Beste damastmessen kopen – damascus stalen mes

Als je deze pagina hebt gehaald, dan heb je het waarschijnlijk gehoord. Damastmessen zijn alle woede in het keukenbestek van tegenwoordig. Maar is dit gewoon een hype? Is er enige geldigheid aan het uiterlijk en de functionaliteit van deze messen.
damastmes
Nou, dat is de vraag die we hier moeten beantwoorden.

Hieronder vindt u een gedetailleerde gids in wat Damaststaal scheidt van uw dagelijkse keukenmessen. We hebben ook een lijst van de beste damast koksmessen tot nu toe.

Beste damastmes kopen overzicht

Zarman Professioneel Damascus mes

Zarman Professioneel Damascus mes

Bekijk de dagprijs

DIT JAPANS DAMASCUS STALEN KOKSMES IS GEMAAKT UIT 67-LAGEN DAMASCUS STAAL. EEN AANWINST VOOR IEDERE KEUKEN. Voor een chef, maar ook voor een hobby kok of BBQ fanaat!

Altijd al een mooi en kwalitatief koksmes willen kopen voor in uw keuken? Ga dan voor het Zarman Damascus mes, een van origine ontworpen Japans koksmes met een lemmet dat bestaat uit 67 hoogwaardige lagen roestvrij damaststaal!

Vlijmscherp
Dit professionele koksmes is vervaardigd uit Damascusstaal en vlijmscherp geslepen, waarmee uiterst nauwkeurige resultaten dagelijkse gewoonte wordt. Het damast mes heeft een lengte van 20,2 cm en is daardoor het perfect keukenmes. Ideaal voor gebruik in huis door elke enthousiaste hobbyist, maar ook onmisbaar is voor de professionele chef-kok in het restaurant.

Jaren lang plezier
De 67 lagen hoogwaardige Damascusstaal hebben een hardheid van 60HRC en dikte van 2mm. Deze extreme hardheid zorgt er voor dat het damascusmes geschikt is voor jarenlang gebruik en vlijmscherp resultaat in elke keuken.

Damascus Mes – Koksmes – Professioneel – Keuken mes – Hakmes – Hakbijl – Damascus staal – Chef – Vlijmscherp – Damast staal – Japans – Koksmes 33.5 cm – Damascus – VG-10 – Super staal

Damascus Mes - Koksmes - Professioneel - Keuken mes - Hakmes - Hakbijl - Damascus staal - Chef - Vlijmscherp - Damast staal - Japans - Koksmes 33.5 cm - Damascus - VG-10 - Super staal

Bekijk de dagprijs

EEN PRACHTIG MOOI DESIGN DAMASCUS MES, DIE VLIJM EN VLIJM SCHERP IS!

U gaat geen scherper mes vinden dan deze, met dit prachtige design en mooi houten handvat is dit echt een aanwinst voor elke keuken! Voor zowel een chef als een hobby kok!

Iedereen die vaak in de keuken staat en veel snijdt heeft er wel eens last van. Messen die heel snel bot worden en lemmeten waarbij het gesneden eten altijd aan het mes blijft plakken. Met dit vlijmscherpe Damascus mes is dat verleden tijd!

Dit Damascus mes is grotendeels met de hand gemaakt en op traditionele Japanse wijze gesmeed en gehamerd, waardoor het fraaie unieke, gave gehamerde design op het mes ontstaat. Het mes is vervaardigd uit de beste Japanse staal dat per meszijde in 33 lagen op een keiharde VG 10 stalen kern tot Damaststaal is gesmeed, waardoor het uit maar liefst 67 lagen Damascus staal bestaat. De hardheid van dit mes is 60 ± 2HRC, wat extreem hard is, hierdoor behoudt het Damascus mes langdurig zijn scherpte.

De totale lengte van het mes is 33.5 cm, het lemmet is 20 cm met een breedte van 4.75 cm en heeft een gewicht van 230 gram. Het handvat is gemaakt van een prachtige mooie karakteristieke donkere pakka hout.

Wij adviseren om het mes met de hand af te wassen in verband met behouden van het houten handvat op lange termijn.

Damascus Mes – Set van 2 – Professioneel – Damascus staal – Keuken – Damast staal – Japanse – Koksmes – 67 Lagen – Damastmes – 19cm & 23cm Set Paring Knife – Groente

Damascus Mes - Set van 2 - Professioneel - Damascus staal - Keuken - Damast staal - Japanse - Koksmes - 67 Lagen - Damastmes - 19cm & 23cm Set Paring Knife - Groente

Bekijk de dagprijs

 • Veelzijdig inzetbaar – het koksmes is extreem veelzijdig en zal je nieuwe goto-mes worden. Het is speciaal ontworpen voor snijden, hakken en mincing. Moeiteloos snijden van vlees, vis, groenten, en nog veel meer. Ongelooflijke kwaliteit en design, high-end materialen, perfecte balans en een scherpe rand maakt dit mes tot een echt professioneel mes
 • Uitstekende grip – de afgeronde handgrepen zijn ergonomisch ontworpen om een onschoenlijke en comfortabele grip te garanderen. Het heeft ook een extra vingerruimte onder de handgreep voor sneller snijden.
 • Let op: wij adviseren handwas in plaats van de vaatwasser om de kwaliteit van het mes te behouden.
 • Alle Japanse messen(sets) van Oeny zijn handgemaakt.

