Beste Bosch vaatwassers in 2023 kopen, aanbieding en reviews

Lijkt de afwas te veel werk? Doet de hoogte van uw gootsteen pijn in uw rug? Wacht niet langer, koop een Bosch vaatwasser. De apparaten van dit merk staan bekend om hun capaciteit, robuustheid en prestaties bij het schoonmaken van vuile vaat en besparen u geld op uw water- en elektriciteitsrekeningen. Hier vindt u een overzicht van de beste Bosch afwasmachines, zowel vrijstaand als ingebouwd.
bosch afwasmachine

Bosch SMV4HVX31E serie 4

De beste vaatwasser van Bosch in 2022
De Bosch SMV4HVX31E Serie 4 is voorzien van het allerbeste op het gebied van vaatwastechnologie. Hij heeft een capaciteit van 13 couverts en een gemiddeld waterverbruik van 9,5 l/cyclus.
Bosch SMV4HVX31E serie 4

Bekijk de dagprijs

Met de Bosch SMV4HVX31E Series 4 krijgt u een ultra complete vaatwasser met 6 programma’s en 13 couverts. Dankzij de Home Connect toepassing kunt u uw toestel op afstand instellen en uitschakelen. De Eco Silence Drive motor is bijzonder stil omdat hij is uitgerust met een permanente magneet die elke wrijving elimineert.

De prestaties van de Bosch SMV4HVX31E serie 4 worden sterk verbeterd door de 4 speciale functies, waaronder extra drogen, halve belading en SpeedPerfect. U profiteert ook van talrijke andere opties, zoals de 3 bestekladen inclusief een Vario-lade, de in hoogte verstelbare Rackmatic bovenkorf, InfoLight, AquaStop, ActiveWater…

Bosch Compact PL 49DB A+

De beste Bosch instapmodel vaatwasser
De Bosch Compact PL 49DB A+ doet de reputatie van het Duitse merk alle eer aan. Het omvat een doeltreffend geluiddempingssysteem en het summum van hygiëne en veiligheid.
Bosch Compact PL 49DB A+

Bekijk de dagprijs

De Bosch Compact PL 49DB A+ heeft alles in zich om een geweldige vaatwasser te worden. Ondanks zijn kleine formaat biedt hij alle functies die u van een goede vaatwasser mag verwachten. Het is volkomen veilig in gebruik omdat het een AquaStop anti-lek veiligheidssysteem heeft. Geniet van 6 verschillende wasprogramma’s en diverse extra opties zoals VarioSpeed, waarmee u uw vuile vaat twee keer zo snel kunt schoonmaken, en Extra Drogen.

Deze Bosch vaatwasser wordt geleverd met een bestekmand. De Auto 3-in-1 functie detecteert automatisch het gebruikte type wasmiddel (poeder, vloeistof of tablet) om het meest geschikte programma te kiezen, terwijl het Super Shine systeem de glans van al uw glazen behoudt. U kunt ook gebruik maken van de 24-uurs vertraging als u de Bosch Compact PL 49DB A+ wilt laten werken terwijl u weg bent of ‘s nachts.

Bosch SMV68TX06E

De beste Bosch topklasse vaatwasser
De Bosch SMV68TX06E is een inbouwvaatwasser die ondanks zijn 14 couverts niet veel ruimte inneemt. Zijn stille motor zorgt ervoor dat hij zeer discreet is. Bedien het op afstand via de Home Connect app.
Bosch SMV68TX06E

Bekijk de dagprijs

U hoeft niet in de buurt van de Bosch SMV68TX06E te blijven tijdens het wasprogramma. Installeer eenvoudig de Home Connect app op uw smartphone of tablet en bedien de ingebouwde vaatwasser op afstand, van start tot stop. Hij beschikt over 8 programma’s en 4 opties, waaronder VarioSpeed Plus, Hygiene Plus en Extra Dry. De Eco Silence Drive motor zorgt voor een relatief laag geluidsniveau.

De Bosch SMV68TX06E wordt gekenmerkt door zijn Zeolith 3D Airflow-droogtechnologie, die zelfs plastic vaatwerk aankan. Welk soort wasmiddel u ook gebruikt (gel, poeder of tablet), het toestel kan het aan. Bovendien past hij de temperatuur en het waterverbruik per cyclus aan de vervuilingsgraad van uw vaat aan via het intelligente AquaSensor-systeem.

Bosch SMS46GW00E Serie 4

Extra droog programma | Drogen in 20 minuten | Superstil – SilencePlus
Bosch SMS46GW00E Serie 4

Bekijk de dagprijs

Deze Bosch SMS46GW00E Serie 4 afwasmachine is extreem stil en maakt gebruik van de innovatieve Zeoliet technologie, waardoor hij ook nog eens bijzonder zuinig is. Voor mensen die hoge eisen stellen aan hun afwasmachine…

Bosch SPV4XMX28E

Een geweldige Bosch alles-in-één vaatwasser
Heb je niet genoeg ruimte in de keuken? Trakteer uzelf op deze Bosch alles-in-één vaatwasser. Hij wordt gekenmerkt door zijn kleine voetafdruk, laag geluidsniveau en laag stroomverbruik.
Bosch SPV4XMX28E

Bekijk de dagprijs

De Bosch SPV4XMX28E is speciaal ontworpen om u het leven in de keuken gemakkelijker te maken. Hij past gemakkelijk in kleine ruimtes dankzij zijn breedte van 45 cm. Deze vaatwasser voor 10 couverts is uitgerust met een in hoogte verstelbaar bovenrek. De Eco Silence Drive motor zorgt voor een stille werking.

Als u haast heeft, kunt u direct de VarioSpeed Plus-optie gebruiken, die uw vaat 3 keer sneller schoonmaakt. Het intensieve programma is ontworpen voor sterk vervuild keukengerei met 20% meer waterdruk. Breekbaar glaswerk en serviesgoed worden tijdens het wasprogramma optimaal beschermd door het Super Shine systeem.

Bosch SMV24AX00E

Volledig geïntegreerde vaatwasser
Bosch SMS46AW00E - Serie 4 - Vrijstaande vaatwasser

Bekijk de prijs

 • 4 programma’s: Intensief 70 °C, 1-uur 65 °C, Eco 50 °C en voorspoelen
 • 3 temperaturen
 • Dosseringsassistent
 • EcoSilence Drive: meest energiezuinige en stille motortechnologie
 • Aquasensor
 • Beladingssensor
 • Afwasmiddelherkenning
 • Glasbescherming technologie
 • Kunststof bodem
 • Akoestische signaal aan het einde van het programma
 • infoLight op de vloer
 • Zout en glansspoelmiddel indicator

Bosch SMS46AW00E – Serie 4

Vrijstaande vaatwasser
Bosch SMS46AW00E - Serie 4 - Vrijstaande vaatwasser

Bekijk de prijs

De Bosch SMS46AW00E vrijstaande vaatwasser beschikt over een Glas 40°C programma speciaal voor kwetsbaar glaswerk. Met de beladingssensoren van AquaSensor wordt de was gemeten en daarop het optimale waterniveau op aangepast, waarbij de doseerassistent de vaatwastabletten gelijkmatig verspreid. Om nog sneller te reinigen, kies je voor de varioSpeed functie, en het programma kan je op elk gewenst moment laten starten met de starttijdkeuze.

Voordelen

 • Glas 40°C programma
 • Starttijdkeuze
 • Beladingssensoren

Nadelen

 • Met ruimte voor 12 couverts is deze vaatwasser niet heel groot

Starten op elk gewenst moment
Wil je later de vaatwasser starten? Dan is dat mogelijk door de starttijdkeuze. Via deze functie kan je een programma vooruit programmeren en op elk gewenst moment laten starten. Ook bijvoorbeeld onder werktijd of s’ nachts.

Beladingssensor, bespaar water en energie
Het hoeveelheid water voor een programma wordt afgestemd op de hoeveelheid vaat er in de vaatwasser zit. Deze vaat wordt gewogen door de beladingssensor en past na het wegen het hoeveelheid water daar op aan. Dit is waterbesparend en werkt efficiënter.

EcoSilence Drive, efficiënter, duurzamer en stiller
Deze vaatwasser beschikt over een EcoSilence Drive. De naam zegt het al, deze motor heeft een stillere werking, maar is daarnaast ook efficiënter en verbruikt minder energie. Omdat het zonder borstels werkt, minimaliseert hij het geluid.

VarioSpeed, nog sneller afwassen
Deze Siemens vaatwasser beschikt over een varioSpeed Plus functie. Wanneer je dit programma inschakelt, verkort je de tijd met maar liefst 50%. Handig als je bijvoorbeeld snel schone vaat nodig hebt.

Glasprogramma op lage temperatuur
Veel glazen zijn kwetsbaar in de vaatwasser. Door het glasprogramma komen ook glazen stralend de vaatwasser uit. Het programma spoelt op 40°C en de droogtijd wordt verlengd voor een vlekkeloos resultaat. Glazen worden beschermt voor waterhardheid met de glasbescherming waarin je glazen kan vastleggen.

ActiveWater, verbruik minder water
Met de ActiveWater-technologie wordt er minder water en energie verbruikt tijdens een programma. Dit wordt mogelijk gemaakt door een gerichte waterafgifte, een filtertechnologie, snellere verwarming en een hogere pompprestatie.

