Beste Amerikaanse koelkast online kopen en aanbieding

De koelkast blijft een van de sterren van de moderne keuken. Als bewijs is de verkoop van dit grote apparaat met meer dan 31% gestegen ten opzichte van 2020, met inbegrip van Amerikaanse koelkasten. Deze laatste wordt bijzonder gewaardeerd voor het grote opslagvolume dat hij biedt, zijn zuinigheid en zijn veelzijdigheid. Wil je er een kopen? Vind uw ideale Amerikaanse koelkast door onze volledige vergelijking te bekijken.
amerikaanse koelkast
De term Amerikaanse stijl verwijst naar een grote koelkast met een dubbele breedte en twee deuren. Een koel-vriescombinatie in Franse stijl is vergelijkbaar, maar heeft twee of drie grote diepvriesladen onder de hoofdingangen.

Beide typen koel-vriescombinaties worden vaak geleverd met handige extra’s, zoals een ijsmachine of een waterdispenser. Dankzij het werk van Samsung zijn er zelfs slimme functies, zoals interne webcams, waarmee u snel en eenvoudig de inhoud van uw koelkast kunt controleren terwijl u door de gangpaden van de supermarkt loopt.

Alle modellen in deze roundup zijn door ons toegewijde testteam op de proef gesteld. We bewaken de temperatuur in elk gedeelte van een koelkast met vriesvak en gaan zelfs zover dat we het totale stroomverbruik en het geluidsniveau bijhouden. We stoppen ook veel voedsel in de koelkast om ervoor te zorgen dat elke machine een echt feestmaal lekker vers kan houden.

Gerelateerd: Beste koelkast online kopen, review en aanbieding. Koelkasten bestellen

Beste Amerikaanse koelkast kopen overzicht

LG GSS6676SC

De beste Amerikaanse koelkast in 2022
Deze Amerikaanse koelkast van de A++ klasse biedt u 601 liter aan opslagruimte. Gemaakt van roestvrij staal, het is een volledig No Frost model.
LG GSS6676SC

Bekijk de dagprijs

Met een totaal nuttig volume van 601 liter, waarvan 405 voor de koelkast en 196 voor de vriezer, beschikt u over een ruim en zuinig model. Voor zijn capaciteit bedraagt het jaarlijkse elektriciteitsverbruik slechts 376 kWh. Dit is een No Frost koelkast, wat betekent dat hij de vorming van vorst automatisch blokkeert. Dit betekent dat u uw koelkast niet regelmatig hoeft te ontdooien, in tegenstelling tot koelkasten die op statische koeling werken.

Het apparaat heeft een automatische ijsmaker, een afzonderlijke temperatuurregeling, een waterdispenser en een bedieningsscherm. Om de opgeslagen levensmiddelen goed te kunnen ordenen, staan er 9 roosters, 9 laden en 4 legplanken tot uw beschikking. De fabrikant geeft 2 jaar garantie op dit toestel.

Amerikaanse koelkast – CHiQ FSS559NEI42D

De beste instapmodel Amerikaanse koelkast
Trakteer uzelf op deze ruime, zuinige en stille Amerikaanse koelkast. De CHiQ FSS559NEI42D heeft een totale capaciteit van 559 liter en een jaarlijks elektriciteitsverbruik van 362 kWh.
CHiQ FSS559NEI42D

Bekijk de dagprijs

Geniet van een koelkast met hoge prestaties die ook nog eens een A++ energieklasse heeft. Met een koelcapaciteit van 356 L en een vriescapaciteit van 203 L bedraagt het geluidsniveau 42 dB, dankzij de stille Inverter Utra-technologie. Het is een volledig No Frost-model dat bescherming biedt tegen hinderlijk ontdooien en ervoor zorgt dat voedsel veel langer vers blijft.

Deze Side-By-Side koelkast heeft een waterdispenser, LED touch screen, 4 glazen leggers, 7 deurvakken, 2 groentelades en 2 vrieslades. Dit geeft u veel ruimte om uw voedselopslag te regelen en het vers te houden.

Samsung RF65A977FSR Familie Hub

De beste topklasse Amerikaanse koelkast
Met zijn neutrale kleur en sobere vormgeving past deze Amerikaanse koelkast perfect in uw keukeninrichting. Hij onderscheidt zich van de concurrentie door zijn aangesloten aanraakscherm, waardoor hij veel gebruiksvriendelijker is.
Samsung RF65A977FSR

Bekijk de dagprijs

De Samsung RF65A977FSR Family Hub is ontworpen voor alle zichzelf respecterende verbonden huizen. Dankzij de connectiviteitstechnologie kunt u de inhoud van uw toestel op elk moment van de dag bekijken, waar u ook bent. Hij is ook voorzien van Triple Cooling of Fan Cooled Plus technologie. Deze technologie heeft 3 compartimenten, elk met een eigen koelsysteem. Het resultaat? De temperatuur wordt individueel geregeld. Zelfs de meest gevoelige voedingsmiddelen zullen baat hebben bij een optimale bewaring.

De optie Chef-modus zorgt voor een stabiele en altijd aangepaste binnentemperatuur. Het helpt de smaak, kwaliteit en textuur van uw voedsel te bewaren. Een compartiment, dat oordeelkundig in het onderste gedeelte van het toestel is aangebracht, kan zowel de rol van een koelkast als van een vriezer vervullen. Bovendien heeft de Samsung RF65A977FSR Family Hub tot 5 bedrijfsmodi met temperatuurinstellingen van 5°C tot -23°C. En als u een fervent milieuactivist bent, zal dit model u helpen uw plasticverbruik te verminderen. Hij wordt geleverd met een verswaterdispenser en een zelfvullende karaf.

Whirlpool WQ9E1L

Een zeer stille Amerikaanse koelkast
Wilt u een ruime, zuinige en vooral stille Amerikaanse koelkast? Kies de WQ9E1L van Whirlpool.
Whirlpool WQ9E1L

Bekijk de dagprijs

Trakteer uzelf op een krachtige Amerikaanse koelkast met een totale inhoud van 591 liter. Dit is een volledig No Frost model met de automatische ontdooifunctie. Het toestel is uitgerust met een hoogwaardige LED-binnenverlichting. U zult ook genieten van de verstelbare poten en de geïntegreerde handgrepen op de koelkast.

Deze koelkast wordt geleverd met 3 verstelbare glazen leggers. Hij heeft ook 2 groenteladen en 2 deurbakken. Zijn belangrijkste voordeel is zijn geluidsniveau van 37 dB, wat hem tot een van de stilste koelkasten in deze productreeks maakt.

Hisense RS694N4BCF

Een alternatief voor het middensegment
Heeft u een gezin van minstens 4 personen? Dan is deze Amerikaanse koelkast precies wat je nodig hebt. Met een totaal volume van 560 L zal hij u ook verleiden met zijn elegant design en zijn verschillende geavanceerde technologieën.
Hisense RS694N4BCF

Bekijk de dagprijs

De Hisense RS694N4BCF heeft een compartiment van 369 L voor koelen en nog eens 191 L voor vriezen. Dit geeft een totaal volume van 560 liter, wat genoeg is voor een gezin van vier of meer. Het apparaat werkt op koeling met behulp van een ventilator. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over ontdooien. De Multi Air Flow-technologie verdeelt de koude lucht gelijkmatig, zodat elk niveau ervan kan profiteren.

Het koelgedeelte van de Amerikaanse koelkast is uitgerust met 5 glazen leggers en 2 groenteladen. Het vriesgedeelte heeft 5 schappen en 2 laden. Al deze accessoires maken het opbergen gemakkelijker en zorgen voor een slim organisatiesysteem. Bovendien is dit model zeer voordelig, omdat het wordt geleverd met een water-, ijs- en crushed ijsdispenser op een tank. Er is geen watertoevoer nodig. Dus u bent vrij om het te plaatsen waar u maar wilt.