Het Paringmes is een ander woord voor schilmes. Dit mes wordt gebruikt voor alle kleine snij werkzaamheden.

Het Utilitymes is een allround mes die wordt gebruikt in keuken voor het snijden van kleinere groenten (Tomaat, ui, broccoli etc) en vlees. Meestal wordt een klein mesje met een stijf lemmet van 9 tot 12 cm aangeduid als groentemes, maar een ander noemt dat weer een utilitymes of officemes

Shinrai Japan™ – Micarta Jewels Serie – 67 lagen Japans Damaststaal – Koksmes

Shinrai Japan™ - Micarta Jewels Serie - 67 lagen Japans Damaststaal - Koksmes

Bekijk de dagprijs

Micarta Jewels Series van Shinrai Japen zijn uniek voor in elke keuken.

Deze editie van de Micarta Jewels Series is tot in alle precisie afgewerkt. Het Japanse damaststalen lemmet loopt door in het prachtige Micarta juwelen bolster. Micarta is gemaakt van diverse lagen linnen die onder hoge druk worden samengeperst met kunsthars. Deze 3 ingelegde juwelen ringen zorgen voor een unieke en schitterende samenstelling. Het hout van het handvat is gemaakt van duurzaam pakkahout.

Bovendien is het handvat uit één stuk gemaakt, zonder klinknagels. Hierdoor is het compleet onderhoudsvrij en de kans op scheuren of andere beschadigingen is minimaal.

 • 67 lagen Japans VG-10 damaststaal
 • Gehard tot 61 HRC Rockwell
 • Vlijmscherp koksmes met een lemmet van 20 centimer.
 • Komt in een luxe cadeaubox
 • De beste in zijn prijsklasse

Luxe en Professionele 2-delige Keukenmessen-set van Damascus Staal (67 lagen, VG10) en Rozenhouten handgrepen

Luxe en Professionele 2-delige Keukenmessen-set van Damascus Staal (67 lagen, VG10) en Rozenhouten handgrepen

Bekijk de dagprijs

Deze 2-delige messenset van de Xinzuo B27 Yi Series bevat messen van Damascus staal van uiterst goede kwaliteit. De op Japanse wijze hand-gesmeden messen voelen erg goed aan en zijn verpakt in een mooie geschenksdoos. Deze vlijmscherpe hebben een hardheid van 60-62HRC. De handvaten zijn gemaakt van premium rozenhout. De messen voelen zwaar aan, zijn perfect uitgebalanceerd en hebben een ergonomische grip. Dit is het ultieme cadeau voor koks en mensen die vaak en fanatiek in de keuken staan.

 • Damascus staal (67 lagen)
 • Hardheid van 60-62HRC
 • Handvat van premium Rozenhout
 • Ergonomisch handvat
 • Lemmet: 7cm
 • Hoek van 15 graden per kant voor extreme snijervaring en langdurige scherpte
 • Super scherp: gesmeed met zorgvuldig handpolijsten en nauwkeurige tempering
 • Inclusief mooie geschenkdoos/giftbox
 • Vlijmscherpe kwaliteits-messen

VDN – Koksmes damascus – Elegance serie – VG-10 Japans damaststaal – 66 lagen staal

VDN - Koksmes damascus - Elegance serie - VG-10 Japans damaststaal - 66 lagen staal

Bekijk de dagprijs

De VDN Elegance-serie bevat alle denkbare keukenmessen. Het lemmet van deze messen heeft een kern van sterk en roestvast VG-10-staal, met een hardheid van 60-62 HRC. Gesmeden door échte ambachtslieden en met precisie afgewerkt. Om de snij-kern heen bevinden zich 66 lagen Japans sierlijk damaststaal. Afgewerkt met een G-10 handvat uit Spanje. Door deze combinatie zijn de keukenmessen niet alleen zeer functioneel, maar ook ware blikvangers in je keuken.

Het damaststalen lemmet loopt volledig door in de prachtige zwarte designhandgreep, die bestaat uit een composiet van linnen en kunsthars. Met behulp van drie klinknagels zijn de handgreep en het lemmet aan elkaar verbonden.

Damascus Mes – Koksmes – Professioneel – Keuken mes – Hakmes – 30cm – Hakbijl – Damascus staal – Chef – Vlijmscherp – Damascus bijl – Damast staal – Mes – Japans staal

Damascus Mes - Koksmes - Professioneel - Keuken mes - Hakmes - 30cm - Hakbijl - Damascus staal - Chef - Vlijmscherp - Damascus bijl - Damast staal - Mes - Japans staal

Bekijk de dagprijs

DIT PRACHTIGE VLIJMSCHERPE DAMASCUS STALEN KOKSMES, IS ECHT EEN AANWINST VOOR ELKE KEUKEN!
Voor een chef, maar ook voor een hobby kok!