Kenmerken van de Bosch SMS46AW00E

 • Intensieve stand – Glas 40°C programma – varioSpeed – Doseerassistent – AquaSensor – Starttijdkeuze – AquaStop – Kinderbeveiliging – EcoSilence drive – vario korven – Glasbeschermingstechniek – Resttijdindicatie
 • Programma’s

  • Intensief70 °C,Auto45-65 °C,Eco50 °C,Glas40 °C,1uur65 °C,Snel
  • VarioSpeed

  Bosch SMS25AI04E – Serie 2

  Bosch SMS25AI04E - Serie 2 - Vrijstaande vaatwasser

  Bekijk de prijs

  Deze Bosch SMS25AI04E Serie 2 is een vrijstaande vaatwasser die van vele gemakken is voorzien. Zo beschikt de vaatwasser over een doseerassistent die wasmiddel gelijkmatig verdeeld in de vaatwasser en kan je het programma op elk gewenst moment starten. De vaatwasser heeft in totaal 5 programma’s en 2 speciale functies. De beladingssensoren zorgen voor het optimale water en energievebruik en met de ExtraDry functie wordt plastic vaat extra droog.

  Voordelen

  • Glas 40°C programma
  • Starttijdkeuze
  • Beladingssensor

  Nadelen

  • Beschikt niet over binnenverlichting
  • DoseerAssistent

  Vaatwastabletten lossen gemakkelijk op door de doseerAssistent.. De tabletten vallen in een kleine opvangbak in de vaatwasser, waarna het wordt opgelost door een waterstraal en gelijkmatig door de vaatwasser wordt verspreid. Dit zorgt voor een betere reiniging van al het vaat.

  Starten op elk gewenst moment
  Wil je later de vaatwasser starten? Dan is dat mogelijk door de starttijdkeuze. Via deze functie kan je een programma vooruit programmeren en op elk gewenst moment laten starten. Ook bijvoorbeeld onder werktijd of s’ nachts.

  AquaSensor, bespaar water en energie
  Door de AquaSensor wordt het spoelwatervolume geoptimaliseerd. Vaat wat erg vuil is wordt eerst goed afgespoeld en wordt het aantal spoelgangen op de vervuilingsgraad afgestemd.

  EcoSilence Drive, efficiënter, duurzamer en stiller
  Deze vaatwasser beschikt over een EcoSilence Drive. De naam zegt het al, deze motor heeft een stillere werking, maar is daarnaast ook efficiënter en verbruikt minder energie. Omdat het zonder borstels werkt, minimaliseert hij het geluid.

  ActiveWater, verbruik minder water
  Met de ActiveWater-technologie wordt er minder water en energie verbruikt tijdens een programma. Dit wordt mogelijk gemaakt door een gerichte waterafgifte, een filtertechnologie, snellere verwarming en een hogere pompprestatie.

  Beladingssensor, bespaar water en energie
  Het hoeveelheid water voor een programma wordt afgestemd op de hoeveelheid vaat er in de vaatwasser zit. Deze vaat wordt gewogen door de beladingssensor en past na het wegen het hoeveelheid water daar op aan. Dit is waterbesparend en werkt efficiënter.

  AquaStop, voorkomt waterschade
  De aquaStop bied nog meer beveiliging en voorkomt waterschade. Lekt er iets uit de machine? of is er iets met de slang? dan wordt het water gestopt door deze beveiliging. Zo heb je nooit meer wateroverlast vanuit de vaatwasser.

  Kenmerken van de Bosch SMS25AI04E

  • ExtraDroog – Glas 40°C programma – AquaStop – SilencePlus – Intensief – varioSpeed – AquaSensor – Resttijdindicatie – EcoSilence drive – Doseerassistent – ActiveWater – Glasbeschermingstechniek – 10 jaar garantie op de motor – Doseerassistent – Beladingssensor – Starttijdkeuze

  Programma’s

  • 5 Programma’s: Intensief 70 °C, Auto 45-65 °C, Eco 50 °C, Glas 40 °C, 1uur 65 °C
  • 2 Speciale functies: VarioSpeed, Extra Droog

  Bosch SMU46JS03E – Serie 4

  Bosch SMU46JS03E - Serie 4 - Vaatwasser

  Bekijk de prijs

  Deze Bosch SMU46JS03E vaatwasser wast met het HygiënePlus programma extra hygiënisch. Start je vaatwasser op elk gewenst moment en dankzij de beladingssensor wordt het juiste hoeveelheid water en energie gebruikt. Vaat komt er nog droger uit dankzij het ExtraDry programma en kwetsbaar glaswerk kan op 40°C worden gereinigd.

  Voordelen

  • EcoSilence Drive
  • ExtraDry functie
  • aquaStop, voorkom waterschade

  Nadelen

  • Beschikt niet over binnenverlichting

  HygiënePlus, voor optimale hygiëne
  De Bosch vaatwasser beschikt over een HygiënePlus functie. Deze functie kan bij veel programma’s aangezet worden. Door de antibacteriële reiniging wordt je vaat grondig schoongemaakt op hogere temperaturen tot 70°C. Op deze manier worden bacteriën en allergenen verwijdert.

  ExtraDry, droogt plastic vaat
  Plastic vaat hoef je niet meer na te drogen zodra een programma klaar is. Met het ExtraDry programma wordt plastic beter gedroogd. Dit wordt gedaan door een warmere laatste spoeling en een langere droogtijd.

  AquaSensor, bespaar water en energie
  Door de AquaSensor wordt het spoelwatervolume geoptimaliseerd. Vaat wat erg vuil is wordt eerst goed afgespoeld en wordt het aantal spoelgangen op de vervuilingsgraad afgestemt.

  Starten op elk gewenst moment
  Wil je later de vaatwasser starten? Dan is dat mogelijk door de starttijdkeuze. Via deze functie kan je een programma vooruit programmeren en op elk gewenst moment laten starten. Ook bijvoorbeeld onder werktijd of s’ nachts.

  ActiveWater, verbruik minder water
  Met de ActiveWater-technologie wordt er minder water en energie verbruikt tijdens een programma. Dit wordt mogelijk gemaakt door een gerichte waterafgifte, een filtertechnologie, snellere verwarming en een hogere pompprestatie.

  EcoSilence Drive, stiller en zuiniger
  Deze vaatwasser beschikt over een EcoSilence Drive. De naam zegt het al, deze motor heeft een stillere werking, maar is daarnaast ook efficiënter en verbruikt minder energie. Omdat het zonder borstels werkt, minimaliseert hij het geluid.

  Beladingssensor, bespaar water en energie
  Het hoeveelheid water voor een programma wordt afgestemt op de hoeveelheid vaat er in de vaatwasser zit. Deze vaat wordt gewogen door de beladingssensor en past na het wegen het hoeveelheid water daar op aan. Dit is waterbesparend en werkt efficiënter.

  SuperSilence
  Met een geluidsniveau van40 tot 45 dB is deze vaatwasser extra stil. Dit wordt mogelijk gemaakt door onder andere de elektrisch aangedreven motor EcoSilence Drive.

  Afwasprogramma voor delicaat
  Ga je fijn glas afwassen? dan is het belangrijk dat je dit met goede zorg doet. Het Bosch Glas 40 °C programma is hiervoor ontworpen. Glaswerk wordt eerst bij lage temperaturen schoon gemaakt en daarna de droogfase die extra voorzichtig en lang droogt.

  RackMatic, verstelbare bovenkorf
  Verstel de bovenkorf door RackMatic met een speciale hendel. Deze hendel kan je indrukken, waardoor de bovenkorf te verstellen is. Mogelijk in drie standen. Op deze manier heb je weer meer ruimte voor grotere pannen of schalen.

  Hoogtepunten van de Bosch SMU46JS03E

  • Starttijdkeuze – Beladingssensor – HygiënePlus – Warmtewisselaar – AquaSensor – AquaStop – 10 jaar garantie op de vaatwasserkuip – AutomaticPrograms – EcoSilence Drive – ActiveWater technologie – Glasprogramma 40°C – Extra Dry – Vario-korf – SuperSilence programma

  Standaard en speciale programma’s

  • Intensief 70 °C – Auto 45-65 °C – Eco 50 °C – Glas 40 °C – 1uur 65 °C – Voorspoelen
  • VarioSpeedPlus – HygiënePlus – Extra droog

  Bosch SMU46CS01E Serie 4

  Onderbouw vaatwasser – RVS
  Bosch SMU46CS01E Serie 4 - Onderbouw vaatwasser - RVS

  Bekijk de prijs

  Bosch SMU46CS01E, Serie 4. Apparaatplaatsing: Onderbouw, Productafmeting: Volledige grootte (60 cm), Deurkleur: Roestvrijstaal. Aantal couverts: 13 couverts, Geluidsniveau: 46 dB, Droogklasse: A. Voetenverstelling: 6 cm. Energie-efficiëntieklasse: A+++, Energieverbruik per cyclus: 0,82 kWu, Waterconsumptie per cyclus: 9,5 l. Breedte: 598 mm, Diepte: 573 mm, Hoogte: 815 mm

  Bosch SMS25AW04E – Serie 2

  Bosch SPS2IKW04E - Serie 2 - Vaatwasser - Vrijstaand

  Bekijk de prijs

  Deze Bosch SMS25AI04E Serie 2 is een vrijstaande vaatwasser die van vele gemakken is voorzien. Met deze vaatwasser kan je het programma starten wanneer je wil en wordt plastic vaat extra droog via de ExtraDry functie. Gebruik voor delicaat het 40°C glas programma. De doseerassistent verspreid gelijkmatig de wasmiddel en ActiveWater zorgt voor het optimale water en energieverbruik.

  Voordelen

  • Starttijdkeuze
  • Glas 40°C programma
  • ExtraDry

  Nadelen

  • De bestekkorf zorgt voor minder ruimte in de onderlade

  Starten op elk gewenst moment
  Wil je later de vaatwasser starten? Dan is dat mogelijk door de starttijdkeuze. Via deze functie kan je een programma vooruit programmeren en op elk gewenst moment laten starten. Ook bijvoorbeeld onder werktijd of s’ nachts.

