Beste Amerikaanse koelkast online kopen en aanbieding


Als je een heleboel ruimte in je keuken hebt en een groot gezin te voeden, dan is een Amerikaanse koelkast met vriesvak een geweldige aankoop. Maar het juiste model kan lastig zijn, want veel modellen zijn voorzien van jargon-zware specs lijsten en kunnen gemakkelijk worden verward met hun Franse stijl equivalenten.
amerikaanse koelkast
De term Amerikaanse stijl verwijst naar een grote koelkast met een dubbele breedte en twee deuren. Een koel-vriescombinatie in Franse stijl is vergelijkbaar, maar heeft twee of drie grote diepvriesladen onder de hoofdingangen.

Beide typen koel-vriescombinaties worden vaak geleverd met handige extra’s, zoals een ijsmachine of een waterdispenser. Dankzij het werk van Samsung zijn er zelfs slimme functies, zoals interne webcams, waarmee u snel en eenvoudig de inhoud van uw koelkast kunt controleren terwijl u door de gangpaden van de supermarkt loopt.

Alle modellen in deze roundup zijn door ons toegewijde testteam op de proef gesteld. We bewaken de temperatuur in elk gedeelte van een koelkast met vriesvak en gaan zelfs zover dat we het totale stroomverbruik en het geluidsniveau bijhouden. We stoppen ook veel voedsel in de koelkast om ervoor te zorgen dat elke machine een echt feestmaal lekker vers kan houden.

Wat zijn Amerikaanse koelkasten ?

Het is geen geheim dat Amerikanen hun eten lekker vinden. Daarom, als ze gaan winkelen, hebben ze niet alleen maar een voorraad van een vieze draagtas, maar kopen ze ook genoeg om een 4×4 te vullen. Gezien het feit dat zo veel Amerikaanse producten in grote hoeveelheden worden verkocht – ijs, bijvoorbeeld, is verkrijgbaar per gallon – hebben ze ergens nodig om het te zetten en een garderobe-achtige, twee-toegang all-in-one koelkast/vriezer is de enige stijl van de koelkast die groot genoeg is om het allemaal op te slaan.
koelkast dubbele deur
De meeste modellen in Amerikaanse stijl hebben lange kastachtige deuren met de koelkast meestal aan de rechterkant en de vriezer aan de linkerkant; in de VS worden ze normaal gesproken omschreven als ‘side by side’. Sommige modellen zijn echter uitgerust met twee deuren boven en een uittrekbare diepvrieslade of twee onder. Deze staan bekend als Franse stijl of, om het nog verwarrender te maken, Amerikaanse stijl Franse deur.

Het belangrijkste probleem (in ieder geval hier in het Verenigd Koninkrijk) is dat Amerikaanse stijl koel-vriescombinaties extreem breed zijn – gemiddeld zo’n 85 cm tegen de gebruikelijke 60 cm breedte die de meesten van ons kennen – en meestal ook nog eens bloederig duur zijn (gemiddeld meer dan een grand).

Toch is de koelkast in Amerikaanse stijl, als het gaat om praktische zaken, opbergruimte en keukenknuffels, de monarch van het huishoudelijke witgoed en een van de beste manieren om uw gasten te vertellen dat u echt geladen bent en dat uw keuken veel groter is dan die van hen.
side by side koelkast
De Amerikaanse koelkast-vriezers maken gebruik van dezelfde technologie op basis van een compressor als de modellen met normale afmetingen, maar in de meeste gevallen zijn ze ook voorzien van een reeks andere slimme technieken zoals volledige luchtcirculatie om de opbouw van vorst te voorkomen en een mooie 0˚ fruit- en groentenlade voor een optimale, langdurige versheid.

Ze zijn ook vaak voorzien van ijsblokjesdispensers, gekoelde drankautomaten en andere leuke gimmickry.

Recent Posts