeste en schoonste resultaat.

Uitstelfunctie, klaar wanneer jij dat wil
Met de uitstelfunctie kan je hem binnen 24 uur laten starten, op deze manier bepaal je zelf wanneer je de vaatwasser laat starten en wanneer je hem uitruimt. Door deze handige functie kan je hem in het daltarief laten starten, hierdoor kan je gebruik maken van het voordelige nachttarief.

Natuurlijk drogen
Door de Airdry-technologie worden er uitzonderlijke droog prestaties gegeven. Dit wordt mogelijk gemaakt door een natuurlijke luchtstroom. De deur wordt automatisch 10 cm geopend in de laatste fase van zijn cyclus; als de vaat schoon is. Dit wordt ook wel AutoDoor systeem genoemd. Door dit op een natuurlijke manier te drogen verbruik je minder energie en is het beter voor je portemonnee.

Inverter-motor, laag energieverbruik en 10 jaar garantie
De zuinige Inverter-motor is heel efficiënt en duurzaam en levert daarnaast superieure prestaties. Op deze motor zit maar liefst 10 jaar garantie, de fabrieksgarantie op de vaatwasser is standaard 2 jaar.

Kenmerken van de AEG FFB53600ZM

 • 5 Programma’s, 4 temperaturen
 • Water- en energieverbruik: 9.9 liter, 0.832 kWh bij Eco 50°C
 • Startuitstel tot 24 uur
 • Sensorlogic watersensor
 • In hoogte verstelbare bovenkorf, ook bij volle lading
 • AutoOff functie
 • Warmwateraansluiting tot 60°C
 • AquaControl
 • Inverter motor met 10 jaar garantie
 • TimeSaver-functie om de cyclusduur met 50% te verminderen
 • AirDry technologie met AutoDoor systeem
 • Zilver/grijze metallic kleur

Whirlpool inbouw vaatwasser WCIO3T321PSE

Whirlpool inbouw vaatwasser WCIO3T321PSE

Bekijk de prijs

Whirlpool WCIO 3T321 PS E. Kastontwerp: Volledig ingebouwd, Deurkleur: Roestvrijstaal, Productafmeting: Volledige grootte (60 cm). Aantal couverts: 14 couverts, Geluidsniveau: 41 dB, Droogklasse: A. Energie-efficiëntieklasse: A++, Energieverbruik per cyclus: 0,93 kWu, Waterconsumptie per cyclus: 9 l. Breedte: 595 mm, Diepte: 555 mm, Hoogte: 820 mm.

AEG FSE63607P – ProClean – Inbouw vaatwasser

AEG FSE63607P - ProClean - Inbouw vaatwasser

Bekijk de prijs

De AEG FSE63607P vaatwasser beschikt over een QuickSelect bedieningspaneel. Kies een cyclustijd met de schuiver en voeg gemakkelijk extra behandelingen toe. Met de SprayZone wordt de vaat nog intensiever gereinigd, zelfs aangebrande voedselresten worden verwijderd. De SatelliteClean zorgt met zijn sproei arm voor een beter bereik voor een vlekkeloze reiniging. Door het gebruik van de BeamOnFloor-functie kan je gemakkelijk zien op de vloer wanneer er een programma nog bezig is of wanneer een programma klaar is.

Voordelen

 • BeamOnFloor lichtprojectie
 • Intensieve reiniging met SprayZone
 • AirDry met AutoDoor systeem
 • Softgrips en Softspikes voorkomen dat glazen omvallen
 • Satellietsproeiarm voor extra grondige reiniging

Voorkomen dat glazen omvallen
Glazen zijn vaak de meest breekbare items in je vaatwasser en kunnen dus wel wat extra zorg gebruiken. Het bovenste rek van deze vaatwasser is uitgerust met rubberen noppen zodat je glazen niet kunnen omvallen en breken. Deze SoftSpikes zijn dus ideaal om je glazen en mokken rechtop te houden. Ook heeft deze vaatwasser wijnclips, deze speciale SoftGrips zijn speciaal ontwikkeld om de voeten wijnglazen vast te zetten, zodat de wijnglazen niet omvallen.

SatelliteClean, voor ultieme reiniging van je vaat
De geavanceerde satellietsproeiarm in deze AEG afwasautomaat zorgt ervoor dat het water overal komt. Zit je vaatwasser helemaal vol? Dankzij deze techniek wordt al je vaat grondig gereinigd. Deze baanbrekende technologie zorgt voor een dubbele ronddraaiende beweging van de sproeiarm waardoor de sproeihoek voortdurend wordt aangepast. Deze vaatwasser heeft niet alleen een sproeiarm onderin de vaatwasser maar ook bovenin zit een sproeiarm, hierdoor komt je vaat gegarandeerd schoon je vaatwasser uit.

Krachtig en grondig wassen
Deze vaatwasser beschikt over SprayZone-functie en SatelliteClean. de SprayZone-functie zorgt tot wel drie keer betere wasprestaties, door de intensieve reiniging binnen de afgebakende zones. Zelfs hardnekkige resten zoals aangebrande voedselresten worden verwijderd. Met de SatelliteClean is het bereik van wassen nog beter gemaakt. Dankzij de dubbele roterende arm die de sproeihoek voortdurend wijzigt, komt het water overal en zorgt het voor complete reiniging.

Lichtprojectie op de vloer
Deze vaatwasser beschikt over een BeamOnFloor-functie. Met deze functie wordt er een lichtprojectie getoond op de vloer. Is het lampje rood, dan is het programma nog bezig. Is het lichtje groen, dan is de vaatwasser klaar met zijn programma. Gemakkelijk te zien zonder de vaatwasser te openen.

