Beste vaatwastabletten kopen 2023 – vaatwastabletten test & vergelijking

Als er één revolutionair product is dat door de huishoudens met groot enthousiasme is ontvangen, dan is het wel de vaatwasser. Dankzij de efficiëntie, gekoppeld aan de tijd- en energiebesparing, werd het snel overgenomen. Voor een optimale en langdurige werking is echter een aanvulling nodig: het vaatwastablet. Deze vernuftige tabletten, die door verschillende merken met zorg zijn ontwikkeld, zijn over het algemeen samengesteld uit detergenten voor een perfect schone vaat, zout om kalkaanslag te voorkomen en, ten slotte, een spoelvloeistof om een supersnelle droging te bevorderen. Waar vroeger drie afzonderlijke producten nodig waren, volstaat nu één product dankzij de drie-in-één formules! Verschillen in prijs, samenstelling en doeltreffendheid kunnen het soms moeilijk maken om het als consument te begrijpen, vooral bij een eerste aankoop. Of u nu gevoelig bent voor ecologie of economie, de fabrikanten op de huidige markt worden steeds vindingrijker om hun klanten een gevarieerd assortiment van de beste vaatwastabletten aan te bieden. Daarom heeft ons team deze vergelijkende test voor u samengesteld om u te helpen een gefundeerde mening te vormen en het beste vaatwastablet voor 2022 te kiezen!
Beste vaatwastablet

Evaluatie en overzicht van beste vaatwastabletten

Finish All in 1 Max

Finish All in 1 Max

Bekijk de dagprijs

Dit product komt vaak als een van de beste naar voren in de door ons bestudeerde en samengestelde consumentenranglijsten. Volgens de consumenten is de doeltreffendheid van de Finish All in 1 Max tabletten formidabel en onbetwistbaar. Zelfs de meest hardnekkige vlekken verdwijnen bij het wassen.

Dankzij de gebruikte technologie, biedt het product een “pre-soaking” actie. Het is doeltreffend, zelfs bij lage temperaturen, en de oplosbare verpakking beschermt de handen tegen het detergens en maakt het gemakkelijk en handig in gebruik.

De plastic verpakking beschermt de tabletten tegen vocht en de prijs is zeer aantrekkelijk, zeker voor een groot merk als Finish.

Dreft Platinum Plus All In One Cool Blue – Voordeelverpakking 4×39 stuks – Vaatwastabletten

Dreft Platinum Plus All In One Cool Blue

Bekijk de dagprijs

De beste reinigingscapsules van Dreft voor hardnekkige voedselresten die je vaat als nieuw laat glanzen

 • Verwijdert de dofheid die in de loop der tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen
 • Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart
 • Effectief in eco-cyclus
 • De snel oplosbare capsules werken goed in korte cycli
 • Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers
 • Ingebouwde zout- en spoelhulpfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherming

Dreft Platinum Plus All in One vaatwascapsules leveren een zo goed als nieuwe vaat. Ze leveren de beste reiniging van Dreft en helpen zelfs de dofheid die na verloop van tijd is opgebouwd weg te nemen om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen. Dreft Platinum Plus heeft een geïntegreerd voorwassysteem en doet het voorwasprogramma voor je. Met Dreft Platinum Plus hoef je niet voor te spoelen, zodat je water bespaart en milieuvriendelijker bent. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking.

Sun Expert All-in-1 Vaatwastabletten Extra Power Normaal – 58 tabletten

Sun Expert All-in-1 Vaatwastabletten Extra Power Normaal - 58 tabletten

Bekijk de dagprijs

Sun Expert All-in-1 vaatwastabletten bevatten de beste formule van Sun, voor superieure reiniging met een nieuwe frisse geur.

 • Sun Expert All in 1 vaatwastabletten Extra Power met Pure Clean Technology
 • Biedt superieure reiniging, zelfs bij de meest hardnekkige vlekken
 • De vaatwastabletten hebben een nieuwe frisse geur
 • Krachtige vlek- en vetverwijdering – de beste formule van Sun
 • De vaatwastabletten zijn verpakt in biologisch afbreekbare folie
 • Sun wordt aanbevolen door grote merken, zoals Tefal en Curver

Sun Expert All in 1 vaatwastabletten Extra Power Normaal bevatten de beste formule van Sun, voor zichtbaar superieure reiniging van de vaat. De tabletten bieden uitstekende vlekverwijdering om zelfs de meest hardnekkig vlekken te verwijderen. Ze bevatten actieve ontvetters en hebben bovendien een frisse nieuwe geur.