Iedereen die vaak in de keuken staat en veel snijdt heeft er wel eens last van. Messen die heel snel bot worden en lemmeten waarbij het gesneden eten altijd aan het mes blijft plakken. Met dit vlijmscherpe Damascus mes is dat verleden tijd!

Lees ook:   Probleemoplossing als uw Elektrische Boiler Lekt

Dit Damascus mes is grotendeels met de hand gemaakt en op traditionele Japanse wijze gesmeed en gehamerd, waardoor het fraaie unieke, stoere gehamerde design op het mes ontstaat. Het mes is vervaardigd uit de beste Japanse staal dat per meszijde in 33 lagen op een keiharde VG 10 stalen kern tot Damaststaal is gesmeed, waardoor het uit maar liefst 67 lagen Damascus staal bestaat. De hardheid van dit mes is 60 ± 2HRC, wat extreem hard is, hierdoor behoudt het Damascus mes langdurig zijn scherpte.

De totale lengte van het mes is 30 cm, het lemmet is 17 cm, met een breedte van 5.5 cm en heeft een gewicht van 255 gram. Het handvat is gemaakt van een prachtige mooie karakteristieke donkere pakka hout.

Wij adviseren om het mes met de hand af te wassen in verband met behouden van het houten handvat op lange termijn.

World kitchen- koksmessen- ultra sharp – japans koksmes – chefkok – damast staal – 21cm lemmet -31,5cm totaal – damascus mes – mes

World kitchen- koksmessen- ultra sharp - japans koksmes - chefkok - damast staal - 21cm lemmet -31,5cm totaal - damascus mes - mes

Bekijk de dagprijs

U gaat geen scherper mes vinden dan deze, met dit prachtige design en mooi houten handvat is dit echt een aanwinst voor elke keuken! Voor zowel een chef als een hobby

Dit Damascus mes is grotendeels met de hand gemaakt en op traditionele Japanse wijze gesmeed en gehamerd, waardoor het fraaie unieke, gave gehamerde design op het mes ontstaat. Het mes is vervaardigd uit de beste Japanse staal dat per meszijde in 33 lagen op een keiharde VG 10 stalen kern tot Damaststaal is gesmeed, waardoor het uit maar liefst 67 lagen Damascus staal bestaat. De hardheid van dit mes is 60 ± 2HRC, wat extreem hard is, hierdoor behoudt het Damascus mes langdurig zijn scherpte.

Wij adviseren om het mes met de hand af te wassen in verband met behouden van het houten handvat op lange termijn.

Damascus Mes – Professioneel – Damascus staal – Keuken – Damast staal – Japanse – Koksmes 30 cm Kiritsuke – 7 inch – 67 Lagen – Damastmes

Damascus Mes - Professioneel - Damascus staal - Keuken - Damast staal - Japanse - Koksmes 30 cm Kiritsuke - 7 inch - 67 Lagen - Damastmes

Bekijk de dagprijs

 • Veelzijdig inzetbaar – het koksmes is extreem veelzijdig en zal je nieuwe goto-mes worden. Het is speciaal ontworpen voor snijden, hakken en mincing. Moeiteloos snijden van vlees, vis, groenten, en nog veel meer. Ongelooflijke kwaliteit en design, high-end materialen, perfecte balans en een scherpe rand maakt dit mes tot een echt professioneel mes
 • Uitstekende grip – de afgeronde handgrepen zijn ergonomisch ontworpen om een onschoenlijke en comfortabele grip te garanderen. Het heeft ook een extra vingerruimte onder de handgreep voor sneller snijden.
 • Let op: wij adviseren handwas in plaats van de vaatwasser om de kwaliteit van het mes te behouden.
 • Alle Japanse messen(sets) van Oeny zijn handgemaakt.

Japanse mes “Kumo Santoku” – Koksmes – Japanse Stijl – Chef – Super Scherp – Hooge Kwaliteit

Japanse mes Kumo Santoku - Koksmes - Japanse Stijl - Chef - Super Scherp - Hooge Kwaliteit

Bekijk de dagprijs

KUMO SANTOKU IS EEN MES DAT GEEN KEUKEN ZOU MOETEN MISSEN!

Koksmes uit de Kumo Santo collectie van Japan. Dit mes is volledig met de hand gesmeed door meestersmid Hiroshi Kato en is uniek in zijn soort.

Het lemmet is zeer dun en handmatig geslepen en heeft geen verdikkingen waardoor slijpen zeer gemakkelijk is. Een Santoku betekent letterlijk “drie deugen” en geeft aan dat dit mes geschikt is voor vlees, vis en groenten.

Het Kumo Santoku snijdt vlees beter dan een elektrisch mes. Het gaat door bevroren voedsel alsof het gesmolten boter is en kan zelfs hout hakken en toch vlijmscherp blijven.