Samsung RS68A8830S9

De beste invriescapaciteit
Een geluidsniveau van slechts 36 dB, een ventilatorgekoelde koelkast van 409 L, een automatisch ontdooide diepvriezer van 225 L, een omschakelbare zone, een Chef Mode-functie, een water-, ijsblokjes- en crushed ijsdispenser… Kortom, met zo’n model zult u zeker door velen benijd worden!
Samsung RS68A8830S9

Bekijk de dagprijs

Dit is een Amerikaanse side-by-side koelkast die in staat is de temperatuur op een constant niveau te houden. Dankzij de Twin Cooling technologie blijft de vochtigheidsgraad steeds perfect. Het heeft de bijzonderheid dat het de twee delen van het toestel onafhankelijk van elkaar beheert. Bovendien heeft de Samsung RS68A8830S9 3 soorten dispensers, waaronder de waterdispenser, de ijsdispenser en, last but not least, de crushed ice dispenser. U zult ook onder de indruk zijn van de ombouwbare zone en de talrijke accessoires (9 legplanken, groentelade en 5 legplanken).

De Samsung RS68A8830S9 Amerikaanse koelkast past gemakkelijk in elke keukenstijl dankzij de vloeiende en ultramoderne lijnen. Hij is voorzien van No Frost technologie, die een optimale circulatie van koude en droge lucht binnenin garandeert. Het fenomeen van vorst is niet meer aanwezig, zodat minder tijd aan onderhoud hoeft te worden besteed. Alle soorten voedsel kunnen op de planken worden bewaard. Zij zullen profiteren van de Chef Mode-technologie die hun smaak, textuur en aard zal bewaren.

LG GSJ361DIDV

Amerikaanse koel vriescombinaties
LG GSJ361DIDV - Door-in-Door

Bekijk de dagprijs

De LG GSJ361DIDV – Amerikaanse koelkast is een prachtige Amerikaanse koelkast die niet op de waterleiding aangesloten hoeft te worden. Ideaal! Deze Amerikaanse koelkast is 91.2 cm breed en valt in de energieklasse A+. Het koelgedeelte is 394 liter groot, en het diepvriesgedeelte 197 liter.

Inventum SKV1782BI

kleine amerikaanse koelkast
Inventum SKV1782BI

Bekijk de dagprijs

De Inventum Amerikaanse koelkast SKV1782BI heeft een totale netto inhoud van 516 liter. Het is een koelkast met energieklasse F. Het 4 sterren No-Frost vriesgedeelte met een netto inhoud van 182 liter, heeft een invriesvermogen van 12 kg/24u. Verder is de koelkast voorzien van energiezuinige led-verlichting, zowel in het koelgedeelte als in het vriesgedeelte. De koelkast heeft vier draagplateaus in het koelgedeelte en drie in het vriesgedeelte met onderin twee transparante groentelades. Met de handige deurvakken in beide deuren berg je al je etenswaren netjes op.

Samsung RS66A8101B1

amerikaanse koelkast a++
Samsung RS66A8101B1

Bekijk de dagprijs

De Samsung RS66A8101B1/EF Amerikaanse koelkast beschikt over een ruimte van 641 liter dankzij SpaceMax, wat goed is voor bijna drie volle boodschappenwagens. Voor de koelruimte en vriesruimte zijn er aparte koelsystemen voor het bereiken van de optimale temperatuur en kan je producten sneller op temperatuur brengen door middel van de PowerCooling/Freezing functie. Heb je meer koelruimte nodig? stel dan de vriezer in als koelruimte via het Smart Conversion systeem. Ontdooien is bijna nooit meer nodig, vanwege het No Frost systeem.

Beko GNO4031GS

amerikaanse koelkast 4 deurs
Beko GNO4031GS

Bekijk de dagprijs

De Beko GNO4031GS is een grote amerikaanse coolkast met een stark design, 4 deuren en eendigitale display in de deur die de actuele status van de koelkast weergeeft. Deze koelkast heeft een netto inhoud van 472 liter, waar je een aardige voorraad in kwijt kan. Zo hoef je niet elke dag boodschappen te doen. Daarnaast is deze voorzien van een No-Frost systeem. Dus je hoeft nooit meer je vriezer te ontdooien.

Inventum SKV0178B

Inventum SKV0178B - Amerikaanse koelkast - Zwart

Bekijk de dagprijs

De vrijstaande Inventum Amerikaanse koelkast SKV0178B heeft een totale netto inhoud van 532 liter. De vrijstaande Inventum SKV0178B is een zuinige Amerikaanse koelkast met energieklasse F. Het 4 sterren No-Frost vriesgedeelte van de Inventum Amerikaanse koelkast SKV0178B komt met een netto inhoud van 197 liter en heeft een invriesvermogen van 10 kg/24u. Verder is de Inventum Amerikaanse koelkast SKV0178B voorzien van energiezuinige LED verlichting, zowel in het koelgedeelte als in het vriesgedeelte.

De vrijstaande Inventum Amerikaanse koelkast SKV0178B heeft vier draagplateaus met onderin twee transparante groentelades. Maak snel en handig ijsblokjes met de Ice-Twister die de Inventum Amerikaanse koelkast SKV0178B met zich meebrengt. Met de handige deurvakken in beide deuren berg je in de Inventum Amerikaanse koelkast SKV0178B al je etenswaren netjes op. Deze onderdelen zijn eenvoudig te verwijderen, zodat je deze goed kunt schoonmaken.

 • Energieklasse F
 • Totale netto inhoud 532 liter
 • Geluidsniveau 41 dB
 • No frost
 • Digitale thermostaat

Hisense RS650N4AC1

Hisense RS650N4AC1 - Amerikaanse koelkast

Bekijk de dagprijs

De Hisense RS650N4AC1 is een Amerikaanse koelkast in de kleur Inox. De koelkast heeft een koelgedeelte van maarliefst 334L en 166L aan vriesgedeelte. Hierdoor heb je erg veel ruimte om al je voedsel op te bergen. Wanneer je deze koelkast te lang open laat staan, geeft deze een geluidssignaal af. Hierdoor wordt de kwaliteit van je voedsel gewaardborgd.

 • Met de No-frost functie hoef je het vriesgedeelte bijna nooit te ontdooien
 • De snelvriesfunctie zorgt dat etenswaren snel invriezen en langer vers blijven
 • De snelkoelfunctie zorgt dat etenswaren snel afkoelen en langer vers blijven

Samsung RS68A8821SL – Serie 8

Samsung RS68A8821SL - Serie 8 - Amerikaanse koelkast

Bekijk de dagprijs

De Samsung RS68A8821SL/EF Amerikaanse koelkast beschikt over een ruimte van 609 liter dankzij SpaceMax, wat goed is voor bijna drie volle boodschappenwagens. Voor de koelkast en vriezer zijn er aparte koelsystemen voor het bereiken van de optimale temperatuur en kan je producten sneller op temperatuur brengen door middel van de PowerCooling/Freezing functie. Heb je meer koelruimte nodig? stel dan de vriezer in als koelruimte via het SmartConversion systeem. Ontdooien is bijna nooit meer nodig, vanwege het No Frost systeem.

 • 2 lades
 • 4 plateaus
 • 5 deurvakken
 • eierrek
 • 2 vrieslades
 • 4 plateaus in de vriezer
 • 2 deurvakken in de vriezer

Samsung RS50N3803SA – RVS

Samsung RS50N3803SA - Amerikaanse koelkast - RVS

Bekijk de dagprijs

Je zult nooit ruimte tekort komen met deze grote en stijlvolle Samsung Amerikaanse koelkast RS50N3803SA/EF. Deze Samsung zorgt er ook voor dat je levensmiddelen veel langer goed blijven. Tap zelf gekoelde dranken en gebruik zo min mogelijk energie.

