Beste Amerikaanse koelkast online kopen en aanbieding


Als je een heleboel ruimte in je keuken hebt en een groot gezin te voeden, dan is een Amerikaanse koelkast met vriesvak een geweldige aankoop. Maar het juiste model kan lastig zijn, want veel modellen zijn voorzien van jargon-zware specs lijsten en kunnen gemakkelijk worden verward met hun Franse stijl equivalenten.
amerikaanse koelkast
De term Amerikaanse stijl verwijst naar een grote koelkast met een dubbele breedte en twee deuren. Een koel-vriescombinatie in Franse stijl is vergelijkbaar, maar heeft twee of drie grote diepvriesladen onder de hoofdingangen.

Beide typen koel-vriescombinaties worden vaak geleverd met handige extra’s, zoals een ijsmachine of een waterdispenser. Dankzij het werk van Samsung zijn er zelfs slimme functies, zoals interne webcams, waarmee u snel en eenvoudig de inhoud van uw koelkast kunt controleren terwijl u door de gangpaden van de supermarkt loopt.

Alle modellen in deze roundup zijn door ons toegewijde testteam op de proef gesteld. We bewaken de temperatuur in elk gedeelte van een koelkast met vriesvak en gaan zelfs zover dat we het totale stroomverbruik en het geluidsniveau bijhouden. We stoppen ook veel voedsel in de koelkast om ervoor te zorgen dat elke machine een echt feestmaal lekker vers kan houden.

Gerelateerd: Beste koelkast online kopen, review en aanbieding. Koelkasten bestellen

Beste Amerikaanse koelkast kopen overzicht

Inventum SKV0178B

Inventum SKV0178B - Amerikaanse koelkast - Zwart

Bekijk de dagprijs

De vrijstaande Inventum Amerikaanse koelkast SKV0178B heeft een totale netto inhoud van 532 liter. De vrijstaande Inventum SKV0178B is een zuinige Amerikaanse koelkast met energieklasse F. Het 4 sterren No-Frost vriesgedeelte van de Inventum Amerikaanse koelkast SKV0178B komt met een netto inhoud van 197 liter en heeft een invriesvermogen van 10 kg/24u. Verder is de Inventum Amerikaanse koelkast SKV0178B voorzien van energiezuinige LED verlichting, zowel in het koelgedeelte als in het vriesgedeelte.

De vrijstaande Inventum Amerikaanse koelkast SKV0178B heeft vier draagplateaus met onderin twee transparante groentelades. Maak snel en handig ijsblokjes met de Ice-Twister die de Inventum Amerikaanse koelkast SKV0178B met zich meebrengt. Met de handige deurvakken in beide deuren berg je in de Inventum Amerikaanse koelkast SKV0178B al je etenswaren netjes op. Deze onderdelen zijn eenvoudig te verwijderen, zodat je deze goed kunt schoonmaken.

 • Energieklasse F
 • Totale netto inhoud 532 liter
 • Geluidsniveau 41 dB
 • No frost
 • Digitale thermostaat

Hisense RS650N4AC1

Hisense RS650N4AC1 - Amerikaanse koelkast

Bekijk de dagprijs

De Hisense RS650N4AC1 is een Amerikaanse koelkast in de kleur Inox. De koelkast heeft een koelgedeelte van maarliefst 334L en 166L aan vriesgedeelte. Hierdoor heb je erg veel ruimte om al je voedsel op te bergen. Wanneer je deze koelkast te lang open laat staan, geeft deze een geluidssignaal af. Hierdoor wordt de kwaliteit van je voedsel gewaardborgd.