HOEVEEL ZOU JIJ BETALEN VOOR EEN MES DAT LEVENSLANG MEEGAAT ZOALS DE KUMO SANTOKU?

Voordat je antwoord geeft, laten we je vertellen dat de Kumo Santoku het meest duurzame lemmet van elke mes ter wereld heeft. Dit kan het laatste mes zijn dat je ooit zult kopen!

Het lemmet is in de loop der tijden vervaardigd met Japans 890cc-staal … hetzelfde materiaal dat gebruikt wordt om ultrascherpe Japanse samurais en katana’s te maken. Met de Kumo Santoku™ voel je je als een Ninja in je keuken!

Onze Kumo Santoku zijn gebouwd met perfectie in gedachten. Het is het ideale cadeau voor thuiskoks, professionele koks, culinaire studenten en meer.

Professioneel 8″ Broodmes | VG10 Damascus staal (67 lagen) | HEZHEN B30 Series | Handvat van Plataanhout met Klinknagel Mozaïek

Professioneel 8 Broodmes - VG10 Damascus staal (67 lagen) - HEZHEN B30 Series - Handvat van Plataanhout met Klinknagel Mozaïek

Bekijk de dagprijs

Gekarteld, vlijmscherp Broodmes van Damascus staal uit de HEZHEN B30 series. Het mes bevat een lemmet van 21,0 cm met een hardheid van 60±2HRC. Het handvat is gemaakt van plataanhout (sycamore wood): een bijzonder harde houtsoort van Amerikaanse afkomst. Het Broodmes heeft een goede balans, ligt comfortabel in de hand met ergonomische grip. Kortom, een op maat gemaakt Broodmes uit een luxe serie messen van Japans vakmanschap.

 • Een gekarteld mes, perfect voor het snijden van brood.
 • Damascus staal bestaande uit 67 lagen.
 • Hardheid van 60±2HRC: ontzettend stevig en corrosiebestendig.
 • Handvat van Plataanhout (figured sycamore wood) met klinknagel mozaïek.
 • Robuust handvat met ergonomische grip.
 • Uitstekende snij ervaring en langdurige scherpte dankzij messenhoek van 15°.
 • Niet geschikt voor in de vaatwasser.

Japanse mes “yashi” Japanse Stijl – Super Scherp – Hooge Kwaliteit

Japanse mes yashi Japanse Stijl - Super Scherp - Hooge Kwaliteit

Bekijk de dagprijs

Wordt met gemak en plezier een sterren-chef in eigen keuken!
Volgens veel chef-koks is het mes het belangrijkste instrument in de keuken, is dat in jouw keuken ook zo? Of snij je al jarenlang met hetzelfde mes?

Deze Japanse koks messen brengen jouw kookervaring naar een hoger niveau, snel snijden is een eitje met deze messen. Door hun elegante ontwerp zorgen ze voor een unieke touch die past in elke keuken.

Messen die na een paar keer al bot worden zijn verleden tijd, door het speciale damascus ontwerp blijft eten ook niet meer vast zitten aan het lemmet wat zorgt voor een leuke en moeiteloze kookervaring, elke keer weer.
Door de extreem scherpe rand van het mes snij je door alles alsof het boter is. Hierdoor kunnen koks, jij dus (binnenkort), enorm snel snijden, ze hoeven geen kracht en inspanning uit te oefenen om iets door te snijden!

Ontworpen en gemaakt in Japan, het innovatieve ontwerp zorgt voor een exclusief en uniek patroon op elk mes.

Damascus mes The Meat Boys – professioneel koksmes – Damast koksmes – Chef mes

Damascus mes The Meat Boys - professioneel koksmes - Damast koksmes - Chef mes

Bekijk de dagprijs

Het nieuwste en meest exclusieve mes in ons assortiment! Dit mes is een handgemaakt Japans koksmes: gemaakt van eigen gesmeed Damascus-staal. Het is een professioneel koksmes dat gebruikt kan worden voor het fijnhakken en snijden van groenten en vlees. Dit professionele mes is daarom een ‘must om te hebben in jou keuken. Wil jij je uitsloven als een echte chef-kok, dan zit je met dit mes al op het juiste pad. Dit professionele koksmes is vervaardigd uit Damascusstaal en vlijmscherp geslepen, waarmee uiterst nauwkeurige resultaten dagelijkse gewoonte wordt. Het damast mes heeft een lengte van 20 cm en is daardoor het perfecte keukenmes. Ideaal voor gebruik in huis door elke enthousiaste hobbyist, maar ook onmisbaar is voor de professionele chef-kok in het restaurant.

Kwaliteit:
Bij de productie van dit mes stond de beste kwaliteit leveren op nummer 1 als voorwaarde. De 67 lagen hoogwaardige Damascusstaal hebben een hardheid van 60HRC en dikte van 2mm. Deze extreme hardheid zorgt er voor dat het damascusmes geschikt is voor jarenlang gebruik en vlijmscherp resultaat in elke keuken. Belangrijk om te weten is dat deze ook van zeer goede kwaliteit is en dus niet geschikt voor de vaatwasser.