Sun reinigt niet alleen de vaat, maar zorgt ook voor de machine; het voorkomt kalkaanslag in de vaatwasser. Het toevoegen van zout en spoelglans is niet meer nodig met Sun Expert All in 1 Extra Power Normaal. Door de ingebouwde spoelglans en zoutfunctie, zorgen deze tabletten voor extra glans en voorkomen ze kalkaanslag. Alleen bij extreem hard water wordt aanbevolen om Sun zout te gebruiken. Dankzij de Pure Clean Technology kun je deze tabletten ook gebruiken in een eco-vaatwasprogramma met lage temperatuur voor een glanzend schoon resultaat. Voorspoelen is niet meer nodig, hierdoor bespaar je water en energie. Het garandeert niet alleen uitstekende schoonmaakresultaten, maar zorgt ook dat de milieu-impact vermindert wordt. De producten van Sun worden aanbevolen door grote merken, zoals Tefal, Curver en Bormioli Rocco.

Al meer dan 60 jaar verbeterd Sun haar tabletten en de werking ervan om tot onze best mogelijke vaatwasresultaten te komen. Sun zet zich constant in om het impact op het milieu te verminderen, zonder compromis de toen op de reinigingskracht. De tabletten worden gemaakt in een fabriek in Frankrijk die CO2 neutraal is. Ze zijn fosfaatvrij en bevatten minimaal 30% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. De tabletfolie is biologisch afbreekbaar en hoef je dus niet te verwijderen voor het de machine in gaat, maar vermijd aanraking met natte handen. De oplosbare tabletfolie zit nu nog strakker om de tabletten heen, waardoor de verpakking kleiner is. Daarbij komt dat de doos gemaakt is van gerecycled karton en de binnenste plastic zak is verwijderd om plastic afval te verminderen. De verpakking is gemakkelijker te recyclen, dankzij de easy-flattening optie en is 100% recyclebaar.

Sun Expert All-in-1 Vaatwastabletten Extra Power Citroen – 40 tabletten

Sun Expert All-in-1 Vaatwastabletten Extra Power Citroen - 40 tabletten

Bekijk de dagprijs

Sun Expert All-in-1 vaatwastabletten bevatten de beste formule van Sun, voor superieure reiniging met een nieuwe frisse citroengeur.

Dreft Platinum Plus All In One Lemon – Voordeelverpakking 4×39 stuks – Vaatwastabletten

Dreft Platinum Plus All In One Lemon - Voordeelverpakking 4x39 stuks - Vaatwastabletten

Bekijk de dagprijs

De beste reinigingscapsules van Dreft voor hardnekkige voedselresten die je vaat als nieuw laat glanzen

 • Verwijdert de dofheid die in de loop der tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen
 • Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart
 • Effectief in eco-cyclus
 • De snel oplosbare capsules werken goed in korte cycli
 • Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers
 • Ingebouwde zout- en spoelhulpfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherming
Lees ook:   Veripart VPVR170NFE

Dreft Platinum Plus All In One Cool Blue – Voordeelverpakking 4×39 stuks – Vaatwastabletten

Dreft Platinum Plus All In One Cool Blue - Voordeelverpakking 4x39 stuks - Vaatwastabletten

Bekijk de dagprijs

Dreft Original All In One Regular – Voordeelverpakking 5×23 stuks – Vaatwastabletten

Dreft Original All In One Regular - Voordeelverpakking 5x23 stuks - Vaatwastabletten

Bekijk de dagprijs

Dreft Platinum capsules reinigen hardnekkige vlekken met een grondige reinigingsactie

 • Helpt vetophoping in je vaatwasser te voorkomen en reinigt je vette filter
 • Ingebouwde zout- en spoelhulpfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherming
 • Houdt je vaatwasser schoon en fris
 • De ultra-oplosbare capsule lost snel op

De Dreft Platinum All in One vaatwascapsules leveren een grondige reinigingsactie en reinigen zelfs de hardnekkigste vlekken om je vaat te laten schitteren. Dankzij de reinigingskracht van Dreft Platinum kun je in alle vertrouwen koken wat je wilt, want het haalt zelfs het vet uit je filter, voor een schone vaat en een frisse vaatwasser. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op, zodat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking.