 • Met de No-frost functie hoef je het vriesgedeelte bijna nooit te ontdooien
 • De snelvriesfunctie zorgt dat etenswaren snel invriezen en langer vers blijven
 • De snelkoelfunctie zorgt dat etenswaren snel afkoelen en langer vers blijven

Samsung RS68A8821SL – Serie 8

Samsung RS68A8821SL - Serie 8 - Amerikaanse koelkast

Bekijk de dagprijs

De Samsung RS68A8821SL/EF Amerikaanse koelkast beschikt over een ruimte van 609 liter dankzij SpaceMax, wat goed is voor bijna drie volle boodschappenwagens. Voor de koelkast en vriezer zijn er aparte koelsystemen voor het bereiken van de optimale temperatuur en kan je producten sneller op temperatuur brengen door middel van de PowerCooling/Freezing functie. Heb je meer koelruimte nodig? stel dan de vriezer in als koelruimte via het SmartConversion systeem. Ontdooien is bijna nooit meer nodig, vanwege het No Frost systeem.

 • 2 lades
 • 4 plateaus
 • 5 deurvakken
 • eierrek
 • 2 vrieslades
 • 4 plateaus in de vriezer
 • 2 deurvakken in de vriezer

Samsung RS50N3803SA – RVS

Samsung RS50N3803SA - Amerikaanse koelkast - RVS

Bekijk de dagprijs

Je zult nooit ruimte tekort komen met deze grote en stijlvolle Samsung Amerikaanse koelkast RS50N3803SA/EF. Deze Samsung zorgt er ook voor dat je levensmiddelen veel langer goed blijven. Tap zelf gekoelde dranken en gebruik zo min mogelijk energie.

Samsung RF23R62E3B1/EG – Zwart

Samsung RF23R62E3B1-EG - Amerikaanse koelkast - Zwart

Bekijk de dagprijs

De Ventilated Cooling Plus (Twin Technology Cooling™) optimaliseert de temperatuur en luchtvochtigheid in de koelkast en vriezer dankzij 2 onafhankelijke koelsystemen. De lucht in de vriezer blijft droog. De lucht in de koelkast blijft net vochtig voor een optimale conservering van uw voedsel. Het beschermt de oorspronkelijke smaak en aroma door te voorkomen dat geuren zich vermengen.

Beko GNO4031GS

Beko GNO4031GS - Amerikaanse koelkast

Bekijk de dagprijs

De Beko GNO4031GS is een grote amerikaanse coolkast met een stark design, 4 deuren en eendigitale display in de deur die de actuele status van de koelkast weergeeft. Deze koelkast heeft een netto inhoud van 472 liter, waar je een aardige voorraad in kwijt kan. Zo hoef je niet elke dag boodschappen te doen. Daarnaast is deze voorzien van een No-Frost systeem. Dus je hoeft nooit meer je vriezer te ontdooien.

 • Energieklasse E
 • Afmetingen (H x B x D) 180 x 69.2 x 79.5 cm
 • Totaal volume 472 L
 • Netto inhoud 400 L
 • Inhoud koelkast 268 L
 • Inhoud vriezer133 L
 • Autonomie bij stroomuitval 20 u

Samsung RS66A8101B1 – Serie 6

Samsung RS66A8101B1 - Serie 6 - Amerikaanse koelkast

Bekijk de dagprijs

De Samsung RS66A8101B1/EF Amerikaanse koelkast beschikt over een ruimte van 641 liter dankzij SpaceMax, wat goed is voor bijna drie volle boodschappenwagens. Voor de koelruimte en vriesruimte zijn er aparte koelsystemen voor het bereiken van de optimale temperatuur en kan je producten sneller op temperatuur brengen door middel van de PowerCooling/Freezing functie. Heb je meer koelruimte nodig? stel dan de vriezer in als koelruimte via het Smart Conversion systeem. Ontdooien is bijna nooit meer nodig, vanwege het No Frost systeem.

 • 2 lades
 • 4 plateaus
 • 5 deurvakken
 • eierrek
 • 2 vrieslades
 • 4 plateaus in de vriezer
 • 2 deurvakken in de vriezer

LG GSJ361DIDV – Grafiet

LG GSJ361DIDV - Amerikaanse koelkast - Grafiet

Bekijk de dagprijs

De LG GSJ361DIDV – Amerikaanse koelkast is een prachtige Amerikaanse koelkast die niet op de waterleiding aangesloten hoeft te worden. Ideaal! Deze Amerikaanse koelkast is 91.2 cm breed en valt in de energieklasse A+. Het koelgedeelte is 394 liter groot, en het vriesgedeelte 197 liter.

