Kleine of mini koelkast online kopen


Mini-koelkasten variëren niet veel qua design en functies. Bij de keuze van de beste minikoelkast voor uw huis, kantoor of slaapzaal moet u vooral letten op de grootte en de capaciteit. De andere belangrijke overweging is of u wel of niet een vriezer of een ijskast nodig heeft. Sommige grotere minikoelkasten hebben twee deuren met een vriezer in het bovenste compartiment, zoals een gewone koelkast. Enkeldeurs koelkasten hebben alleen een koelbox, die niet zo goed werkt als een speciale vriezer.
mini koelkast

Beoordelingen van de beste mini-koelkasten om te kopen

Onze keuze van de top 5 van beste mini-koelkasten is zorgvuldig gekeurd op kwaliteit van het ontwerp, de gebruikersbeoordelingen en de waarde voor het prijspunt.

Hoe kies je de beste mini-koelkast? Een koopgids

In onze gids worden de mini-koelkasten in drie categorieën onderverdeeld. We behandelen ook enkele belangrijke bruikbaarheids- en ontwerpdetails, zoals de functies van de vriezer, het opbergen van de deurvakken, de rekken, de omkeerbare deuren en de verstelbare poten.
kleine koelkast

Wat is de juiste grootte van de minikoelkast?

1. Mini-koelkasten onder de toonbank

Het meest populaire type minikoelkast is meestal ongeveer 33 centimeter hoog, wat betekent dat hij gemakkelijk onder een standaard aanrecht past. Deze zijn er in grotere en kleinere maten. Grotere exemplaren zijn beter geschikt voor keukenruimtes, studioappartementen en grotere woonkamers. Deze hebben de neiging om 3 inch of zo dieper en iets breder te zijn dan kleinere mini-koelkasten onder het aanrecht. Kleinere exemplaren passen beter in smallere keukens, kleinere woonkamers en slaapkamers.

De mini-koelkasten onder de toonbank kunnen één of twee deuren hebben. Een tweedeurs minikoelkast heeft een apart vriesvak, dat meestal groot genoeg is voor een paar middelgrote diepvriespizza’s en of diepvriesmaaltijden in dozen. Enkele deuren hebben over het algemeen een volle koelbox, wat goed is voor een ijsbak en een paar zakken diepvriesgroenten. Sommige koelkasten onder de toonbank hebben een knapperige doos voor groenten en fruit, en andere kunnen zelfs een 1-gallonskan in de deur plaatsen.

2. Middelgrote mini-koelkasten

Middelgrote minikoelkasten zijn meestal ongeveer 24 tot 28 centimeter hoog. Ze passen onder een eettafel, aanrecht of bureau. Hun relatief compacte formaat maakt ze ook geweldig voor het opslaan van dranken in een slaapkamer, woonkamer of speelkamer.
mini koelkastje
Dit soort koelkasten, evenals de kubusvormige, krijgen niet koud genoeg om bederfelijke waren of restjes op te slaan voor meer dan drie of vier dagen. Restjes of gekochte broodjes moeten goed worden geïsoleerd of op een aparte plank worden bewaard dan fruit, en zuivel kan niet worden opgeslagen in de warmere deurbakken.

3. Kubusvormige mini-koelkasten en kleintjes

Kleinere koelkasten zijn over het algemeen kubusvormig en bevinden zich meestal in een kleine slaapzaal, maar ze kunnen ook boven op een bureau, aanrecht of binnen in een kast staan. Hun gemiddelde afmetingen zijn ongeveer 17 tot 19 inch – wat niet veel groter is dan een nachtkastje of nachtkastje – zodat ze niet te veel ruimte in beslag nemen in een slaapkamer of een garage. De meeste hebben slechts één plank, maar sommige hebben er twee.

Koelkasten tot 1 cu.ft. zijn meestal draagbare thermo-elektrische verwarmers en koelers. Deze nemen weinig ruimte in beslag op een bureau, en de kleinere nemen ongeveer 12 blikjes frisdrank op. U kunt ze ook gebruiken om cosmetica of medicijnen thuis op te slaan. Omdat ze zowel op AC 110V als DC 12V werken, kunnen ze worden aangesloten op de accessoire-poort van uw auto of kunnen ze worden aangesloten op een USB 2A-voeding.

Belangrijkste kenmerken die u moet overwegen

1. Diepvriesvak of Ijsdoos

Voor diepvriesproducten zijn minikoelkasten met twee deuren en een standaard diepvriesdoos de beste optie. Ze worden niet aanbevolen voor langdurige opslag, wat lagere temperaturen vereist, maar ze doen het goed bij diepvriesmaaltijden die regelmatig worden geconsumeerd.

Enkeldeurs koelkasten kunnen een ijskist over de volle lengte of halve breedte hebben. Een ijsdoos over de volle lengte kan een paar pakken diepvriesproducten voor een beperkte periode bewaren. Sommige fabrikanten beweren dat deze ijsboxen ijs kunnen maken, maar in werkelijkheid is dat vaak niet het geval.