Sun Optimum All-in 1 Regular Capsules – 90 vaatwastabletten – Kwartaalbox

Sun Optimum All-in 1 Regular Capsules – 90 vaatwastabletten – Kwartaalbox

Bekijk de dagprijs

Nu de nieuwe Sun Optimum All-in 1 Vaatwascapsules voor een optimaal resultaat

 • Nieuwe Sun Optimum All-in 1 Vaatwascapsules
 • Levert een superieure reiniging en glans
 • Een geoptimaliseerde hoeveelheid ingrediënten van natuurlijke oorsprong
 • Het beste van poeder en gel gecombineerd in 1 capsule
 • Sun All-in 1 vaatwastabletten voor een optimaal resultaat
 • Uitstekende reiniging, een stralende glans en een frisse geur

De Sun Optimum All-in 1 Vaatwastabletten zorgen voor een uitstekende reiniging, een stralende glans en een frisse geur. Het beste van poeder en gel gecombineerd in 1 capsule voor een optimaal resultaat! De vaatwastabletten zorgen voor een hygiënisch schone vaat en verwijderen de meest hardnekkige vlekken, zoals aangekoekte etensresten. Zelfs zonder voor te spoelen. Niet alleen je vaatwasmachine is gebaat bij het gebruik van een Sun All-in 1 vaatwastablet, maar ook het milieu. Al meer dan 50 jaar verbetert Sun haar producten en de werking ervan om tot onze best mogelijke vaatwasresultaten te komen. We zijn goed op weg naar nog meer milieuvriendelijke ontwikkelingen om zo bij te dragen aan een beter duurzaamheidsplan voor de planeet. Onze capsules bevatten 70% ingrediënten van natuurlijke oorsprong (inclusief water). De vaatwastabletten zijn verpakt in oplosbaar tabletfolie. Dit is 100% oplosbaar in water, je kunt de folie dus gewoon om het tablet laten zitten. Bij het gebruik van classic tabletten dien je nog zout en spoelglans toe te voegen. Deze heb je nu niet meer nodig, want deze ingrediënten zitten al in Sun All-in 1 vaatwastabletten. Het toegevoegde zout zorgt ervoor dat het water gedurende het proces wordt verzacht en er geen kalkaanslag op het glaswerk ontstaat en de spoelglans zorgt voor een streeploos resultaat. Een vaatwastablet is voldoende om je vaat heerlijk fris te laten ruiken. Wist je dat afwassen met de machine doorgaans minder water verbruikt dan afwassen met de hand? Moderne vaatwassers verbruiken slechts 10 à 15 L water per afwas. Bij afspoelen en afwassen met de hand wordt al gauw meer water gebruikt. Vergeet niet dat uit een stromende kraan al snel 10 L water per minuut komt. Nog enkele tips om uw energie- en watergebruik te beperken: 1) Laat de vaatwasser enkel draaien wanneer hij vol is, 2) Kies voor een A-merk vaatwasser, 3) Kies voor Sun producten. Deze zijn fosfaatvrij en dus wordt er rekening gehouden met het milieu. Bovendien zijn de verpakkingen van de tabletten 100% recyclebaar, 4) Voorspoelen is niet nodig, 5) Gebruik het eco- en korte programma van je vaatwasser.

Dreft Original All In One Regular – Voordeelverpakking 5×22 stuks – Vaatwastabletten

Dreft Original All In One Regular - Voordeelverpakking 5x22 stuks - Vaatwastabletten

Bekijk de dagprijs

Dreft Original capsules leveren direct een grondige reinigingsactie en zijn zelfs effectief op aangekoekt vet

 • Ingebouwde zout- en spoelhulpfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherming
 • Houdt je vaatwasser fris en schoon
 • De ultra-oplosbare capsule lost snel op

Dreft Original All in One vaatwascapsules leveren direct een grondige reinigingsactie en zijn zelfs effectief op aangekoekt vet, voor een sprankelend schone vaat. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op, zodat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking.