  Glasprogramma op lage temperatuur
  Veel glazen zijn kwetsbaar in de vaatwasser. Door het glasprogramma komen ook glazen stralend de vaatwasser uit. Het programma spoelt op 40°C en de droogtijd wordt verlengd voor een vlekkeloos resultaat. Glazen worden beschermt voor waterhardheid met de glasbescherming waarin je glazen kan vastleggen.

  ExtraDry, droogt plastic vaat
  Plastic vaat hoef je niet meer na te drogen zodra een programma klaar is. Met het ExtraDry programma wordt plastic beter gedroogd. Dit wordt gedaan door een warmere laatste spoeling en een langere droogtijd.

  AquaSensor, bespaar water en energie
  Door de AquaSensor wordt het spoelwatervolume geoptimaliseerd. Vaat wat erg vuil is wordt eerst goed afgespoeld en wordt het aantal spoelgangen op de vervuilingsgraad afgestemd.

  ActiveWater, verbruik minder water
  Met de ActiveWater-technologie wordt er minder water en energie verbruikt tijdens een programma. Dit wordt mogelijk gemaakt door een gerichte waterafgifte, een filtertechnologie, snellere verwarming en een hogere pompprestatie.

  Lees ook:   Witte Vlekken op Glas uit Vaatwasser Voorkomen

  DoseerAssistent
  Vaatwastabletten lossen gemakkelijk op door de doseerAssistent.. De tabletten vallen in een kleine opvangbak in de vaatwasser, waarna het wordt opgelost door een waterstraal en gelijkmatig door de vaatwasser wordt verspreid. Dit zorgt voor een betere reiniging van al het vaat.

  AquaStop, voorkomt waterschade
  De aquaStop bied nog meer beveiliging en voorkomt waterschade. Lekt er iets uit de machine? of is er iets met de slang? dan wordt het water gestopt door deze beveiliging. Zo heb je nooit meer wateroverlast vanuit de vaatwasser.

  Kenmerken van de Bosch SMS25AW04E

  • ExtraDroog – SilencePlus – Glas 40°C programma – AquaStop – Resttijdindicatie – ActiveWater – Glasbeschermingstechniek – EcoSilence Drive – 10 jaar garantie op de motor – Doseerassistent – Beladingssensor – AutomaticPrograms – AquaSensor – Starttijdkeuze – AquaSensor

  Programma’s

   5 Programma’s: Intensief 70 °C, Auto 45-65 °C, Eco 50 °C, Glas 40 °C, 1uur 65 °C

   2 Speciale functies: Halve belading, Extra Droog

  Bosch SMS6ZCW08E – Serie 6

  Bosch SMS6ZCW08E - Serie 6 - Vrijstaande vaatwasser

  Bekijk de prijs

  De Bosch SMS6ZCW08E vrijstaande vaatwasser zorgt voor een beter droogresultaat dankzij het drogen met Zeolith en door gebruik te maken van de functie ExtraDroog. Voor het verwijderen van hardnekkige resten is er een intensief programma, en is je vaatwasser smerig? maak het dan schoon met machineCare. Door de warmtewisselaar heb je altijd de optimale temperatuur en wordt het waterniveau aangepast op de hoeveelheid vaat via de AquaSensoren. Ga flexibel om met je ruimte door gebruik te maken van rackMatic en de Max Flex Korven.

  Voordelen

  • PerfectDry
  • HomeConnect app
  • ExtraCleanZone

  Nadelen

  • Beschikt niet over binnenverlichting

  PerfectDry, voor een betere droging
  Vocht wordt door de Zeolith droogmethode omgezet in warme lucht. De 3D air flow verdeelt de warmte gelijkmatig door de vaatwasser. Servies en plastic wordt op deze manier perfect schoon en droog. Met PerfectDry hoef je nu niet meer na te drogen bij plastic vaat.

  HomeConnect, app op je smartphone
  Met de HomeConnect app op je smarthpone kan je veel contact leggen met de vaatwasser op een simpele manier. Ontvang pushberichten als de vaatwasser bijna klaar is of ga nog bewuster om met energie door de FlexStart op de app. Zoek het juiste programma voor je vaat of ontvang een pushbericht als je vaatwastabletten bijna op zijn.

  VarioLade, voor meer ruimte
  Bovenin de vaatwasser bevindt zich een varioLade. Deze lade heeft veel ruimte voor bestek, maar ook voor ander klein servies. Hierdoor heb je in de onderste korf geen bestekmand meer nodig, waardoor je meer ruimte overhoudt voor groter servies.

  ActiveWater, verbruik minder water
  Met de ActiveWater-technologie wordt er minder water en energie verbruikt tijdens een programma. Dit wordt mogelijk gemaakt door een gerichte waterafgifte, een filtertechnologie, snellere verwarming en een hogere pompprestatie.

  DoseerAssistent
  Vaatwastabletten lossen gemakkelijk op door de doseerAssistent.. De tabletten vallen in een kleine opvangbak in de vaatwasser, waarna het wordt opgelost door een waterstraal en gelijkmatig door de vaatwasser wordt verspreid. Dit zorgt voor een betere reiniging van al het vaat.

  Beladingssensor, bespaar water en energie
  Het hoeveelheid water voor een programma wordt afgestemd op de hoeveelheid vaat er in de vaatwasser zit. Deze vaat wordt gewogen door de beladingssensor en past na het wegen het hoeveelheid water daar op aan. Dit is waterbesparend en werkt efficiënter.

  EcoSilence Drive, efficiënter, duurzamer en stiller
  Deze vaatwasser beschikt over een EcoSilence Drive. De naam zegt het al, deze motor heeft een stillere werking, maar is daarnaast ook efficiënter en verbruikt minder energie. Omdat het zonder borstels werkt, minimaliseert hij het geluid.

  Grondig en vlekkenloos reinigen
  Door de drie roterende watersproeiers beschik je met de Extra Clean Zone over een extra sterke watertoevoer. De vaat krijgt drie kere zoveel water zonder dat er meer vaatwasmiddel of een hogere temperatuur voor nodig is. Op deze manier wordt vaat nog grondiger gereinigd en heb je aan het einde van het programma een vlekkeloos resultaat.

  Kenmerken van de Bosch SMS6ZCW08E

  • HomeConnect app – Perfect Dry – Zeolith technologie – SuperSilencePlus – Max Flex korven – Extra Clean Zone – VarioLade – AquaStop – Favourite – ActiveWater – AquaSensor – Glasbeschermingstechniek – EcoSilence drive – 10 jaar garantie op de vaatwasserkuip – Doseerassistent – Startuitstel – AutomaticPrograms – Warmtewisselaar – ExtraDroog – machineCare – rackMatic

  Programma’s
  Auto 45-65°C, Eco, Intensief, Short, Nachtprogramma

  • Remote Start, Extra droog, halve belading, Machine Care

  Bosch SPS2IKW04E – Serie 2

  Bosch SPS2IKW04E - Serie 2 - Vaatwasser - Vrijstaand

  Bekijk de prijs

  Maak het bedienen van de Bosch SPS2IKW04E vaatwasser nog gemakkelijker, dankzij de HomeConnect app. Leg contact met de vaatwasser, ontvang berichten of zoek het juiste programma. Met de doseerassistent worden vaatwastabletten effectief verspreid en zorgen de vario korven voor meer flexibiliteit. Heb je vaat dat moeilijk droogt? kies dan het Extra droog programma. Of zit er hardnekkig vuil op pannen? gebruik dan het Intensief programma.

  HomeConnect, app op je smartphone
  Met de HomeConnect app op je smarthpone kan je veel contact leggen met de vaatwasser op een simpele manier. Ontvang pushberichten als de vaatwasser bijna klaar is of ga nog bewuster om met energie door de FlexStart op de app. Zoek het juiste programma voor je vaat of ontvang een pushbericht als je vaatwastabletten bijna op zijn.

  DoseerAssistent
  Vaatwastabletten lossen gemakkelijk op door de doseerAssistent en is geschikt voor 3-in-1, 4-in-1 of 5-in-1 tabletten. De tabletten vallen in een kleine opvangbak in de vaatwasser, waarna het wordt opgelost door een waterstraal en gelijkmatig door de vaatwasser wordt verspreid.

  AquaStop, voorkomt waterschade
  De aquaStop bied nog meer beveiliging en voorkomt waterschade. Lekt er iets uit de machine? of is er iets met de slang? dan wordt het water gestopt door deze beveiliging. Zo heb je nooit meer wateroverlast vanuit de vaatwasser.

  varioFlex korven, flexibele ruimte
  De inhoud van de vaatwasser bied meer flexibilteit met de varioFlex korven. De bovenkorf beschikt namelijk over drie kopjeshouders en twee bordenhouders die je kan uitklappen. De onderkorf beschikt over vier bordenhouders. Met de handgrepen aan de zijkanten trek je gemakkelijk de korven uit de wasmachine.

  ExtraDry, droogt plastic vaat
  Plastic vaat hoef je niet meer na te drogen zodra een programma klaar is. Met het ExtraDry programma wordt plastic beter gedroogd. Dit wordt gedaan door een warmere laatste spoeling en een langere droogtijd.

  EcoSilence Drive, voor een betere reiniging.
  Deze vaatwasser beschikt over een EcoSilence Drive. De naam zegt het al, deze motor heeft een stillere werking, maar is daarnaast ook efficiënter en verbruikt minder energie. Omdat het zonder borstels werkt, minimaliseert hij het geluid.

  AquaSensor, bespaar water en energie
  Door de AquaSensor wordt het spoelwatervolume geoptimaliseerd. Vaat wat erg vuil is wordt eerst goed afgespoeld en wordt het aantal spoelgangen op de vervuilingsgraad afgestemd.