QuickSelect, automatische selectie vaatwasprogramma
Dankzij deze touchbediening kun je met één vingerbeweging de gewenste tijdsduur van een programma selecteren. Met gebruik van deze keuzebalk kun je dus gemakkelijk een geschikte wascyclus kiezen gebaseerd op een programmaduur tussen de 30 minuten en vier uur. Met QuickSelect heb je dus altijd een optimale bediening van de vaatwasser. Wil je een extra behandeling of heb je delicaat glaswerk? Dan kan je dit rechts op het paneel selecteren, de vaatwasser doet de rest. Aan de hand van de vuilgraad van je vaat past deze AEG vaatwasser automatisch de temperatuur en het waterverbruik aan. Elke lading wordt dus apart gemeten, hierdoor heb je bij

Natuurlijk drogen
Door de Airdry-technologie worden er uitzonderlijke droog prestaties gegeven. Dit wordt mogelijk gemaakt door een natuurlijke luchtstroom. De deur wordt automatisch 10 cm geopend in de laatste fase van zijn cyclus; als de vaat schoon is. Dit wordt ook wel AutoDoor systeem genoemd. Door dit op een natuurlijke manier te drogen verbruik je minder energie en is het beter voor je portemonnee.

Lager energieverbruik
De zuinige Inverter-motor is efficiënt en duurzaam en levert daarnaast superieure prestaties. Op deze motor zit maar liefst 10 jaar garantie, de fabrieksgarantie op de vaatwasser is standaard 2 jaar.

Whirlpool Vaatwas OWFC3C26.

Whirlpool Vaatwas OWFC3C26

Bekijk de prijs

Whirlpool OWFC 3C26. Kastontwerp: Vrijstaand, Productafmeting: Volledige grootte (60 cm), Deurkleur: Wit. Aantal couverts: 14 couverts, Geluidsniveau: 46 dB, Droogklasse: A. Energie-efficiëntieklasse: A++, Energieverbruik per cyclus: 0,934 kWu, Waterconsumptie per cyclus: 9,5 l. Breedte: 600 mm, Diepte: 590 mm, Hoogte: 850 mm

Bosch SMS25AW04E – Serie 2 – Vrijstaande vaatwasser

Bosch SMS25AW04E - Serie 2 - Vrijstaande vaatwasser

Bekijk de prijs

Deze Bosch SMS25AI04E Serie 2 is een vrijstaande vaatwasser die van vele gemakken is voorzien. Met deze vaatwasser kan je het programma starten wanneer je wil en wordt plastic vaat extra droog via de ExtraDry functie. Gebruik voor delicaat het 40°C glas programma. De doseerassistent verspreid gelijkmatig de wasmiddel en ActiveWater zorgt voor het optimale water en energieverbruik.
Voordelen

 • Starttijdkeuze
 • Glas 40°C programma
 • ExtraDry

Nadelen

 • De bestekkorf zorgt voor minder ruimte in de onderlade

Starten op elk gewenst moment
Wil je later de vaatwasser starten? Dan is dat mogelijk door de starttijdkeuze. Via deze functie kan je een programma vooruit programmeren en op elk gewenst moment laten starten. Ook bijvoorbeeld onder werktijd of s’ nachts.

Glasprogramma op lage temperatuur
Veel glazen zijn kwetsbaar in de vaatwasser. Door het glasprogramma komen ook glazen stralend de vaatwasser uit. Het programma spoelt op 40°C en de droogtijd wordt verlengd voor een vlekkeloos resultaat. Glazen worden beschermt voor waterhardheid met de glasbescherming waarin je glazen kan vastleggen.

ExtraDry, droogt plastic vaat
Plastic vaat hoef je niet meer na te drogen zodra een programma klaar is. Met het ExtraDry programma wordt plastic beter gedroogd. Dit wordt gedaan door een warmere laatste spoeling en een langere droogtijd.

AquaSensor, bespaar water en energie
Door de AquaSensor wordt het spoelwatervolume geoptimaliseerd. Vaat wat erg vuil is wordt eerst goed afgespoeld en wordt het aantal spoelgangen op de vervuilingsgraad afgestemd.

ActiveWater, verbruik minder water
Met de ActiveWater-technologie wordt er minder water en energie verbruikt tijdens een programma. Dit wordt mogelijk gemaakt door een gerichte waterafgifte, een filtertechnologie, snellere verwarming en een hogere pompprestatie.

DoseerAssistent
Vaatwastabletten lossen gemakkelijk op door de doseerAssistent.. De tabletten vallen in een kleine opvangbak in de vaatwasser, waarna het wordt opgelost door een waterstraal en gelijkmatig door de vaatwasser wordt verspreid. Dit zorgt voor een betere reiniging van al het vaat.

AquaStop, voorkomt waterschade
De aquaStop bied nog meer beveiliging en voorkomt waterschade. Lekt er iets uit de machine? of is er iets met de slang? dan wordt het water gestopt door deze beveiliging. Zo heb je nooit meer wateroverlast vanuit de vaatwasser.

Siemens SN235I03EE – iQ300 – Vrijstaande vaatwasser

Siemens SN235I03EE - iQ300 - Vrijstaande vaatwasser

Bekijk de prijs

Deze Siemens SN235I03EE iQ300 is een vrijstaande vaatwasser voorzien van vele handige functies en programma’s. Zo heeft deze vaatwasser een extra lade voor bestek, levenslange waterschade garantie, een buitenlaag die vingerafdrukken voorkomt, een mooi display en diverse extra snelle programma’s.

Minder schoonmaken (antiFingerprint)
Deze vaatwasser beschikt over een antiFingerprint. Het hoogwaardige roestvrijstalen oppervlak van de deur, zijn afgewerkt met een speciale coating genaamd; de antiFingerprint-coating. Hierdoor zijn vingervlekken op je deur van de vaatwasser verleden tijd. Je hoeft het dus minder schoon te maken en het ziet er stralender uit.

VarioLade, meer ruimte
Bovenin de vaatwasser bevindt zich een varioLade. Deze lade heeft veel ruimte voor bestek, maar ook voor ander klein servies. Hierdoor heb je in de onderste korf geen bestekmand meer nodig, waardoor je meer ruimte overhoudt voor groter servies.

iQdrive motor, stiller en zuiniger
Met de iQdrive motor van Siemens was je nu nog energiezuiniger af op de zelfde prestaties. Deze motor zorgt voor minder geluid en slijtage, waardoor hij ook langer meegaat. Daarnaast wordt er energie bespaard en is deze motor duurzamer.