Finish Vaatwasserverfrisser Citroen & Limoen – 5x 60 Afwasbeurten – 5 Stuks – Voordeelverpakking

Finish Vaatwasserverfrisser Citroen & Limoen - 5x 60 Afwasbeurten - 5 Stuks - Voordeelverpakking

Bekijk de dagprijs

De Finish Vaatwasverfrisser, verfrist uw vaatwasser zonder dat het parfum wordt overgedragen op de vaat. De unieke geurbeheersingstechnologie is speciaal ontworpen om een verfrissend parfum te verspreiden elke keer u de vaatwasser opent. Dankzij de actieve ingrediënten worden nare geurtjes niet gemaskeerd maar geëlimineerd. Je klikt de verfrisser simpelweg vast aan het bovenste rek van je vaatwasmachine met de handige bevestigingsclip. Gaat tot 60 wasbeurten mee.

 • De unieke geurbeheersingstechnologie is speciaal ontworpen om een verfrissende geur van citroen en limoen te verspreiden elke keer u de vaatwasser opent.
 • Dankzij de actieve ingrediënten worden nare geurtjes niet gemaskeerd maar geëlimineerd.
 • De Finish vaatwasverfrisser verfrist uw vaatwasser zonder dat het parfum wordt overgedragen op de vaat.
 • Je klikt de verfrisser simpelweg vast aan het bovenste rek van je vaatwasmachine met de handige bevestigingsclip.
 • Gaat tot 60 wasbeurten mee.

Finish Quantum Ultimate Ontvetter Vaatwastabletten – 60 Tabs

Finish Quantum Ultimate Ontvetter Vaatwastabletten - 60 Tabs

Bekijk de dagprijs

Finish Quantum Ultimate Ontvetter bevat een unieke 3-kamer-technologie en vloeibare powerball om ultieme clean & shine-prestaties te leveren. De poeder en gel delen van het tablet verwijderen de meest hardnekkige vlekken en ontvetten je vaat. Daarnaast geeft de powerball een uitzonderlijke glans. Finish is het meest aanbevolen reinigingsmiddel, op basis van gerenommeerde vaatwasmachine- en glasfabrikanten.

 • Finish Quantum Ultimate bevat een unieke 3-kamertechnologie en vloeibare Powerball om ultieme clean en shine-prestaties te leveren.
 • De poeder en gel delen van het tablet verwijderen de meest hardnekkige vlekken en ontvetten je vaat.
 • Daarnaast geeft de Powerball een uitzonderlijke glans.
 • Finish is het meest aanbevolen reinigingsmiddel, op basis van gerenommeerde vaatwasmachine- en glasfabrikanten.
 • Deze verpakking bevat 60 Tabletten.
Lees ook:   ETNA AV361RVS - Vlakscherm - Dampkap - RVS

Finish Glansspoelmiddel Citroen Vaatwasmiddel – 3x 160 Afwasbeurten – 3x 800 mL – Voordeelverpakking

Finish Glansspoelmiddel Citroen Vaatwasmiddel - 3x 160 Afwasbeurten - 3x 800 mL - Voordeelverpakking

Bekijk de dagprijs

Finish Glansspoelmiddel Citroen geeft een stralende glans aan uw vaat. Het glansspoelmiddel voorkomt waterdruppels, vlekken en kalkaanslag op glazen. De Quick-Dry-formule droogt borden actief, waardoor ze sneller gebruiksklaar zijn en een opvallende glans hebben. Voor het beste resultaat voegt u Finish Glansspoelmiddel toe bij elke wasbeurt, zelfs naast uw Finish All-in-1-vaatwastablet.

 • Finish Glansspoelmiddel voorkomt waterdruppels, vlekken en kalkaanslag op glazen.
 • Tot wel 160 afwasbeurten
 • Door de Quick-Dry-formule drogen de borden snel en actief.
 • Meest aanbevolen reinigingsmiddel, op basis van gerenommeerde vaatwasmachine- en glasfabrikanten die Finish aanbevelen.
 • De aangename geur van citroenen zorgt voor een extra fris resultaat.

Dit is een voordeelverpakking en bevat 3 glansspoelmiddel flessen van 800 ml en gaan tot wel 480 afwasbeurten mee.

Sun – Vaatwaspoeder – Citroen – 4 x 2,5Kg (300 wasbeurten) – Voordeelverpakking

Sun - Vaatwaspoeder - Citroen - 4 x 2,5Kg (300 wasbeurten) - Voordeelverpakking

Bekijk de dagprijs

Sun Vaatwaspoeder verwijdert hardnekkige vlekken en zorgt voor een uitstekend schone vaat.