Samsung RF23R62E3B1/EG – Zwart

Samsung RF23R62E3B1-EG - Amerikaanse koelkast - Zwart

Bekijk de dagprijs

De Ventilated Cooling Plus (Twin Technology Cooling™) optimaliseert de temperatuur en luchtvochtigheid in de koelkast en vriezer dankzij 2 onafhankelijke koelsystemen. De lucht in de vriezer blijft droog. De lucht in de koelkast blijft net vochtig voor een optimale conservering van uw voedsel. Het beschermt de oorspronkelijke smaak en aroma door te voorkomen dat geuren zich vermengen.

Beko GNO4031GS

Beko GNO4031GS - Amerikaanse koelkast

Bekijk de dagprijs

De Beko GNO4031GS is een grote amerikaanse coolkast met een stark design, 4 deuren en eendigitale display in de deur die de actuele status van de koelkast weergeeft. Deze koelkast heeft een netto inhoud van 472 liter, waar je een aardige voorraad in kwijt kan. Zo hoef je niet elke dag boodschappen te doen. Daarnaast is deze voorzien van een No-Frost systeem. Dus je hoeft nooit meer je vriezer te ontdooien.

 • Energieklasse E
 • Afmetingen (H x B x D) 180 x 69.2 x 79.5 cm
 • Totaal volume 472 L
 • Netto inhoud 400 L
 • Inhoud koelkast 268 L
 • Inhoud vriezer133 L
 • Autonomie bij stroomuitval 20 u
Lees ook:   Wiggo WE-A930P(W) - Wandschouw Afzuigkap - 90cm - Wit - A Clas

Samsung RS66A8101B1 – Serie 6

Samsung RS66A8101B1 - Serie 6 - Amerikaanse koelkast

Bekijk de dagprijs

De Samsung RS66A8101B1/EF Amerikaanse koelkast beschikt over een ruimte van 641 liter dankzij SpaceMax, wat goed is voor bijna drie volle boodschappenwagens. Voor de koelruimte en vriesruimte zijn er aparte koelsystemen voor het bereiken van de optimale temperatuur en kan je producten sneller op temperatuur brengen door middel van de PowerCooling/Freezing functie. Heb je meer koelruimte nodig? stel dan de vriezer in als koelruimte via het Smart Conversion systeem. Ontdooien is bijna nooit meer nodig, vanwege het No Frost systeem.

 • 2 lades
 • 4 plateaus
 • 5 deurvakken
 • eierrek
 • 2 vrieslades
 • 4 plateaus in de vriezer
 • 2 deurvakken in de vriezer

LG GSJ361DIDV – Grafiet

LG GSJ361DIDV - Amerikaanse koelkast - Grafiet

Bekijk de dagprijs

De LG GSJ361DIDV – Amerikaanse koelkast is een prachtige Amerikaanse koelkast die niet op de waterleiding aangesloten hoeft te worden. Ideaal! Deze Amerikaanse koelkast is 91.2 cm breed en valt in de energieklasse A+. Het koelgedeelte is 394 liter groot, en het vriesgedeelte 197 liter.

LG GSL360ICEV

LG GSL360ICEV - Amerikaanse koelkast

Bekijk de dagprijs

Op zoek naar een ruime en moderne Amerikaanse koelkast? dan is de LG GSL360ICEV misschien iets voor jou! met een inhoud van 591 liter kun je veel boodschappen kwijt, ideaal voor een groot gezin. Daarnaast zorgt de water-en ijsdispenser ervoor dat je altijd ijsblokjes en koud water hebt. Ondanks dat deze koelkast niet de zuinigste is, zorgt de Inverter Lineair Compressor voor minder interne frictie, waardoor er tot 32% minder energie wordt verbruikt.

Gerelateerd: LG Koelkast kopen overzicht

Inventum SKV1784R

Inventum SKV1784R - Amerikaanse koelkast - RVS

Bekijk de dagprijs

De Inventum SKV1784R vrijstaande Amerikaanse koelkast heeft een totale netto inhoud van 532 liter. De vrijstaande Inventum Amerikaanse koelkast SKV1784R is een extreem zuinige koelkast met energieklasse D. Het 4 sterren No-Frost vriesgedeelte van de Inventum Amerikaanse koelkast SKV1784R komt met een netto inhoud van 181 liter en heeft een invriesvermogen van 14 kg/24u. Verder is de Inventum Amerikaanse koelkast SKV1784R voorzien van energiezuinige LED verlichting, zowel in het koelgedeelte als in het vriesgedeelte. De Inventum Amerikaanse koelkast SKV1784R heeft vier draagplateaus met onderin twee transparante groentelades.

Met de handige deurvakken in beide deuren berg je al je etenswaren netjes op. Door het gebruik van de superkoelen of supervriezen stand kun je in de Inventum SKV1784R vrijstaande Amerikaanse koelkast jouw voedsel snel koelen of invriezen, ideaal voor grote hoeveelheden of seizoensgroenten. De bijgeleverde ice twister zorgt voor voldoende ijsklontjes in de zomer. Deze onderdelen zijn allemaal eenvoudig te verwijderen, zodat je deze goed kunt schoonmaken.

 • Energieklasse D
 • Totale netto inhoud 532 liter
 • Geluidsniveau 41 dB
 • No frost
 • IJs twister

CHiQ FSS559NEI32D

CHiQ FSS559NEI32D - Amerikaanse Koelkast - RVS

Bekijk de dagprijs

De klassieke side-by-side koelkast FSS559NEI32D van CHiQ biedt een groot koelvolume met hoogwaardige afwerking en een elegant ontwerp in een premium donkere inox-look. Het doordachte interieur met verstelbare opbergvakken en compartimenten maakt een intelligente indeling van de koelruimte en een gescheiden, overzichtelijke opslag van het voedsel mogelijk. Dankzij de geïntegreerde watertank (5.5 liter) is er op elk moment aangenaam fris en koel water beschikbaar – en als het snel moet, ook met ondersteuning van de “snelle koelfunctie” – via de waterdispenser.

ETNA AKV178RVS

ETNA AKV178RVS - Amerikaanse koelkast - RVS

Bekijk de dagprijs

De ETNA AKV178RVS is een Amerikaanse koelkast in RVS-stijl. Deze side-by-side koelkast is energiezuinig en voorzien van snelvries- en snelkoelfunctie. De koelkast heeft een geïntegreerde ijsmaker voor lekker gekoelde drankjes.

 • No Frost functie, de vriezer hoeft nooit ontdooit te worden
 • De Snelkoelfunctie zorgt dat etenswaren snel afkoelen en langer vers blijven
 • Extra grote koel/vriescombinatie

Samsung RS68N8340B1

Samsung RS68N8340B1 - Amerikaanse koelkast - Grafiet

Bekijk de dagprijs

U hoeft nooit meer ijs te verspillen om meer ruimte vrij te maken in de Samsung RS68N8340B1 / EU Amerikaanse koelkast met vriesvak . De functie Total Frost Free zorgt voor een gelijkmatige temperatuur in uw hele koelkast, zodat u altijd voldoende ruimte heeft om alles op te slaan zonder hoeken te verliezen aan ijs.

Samsung Family Hub RF56M9540SREF

Samsung Family Hub RF56M9540SREF - Amerikaanse koelkast

Bekijk de dagprijs

De Samsung Family Hub koelkast is een Smart Amerikaanse koelkast voor het hele gezin en meer dan dat.

Dagelijks overheerlijke recepten
Gemakkelijk lekkere en praktische recepten vinden. Gebruik de Recipe-app om allerlei recepten op te zoeken en zo gerechten klaar te maken met de ingrediënten die in je koelkast liggen. Via de Club des Chefs-app kan je zelfs recepten vinden van driesterrenchefs.

