LG Koelkast kopen: 2023 LG Koelkasten Beoordeeld

Een LG koelkast combineert een prachtig uiterlijk met betrouwbare, state-of-the-art technologie om een moderne keukenervaring te creëren. Wij hebben deze review opgesteld zodat u gemakkelijk de ideale LG koelkast kunt kiezen die past bij uw wensen en uw budget. Hieronder vindt u onderwerpen van LG’s slimme technologie tot hun luxe gemakken en energie-efficiënte systemen. Zo mist u niets van de nieuwste technologie en weet u precies in welke functies u het meest geïnteresseerd bent.
lg koelkast
Aangezien LG meer dan 90 verschillende innovatieve koelkastmodellen aanbiedt, zult u, als u de onderstaande gids volgt, met vertrouwen uw keuze maken. We moeten ook vermelden dat LG koelkasten het tot de ranglijst van onze beste koelkastmerken in 2022 heeft geschopt.

in een oogopslag – Onze beste LG-koelkasten kopen overzicht

Hier is de lijst van onze topkeuzes voor LG koelkasten – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

 • 1) Beste Budget LG Koelkast, LTCS24223S
 • 2) Beste LG Koelkast met Ondervriezer, LDCS24223S
 • 3) Best for Budget Franse deur LG Koelkast, LFC22770ST
 • 4) Beste Franse deur LG Koelkast, LMXC23796S

LG GBB61PZGFN – Koel-vriescombinatie

LG GBB61PZGFN - Koel-vriescombinatie

Bekijk de prijs

GBB61PZGFN Altijd zuinig + A+++ | Door Cooling+ | Total no frost | Linear Compressor | Groter koel & vriesvak | 36dB – Stilste koelkast

 • LINEARCooling™
 • DoorCooling+™
 • FRESHBalancer™
 • FRESHConverter™
 • Inverter Linear Compressor
 • Smart Diagnosis™

NatureFRESH™
Verras je zintuigen met NatureFRESH™
Geniet van vers voedsel en verse producten. Verras je zintuigen voor een leuke eetervaring.

LINEARCooling™
Houd voedsel langer vers
De LG Inverter Linear Compressor van LG helpt het uiterlijk en de smaak van verse producten langer te behouden door temperatuurschommelingen te verminderen.

DoorCooling+™
Tot 32%* sneller en altijd gelijkmatig koelen
De luchtopeningen aan de voorkant van de koelkast helpen de temperatuur op peil houden. Zo blijft jouw eten langer vers!

FRESHBalancer™
Vocht perfect in balans
De FRESHBalancer™ houdt vocht op dezelfde plek terwijl de bewegende regelaars de optimale vochtigheid handhaven voor fruit en groenten, afhankelijk van de modus die je instelt.

FRESHConverter™
Kies de optimale temperatuur voor jouw eten
FRESHConverter™ bewaart jouw vlees, vis en groeten onder de perfecte omstandigheden.

10 jaar garantie op de Linear Compressor
De LG Inverter Linear Compressor maakt minder lawaai dan de conventionele compressor dankzij de geavanceerde technologie van LG. Het bespaart ook meer energie en biedt hogere betrouwbaarheid en meer duurzaamheid met 10 jaar* onderdelengarantie op de compressor.

Premium en compact design
Elegant en praktisch minimalisme
De nieuwe koel/vries combinatie is het summum van verfijning bij zowel functie als stijl. Het heeft een minimalistisch design dat elegantie en comfort maximaliseert. Geniet nu van zowel de handigheid als de luxe in jouw keuken.

LG GSJ361DIDV – Amerikaanse koelkast – Grafiet

LG GSJ361DIDV - Amerikaanse koelkast - Grafiet

Bekijk de prijs

De LG GSJ361DIDV – Amerikaanse koelkast is een prachtige Amerikaanse koelkast die niet op de waterleiding aangesloten hoeft te worden. Ideaal! Deze Amerikaanse koelkast is 91.2 cm breed en valt in de energieklasse A+. Het koelgedeelte is 394 liter groot, en het vriesgedeelte 197 liter.

Door het handige door-in-door systeem kun je producten die je vaak pakt sneller pakken. Doordat de ‘grote’ deur minder vaak open hoeft, bespaart je dit ook weer energie. In de speciale vershoudzone blijft je eten ook 2 keer langer vers. Ook heb je hierdoor weinig last van nare luchtjes in je koelkast. Doordat deze Amerikaanse koelkast is voorizen van een no-frost functie hoef je ook nooit meer te ontdooien.

Deze Amerikaanse koelkast met een strak design en een unieke Dark Graphite finish staat zeer mooi in jouw keuken. Natuurlijk koop je een koelkast echter niet enkel voor de sier, maar om jouw producten zo efficiënt mogelijk koel en vers te houden. Deze fraaie koelkast is met een tal van slimme innovaties ontworpen om dit zo goed mogelijk te doen.

Deze Amerikaanse koelkast wordt aangedreven door de Linear Compressor, waardoor deze koelkast stiller, zuiniger en vooral duurzamer is dan koelkasten met een conventionele aandrijving. Omdat je kunt vertrouwen op de lange levensduur van de Linear Compressor biedt LG hier 10 jaar garantie op.

Raak jij jouw producten in de koelkast ook regelmatig kwijt? Met de Door-in-Door heb je nu een speciale ruimte waarin je jouw favoriete producten kan opbergen en deze zo bij de hand hebt. Zo hoef je nooit lang meer te zoeken. Ook hoef je hierdoor de deuren niet volledig meer te openen en gaat er minder gekoelde lucht (en dus energie) verloren. Met de ingebouwde dispenser (Non-Plumbing) beschik je, met een druk op de knop, over gekoeld water, ijs of crushed ice.

Zo kun je op elk moment van de dag genieten van heerlijk koele drankjes en komt het niet meer voor dat je vergeet om ijsblokjes te maken voor in jouw favoriete cocktail, shake of smoothie. Om jouw opgeslagen producten zo vers mogelijk te houden beschikt deze koelkast over een Fresh Zone met Moist Balance Crisper en over het Multi-airflow systeem.

Dankzij het Total-No-Frost systeem hoef je deze koelkast niet meer te ontdooien en bespaar je nog meer op tijd en energie. Tevens beschikt deze koelkast, voor jouw gemak, over een deur alarm en kinderslot.

Door-in-Door:
Om gemakkelijk bij al jouw favoriete artikelen te kunnen komen beschikt deze koelkast over een extra ingebouwde deur met een speciaal koelvak. Het is nu dus niet langer nodig om de gehele koelkast te openen voor deze producten, waardoor er minder van de gekoelde lucht verloren gaat.

Stil, zuinig en duurzaam: Linear Inverter Compressor:
De Linear Compressor heeft, met slechts één frictiepunt, minder wrijvingsweerstand dan de conventionele compressor. Dit zorgt ervoor dat Linear Compressor veel stiller en duurzamer is. Ook kan de Linear Compressor, in tegenstelling tot de conventionele compressor, zijn snelheid aanpassen afhankelijk van hoe hard er gekoeld moet worden. Dit bespaart een hoop energie!

Moist Balance Crisper lade:
Groentes en fruit worden optimaal vers gehouden wanneer deze producten hun vocht vast kunnen houden. De Moist Balance Crisper optimaliseert het niveau van de vochtigheid in de lade waardoor deze artikelen langer vers, knapperig en gezond blijven, doordat alle essentiële voedingsstoffen worden behouden.

Total-No-Frost:
Het LG Total-No-Frost systeem voorkomt de vorming van ijs- en condensatie in het koel en vriesgedeelte. Omdat 5mm ijsvorming al voor zo’n 30% meer energieverbruik kan zorgen, bespaart dit systeem flink op het energie verbruik. Ook hoeft deze koel-vriescombinatie niet meer ontdooit te worden.

Multi-Air Flow:
Het Multi-Air Flow systeem zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de gekoelde lucht. Hierdoor wordt een stabiele opslagtemperatuur gegarandeerd, wat leidt tot een langere versheid van de opgeslagen artikelen.”

LG GSJ760PZXV – Amerikaanse koelkast – Zilver

LG GSJ760PZXV - Amerikaanse koelkast - Zilver

Bekijk de prijs

De LG GSJ760PZXV Amerikaanse Koelkast is een Amerikaanse koelkast met het zuinige A+ energielabel. Dankzij de Linear Compressor is deze koelkast zuiniger, stiller en duurzamer dan koelkasten met een conventionele compressor. LG biedt 10 jaar garantie op deze compressor, naast de reguliere fabrieksgarantie op de koelkast. Een uniek punt van deze koelkast is de Door-in-Door.

LG heeft extra deur ingebouwd zodat het nu nog gemakkelijker is om snel bij al jouw favoriete producten te kunnen. Het is niet langer nodig om de koelkast te ontdooien; dankzij het Total-No-Frost systeem worden condensatie- en ijsvorming in het koel- en vriesgedeelte voorkomen, waardoor je op tijd en energieverbruik (tot wel 30% bij 5mm ijsvorming) bespaart. Het Multi-Airflow systeem zorgt ervoor dat de gekoelde lucht gelijkmatig wordt verdeeld over de gehele koelkast, om zo de beste opslagtemperatuur te garanderen.

In de Moist Balance Crisper lade worden de smaak, voedingsstoffen en versheid van fruit en groentes optimaal behouden. Een ijs- en waterdispenser is ingebouwd om snel koud water, ijsblokjes of gepileerd ijs te produceren; ideaal voor koude drankjes of overheerlijke cocktails. Deze koelkast kan superkoelen en supervriezen, wanneer dit nodig is. Voor jouw gemak beschikt deze koelkast tevens over een kinderslot, LED verlichting en een deuralarm.

Enkele functionaliteiten uitgelicht

Door-in-Door:
Om gemakkelijk bij al jouw favoriete artikelen te kunnen komen beschikt deze koelkast, voor deze producten, over een extra ingebouwde deur met een speciaal koelvak. Het is nu dus niet langer nodig om de gehele koelkast te openen voor deze producten, waardoor er minder van de gekoelde lucht verloren gaat.

Stil, zuinig en duurzaam: Linear Inverter Compressor:
De Linear Compressor heeft, met slechts één frictiepunt, minder wrijvingsweerstand dan de conventionele compressor. Dit zorgt ervoor dat Linear Compressor veel stiller en duurzamer is. Ook kan de Linear Compressor, in tegenstelling tot de conventionele compressor, zijn snelheid aanpassen afhankelijk van hoe hard er gekoeld moet worden. Dit bespaart een hoop energie!

Moist Balance Crisper lade:
Groentes en fruit worden optimaal vers gehouden wanneer deze hun vocht vast kunnen houden. De Moist Balance Crisper optimaliseert het niveau van de vochtigheid in de lade waardoor deze artikelen langer vers, knapperig en gezond blijven, doordat alle essentiële voedingsstoffen worden behouden.

Total-No-Frost:
Het LG Total-No-Frost systeem voorkomt de vorming van ijs en condensatie in het koel en vriesgedeelte. Omdat 5mm ijsvorming al voor zo’n 30% meer energieverbruik kan zorgen, bespaart dit systeem flink op het energie verbruik. Ook hoeft deze koel-vriescombinatie niet meer ontdooit te worden.

Multi-Air Flow:
Het Multi-Air Flow systeem zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de gekoelde lucht, wat leidt tot een langere versheid van de opgeslagen artikelen, zo worden essentiële voedingstoffen goed behouden.

LG GSJ461DIDV A+ sr – Amerikaanse koelkast

LG GSJ461DIDV A+ sr - Amerikaanse koelkast

Bekijk de prijs

De LG Sideb GSJ46IDIDV A + sr – Amerikaanse koelkast heeft een inhoudt van maarliefst 601L, 405L daarvan is het koelvak en het vriesvak heeft een inhoud van 196L. De grote inhoud maakt deze koelkast bij uitstek geschikt voor grote gezinnen. De koelkast beschikt over een water- en ijsdispenser en dankzij de No Frost techniek hoeft u het vriesvak nooit te ontdooien.

Pluspunten van de LG Sideb GSJ46IDIDV A + sr

 • Moist Balance Crisper™ zorgt dat het vocht uit uw etenswaren gelijkmatig condenseert wat de bewaartijd verhoogt.
 • Deze koelkast beschikt over een water- en ijsdispenser met een waterreservoir waardoor een wateraansluiting niet perse nodig is.
 • No Frost systeem zorgt ervoor dat zich geen ijs opbouwt aan de binnenkant van het vriesvak.
 • Inverter Linear Compressor zorgt voor een lager energieverbruik. Je krijgt 10 jaar garantie op de compressor.

Goed om te weten .
Deze koelkast heeft geen nul graden zone.

LG GBP61DSPFN – Koel-vriescombinatie – Grafiet

LG GBP61DSPFN - Koel-vriescombinatie - Grafiet

Bekijk de prijs

Houd voedsel langere tijd vers
De LG Inverter Linear Compressor van LG helpt het uiterlijk en de smaak van verse producten langer te behouden door temperatuurschommelingen te verminderen.

Tot 32%* Overal sneller en gelijkmatiger koelen
De luchtopeningen aan de voorkant van de koelkast helpen de temperatuur op peil houden om uw voedsel vers te houden.

Kies voor een optimale temperatuur per voedseltype
FRESHConverter™ behoudt de optimale conditie van uw vlees, vis en groenten afzonderlijk.

10 jaar garantie op Linear Compressor
LG Inverter Linear Compressor maakt minder lawaai dan de conventionele compressor dankzij de geavanceerde technologie van LG. Het bespaart ook meer energie en biedt hogere betrouwbaarheid en meer duurzaamheid met 10 jaar* onderdelengarantie op de compresso

De slimme manier om je koelkast te controleren
Met een compatibele smartphone en de SmartThinQ™ app van LG, kun je de koelkastinstelling van op afstand regelen zodat je koelkast klaar is voor de grote boodschappen.

LG GBP61DSPFN. Totale nettocapaciteit: 341 l. Beeldscherm type: LED. Klimaatklasse: SN-T, Geluidsniveau: 36 dB. Nettocapaciteit koelkast: 234 l, No Frost (koelkast), Multi-luchtwegsysteem (koelkast), Koelkast binnenverlichting. Nettocapaciteit vriezer: 107 l, Vriescapaciteit: 14 kg/24u, No Frost (vriezer). Vers zone compartiment. Energie-efficiëntieklasse: A+++, Jaarlijks energieverbruik: 184 kWu. Kleur van het product: Grafiet

LG GBB72MCUFN – Koel-vriescombinatie – Mat zwart

LG GBB72MCUFN - Koel-vriescombinatie - Mat zwart

Bekijk de prijs

Op zoek naar een elegante koelkast met een strak mat zwart design? Dan is de LG GBB72MCUFN misschien iets voor jou! Deze Bottom Freezer koelkast beschikt over een bruto inhoud van 419 liter koel-vriescombinatie. Daarnaast zorgt het ervoor, dat voedingsmiddelen langer vers blijven en de smaak en het uiterlijk zich langer behoud. Denk hierbij aan de gelijkmatige temperatuur en het minder vocht rondom je groente en fruit. Het 2-staps opvouwbaar schap en een wijnrek maken het eenvoudig om voeding samen te houden per type voor een handige keukenorganisatie.

Door en door koel
Geen enkele andere koelkasten dan die van LG, beschikken over het DoorCooling systeem. De temperatuur wordt door dit nieuwe systeem op peil gehouden. Dit komt door de luchtopeningen aan de voorkant van de koelkast. Op deze manier blijft jou eten langer vers en zijn jouw producten tot 32% sneller gekoeld.

Hou je verse voedingsmiddelen nog langer in een goede conditie
Wil je jouw voedingsmiddelen langer bewaren en op de juiste temperatuur behouden? dan is deze koelkast zeer geschikt. Door middel van de LG Inverter Linear Compressor, blijft het uiterlijk, maar ook de smaak langer vers doordat er minder temperatuurschommelingen zijn. Daarbij zorgen de luchtopeningen in de deur de temperatuur op peil houden, zodat je langer kunt genieten van jouw eten. Dit in combinatie met de FRESHConverter™ die jouw vlees, vis en groenten bewaart onder de beste omstandigheden. Om de zorg voor voedingsmiddelen compleet te maken, zorgt de FRESHBalancer™ er ook nog voor, dat vocht stevig wordt vastgehouden bij groente en fruit.

Je koelruimte naar eigen inzicht indelen
De strak vormgegeven LG koel-vriescombinatie GBB72MCUFN heeft in het bovenste gedeelte een koelruimte met een inhoud van 233 liter. In deze ruimte heb je de beschikking over een aantal deur schappen die je op verschillende hoogtes kunt plaatsen. Ditzelfde geldt voor een aantal leg plateaus van hoogwaardig veiligheidsglas in je koelruimte. Zo bepaal je zelf hoe de indeling van je koelkast moet zijn en kun je het geheel afstemmen op je consumptiepatroon. Het vriesgedeelte onderaan heeft een netto-inhoud van 107 liter, verdeeld over drie transparante vriesvakken. Hierdoor hou je overzicht in je koelkast.

Lees ook:   Samsung RB34C605CS9/EF

Te bedienen via de app op je smartphone
Via een handige en gratis app van LG, SmartThinQ genaamd, kun je op afstand de LG koel-vriescombinatie GBB72MCUFN reguleren. Stel je hebt net in het groot boodschappen gedaan. Zet even voordat je aankomt je koelkast extra koel om zo je boodschappen snel op de juiste temperatuur te krijgen. De LG koel-vriescombinatie GBB72MCUFN heeft een geluidsniveau van 36 dB, waarmee hij tot de stilste modellen in zijn klasse behoort. Met een een plek in klasse A+++ gaat deze koel-vriescombinatie je helpen op je energierekening te besparen.

Alle technologieën op een rij:

 • LINEARCooling™
 • DoorCooling+™
 • FRESHBalancer™
 • FRESHConverter™
 • Inverter Linear Compressor
 • SmartThinQ™

LG GBB71PZEFN – Koel-vriescombinatie – RVS

LG GBB71PZEFN - Koel-vriescombinatie - RVS

Bekijk de prijs

Op zoek naar een energiezuinig koelkast, die goed voor je voedingswaren zorgt en ook nog eens een compact design heeft? dan is de LG GBB71PZEFN iets voor jou! Door het A+++ energielabel is deze koelkast erg zuinig in verbruik. Daarnaast zorgt deze koelkast voor de perfecte balans voor jou voedingswaren, waardoor ze langer en beter vers worden gehouden. De perfecte koelkast, ook geschikt voor kleinere keukens.

Door en door koel
Geen enkele andere koelkasten dan die van LG, beschikken over het DoorCooling systeem. De temperatuur wordt door dit nieuwe systeem op peil gehouden. Dit komt door de luchtopeningen aan de voorkant van de koelkast. Op deze manier blijft jou eten langer vers en zijn jouw producten tot 32% sneller gekoeld.

Perfecte balans voor je voedingswaren
Wil je graag langer kunnen genieten van je boodschappen en zorgen dat dit perfect in balans blijft, dan zit je bij deze koelkast goed. Door een aantal nieuwe technologische functies zorgt het ervoor dat je boodschappen niet alleen langer goed blijven, maar ook vers. Door de LG Inverter Lineair compressor blijft de smaak en het uiterlijk van je voedingswaren langer goed voor temperatuurschommelingen te verminderen. Daarnaast biedt de koelkast deurkoeling, waardoor je eten langer vers blijft. De FRESHConverter™ bewaart jouw vlees, vis en groenten onder de perfecte omstandigheden.

 • In de FRESHConverter lade is de temperatuur altijd enkele graden lager dan in de rest van de koeling. Met een handige schuifregelaar kun je kiezen uit 3 instellingen: vlees, vis of groenten.
 • In de FRESHBalancer lade is de lucht altijd minder vochtig dan in de rest van de koelkast. De schuifregelaar bied je 2 instellingen: fruit of groenten.

Compact, met handige opslagruimte
In totaal biedt deze koelkast een inhoud van 341 koel-vriescombinatie, wat aardig ruim is voor deze koelkast vanwege zijn compactheid. Het fijne aan deze koelkast is dat je het op een efficiënte manier kan indelen en handige opslagruimte bevat en kan creëren. Bij deze koelkast zit standaard een wijnrek en een 2-staps opvouwbare plank meegeleverd. Met de opvouwbare plank kun je genoeg ruimte creëren voor je eten, pannen en andere omvangrijke items.

Zuinig en stil
Naast dat de koelkast veel technologische functies heeft, is het ook een hele zuinige koelkast in verbruik. Het beschikt namelijk over een A+++ energielabel. Dit is goed voor het milieu, maar ook zeker voor je eigen portemonnee. Met 36 dB is dit een van de stilste koelkasten. Wel heeft het een deur alarm. Wanneer de deur te lang openstaat, gaat er een alarm is. Dit is om overbodig energie verbruik tegen te gaan.

LG GSL760PZXV Vrijstaand 601l A+ Roestvrijstaal amerikaanse koelkast

LG GSL760PZXV Vrijstaand 601l A+ Roestvrijstaal amerikaanse koelkast

Bekijk de prijs

LG GSL760PZXV. Apparaatplaatsing: Vrijstaand, Kleur van het product: Roestvrijstaal, Vormgeving: Amerikaanse deur. Totale nettocapaciteit: 601 l, Klimaatklasse: T, Geluidsniveau: 39 dB. Nettocapaciteit koelkast: 405 l, Brutocapaciteit koelkast: 422 l. Nettocapaciteit vriezer: 196 l, Vriezer positie: Ernaast, Vriescapaciteit: 12 kg/24u. Energie-efficiëntieklasse: A+, Jaarlijks energieverbruik: 419 kWu

LG INSTAVIEW Door-in-Door GSX960NSVZ – Amerikaanse koelkast – Zilver

LG INSTAVIEW Door-in-Door GSX960NSVZ - Amerikaanse koelkast - Zilver

Bekijk de prijs

De ontwikkeling van Door-in-Door blijft doorgaan: nu is er de InstaView Door-in-Door. Klop nu gewoon twee keer op het glas om de inhoud van de koelkast binnenin te verlichten en om gemakkelijk te zien wat er in de koelkast staat met LG’s InstaView Door-in-Door.

InstaView Door-in-Door
Met slechts twee keer kloppen op het spiegelglaspaneel kijk je in de koelkast in het quick & easy-compartiment zonder de deur te openen. Dit voorkomt het verlies van koude lucht en houdt je producten langer vers.

Sneller en gelijkmatiger koelen
LG DoorCooling⁺ maakt de binnentemperatuur gelijkmatiger en koeler dan conventionele systemen. Het systeem verkleint de temperatuursverschillen tussen het binnenste gedeelte en de deurzijde aanzienlijk.

SpacePlus Ice System
Ons innovatieve ijs systeem is met een smal design in de deur gebouwd om zoveel mogelijk ruimte in de vriezer te behouden.

Water- & ijsdispenser
Deze koelkast is voorzien van een water- & ijsdispenser zodat je altijd koud water en ijs tot je beschikking hebt.

Wijnrek
Het gebruiksvriendelijk ontworpen wijnrek kan tot 4 flessen mousserende wijn in een optimale temperatuur opslaan.

Handige opberglade
Deze lade biedt optimale ruimte voor het opslaan van kleinere producten op de juiste temperatuur, zoals delicatessen en kaas.

Controleer je koelkast waar je ook bent
Bedien de belangrijkste functies door de SmartThinQ -app op je smartphone te gebruiken en belangrijke meldingen waar ook te ontvangen.

LG GSJ760BLACK Amerikaanse koelkast – Door-in-Door- ZWART

LG GSJ760BLACK Amerikaanse koelkast - Door-in-Door- ZWART

Bekijk de prijs

Altijd zuinig A+ | Door-in-Door® | Extra koel- en vriesruimte | Total no Frost | Inverter Linear Compressor incl. 10 jaar garantie.

 • Belangrijkste Kenmerken
 • Grote capaciteit / Enorme inhoud
 • Total No Frost – Geen ijs- en condensvorming
 • Door-in-Door®
 • Moist Balance Crisper
 • Inverter Linear Compressor
 • NatureFRESH

LG GSL360ICEV – Amerikaanse koelkast

LG GSL360ICEV - Amerikaanse koelkast

Bekijk de prijs

Op zoek naar een ruime en moderne Amerikaanse koelkast? dan is de LG GSL360ICEV misschien iets voor jou! met een inhoud van 591 liter kun je veel boodschappen kwijt, ideaal voor een groot gezin. Daarnaast zorgt de water-en ijsdispenser ervoor dat je altijd ijsblokjes en koud water hebt. Ondanks dat deze koelkast niet de zuinigste is, zorgt de Inverter Lineair Compressor voor minder interne frictie, waardoor er tot 32% minder energie wordt verbruikt.

Enorme inhoud
Deze Amerikaanse koelkast heeft een enorme inhoud van maar liefst 591 liter, wat is opgedeeld in 391 liter koelingsinhoud en 197 vriesinhoud. Door deze enorme inhoud, kun je veel voorraad lang bewaren en is dan ook perfect voor grote gezinnen.

Energiebesparend
Ondanks dat deze enorme Amerikaanse koelkast niet de zuinigste is in gebruik, zorgt het er wel voor dat er minder energie wordt verbruikt. Dit wordt mogelijk gemaakt door de unieke Inverter Lineair Compressor van LG. Deze koelkast maakt gebruik van een lineaire compressor, waardoor er minder interne frictie ontstaat. Op deze manier wordt er tot 32% minder energie verbruikt. Het fijne is, dat op deze compressor een garantie zit van 10 jaar.

Altijd ijsblokjes en koud water
Wil je niet alleen in de zomer genieten van koud water en ijs? dan is deze koelkast geschikt voor jou. In deze koelkast zit een water-en ijsdispenser ingebouwd. Dit betekent dat je het gehele jaar door beschikt over ijsblokjes en koud water. Deze functie bevindt zich in de linkerdeur van de koelkast. Door de Slim SpacePlus neemt de dispenser niet veel ruimte in, waardoor je over meer inhoud beschikt.

Meer zorg voor je groenten en fruit
Wil je het beste voor je groenten en fruit? dat maakt de Moist Balance Crisper™ in ieder geval mogelijk. Vanwege deze nieuwe technologie, wordt overmatig vocht uit groente en fruit verdampt en condenseert het vervolgens op de rasters. Hierdoor ontstaat er geen plas rondom je etenswaren, maar wordt de condens gelijkmatig teruggebracht op het voedsel. Op deze manier behoud je het beste vochtbalans voor je groente en fruit.

LG INSTAVIEW Door-in-Door GSX960BLACK – Amerikaanse koelkast – Zwart

LG INSTAVIEW Door-in-Door GSX960BLACK - Amerikaanse koelkast - Zwart

Bekijk de prijs

De ontwikkeling van Door-in-Door blijft doorgaan: nu is er de InstaView Door-in-Door. Klop nu gewoon twee keer op het glas om de inhoud van de koelkast binnenin te verlichten en om gemakkelijk te zien wat er in de koelkast staat met LG’s InstaView Door-in-Door.

InstaView Door-in-Door
Met slechts twee keer kloppen op het spiegelglaspaneel kijk je in de koelkast in het quick & easy-compartiment zonder de deur te openen. Dit voorkomt het verlies van koude lucht en houdt je producten langer vers.

Sneller en gelijkmatiger koelen
LG DoorCooling⁺ maakt de binnentemperatuur gelijkmatiger en koeler dan conventionele systemen. Het systeem verkleint de temperatuursverschillen tussen het binnenste gedeelte en de deurzijde aanzienlijk.

SpacePlus Ice System
Ons innovatieve ijs systeem is met een smal design in de deur gebouwd om zoveel mogelijk ruimte in de vriezer te behouden.

Water- & ijsdispenser
Deze koelkast is voorzien van een water- & ijsdispenser zodat je altijd koud water en ijs tot je beschikking hebt.

Wijnrek
Het gebruiksvriendelijk ontworpen wijnrek kan tot 4 flessen mousserende wijn in een optimale temperatuur opslaan.

Handige opberglade
Deze lade biedt optimale ruimte voor het opslaan van kleinere producten op de juiste temperatuur, zoals delicatessen en kaas.

Controleer je koelkast waar je ook bent
Bedien de belangrijkste functies door de SmartThinQ -app op je smartphone te gebruiken en belangrijke meldingen waar ook te ontvangen.

 • Gepersonaliseerde producten zijn uitgesloten voor het herroepingsrecht: koelkasten die wij speciaal voor u in een andere kleur vervaardigen kunnen niet geretourneerd worden. Hieronder vallen alle LG Amerikaanse koelkasten met een andere kleur dan RVS of zilver.

LG GML844PZKZ – Amerikaanse koelkast

LG GML844PZKZ - Amerikaanse koelkast

Bekijk de prijs

Op zoek naar een smalle koelkast met een enorme inhoud? dan is de LG GML844PZKZ misschien iets voor jou! Deze enorme Amerikaanse koelkast beschikt over een inhoud van 428 liter koel-vriescombinatie. Daarnaast zorgt het ervoor, dat voedingsmiddelen langer vers blijven en de smaak en het uiterlijk zich langer behoud. Door de intrekbare plateaus creëer jij op een efficiënte manier het interieur van de koelkast, waardoor je kleine maar ook grote voedingsmiddelen kunt bewaren.

Smalle breedte en strak design
Als je opzoek bent naar een wat smallere koelkast, maar toch met een enorme inhoud, dan is deze koelkast zeker geschikt. Deze nieuwe koelkast heeft een breedte van 830 mm, die ontworpen is voor nissen met een breedte van 850 mm. Ondanks dat de koelkast wat smaller is, heeft het nog steeds een enorme inhoud van 428 liter koel-vriescombinatie. Door het moderne en strakke design, geef je jou keuken en compleet andere look.

Houd voedsel langer vers
Deze koelkast beschikt over veel technologische snufjes, zo ook voor het langer vers houden van je boodschappen. De LG Inverter Lineair compressor zorgt ervoor dat er minder temperatuurschommelingen zijn, waardoor je boodschappen het uiterlijk en de smaak langer behouden. In combinatie met de Door Cooling+™ worden de temperaturen nog beter op peil gehouden, waardoor je boodschappen ook nog eens langer vers blijven. Op de Lineair Compressor zit 10 jaar onderdelengarantie.

Minder vieze geurtjes
Het kan nog wel eens voorkomen dat er vieze geurtjes uit je koelkast komen. Gelukkig worden deze geurtjes geminimaliseerd door de nieuwe Pure-N-Fresh technologie. Door het unieke luchtfiltersysteem, zorgt een ventilator ervoor, dat actief lucht door de koolstoffilter wordt geblazen, die de lucht terug in de koelkast voert. Op deze manier kun je meer genieten van de heerlijke geuren van verse producten.

Efficiënt en slim indelen
Wil je meer ruimte creëren voor bepaalde producten en het op een andere manier indelen? dan is dat zeker mogelijk. Door de Extra Space-compartiment, kun je meer opbergmogelijkheden zelf creëren voor kleinere of groteren producten. Door het intrekbare plateau, kun je grotere producten kwijt. Het SpacePlus™ Ice System dat in de koelkastdeur is ingebouwd, zorgt ervoor dat je het gehele bovenste plateau kunt gebruiken. Dit is het ultieme comfort voor je keuken.

Bedienen op afstand via de app
Door de SmartThinQ app op je smartphone, maakt LG het voor jou mogelijk om de koelkast op afstand te bedienen. Via deze technologie kun je de temperatuur van de koelkast aanpassen, als je bijvoorbeeld in de supermarkt je boodschappen aan het uitzoeken bent. Deze bediening via de app is alleen mogelijk voor smartphones met Android 4.1.2 of later en iOS 8 of latere versies.

LG GMX844MCKV – Amerikaanse Koelkast

LG GMX844MCKV - Amerikaanse Koelkast

Bekijk de prijs

Op zoek naar een smalle koelkast met een enorme inhoud? Dan is de LG GMX844MCKV misschien iets voor jou! Deze enorme Amerikaanse koelkast met InstaView Door-in-Door beschikt over een ISO brutto totaal inhoud van 570 liter koel-vriescombinatie. Daarnaast zorgt het ervoor, dat voedingsmiddelen langer vers blijven en de smaak en het uiterlijk zich langer behoud dankzij Door Cooling. Door de intrekbare plateaus creëer jij op een efficiënte manier het interieur van de koelkast, waardoor je kleine maar ook grote voedingsmiddelen kunt bewaren.

Smalle breedte en strak design
Als je opzoek bent naar een wat smallere koelkast, maar toch met een enorme inhoud, dan is deze koelkast zeker geschikt. Deze nieuwe koelkast heeft een breedte van 830 mm, die ontworpen is voor nissen met een breedte van 850 mm. Ondanks dat de koelkast wat smaller is, heeft het nog steeds een enorme inhoud van 570 liter koel-vriescombinatie. Door het moderne en strakke mat zwarte design, geef je jouw keuken een compleet andere look en geniet je van alle voordelen van een grote koelkast.

Lees ook:   TurboTronic AF11M Airfryer - Heteluchtfriteuse - 3.5L - Zwart

InstaView™ Door-in-Door™
De technologie die LG in de InstaView Door-in-Door™ heeft verwerkt, voorkomt verspilling van voedsel en bespaart je menige boodschappenritten. Met slechts twee klopjes op de deur zie jij wat er in de koelkast ligt zonder de deur te openen. Op deze manier dring je het verlies van koude lucht terug. Handig, en vooral erg stijlvol voor in de keuken.

Houd voedsel langer vers
Deze koelkast beschikt over nog veel meer technologische snufjes, zo ook voor het langer vers houden van je boodschappen. De LG Inverter Lineair compressor zorgt ervoor dat er minder temperatuurschommelingen zijn, waardoor je boodschappen het uiterlijk en de smaak langer behouden. In combinatie met de Door Cooling+™ worden de temperaturen nog beter op peil gehouden, waardoor je boodschappen ook nog eens langer vers blijven. Op de Lineair Compressor zit 10 jaar onderdelengarantie.

Minder vieze geurtjes
Het kan nog wel eens voorkomen dat er vieze geurtjes uit je koelkast komen. Gelukkig worden deze geurtjes geminimaliseerd door de nieuwe Pure-N-Fresh technologie. Door het unieke luchtfiltersysteem, zorgt een ventilator ervoor, dat actief lucht door de koolstoffilter wordt geblazen, die de lucht terug in de koelkast voert. Op deze manier kun je meer genieten van de heerlijke geuren van verse producten.

Efficiënt en slim indelen
Wil je meer ruimte creëren voor bepaalde producten en het op een andere manier indelen? dan is dat zeker mogelijk. Door de Extra Space-compartiment, kun je meer opbergmogelijkheden zelf creëren voor kleinere of groteren producten. Door het intrekbare plateau, kun je grotere producten kwijt. Het SpacePlus™ Ice System dat in de koelkastdeur is ingebouwd, zorgt ervoor dat je het gehele bovenste plateau kunt gebruiken. Dit is het ultieme comfort voor je keuken.

Bedienen op afstand via de app
Door de SmartThinQ app op je smartphone, maakt LG het voor jou mogelijk om de koelkast op afstand te bedienen. Via deze technologie kun je de temperatuur van de koelkast aanpassen, als je bijvoorbeeld in de supermarkt je boodschappen aan het uitzoeken bent. Deze bediening via de app is alleen mogelijk voor smartphones met Android 4.1.2 of later en iOS 8 of latere versies.

LG GBP62DSSFR koel-vriescombinatie Vrijstaand 384 l A+++ Grafiet, Roestvrijstaal

LG GBP62DSSFR koel-vriescombinatie Vrijstaand 384 l A+++ Grafiet, Roestvrijstaal

Bekijk de prijs

LG GBP62DSSFR. Totale nettocapaciteit: 384 l. Deurscharnieren: Rechts, Beeldscherm type: LED. Klimaatklasse: SN-T, Geluidsniveau: 36 dB. Nettocapaciteit koelkast: 277 l, No Frost (koelkast), Multi-luchtwegsysteem (koelkast). Nettocapaciteit vriezer: 107 l, Vriescapaciteit: 14 kg/24u, No Frost (vriezer). Vers zone compartiment. Energie-efficiëntieklasse: A+++, Jaarlijks energieverbruik: 193 kWu. Kleur van het product: Grafiet, Roestvrijstaal

LG GBP62DSNFN koel-vriescombinatie – RVS

LG GBP62DSNFN koel-vriescombinatie - RVS

Bekijk de prijs

Ben je op zoek naar een ruime, energiezuinige koelkast die zorgt voor de perfecte balans voor je voedingsmiddelen? Dan is de LG GBP62DSNFN iets voor jou. Met een ruime inhoud van in totaal 384 liter, kun je veel voedingsmiddelen kwijt. Door de vele technologische snufjes, wordt er beter voor je voedingsmiddelen gezorgd. Gelukkig hoef je daarnaast nooit meer het vriesgedeelte te ontdooien, omdat deze koelkast beschikt over het NoFrost systeem.

Door en door koel
Geen enkele andere koelkasten dan die van LG, beschikken over het DoorCooling systeem. De temperatuur wordt door dit nieuwe systeem op peil gehouden. Dit komt door de luchtopeningen aan de voorkant van de koelkast. Op deze manier blijft jou eten langer vers en zijn jouw producten tot 32% sneller gekoeld.

Hou je verse voedingsmiddelen nog langer in een goede conditie
Wil je jouw voedingsmiddelen langer bewaren en op de juiste temperatuur behouden? dan is deze koelkast zeer geschikt. Door middel van de LG Inverter Linear Compressor, blijft het uiterlijk, maar ook de smaak langer vers doordat er minder temperatuurschommelingen zijn. Daarbij zorgen de luchtopeningen in de deur de temperatuur op peil houden, zodat je langer kunt genieten van jouw eten. Dit in combinatie met de FRESHConverter™ die jouw vlees, vis en groenten bewaart onder de beste omstandigheden. Om de zorg voor voedingsmiddelen compleet te maken, zorgt de FRESHBalancer™ er ook nog voor, dat vocht stevig wordt vastgehouden bij groente en fruit.

Efficiënt indelen van de koelkast
De koelkast heeft een compact design, maar met een grote inhoud van maar liefst 384 koel-vriescombinatie. Je kunt hier veel voedingswaren in kwijt en deze op een efficiënte manier indelen. Met een wijnrek en 2-staps opvouwbare plank, is het eenvoudig om je koelkast op efficiënte wijze in te richten. Dit is het ultieme gemak voor jou, maar ook voor je keuken.

Bediening via de app
Via een handige en gratis app van LG, SmartThinQ genaamd, kun je op afstand de LG koel-vriescombinatie GBB62PZGFN reguleren. Stel je hebt net in het groot boodschappen gedaan. Zet even voordat je aankomt je koelkast extra koel om zo je boodschappen snel op de juiste temperatuur te krijgen. De LG koel-vriescombinatie GBB62PZGFN heeft een geluidsniveau van 36 dB, waarmee hij tot de stilste modellen in zijn klasse behoort. Met een jaarverbruik van slechts 193 kWu en een plek in klasse A+++ gaat deze koel-vriescombinatie je helpen op je energierekening te besparen.

 • LINEARCooling™
 • DoorCooling+™
 • FRESHBalancer™
 • FRESHConverter™
 • Inverter Linear Compressor
 • Smart Diagnosis™

LG GBB62PZGFN – Koel-vriescombinatie

LG GBB62PZGFN - Koel-vriescombinatie

Bekijk de prijs

De LG Koel-vriescombinatie GBB62PZGFN geeft je veel koel- en vriesruimte. Met deze koelvriescombinatie kan een gezin elke dag gevarieerd eten en boodschappen voordelig in het groot inkopen. De ruimte in je koelkast kun je geheel naar eigen inzicht op maat indelen. Moderne systemen staan garant voor een langere versheid van je groente, vlees en fruit. Deze LG koelkast is zeer zuinig met energie, met een compact design.

Door en door koel
Geen enkele andere koelkasten dan die van LG, beschikken over het DoorCooling systeem. De temperatuur wordt door dit nieuwe systeem op peil gehouden. Dit komt door de luchtopeningen aan de voorkant van de koelkast. Op deze manier blijft jou eten langer vers en zijn jouw producten tot 32% sneller gekoeld.

Je koelruimte naar eigen inzicht indelen
De strak vormgegeven LG koel-vriescombinatie GBB62PZGFN heeft in het bovenste gedeelte een koelruimte met een inhoud van 227 liter. In deze ruimte heb je de beschikking over een aantal deur schappen die je op verschillende hoogtes kunt plaatsen. Ditzelfde geldt voor een aantal leg plateaus van hoogwaardig veiligheidsglas in je koelruimte. Zo bepaal je zelf hoe de indeling van je koelkast moet zijn en kun je het geheel afstemmen op je consumptiepatroon. Het vriesgedeelte onderaan heeft een netto-inhoud van 107 liter, verdeeld over drie transparante vriesvakken. Hierdoor hou je overzicht in je koelkast.

Hou je verse voedingsmiddelen nog langer in een goede conditie
Wil je jouw voedingsmiddelen langer bewaren en op de juiste temperatuur behouden? dan is deze koelkast zeer geschikt. Door middel van de LG Inverter Linear Compressor, blijft het uiterlijk, maar ook de smaak langer vers doordat er minder temperatuurschommelingen zijn. Daarbij zorgen de luchtopeningen in de deur de temperatuur op peil houden, zodat je langer kunt genieten van jouw eten. Dit in combinatie met de FRESHConverter™ die jouw vlees, vis en groenten bewaart onder de beste omstandigheden.

Efficiënt indelen van de koelkast
De koelkast heeft een compact design, maar met een grote inhoud van maar liefst 384 koel-vriescombinatie. Je kunt hier veel voedingswaren in kwijt en deze op een efficiënte manier indelen. Met een wijnrek en 2-staps opvouwbare plank, is het eenvoudig om je koelkast op efficiënte wijze in te richten. Dit is het ultieme gemak voor jou, maar ook voor je keuken.

Nauwelijks hoorbaar en zeer zuinig met energie
Via een handige en gratis app van LG, SmartThinQ genaamd, kun je op afstand de LG koel-vriescombinatie GBB62PZGFN reguleren. Stel je hebt net in het groot boodschappen gedaan. Zet even voordat je aankomt je koelkast extra koel om zo je boodschappen snel op de juiste temperatuur te krijgen. De LG koel-vriescombinatie GBB62PZGFN heeft een geluidsniveau van 36 dB, waarmee hij tot de stilste modellen in zijn klasse behoort. Met een jaarverbruik van slechts 193 kWu en een plek in klasse A+++ gaat deze koel-vriescombinatie je helpen op je energierekening te besparen.

LG GSJ760PZUZ – Amerikaanse koelkast

LG GSJ760PZUZ - Amerikaanse koelkast

Bekijk de prijs

Vrijstaande Koelkast van LG met een totale netto capaciteit van 601L. Het vriesvak heeft een capaciteit van 196L en het koelvak 405L. Het jaarlijkse energieverbruik van de koelkast bedraagt 376kWu. Dankzij het No Frost System verzamelt zich geen ijs aan de binnenkant van het vriesvak en hoef je deze dus niet te ontdooien.

unieke eigenschappen

 • Veel ruimte, geschikt voor grote gezinnen.
 • A++ energielabel.
 • 82,72 euro per jaar
 • Moist Balance Crisper™ zorgt dat het vocht uit uw etenswaren gelijkmatig condenseert wat de bewaartijd verhoogt.
 • Inverter Linear Compressor zorgt voor een lager energieverbruik. U heeft tevens tien jaar garantie op deze compressor.

LG GBP62SWNFN – Koel-vriescombinatie – Wit

LG GBP62SWNFN - Koel-vriescombinatie - Wit

Bekijk de prijs

Op zoek naar een ruime koel-vriescombinatie, die goed voor je voedingswaren zorg? Dan is de LG GBP62SWNFN iets voor jou! Deze LG GBP62SWNFN beschikt over een koelcapaciteit van 229 liter verdeeld over 4 plateaus en 2 lades. Het vriesgedeelte beschikt over een vriescapaciteit van 107 liter verdeeld over 3 lades. De middelste lade is extra groot, zodat je grote stukken etenswaren kunt invriezen.

LINEARCooling™
De LG Inverter Linear Compressor van LG helpt het uiterlijk en de smaak van verse producten langer te behouden door temperatuurschommelingen te verminderen.

Nauwkeurige temperatuurscontrole.
24 uur gelijkmatig koeling

DoorCooling+™
Tot 32% sneller en altijd gelijkmatig koelen. De luchtopeningen aan de voorkant van de koelkast helpen de temperatuur op peil houden. Zo blijft jouw eten langer vers!

FRESHConverter™
Kies de optimale temperatuur voor jouw eten. FRESHConverter™ bewaart jouw vlees, vis en groeten onder de perfecte omstandigheden.

Inverter Linear Compressor
10 jaar garantie op de Linear Compressor. De LG Inverter Linear Compressor maakt minder lawaai dan de conventionele compressor dankzij de geavanceerde technologie van LG. Het bespaart ook meer energie en biedt hogere betrouwbaarheid en meer duurzaamheid met 10 jaar* onderdelengarantie op de compressor.

SmartThinQ™
Regel je koelkastinstellingen van op afstand. Met een compatibele smartphone en de SmartThinQ™ app van LG, kun je de koelkastinstelling op afstand regelen. Zo is je koelkast thuis al klaar voor de grote boodschappen.

LG GSX960NEAZ – Amerikaanse koelkast – RVS

LG GSX960NEAZ - Amerikaanse koelkast - RVS

Bekijk de prijs

Ga je voor het nieuwste van het nieuwste? De LG GSX960NEAZ is een zeer complete Amerikaanse koelkast boordevol technologie. Naast de gebruikelijke water- en ijsdispenser vind je in dit model een zuinige Inverter Linear Compressor, Total No Frost zodat je nooit meer handmatig hoeft te ontdooien en ´Knock, Knock! Instaview´: wanneer je twee keer op het spiegelglas in de deur klopt wordt het materiaal transparant en zie je wat voor lekkers je nog in huis hebt, zonder de deur ook maar te hoeven openen! Met Smart ThinQ beheer je de instellingen van je koelkast eenvoudig via je smartphone, zo heb je altijd de controle waar je zelf ook uithangt

Pluspunten van de LG GSX960NEAZ

 • De dunne ijsmachine in de deur biedt meer opslagruimte in de vriezer.
 • De optimale ruimte met de juiste temperatuur voor kleinere artikelen, zoals delicatessen en kaas.
 • Met de FRESHBalancer™ heb je toegang tot een eenvoudige schakelaar waarmee je groenten en fruit in optimale toestand door de juiste luchtvochtigheid in te stellen.
 • Moist Balance Crisper™ is een innovatief deksel met een rasterpatroon dat zorgt voor een optimaal vochtniveau.

LG GMX945MC9F – InstaView Door-in-Door Amerikaanse koelkast

LG GMX945MC9F - InstaView Door-in-Door Amerikaanse koelkast

Bekijk de prijs

eb jij ook altijd het idee dat etenswaren in jouw koelkast snel minder vers worden? Met de nieuwe Door Cooling koelkasten van LG is dit verleden tijd! De extra lucht opening aan de bovenkant van de deur zorgt ervoor dat de binnenkant van de koelkast veel sneller afkoelt nadat deze is geopend. Hierdoor blijft de temperatuur constanter en blijven jouw producten langer vers!

Daarnaast is deze koelkast voorzien van een unieke feature: InstaView Door-in-Door. Hiermee kan je door twee keer op het spiegelscherm te kloppen zien wat er in je koelkast zit, zonder de deur te openen! Goed voor je energierekening en nog leuk om te doen ook. Verder is hij met een energierating van A+ behoorlijk zuinig, hoef je hem nooit te ontdooien dankzij Total No Frost en is de koelkast dankzij de mat zwarte kleur ook nog eens een echte eye catcher in je keuken!

LG GSI 961 PZAZ – Amerikaanse koelkast

LG GSI 961 PZAZ - Amerikaanse koelkast

Bekijk de prijs

LG GSI961PZAZ. Kastontwerp: Vrijstaand, Kleur van het product: Roestvrijstaal, Vormgeving: Amerikaanse deur. Totale nettocapaciteit: 601 l, Klimaatklasse: T, Geluidsniveau: 39 dB. Nettocapaciteit koelkast: 405 l, Brutocapaciteit koelkast: 422 l. Nettocapaciteit vriezer: 196 l, Vriezer positie: Ernaast, Vriescapaciteit: 12 kg/24u. Energie-efficiëntieklasse: A++, Jaarlijks energieverbruik: 376 kWu

Alles over LG Koelkast Merk en Model Opties

LG koelkasten zijn verkrijgbaar in vijf verschillende deurstijlen om tegemoet te komen aan ieders ontwerpstijl. LG maakt een groot aantal koelkasten in verschillende prijsklassen en met verschillende functies.

Lees ook:   Novy Afzuigkappen D7650

LG Franse deur koelkasten

LG French Door koelkasten zijn ontworpen om de meest gebruikte items op ooghoogte te plaatsen en de vriezer items eronder. Deze types koelkasten hebben over het algemeen de grootste capaciteit, en LG biedt een Super-Capacity model met 30 kubieke meter koelruimte. Franse deur koelkasten kosten over het algemeen iets meer dan andere deur stijlen, maar ze zijn voorzien van de beste en nieuwste technologieën.

LG side-by-side koelkasten

LG Side-by-Side koelkasten zijn ontworpen met de koelkast aan de rechterkant en de vriezer aan de linkerkant, en deze stijl is het “klassieke” koelkast ontwerp. Het side-by-side model is misschien niet zo stijlvol als dat van de Franse deur, maar LG zorgt ervoor dat de side-by-side modellen nog steeds vol zitten met een verscheidenheid aan functies. LG heeft zelfs het side-by-side ontwerp verbeterd met een model dat drie deuren heeft in plaats van twee.

LG Diepvrieskoelkasten

LG Diepvrieskoelkasten zijn ontworpen met de koelkast bovenaan en een diepvriezer onderaan, wat vergelijkbaar is met het Franse deur ontwerp. Bodemvriezers zijn echter kleiner dan de Franse deur en side-by-side modellen, en zijn lichter qua mogelijkheden. Bodemvriezers zijn meestal de ideale keuze voor dunnere ruimtes.

LG Top Freezer koelkasten

LG Top Freezer koelkasten zijn ontworpen met een enkele koelkastdeur aan de onderkant en een vriezer aan de bovenkant. Bij het ontwerp van de bovenvriezer heeft de vriezer de hoogste prioriteit, omdat hij gemakkelijker toegankelijk is. Top vriezers zijn, net als bodemvriezers, kleiner en hebben minder voorzieningen.

LG biedt ook twee gespecialiseerde koelkasten aan: Kimchi/Specialiteiten koelkast, en een diepvrieskist.

Er zijn tegenwoordig nog veel meer koelkastmodellen op de markt. Mis de nieuwe ontwerpen en technologieën niet. Als u wilt zien welke soorten koelkasten er zijn, bekijk dan onze review.

Keuze voor tegendiepte en standaarddiepte

LG maakt zowel koelkasten met standaarddiepte als met tegendiepte.

Koelkasten met standaard diepte (ook bekend als full depth) zijn de meer traditionele stijl van koelkasten, en steken ongeveer 5 tot 6 inches uit ten opzichte van de aanrechtruimte. Koelkasten met standaarddiepte zijn over het algemeen 30 tot 34 inch diep, en hebben meer opslagruimte dan aanrechtdiepte koelkasten.

Diepvrieskasten passen vlak bij de kasten in uw keuken en steken niet uit de kasten. Op deze manier zie je de zijkanten van de koelkast niet. Diepvrieskasten zijn meestal tussen 25 en 30 inch diep.

LG geeft u de mogelijkheid om een koelkast te kiezen die het beste werkt in uw keuken. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een koelkast die uw keuken helpt stroomlijnen, kies dan voor de optie met aanrechtdiepte. Als u op zoek bent naar een grotere opslagcapaciteit en een meer betaalbare koelkast, ga dan voor de optie met standaarddiepte.

Het is altijd belangrijk uw ruimte op te meten voordat u een nieuwe koelkast koopt. Neem de extra tijd en meet meerdere keren om er zeker van te zijn dat de koelkast die u koopt perfect in uw keuken past!

Gemiddeld heeft een doorsnee gezinskoelkast van 36 inch breed en 70 inch hoog een inhoud van ongeveer 21-23 kubieke meter in de diepte en 27-29 kubieke meter in de diepte.

LG Signature Koelkasten

LG Signature koelkasten hebben een unieke look, een roestvrije afwerking en een hoger prijskaartje. Maar wat is het verschil tussen gewone LG modellen en de LG Signature Line buiten dit?

De Signature lijn biedt de meest geavanceerde en professioneel vervaardigde LG koelkasten. De ontwerp- en ontwikkelingsperiode voor de LG Signature-koelkast is bijvoorbeeld twee keer zo lang als voor andere producten. Het aantal ingenieurs dat betrokken is bij de ontwikkeling van de signature-lijn is ook groter dan voor andere producten – vier keer meer! Elk LG signature model wordt ook onderworpen aan een strenge 24-uurs temperatuur inspectie en moet voldoen aan de gestelde LG Signature standaard.

We houden ook van de auto-open deur. Een slimme sensor detector aan de voet van de koelkast die de deur op een kier zet als je handen vol zijn.

Over het algemeen biedt de LG signature-lijn de beste vorm, pasvorm en afwerking van alle LG-koelkasten.

Waarom zou ik een LG Koelkast kopen? Unieke kenmerken?

LG onderscheidt zich onder meer door de unieke functies die in hun koelkasten zijn ingebouwd. LG richt zich op de gemakken die we het liefst willen en de gemakken waarvan we niet eens wisten dat we ze nodig hadden.

InstaView – Klop om te zien wat er in je koelkast zit

LG koelkasten hebben vele unieke kenmerken die helpen het merk te onderscheiden. De eerste is de InstaView-functie, die het aantal keren dat de deur van de koelkast openstaat, vermindert. Met deze functie kunt u zien wat er in uw koelkast zit door twee keer op de glazen deur te kloppen. Dit zorgt ervoor dat er geen koude lucht uit uw koelkast ontsnapt, en stelt u tevens in staat een inventaris van de inhoud op te maken.

Deur-in-deur – laat geen koude lucht ontsnappen

Een ander uniek kenmerk is de Door-in-Door, een buitenste deurbak die zich in de deur van de hoofdkoelkast bevindt. Zo hebt u toegang tot vaak gezochte artikelen zonder de koude lucht uit de binnenkoelkast te laten ontsnappen. Dit helpt op zijn beurt om het voedsel in uw koelkast langer vers te houden.

LG bedacht het door-in-door-concept al in 2014 en bracht in 2015 zijn eerste versie uit in de VS. De reacties van de klanten op het ontwerp waren overweldigend positief. Zozeer zelfs dat Samsung het idee al snel overnam als Food ShowCase Door in zijn koelkastassortiment. Andere Amerikaanse fabrikanten waren traag om op het idee in te haken, maar vanaf 2018 zien we deur-in-deur koelkasten bij alle fabrikanten.

Een groot probleem met dit ontwerp was dat de deur van de koelkast de neiging heeft wat warmer te zijn dan de achterkant. Het plaatsen van vaak gebruikte, bederfelijke producten zoals melk was vanuit marketingoogpunt zinvol, maar bleek in de praktijk niet goed te werken. Sinds 2017 hebben LG en anderen het deur-in-deur-ontwerp verbeterd door meer metalen oppervlakken in het interieur op te nemen en de luchtcirculatie gericht op de deuren te verbeteren.

Ambachtelijk ijs – Perfect voor lange dranken

Misschien wel het meest innovatieve kenmerk van LG voor klanten die van speciale drankjes houden, is de mogelijkheid om bolvormige ijsblokjes te maken. Dit ronde Craft Ice is ontworpen om langzamer te smelten en efficiënter te koelen – zodat dranken op hun best smaken.

Uw koelkast maakt ook automatisch ijs aan, zodat u nooit zonder zit als het feest is! U kunt de LG koelkasten met Craft Ice functie vinden in deze sectie van onze website.

Dubbele ijsbereiders – nooit zonder ijs

Heb je ooit gasten uitgenodigd en het ijs was op in het midden van je feestje? De dubbele ijsmakers produceren automatisch ijs, zodat u nooit zonder komt te zitten. LG’s dubbele ijsmakers hebben een dispenser voor ijs in de deur en een ijsmaker in de vriezer die na verloop van tijd ijs accumuleert. LG’s ijsmakers kunnen drie soorten ijs maken: standaard ijsblokjes, geplette ijsblokjes, en het bolvormige Craft Ice.

Andere op de gebruiker gerichte gemakken

LG koelkasten worden geleverd met een verscheidenheid aan gebruikersgerichte gemakken die u helpen het meeste uit uw koelkast te halen.

Allereerst zijn LG koelkasten gemaakt met een volledig roestvrijstalen behuizing die niet alleen vingerafdrukbestendig is, maar ook krasbestendig. Roestvrijstalen koelkasten zijn ook gemakkelijk schoon te maken.

Sommige LG-modellen zijn voorzien van een hoge ijs- en waterdispenser waarmee u elk glas of flesformaat kunt vullen. Met de afgemeten vulfunctie kunt u ook exacte hoeveelheden gefilterd water (in ounces) doseren om er zeker van te zijn dat u elke keer de juiste hoeveelheid krijgt. Zodra de dispenser uw container met de gewenste hoeveelheid heeft gevuld, schakelt hij automatisch uit.

LG biedt ook overtuigingen op het gebied van opslag. De Custom Chill voorraadkast biedt een brede en diepe voorraadkast waarin een grote verscheidenheid aan voedsel kan worden opgeslagen. De panty is ook verkrijgbaar met verschillende temperatuurinstellingen, zodat u uw voedsel op precies de juiste temperatuur kunt bewaren.

LG koelkasten hebben een Sabbat mode. Wanneer uw koelkast in deze modus staat, zullen alle lichten en elektrische activiteiten worden uitgeschakeld wanneer de deur(en) van de koelkast worden geopend.

Zijn LG koelkasten goed?

Er zijn verschillende essentiële factoren die u moet overwegen alvorens een koelkast te kopen. Deze zijn uitvoerig behandeld in onze vorige blogpost over het kiezen van een goede koelkast.

LG maakt betrouwbare koelkasten met geweldige functies om uw leven gemakkelijk te maken. Laten we eens kijken hoe LG koelkasten presteren onder deze rubrieken:

Betrouwbaarheid

LG koelkasten hebben de meeste J.D. Power awards voor keukenapparatuur ontvangen dan welke andere fabrikant ook, drie jaar op rij. Uit de J.D. Power 2019 Kitchen Appliance Satisfaction Study bleek zelfs dat LG koelkasten op nummer één stonden wat betreft betrouwbaarheid.

Alsof de J.D. Power awards nog niet genoeg zijn om u te overtuigen van de betrouwbaarheid van een LG koelkast, wordt elke koelkast ondersteund door een 5-jarige garantie op onderdelen en arbeid, om ervoor te zorgen dat u het beste uit uw koelkast haalt voor de komende jaren.

Koeling

LG koelkasten bieden een verscheidenheid aan koelmethoden die helpen om de levensduur van producten te verlengen en alle voedingsmiddelen langer vers te houden.

LG Lineaire koeling helpt om de temperatuur binnen 1°F van de aangewezen instelling te houden. Deze kleine temperatuurschommelingen dragen ertoe bij dat het voedsel even vers blijft als het oorspronkelijk werd gekocht of gekweekt. Deze koelmethode helpt ook een uniforme temperatuur in de hele koelkast te handhaven en vermindert het temperatuurverschil tussen verschillende koelruimten.

LG Smart cooling maakt gebruik van verschillende sensoren en ventilatieopeningen voor een totale controle van de koeling, en deze koelmethode is speciaal ontworpen om optimale bewaarcondities voor levensmiddelen te handhaven. Dit systeem werkt ook hand-in-hand met LG’s Inverter Lineaire Compressor en Dual Evaporator om de vochtigheids- en temperatuurniveaus snel aan te passen.

LG deurkoeling helpt koele lucht te leveren aan alle delen van uw koelkast. De deurkoeling helpt ook om de koelkast snel op de gewenste temperatuur te brengen nadat de deuren zijn gesloten. Dit type koeling voegt twee extra ventilatieopeningen toe aan de koelkast om een krachtige koude luchtstroom te handhaven.

LG FRESHSheild ™ koeling maakt gebruik van koude lucht die vrijkomt uit kanalen aan de bovenkant van de koelkast om een koude luchtbarrière over uw voedsel te vormen.

Connectiviteit

Iets waarmee LG zich onderscheidt, is het gebruik van functies om een slim toestel te creëren. LG gebruikt een app genaamd ThinQ om consumenten gemakkelijk in contact te brengen met hun koelkast. Wanneer je maar wilt. Overal.

ThinQ

Meer dan de helft van de LG koelkastmodellen zijn uitgerust met Wifi. Door het gebruik van Wifi kunnen gebruikers spraakopdrachten starten met Alexa en/of Google Assistant.

LG heeft ook een eigen app gelanceerd, ThinQ, die verbinding maakt met een verscheidenheid aan LG-apparaten – waaronder geselecteerde koelkastmodellen. Elke koelkast met ThinQ kan worden bediend via spraakopdrachten of met de app op je smartphone. ThinQ ontwikkelt zich ook in de loop van de tijd door uw voorkeuren te leren kennen en preventieve tips voor te stellen/advies te geven. In wezen helpt de ThinQ om de prestaties van uw koelkast te optimaliseren en uw energieverbruik te minimaliseren.

ThinQ gebruikt voorspellende technologie om te voorspellen wanneer je deur meestal open staat of wanneer je veel eten in de koelkast hebt staan. In deze gevallen zal de ThinQ het Verse Lucht Filter in de Power Mode laten werken om het voedsel vers te houden. Als u de deur minder snel opent, zet ThinQ de compressor automatisch in de hoogefficiënte modus.

U kunt uw ThinQ-app ook gebruiken om precies te controleren wat er op dat moment in uw koelkast ligt, zodat u niets mist tijdens uw uitstapjes naar de supermarkt. De app kan u ook vertellen wanneer voedsel gaat vervallen door de vervaldata op te slaan.

Slimme Diagnose

Een meerderheid van de LG koelkastmodellen wordt geleverd met Smart Diagnosis™, die kan worden geactiveerd vanuit de ThinQ app. Smart Diagnosis™ biedt nuttige informatie voor het diagnosticeren en oplossen van problemen met uw koelkast.

Zijn LG koelkasten energiezuinig en stil?

Een andere reden om van LG koelkasten te houden is het feit dat ze energiezuinig en ultrastil zijn.

De meeste LG-modellen zijn ENERGY STAR-gecertificeerd, wat betekent dat ze gecertificeerd zijn om energie te besparen zonder dat dit ten koste gaat van functies of functionaliteit. Met het ENERGY STAR-label kunt u zowel geld besparen op uw energiekosten als ons milieu helpen beschermen.

Sommige LG-modellen hebben zelfs LoDecibel™ Operation, wat ervoor zorgt dat uw koelkast stil is – zelfs als de compressor draait. LG zorgt ervoor dat uw koelkast 44 decibel tot 48 decibel meet. Voor de duidelijkheid: een normaal gesprek op een afstand van 3 meter is 60 decibel.

Conclusie

LG biedt het beste van twee werelden als het op koelkasten aankomt: slanke functionele ontwerpen met high tech functies. LG koelkasten hebben ook 5 jaar garantie, zodat u lang van uw koelkast kunt genieten. Als u op zoek bent naar een energiezuinige koelkast die toch alle technologisch geavanceerde functies bevat, is een LG koelkast wellicht iets voor u.

Inhoudsopgave