Ecover Vaatwastabletten All In One – Voordeelverpakking 150 Tabs

Ecover Vaatwastabletten All In One - Voordeelverpakking 150 Tabs

Bekijk de dagprijs

De nieuwe Ecover All-In-One Vaatwastabletten zijn kleine alleskunners. Ze hebben een 3-In-1 werking dankzij de krachtige ontvetters, de zoutinwerking en het glansspoelmiddel. Ze zorgen voor een sprankelend schone en streepvrije vaat. En zoals altijd, zonder gebruik van fosfaten.

Onze vaatwasproducten houden je geweten net zo schoon als je vaatwerk. Niet alleen omdat ze gebruikmaken van plantaardige schoonmaakkracht op basis van hernieuwbare ingrediënten (alhoewel dat ook een groot verschil is).

 • Krachtige formule met ingrediënten van plantaardige oorsprong.
 • Niet getest op dieren.
 • Doos uit 100% gerecycleerd karton.

Gebruik:

Verwijder de recycleerbare folie en plaats de tablet in het doseerbakje (of eventueel in het bestekbakje). Verwijder eerst grote etensresten van je vaat en laat de machine draaien volgens de instructies van de fabrikant. Vaatwerk van volgende materialen is niet geschikt voor de vaatwasmachine: zilver, aluminium, brons, koper, antiek of beschilderd porselein, hout en sommige soorten plastic (bij twijfel: raadpleeg de instructies van de fabrikant). Deze kunnen allemaal met de hand afgewassen worden met Ecover handafwasmiddel.

Wat is een vaatwastablet?

Een vaatwastablet is een oplosbaar reinigingsmiddel dat in een speciaal vakje van de vaatwasser wordt geplaatst. Het komt in de vorm van een kleine rechthoek in verschillende kleuren. Deze kleuren corresponderen met een specifiek actief bestanddeel met een specifieke werking.

Het is de beste bondgenoot van iedere vaatwasserbezitter: het verwent niet alleen uw vaat en zorgt ervoor dat deze vet- en kalkvrij is, maar ook uw vaatwasser zelf.

Telkens wanneer u een vaatwastablet gebruikt, draagt u er immers toe bij dat uw vaatwasmachine vlot en lang blijft werken, dankzij de kostbare antikalkwerking van deze tabletten.

Informatie over de belangrijkste fabrikanten/merken

Finish

Dit beroemde merk is gespecialiseerd in detergenten voor vaatwasmachines. Het was het merk dat het eerste 2-in-1 tablet creëerde dat spoelglansmiddel en wasmiddel combineerde. Finish is het nr. 1 merk dat door vaatwasmachinefabrikanten wordt aanbevolen.

Claro

Het merk Claro, dat prijzen heeft gewonnen voor zijn producten in Oostenrijk en Duitsland, staat bekend om zijn efficiëntie en ecologische betrokkenheid. Zijn vaatwastabletten blijven meer en meer consumenten in Europa voor zich winnen.

Sun

Dit merk, dat in de jaren zestig is ontstaan, is een van de meest efficiënte en populaire merken op de markt. Het verschijnt regelmatig als een van de beste merken in online vergelijkingen.

Rainett

Het merk heeft een duidelijke ambitie: ecologische schoonmaakproducten aanbieden. Zij heeft de boomkikker gekozen als symbool en garantie voor water van goede kwaliteit. In 2019 won deze fabrikant de “Essec” grote prijs voor de meest maatschappelijk verantwoorde industriële bedrijven.

Sanytol

Deze fabrikant is meer dan 20 jaar geleden ontstaan. De bleekvrije producten beloven echter doeltreffendheid, ontworpen door specialisten op het gebied van ziekenhuishygiëne.

W5

Het merk dat in discountzaken wordt aangeboden, biedt een onverslaanbare prijs. Als deze fabrikant geen reclame maakt, is dat omdat dat niet nodig is: de efficiëntie van zijn producten in combinatie met zijn lage prijs zorgt ervoor dat hij in veel huishoudens succesvol is.

Hoe werkt een vaatwastablet?

De meeste vaatwastabletten die momenteel op de markt zijn, bieden de synergie van 3 essentiële elementen. Deze worden op een precies moment in de wascyclus vrijgegeven voor een optimale efficiëntie. Alle vaatwassermodellen volgen 3 verschillende cycli, wat resulteert in een perfect schone en glanzende vaat.