Kubuskoelkasten hebben soms een ijskist met een halve breedte. Ze zijn niet krachtig genoeg om ijs te maken, maar kunnen wel dingen als ijs of chocolade bewaren. De koelruimte bij of onder de ijsbox is vaak veel kouder, maar u kunt deze ruimte gebruiken voor het bewaren van boter, kaas, melk of drankjes die u extra koud wilt hebben.

Een minikoelkast zonder ijskast is de beste keuze als u al een standaard koelkast heeft. Ze hebben veel meer praktische opbergruimte met lagere energiekosten en eenvoudiger onderhoud. Ze zijn ook een goede keuze als drankenkoeler.

2. Deur Opbergruimte voor de vuilnisbak

Bijna alle mini refriges passen op een 2-liter fles, en een paar kunnen een 1-gallon kruik bevatten. Deuren hebben vaak gespecialiseerde rolcontainers waar de blikken horizontaal op elkaar worden geplaatst. Deze zijn niet zo geweldig als je verschillende soorten dranken hebt, of blikjes van iets verschillende grootte, omdat ze één voor één uitdelen. Een ander keurig deurontwerp is voorzien van een set 12-ounce flip-out blikjeshouders. Twee blikjes zitten verticaal naast elkaar en draaien naar voren voor gemakkelijke toegang. Beide ontwerpen hebben de neiging om dezelfde hoeveelheid blikjes vast te houden – meestal 6 tot 8.

3. Rekken

Meer betaalbare koelkasten hebben alleen draadplanken met een paar reksleuven om de ruimte voor grotere objecten te verstellen. Glazen schappen kosten meer, maar zijn makkelijker schoon te maken en te stapelen, maar je moet er wel voorzichtig mee zijn. Draadplanken zijn beter voor het horizontaal opslaan van flessen. Als u meer opslagruimte voor blikjes wilt dan de deur kan bieden, dan is het hebben van ten minste twee verstelbare planken ideaal.

4. Omkeerbare deuren

Dit is een gemeenschappelijk kenmerk dat het mogelijk maakt om de kant te veranderen waar het deurscharnier op zit, maar altijd te controleren voordat u een aankoop doet. Als uw ruimte beperkt is, kan een omkeerbare deur een groot verschil maken. Dit is de betere keuze als u niet de kans heeft om uw ruimte te onderzoeken voordat u uw aankoop doet, of als u uw koelkast moet verplaatsen naar een andere locatie.

5. Verstelbare poten

Met de verstelbare poten kunt u de hoeken van de koelkast verhogen of verlagen om deze in balans te brengen op oneffen vloeren. Het is een leuke functie, maar je vindt dit niet gegarandeerd op de meeste modellen die er zijn.

mini koelkast met vriesvak

Dingen die u moet controleren voordat u een minikoelkast koopt

Vermijd het plaatsen van uw koelkast in sterk zonlicht of naast een grote warmtebron, omdat dit de prestaties negatief zal beïnvloeden en de koelkast onveilig zal maken voor bederfelijke producten of zuivel, die onder 40 ℉ moet worden bewaard.

Zorg er ook voor dat de mini-koelkast geen obstakel vormt voor de weg en dat er een stopcontact in de buurt is. Grote fabrikanten raden het gebruik van een standaard verlengsnoer niet aan omdat dit brandgevaarlijk kan zijn, maar als het nodig is, is het aan te raden om een driepunts verlengsnoer te gebruiken.

Het nadeel van minikoelkasten

Mini koelkasten worden niet zo koud als gewone koelkasten en hun goedkopere compressoren zijn vaak luidruchtiger. Ze zijn niet zo geschikt om restjes of vers voedsel langer dan 3 tot 4 dagen te bewaren. De meeste ijskasten zijn niet of nauwelijks in staat om ijs te maken en drie tot vier dagen is ook de optimale periode voor het bewaren van diepvriesproducten. Daarom moeten verse levensmiddelen, bederfelijke waren, restjes en zelfs diepvriesdiners regelmatig of zo snel mogelijk worden geconsumeerd.

Mini Koelkast FAQ’s

Hier zijn een paar vragen die we vinden dat mensen vaak vragen over mini-koelkasten:

Hoe ontdooi je een mini-koelkast?

  1. Zet de thermostaat uit en haal de stekker van de koelkast uit het stopcontact.
  2. Haal alle spullen uit de koelkast, ook uit de ijskast.
  3. Kantel de koelkast terug en leg een gevouwen handdoek op de vloer om jezelf een puinhoop te besparen voor het geval de lekbak overloopt, en om de deur open te houden.
  4. Als het ijs gesmolten is, veeg dan de binnenkant schoon met zeepwater. Start uw koelkast opnieuw op met de thermostaat op een gemiddelde stand.

Recent Posts