  Programma’s

  • 5 Programma’s: Eco 50 °C, Auto 45-65 °C, Intensief 70 °C, Snel 65 °C, Favoriet
  • Machine Care, Voorspoelen
  • Extra functionele opties Remote Start, Extra droog, Machine Care

  Kenmerken van de Bosch SPS2IKW04E

  • HomeConnect – Extra droog – Machine Care – Voorspoelen – Doseerassistent – DuoPower sproeiarmen – EcoSilence drive – vario korven – Korf-stopper – Glasbeschermingstechniek – aquaSensor – AquaStop

  Bosch compacte vaatwasser SKS50E42EU

  Bosch compacte vaatwasser SKS50E42EU

  Bekijk de prijs

  Ervaar het gemak van de compacte Bosch SKS50E42EU
  De Bosch SKS50E42EU vaatwasser heeft amper ruimte nodig dankzij het compacte formaat. Toch doet het apparaat zeker niet onder voor grote vaatwassers, dankzij moderne toevoegingen, zoals een AquaStop, EcoSilence drive en glasbeschermingstechnologie.

  De Bosch SKS50E42EU: energiezuinig en bijzonder stil
  De Bosch SKS50E42EU is ideaal voor mensen die geen grote vaatwasser kunnen of willen plaatsen. Voor dit compacte model hoef je namelijk maar amper plaats te maken. Je kunt het zo op je aanrechtblad zetten! Zonder veel ruimte op te offeren kun je hierdoor toch het gemak ervaren van een apparaat dat de vaat voor je doet. En dankzij de EcoSilence Drive hoor je zelfs amper dat de vaatwasser aanstaat. Deze motor is erg stil, en heeft een lange levensduur.

  Bosch SMS68UI02E Serie 6

  Bosch SMS68UI02E Serie 6 - Vrijstaande vaatwasser - RVS

  Bekijk de prijs

  Deze Bosch SMS68UI02E vrijstaande vaatwasser is heel energiezuinig met A++ en werkt extra stil. Deze vaatwasser heeft 8 programma’s en 4 speciale functies waarmee al je vaat perfect schoon en droog wordt. Bovendien heeft dit model een speciaal reinigingsprogramma om de vaatwasser zelf te reinigen. Dankzij de flexibele korven kun je makkelijk groot en klein servies kwijt. De onderkorf heeft ook een speciale steunbeugel voor wijnglazen, zodat deze niet omvallen.

  Productvoordelen van de Bosch SMS68UI02E

  • Extra Droog functie om moeilijk te drogen vaat toch droog te krijgen
  • Stil programma met een geluidsniveau van 42 dB
  • Flexibele korven met verstelmogelijkheden op alle niveaus
  • Makkelijk te bedienen display met resttijdindicatie
  • Startuitstel waarmee programma’s op een gewenst tijdstip kunnen starten

  Beladingssensor
  Een draaiende sensor meet het gewicht van de belading aan de hand van het waterniveau. Voor een grotere belading is meer water nodig om te weken en wordt dus meer water toegevoegd, maar bij minder vaat natuurlijk ook minder. De beladingssensor zorgt automatisch voor een optimaal waterverbruik, zelfs bij halve belading, en bespaart zo water en stroom.

  Spoelt drie keer sneller
  Met de functie VarioSpeedPlus kun je 66% sneller afwassen. Zelfs bij een volle belading en sterk vervuild serviesgoed garandeert Bosch de de beste reinigings- en droogresultaten. Handig tijdens een feestje!

  Hygiëne Plus: vrij van bacteriën
  Speciaal voor huishoudens met kleine kinderen of mensen die gevoelig zijn voor bacteriën. Tijdens de spoelcyclus gaat de temperatuur gedurende 10 minuten omhoog naar 70°C zodat 99% van de bacteriën gedood worden.

  Warmtewisselaar: extra voorzichtig met je vaat
  Vaatwassers met warmtewisselaars behandelen kostbaar glaswerk en porselein extra voorzichtig en zonder risico’s. Het water wordt in de spoelcontainer voorverwarmd om grote temperatuurverschillen te voorkomen.

  Levenslange garantie tegen waterschade
  Het AquaStop-systeem bestaat uit een dubbelwandige toevoerslang, een veiligheidsklep en een opvangschaal met vlotter en zorgt er zo voor dat je 100% beschermd bent tegen waterschade. Levenslange garantie van Bosch, wel zo fijn!

  Glazenhouder voor je wijnglazen
  Dankzij de glazenhouder staan je hoge glazen, flessen en vazen stevig en veilig in de onderkorf.

  8 Programma’s

  • Intensief 70 °C
  • Auto 45-65 °C
  • Eco 50 °C
  • Stil 50 °C
  • Glas 40 °C
  • 1h. 65 °C
  • Snel 45 °C
  • Voorspoelen

  4 speciale functies

  • IntensiveZone
  • VarioSpeedPlus
  • HygiënePlus
  • Extra Droog

  De beste service van Bosch

  Kies je voor een Bosch product, dan kies je voor zekerheid & betrouwbaarheid. Maar natuurlijk kan het altijd gebeuren dat het apparaat een keer stuk gaat. In dat geval kan je altijd rekenen op de service van Bosch, ook buiten de reguliere garantieperiode. Het serviceteam van Bosch is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar, ook telefonisch. Bosch is altijd bereikbaar via telefoonnummer: 088 – 424 40 10.

  Bosch SMI25AS02E

  Bosch SMI25AS02E Vaatwasser

  Bekijk de prijs

  De Bosch SMI25AS02E is een volledig integreerbare 60 cm vaatwasser SilencePlus (zeer stil 46dB).Voorzien van 2 speciale functies: VarioSpeedPlus en extra drogen.Met een in hoogte verstelbare bovenkorf en Aquastop.

  Bosch SMS46AI05E – Serie 4

  Bosch SMS46AI05E - Serie 4 - Vrijstaande vaatwasser

  Bekijk de prijs

  De Bosch SMS46AI05E Serie 4 vaatwasser is voorzien van vele gemakken zoals een starttijdkeuze, een doseerassistent die wasmiddel gelijkmatig verdeeld en een beladingssensor voor het optimale waterniveau. Kies voor het HygiënePlus programmma als je hygiënischer wil reinigen, het Glas 40°C programma voor kwetsbaar delicaat of varioSpeed om de tijd te verkorten tot 50%. Wees flexibel met je ruimte en is je vaatwasser vies? gebruik dan het MachineCare reinigingsprogramma.

  Voordelen

  • HygiënePlus
  • Beladingssensor
  • MachineCare

  Nadelen

  • De bestekkorf zorgt voor minder ruimte in de onderlade

  DoseerAssistent
  Vaatwastabletten lossen gemakkelijk op door de doseerAssistent.. De tabletten vallen in een kleine opvangbak in de vaatwasser, waarna het wordt opgelost door een waterstraal en gelijkmatig door de vaatwasser wordt verspreid. Dit zorgt voor een betere reiniging van al het vaat.

  Starten op elk gewenst moment
  Wil je later de vaatwasser starten? Dan is dat mogelijk door de starttijdkeuze. Via deze functie kan je een programma vooruit programmeren en op elk gewenst moment laten starten. Ook bijvoorbeeld onder werktijd of s’ nachts.

  AquaSensor, bespaar water en energie
  Door de AquaSensor wordt het spoelwatervolume geoptimaliseerd. Vaat wat erg vuil is wordt eerst goed afgespoeld en wordt het aantal spoelgangen op de vervuilingsgraad afgestemd.

  ActiveWater, verbruik minder water
  Met de ActiveWater-technologie wordt er minder water en energie verbruikt tijdens een programma. Dit wordt mogelijk gemaakt door een gerichte waterafgifte, een filtertechnologie, snellere verwarming en een hogere pompprestatie.

  Glasprogramma op lage temperatuur
  Veel glazen zijn kwetsbaar in de vaatwasser. Door het glasprogramma komen ook glazen stralend de vaatwasser uit. Het programma spoelt op 40°C en de droogtijd wordt verlengd voor een vlekkeloos resultaat. Glazen worden beschermt voor waterhardheid met de glasbescherming waarin je glazen kan vastleggen.

  HygiënePlus, voor optimale hygiëne
  De Bosch vaatwasser beschikt over een HygiënePlus functie. Deze functie kan bij veel programma’s aangezet worden. Door de antibacteriële reiniging wordt je vaat grondig schoongemaakt op hogere temperaturen tot 70°C. Op deze manier worden bacteriën en allergenen verwijdert.

  Beladingssensor, bespaar water en energie
  Het hoeveelheid water voor een programma wordt afgestemd op de hoeveelheid vaat er in de vaatwasser zit. Deze vaat wordt gewogen door de beladingssensor en past na het wegen het hoeveelheid water daar op aan. Dit is waterbesparend en werkt efficiënter.

  VarioSpeed, tot twee keer sneller
  Was je vaat nog sneller schoon en droog, door het VarioSpeed programma. De spoeltijd wordt tot 50% verkort en behoud zijn reinigingsprestaties. Dit programma is handig als je snel schoon vaat nodig hebt.

  Kenmerken van de Bosch SMS46AI05E

  • ExtraDroog – Glas 40°C programma – AquaStop – 12 couverts – HygiënePlus – varioSpeed – Voorspoelen – Resttijdindicatie – Starttijdkeuze – aquaSensor – vario korven – Kinderbeveiliging – EcoSilence drive – 10 jaar garantie op de vaatwasserkuip – MachineCare – ActiveWater – Glasbeschermingstechniek – Doseerassistent – Beladingssensor – AutomaticPrograms

  Programma’s

  • 6 Programma’s: Intensief 70 °C, Auto 45-65 °C, Eco 50 °C, Stil 50 °C, Glas 40 °C, Voorspoelen
  • 3 Speciale functies: VarioSpeed, HygiënePlus, Extra Droog
  • Voorzien van MachineCare functie (voor reiniging en onderhoud)

  Bosch SMS2ITW32E – Serie 2

  Bosch SMS2ITW32E - Serie 2 - Vrijstaande vaatwasser

  Bekijk de prijs

  Met de Bosch SMS2ITW32E vrijstaande vaatwasser kan je moeilijk te drogen vaat beter drogen, dankzij de ExtraDroog functie. Ben je opzoek naar nog meer gemak? dan is de vaatwasser ook te verbinden met de HomeConnect app. Via de doseerassistent worden vaatwastabletten gelijkmatig verspreid en zorgt de AquaSensor voor het optimale waterverbruik.