RackMatic, flexibele ruimte
Verstel de bovenkorf door RackMatic met een speciale hendel. Deze hendel kan je indrukken, waardoor de bovenkorf te verstellen is. Mogelijk in drie standen. Op deze manier heb je weer meer ruimte voor grotere pannen of schalen.

VarioSpeed, tot twee keer sneller
Was je vaat nog sneller schoon en droog, door het VarioSpeed P programma. De spoeltijd wordt tot 50% verkort en behoud zijn reinigingsprestaties. Dit programma is handig als je snel schoon vaat nodig hebt.

DoseerAssistent
Vaatwastabletten lossen gemakkelijk op door de doseerAssistent en is geschikt voor 3-in-1, 4-in-1 of 5-in-1 tabletten. De tabletten vallen in een kleine opvangbak in de vaatwasser, waarna het wordt opgelost door een waterstraal en gelijkmatig door de vaatwasser wordt verspreid.

AquaStop, voorkomt waterschade
Bij lekkage wordt er direct actie ondernomen door het AquaStop systeem. Dit systeem bestaat uit een mechanisch ventiel in de toevoerslang en een visueel display. Zodra er lekkage is zal de watertoevoer automatisch worden stilgelegd. Op deze manier heb je geen waterschade.

Miele G 7152 SCVi RVS NL – Inbouwvaatwasser

Miele G 7152 SCVi RVS NL - Inbouwvaatwasser

Bekijk de prijs

De nieuwe Miele G 7152 SC Vi heeft ruimte voor 14 couverts, zodat je zelfs na een driegangendiner voor 14 personen al het servies in de vaatwasser kan reinigen. De vaatwasser heeft energielabel A+++-10% en verbruikt jaarlijks slechts 213 kWh. Daarnaast is deze integreerbare vaatwasser voorzien van een nieuwe, flexibele rekindeling, daardoor je nu ook makkelijk al je kleine en grote kookgerei in kwijt kan.

Dit is een volledig integreerbare inbouwvaatwasser. Dit betekent dat je de vaatwasser in een keukenblok inbouwt en je er zelf een front voor plaatst. De bediening zit aan de bovenkant van de deur en is dus niet zichtbaar als de vaatwasser dicht is.

Alleen bij Miele: 3D-MultiFlex-lade
Maximale flexibiliteit en ontspannen uitruimen: door geraffineerde instelmogelijkheden passen ook kleine serviesdelen.

Alleen bij Miele: EcoPower-Technologie
In het ECO-programma wordt het waterverbruik teruggebracht tot 8,9 liter. Dit vereist ook minder energie om op te warmen – en je profiteert van een energiezuinige vaatwasser. De waterbesparing wordt mogelijk gemaakt door een intelligent ontworpen instroomsysteem en een nieuw, zeer efficiënt filtersysteem. Een extra isolatie vermindert warmteverlies en dus de energie die nodig is om het water te verwarmen.

FlexLine rekuitvoering
Intelligente rekuitvoering voor alle serviessoorten.
Flexibiliteit schept comfort: eenvoudig instellen, flexibel plaatsen en het beste reinigingsresultaat behalen.

Beste resultaten in minder dan een uur − QuickPowerWash
Met een verjaardag, een borrel of het kerstdiner kan het servies in hoger tempo vies worden dan je lief is. Hoe prettig als jouw vaatwasser na 58 minuten borden, kopjes, glazen en pannen weer schoon én droog aflevert voor de volgende ronde!

Alleen bij Miele: AutoOpen-droging
Aan het einde van het programma gaat de deur van de vaatwasser automatisch open. Zo kan er frisse lucht bij het serviesgoed komen en zal zelfs vaatwerk zoals plastic borden streeploos drogen. Door een speciale luchtcirculatie is uw aanrechtblad beschermd tegen vocht.

Praktisch deursysteem: ComfortClose
Geniet van het bijzonder licht openen en sluiten van de deur. De deur blijft in elke gewenste stand staan.

Miele – G 7100 SC – vrijstaande vaatwasser – wit

Miele - G 7100 SC - vrijstaande vaatwasser - wit

Bekijk de prijs

De nieuwe Miele G 7100 SC in briljantwit heeft ruimte voor 14 couverts, zodat je zelfs na een driegangendiner voor 14 personen al het servies in de vaatwasser kan reinigen. De vaatwasser heeft energielabel A+++-10% en verbruikt jaarlijks slechts 213 kWh. Daarnaast is deze vrijstaande vaatwasser voorzien van een nieuwe, flexibele rekindeling, daardoor je nu ook makkelijk al je kleine en grote kookgerei in kwijt kan.

Alleen bij Miele: 3D-MultiFlex-lade
Maximale flexibiliteit en ontspannen uitruimen: door geraffineerde instelmogelijkheden passen ook kleine serviesdelen.

Alleen bij Miele: EcoPower-Technologie
In het ECO-programma wordt het waterverbruik teruggebracht tot 8,9 liter. Dit vereist ook minder energie om op te warmen – en je profiteert van een energiezuinige vaatwasser. De waterbesparing wordt mogelijk gemaakt door een intelligent ontworpen instroomsysteem en een nieuw, zeer efficiënt filtersysteem. Een extra isolatie vermindert warmteverlies en dus de energie die nodig is om het water te verwarmen.

FlexLine rekuitvoering
Intelligente rekuitvoering voor alle serviessoorten.
Flexibiliteit schept comfort: eenvoudig instellen, flexibel plaatsen en het beste reinigingsresultaat behalen.

Beste resultaten in minder dan een uur − QuickPowerWash
Met een verjaardag, een borrel of het kerstdiner kan het servies in hoger tempo vies worden dan je lief is. Hoe prettig als jouw vaatwasser na 58 minuten borden, kopjes, glazen en pannen weer schoon én droog aflevert voor de volgende ronde!