Lees ook:   Balay 3BT262MX Inbouw 300m³/uur D Roestvrijstaal dampkap

Xituo Japans Damascus 8 delig Messenset – De messsen van de topchef

Xituo Japans Damascus 8 delig Messenset - De messsen van de topchef

Bekijk de dagprijs

 • Schitterend ontworpen, Dit kunstwerk is een absolute must voor uw keuken.Gemaakt van het Absolute beste materialen.Samen met zijn Premium Case en beschermende mantel is dit werkelijk een Collector’s Edition !
 • Uiterst veelzijdig – Deze koksmesssen zijn zeer veelzijdig en zal uw nieuwe go-to Knife worden. Het is speciaal ontworpen voor het snijden, dicing, hakken & mincing. Moeiteloos snijdt u vlees, vis, fruit, groenten en nog veel meer. Ongelooflijke kwaliteit en design, High-end materialen, perfecte balans en een Razor-Sharp Edge maken dit mes de Heilige Graal van de Chef’s Messen.
 • Super Sharp Blade – Super scherp mes dat is verwerkt en vele malen gesmeden.
 • Uitstekende grip – Voel het verschil met handvat, triple vastgeklonken voor betere grip en lange levensduur. De afgeronde handgrepen zijn ergonomisch ontworpen om stevige en comfortabele grip zorgen!

VDN – Santoku damascus – Elegance serie – VG-10 Japans damaststaal – 67 lagen staal

VDN - Santoku damascus - Elegance serie - VG-10 Japans damaststaal - 67 lagen staal

Bekijk de dagprijs

De VDN Elegance-serie bevat alle denkbare keukenmessen. Het lemmet van deze messen heeft een kern van sterk en roestvast VG-10-staal, met een hardheid van 60-62 HRC. Gesmeden door échte ambachtslieden en met precisie afgewerkt. Om de snij-kern heen bevinden zich 66 lagen Japans sierlijk damaststaal. Afgewerkt met een G-10 handvat uit Spanje. Door deze combinatie zijn de keukenmessen niet alleen zeer functioneel, maar ook ware blikvangers in je keuken.

Het damaststalen lemmet loopt volledig door in de prachtige zwarte designhandgreep, die bestaat uit een composiet van linnen en kunsthars. Met behulp van drie klinknagels zijn de handgreep en het lemmet aan elkaar verbonden.

Messenblok, 14-delige keukenmessenset, roestvrij stalen messenset met houten blok acrylsteun, messenblokset, superscherpe keukenmessenset, met eersteklas superscherpe keukenmessenset (knife)

Messenblok, 14-delige keukenmessenset, roestvrij stalen messenset met houten blok acrylsteun, messenblokset, superscherpe keukenmessenset, met eersteklas superscherpe keukenmessenset (knife)

Bekijk de dagprijs

14-delige messenset voor elke keuken gemaakt van roestvrij staal. Hierdoor zijn de stevige messen bestand tegen corrosie en oxidatie, maar tevens zijn de messen veilig, duurzaam, licht en onderhoudsvriendelijk. Dankzij het robuuste houten messenblok kunt u uw keuken altijd overzichtelijk op een veilige wijze opruimen. De messen worden zo netjes opgeborgen en dankzij de anti-slipvoetjes verschuift het blok niet ongevraagd.

 • 8 inch Koksmes (184 gram).
 • 8 inch Broodmes (164 gram).
 • 8 inch Vleesmes (155 gram).
 • 4,5 inch Steakmes (6 stuks van elk 85 gram).
 • 5 inch Groentemes (85 gram).
 • 3,5 inch Schilmes (80 gram).
 • Universele keukenschaar.
 • Messenblok met antislipvoetjes.

Luxe en Professionele 7-delige Keukenmessen-set van Damascus Staal (67 lagen, VG10) en Rozenhouten handgrepen – incl. Acaciahouten Messenblok

Luxe en Professionele 7-delige Keukenmessen-set van Damascus Staal (67 lagen, VG10) en Rozenhouten handgrepen - incl. Acaciahouten Messenblok

Bekijk de dagprijs

Deze 7-delige messenset van de Xinzuo B27 Yi Series bevat messen van Damascus staal van uiterst goede kwaliteit. De op Japanse wijze hand-gesmeden messen voelen erg goed aan en zijn verpakt in een mooie geschenksdoos. Deze vlijmscherpe messen hebben een hardheid van 60-62HRC. De handvaten zijn gemaakt van premium rozenhout. De messen voelen zwaar aan, zijn perfect uitgebalanceerd en hebben een ergonomische grip. Dit is het ultieme cadeau voor koks en mensen die vaak en fanatiek in de keuken staan.