  Voordelen

  • ExtraDroog
  • Starttijdkeuze
  • Intensieve stand

  Nadelen

  • Met een geluidsniveau van 48 dB wordt deze vaatwasser als luid ervaren

  DoseerAssistent
  Vaatwastabletten lossen gemakkelijk op door de doseerAssistent.. De tabletten vallen in een kleine opvangbak in de vaatwasser, waarna het wordt opgelost door een waterstraal en gelijkmatig door de vaatwasser wordt verspreid. Dit zorgt voor een betere reiniging van al het vaat.

  HomeConnect, app op je smartphone
  Met de HomeConnect app op je smarthpone kan je veel contact leggen met de vaatwasser op een simpele manier. Ontvang pushberichten als de vaatwasser bijna klaar is of ga nog bewuster om met energie door de FlexStart op de app. Zoek het juiste programma voor je vaat of ontvang een pushbericht als je vaatwastabletten bijna op zijn.

  ExtraDry, droogt plastic vaat
  Plastic vaat hoef je niet meer na te drogen zodra een programma klaar is. Met het ExtraDry programma wordt plastic beter gedroogd. Dit wordt gedaan door een warmere laatste spoeling en een langere droogtijd.

  Beladingssensor, bespaar water en energie
  Het hoeveelheid water voor een programma wordt afgestemd op de hoeveelheid vaat er in de vaatwasser zit. Deze vaat wordt gewogen door de beladingssensor en past na het wegen het hoeveelheid water daar op aan. Dit is waterbesparend en werkt efficiënter.

  EcoSilence Drive, efficiënter, duurzamer en stiller
  Deze vaatwasser beschikt over een EcoSilence Drive. De naam zegt het al, deze motor heeft een stillere werking, maar is daarnaast ook efficiënter en verbruikt minder energie. Omdat het zonder borstels werkt, minimaliseert hij het geluid.

  AquaStop, voorkomt waterschade
  De aquaStop bied nog meer beveiliging en voorkomt waterschade. Lekt er iets uit de machine? of is er iets met de slang? dan wordt het water gestopt door deze beveiliging. Zo heb je nooit meer wateroverlast vanuit de vaatwasser.

  Kenmerken van de Bosch SMS2ITW32E

  • HomeConnect app – ExtraDroog – HalveBelading – machineCare – Voorspoelen – Doseerassistent – Glasbeschermingstechniek – AquaSensor – vario korven – EasySlide – Starttijdkeuze – EcoSilence drive – 10 jaar garantie op de vaatwasserkuip – AquaStop – Zelfreinigend filter

  Programma’s

  • Auto 45-65°C , Eco , Intensief , Quick L
  • Extra droog , halve belading , Machine Care , Remote Start
  • Voorspoelen
  • machineCare

  Bosch SMS25AW01N

  Bosch SMS25AW01N

  Bekijk de prijs

  Eenvoudig de gewenste starttijd vooraf instellen.
  Met de elektronische starttijdkeuze kunt u de programmastart vooruit programmeren. Zo kan de machine op ieder gewenst moment gestart worden, ook onder werktijd of ‘s nachts als u slaapt. Nadat het programma is gestart, geeft een display weer hoe lang het programma nog duurt.

  De Beladingssensor zorgt automatisch voor een optimaal waterverbruik.
  Een draaiende sensor meet het gewicht van de belading aan de hand van het waterniveau. Voor een grotere belading is meer water nodig om de vaat te weken en dus is het waterniveau lager. In dat geval wordt meer water toegevoegd. Bij minder vaat is minder water nodig. De beladingssensor zorgt automatisch voor een optimaal waterverbruik, zelfs bij halve belading, en bespaart zo water en stroom.

  AquaSensor: vuilherkenning voor een stralend schone vaat.
  De AquaSensor past het waterverbruik aan op basis van het type en de hoeveelheid vuil en gebruikt lichtstralen om het spoelproces te regelen. Afhankelijk van de hoeveelheid vuildeeltjes en resten van vet of afwasmiddel bepaalt de AquaSensor of het nodig is om het spoelproces voort te zetten.

  Spoelt in de helft van de tijd met een optimaal reinigings- en droogresultaat dankzij VarioSpeed.
  Met behulp van de VarioSpeed-functie kunt u de afwastijd halveren. En dat met de beste reinigings- en droogresultaten – zoals u van ons gewend bent.

  EcoSilence DriveTM: krachtig, duurzaam, stil en efficiënt.
  Voor een nog efficiëntere reiniging hebben we de zuinige EcoSilence DriveTM ontwikkeld. Deze motor is uitzonderlijk stil en efficiënt en verbruikt minder energie. De EcoSilence DriveTM werkt zonder borstels, is geruisloos en levert gegarandeerd topprestaties.

  ActiveWater-technologie: minder water, minder energie, meer resultaat.
  Deze innovatieve spoeltechnologie levert uitzonderlijke reinigingsprestaties met minder water en energie en is hierdoor dus zeer milieuvriendelijk. Er wordt water en energie bespaard door een gerichte waterafgifte, geoptimaliseerde filtertechnologie, snellere verwarming en hogere pompprestaties voor een betere watercirculatie.

  Glass 40°-programma: het extra voorzichtige spoelprogramma voor het schoonste resultaat, optimale droging en briljante glans.
  Het nieuwe Glass 40°-programma maakt glazen, bijvoorbeeld uit hoogwaardig kristal, voorzichtig schoon en droog en geeft ze een stralende glans. Dit is mogelijk dankzij lagere temperaturen, aanpassing van de temperatuur van het spoelmiddel en een langere droogtijd. Glanzend schone glazen zonder droogvlekken: het bewijs voor een grondige, behoedzame reiniging.

  Kinderslot: zodat de deur niet wordt geopend als de machine draait.
  Het kinderslot voorkomt dat de deur geopend kan worden of de instellingen gewijzigd kunnen worden terwijl de machine draait. Zo kan niemand verwond worden door hete stoom of per ongeluk wijzigingen aanbrengen in de programma-instellingen.

  Glasbeschermingssysteem voor een extra voorzichtige reiniging van uw fijnste glaswerk.
  Zacht water veroorzaakt glascorrosie. Daarom regelen Bosch-vaatwassers met glasbeschermingssysteem de hardheid van het water. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw fijnste glazen en kostbaar porselein altijd met de grootst mogelijke zorg worden behandeld.

  Automatische programma’s zorgen automatisch voor het beste reinigingsresultaat.
  Waterverbruik, watertemperatuur en spoeltijd worden exact afgestemd op de hoeveelheid vuil. Dit levert een beter resultaat op en bespaart u water en energie.

  De Vario-korf kan eenvoudig in de onderkorf geplaatst worden.
  De Vario-korf kan eenvoudig in de onderkorf geplaatst worden en biedt extra ruimte voor uw bestek. Hij is standaard inbegrepen bij alle ActiveWater-modellen zonder Vario-besteklade.

  Bosch SMS46NW02N

  Bosch SMS46NW02N vaatwasser vrijstaand wit

  Bekijk de prijs

  De SuperSilence vaatwasser is extra stil dankzij het Silence programma.

  • Extra Droog: een optie om vaat die moeilijk te drogen is toch goed droog te krijgen.
  • Glas 40°C programma: speciaal programma om glas te reinigen en te drogen.
  • 7-segment Display: geeft de resttijd aan en standaard informatie, zoals de bijvul-status
  • AquaStop: Bosch garantie voor een 100% gegarandeerde bescherming tegen waterschade gedurende de levensduur van het apparaat.
  • Glasbeschermingstechnologie: voor een extra voorzichtige behandeling van je glazen.

  Bosch Serie 4 SMS46KI03E vaatwasser Vrijstaand 13 couverts A++

  Bosch Serie 4 SMS46KI03E vaatwasser Vrijstaand 13 couverts A++

  Bekijk de prijs

  Bosch Serie 4 SMS46KI03E. Apparaatplaatsing: Vrijstaand, Productafmeting: Volledige grootte (60 cm), Deurkleur: Roestvrijstaal. Aantal couverts: 13 couverts, Geluidsniveau: 46 dB, Droogklasse: A. Manden verstelbare plaatsing: Lager, Bovenste, Voetenverstelling: 2 cm. Energie-efficiëntieklasse: A++, Energieverbruik per cyclus: 0,92 kWu, Waterconsumptie per cyclus: 11 l. Breedte: 600 mm, Diepte: 600 mm, Hoogte: 845 mm

  BOSCH SMS46JI04E Vrijstaande vaatwasser RVS SMS46JI04E A++

  BOSCH SMS46JI04E Vrijstaande vaatwasser RVS SMS46JI04E A++

  Bekijk de prijs

  Stilprogramma: u weet niet dat uw vaatwasser werkt.

  • EcoSilence-motor: superefficiënt en stil.
  • Alle informatie op uw display: resterende tijd, geselecteerde basisinstellingen …
  • 40ºC Cups-programma: was en droog uw beste glazen.
  • GlassProtect: maximale zorg voor uw serviesgoed en glazen gegarandeerd, zelfs de meest delicate.
  • Extra droogfunctie: zorgt voor extra droging om perfecte resultaten te bereiken.