LG GMX844MCKV

LG GMX844MCKV - Amerikaanse Koelkast

Bekijk de dagprijs

Op zoek naar een smalle koelkast met een enorme inhoud? Dan is de LG GMX844MCKV misschien iets voor jou! Deze enorme Amerikaanse koelkast met InstaView Door-in-Door beschikt over een ISO brutto totaal inhoud van 570 liter koel-vriescombinatie. Daarnaast zorgt het ervoor, dat voedingsmiddelen langer vers blijven en de smaak en het uiterlijk zich langer behoud dankzij Door Cooling. Door de intrekbare plateaus creëer jij op een efficiënte manier het interieur van de koelkast, waardoor je kleine maar ook grote voedingsmiddelen kunt bewaren.

 • InstaView Door-in-Door®
 • Door Cooling+ – Door en door koel
 • Smalle breedte 830 mm
 • Inverter Linear Compressor
 • Pure N Fresh
 • SmartThinQ™

Samsung RF23R62E3SR

Samsung RF23R62E3SR - Amerikaanse koelkast - RVS

Bekijk de dagprijs

In de Samsung RF23R62E3SR Amerikaanse koelkast kan je veel producten bewaren. Het beeschikt over een totale netto inhoud van 539 liter, wat zo goed als drie volle boodschappenwagens zijn. Bewaar je groente en fruit in de speciale laden en bereik je producten gemakkelijker, door middel van het uitschuifbare plateau. De TwinCoolingPlus zorgt voor een langere versheid van je producten, vanwege de twee gescheiden koelsystemen. Heb altijd koud water en ijsblokjes ter beschikking en ontdooien is bijna nooit meer nodig, dankzij het NoFrost systeem.

 • No Frost functie, de vriezer hoeft nooit ontdooit te worden
 • De koelkast beschikt over alarm om je te waarschuwen dat de deur niet dicht is
 • Het exterieur van de koelkast is vingervlekvrij

Samsung RS65R5411B4 koel-vriescombinatie Vrijstaand 635 l F Grafiet

Samsung RS65R5411B4 koel-vriescombinatie Vrijstaand 635 l F Grafiet

Bekijk de dagprijs

 • Meer koele ruimte aan de binnenkant met een onberispelijke styling aan de buitenkant
 • Houd je eten vers met All Around Cooling
 • Grotere duurzaamheid, met tot wel 50% energiebesparing.

Houd de binnenkant van de koelkast ontgeurd en bewaar langer de oorspronkelijke smaak en geur van voedsel. Het ingebouwde geurverdrijvingsfilter van natuurlijke vezels verwijdert sterke geuren omdat de lucht constant door actieve koolfilters stroomt. U heeft geen andere oplossingen nodig om geurtjes te bestrijden.

Exquisit SBS135-040FDI

Exquisit SBS135-040FDI - Amerikaanse koelkast - Dark inox

Bekijk de dagprijs

De vrijstaande side-by-side koel-vriescombinatie Exquistit SBS135-040FDI is een ruime alleskunner die met z’n hoogte van 177 cm maar liefst 442 liter netto inhoud.
Deze Amerikaan is bij uitstek ideaal om in uw keuken te plaatsen, want met z’n diepte van 59 cm is is deze net zo diep als uw aanrecht en heeft u dus niet te maken met een flink uitstekende koelkast.

 • No Frost functie, de vriezer hoeft nooit ontdooit te worden
 • Product beschikt over LED-verlichting
 • Beschikt over Artificial Intelligent PCU bediening

Samsung RS68A8521S9 – Serie 8

Samsung RS68A8521S9 - Serie 8 - Amerikaanse koelkast

Bekijk de dagprijs

De Samsung RS68A8521S9/EF Amerikaanse koelkast beschikt over een ruimte van 609 liter dankzij SpaceMax, wat goed is voor bijna drie volle boodschappenwagens. Voor de koelruimte en vriesruimte zijn er aparte koelsystemen voor het bereiken van de optimale temperatuur en kan je producten sneller op temperatuur brengen door middel van de PowerCooling/Freezing functie. Heb je meer koelruimte nodig? stel dan de vriezer in als koelruimte via het Smart Conversion systeem. Ontdooien is bijna nooit meer nodig, vanwege het No Frost systeem.

 • Beschikt over een watertank
 • Optimale temperatuur en vochtigheid dankzij een gescheiden koelsysteem
 • No Frost functie, de vriezer hoeft nooit ontdooit te worden

CHiQ CFD337NEI42 – Donker roestvrij staal

CHiQ CFD337NEI42 - Amerikaanse koelkast - Donker roestvrij staal

Bekijk de dagprijs

Het dynamische koelsysteem zorgt voor een stabiele temperatuur. Voorkom bevriezing en bewaar de meest gevoelige etenswaren zo efficiënt mogelijk.
Apart bewaren om vermenging van voedsel te voorkomen.
Intelligente temperatuurregeling maakt het gebruiksvriendelijk.
De opslagcapaciteit van de koelkast is 224 liter en de opslagcapaciteit van het vriesvak is 144 liter. Het totale nuttige volume is 418 liter.

Samsung RS50N3503SA

Samsung RS50N3503SA - Amerikaanse koelkast - Zilver

Bekijk de dagprijs

Met deze Samsung RS50N3503SA Amerikaanse koelkast wordt elke centimeter van de inhoud gelijkmatig gekoelt, dankzij het All Around Cooling systeem. Temperaturen blijven constant dankzij de MultiAirFlow, wat zorgt voor een betere en langere versheid van producten. Vries producten sneller in door middel van de PowerFreezing functie en heb altijd ijsblokjes en koud water ter beschikking dankzij de water- en ijsdispenser.

 • No Frost functie, de vriezer hoeft nooit ontdooit te worden
 • De snelvriesfunctie zorgt dat etenswaren snel invriezen en langer vers blijven
 • De koelkast beschikt over alarm om je te waarschuwen dat de deur niet dicht is

Samsung RF50K5960B1/EG

Samsung Amerikaanse koelkast RF50K5960B1-EG

Bekijk de dagprijs

Dankzij de CoolSelect Plus zone deel je de ijskast precies zo in als jij dat wilt, en blijft alles beter vers. Het compartiment rechtsonder verandert heel gemakkelijk van een koelgedeelte naar een diepvriesvak met vier temperatuurinstellingen. Met een grote capaciteit van 486 liter bieden de koelkast en diepvries ruimte om meer items op te bergen op een overzichtelijke manier. De vier deuren zwaaien namelijk helemaal open, waardoor je in één oogopslag alles kunt overzien.

Inventum SKV1782RI

Inventum SKV1782RI - Amerikaanse koelkast - RVS

Bekijk de dagprijs

De Inventum SKV1782RI vrijstaande Amerikaanse koelkast heeft een totale netto inhoud van 516 liter. De Inventum Amerikaanse koelkast SKV1782RI is een zuinige koelkast met energieklasse F. Het 4 sterren No-Frost vriesgedeelte van de Inventum Amerikaanse koelkast SKV1782RI heeft een netto inhoud van 154 liter en komt met een invriesvermogen van 12 kg/24u. Verder is de Inventum Amerikaanse koelkast SKV1782RI voorzien van energiezuinige LED verlichting, zowel in het koelgedeelte als in het vriesgedeelte.

De Inventum SKV1782RI vrijstaande Amerikaanse koelkast heeft vier draagplateaus in het koelgedeelte en drie in het vriesgedeelte met onderin twee transparante groentelades. Met de handige deurvakken in beide deuren berg je al je etenswaren netjes op. Door het gebruik van de superkoelen of supervriezen stand kun je met de Inventum Amerikaanse koelkast SKV1782RI jouw voedsel snel laten koelen of invriezen, ideaal voor grote hoeveelheden of seizoensgroenten. De water- en ijsdispenser van de Inventum Amerikaanse koelkast SKV1782RI komt goed van pas wanneer je zin hebt in een gekoeld drankje in de zomer. Deze onderdelen zijn eenvoudig te verwijderen, zodat je deze goed kunt schoonmaken.

 • Energieklasse F
 • Totale netto inhoud 516 liter
 • Geluidsniveau 40 dB
 • No frost
 • Water- en ijsdispenserv

Hoe kiest u uw Amerikaanse koelkast met meerdere deuren?