Eerst komt het wasmiddel vrij. De oppervlakte-actieve eigenschappen verwijderen vet en etensresten van de vaat.

Vervolgens komt het spoelmiddel in actie door de laatste resten te verwijderen, het drogen te versnellen en de waterafvoer op het vaatwerk te bevorderen.

Tenslotte helpt het regenereerzout de waterontharder, die in elke afwasmachine is ingebouwd, om kalkaanslag op te vangen en te verwijderen. Kalkaanslag kan lelijke strepen achterlaten op glazen en, wat nog belangrijker is, kan de vaatwasser na verloop van tijd en na veelvuldig gebruik beschadigen.

Voordelen en toepassingsgebieden

Volgens een aantal bestudeerde vergelijkingen zijn vaatwastabletten het beste product op de markt omdat ze praktisch en zuinig zijn. Waar drie afzonderlijke producten nodig zijn, concentreert het tablet al deze producten in een solide en ergonomische vorm. Het bespaart dus heel wat ruimte en er zijn minder vragen over het onderhoud van uw wasmachine.

De consument schuift het tablet in het daarvoor bestemde compartiment, en dat is alles! Het bespaart ook geld, want de drie afzonderlijk gekochte producten kosten vaak veel meer dan deze alles-in-één tabletten.

Welke soorten vaatwastabletten zijn er?

Losse tabletten die alleen uit wasmiddel bestaan

Ergonomisch en praktisch: met deze kleine tabletten hoeft u niet meer af te meten hoeveel afwasmiddel u in uw vaatwasser moet doen. Ze worden vaak verpakt in kleine biologisch afbreekbare zakjes die snel smelten bij contact met water, waardoor potentieel schadelijk contact met de huid wordt voorkomen.

Tabletten die alleen wasmiddel bevatten, zijn daarentegen ontworpen voor een lange wascyclus met een volle machine.

In geval van een halfvolle was is het beter een ander product te gebruiken, omdat het in een korte cyclus zeker geen tijd heeft om op te lossen. Het resultaat? De wanden van uw automaat en uw vaatwerk kunnen besmeurd zijn met poeder dat nog niet goed is afgebroken.

Wasmiddeltabletten blijven in elk geval een van de beste alternatieven volgens vergelijkende beoordelingen.

3 in 1 tabletten

Deze drie-in-één tabletten bevatten de drie essentiële elementen van een vaatwasmachine (afwasmiddel, spoelglansmiddel en zout) en hebben al duizenden huishoudens veroverd. Voel je je niet op je gemak met de verschillende schoonmaakproducten en weet je niet wat je moet gebruiken en wanneer?

Deze tabletten zijn voor jou gemaakt! Het drie-in-een vaatwastablet is zuinig, handig en zeer effectief, maar misschien is het niet genoeg.

Dit is hoe de vaatwastabletten worden getest

Om onze vergelijkende test op te stellen, hebben wij talrijke meningen en rangschikkingen op het internet uitvoerig bestudeerd. Wij hebben bepaalde constanten vastgesteld die ons in staat stellen betrouwbare evaluatiecriteria te ontwikkelen.

Reinigingsefficiëntie

Dit is het eerste criterium dat in aanmerking wordt genomen. Het is belangrijk dat de tabletten de vaat vrij van vet of vlekken maken.

De prijs

Wij hebben rekening gehouden met de prijs van een pak tabletten, maar ook met het aantal tabletten in een hele verpakking.

De onderdelen

Is het gebruik van deze zuigtabletten milieuvriendelijk? Is het contact schadelijk voor de huid, is het resulterende afval giftig of gemakkelijk te recycleren? Dit zijn allemaal fundamentele vragen waarmee in deze vergelijkende test rekening wordt gehouden.

Gebruiksgemak

De verpakking, de wijze waarop de zuigtabletten per stuk worden verpakt, de plaats waar ze worden bewaard, enz. zijn van invloed op ons dagelijks gebruik en moeten bij onze evaluatiecriteria in aanmerking worden genomen. Of het nu gaat om karton of plastic, individueel verpakt of in oplosbare zakjes, deze details zijn belangrijk in het dagelijks leven.

Glans

Een onberispelijke reinheid is het minimum dat vereist is voor een vaatwastablet. Anderzijds is de glans van de vaat aan het einde van een afwasprogramma ook een zeer belangrijk criterium voor de consument. Niemand wil dat zijn servies er saai uitziet, ook al is het ontegenzeggelijk schoon.