Alleen bij Miele: AutoOpen-droging
Aan het einde van het programma gaat de deur van de vaatwasser automatisch open. Zo kan er frisse lucht bij het serviesgoed komen en zal zelfs vaatwerk zoals plastic borden streeploos drogen. Door een speciale luchtcirculatie is uw aanrechtblad beschermd tegen vocht.

Praktisch deursysteem: ComfortClose
Geniet van het bijzonder licht openen en sluiten van de deur. De deur blijft in elke gewenste stand staan.

AEG FFB53610ZW vaatwasser Vrijstaand 13 couverts A+++

AEG FFB53610ZW vaatwasser Vrijstaand 13 couverts A+++

Bekijk de prijs

Deze zuinige, vrijstaande A+++ vaatwasser biedt precies alle comfort die jij nodig hebt. De AEG FFB53610ZW beschikt over een supersnel programma en hij heeft een laag geluidsniveau van slechts 42 dB. Daarbij droogt hij zuinig en snel.

Design en gebruik van de AEG AirDry vaatwasser FFB53610ZW
Deze AEG vaatwasser heeft een strakke, moderne uitstraling en is uitgevoerd in zilver. De AEG FFB53610ZW maakt een geluid van slechts 42 dB, zodat je hem prima in een open keuken kan plaatsen.
Het bedienen van de AEG AirDry vaatwasser FFB53610ZW doe je met de knoppen, terwijl je jouw instellingen afleest op het ingebouwde LED scherm. Met behulp van de startuitstelfunctie kan je jouw gewenste wascyclus met 24 uur uitstellen. Je kan dus precies starten met je vaat wanneer jou dat uitkomt.

Maak kennis met de AEG AirDry technologie
De AirDry technologie draagt eraan bij dat de AEG FFB53610ZW zo energiezuinig is. AirDry houdt in dat de deur van de vaatwasser aan het einde van de wasbeurt automatisch 10 centimeter opent. Je vaat droogt daardoor snel, en op een natuurlijke manier die geen extra energie kost. Wanneer je gaat uitruimen is je vaat lekker droog!

Inruimen en afwassen
In de AEG AirDry vaatwasser FFB53610ZW heb je de ruimte voor 13 couverts, waarmee deze vaatwasser prima in een groter huishouden past. Hij heeft twee lades en het bestek kan je inruimen in de mand. Met de volgende programma’s zorg je voor een schone vaat:

 • AutoSense (45-70 graden)
 • 30 minuten, 60 graden.
 • Eco
 • Glas(45 graden)
 • Intensief (70 graden)

Naast de programma’s kan je kiezen uit 4 verschillende temperatuurinstellingen. Bij elke wasbeurt zorgt het AquaSensor systeem ervoor dat de hoeveelheid water precies is afgestemd op de belading. Waterverspilling is verleden tijd!

Een duurzame motor met betere prestaties
De energie-efficiënte ÖKOInverter-motor in deze vaatwasser is de meest betrouwbare en duurzame ooit. De motor fungeert zonder de gebruikelijke koolborstels waardoor trillingen en slijtage worden verminderd. Betere prestaties met een minimum aan geluid. Bovendien krijg je nu 10 jaar garantie op deze motor bij registratie via AEG.

De AEG AirDry vaatwasser FFB53610ZW helpt bij een drukke dag
De AEG FFB53610ZW heeft precies die programma’s die het jou wat makkelijker maken. Het 30 minutenprogramma past altijd in jouw schema en het glasprogramma is voorzichtig met al je glazen. Met energieklasse A+++ is dit bovendien een prettige vaatwasser voor je energierekening!

Samsung vaatwasser (inbouw) DW60M6050BB/EG

Samsung vaatwasser (inbouw) DW60M6050BB-EG

Bekijk de prijs

Geen frontpaneel meegeleverd – Verborgen bediening Minimale nishoogte 82 cm Maximale nishoogte 86 cm Minimale hoogte keukenpaneel 6,7 cm Maximale hoogte keukenpaneel 7,2 cm Breedte: 59,8 cm Energielabel: A++ Laadvermogen 14 couverts Geluidsniveau: 44 dB } Besteklade

Whirlpool WRIC 3C26 PF – Inbouw Vaatwasser

Whirlpool WRIC 3C26 PF - Inbouw Vaatwasser

Bekijk de prijs

 • Met startuitstel kun je kiezen om een wasprogramma later te laten starten
 • Dankzij de intensieve stand worden ook aangekoekte pannen en ovenschalen schoon
 • Het bovenrek is verstelbaar voor meer ruimte in de onderlade of het bovenrek

AEG FFB63700PM / Vrijstaand

AEG FFB63700PM

Bekijk de prijs

Met behulp van de satellietsproeiarm reinigt deze geavanceerde AEG vaatwasser alle hoeken van de machine. Al die vieze restjes nog wegspoelen hoeft niet meer, daar zorgt deze baanbrekende technologie voor. Met behulp van een goede waterstroom worden zelfs volle ladingen of grote items grondig gereinigd, alle plekken worden goed schoongemaakt. Geen uitzonderingen.

Levert een superieure reiniging met extra zorg en bescherming
Perfect voor al het fijne glaswerk zijn de AEG SoftGrip en SoftSpikes die de glazen vasthouden zodat ze niet beschadigd worden in de machine. Het speciale programma voor glas zorgt voor perfecte afwasresultaten en beschermt tegelijkertijd jouw kostbaarste glas, kristal en porselein.

Natuurlijk droog
De AirDry technologie draagt eraan bij dat deze vaatwasser energiezuinig is. AirDry houdt in dat de deur van de vaatwasser aan het einde van de wasbeurt automatisch 10 centimeter opent. Je vaat droogt daardoor snel en op een natuurlijke manier die geen extra energie kost. Wanneer je gaat uitruimen hoef je dus nooit meer met de theedoek na te drogen.