In vergelijking met de praktische, moderne en goedkope klassieke modellen heeft de Amerikaanse koelkast toegevoegde waarden die de aankoop ervan rechtvaardigen. Groot gezin en grote keuken? Het kan de ideale oplossing zijn voor uw behoeften! Wilt u een goed uitgeruste, luxueuze en eigentijdse keuken? Er is geen beter alternatief! Om te kunnen profiteren van de vele voordelen van een Amerikaanse koelkast, moet u echter de belangrijke criteria kennen die u zullen helpen de juiste keuze te maken. Zoek uit welke!
Amerikaanse koelkast kiezen

Criterium 1: het ontwerp

Als het op design aankomt, is de Amerikaanse koelkast zonder twijfel het type dat de meeste opties biedt. U kunt karakter en schoonheid aan uw keuken toevoegen door eenvoudigweg op dit kenmerk te vertrouwen. Liefhebbers van dit toestel waarderen vooral zijn imposante afmetingen, waardoor ze kunnen spelen met kleuren, stickers en afwerkingen. Bovendien goochelen de ontwerpers met vele decoratieve accenten om een elegant en modern resultaat te bereiken, zoals een vernist effect, een spiegeleffect, een gelakt effect… Anderzijds is de keuze van een goed fabricagemateriaal zoals roestvrij staal van essentieel belang om de weerstand en duurzaamheid van uw Amerikaanse koelkast te garanderen. Niets belet u echter om andere kleuren dan wit, grijs of zwart te gebruiken. Als u ten slotte een keuken hebt die iets smaller is dan normaal, raden wij u aan om te kiezen voor inbouwmodellen waarvan het design even gebruiksvriendelijk en flatterend is.

Criterium 2: Omvang en volume

Amerikaanse koelkasten staan synoniem voor grote afmetingen en volume. Dit is niet alleen een pluspunt, maar ook een van de criteria die hen onderscheidt van andere koelkasten. Gemiddeld meten ze :

 • tussen 84 en 92 cm breed, soms 120 cm voor de grotere modellen
 • 180 cm hoog, soms 200 cm voor klassieke koel-vriescombinaties
 • tussen 75 en 80 cm diep

Wat de capaciteit betreft, kan de koelkast van Amerikaanse koelkasten een inhoud hebben van 350 tot 450 liter. De vriezer kan een capaciteit hebben van 150 tot 200 L. Is het voor de kenners kinderspel om de grootte en het volume te bepalen, voor wie van plan is zijn eerste Amerikaanse koelkast te kopen, is dat niet noodzakelijk vanzelfsprekend. Om dit te doen, raden wij u aan om het gebruik en de omstandigheden van uw huis te beoordelen:

 • Beschikbare ruimte
 • Meting van de hoofdingangsdeur en de keukendeur
 • Aantal mensen dat in het huis woont
 • Eetgewoonten (hoeveelheid en type van de meest geconsumeerde producten)
 • winkelfrequentie (hoeveelheid producten gekocht in een bepaalde periode)
 • Verwacht elektriciteitsverbruik

Om het u gemakkelijker te maken uw weg te vinden, moet u weten dat u als algemene regel tussen 60 en 100 liter per persoon aan de koelzijde nodig hebt, terwijl elke persoon slechts 50 liter aan de vrieszijde nodig heeft.

Criterium 3: Technologie

Eén ding is zeker: om efficiënt te zijn, moet een koelkast koude kunnen produceren. Dit is een van de vele redenen waarom Amerikaanse koelkasten zo succesvol zijn, aangezien zij verschillende soorten geavanceerde technologie bieden. U kunt kiezen tussen verschillende ventilatiesystemen:

  Geventileerde koeling, ook bekend als “no-frost”: dit voorkomt de vorming van vorst die de prestaties van uw apparaat kan verminderen en het verbruik ervan kan verhogen. De technologie die op de meeste modellen wordt gebruikt, geventileerde koeling, is populair om de energiekosten te drukken en levensmiddelen te bewaren.
  Ventilatorondersteunde koeling: de koelkast is uitgerust met een ventilator die de lucht binnenin gelijkmatig verspreidt. Dit stabiliseert de temperatuur binnen en vermindert het elektriciteitsverbruik.
  Statische koeling: Dit is de technologie die in klassieke koelkasten wordt gebruikt. Sommige “Amerikanen” zijn ook uitgerust met deze technologie om weinig energie te verbruiken en minder duur in aanschaf te zijn. De werking is nog eenvoudiger: een verdamper zuigt warme lucht aan en zet die vervolgens om in koude lucht.

Locatie
De Amerikaanse koelkast is het meest volumineuze model op de markt van vandaag, en zal dus niet geschikt zijn voor kleine of middelgrote keukens. Hou dit in gedachten bij de aankoop.

Criterium 4: Energieverbruik

Energieverbruik is een van de belangrijkste factoren bij de keuze van een goede Amerikaanse koelkast. Om deze parameter te bepalen, raden wij u aan de energieklasse op het “energielabel” te gebruiken om het energieverbruik van uw Amerikaanse koelkast te bepalen. Ingedeeld tussen A++ en G, zijn de eerste het zuinigst en het milieuvriendelijkst, terwijl de laatste zeer veel energie verbruiken. Vergeet niet dat de behoeften van de huishoudens niet noodzakelijk dezelfde zijn en dat hoe groter en omvangrijker uw toestel is, hoe meer energie het zal verbruiken. Bovendien hangt dit criterium ook af van de gebruikte technologie en het vermogen van de koelkast, zodat uw keuze niet lichtvaardig mag worden gemaakt.

Criterium 5: geluidshinder

Het is niet gemakkelijk om deze lawaaierige toestellen te verdragen, ondanks hun onvermijdelijk gebruik, en Amerikaanse koelkasten zijn geen uitzondering. Het geluidsniveau is in feite een ander criterium dat volledig afhangt van het ventilatiesysteem waarmee de koelkast is uitgerust. Met andere woorden, uw comfort hangt af van de technologie die u kiest, waarbij het roerkoelsysteem het luidruchtigst is en niet geschikt voor open keukens en kleine ruimten. Als deze technologie echter het meest geschikt is voor u, zult u een grote keuken nodig hebben, weg van de woon- en slaapkamer. Ook moet u weten dat het geluid van Amerikaanse koelkasten idealiter rond de 40 dB ligt om uw comfort te garanderen.

Criterium 6: Extra voorzieningen

Allereerst is het van cruciaal belang een functionele configuratie en interieurindeling te kiezen. Wat de configuratie betreft, zult u in wezen de keuze hebben tussen een Amerikaanse koelkast:

 • “Zij aan zij (dubbele deur)
 • Met lade(n)
 • Drie-deurs
 • Vierdeurs

Wat de binnenindeling betreft, moet u zoveel bergruimte, planken, bakken en laden hebben als u nodig hebt. Eiervakken zijn ook een must. Als u deze behoeften op een rijtje hebt gezet, kijk dan naar de extra functies die u kunt hebben. Deze omvatten opties zoals:

 • Diverse instellingen (vakantiemodus, fotomodus, muziekmodus, voorraadbeheermodus, temperatuurregeling op afstand, enz.)
 • De ultrakoude zone
 • Verstelbare planken
 • Flessenhouders (klassieke of wijnflessen)
 • Vers water dispenser
 • Ijsblokjesdispenser
 • Mini-bar
 • enzovoort.

De essentiële voordelen van Amerikaanse koelkasten

Amerikaanse koelkasten zijn in volle opmars en er zijn vele redenen waarom Franse huishoudens ze kopen. Ruim, gebruiksvriendelijk, modern en handig… Onmogelijk om zonder hen te doen! Twijfelt u nog om er een te kopen vanwege de prijzen die op de markt worden aangeboden? Neem dan de tijd om uit te vinden waarom koelkasten echt de moeite waard zijn!