Waar moet ik op letten als ik vaatwastabletten koop?

Als u in een gebied woont waar het water bijzonder hard is, raden wij u aan ervoor te zorgen dat uw vaatwastabletten een grote hoeveelheid regenereerzout bevatten. Zo voorkomt u niet alleen dat er kalkafzetting in uw machine ontstaat, maar ook witte strepen op uw vaat.

Als u milieubewust bent, let er dan op dat de verpakking van het product recyclebaar is en dat de bestanddelen van de tablet natuurlijk zijn.

Er zijn tegenwoordig steeds meer ecologisch verantwoorde merken, die respect voor het milieu tot hun prioriteit maken. Een voorbeeld hiervan vindt u in deze vergelijkende test.

Alternatieven voor vaatwastabletten

All-in-one gels lijken een interessant alternatief te zijn, omdat ze even zuinig en ergonomisch zijn. De doeltreffendheid ervan is echter veel geringer en deze gels verwijderen zelden hardnekkige vlekken of aangekoekt vet. Hun doeltreffendheid is dus betrekkelijk.

De consument kan ook elk element van zijn tablet vervangen door de detergenten, de vloeistoffen en het spoelzout afzonderlijk aan te kopen. Als de doeltreffendheid er zeker is, zijn de kosten veel hoger. Het gebruik ervan zal meer handelingen vergen en al deze producten zullen uiteraard omvangrijker zijn en dus minder gemakkelijk kunnen worden opgeslagen.

Internet of speciaalzaak: waar kan ik het beste mijn vaatwastabletten kopen?

Zoals met de meeste producten, is het duurder om ze in een winkel te kopen. Dit komt doordat fysieke winkels hoge exploitatiekosten hebben, die uiteraard in de uiteindelijke verkoopprijs van hun producten tot uiting komen.

Als u op het internet koopt, hebt u toegang tot alle vergelijkende tests en beoordelingen die u in staat stellen een betrouwbare mening op te bouwen, maar hebt u ook de mogelijkheid aantrekkelijker prijzen te vinden. Aangezien vaatwastabletten niet hoeven te worden getest of uitgeprobeerd, kunt u met een gerust hart op internet kopen, zoals miljoenen consumenten al doen.

FAQ

Waar moet het wastablet geplaatst worden?

In het daarvoor bestemde kleine plastic vakje, dat zich vaak aan de binnenzijde van de deur van het apparaat bevindt.

Mijn tablet lost slechts gedeeltelijk op en laat resten achter, wat moet ik doen?

Dit gebeurt vaak bij korte wascycli. Snij uw tablet doormidden of verander van merk.

Zijn alle vaatwastabletten omgeven door in water oplosbaar plastic?

Dit is de huidige trend, maar sommige fabrikanten verpakken hun tabletten nog steeds afzonderlijk in plastic.

Kan ik mijn vaatwasser schoonmaken met deze tabletten?

Absoluut: laat uw vaatwasser met de tabletten ongeveer één keer per maand op 60° draaien.

Kan ik mijn zilverwerk afwassen met vaatwastabletten?

De meeste bevatten producten die te bijtend zijn voor dit soort serviesgoed. Antikalkzouten kunnen uw zilverwerk aantasten, dus die moet u vermijden.

Kan ik twee verschillende wastabletten gebruiken voor meer efficiëntie?

Dit is niet van groot belang. Het is beter om de wasbeurt af te maken met zout of spoelvloeistof.

Zijn deze tabletten doeltreffend tegen thee- of koffievlekken?

Zij zijn zeer doeltreffend in het verwijderen van dit soort vlekken.

Moet ik met dit soort tabletten mijn vaat spoelen voordat ik het in de machine doe?

Nee, de tabletten van vandaag zijn krachtig genoeg dat je geen voorspoeling hoeft te doen.

Hoe lang kan ik deze tabletten bewaren?

Nooit langer dan een jaar: na deze periode verzwakt de werkzaamheid van de bestanddelen waaruit ze zijn samengesteld.

Is het mogelijk vaatwastabletten te maken?

Deze trend is erg in de mode. Toch bewijzen tests en consumentenadviezen het: industriële tabletten zijn onovertroffen doeltreffend.

Gelijkaardige onderwerpen

Inhoudsopgave