Bosch SPV4EKX60E – Serie 4 – Inbouw vaatwasser

Bosch SPV4EKX60E - Serie 4 - Inbouw vaatwasser

Bekijk de prijs

Met de Bosch SPV4EKX60E inbouw vaatwasser heb je ruimte tot 9 couverts. De vaatwasser beschikt over onder andere een Intensief, Eco en Stil programma. Op deze programma’s kan je functies gebruiken zoals, EfficiëntDry, IntensiveZone en SpeedPerfect+. Voor nog meer gemak is de vaatwasser ook te verbinden via WiFi met de HomeConnect app. Check via de InfoLight vloerprojectie of het programma nog bezig is en start het programma wanneer jij wilt met de starttijdkeuze.
Voordelen

 • HomeConnect app via WiFi
 • SpeedPerfect+
 • infoLight vloerprojectie

Nadelen

 • Een capaciteit van 9 couverts is niet heel groot

HomeConnect, app op je smartphone
Met de HomeConnect app op je smarthpone kan je veel contact leggen met de vaatwasser op een simpele manier. Ontvang pushberichten als de vaatwasser bijna klaar is of ga nog bewuster om met energie door de FlexStart op de app. Zoek het juiste programma voor je vaat of ontvang een pushbericht als je vaatwastabletten bijna op zijn.

IntensiveZone, grondige reiniging
Bij veel programmas kan deze IntensiveZone functie worden ingeschakeld. Deze functie zorgt ervoor dat pannen en schalen met een verhoogde sproeidruk en temperatuur worden schoongespoeld. Plaats dit in de onderkorf, op deze manier blijft fijner serviesgoed veilig bovenin de korf liggen.

SpeedPerfect Plus, tot drie keer sneller
Was je vaat nog sneller schoon en droog, door het SpeedPerfect Plus programma. De spoeltijd wordt tot 66% verkort en behoud zijn reinigingsprestaties. Dit programma is handig als je snel schoon vaat nodig hebt.

infoLight, projectie op de vloer
Met deze vaatwasser houdt je gemakkelijk het programma bij. Met de infoLight functie wordt er een projectie op de vloer getoond. Er wordt een blauw licht geprojecteert als het gekozen programma loopt en stopt wanneer het klaar is.

RackMatic
Verstel de bovenkorf door RackMatic met een speciale hendel. Deze hendel kan je indrukken, waardoor de bovenkorf te verstellen is. Mogelijk in drie standen. Op deze manier heb je weer meer ruimte voor grotere pannen of schalen.

Starten op elk gewenst moment
Wil je later de vaatwasser starten? Dan is dat mogelijk door de starttijdkeuze. Via deze functie kan je een programma vooruit programmeren en op elk gewenst moment laten starten. Ook bijvoorbeeld onder werktijd of s’ nachts.

AquaSensor, bespaar water en energie
Door de AquaSensor wordt het spoelwatervolume geoptimaliseerd. Vaat wat erg vuil is wordt eerst goed afgespoeld en wordt het aantal spoelgangen op de vervuilingsgraad afgestemd.

Indesit DBC 3C24 AC X – Inbouwvaatwasser

Indesit DBC 3C24 AC X - Inbouwvaatwasser

Bekijk de prijs

Deze inbouw vaatwasser met front paneel heeft de volgende kenmerken: Standaard maat vaatwasser met opvallend veel bestek capaciteit. Energie-efficiëntieklasse A ++ voor een lager energieverbruik. Aanzienlijke vermindering van het waterverbruik. RVS kleur.
Besteklade en bestekkorf om voor maximaal comfort.

Innovatieve technologie zorgt voor een perfect stille werking voor absolute discretie.

Semi Besteklade
De bovenkorf is voorzien van een uittrekbare bak die gebruikt kan worden om klein serviesgoed en bestek op te plaatsen. Plaats voor een optimale afwas geen grote vaat direct onder de bak. Het dienblad is afneembaar.

Auto-deur : Deur opent vanzelf voor een natuurlijke en extra droge resultaat
“Dankzij het nieuwe temperatuurregelalgoritme gaat de deur van de vaatwasser automatisch bij 10 ° open aan het einde van de cyclus. Stoom ontsnapt veilig en je vaat droogt op natuurlijke wijze. Dit verbetert de droogprestaties met 25% *. * Vergeleken met een statisch droogsysteem”

Snel en schoon
“Een snel wasprogramma voor onberispelijke resultaten in slechts 28 minuten! In het dagelijks leven telt elke minuut. Daarom is de nieuwe Indesit-vaatwasser ontworpen om in een recordtijd de reinigingskwaliteit te bieden die elk gezin verdient.”

Push & Go
Een enkele druk op de Push & Go-knop start een 85 minuten durende was- en droogcyclus voor de dagelijkse vaat.

Extra Programma
Het eXtra-programma is ontworpen om zelfs volumineus vaatwerk (lekbakken, afzuigkappen, enz.) In recordtijd af te wassen. Haal gewoon het bovenrek uit de vaatwasser en selecteer het eXtra-programma.

Startuitstel
Met deze optie kan de vaatwasser na 1 tot 24 uur worden gestart om te profiteren van daluren. Laad uw vaat en afwasmiddel vol en laat uw vaatwasser de rest doen!

eXtra Hygiëne
Deze cyclus is speciaal ontworpen om vaatwerk te desinfecteren, zelfs die van kinderen, en elimineert bacteriën dankzij een hoge wastemperatuur (72 ° C).

100% roestvrij staal
Om de was- en droogprestaties te optimaliseren en de lange levensduur van uw vaatwasser te garanderen, zijn de kuip en filters volledig gemaakt van roestvrij staal.

Miele G 5222 SC brws – Vrijstaande vaatwasser

Miele G 5222 SC brws - Vrijstaande vaatwasser

Bekijk de prijs

De nieuwe Miele G 7100 SC in briljantwit heeft ruimte voor 14 couverts, zodat je zelfs na een driegangendiner voor 14 personen al het servies in de vaatwasser kan reinigen. De vaatwasser heeft energielabel A+++-10% en verbruikt jaarlijks slechts 213 kWh. Daarnaast is deze vrijstaande vaatwasser voorzien van een nieuwe, flexibele rekindeling, daardoor je nu ook makkelijk al je kleine en grote kookgerei in kwijt kan.