Voor een grote, goed georganiseerde levering van goederen

Natuurlijk zijn de klassieke modellen efficiënt en meer dan voldoende om een paar boodschappen in op te bergen en te bewaren. Maar als je een groot gezin hebt of van nature hebzuchtig bent, lijkt er nooit een einde te komen aan het winkelen… En als het op kwantiteit aankomt, heb je ruimte nodig! Met een enorm opslagvolume en meerdere compartimenten voor verschillende producten (dranken, groenten en fruit, eieren, vlees, melk, yoghurt, enz.), zijn Amerikaanse koelkasten de beste manier om ruimte en organisatie te combineren!

Voor een onberispelijke hygiëne

Ongeacht het ventilatiesysteem dat in Amerikaanse koelkasten wordt gebruikt, zijn zij ontworpen om zo gezond en hygiënisch mogelijk te zijn. Geventileerde koeling voorkomt bijvoorbeeld bevriezing, een bron van ziektekiemen, omdat de lucht in het apparaat minder circuleert. Het is ook een systeem dat de uitstoot van kwalijke geuren en de overdracht van smaak voorkomt, vooral omdat de levensmiddelen afzonderlijk worden ingedeeld in de daarvoor bestemde compartimenten.

Zeg vaarwel tegen ontdooien

Ontdooien kost tijd, soms te veel tijd, en het kan een smerig karwei zijn. Gelukkig is met de “No frost” technologie waarmee steeds meer koelkasten zijn uitgerust, vooral Amerikaanse, het ontdooien niet meer nodig: deze technologie is erop gericht de vorming van vorst te elimineren of zelfs te voorkomen.

Voor gemakkelijk openen

Amerikaanse koelkasten kennen geen grenzen en hun openings- en toegangsmechanisme is geschikt voor iedereen… Rugpijn of artritis? Senioren of kinderen? Kies voor een model met vacuüm handgrepen die geen kracht vereisen. En het is comfortabel voor zowel kinderen als mensen met een handicap, omdat Amerikaanse koelkasten een kolomconfiguratie hebben die voor iedereen toegankelijk is.

Vers water en ijsblokjes naar believen

U hoeft deze zomer geen flessenwater te kopen om af te koelen, want uw Amerikaanse koelkast geeft u zoveel als u wilt via de dispenser. Gewoon aansluiten op uw drinkwatersysteem en u bent klaar! De meeste modellen hebben ook een ingebouwde ijsmaker die ijsblokjes en crushed ice produceert. Met andere woorden, het zal uw grootste bondgenoot zijn in de zomer!

Om te profiteren van de slimme opties

Amerikaanse koelkasten zijn altijd uitgerust met slimme opties die ze gebruiksvriendelijker maken, en die er ook echte decoratieve elementen van maken: muziekmodus, fotomodus, minibar… Er is geen betere manier om indruk te maken op uw gasten en te genieten van maximaal comfort. U hoeft uw audiospeler of tablet niet mee de keuken in te nemen, want u kunt zoveel media bekijken en beluisteren als u maar wilt, via uw koelkast. Nog beter is dat veel modellen aan de voorkant een minibar hebben die via een klein luikje rechtstreeks toegang geeft tot de flessen.

Voor het ontwerpaspect

Hoewel zij een XXL-capaciteit en een volumineus uiterlijk hebben, kan niemand het design en de esthetische kant van Amerikaanse koelkasten ontkennen. Vormen, kleuren, stickers en configuraties… En dan is er nog een originele afwerking om stijl te geven aan uw keuken, of een stijlvolle afwerking om de mode van luxe keukens te omarmen.

Ideale vriestemperatuur
Vul uw vriezer pas als deze 18°C heeft bereikt, zodat het hele apparaat vers blijft.

De verschillende types Amerikaanse multi-deurs koelkasten

Als u een Amerikaanse koelkast wilt kopen, zijn er verschillende types waaruit u kunt kiezen. Om u te helpen een onderscheid te maken tussen deze toestellen, stellen wij u de meest voorkomende categorieën voor.

De Amerikaanse koelkast no frost

Amerikaanse koelkast no frost
De No Frost Amerikaanse koelkast wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een ventilatiekolom die droge lucht injecteert en zo een droge koude produceert. Dit systeem maakt het mogelijk een homogene temperatuur in het toestel te handhaven en zorgt voor een snelle terugkeer naar de normale temperatuur. Het grootste voordeel van dit type koelkast is dat u afscheid kunt nemen van de schraper, die onmisbaar is voor het ontdooien van het apparaat.

Het vermindert ook het elektriciteitsverbruik door de vochtigheidsgraad te verlagen. Ten slotte wordt voedsel beter bewaard omdat de lage vochtigheidsgraad het schimmels en zwammen moeilijk maakt te groeien. Er zij op gewezen dat de No Frost-technologie in de overgrote meerderheid van de Amerikaanse koelkasten wordt gebruikt.

De Amerikaanse koelkast met koude lucht

Amerikaanse koelkast met koude lucht
Dit tweede type Amerikaanse koelkast werkt dankzij een ventilator die de koude lucht in de koelkast mengt en zo een vochtige koude produceert. Deze technologie bevordert een temperatuurdaling van ongeveer 1 à 2°C aan de onderzijde van het toestel. Met dit systeem hoeft u ook niet meer te ontdooien, ook al kan er vorst ontstaan, maar dat is zeer zeldzaam.

Met dit type koelkast worden levensmiddelen beter bewaard dankzij de geproduceerde natte koude. De binnentemperatuur blijft stabiel en homogeen, zodat de versheid van de levensmiddelen optimaal behouden blijft. Tenslotte maakt het roerkoelsysteem aanzienlijke energiebesparingen mogelijk, ook al zijn deze besparingen lager dan bij No Frost-modellen.

Autonomie
De autonomie van uw Amerikaanse koelkast is meer dan een detail! Het is onmogelijk stroomonderbrekingen te voorspellen die eindeloos kunnen duren, wat ten koste gaat van de houdbaarheid van uw levensmiddelen. Deze autonomie verschilt uiteraard van model tot model en een goede autonomie is van essentieel belang. U moet weten dat het meestal tussen de 5 en 20 uur is.

Amerikaanse koelkast of klassieke koelkast?

Amerikaanse koelkast

De Amerikaanse koelkast is totaal verschillend van alle andere soorten koelkasten op de markt. Om slechts enkele van de essentiële kenmerken te noemen: het is een koelkast met een groot aantal compartimenten, praktisch in het gebruik en zuinig op lange termijn. Het spreekt vanzelf dat deze voordelen van de Amerikaanse koelkast een prijs hebben, en deze prijs is aanzienlijk in vergelijking met die van klassieke koelkasten.

Klassieke koelkast

Klassieke modellen zijn veel minder duur dan Amerikaanse koelkasten en nemen veel minder ruimte in. Daarom zijn veel gebruikers tevreden over dit type aankoop. Bovendien zijn het prototypes die qua grootte en stijl perfect passen in elke keuken. Het enige nadeel is dat dit type koelkast minder compartimenten heeft en minder ruimte om voedsel te bewaren.

Conclusie

Als uw budget het toelaat en u een groot gezin hebt en voldoende ruimte voor de locatie, kies dan voor een Amerikaanse koelkast. Als u alleen woont of met z’n tweeën, is een conventioneel model ook goed.

Waarom een Amerikaanse koelkast kopen?

Amerikaanse koelkast kopen
Voor zijn capaciteit

Met een Amerikaanse koelkast kunt u een grote hoeveelheid voedselvoorraad opslaan. Het totale volume van deze modellen varieert tussen 450 en 600 liter, wat u voldoende ruimte geeft om al uw boodschappen op te bergen. Bovendien bieden Amerikaanse koelkasten u een vrieszone en een koelruimte die zijn ontworpen om de conservering van uw levensmiddelen te optimaliseren.