LG GSL360ICEV

LG GSL360ICEV - Amerikaanse koelkast

Bekijk de dagprijs

Op zoek naar een ruime en moderne Amerikaanse koelkast? dan is de LG GSL360ICEV misschien iets voor jou! met een inhoud van 591 liter kun je veel boodschappen kwijt, ideaal voor een groot gezin. Daarnaast zorgt de water-en ijsdispenser ervoor dat je altijd ijsblokjes en koud water hebt. Ondanks dat deze koelkast niet de zuinigste is, zorgt de Inverter Lineair Compressor voor minder interne frictie, waardoor er tot 32% minder energie wordt verbruikt.

Gerelateerd: LG Koelkast kopen overzicht

Inventum SKV1784R

Inventum SKV1784R - Amerikaanse koelkast - RVS

Bekijk de dagprijs

De Inventum SKV1784R vrijstaande Amerikaanse koelkast heeft een totale netto inhoud van 532 liter. De vrijstaande Inventum Amerikaanse koelkast SKV1784R is een extreem zuinige koelkast met energieklasse D. Het 4 sterren No-Frost vriesgedeelte van de Inventum Amerikaanse koelkast SKV1784R komt met een netto inhoud van 181 liter en heeft een invriesvermogen van 14 kg/24u. Verder is de Inventum Amerikaanse koelkast SKV1784R voorzien van energiezuinige LED verlichting, zowel in het koelgedeelte als in het vriesgedeelte. De Inventum Amerikaanse koelkast SKV1784R heeft vier draagplateaus met onderin twee transparante groentelades.

Met de handige deurvakken in beide deuren berg je al je etenswaren netjes op. Door het gebruik van de superkoelen of supervriezen stand kun je in de Inventum SKV1784R vrijstaande Amerikaanse koelkast jouw voedsel snel koelen of invriezen, ideaal voor grote hoeveelheden of seizoensgroenten. De bijgeleverde ice twister zorgt voor voldoende ijsklontjes in de zomer. Deze onderdelen zijn allemaal eenvoudig te verwijderen, zodat je deze goed kunt schoonmaken.

 • Energieklasse D
 • Totale netto inhoud 532 liter
 • Geluidsniveau 41 dB
 • No frost
 • IJs twister

CHiQ FSS559NEI32D

CHiQ FSS559NEI32D - Amerikaanse Koelkast - RVS

Bekijk de dagprijs

De klassieke side-by-side koelkast FSS559NEI32D van CHiQ biedt een groot koelvolume met hoogwaardige afwerking en een elegant ontwerp in een premium donkere inox-look. Het doordachte interieur met verstelbare opbergvakken en compartimenten maakt een intelligente indeling van de koelruimte en een gescheiden, overzichtelijke opslag van het voedsel mogelijk. Dankzij de geïntegreerde watertank (5.5 liter) is er op elk moment aangenaam fris en koel water beschikbaar – en als het snel moet, ook met ondersteuning van de “snelle koelfunctie” – via de waterdispenser.

ETNA AKV178RVS

ETNA AKV178RVS - Amerikaanse koelkast - RVS

Bekijk de dagprijs

De ETNA AKV178RVS is een Amerikaanse koelkast in RVS-stijl. Deze side-by-side koelkast is energiezuinig en voorzien van snelvries- en snelkoelfunctie. De koelkast heeft een geïntegreerde ijsmaker voor lekker gekoelde drankjes.

 • No Frost functie, de vriezer hoeft nooit ontdooit te worden
 • De Snelkoelfunctie zorgt dat etenswaren snel afkoelen en langer vers blijven
 • Extra grote koel/vriescombinatie

Samsung RS68N8340B1

Samsung RS68N8340B1 - Amerikaanse koelkast - Grafiet

Bekijk de dagprijs

U hoeft nooit meer ijs te verspillen om meer ruimte vrij te maken in de Samsung RS68N8340B1 / EU Amerikaanse koelkast met vriesvak . De functie Total Frost Free zorgt voor een gelijkmatige temperatuur in uw hele koelkast, zodat u altijd voldoende ruimte heeft om alles op te slaan zonder hoeken te verliezen aan ijs.