Alleen bij Miele: 3D-MultiFlex-lade
Maximale flexibiliteit en ontspannen uitruimen: door geraffineerde instelmogelijkheden passen ook kleine serviesdelen.

Alleen bij Miele: EcoPower-Technologie
In het ECO-programma wordt het waterverbruik teruggebracht tot 8,9 liter. Dit vereist ook minder energie om op te warmen – en je profiteert van een energiezuinige vaatwasser. De waterbesparing wordt mogelijk gemaakt door een intelligent ontworpen instroomsysteem en een nieuw, zeer efficiënt filtersysteem. Een extra isolatie vermindert warmteverlies en dus de energie die nodig is om het water te verwarmen.

FlexLine rekuitvoering
Intelligente rekuitvoering voor alle serviessoorten.
Flexibiliteit schept comfort: eenvoudig instellen, flexibel plaatsen en het beste reinigingsresultaat behalen.

Beste resultaten in minder dan een uur − QuickPowerWash
Met een verjaardag, een borrel of het kerstdiner kan het servies in hoger tempo vies worden dan je lief is. Hoe prettig als jouw vaatwasser na 58 minuten borden, kopjes, glazen en pannen weer schoon én droog aflevert voor de volgende ronde!

Alleen bij Miele: AutoOpen-droging
Aan het einde van het programma gaat de deur van de vaatwasser automatisch open. Zo kan er frisse lucht bij het serviesgoed komen en zal zelfs vaatwerk zoals plastic borden streeploos drogen. Door een speciale luchtcirculatie is uw aanrechtblad beschermd tegen vocht.

Praktisch deursysteem: ComfortClose
Geniet van het bijzonder licht openen en sluiten van de deur. De deur blijft in elke gewenste stand staan.

Bosch SMV24AX00E – Volledig geïntegreerde vaatwasser

Bosch SMV24AX00E - Volledig geïntegreerde vaatwasser

Bekijk de prijs

 • 4 programma’s: Intensief 70 °C, 1-uur 65 °C, Eco 50 °C en voorspoelen
 • 3 temperaturen
 • Dosseringsassistent
 • EcoSilence Drive: meest energiezuinige en stille motortechnologie
 • Aquasensor
 • Beladingssensor
 • Afwasmiddelherkenning
 • Glasbescherming technologie
 • Kunststof bodem
 • Akoestische signaal aan het einde van het programma
 • infoLight op de vloer
 • Zout en glansspoelmiddel indicator

Vaatwasser merken

Er zijn vele merken vaatwassers op de markt. Van AEG tot Siemens, uit Azië of Europa. De keuze is niet bepaald gemakkelijk. Maar achter deze merken zitten vaak dezelfde fabrikanten die soortgelijke apparatuur aanbieden. Het bekendste voorbeeld zijn waarschijnlijk de merken Bosch en Siemens, waarvan de vaatwassers vaak identiek van constructie zijn en worden geproduceerd door dezelfde fabrikant, BSH Hausgeräte GmbH. Maar hoeveel van jullie weten eigenlijk dat ze ook het merk Neff verkopen?

De meeste merken vaatwassers hebben verschillende zwaartepunten en zijn gericht op verschillende doelgroepen. Terwijl de ene consument eerder op zoek is naar een vaatwasser van zeer hoge kwaliteit met veel gemak en mogelijkheden, die meestal wordt aangeboden door merken als Miele, zijn anderen eerder op zoek naar een betaalbaar klein apparaat, dat meestal wordt aangeboden door minder bekende merken. Welke punten voor u bijzonder belangrijk zijn bij de aankoop van een nieuwe vaatwasser is vaak van invloed op welk merk voor u in aanmerking komt. In ons overzicht presenteren wij de verschillende merken vaatwassers en hun modellen. Naast bekende merken als Miele en Siemens vindt u ook kleinere, zoals Klarstein of Neff, die ondanks hun lage prijs de aandacht trekken met interessante functies.

Vaatwasmachine merken in een oogopslag

AEG Vaatwasser

AEG is nog steeds een van de meest populaire merken van huishoudelijke apparatuur. Dit geldt ook voor vaatwassers die …

Bauknecht Vaatwasser

Inmiddels is Bauknecht een merk van de Whirlpool Corporation.

Bomann Vaatwasser

Bomann heeft een uitgebreid assortiment huishoudelijke apparaten en is nu onderdeel van de Clatronic Group.

Exquisit Vaatwasser

Onder de merknaam Exquisit, GGV Handelsgesellschaft mbH & Co. KG verkoopt veel apparaten uit de witgoedsector.

Grundig Vaatwassers

Net als Beko behoort het merk Grundig nu tot de Turkse Arçelik Groep.

Klarstein Vaatwassers

Het merk Klarstein staat voor innovatieve en hoogwaardige moderne woonproducten, ontworpen in Berlijn.

Miele Vaatwassers

Het vaatwasmachinemerk Miele staat al vele jaren bekend om kwalitatief hoogwaardige modellen met een lange levensduur.

Samsung Vaatwasser

Samsung heeft altijd geschitterd met hoogwaardig design en technisch innovatieve ideeën. Dit geldt ook voor vaatwassers, die …

Siemens Vaatwassers

Huishoudelijke apparaten van Siemens zijn steeds weer terug te vinden in de bestsellerlijsten van online winkels en in de testwinnaars van testmagazines.

Amica vaatwassers

Amica zal goed bekend zijn, vooral bij Oost-Duitse consumenten. De Poolse fabrikant van huishoudelijke apparaten is…

Beko Vaatwasser

Zoals bij de meeste huishoudtoestellen hebben Beko vaatwassers over het algemeen een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Bosch Vaatwassers

Bosch vaatwassers staan voor solide kwaliteit met geavanceerde functies.

Gorenje vaatwassers

Gorenje richt zich vaak alleen op de belangrijkste kenmerken, waardoor ze hun modellen tegen een iets lagere prijs kunnen aanbieden …

Medion Vaatwasser

Medion verkoopt nu meer dan alleen computers en accessoires. Ook huishoudelijke apparaten behoren tot de portefeuille van de in Essen gevestigde onderneming.