 • Damascus staal (67 lagen)
 • Hardheid van 60-62HRC
 • Handvat van premium Rozenhout
 • Ergonomisch handvat
 • Hoek van 15 graden per kant voor extreme snijervaring en langdurige scherpte
 • Super scherp: gesmeed met zorgvuldig handpolijsten en nauwkeurige tempering
 • Inclusief mooie geschenkdoos/giftbox
 • Vlijmscherpe kwaliteits-messen
 • Acaciahouten messenblok

Hobo messenset 5 delig – Keukenmessen – RVS stainless steel

Hobo messenset 5 delig - Keukenmessen - RVS stainless steel

Bekijk de dagprijs

MESSEN VAN HOBO • goede messen behoren tot de standaarduitrusting van elke keuken. Voor veel koks is het gebruik van een vleesmes het belangrijkste hulpmiddel bij het bereiden van heerlijke gerechten. Met een bladlengte van 21 cm is het HOBO vleesmes ideaal om zowel te snijden als wegen, hakken, in partjes te snijden, uithollen en pletten. De perfecte balans en absolute precisie maken dit mes onmisbaar op elk gebied.

ROESTVRIJ STAAL • Het mes is gemaakt van roestvrij staal 4116 en maakt indruk door zijn kwaliteit, hoge gebruikswaarde en de antibacteriële antiaanbaklaag. Het eersteklas staal dat hier is verwerkt, wordt onderworpen aan strikte controles en voldoet aan de hoogste eisen. Dit garandeert een lange levensduur, een enorme scherpte en optisch geschikt voor alle keukens.

Shinrai Japan™ – Hammered Damast ZW-Series – Koksmes 20 cm

Shinrai Japan™ - Hammered Damast ZW-Series - Koksmes 20 cm

Bekijk de dagprijs

Hammered Damast ZW-Series van Shinrai Japen zijn uniek voor in elke keuken.

Deze editie van de Hammered Damast ZW-Series is tot in alle precisie afgewerkt. Het met de hand gehamerd damaststalen lemmet loopt door in een prachtige zwarte pakkahouten handvat. Het lemmet is op Japanse wijze met de hand gehamerd. Deze techniek heet tsuchime. Dit zorgt niet alleen voor een hoge scherpte en een prachtig uiterlijk, maar voorkomt ook dat je snijwaar aan het lemmet blijft plakken.

 • 67 lagen Japans VG-10 damaststaal
 • Gehard tot 61 HRC Rockwell
 • Vlijmscherp koksmes met een lemmet van 20 centimer.
 • Komt in een luxe cadeaubox
 • De beste in zijn prijsklasse

Damascus Mes – Professioneel – Damascus staal – Keuken – Damast staal – Japanse – Koksmes – 67 Lagen – Damastmes – 19cm Paring & 32cm Chef mes – Groente Vlees mes

Damascus Mes - Professioneel - Damascus staal - Keuken - Damast staal - Japanse - Koksmes - 67 Lagen - Damastmes - 19cm Paring & 32cm Chef mes - Groente Vlees mes

Bekijk de dagprijs

 • Veelzijdig inzetbaar – het koksmes is extreem veelzijdig en zal je nieuwe goto-mes worden. Het is speciaal ontworpen voor snijden, hakken en mincing. Moeiteloos snijden van vlees, vis, groenten, en nog veel meer. Ongelooflijke kwaliteit en design, high-end materialen, perfecte balans en een scherpe rand maakt dit mes tot een echt professioneel mes
 • Uitstekende grip – de afgeronde handgrepen zijn ergonomisch ontworpen om een onschoenlijke en comfortabele grip te garanderen. Het heeft ook een extra vingerruimte onder de handgreep voor sneller snijden.
 • Let op: wij adviseren handwas in plaats van de vaatwasser om de kwaliteit van het mes te behouden.
 • Alle Japanse messen(sets) van Oeny zijn handgemaakt.

PAUDIN P4 Professioneel Damascus Santoku Mes 20 cm – Vlijmscherp Japans Keukenmes Gemaakt van 67 Lagen Japans Damaststaal – Zeer Speciaal Gesmeed Vederpatroon

PAUDIN P4 Professioneel Damascus Santoku Mes 20 cm - Vlijmscherp Japans Keukenmes Gemaakt van 67 Lagen Japans Damaststaal - Zeer Speciaal Gesmeed Vederpatroon

Bekijk de dagprijs

Zeer scherp exclusief Santoku mes van echt Damaststaal
De naam Santoku mes betekend ‘drie deugden’ en slaat erop dat het mes kan worden gebruikt voor de vele verschillende taken in de keuken. Een Santokumes ligt perfect in de hand en is zeer geschikt voor snel snijden. Met een beetje oefening heb je dit zo in de hand.

Een Santokumes is anders dan een standaard koksmes. Het lemmet is extra breed over de gehele lengte en loopt bijna aan het einde toe in een punt, waardoor het Santokumes zo makkelijk af rolt. Een Santoku mes is bovendien vaak lichter in gewicht en scherper dan een gewoon koksmes. Een topmes voor de vele snijklusjes aan vlees, vis en groenten in je keuken.