Samsung Family Hub RF56M9540SREF

Samsung Family Hub RF56M9540SREF - Amerikaanse koelkast

Bekijk de dagprijs

De Samsung Family Hub koelkast is een Smart Amerikaanse koelkast voor het hele gezin en meer dan dat.

Dagelijks overheerlijke recepten
Gemakkelijk lekkere en praktische recepten vinden. Gebruik de Recipe-app om allerlei recepten op te zoeken en zo gerechten klaar te maken met de ingrediënten die in je koelkast liggen. Via de Club des Chefs-app kan je zelfs recepten vinden van driesterrenchefs.

LG GMX844MCKV

LG GMX844MCKV - Amerikaanse Koelkast

Bekijk de dagprijs

Op zoek naar een smalle koelkast met een enorme inhoud? Dan is de LG GMX844MCKV misschien iets voor jou! Deze enorme Amerikaanse koelkast met InstaView Door-in-Door beschikt over een ISO brutto totaal inhoud van 570 liter koel-vriescombinatie. Daarnaast zorgt het ervoor, dat voedingsmiddelen langer vers blijven en de smaak en het uiterlijk zich langer behoud dankzij Door Cooling. Door de intrekbare plateaus creëer jij op een efficiënte manier het interieur van de koelkast, waardoor je kleine maar ook grote voedingsmiddelen kunt bewaren.

 • InstaView Door-in-Door®
 • Door Cooling+ – Door en door koel
 • Smalle breedte 830 mm
 • Inverter Linear Compressor
 • Pure N Fresh
 • SmartThinQ™

Samsung RF23R62E3SR

Samsung RF23R62E3SR - Amerikaanse koelkast - RVS

Bekijk de dagprijs

In de Samsung RF23R62E3SR Amerikaanse koelkast kan je veel producten bewaren. Het beeschikt over een totale netto inhoud van 539 liter, wat zo goed als drie volle boodschappenwagens zijn. Bewaar je groente en fruit in de speciale laden en bereik je producten gemakkelijker, door middel van het uitschuifbare plateau. De TwinCoolingPlus zorgt voor een langere versheid van je producten, vanwege de twee gescheiden koelsystemen. Heb altijd koud water en ijsblokjes ter beschikking en ontdooien is bijna nooit meer nodig, dankzij het NoFrost systeem.

 • No Frost functie, de vriezer hoeft nooit ontdooit te worden
 • De koelkast beschikt over alarm om je te waarschuwen dat de deur niet dicht is
 • Het exterieur van de koelkast is vingervlekvrij

Samsung RS65R5411B4 koel-vriescombinatie Vrijstaand 635 l F Grafiet

Samsung RS65R5411B4 koel-vriescombinatie Vrijstaand 635 l F Grafiet

Bekijk de dagprijs

 • Meer koele ruimte aan de binnenkant met een onberispelijke styling aan de buitenkant
 • Houd je eten vers met All Around Cooling
 • Grotere duurzaamheid, met tot wel 50% energiebesparing.

Houd de binnenkant van de koelkast ontgeurd en bewaar langer de oorspronkelijke smaak en geur van voedsel. Het ingebouwde geurverdrijvingsfilter van natuurlijke vezels verwijdert sterke geuren omdat de lucht constant door actieve koolfilters stroomt. U heeft geen andere oplossingen nodig om geurtjes te bestrijden.

Exquisit SBS135-040FDI

Exquisit SBS135-040FDI - Amerikaanse koelkast - Dark inox

Bekijk de dagprijs

De vrijstaande side-by-side koel-vriescombinatie Exquistit SBS135-040FDI is een ruime alleskunner die met z’n hoogte van 177 cm maar liefst 442 liter netto inhoud.
Deze Amerikaan is bij uitstek ideaal om in uw keuken te plaatsen, want met z’n diepte van 59 cm is is deze net zo diep als uw aanrecht en heeft u dus niet te maken met een flink uitstekende koelkast.

 • No Frost functie, de vriezer hoeft nooit ontdooit te worden
 • Product beschikt over LED-verlichting
 • Beschikt over Artificial Intelligent PCU bediening

Samsung RS68A8521S9 – Serie 8

Samsung RS68A8521S9 - Serie 8 - Amerikaanse koelkast

Bekijk de dagprijs

De Samsung RS68A8521S9/EF Amerikaanse koelkast beschikt over een ruimte van 609 liter dankzij SpaceMax, wat goed is voor bijna drie volle boodschappenwagens. Voor de koelruimte en vriesruimte zijn er aparte koelsystemen voor het bereiken van de optimale temperatuur en kan je producten sneller op temperatuur brengen door middel van de PowerCooling/Freezing functie. Heb je meer koelruimte nodig? stel dan de vriezer in als koelruimte via het Smart Conversion systeem. Ontdooien is bijna nooit meer nodig, vanwege het No Frost systeem.

 • Beschikt over een watertank
 • Optimale temperatuur en vochtigheid dankzij een gescheiden koelsysteem
 • No Frost functie, de vriezer hoeft nooit ontdooit te worden

CHiQ CFD337NEI42 – Donker roestvrij staal

CHiQ CFD337NEI42 - Amerikaanse koelkast - Donker roestvrij staal

Bekijk de dagprijs

Het dynamische koelsysteem zorgt voor een stabiele temperatuur. Voorkom bevriezing en bewaar de meest gevoelige etenswaren zo efficiënt mogelijk.
Apart bewaren om vermenging van voedsel te voorkomen.
Intelligente temperatuurregeling maakt het gebruiksvriendelijk.
De opslagcapaciteit van de koelkast is 224 liter en de opslagcapaciteit van het vriesvak is 144 liter. Het totale nuttige volume is 418 liter.

Samsung RS50N3503SA

Samsung RS50N3503SA - Amerikaanse koelkast - Zilver

Bekijk de dagprijs

Met deze Samsung RS50N3503SA Amerikaanse koelkast wordt elke centimeter van de inhoud gelijkmatig gekoelt, dankzij het All Around Cooling systeem. Temperaturen blijven constant dankzij de MultiAirFlow, wat zorgt voor een betere en langere versheid van producten. Vries producten sneller in door middel van de PowerFreezing functie en heb altijd ijsblokjes en koud water ter beschikking dankzij de water- en ijsdispenser.

 • No Frost functie, de vriezer hoeft nooit ontdooit te worden
 • De snelvriesfunctie zorgt dat etenswaren snel invriezen en langer vers blijven
 • De koelkast beschikt over alarm om je te waarschuwen dat de deur niet dicht is

Samsung RF50K5960B1/EG

Samsung Amerikaanse koelkast RF50K5960B1-EG

Bekijk de dagprijs

Dankzij de CoolSelect Plus zone deel je de ijskast precies zo in als jij dat wilt, en blijft alles beter vers. Het compartiment rechtsonder verandert heel gemakkelijk van een koelgedeelte naar een diepvriesvak met vier temperatuurinstellingen. Met een grote capaciteit van 486 liter bieden de koelkast en diepvries ruimte om meer items op te bergen op een overzichtelijke manier. De vier deuren zwaaien namelijk helemaal open, waardoor je in één oogopslag alles kunt overzien.

Inventum SKV1782RI

Inventum SKV1782RI - Amerikaanse koelkast - RVS

Bekijk de dagprijs

De Inventum SKV1782RI vrijstaande Amerikaanse koelkast heeft een totale netto inhoud van 516 liter. De Inventum Amerikaanse koelkast SKV1782RI is een zuinige koelkast met energieklasse F. Het 4 sterren No-Frost vriesgedeelte van de Inventum Amerikaanse koelkast SKV1782RI heeft een netto inhoud van 154 liter en komt met een invriesvermogen van 12 kg/24u. Verder is de Inventum Amerikaanse koelkast SKV1782RI voorzien van energiezuinige LED verlichting, zowel in het koelgedeelte als in het vriesgedeelte.

De Inventum SKV1782RI vrijstaande Amerikaanse koelkast heeft vier draagplateaus in het koelgedeelte en drie in het vriesgedeelte met onderin twee transparante groentelades. Met de handige deurvakken in beide deuren berg je al je etenswaren netjes op. Door het gebruik van de superkoelen of supervriezen stand kun je met de Inventum Amerikaanse koelkast SKV1782RI jouw voedsel snel laten koelen of invriezen, ideaal voor grote hoeveelheden of seizoensgroenten. De water- en ijsdispenser van de Inventum Amerikaanse koelkast SKV1782RI komt goed van pas wanneer je zin hebt in een gekoeld drankje in de zomer. Deze onderdelen zijn eenvoudig te verwijderen, zodat je deze goed kunt schoonmaken.

 • Energieklasse F
 • Totale netto inhoud 516 liter
 • Geluidsniveau 40 dB
 • No frost
 • Water- en ijsdispenserv

Wat zijn Amerikaanse koelkasten ?

Het is geen geheim dat Amerikanen hun eten lekker vinden. Daarom, als ze gaan winkelen, hebben ze niet alleen maar een voorraad van een vieze draagtas, maar kopen ze ook genoeg om een 4×4 te vullen. Gezien het feit dat zo veel Amerikaanse producten in grote hoeveelheden worden verkocht – ijs, bijvoorbeeld, is verkrijgbaar per gallon – hebben ze ergens nodig om het te zetten en een garderobe-achtige, twee-toegang all-in-one koelkast/vriezer is de enige stijl van de koelkast die groot genoeg is om het allemaal op te slaan.
koelkast dubbele deur
De meeste modellen in Amerikaanse stijl hebben lange kastachtige deuren met de koelkast meestal aan de rechterkant en de vriezer aan de linkerkant; in de VS worden ze normaal gesproken omschreven als ‘side by side’. Sommige modellen zijn echter uitgerust met twee deuren boven en een uittrekbare diepvrieslade of twee onder. Deze staan bekend als Franse stijl of, om het nog verwarrender te maken, Amerikaanse stijl Franse deur.

Het belangrijkste probleem (in ieder geval hier in het Verenigd Koninkrijk) is dat Amerikaanse stijl koel-vriescombinaties extreem breed zijn – gemiddeld zo’n 85 cm tegen de gebruikelijke 60 cm breedte die de meesten van ons kennen – en meestal ook nog eens bloederig duur zijn (gemiddeld meer dan een grand).

Toch is de koelkast in Amerikaanse stijl, als het gaat om praktische zaken, opbergruimte en keukenknuffels, de monarch van het huishoudelijke witgoed en een van de beste manieren om uw gasten te vertellen dat u echt geladen bent en dat uw keuken veel groter is dan die van hen.
side by side koelkast
De Amerikaanse koelkast-vriezers maken gebruik van dezelfde technologie op basis van een compressor als de modellen met normale afmetingen, maar in de meeste gevallen zijn ze ook voorzien van een reeks andere slimme technieken zoals volledige luchtcirculatie om de opbouw van vorst te voorkomen en een mooie 0˚ fruit- en groentenlade voor een optimale, langdurige versheid.

Ze zijn ook vaak voorzien van ijsblokjesdispensers, gekoelde drankautomaten en andere leuke gimmickry.

Amerikaanse stijl versus Franse deur koelkast met vriesvak – Wat is het verschil?

Bij Amerikaanse stijl koelkast vriezers is er een keuze tussen Amerikaanse stijl (side by side) koeling en Franse deur koelkast vriezers. Beiden kunnen even hoog zijn met een redelijke breedte, maar ze hebben verschillende configuraties.

