Marcato Atlas 150 pastamachine kopen en review

Wat we leuk vinden

 • Stevige constructie
 • Snijdt noedels netjes
 • Veelzijdig in gebruik
 • Aantrekkelijk ontwerp
 • Gemakkelijk op te bergen

Wat we niet goed vinden

 • Duurder dan vergelijkbare machines met handkruk
 • Wordt niet geleverd met spaghetti hulpstuk

Marcato Atlas 150 Multi Pastamachine

Bekijk de dagprijs

De Atlas 150 Wellness pastamachine van Marcato, ook wel de Ferrari van de pastamakers genoemd, rolt en snijdt moeiteloos pastadeeg zodat u verse lasagne, fettuccine en tagliolini kunt serveren in het comfort van uw eigen keuken.

Als u er al lang over nadenkt om thuis verse pasta te maken (of als u dat al doet en uw machine wilt upgraden), dan is deze pastamachine van Italiaanse makelij echt iets voor u. Met een groot aantal verschillende diktes, een gebruiksvriendelijke instelknop en vlijmscherpe messen is de Marcato de beste in zijn klasse. We hebben de machine aan de tand gevoeld en spaghetti, fettuccine en tagliolini gemaakt om te zien hoe hij het er vanaf bracht in vergelijking met een handvol van zijn concurrenten. Lees verder voor onze bevindingen.

Prestaties: Nauwkeurig en consistent

Na het testen van meerdere handgestuurde pastamachines, begonnen we te denken dat ze allemaal in essentie hetzelfde waren – tot nu. De Marcato Atlas heeft de concurrentie ruimschoots verslagen en is daarmee onze favoriete handmatige pastamachine geworden.

Hoewel elk van de handbediende modellen een vergelijkbare stijl en functionaliteit heeft, is de Atlas 150 dankzij zijn slimme ontwerp het gemakkelijkst te monteren, te gebruiken en schoon te maken. Onze eerste stap, het rollen van het deeg, was een fluitje van een cent. Met 10 dikte-instellingen heeft deze machine zowel de breedste als de smalste instelling van alle door ons geteste handoprolbare modellen, variërend van 0,02 inch tot 0,24 inch. Bovendien konden we met de gebruiksvriendelijke instelknop van de Atlas 150 eenvoudig de afstand tussen de rollen regelen (die de dikte van uw pastavellen bepaalt).

Lees ook:   Neff D55MH56N0B dampkap

We vonden dat de rollen gelijkmatig sloten en moeiteloos gladde, platte vellen pasta produceerden. We merkten wel op dat de textuur van de vellen iets ruwer leek dan die van vellen die we met andere modellen hadden gemaakt. Na wat onderzoek te hebben gedaan, kwamen we erachter dat dit misschien bewust is gedaan om ervoor te zorgen dat de noedels de sauzen beter opnemen, maar we merkten geen verschil in onze resultaten.

Toen kwam het leuke gedeelte: het snijden van de noedels. De Atlas 150 wordt geleverd met twee messen: een voor fettuccine en een voor tagliolini. U kunt ook de hele ongesneden vellen gebruiken om lasagne te maken. Merk op dat de Atlas 150 geen spaghettisnijder heeft, wat voor sommigen een teleurstelling kan zijn. U kunt echter wel aparte opzetstukken kopen voor het maken van spaghetti, capellini, lasagnette, linguine, pappardelle, ravioli en vermicelli. De Atlas 150 is ook uitgerust met een Pasta Drive-motor, waardoor u uw pasta niet met de hand hoeft op te zwengelen en de machine vrij kan draaien terwijl u deeg door de hulpstukken voert.

Tijdens onze tests leverden de fettuccine- en tagliolini-hulpstukken consistent perfect gesneden noedels die konden wedijveren met die van onze andere favoriete pastamaker, het elektrisch aangedreven hulpstuk van KitchenAid. Dit was de eerste keer dat we zelf noedels maakten en we konden niet geloven hoe snel en eenvoudig het was. In het begin waren we er niet zeker van of zelfgemaakte pasta de moeite waard zou zijn, maar uiteindelijk vonden we dat het malser en absorberender was dan in de winkel gekochte pasta, waardoor we over het algemeen lekkerdere gerechten konden maken.

Lees ook:   Alfi Skyline Schenkkan - Dark Denim - 1L - 13x16xh25.5cm

KitchenAid 3-delige Pasta Rollers en Snijderset Recensie

We gebruikten de fettuccinenoedels – net als de fettuccinenoedels die we maakten met twee veel minder dure pastamachines met handbediening – om fettuccine alfredo te maken. In een smaaktest leverden alle drie de machines even lekkere pasta. We vonden echter dat de noedels van de Atlas 150 scherper waren, waardoor deze machine hogere punten kreeg voor presentatie.

De dunne tagliolini noedels waren net zo gemakkelijk en leuk om te maken, en we hebben ze geserveerd met een luxe saus van wilde champignons die ook lovende kritieken van onze gasten kreeg.

Bekijk de dagprijs

Ontwerp: Een mix van vorm en functie

Het klassieke model, dat in Italië wordt gemaakt, is gemaakt van chroomstaal van hoge kwaliteit, terwijl de kleurrijkere opties van aluminium zijn gemaakt. De rollers van de machine zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium, dat sterker en duurzamer is dan de meeste andere coatings en ervoor zorgt dat schadelijke deeltjes (zoals nikkel en chroom) niet in uw deeg terechtkomen. Deze machine is ook BPA-vrij, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken dat er gevaarlijke chemicaliën in uw pasta terechtkomen.

De Atlas 150 heeft een slanke, moderne uitstraling en is de enige pastamachine die we hebben getest die verkrijgbaar is in verschillende kleuren emaille die bij uw keuken passen, zoals blauw, zwart, rood, roze, koper, goud, groen en zwart.

Schoonmaken: De norm voor een pastamaker

Zoals de meeste pastamakers moet ook deze machine niet met water of in de vaatwasser worden afgewassen. Om de machine schoon te maken, raadt Atlas aan een borstel en een houten stokje te gebruiken. Wij hadden geen borstel bij de hand, dus gebruikten we een tandenstoker om de resterende deegresten te verwijderen.

Lees ook:   AeroVital heteluchtfriteuse 1700W 5.4 liter timer thermostaat hittebestendige behuizing rvs zilver

In tegenstelling tot andere pastamakers die we hebben getest, zijn de kammen van de rollen op deze machine afneembaar, wat het schoonmaken sneller en gemakkelijker maakte. We vonden het ook fijn dat deze machine werd geleverd met gedetailleerde instructies voor het schoonmaken en verwijderen van de rollers.

Prijs: Precies goed!

De Atlas 150 kost 65€, een redelijke prijs gezien de hoogwaardige constructie, de snelle uitvoering en de heerlijke resultaten. Voeg daar nog een onovertroffen fabrieksgarantie van 10 jaar aan toe, en dit product is een no-brainer om te kopen.

Bekijk de dagprijs

Eindoordeel
Ga ervoor!

Marcato domineert de pastamachine-industrie al meer dan 80 jaar, en als het gaat om pastamachines met handkruk, is dit merk niet te verslaan. Als u voor dit model kiest, kunt u er zeker van zijn dat u geweldige kwaliteit krijgt voor een geweldige prijs.

Specs

 • Merk: Marcato
 • Kleur: Zilver
 • Materiaal: Staal
 • Product breedte: 12,4 cm
 • Product hoogte: 13 cm
 • Product lengte: 19 cm
 • Gewicht: 3,1 kg