Voor zijn technologie

Amerikaanse koelkasten gebruiken No Frost technologie om uw voedsel te bewaren. Dit is een systeem dat gebaseerd is op een gelijkmatige verdeling van koude lucht over de compartimenten. De luchtcirculatie vermindert het risico van vorstvorming en voedsel wordt beschermd tegen schimmel. Dit systeem zorgt er ook voor dat uw voedsel lang bewaard blijft.

Voor zijn aanvullende accessoires

Sommige Amerikaanse koelkasten hebben een mini-bar aan de voorkant. Dit geeft je direct toegang tot je drankjes. Ook kunt u het aantal keren dat de deuren worden geopend, beperken. Dit betekent dat uw voedsel op een constantere temperatuur wordt gehouden, aangezien het koudeverlies wordt beperkt. U hebt ook een ijs- en koudwaterdispenser, wat erg praktisch is in de zomer. Zo kunt u op elk moment verfrissende drankjes maken.

Om geld te besparen

Bijna alle koelkasten zijn ontworpen om energie-efficiënt te zijn. Zij zijn bijvoorbeeld voorzien van een motor die het mogelijk maakt het elektrisch energieverbruik te verminderen. Zo kunt u een model vinden met een A+ energielabel en geld besparen op uw elektriciteitsrekening.

Voor zijn moderne ontwerp

Amerikaanse koelkasten zijn populair om hun moderne uiterlijk. Ze zien er namelijk keurig uit met een slank design en zijn meestal verkrijgbaar in metaalkleuren. U kunt dus gemakkelijk een Amerikaans koelkastmodel vinden dat bij uw keukeninrichting past.

De verschillende merken Amerikaanse multi-deur koelkasten

Naar onze mening zijn de beste merken van Amerikaanse multi-deur koelkasten in 2022 :

LG

LG Corp is een Zuid-Koreaans industrieel conglomeraat dat als een wereldwijde technologiegigant wordt beschouwd. Naast smartphones en kleine apparaten is het ook ‘s werelds op twee na grootste airconditioningbedrijf geworden. De Amerikaanse koelkasten van LG behoren tot de populairste modellen bij de consumenten.

Samsung

Samsung is een begrip geworden dankzij zijn high-end smartphones en is ook een wereldwijde referentie in de Amerikaanse koelkastenindustrie. Zijn modellen zijn een hit bij consumenten in alle delen van de wereld.

Bosch

Bosch is ook een wereldleider in gereedschap en toestellen. Zijn Amerikaanse koelkasten worden bijzonder gewaardeerd om hun design en prestaties.

ChiQ

ChiQ is een merk van de Chinese Changhong Group. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerp van diverse huishoudelijke apparaten, waaronder televisies en betaalbare Amerikaanse koelkasten.

Whirlpool

Whirlpool is een Amerikaanse apparatengigant die al sinds 1911 bestaat. Zijn apparaten, waaronder Amerikaanse koelkasten, zijn nog steeds erg populair bij de consument, ondanks de zware concurrentie van Aziatische producten.

Wat is de prijs van een Amerikaanse multi-deurs koelkast

Onderstaand schema zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

 • Instapniveau: € 600 tot € 1000
 • Middenklasse: €1000 tot €2000
 • Top of the range: + Meer dan 2000 €.

Tips

Vind de ideale plaats voor uw Amerikaanse koelkast

Uw Amerikaanse koelkast moet worden geïnstalleerd op een droge en luchtige plaats, dicht bij een watertoevoer voor de automaat. Om overconsumptie van energie te voorkomen, moet u het ook uit de buurt houden van warmtebronnen zoals het fornuis, de radiator of zelfs de zonnestralen.

Zorg ervoor dat de lucht rond het apparaat kan circuleren

Het is noodzakelijk dat de lucht rond uw Amerikaanse koelkast kan circuleren. Zorg daarom voor minstens 2,5 cm vrije ruimte aan beide zijden van het toestel en 3 cm erboven. Er moet ook een ruimte van 5 cm zijn tussen de achterkant van de koelkast en de muur.

Denk eraan uw koelkast iets naar achteren te kantelen

Steek stukken papier of doek onder de voorpoten van uw koelkast om hem iets naar achteren te kantelen. Hierdoor zullen de deuren gemakkelijker goed sluiten, wat het energieverbruik zal verminderen.

Verwaarloos het onderhoud van het toestel niet

Zelfs als u uw Amerikaanse koelkast niet meer hoeft te ontdooien, zijn er toch nog een paar onderhoudsstappen die u moet nemen. Maak allereerst de binnenkant van het apparaat regelmatig schoon met een vochtige spons en een beetje afwasmiddel. Zorg er ook voor dat u het waterfilter om de zes maanden vervangt.

Besparen op energieverbruik

Een Amerikaanse koelkast verbruikt veel meer energie dan een conventionele koelkast. U moet dus bepaalde gewoonten aannemen om dit energieverbruik zo veel mogelijk te beperken. Doe bijvoorbeeld nooit heet voedsel in het apparaat, maar laat het eerst buiten afkoelen. Vermijd ook uw koelkastdeuren herhaaldelijk en gedurende lange periodes te openen.

Wat zijn Amerikaanse koelkasten ?

Het is geen geheim dat Amerikanen hun eten lekker vinden. Daarom, als ze gaan winkelen, hebben ze niet alleen maar een voorraad van een vieze draagtas, maar kopen ze ook genoeg om een 4×4 te vullen. Gezien het feit dat zo veel Amerikaanse producten in grote hoeveelheden worden verkocht – ijs, bijvoorbeeld, is verkrijgbaar per gallon – hebben ze ergens nodig om het te zetten en een garderobe-achtige, twee-toegang all-in-one koelkast/vriezer is de enige stijl van de koelkast die groot genoeg is om het allemaal op te slaan.
koelkast dubbele deur
De meeste modellen in Amerikaanse stijl hebben lange kastachtige deuren met de koelkast meestal aan de rechterkant en de vriezer aan de linkerkant; in de VS worden ze normaal gesproken omschreven als ‘side by side’. Sommige modellen zijn echter uitgerust met twee deuren boven en een uittrekbare diepvrieslade of twee onder. Deze staan bekend als Franse stijl of, om het nog verwarrender te maken, Amerikaanse stijl Franse deur.

Het belangrijkste probleem (in ieder geval hier in het Verenigd Koninkrijk) is dat Amerikaanse stijl koel-vriescombinaties extreem breed zijn – gemiddeld zo’n 85 cm tegen de gebruikelijke 60 cm breedte die de meesten van ons kennen – en meestal ook nog eens bloederig duur zijn (gemiddeld meer dan een grand).

Toch is de koelkast in Amerikaanse stijl, als het gaat om praktische zaken, opbergruimte en keukenknuffels, de monarch van het huishoudelijke witgoed en een van de beste manieren om uw gasten te vertellen dat u echt geladen bent en dat uw keuken veel groter is dan die van hen.
side by side koelkast
De Amerikaanse koelkast-vriezers maken gebruik van dezelfde technologie op basis van een compressor als de modellen met normale afmetingen, maar in de meeste gevallen zijn ze ook voorzien van een reeks andere slimme technieken zoals volledige luchtcirculatie om de opbouw van vorst te voorkomen en een mooie 0˚ fruit- en groentenlade voor een optimale, langdurige versheid.

Ze zijn ook vaak voorzien van ijsblokjesdispensers, gekoelde drankautomaten en andere leuke gimmickry.

Amerikaanse stijl versus Franse deur koelkast met vriesvak – Wat is het verschil?

Bij Amerikaanse stijl koelkast vriezers is er een keuze tussen Amerikaanse stijl (side by side) koeling en Franse deur koelkast vriezers. Beiden kunnen even hoog zijn met een redelijke breedte, maar ze hebben verschillende configuraties.

Side-By-Side stijl koelkasten

De side-by-side is een langwerpige koelkast met vriesvak, meestal met twee deuren die elk vanuit het midden naar buiten openen in beide richtingen. Als beide deuren volledig geopend zijn, is het mogelijk om alle diepvries- en verse levensmiddelen binnenin te zien en te zien wat er beschikbaar is. Er zijn weinig of geen problemen met het niet zien van artikelen omdat ze verborgen zijn onder pakjes diepvrieserwten of gefrituurde aardappelpartjes.

Een side-by-side ontwerp biedt meestal meer ruimte voor vers voedsel en veel ruimte voor diepvriesproducten (hoewel sommige ruimtes kunnen worden omgebouwd om meer vers voedsel bij een geschikte koeltemperatuur te plaatsen).

Dit type koelkast met vriesvak is beter voor personen of gezinnen die meer verse dan diepvriesproducten consumeren, maar een goede capaciteit met beide nodig hebben.

Franse deur koelkasten

Sommige modellen in Amerikaanse stijl hebben een Franse deur in plaats van een side-by-side.

Deze zijn groter en hebben een bovengedeelte met twee deuren die in beide richtingen opengaan, zodat alle inhoud in de vershoudruimten zichtbaar is. Maar er is ook een lager diepvriesgedeelte dat als een lade kan worden uitgetrokken (of soms een deur heeft die apart kan worden geopend).

Het meest gebruikelijke Franse deur ontwerp voor Amerikaanse stijl koelkasten is de uittrekbare lade om toegang te krijgen tot de diepvries sectie. Dit is een beetje alsof je een aparte diepvrieskist hebt. Het maakt het wel moeilijk om te zien wat er in de lade ligt, omdat de verschillende items boven op elkaar liggen! Het gevolg is dat u meer tijd op uw hurken moet zitten om alles te vinden.

Een voordeel is dat er tussen de schappen meestal meer ruimte is om een taart of iets anders te plaatsen.

Het nadeel is dat je bij de diepvriesproducten soms op handen en knieën moet gaan zitten om te vinden wat je zoekt. Dat is prima als je twintig bent, maar minder leuk op middelbare leeftijd of op latere leeftijd, wanneer je knieën ernstig bezwaar gaan maken! Bovendien is het in het koelgedeelte moeilijker te zien wat u hebt, omdat het niet zo duidelijk is als bij een side-by-side koelkast met vriesvak.

Overwegingen voor de afmetingen van de keuken en de koelkastvriezer

Meet zorgvuldig de ruimte af waarin u de koelkast met vriesvak wilt plaatsen. Zelfs als hij vrijstaand in een eigen ruimte staat, moet u op zijn minst rekening houden met de hoogte en de diepte.

Ga er nooit van uit dat een groter American Style model zal passen. Deze zijn aanzienlijk groter dan de oudere Britse koelkasten van vroeger. Dit weerspiegelt de uitgestrekte vierkante meters van de typische Amerikaanse keuken. Hoewel onze keukens vaak zijn verbouwd om ze te vergroten, zijn ze nog steeds niet te vergelijken in grootte. Daarom is het nemen van gedetailleerde metingen en het tweemaal controleren noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de nieuwe koelkast zal passen.

Geblokkeerde deuren

Bij side-by-side deuren die vanuit het midden naar buiten opengaan, overspannen ze de volledige lengte van het model. Wanneer geopend, blokkeren ze het zicht. Alles, van zonlicht tot mensen die vlak bij de deur lopen, wordt aan het zicht onttrokken.

Ook dit is anders dan bij een kleinere, openslaande deur of een enkele deur die meestal niet groot of hoog genoeg is om dingen visueel te blokkeren.

Bezorgingsproblemen

Amerikaanse koelkasten worden alleen op de stoep of oprit geleverd. Ze worden niet in huis en in de keuken geleverd. Dit kan een schok zijn voor huiseigenaren die verwachtten dat de koelkast voor hen zou worden geïnstalleerd en gemonteerd. Meestal zal dat niet het geval zijn!

Daarom moet u zorgen voor een paar sterke jongens om de koelkast naar binnen te brengen en te plaatsen waar u hem wilt hebben.

Houd ook rekening met de exacte route die de koelkast met vriesvak zal afleggen. Welke steegjes, deuropeningen, gangen, en andere ruimtes zal het moeten worden gedragen door om de keuken te bereiken? Bij kleinere woningen kunnen de gangen smal zijn. In andere situaties past een Amerikaanse koelvriescombinatie niet door de opening van de voordeur.

In een dergelijke situatie kan het nodig zijn beide deuren van het model te verwijderen om hem door de ingang te krijgen.

Vaak gestelde vragen

Hoeveel kosthet met vriesvak?

Aan de onderkant van de prijsschaal zijn er koelvriescombinaties in Amerikaanse stijl die rond de € 1000 kosten.

U kunt ook aanbevolen producten vinden rond de €1300-1400.

Er zijn echter ook enorme koelvriescombinaties met extra functies zoals glazen doorkijkpanelen, een interne koelkastcamera (om de inhoud te controleren tijdens het boodschappen doen in de supermarkt), een minibardeur, aanraakdisplays voor het regelen van de instellingen van de koelvriescombinatie en naar behoefte ombouwbare zones (om meer ruimte aan de koel- of vriesruimte te geven). Om deze functies in uw model op te nemen, springen de prijzen omhoog tot 2.500 pond en soms ver daarboven.

Uiteindelijk, als het aantal functies toeneemt, springt de prijs duidelijk omhoog. Hetzelfde kan worden gezegd van de prijzen wanneer een model een grotere totale capaciteit heeft.

Hoe groot het ?

De Amerikaanse stijl side-by-side modellen hebben meestal twee deuren die in beide richtingen opengaan.

Vaak is de deur aan de rechterkant groter omdat dat compartiment groter is. De linkerkant is kleiner omdat dit het vriesgedeelte is. De binnenruimte linksboven van het vriesgedeelte is meestal gereserveerd voor de opslag van ijsblokjes en gekoeld water om een water- en ijsdispenser mogelijk te maken die bij veel Amerikaanse koelkasten wordt geleverd.

Wat de afmetingen betreft, zijn de hoogste Amerikaanse koelvrieskasten 196 cm. De hoogte varieert echter van model tot model en is niet gestandaardiseerd. Ga er dus niet van uit dat een nieuw Amerikaans model zal passen in de ruimte die vroeger werd ingenomen door een Franse deur model.

De breedte wordt meestal bepaald door de interne capaciteit en de functies. De breedte varieert van 70 cm tot 92,5 cm.

De diepte is ongeveer 78 cm op zijn grootst.

Past het in mijn huis?

De afmetingen variëren aanzienlijk van model tot model, vooral bij Amerikaanse koelvriescombinaties. Ga er nooit van uit dat een koelkast met vriesvak die u gaat bestellen in uw bestaande keuken zal passen.

Moet hetk worden aangesloten op de riolering?

Sommige, niet alle, Amerikaanse stijl koelkasten moeten worden aangesloten op het bestaande leidingwerk. Bij het aansluiten op de watervoorziening van het nutsbedrijf, het toevoegen van een inline filter kan helpen om eventuele resterende waterverontreinigingen te verwijderen.

Andere modellen hebben een watertank met een inhoud van ongeveer 3-4 liter die regelmatig moet worden bijgevuld. In dit geval zijn ze niet aangesloten op de watertoevoer naar het huis. In een gebied met hard water is het vaak het beste een model met een hervulbare watertank te nemen dat de eigenaar de mogelijkheid biedt gezuiverd of gefilterd flessenwater toe te voegen.

Beide opties kunnen ervoor zorgen dat het water dat uit de Amerikaanse koelkast komt, beter smaakt. Het voorkomt ook dat ijs troebel wordt. Het hangt van uw plaatselijke watervoorziening af welke optie de voorkeur geniet, maar waterfiltratie is in beide gevallen een goed idee.

Bovendien worden deze koelvriescombinaties ook aangesloten op het elektriciteitsnet. Dus, net als een gewone koelkast, hebben ze ook een elektrische aansluiting nodig.

Inhoudsopgave