Side-By-Side stijl koelkasten

De side-by-side is een langwerpige koelkast met vriesvak, meestal met twee deuren die elk vanuit het midden naar buiten openen in beide richtingen. Als beide deuren volledig geopend zijn, is het mogelijk om alle diepvries- en verse levensmiddelen binnenin te zien en te zien wat er beschikbaar is. Er zijn weinig of geen problemen met het niet zien van artikelen omdat ze verborgen zijn onder pakjes diepvrieserwten of gefrituurde aardappelpartjes.

Een side-by-side ontwerp biedt meestal meer ruimte voor vers voedsel en veel ruimte voor diepvriesproducten (hoewel sommige ruimtes kunnen worden omgebouwd om meer vers voedsel bij een geschikte koeltemperatuur te plaatsen).

Dit type koelkast met vriesvak is beter voor personen of gezinnen die meer verse dan diepvriesproducten consumeren, maar een goede capaciteit met beide nodig hebben.

Franse deur koelkasten

Sommige modellen in Amerikaanse stijl hebben een Franse deur in plaats van een side-by-side.

Deze zijn groter en hebben een bovengedeelte met twee deuren die in beide richtingen opengaan, zodat alle inhoud in de vershoudruimten zichtbaar is. Maar er is ook een lager diepvriesgedeelte dat als een lade kan worden uitgetrokken (of soms een deur heeft die apart kan worden geopend).

Het meest gebruikelijke Franse deur ontwerp voor Amerikaanse stijl koelkasten is de uittrekbare lade om toegang te krijgen tot de diepvries sectie. Dit is een beetje alsof je een aparte diepvrieskist hebt. Het maakt het wel moeilijk om te zien wat er in de lade ligt, omdat de verschillende items boven op elkaar liggen! Het gevolg is dat u meer tijd op uw hurken moet zitten om alles te vinden.

Een voordeel is dat er tussen de schappen meestal meer ruimte is om een taart of iets anders te plaatsen.

Het nadeel is dat je bij de diepvriesproducten soms op handen en knieën moet gaan zitten om te vinden wat je zoekt. Dat is prima als je twintig bent, maar minder leuk op middelbare leeftijd of op latere leeftijd, wanneer je knieën ernstig bezwaar gaan maken! Bovendien is het in het koelgedeelte moeilijker te zien wat u hebt, omdat het niet zo duidelijk is als bij een side-by-side koelkast met vriesvak.

Overwegingen voor de afmetingen van de keuken en de koelkastvriezer

Meet zorgvuldig de ruimte af waarin u de koelkast met vriesvak wilt plaatsen. Zelfs als hij vrijstaand in een eigen ruimte staat, moet u op zijn minst rekening houden met de hoogte en de diepte.

Ga er nooit van uit dat een groter American Style model zal passen. Deze zijn aanzienlijk groter dan de oudere Britse koelkasten van vroeger. Dit weerspiegelt de uitgestrekte vierkante meters van de typische Amerikaanse keuken. Hoewel onze keukens vaak zijn verbouwd om ze te vergroten, zijn ze nog steeds niet te vergelijken in grootte. Daarom is het nemen van gedetailleerde metingen en het tweemaal controleren noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de nieuwe koelkast zal passen.

Geblokkeerde deuren

Bij side-by-side deuren die vanuit het midden naar buiten opengaan, overspannen ze de volledige lengte van het model. Wanneer geopend, blokkeren ze het zicht. Alles, van zonlicht tot mensen die vlak bij de deur lopen, wordt aan het zicht onttrokken.

Ook dit is anders dan bij een kleinere, openslaande deur of een enkele deur die meestal niet groot of hoog genoeg is om dingen visueel te blokkeren.

Bezorgingsproblemen

Amerikaanse koelkasten worden alleen op de stoep of oprit geleverd. Ze worden niet in huis en in de keuken geleverd. Dit kan een schok zijn voor huiseigenaren die verwachtten dat de koelkast voor hen zou worden geïnstalleerd en gemonteerd. Meestal zal dat niet het geval zijn!

Daarom moet u zorgen voor een paar sterke jongens om de koelkast naar binnen te brengen en te plaatsen waar u hem wilt hebben.