Lemmet van echt Japans Damascus staal
Dit Aziatische Santoku mes is vervaardigd uit gesmeed damaststaal met een “veder” patroon. Tussen de 32 lagen damaststaal per zijde bevindt zich een kern van VG-10, waarmee je daadwerkelijk snijdt. Dit staal is, zeker voor rvs-begrippen, erg hard en kan vlijmscherp geslepen worden en is ook nog eens uitstekend bij te slijpen, wanneer dit nodig is.

Dit VG-10 is een hoog gelegeerd roestvrij staal, ontwikkeld door Takefu Special Steels, en bevat ongeveer 1% koolstof, 15% chroom, 1% molybdeen en 1,5% kobalt. Dit zorgt voor een extreem sterk en harde matrix. Door 0,25% vanadium toe te voegen wordt de structuur fijner wat de slijtbestendigheid verbeterd waardoor dit mes langdurig scherp blijft.

 • Allround Damascus Santokumes met esthetisch veder patroon
 • Hoogwaardig Japans Damaststaal met VG-10 kern
 • Hardheid van 62+ HRC
 • Ergonomisch handvat van G-10 Militair Glasvezel
 • Japans geslepen in een hoek van 12-14 graden
 • Gehard met vloeibare stikstof
 • Vlijmscherp
 • Lemmet van 17,5 cm
 • Niet te zwaar en precies op de krop gebalanceerd
 • Goed alternatief voor een koksmes
 • Hoog kwalitatief keukenmes
Lees ook:   alpina Hetelucht Oven en Hetelucht Friteuse - Airfryer - Digitale Tijd- en Temperatuurregeling - 1800 Watt - 12 Liter - Zwart

Damascus Mes – Ultra Sharp – Hakmes – Damast Mes – Koksmes – Damast Staal – Japans – CHEF-KOK – Vlees Mes – Vlijm Scherp – 34.5 cm – 67 Lagen Damast staal

Damascus Mes - Ultra Sharp - Hakmes - Damast Mes - Koksmes - Damast Staal - Japans - CHEF-KOK - Vlees Mes - Vlijm Scherp - 34.5 cm - 67 Lagen Damast staal

Bekijk de dagprijs

EEN PRACHTIG MOOI DESIGN DAMASCUS MES, DIE VLIJM EN VLIJM SCHERP IS!

U gaat geen scherper mes vinden dan deze, met dit prachtige design en mooi houten handvat is dit echt een aanwinst voor elke keuken! Voor zowel een chef als een hobby kok!

Iedereen die vaak in de keuken staat en veel snijdt heeft er wel eens last van. Messen die heel snel bot worden en lemmeten waarbij het gesneden eten altijd aan het mes blijft plakken. Met dit vlijmscherpe Damascus mes is dat verleden tijd!

Dit Damascus mes is grotendeels met de hand gemaakt en op traditionele Japanse wijze gesmeed en gehamerd, waardoor het fraaie unieke, gave gehamerde design op het mes ontstaat. Het mes is vervaardigd uit de beste Japanse staal dat per meszijde in 33 lagen op een keiharde VG 10 stalen kern tot Damaststaal is gesmeed, waardoor het uit maar liefst 67 lagen Damascus staal bestaat. De hardheid van dit mes is 60 ± 2HRC, wat extreem hard is, hierdoor behoudt het Damascus mes langdurig zijn scherpte.

De totale lengte van het mes is 34.5 cm, het lemmet is 21 cm en 4.75 cm breed en heeft een gewicht van 235 gram. Het handvat is gemaakt van een prachtige mooie karakteristieke donkere pakka hout.

Wij adviseren om het mes met de hand af te wassen in verband met behouden van het houten handvat op lange termijn.

PAUDIN P1 Professioneel Damascus Koksmes 20 cm – Vlijmscherp Japans Keukenmes Gemaakt van 67 Lagen Japans Damaststaal – Zeer Speciaal Gesmeed Vederpatroon

PAUDIN P1 Professioneel Damascus Koksmes 20 cm - Vlijmscherp Japans Keukenmes Gemaakt van 67 Lagen Japans Damaststaal - Zeer Speciaal Gesmeed Vederpatroon

Bekijk de dagprijs

Zeer scherp exclusief koksmes van echt Damaststaal
Dit exclusieve koksmes is het belangrijkste mes in het arsenaal van een echte sterren chef. Het is nagenoeg het enige mes dat voor alle takken van sport gebruikt wordt. Van de keuken tot buiten bij de barbecue of het nu vlees, vis, groente of fruit is, werkelijk alles wordt ermee gesneden. Dit allround professionele koksmes is daarmee uitermate geschikt voor al uw snijwerk en is HET mes voor de echte Chef.

Damastmessen Vs. Andere koksmessen

Het is belangrijk dat we allemaal het verschil begrijpen tussen damast-staal en andere productietactieken van messen. Ten eerste, niets dat we vandaag de dag zien zou waarschijnlijk lijken op het traditionele damast-staal.

Het unieke productieproces gaat terug tot 600 voor Christus, en 2500 jaar is genoeg tijd voor ons om de dingen te vertroebelen. Met dat gezegd hebbende, zijn er een paar gemeenschappelijke kenmerken die we hebben kunnen omkeren…

damast-staal wordt gemaakt door het leggen (of vouwen) van staal met een mengsel van metalen (voornamelijk op basis van hoog koolstofgehalte), gevolgd door zure etsen om een visueel onderscheid in elementen aan te moedigen, wat aanleiding geeft tot de bekende wervelende ontwerpen op het blad.

Hoewel mesliefhebbers misschien snakken naar deze overmatige vereenvoudiging, lijkt dit na veel onderzoek de enige gemeenschappelijke kwaliteiten te zijn waar we het allemaal over eens kunnen zijn.

DIY Easy Crafts maakte een geweldige clip die je door het damast-staalproductieproces voert. Daarentegen is hier een video te zien van hoe je gewone, alledaagse koksmessen in massa worden geproduceerd.

Het is belangrijk dat we allemaal het verschil begrijpen tussen damast-staal en andere productietactieken van messen. Ten eerste, niets dat we vandaag de dag zien zou waarschijnlijk lijken op het traditionele damast-staal.

Het unieke productieproces gaat terug tot 600 voor Christus, en 2500 jaar is genoeg tijd voor ons om de dingen te vertroebelen. Met dat gezegd hebbende, zijn er een paar gemeenschappelijke kenmerken die we hebben kunnen omkeren…

damast-staal wordt gemaakt door het leggen (of vouwen) van staal met een mengsel van metalen (voornamelijk op basis van hoog koolstofgehalte), gevolgd door zure etsen om een visueel onderscheid in elementen aan te moedigen, wat aanleiding geeft tot de bekende wervelende ontwerpen op het blad.

Hoewel mesliefhebbers misschien snakken naar deze overmatige vereenvoudiging, lijkt dit na veel onderzoek de enige gemeenschappelijke kwaliteiten te zijn waar we het allemaal over eens kunnen zijn.

DIY Easy Crafts maakte een geweldige clip die je door het damast-staalproductieproces voert. Daarentegen is hier een video te zien van hoe je gewone, alledaagse koksmessen in massa worden geproduceerd.

De meest voorkomende klantklacht

Ook, heel belangrijk, is dat er echt geen huidige label beperkingen zijn op de term “damast Steel”. Na het lezen van een aanzienlijk aantal klantreviews was de meest voorkomende negatieve reactie van de klant…

“Dit is geen authentiek damast-staal?!”

Nou, als je op een of andere manier een aantal van ‘s werelds meest gerenommeerde historici te slim af bent geweest, onze petje af voor jou. Maar op dit moment zijn zelfs de experts aan het speculeren.

Maar voor de rest van ons die op de planeet Aarde leven, zijn we blij met een mes dat gelaagd (gevouwen) is, gebruik maakt van hoge kwaliteit roestvrij staal, en een mooi wervelend ontwerp onthult na een zure ets.

Een scherp, veerkrachtig lemmet en een goede balans tussen lemmet en handvat zijn ook belangrijke kwaliteiten, maar persoonlijk naar ieders smaak. We hebben deze kwaliteiten bij elk mes hieronder opgenomen om u te helpen bij het vinden van het juiste mes voor u.

Kwaliteiten om naar te zoeken

damascus staal

Blade Swirl ontwerpen

We moedigen u aan om een beetje extra onderzoek te doen. Ga voor elk mes naar de reviews en bekijk de foto’s van de klanten. Deze foto’s helpen u om te zien of er verschillen zijn tussen de geadverteerde bedrijfsfoto’s en het mes dat u ontvangt. Veel kopers klaagden dat het mes niet zo duidelijk was als de foto’s van het bedrijf suggereerden.

Type staal

Terwijl alle Damascus bladen gevouwen staal hebben, is het belangrijk dat het staal gemaakt is van hoogwaardig, sterk en duurzaam materiaal. De twee materialen waar de messengemeenschap unaniem blij mee is, zijn VG10 en AUS-10 staal. Als het bedrijf vaag damaststaal zegt zonder te specificeren welk type staal, kan dit enkele rode vlaggen doen oplichten (niet altijd een indicatie van een slecht mes).

Handvatmateriaal

Het meeste handvat materiaal zal je goed doen. Als u op de markt bent voor een meshecht dat een leven lang meegaat, is G10 glasvezel ongelooflijk duurzaam. De meerderheid van de Damascus messen hieronder zullen een G10 handvat hebben.

Zaak

De meeste van de Damascus bladen hieronder worden geleverd met een soort van opbergkoffer. U vindt er een assortiment dat zich uitstrekt van goedkopere plastic koffers tot extravagante bamboekoffers die veranderen in een snijplank.

Lees ook:

Inhoudsopgave