  Bosch SMV4HAX48E A++ inbouwvaatwasser RVS kuip

  Bosch SMV4HAX48E A++ inbouwvaatwasser RVS kuip

  Bekijk de prijs

  Bosch Serie 4 SMV4HAX48E. Apparaatplaatsing: Volledig ingebouwd, Productafmeting: Volledige grootte (60 cm), Deurkleur: Wit. Aantal couverts: 13 couverts, Geluidsniveau: 44 dB, Droogklasse: A. Manden verstelbare plaatsing: Bovenste, Voetenverstelling: 6 cm. Energie-efficiëntieklasse: A++, Energieverbruik per cyclus: 0,92 kWu, Waterconsumptie per cyclus: 9,5 l. Breedte: 598 mm, Diepte: 550 mm, Hoogte: 815 mm

  Bosch SMV6ZCX42N – Serie 6

  Bosch SMV6ZCX42N - Serie 6 - Vaatwasser - Inbouw

  Bekijk de prijs

  Met de Bosch SMV6ZCX42N inbouw vaatwasser kan je moeilijk te drogen vaat beter drogen, dankzij het PerfectDry systeem met Zeolith. De vaatwasser beschikt over onder andere een glasprogramma op 40°C en een stil programma voor het minimale geluidsniveau. Als extra functies kan je de IntensiveZone gebruiken voor hardnekkige resten, SpeedPerfect+ om te tijd van je programma’s te verkorten, of verbind de vaatwasser met de HomeConnect app via WiFi. De varioLade en rackMatic bieden meer flexibiliteit tot de inhoud en wil je weten hoe lang het programma nog bezig is? check dan de TimeLight vloerprojectie.

  Voordelen

  • IntensiveZone
  • HomeConnect app
  • PerfectDry met Zeolith

  Nadelen

  • Beschikt niet over binnenverlichting

  PerfectDry, voor een betere droging
  Vocht wordt door de Zeolith droogmethode omgezet in warme lucht. De 3D air flow verdeelt de warmte gelijkmatig door de vaatwasser. Servies en plastic wordt op deze manier perfect schoon en droog. Met PerfectDry hoef je nu niet meer na te drogen bij plastic vaat.

  HomeConnect, app op je smartphone
  Met de HomeConnect app op je smarthpone kan je veel contact leggen met de vaatwasser op een simpele manier. Ontvang pushberichten als de vaatwasser bijna klaar is of ga nog bewuster om met energie door de FlexStart op de app. Zoek het juiste programma voor je vaat of ontvang een pushbericht als je vaatwastabletten bijna op zijn.

  VarioLade, voor meer ruimte
  Bovenin de vaatwasser bevindt zich een varioLade. Deze lade heeft veel ruimte voor bestek, maar ook voor ander klein servies. Hierdoor heb je in de onderste korf geen bestekmand meer nodig, waardoor je meer ruimte overhoudt voor groter servies.

  ActiveWater, verbruik minder water
  Met de ActiveWater-technologie wordt er minder water en energie verbruikt tijdens een programma. Dit wordt mogelijk gemaakt door een gerichte waterafgifte, een filtertechnologie, snellere verwarming en een hogere pompprestatie.

  AquaStop, voorkomt waterschade
  De aquaStop bied nog meer beveiliging en voorkomt waterschade. Lekt er iets uit de machine? of is er iets met de slang? dan wordt het water gestopt door deze beveiliging. Zo heb je nooit meer wateroverlast vanuit de vaatwasser.

  DoseerAssistent
  Vaatwastabletten lossen gemakkelijk op door de doseerAssistent. De tabletten vallen in een kleine opvangbak in de vaatwasser, waarna het wordt opgelost door een waterstraal en gelijkmatig door de vaatwasser wordt verspreid. Dit zorgt voor een betere reiniging van al het vaat.

  IntensiveZone, grondige reiniging
  Bij veel programmas kan deze IntensiveZone functie worden ingeschakeld. Deze functie zorgt ervoor dat pannen en schalen met een verhoogde sproeidruk en temperatuur worden schoongespoeld. Plaats dit in de onderkorf, op deze manier blijft fijner serviesgoed veilig bovenin de korf liggen.

  TimeLight, projectie op de vloer
  Met deze vaatwasser houdt je gemakkelijk het programma bij. Met de TimeLight functie wordt er een projectie op de vloer getoond. Op de vloer kan je precies zien via tijd hoe lang het programma nog bezig is. Op deze manier hoef je nooit het programma te onderbreken.

  Starten op elk gewenst moment
  Wil je later de vaatwasser starten? Dan is dat mogelijk door de starttijdkeuze. Via deze functie kan je een programma vooruit programmeren en op elk gewenst moment laten starten. Ook bijvoorbeeld onder werktijd of s’ nachts.

  Kenmerken van de Bosch SMV6ZCX42N

  • Starttijdkeuze – TimeLight – rackMatic – EasySlide uittreksysteem – varioLade – MaxFlex korven – Glasbeschermingstechniek – aquaStop – AquaSensor – ActiveWater – PerfectDry met zeolith – Warmtewisselaar – HomeConnect via WiFi – MachineCare – IntensiveZone – Glas 40°C programma – EcoSilence drive – 10 jaar garantie op de vaatwasserkuip – Doseerassistent – AutomaticPrograms – SpeedPerfect+

  Programma’s

  • 8 Programma’s: Eco 50 °C, Auto 45-65 °C, Intensief 70 °C, Kort 60° 60 °C, Kort 45° 45 °C, Glas 40 °C, Stil 50 °C, Favoriet
  • 4 Speciale functies: Home Connect, Extra Droog, Intensive Zone, SpeedPerfect+
  • Machine Care
  • Voorspoelen

  Bosch SPS4EMW28E – Serie 4

  Bosch SPS4EMW28E - Serie 4 - Vaatwasser

  Bekijk de prijs

  Via de HomeConnect app bedien je de Bosch SPS4EMW28E vaatwasser gemakkelijk op afstand. Ontvang berichten of zoek het juiste programma voor je vaat. Met de IntensiveZone functie wordt hardnekkig vuil beter verwijderd en met SpeedPerfect zorg je voor een korter programmaduur. De vaatwasser reinigt zichzelf met het MachineCare programma en rackMatic en Flex-korven zorgen voor nog meer flexibiliteit en ruimte.

  HomeConnect, app op je smartphone
  Met de HomeConnect app op je smarthpone kan je veel contact leggen met de vaatwasser op een simpele manier. Ontvang pushberichten als de vaatwasser bijna klaar is of ga nog bewuster om met energie door de FlexStart op de app. Zoek het juiste programma voor je vaat of ontvang een pushbericht als je vaatwastabletten bijna op zijn.

  RackMatic
  Verstel de bovenkorf door RackMatic met een speciale hendel. Deze hendel kan je indrukken, waardoor de bovenkorf te verstellen is. Mogelijk in drie standen. Op deze manier heb je weer meer ruimte voor grotere pannen of schalen.

  EcoSilence Drive, voor een betere reiniging.
  Deze vaatwasser beschikt over een EcoSilence Drive. De naam zegt het al, deze motor heeft een stillere werking, maar is daarnaast ook efficiënter en verbruikt minder energie. Omdat het zonder borstels werkt, minimaliseert hij het geluid.

  varioFlex korven, flexibele ruimte
  De inhoud van de vaatwasser bied meer flexibilteit met de varioFlex korven. De bovenkorf beschikt namelijk over drie kopjeshouders en twee bordenhouders die je kan uitklappen. De onderkorf beschikt over vier bordenhouders. Met de handgrepen aan de zijkanten trek je gemakkelijk de korven uit de wasmachine.

  IntensiveZone, grondige reiniging
  Bij veel programmas kan deze IntensiveZone functie worden ingeschakeld. Deze functie zorgt ervoor dat pannen en schalen met een verhoogde sproeidruk en temperatuur worden schoongespoeld. Plaats dit in de onderkorf, op deze manier blijft fijner serviesgoed veilig bovenin de korf liggen.

  AquaStop, voorkomt waterschade
  De aquaStop bied nog meer beveiliging en voorkomt waterschade. Lekt er iets uit de machine? of is er iets met de slang? dan wordt het water gestopt door deze beveiliging. Zo heb je nooit meer wateroverlast vanuit de vaatwasser.

  DoseerAssistent
  Vaatwastabletten lossen gemakkelijk op door de doseerAssistent en is geschikt voor 3-in-1, 4-in-1 of 5-in-1 tabletten. De tabletten vallen in een kleine opvangbak in de vaatwasser, waarna het wordt opgelost door een waterstraal en gelijkmatig door de vaatwasser wordt verspreid.

  Programma’s

  • 6 Programma’s: Eco 50 °C, Auto 45-65 °C, Intensief 70 °C, Snel 65 °C, Stil 50 °C, Favoriet
  • 4 Speciale functies: Home Connect, EfficiëntDry, Intensive Zone, SpeedPerfect+
  • MachineCare programma

  Kenmerken van de Bosch SPS4EMW28E

  • MachineCare – IntensiveZone – SpeedPerfect + – HomeConnect via WiFi – Doseerassistent – Voorspoelen – EcoSilence drive – Glasbeschermingstechniek – Flex korven – Starttijdkeuze – DuoPower sproeiarmen – varioLade – rackMatic – aquaStop – Kinderbeveiliging – Resttijd indactie

  Bosch SMU25AS00E Serie 2

  Bosch SMU25AS00E Serie 2 - Onderbouw vaatwasser - RVS

  Bekijk de prijs

  Deze Bosch SMU25AS00E Serie 2 onderbouw vaatwasser. Deze vaatwasser werkt opvallend stil, is dubbel zo snel, biedt levenslange waterschade garantie en heeft diverse slimme sensoren. Daarnaast kun je rekenen op de degelijke Duitse kwaliteit van Bosch, voor vele jaren aan schone vaat!