Houd ook rekening met de exacte route die de koelkast met vriesvak zal afleggen. Welke steegjes, deuropeningen, gangen, en andere ruimtes zal het moeten worden gedragen door om de keuken te bereiken? Bij kleinere woningen kunnen de gangen smal zijn. In andere situaties past een Amerikaanse koelvriescombinatie niet door de opening van de voordeur.

In een dergelijke situatie kan het nodig zijn beide deuren van het model te verwijderen om hem door de ingang te krijgen.

Vaak gestelde vragen

Hoeveel kosthet met vriesvak?

Aan de onderkant van de prijsschaal zijn er koelvriescombinaties in Amerikaanse stijl die rond de € 1000 kosten.

U kunt ook aanbevolen producten vinden rond de €1300-1400.

Er zijn echter ook enorme koelvriescombinaties met extra functies zoals glazen doorkijkpanelen, een interne koelkastcamera (om de inhoud te controleren tijdens het boodschappen doen in de supermarkt), een minibardeur, aanraakdisplays voor het regelen van de instellingen van de koelvriescombinatie en naar behoefte ombouwbare zones (om meer ruimte aan de koel- of vriesruimte te geven). Om deze functies in uw model op te nemen, springen de prijzen omhoog tot 2.500 pond en soms ver daarboven.

Uiteindelijk, als het aantal functies toeneemt, springt de prijs duidelijk omhoog. Hetzelfde kan worden gezegd van de prijzen wanneer een model een grotere totale capaciteit heeft.

Hoe groot het ?

De Amerikaanse stijl side-by-side modellen hebben meestal twee deuren die in beide richtingen opengaan.

Vaak is de deur aan de rechterkant groter omdat dat compartiment groter is. De linkerkant is kleiner omdat dit het vriesgedeelte is. De binnenruimte linksboven van het vriesgedeelte is meestal gereserveerd voor de opslag van ijsblokjes en gekoeld water om een water- en ijsdispenser mogelijk te maken die bij veel Amerikaanse koelkasten wordt geleverd.

Wat de afmetingen betreft, zijn de hoogste Amerikaanse koelvrieskasten 196 cm. De hoogte varieert echter van model tot model en is niet gestandaardiseerd. Ga er dus niet van uit dat een nieuw Amerikaans model zal passen in de ruimte die vroeger werd ingenomen door een Franse deur model.

De breedte wordt meestal bepaald door de interne capaciteit en de functies. De breedte varieert van 70 cm tot 92,5 cm.

De diepte is ongeveer 78 cm op zijn grootst.

Past het in mijn huis?

De afmetingen variëren aanzienlijk van model tot model, vooral bij Amerikaanse koelvriescombinaties. Ga er nooit van uit dat een koelkast met vriesvak die u gaat bestellen in uw bestaande keuken zal passen.

Moet hetk worden aangesloten op de riolering?

Sommige, niet alle, Amerikaanse stijl koelkasten moeten worden aangesloten op het bestaande leidingwerk. Bij het aansluiten op de watervoorziening van het nutsbedrijf, het toevoegen van een inline filter kan helpen om eventuele resterende waterverontreinigingen te verwijderen.

Andere modellen hebben een watertank met een inhoud van ongeveer 3-4 liter die regelmatig moet worden bijgevuld. In dit geval zijn ze niet aangesloten op de watertoevoer naar het huis. In een gebied met hard water is het vaak het beste een model met een hervulbare watertank te nemen dat de eigenaar de mogelijkheid biedt gezuiverd of gefilterd flessenwater toe te voegen.

Beide opties kunnen ervoor zorgen dat het water dat uit de Amerikaanse koelkast komt, beter smaakt. Het voorkomt ook dat ijs troebel wordt. Het hangt van uw plaatselijke watervoorziening af welke optie de voorkeur geniet, maar waterfiltratie is in beide gevallen een goed idee.

Bovendien worden deze koelvriescombinaties ook aangesloten op het elektriciteitsnet. Dus, net als een gewone koelkast, hebben ze ook een elektrische aansluiting nodig.

Recent Posts