Neff vaatwassers

De fabrikant van huishoudelijke inbouwapparatuur maakt nu deel uit van BSH Hausgeräte GmbH, die ook merken als Siemens en Bosch verkoopt.

Sharp Vaatwassers

Het Japanse elektronicaconcern Sharp vervaardigt ook huishoudelijke apparaten zoals vaatwasmachines.

Soorten Vaatwassers

Denkt u dat er maar één type vaatwasser op de markt is? Denk nog eens na. Hoewel standaard inbouwvaatwassers verreweg de meest voorkomende zijn, hebt u nog een paar andere opties als het gaat om het kiezen van de juiste vaatwasser voor uw huis. Deze alternatieven omvatten vaatwasmachineladen en draagbare vaatwasmachines.

Inbouw-vaatwassers

Als u aan een vaatwasser denkt, denkt u waarschijnlijk aan een standaard inbouwmodel. Deze vaatwassers worden onder uw aanrecht geplaatst en bieden de perfecte combinatie van gemak en stijl. Tegenwoordig zijn roestvrijstalen vaatwassers de best verkochte op de markt. Het is ook gebruikelijk om naadloze, inbouw vaatwassers te zien in moderne omgevingen.

Hoewel de meeste standaardmodellen 24 inch breed zijn, bieden sommige fabrikanten ook kleine vaatwassers aan met een breedte van 18 inch, zodat ze ook in kleine keukens of barruimtes passen.

Als uw aanrecht niet op standaard hoogte is, kunt u beter een iets kortere vaatwasser kiezen. Deze modellen zijn meestal een centimeter korter dan hun neven van standaardformaat.

Inbouw-vaatwassers

Lade Vaatwasser

Nooit gehoord van een lade vaatwasser? Dat komt omdat ze veel moeilijker te krijgen zijn dan ingebouwde vaatwassers. Slechts één fabrikant, Fisher Paykel, maakt momenteel vaatwasmachineladen. Deze kleine, discrete apparaten schuiven onder uw aanrecht uit en zijn verkrijgbaar met enkele of dubbele lade.

Vaatwassers met enkele of dubbele lade

Draagbare vaatwasmachines

Hoewel ze in de meeste huizen vrij zeldzaam zijn, zijn draagbare vaatwassers perfect voor kleine appartementen en zelfs campers. Deze toestellen kunnen gemakkelijk in uw huis worden verplaatst en vereisen geen aparte leidingen om te werken.

Sommige modellen kunnen op uw aanrecht worden geplaatst, terwijl andere voor het gemak kunnen worden rondgereden. Net als standaard vaatwassers zijn er draagbare modellen in zowel 18 als 24 inch uitvoering.

Draagbare vaatwassers Types

Factoren die u moet kennen bij de aankoop van een afwasmachine

Zoals bij elk product zijn er bepaalde factoren waarmee iedereen rekening moet houden bij de aankoop van een vaatwasser. Laten we het eerst eens over de prestaties hebben.

Wassen en drogen

Je raadt het al. Een afwasmachine moet doeltreffend afwassen en uw vaat drogen zodat u hem kunt opruimen. Laten we eerlijk zijn, een mooie vaatwasser met de laatste technische snufjes betekent niet veel als hij de vaat niet schoon krijgt.

Als het op wassen aankomt, is het van vitaal belang om voldoende wascycli en opties te hebben voor alle soorten vuil en vuilniveaus. Een snelle wascyclus is een uitstekend voordeel, vooral omdat de meeste energiezuinige cycli tegenwoordig wel twee uur kunnen duren. Sensor Wash is ook een groot pluspunt, omdat het de mogelijkheid biedt de wasduur automatisch aan te passen op basis van de hoeveelheid vuil en het aantal vaat. U zult ook een afwasmachine willen kiezen met kwaliteitsproeiers en sproeivoorzieningen om een goede verzorging te garanderen.

Ondertussen is doeltreffend drogen net zo belangrijk. Er zijn twee hoofddroogtechnieken die vaatwasmachines gebruiken. De eerste gebruikt een verwarmingselement om het vocht op de schotels te verhitten en te verdampen. Deze methode heeft twee grote nadelen: gesmolten plastic en aangebakken etensresten (als de machine er niet in slaagt etensresten te reinigen). De tweede, en meest doeltreffende, droogmethode is condensatiedrogen. Deze methode koelt de roestvrij stalen wanden rond het vaatwerk af, zodat het vocht van het vaatwerk wordt weggetrokken en op de wanden terechtkomt. Europese fabrikanten zoals Bosch en Miele hebben deze techniek geperfectioneerd.

Andere handige droogfuncties zijn de automatisch openende deuren (die al enkele jaren door Miele worden gebruikt) aan het einde van elke cyclus en geïntegreerde ventilatoren die helpen vocht te verminderen na de cyclus.

Onlangs heeft Bosch twee productlijnen uitgebracht die het volgende omvatten:

 1. AutoAir Dry opent de deur van de vaatwasser wanneer de cyclus is voltooid om het drogen te verbeteren.
 2. CrystalDry die een laatste, zachte warmtecyclus introduceert om al het resterende vocht uit de kuip te verwijderen.

Rust

Zoals we al zeiden, hebben moderne vaatwassers langere wascycli. Dit komt vooral omdat volgens de Energy Star-systeemnormen minder water en energie nodig is. Met al die extra wasuren willen we geen opdringerig machinegeluid tijdens het eten. Bijgevolg is het geluidsniveau een essentiële overweging voor uw comfort.

Tegenwoordig varieert het geluidsniveau van vaatwassers van 38 dB tot iets meer dan 60 dB. Denk eraan, alles onder de 50 dB is goed en onder de 45 dB is super. dB is trouwens een afkorting voor decibel – een meeteenheid voor het geluidsniveau. Een fluistering is bijvoorbeeld ongeveer 30 dB, een bibliotheek is 40 dB, licht verkeerslawaai is 50 dB, en een gewoon gesprek heeft een maximum van ongeveer 60 dB.

Bekijk voor meer informatie onze uitgebreide gids over de stilste vaatwassers, inclusief onze hoorbare testresultaten uit de praktijk.

Onze exclusieve videoreview van Quietes-vaatwassers met hoorbare vergelijkingen

Ontwerp

In de eerste plaats zijn de inrichting van de afwasmachine en de flexibiliteit ervan uiterst belangrijk. Voorzieningen zoals derde rekken maken het wassen gemakkelijker en doeltreffender. Derde rekken bieden meer mogelijkheden voor uw waardevolle zilverwerk en maken ruimte vrij voor meer vaatwerk in het onderste rek. Beweegbare tanden, flesgeleiders, siliconen bevestigingen voor wijnglazen en in hoogte verstelbare rekken bieden u zinvol gemak bij het in- en uitladen.

Vaatwasser 3e rek opties

Inklapbare tanden, in hoogte verstelbare rekken met soepele beweging en goed geplaatste zilverwerksproeiers zijn allemaal nuttige functies die het wassen en opbergen van zilverwerk veel gemakkelijker maken. Vergeet niet dat een roestvrij stalen kuip, met een langere levensduur en een betere geluidsisolatie, een veel betere keuze is dan een plastic kuip.

Tenslotte wil je ook aan de buitenkant een mooie machine hebben. Fabrikanten produceren nu een breed scala van visuele ontwerpen en afwerkingen, van klassiek en zwart roestvrij staal tot vingerafdrukbestendige ontwerpen en alles daartussenin.

Vaatwasrekjes zijn nu verstelbaar

Betrouwbaarheid

Een mooie en krachtige vaatwasser is zinloos als hij al maanden na aankomst in uw huis stuk gaat. Daarom is betrouwbaarheid zo belangrijk.

Het is belangrijk te bedenken dat niet alle merken een vlekkeloze staat van dienst hebben, zelfs niet van model tot model.

Enkele van de meest betrouwbare merken zijn Miele, Bosch, en Whirlpool. U kunt er bijna altijd op rekenen dat deze fabrikanten een product leveren dat nog vele jaren in uw keuken zal meegaan.

Vaatwassers in het nieuws

Deze rubriek wordt regelmatig door onze medewerkers bijgewerkt met het laatste nieuws uit de sector over vaatwassers.

 • We hebben goed nieuws als u ongeduldig wordt van uw vaatwasser cyclus die twee uur duurt. Volgens het Department of Energy (DOE) heeft de recente opkomst van energie- en waterzuinige vaatwassers het schoonmaakregime van de meeste huishoudens veranderd. Door de invoering van deze vaatwassers zijn veel mensen gedwongen hun vaat met de hand voor te wassen en meer dan één snelle cyclus te gebruiken om hun vuile vaat schoon te krijgen. Als gevolg daarvan werden de door moderne vaatwassers behaalde efficiëntieverbeteringen op het gebied van energie- en waterverbruik tenietgedaan door een verandering in het consumentengedrag. Daarom vraagt het DOE aan de fabrikanten om met een normale cyclus te komen, die het reinigen en drogen in minder dan een uur kan afronden. De fabrikanten hebben deze suggestie omarmd, en wij verwachten dat vele fabrikanten in de komende maanden een nieuwe reeks producten zullen uitbrengen.
 • Naast de voorschriften inzake energie- en waterefficiëntie kunnen fabrikanten van vaatwassers ook een sanitaire certificatie aanvragen bij de National Sanitation Foundation (NSF). Deze certificering wordt steeds belangrijker in de wereld van vandaag, en is vooral belangrijk voor ouders van jonge kinderen die vaak flessen moeten schoonmaken. Om gecertificeerd te worden volgens NSF/ANSI-norm 184 moet de ontsmettingscyclus van afwasmachines voor huishoudelijk gebruik “minimaal 99,999% of 5-log vermindering van bacteriën bereiken” en “een laatste spoeltemperatuur van 150ºF bereiken”.
 • Bosch, marktleider in de sector, heeft een nieuwe lijn met geavanceerde droogtechnologieën uitgebracht, namelijk AutoAir Dry en CrystalDry. Deze langverwachte vaatwassers zijn een opwindende innovatie in vaatwasserdesign. We hebben de prestaties van deze nieuwe Bosch vaatwassermodellen bij onze klanten in de praktijk nauwlettend in de gaten gehouden. Op basis van onze enquêtes zijn de nieuwe Bosch vaatwassers absoluut de beste in hun klasse. Daarom hebben wij onze ranglijst in dit artikel bijgewerkt met de nieuwste line-up.

Eindoordeel

Een vaatwasser is een persoonlijk apparaat, en u zult een keuze willen maken die past bij uw unieke behoeften. In deze top vijf van vaatwassers streven we naar kwaliteit en een modern ontwerp dat een breed scala aan voorkeuren zal aanspreken.

Wij zijn ons bewust van het feit dat veel merken het moeilijk hebben om de toegenomen vraag naar toestellen bij te houden. Als u een van onze aanbevelingen niet op voorraad vindt, kunt u de prijs en de kenmerken als maatstaf gebruiken. Op deze manier kunt u effectief een ander model vaatwasser vergelijken, vooral van dezelfde fabrikant.

FAQs

Hoe goed doen Bosch vaatwassers het in vergelijking met merken zoals Miele, KitchenAid, Whirlpool, Samsung of LG?

Al deze merken worden over het algemeen als respectabel en betrouwbaar beschouwd. Binnen elk merk vindt u echter tot 120 vaatwassers. Daarom is het moeilijk een appels met appels te vergelijken. Het goede nieuws is dat we elk merk in detail hebben bekeken. U vindt onze reviews, koopgidsen en meer op onze hub voor vaatwassers. Wij werken deze pagina regelmatig bij om nieuwe producten, bevindingen en feedback van onze klanten toe te voegen.

Lees ook:

Table of Contents

Recent Posts