  Bij deze Bosch vaatwasser blijft de voorkant zichtbaar, de zijkanten worden ingebouwd en is daarmee geïntegreerd in de keuken. Bekijk de afbeeldingen voor de afmetingen.

  Starten op elk gewenst moment
  Wil je later de vaatwasser starten? Dan is dat mogelijk door de starttijdkeuze. Via deze functie kan je een programma vooruit programmeren en op elk gewenst moment laten starten. Ook bijvoorbeeld onder werktijd of s’ nachts.

  Beladingssensor, bespaar water en energie
  Het hoeveelheid water voor een programma wordt afgestemt op de hoeveelheid vaat er in de vaatwasser zit. Deze vaat wordt gewogen door de beladingssensor en past na het wegen het hoeveelheid water daar op aan. Dit is waterbesparend en werkt efficiënter.

  AquaSensor, bespaar water en energie
  Door de AquaSensor wordt het spoelwatervolume geoptimaliseerd. Vaat wat erg vuil is wordt eerst goed afgespoeld en wordt het aantal spoelgangen op de vervuilingsgraad afgestemt.

  EcoSilence Drive, voor een betere reiniging.
  Deze vaatwasser beschikt over een EcoSilence Drive. De naam zegt het al, deze motor heeft een stillere werking, maar is daarnaast ook efficiënter en verbruikt minder energie. Omdat het zonder borstels werkt, minimaliseert hij het geluid.

  ActiveWater, verbruik minder water
  Met de ActiveWater-technologie wordt er minder water en energie verbruikt tijdens een programma. Dit wordt mogelijk gemaakt door een gerichte waterafgifte, een filtertechnologie, snellere verwarming en een hogere pompprestatie.

  DoseerAssistent
  Vaatwastabletten lossen gemakkelijk op door de doseerAssistent en is geschikt voor 3-in-1, 4-in-1 of 5-in-1 tabletten. De tabletten vallen in een kleine opvangbak in de vaatwasser, waarna het wordt opgelost door een waterstraal en gelijkmatig door de vaatwasser wordt verspreid.

  AquaStop, voorkomt waterschade
  Bij lekkage wordt er direct actie ondernomen door het AquaStop systeem. Dit systeem bestaat uit een mechanisch ventiel in de toevoerslang en een visueel display. Zodra er lekkage is zal de watertoevoer automatisch worden stilgelegd. Op deze manier heb je geen waterschade.

  Programma’s

  • 5 Programma’s: Intensief 70 °C – Auto 45-65 °C – Eco 50 °C – Snel 65 °C – Voorspoelen
  • varioSpeed

  Hoogtepunten van de Bosch SMU25AS00E

  • Starttijdkeuze – Beladingssensor – AquaSensor – EcoSilence Drive TM – ActiveWater – Glasbeschermingssysteem – AutomaticPrograms – AquaStop – Doseerassistent – 10 jaar garantie op de vaatwasserkuip – Vario servieskorven

  Bosch SMV45IX03E – Serie 4 – PerfectDry

  Bosch SMV45IX03E - Serie 4 - PerfectDry - Inbouw vaatwasser

  Bekijk de prijs

  De Bosch SMV45IX03E is een energiezuinige vaatwasser die zelfs plastic bakjes en aangekoekte ovenschalen weer schoon krijgt. De zeolietkorrels in de vaatwasser zetten vocht om in warmte, zodat je vaat op een natuurlijke en zeer energiezuinige manier droogt. Zo hoef jij niet meer zelf met een handdoek aan de slag en bespaar je op de energierekening. Dankzij de vloerprojectie zie je gemakkelijk of je vaatwasser nog bezig is met het programma of al klaar is. Zodra de vaatwasser klaar is hoor je een geluidssignaal. Deze Bosch inbouw vaatwasser heeft een warmtewisselaar, waardoor het water altijd op de juiste temperatuur is voor je vaat.

  Bosch SPS2HKI59E – Serie 2

  Bosch SPS2HKI59E - Serie 2 - Vaatwasser - Vrijstaand

  Bekijk de prijs

  Via de HomeConnect app, kan je de Bosch SPS2HKI59E vaatwasser nog makkelijker bedienen. Ontvang berichten, kies het juiste programma of ga bewuster om met energie. Door de doseerassistent wordt vaatwasmiddel gelijkmatig verdeeld voor een beter resultaat. Kies voor SpeedPerfect om snel te reinigen of het intensieve programma voor hardnekkig vuil. De vaatwasser bied meer flexibiliteit vanwege de flex korven en de inhoogte verstelbare bovenkorf.

  Bosch SMV46KX01E Volledig ingebouwd 13couverts A++

  Bosch SMV46KX01E Volledig ingebouwd 13couverts A++ vaatwasser

  Bekijk de prijs

  Bosch SMV46KX01E. Soort: Volledig ingebouwd, Productafmeting: Volledige grootte, Kleur bedieningspaneel: Roestvrijstaal. Droogklasse: A, Afwasprogramma’s: Auto 45-60 ºC, Bio, Glas/Breekbaar, Intensief. Energie-efficiëntieklasse: A++, AC invoer voltage: 220 – 240 V, AC invoer frequentie: 50/60 Hz

  Bosch SKS62E32EU – Serie 4

  Bosch SKS62E32EU - Serie 4 - Vrijstaande compacte vaatwasser

  Bekijk de prijs

  Deze Bosch SKS62E32EU vaatwasser beschikt over 6 verschillende programma’s. Onder andere een speciaal glasprogramma die wast op 40°C en een snel programma op 45°C. Start een programma op elk gewenst moment van de dag. Voorkom dat er overbodig water wordt gebruikt door de beladingssensor. Waterschade wordt voorkomen door de AquaStop. Was stiller en zuiniger door de EcoSilence Drive.

  Hoe kiest u uw Bosch vaatwasser?

  Het type installatie van uw Bosch vaatwasser hangt af van de indeling van uw keuken en de ruimte die u beschikbaar hebt voor de installatie. Naast deze parameter worden ook andere criteria in aanmerking genomen, zoals :
  Bosch afwasmachine kiezen

  Criterium 1: Technologie

  Bosch biedt een breed scala aan technologieën om het schoonmaken voor u gemakkelijker te maken. Tot de bekendste behoren :

  • De Eco Silence Drive motor: dit is een inductiemotor met een magneet die zonder wrijving werkt. Het optimaliseert de prestaties en het vermogen van de vaatwasser en vermindert tegelijkertijd het energieverbruik en het geluidsniveau.
  • VarioSpeed Plus-technologie: versnelt de cyclustijd tot 3 keer zonder de was- of droogprestaties te beïnvloeden.
  • AquaSensor-systeem: de vaatwastank is uitgerust met verschillende sensoren die de vervuilingsgraad van de vaat detecteren. Dit betekent dat het de reinigingscyclustijd, de watertemperatuur en het energieverbruik aanpast voor betere resultaten.
  • ActiveWater-technologie: Hiermee kunt u enorm besparen op water en elektriciteit. Deze technologie optimaliseert de filtratie van het water en versnelt de opwarmtijd ervan. Het water wordt preciezer gespoten.

  Criterium 2: De programma’s

  In het algemeen biedt Bosch tussen 4 en 8 droog- en wasprogramma’s, afhankelijk van het model. Deze omvatten het Eco-programma op 50°C, het Auto-programma op 45-65°C, het Intensief-programma op 70°C, het 1-uursprogramma op 65°C, het Stilte-programma op 50°C, het Glas-programma op 40°C, het Snel-programma op 45°C voor een complete cyclus in slechts 30 minuten en het Favoriet-programma voor voorspoelen. De meest geavanceerde modellen zijn uitgerust met een afstandsbedieningssysteem via de Home Connect toepassing.

  Criterium 3: De energieklasse

  Bosch vaatwassers hebben een energieklasse van A tot F. De modellen van het merk staan bekend om hun lage energie- en waterverbruik, met een waterverbruik dat varieert van 8,5 tot 9,5 liter per cyclus. Daarbij komen nog de zeer praktische technologieën en opties waarmee u uw jaarlijkse verbruik effectief kunt verlagen.

  Criterium 4: Capaciteit en geluidsniveau

  De meeste vaatwassers van Bosch behoren tot de stilste, tot 38 dB. Dit komt doordat zij zijn uitgerust met de Eco Silence aandrijfmotor of het Silence-programma, dat een optimale geluidsreductie garandeert.

  De capaciteit is afhankelijk van het aantal personen in uw huishouden en wordt bepaald door het aantal couverts per cyclus. Kleinere gezinnen kunnen beter kiezen voor een model met een kleine capaciteit van ongeveer 10 couverts. Voor wie vaak gasten ontvangt, raden wij Bosch vaatwassers met een capaciteit tot 14 couverts aan.

  Criterium 5: Aanvullende opties

  Deze zijn er om het gemak te verhogen of om u de mogelijkheid te geven bevredigende reinigingsresultaten te bereiken. Als u bijvoorbeeld delicate vaat hebt, zijn de warmtewisselaar en het Super Shine systeem ideaal voor u. De Varioflex korf met inklapbare pennen is geschikt voor saladeschalen, steelgerei en grote potten en pannen. De optie Extra drogen is ideaal voor gerechten die moeilijk te drogen zijn. Andere kenmerken zijn het DosageAssist systeem, Hygiene Plus en het Aquastop veiligheidssysteem.

  Hoe maak ik een Bosch vaatwasser schoon?

  Bosch vaatwassers vereisen regelmatig onderhoud. Het is raadzaam een reinigingsmiddel te gebruiken dat door het merk is getest en goedgekeurd, zoals Bosch 00311580. Een paar doekjes met een vochtige doek is voldoende voor de afdichtingen en de deur, terwijl het filter na elke cyclus moet worden gereinigd. Hier staat hoe je moet ontkalken, het filter en de afvoerpomp moet schoonmaken.

  Ontkalking

  Bosch vaatwassers moeten om de 4 tot 6 maanden ontkalkt worden. Controleer eerst of het filter niet verstopt is en vergeet niet tijdens het hele proces beschermende handschoenen te dragen. Kies een programma van ten minste 65°C of hoger en start de cyclus. Open na 30 minuten de deur van de vaatwasser en laat de stoom volledig ontsnappen. Strooi al het reinigingspoeder gelijkmatig in de machine, sluit de machine en start de cyclus opnieuw tot het einde.

  Reinigen van het filter

  Begin met het openen van de deur van de Bosch vaatwasser en het verwijderen van het onderste rek. Schroef het filter los, haal het uit de gleuf en demonteer het. Plaats elk element direct onder stromend water en schrob de binnen- en buitenkant met een zachte borstel grondig. Zet het filter weer in elkaar en plaats het terug. Vergeet niet om het goed vast te schroeven.

  De afvoerpomp reinigen

  Wanneer de afvoerpomp verstopt is, zal het water niet weglopen en vast komen te zitten in de vaatwasser. Draag beschermende handschoenen en gebruik een spons om het stilstaande water te verwijderen. Til vervolgens het pompdeksel op. Verwijder al het vuil dat u aantreft en controleer of de rotor vrij draait. Plaats het deksel terug en daarna het filter.

  Bosch vrijstaande of ingebouwde vaatwassers?

  Bosch vrijstaande vaatwassers

  Dit is het allereerste type vaatwasser dat Bosch op de markt brengt. Het is ook het gemakkelijkst te installeren. Zoals de naam al doet vermoeden, kan het toestel overal worden geplaatst waar u maar wilt. U dient echter rekening te houden met de elektrische aansluiting van het toestel, alsmede met de watertoevoer en -afvoer. De Bosch vrijstaande vaatwasser is over het algemeen 45 tot 60 cm breed en heeft een capaciteit van 12 tot 14 couverts. De vaatwasser is verkrijgbaar in wit of roestvrij staal en heeft twee opbergmogelijkheden voor bestek: in een korf of in een lade.

  Bosch inbouw vaatwasser

  De Bosch inbouwvaatwasser is er daarentegen in 2 verschillende vormen: de volledig geïntegreerde (zelfs het bedieningspaneel is niet zichtbaar) en de geïntegreerde (met het bedieningspaneel zichtbaar). Zijn beste eigenschap is dat hij volledig opgaat in uw keukenmeubilair. Het enige wat u hoeft te doen is de grootte ervan af te stemmen op de positie die u ervoor hebt gepland. U kunt kiezen uit 3 breedtes (45, 81 en 86,5 cm) en 2 hoogtes (81 en 86 cm). Met dit type toestel kunt u tot 14 couverts afwassen. Net als bij de vrijstaande vaatwasser kunt u kiezen tussen een korf of een lade voor het opbergen van bestek.

  Conclusie

  Het grote voordeel van een vrijstaande vaatwasser is dat u hem overal in uw keuken kunt installeren. Alle wanden blijven zichtbaar, dus u moet de kleur afstemmen op de kleur van uw apparatuur en meubilair voor een meer esthetische uitstraling. Dit is een zeer verstandige keuze als u veel ruimte hebt. Anderzijds wordt voor een Bosch inbouwvaatwasser gekozen omdat hij gemakkelijk in elke inbouwkeuken kan worden geïntegreerd. U kunt het zelfs aankleden met een front dat identiek is aan dat van uw bestaande meubelen om zo onzichtbaar mogelijk te blijven.

  Waarom een Bosch vaatwasser kopen?

  Waterbesparing

  In tegenstelling tot schoonmaken met de hand verbruikt de Bosch vaatwasser zeer weinig water, ongeveer 9,5 liter per cyclus. Dit betekent dat u tot 30,5 liter water per spoelbeurt kunt besparen of 8.500 liter water per jaar, wat aanzienlijk minder is dan schoonmaken met stromend water. Dit verbruik zal uw jaarlijkse factuur zeker doen dalen.

  Energiebesparing

  Wanneer u met de hand wast, verbruikt u gewoonlijk ongeveer 2,6 kWh energie per lading, terwijl dit met een Bosch vaatwasser slechts 0,73 kWh per cyclus is. Niet alleen bespaart u gemiddeld 1,87 kWh energie, maar u helpt ook het milieu te beschermen.

  100% hygiënisch

  Wist u dat een spons een broedplaats voor bacteriën kan worden als hij wordt gebruikt? De Bosch vaatwasser reinigt uw borden, glazen en potten daarentegen alleen met heet water, dat alle ziektekiemen doodt. In plaats van duizend bacteriën per kubieke centimeter op uw aanrecht, kunt u ervoor zorgen dat uw bestek hygiënisch is door een Bosch vaatwasser te gebruiken.

  Modellen voor alle configuraties

  Wat de grootte van uw keuken ook is, u vindt zeker de juiste Bosch vaatwasser voor de juiste configuratie. U kunt natuurlijk kiezen voor een vrijstaand model dat op uw werkblad wordt geplaatst of voor een inbouwmodel dat onder het werkblad wordt geïnstalleerd. Een compacte vaatwasser voldoet aan uw behoeften als u maar een paar vaatjes te doen hebt.

  Bijzonder interessante programma’s

  Een Bosch vaatwasser voldoet aan al uw eisen. Er zijn een aantal programma’s beschikbaar om uw werk te vergemakkelijken. U kunt gebruik maken van het intensieve programma voor uw potten en pannen, het glasprogramma van 40°C dat uw delicate vaatwerk voorzichtig reinigt en droogt, of het snelprogramma van 45°C voor een korte cyclus van 30 minuten.

  Hoeveel kost een Bosch vaatwasser?

  Onderstaand diagram zal u helpen een idee te krijgen van de typische prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

  Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

  Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

  • Instapniveau: 295 tot 450 euro
  • Middenklasse: € 450 tot € 650
  • Top of the range: + Meer dan 650

  Tips

  Maak gebruik van de waterontharder

  De waterontharder is beschikbaar op alle Bosch 800-serie vaatwassers en hoger en voorkomt sporen van kalkaanslag op het vaatwerk en in de tank van de machine. Dit systeem is perfect voor u als u in een gebied met zeer hard water woont. Het moet een minimumhardheid van 12°fH hebben, anders zal het uw afwasmachine snel beschadigen.

  Elimineer slechte geuren

  Een grondige reiniging is om de 4 tot 6 maanden noodzakelijk, maar dit hangt vooral af van hoe vaak uw Bosch vaatwasser wordt gebruikt. Inspecteer het filter regelmatig en zorg ervoor dat het niet verstopt is of verstopt zit met voedsel. Gebruik een hoge temperatuur spoelprogramma.

  Wat als uw Bosch vaatwasser niet wil starten?

  Als uw Bosch vaatwasser niet aangaat, vergeet dan niet te controleren of de kabel goed is aangesloten. Als er stroom op staat, maar de lichten gaan nog steeds niet aan, sluit dan de deur. Controleer ook de watertoevoer.

  Controleer de watertoevoer voordat u het wasprogramma start

  Controleer altijd de watertoevoer naar uw Bosch vaatwasser voordat u een wasprogramma start. Controleer daartoe of de kraan open staat, of de slang niet verstopt of geknikt is en of er voldoende waterdruk is.

  Reinig de sproeiarmen van uw Bosch vaatwasser

  De sproeiarmen doen hun werk niet meer als gevolg van kalkaanslag en onzuiverheden in het water. Om ze schoon te maken, schroef je ze los en haal je ze eruit. Laat ze onder stromend water lopen en controleer of de spuitmonden schoon zijn. Zorg ervoor dat ze vrij zijn van vreemde stoffen alvorens ze te vervangen.

  FAQ

  Heeft Bosch mini-vaatwassers?
  Ja, Bosch heeft een eigen lijn mini-vaatwassers. Deze aanrechtmodellen, gemaakt van roestvrij staal in wit of zwart, werken met een geluidsniveau van ongeveer 44 dB. Praktisch voor een ruimtebesparende indeling, sommige bevatten waterontharders. Ze zijn ideaal voor alleenstaanden of koppels zonder kinderen.

  Wat is Zeoliet drogen?
  Deze innovatieve droogtechnologie, die exclusief door Siemens, Neff, Gaggenau en Bosch in hun vaatwassers wordt gebruikt, absorbeert vocht en garandeert een schitterend resultaat. Het proces vereist zeer weinig energie, wat uw verbruik drastisch vermindert met 10% in vergelijking met conventionele A++ vaatwassers.

  Wat als de Bosch vaatwasser onaangename geluiden maakt?
  In het algemeen maken alle Bosch vaatwassers enig geluid, waaronder een piepend geluid na elke cyclus. Als dit u echter stoort, hebt u de mogelijkheid om het uit te schakelen of het volume aan te passen. Maak u geen zorgen als u een piepend of zoemend geluid hoort, want dit is volkomen normaal wanneer het apparaat water uit de tank aan het afvoeren is.

  Hoe kan ik een Bosch vaatwasser correct inladen?
  Het bovenste rek is ontworpen voor kopjes, glazen, plastic en ramekins. Laat gewoon ruimte tussen elk item, zodat er geen vetvlekken achterblijven. In de onderste korf past groot keukengerei, zoals borden, slakommen en pannen. Hetzelfde geldt voor grills en bakplaten. Wijnglazen en champagneglazen kunnen in de glazenhouder worden opgeborgen. Snijplanken en serveerschalen moeten aan de zijkant worden geplaatst, zodat ze de wasarmen niet hinderen.

  Lees ook: