Beste autostofzuiger kopen – kruimeldief en stoofzuiger voor auto

Het is logisch dat je jouw auto zo netjes mogelijk wilt houden. En of je gegeten hebt in de auto, er modder op de bekleding zit of ander vuil: dit wil je natuurlijk zo snel mogelijk wel hebben. En om te voorkomen dat je de stofzuiger naar buiten moet slepen en een verlengsnoer nodig hebt om er goed bij te kunnen is er een goede oplossing. Met het aanschaffen van een autostofzuiger ben je verzekerd van een snel en strak resultaat. Maar hoe weet je of je de beste autostofzuiger aanschaft en waar moet je op letten? Hier lees je alle aandachtspunten en vind je een aantal aanbevelingen voor het vinden van een autostofzuiger.
autostofzuiger

Waar moet je op letten?

Voordat je een nieuwe autostofzuiger aanschaft is het natuurlijk goed om te weten wat de belangrijkste aandachtspunten zijn. Wanneer je de beste autostofzuiger zoekt heb je heel wat mogelijkheden. In de meeste gevallen is een kruimeldief de beste oplossing: het formaat is ideaal voor de auto en daarnaast kun je overal goed bij. Verder is het handig dat je geen last hebt van een snoer dat in de weg zit of je mogelijkheden beperkt. Waar let je op bij het vinden van een goede kruimeldief voor de auto?

 1. Accuduur: hoe langer de accuduur, hoe beter. Er zijn kruimeldieven die er al na 5 minuten mee ophouden en vervolgens urenlang moeten opladen. Kies voor een model met een lange accuduur waar je lang gebruik van kunt maken;
 2. Oplaadtijd: er zijn kruimeldieven die urenlang moeten opladen. Het is goed mogelijk om voor een autostofzuiger te kiezen die minder lang hoeft op te laden of die in ieder geval langer meekan na het opladen;
 3. Zuigkracht: je wilt natuurlijk een autostofzuiger die al het vuil weg krijgt. Zorg er daarom voor dat je een kruimeldief aanschaft met een goede zuigkracht;
 4. Accessoires: welke accessoires krijg je meegeleverd? Het kan slim zijn om te kiezen voor een kruimeldief met extra accessoires voor het vergemakkelijken van het schoonmaken.

Aanbevelingen voor de beste autostofzuiger te kopen

Benieuwd naar je mogelijkheden voor het vinden van een goede autostofzuiger? Hier vind je een aantal aanbevelingen van kruimeldieven die geschikt zijn voor de auto. Aan de hand hiervan bepaal je zelf welk model jouw voorkeur heeft. Hier vind je vier goede autostofzuigers waarvoor jij kunt kiezen.

Philips MiniVac FC6149/01 – Kruimelzuiger

Philips MiniVac FC6149-01 - Kruimelzuiger

Bekijk de dagprijs

Met de Philips FC6149 kies je voor een kruimeldief die speciaal is ontwikkeld voor in de auto. De stofzuiger is voorzien van een speciale aansluiting voor de auto. Hierdoor hoeft de stofzuiger niet op te laden terwijl u aan het schoonmaken bent in de auto. De Philips FC6149 heeft daarnaast nog een aantal andere belangrijke kenmerken:

 • Zonder aansluiting kun je de kruimeldief 11 minuten gebruiken;
 • De Philips FC6149 heeft een opslagtank van 0,5 liter;
 • Je krijgt de kruimeldief geleverd met een aantal handige accessoires
 • De kruimeldief is relatief stil in vergelijking met andere modellen.

De Philips FC6149 is een handige kruimeldief voor de auto, mede dankzij de aansluiting. Deze autostofzuiger kan daardoor precies zijn wat je nodig hebt.

Dyson V7 Trigger

Dyson V7 Trigger

Bekijk de dagprijs

Een kruimeldief van het merk Dyson mag niet in het assortiment ontbreken. Het merk staat bekend om de innovatieve, kwalitatieve en gebruiksvriendelijke apparaten. Ook de Dyson V7 Trigger is een goede autostofzuiger. Deze kruimeldief is wel wat duurder dan andere modellen in het assortiment, maar daar krijg je wel veel voor terug. Zo is de gebruiksduur maar liefst 30 minuten. Andere kenmerken van de Dyson V7 Trigger:

 • Uitgerust met Li-On batterij waardoor de zuigkracht zeer goed blijft, ook als de batterij bijna leeg is;
 • Opslagtank van 0,5 liter;
 • De Dyson V7 Trigger is ook zeer geschikt voor het wegzuigen van dierenharen in de auto;
 • Je kunt de stofbak gemakkelijk en hygiënisch legen.

De Dyson V7 Trigger is een kruimeldief die tot de hogere prijsklasse behoort. En wanneer je bereid bent om te betalen voor kwaliteit is deze kruimeldief zeker een aanrader. Ook als je regelmatig huisdieren meeneemt in de auto is dit model een goede optie om deze snel weg te krijgen.

Bosch BHN1840L Move – Kruimelzuiger – Blauw

Bosch BHN1840L Move - Kruimelzuiger - Blauw

Bekijk de dagprijs

Een derde optie waar je voor kunt kiezen is de Bosch Move BHN1840L. Deze kruimeldief behoort tot de betere modellen die vandaag de dag verkrijgbaar zijn. Dit komt door een aantal zaken, waaronder de gebruiksduur en de aanwezigheid van handige extra’s. Met de Bosch Move BHN180L ben je verzekerd van een all-round kruimeldief voor in de auto. Je hebt volop mogelijkheden met deze autostofzuiger. Hier vind je de belangrijkste kenmerken van dit model op een rij:

 • De Bosch Move BHN1840L heeft een gebruiksduur van 40 minuten;
 • Door de batterij-indicator weet je altijd hoe lang je nog kunt stofzuigen;
 • Deze kruimeldief is uitgerust met een uitwasbaar filter;
 • Voorzien van een speciale zuigmond voor de auto.

Wanneer je graag een autostofzuiger wilt aanschaffen waar je lang gebruik van kunt maken is de Bosch Move BHN1840L zeker een goede optie. Je hoeft niet bang te zijn dat je slechts een klein gedeelte van de auto kunt reinigen. Daarnaast zie je ook altijd hoe lang je nog met de Bosch Move BHN180L kunt stofzuigen voordat de batterij leeg is.

BLACK+DECKER DVJ215B – Kruimeldief

BLACK+DECKER DVJ215B - Kruimeldief

Bekijk de dagprijs

Tot slot is het ook zeker een aanrader om voor de Black & Decker DVJ315B-QW te kiezen. Deze autostofzuiger is voorzien van heel veel handige extra’s maar is vooral een aanrader voor de auto vanwege de smalle zuigneus. Hierdoor kun je gemakkelijk overal bij in de auto en weet je zeker dat je auto na het schoonmaken er weer uitziet om door een ringetje te halen. De stofzuiger heeft daarnaast nog veel meer belangrijke kenmerken, die lees je hier:

 • Door het Smart Charge systeem laadt de stofzuiger 4x sneller op dan andere modellen;
 • Heeft een 10.8V Li-On batterij voor een constante zuigkracht;
 • Kan worden gebruikt met speciale geurfilters om een frisse geur te creëren in de auto na het stofzuigen;
 • Je kunt de Black & Decker DVJ315B-QW 14 minuten achter elkaar gebruiken.
Lees ook:   SMEG FAB28LBL5

De Black & Decker DVJ315B-QW is een aanrader wanneer je op zoek bent naar een goede autostofzuiger waarmee je veel mogelijkheden hebt. De snelle oplaadtijd en de sterke zuigkracht maken deze kruimeldief ideaal voor de auto.

Dyson V11 Absolute Extra – Steelstofzuiger

Dyson V11 Absolute Extra - Steelstofzuiger

Bekijk de dagprijs

De Dyson V11 Absolute stofzuiger is Dyson’s nieuwste steelstofzuiger die geschikt is voor zowel harde als zachte vloeren. Met deze snoerloze alleskunner heb je eindeloze bewegingsvrijheid en kun je tot wel 60 minuten stofzuigen. Dat is voor een steelstofzuiger erg lang. Dankzij het display ben je altijd op de hoogte van de resterende accuduur. Accu leeg? Opladen doe je in het meegeleverde basisstation. Plaats de stofzuiger in het oplaadpunt en de Dyson V11 Absolute is in 4,5 uur weer volledig opgeladen. Dit is vrij snel voor een steelstofzuiger. Daarnaast is de Dyson V11 Absolute makkelijk om te toveren tot een kruimelzuiger, enkel door de opzetstukken te veranderen. Zo bereik je ook moeilijk bereikbare plekken; zoals meubels of hoger gelegen oppervlakken. Met een gewicht van 3 kg is de Dyson V11 Absolute – Steelstofzuiger vrij licht. Je tilt hem dus makkelijk op. Het HEPA filter houdt minimaal 99,97% van alle stofdeeltjes tegen en is geschikt voor mensen met een stofallergie.

 • Real time weergave van de batterijduur op het display
 • Inclusief Torque vloerzuigmond, die zich automatisch aanpast aan de ondergrond
 • De hoogste zuigkracht van alle snoerloze Dyson stofzuigers ooit
 • Handige zuigkrachtcontrole met drie standen; eco, auto en boost. Zelfs in eco-mode levert deze Dyson topprestaties.
 • Ook te gebruiken als kruimelzuiger.
 • Met een gewicht van 3 kilo is de V11 Absolute erg licht.

Rowenta Compact Power Home & Car RO3969 – Stofzuiger met zak

Rowenta Compact Power Home & Car RO3969 - Stofzuiger met zak

Bekijk de dagprijs

Prestaties binnen handbereik
3A-prestaties

 • De Compact Power™ is ontworpen voor mensen die op zoek zijn naar een efficiënte en gemakkelijk te gebruiken stofzuiger. Deze nieuwe serie biedt 3A-prestaties, met de beste resultaten in zijn categorie voor schoonmaakprestaties op harde vloeren, stofuitstoot en energie-efficiëntie.
 • De Compact Power™ is eenvoudig te gebruiken, voorzien van verbeterde ergonomie, gemakkelijk te dragen en perfect op te bergen.
 • De Compact Power™ zorgt voor efficiënt en probleemloos schoonmaken met schitterende resultaten en is specifiek ontwikkeld om de auto schoon te maken. Met deze compacte stofzuiger zonder zak heb je krachtige 3A-prestaties steeds binnen handbereik, met de beste resultaten in zijn categorie wat betreft schoonmaakresultaten op harde vloeren, stofuitstoot en energie-efficiëntie.

AEG VX7-2-EB-C

AEG VX7-2-EB-C Stofzuiger met zak

Bekijk de dagprijs

De AEG VX7-2-EB-C heeft voor elke schoonmaakklus de juiste opzetborstel. Ben je gek op jouw huisdier maar minder gek op alle haren die hij of zij verliest, dan gebruik je de turboborstel. Hiermee zuig je dierenharen zonder veel moeite uit tapijt of het vloerkleed. Heb je een houten vloer, dan gebruik je de parketborstel. Deze borstel voorkomt krassen op jouw kwetsbare vloer. Als je juist geen zin hebt om steeds van opzetstuk te wisselen, dan komt de combiborstel goed van pas. Hiermee rijd je van de harde vloer naar laagpolig tapijt zonder van opzetstuk te wisselen. Daarnaast verbruikt deze stofzuiger met energieklasse A+ nog geen € 5,- per jaar aan energiekosten. Dat gaat schelen op de energierekening.

Tristar KR-3178 – Kruimelzuiger

Tristar KR-3178 - Kruimelzuiger

Bekijk de dagprijs

De Tristar KR-3178 Kruimelzuiger is voorzien van de unieke combinatie van een krachtige oplaadbare 12V batterij en een 12V autostekker. Daardoor is dit de ideale kruimelzuiger voor het huis en de auto. Bovendien kun je zowel nat als droog zuigen én elk hoekje bereiken dankzij de bijgeleverde accessoires.

 • Met de kruimelzuiger kun je zowel droog als nat zuigen en alle hoekjes bereiken met diverse accessoires
 • Met oplaadbare NiMH 12V accu en een 12V autostekker met 2.5 meter snoer
 • Draadloos te gebruiken voor 15 minuten en tevens zeer geschikt voor de camping
 • Praktisch in gebruik met transparante stofbak van 0.55 liter en uitwasbare filter
 • Met verschillende mondstukken, onder andere met borstel en voor vloeistoffen

Rowenta Air force Flex 560 RH9474WO – Steelstofzuiger

Rowenta Air force Flex 560 RH9474WO - Steelstofzuiger

Bekijk de dagprijs

De Rowenta Air Force Flex 560 RH9474 steelstofzuiger met flexibel design maakt stofzuigen nu nóg makkelijker. Dankzij het vernieuwde, flexibele design van deze draadloze stofzuiger heb je tot wel 5x zo groot bereik onder laag meubilair, zonder dat je hiervoor voorover hoeft te buigen. Rowenta biedt hiermee een geheel nieuw niveau van autonomie.

Deze draadloze stofzuiger zorgt ervoor dat je je huis in een handomdraai schoon hebt gemaakt, dankzij een zuigkracht van 100 Airwatt en een lithium-ionbatterij voor 35 minuten gebruiksduur in de minimale stand en 6 minuten in de turbostand. De turbostand is geschikt voor een snelle en krachtige reiniging van een wat kleiner oppervlak. Dankzij het flexibele ontwerp is deze steelstofzuiger snel én wendbaar met uitstekende schoonmaakresultaten op zowel harde als zachte vloeren. De Slim Vision zuigmond met ledverlichting zorgt ervoor dat stof duidelijk zichtbaar is en dankzij de gemotoriseerde zuigmond wordt elk oppervlak grondig gereinigd. De stofzuiger is te gebruiken om zowel de vloer, het plafond, als meubilair te reinigen. De steelstofzuiger is met slechts één handeling om te bouwen naar een kruimeldief. Dit model wordt geleverd met accessoires die ideaal zijn voor mensen met huisdieren, waaronder een elektrische mini-borstel en een XL kierenzuiger. Alles wat je nodig hebt om dierenharen volledig te verwijderen uit je huis. Naast de toepassing voor dierenharen is deze stofzuiger ook uiterst geschikt voor het schoonmaken van de auto.

 • Eenvoudige reiniging onder laag meubilair dankzij de flexibele stang
 • De gemotoriseerde zuigmond zorgt voor een krachtige reiniging op elk vloertype
 • Dit model wordt geleverd met accessoires die ideaal zijn voor mensen met huisdieren
 • Dankzij de Slim Vision zuigmond met verlichting is stof ook zichtbaar op donkere plekken
 • Met 100 Airwatt heeft deze steelstofzuiger een sterke zuigkracht
 • Multifunctioneel: ook te gebruiken als kruimeldief, voor het plafond en meubilair
Lees ook:   russell hobbs waterkokers

Ontdek je online opties voor de beste autostofzuiger

Je hebt heel wat mogelijkheden in je zoektocht naar een goede kruimeldief voor in de auto. Het is aan jou om te bepalen wat je belangrijk vindt: de gebruiksduur, de oplaadtijd, de aanwezigheid van handige accessoires of de prijs. Dit zijn allemaal factoren die meewegen in het vinden van de beste autostofzuiger. Ontdek zelf jouw mogelijkheden: online kun je eenvoudig en snel een goede stofzuiger voor de auto aanschaffen.

Waarom heeft u een auto stofzuiger nodig?

Uw eerste ingeving is misschien om gewoon uw huishoudstofzuiger te gebruiken om uw auto schoon te maken, en het kan een adequate job zijn, afhankelijk van de stofzuiger. Sommige huishoudstofzuigers zijn nu draadloos en worden geleverd met een verscheidenheid aan hulpstukken, maar ze zullen nooit zo handig zijn als een auto stofzuiger. Huishoudstofzuigers met draad hebben op zijn minst een slang nodig om uw auto schoon te maken. Maar zelfs dan zijn de meeste onhandig en kunnen omvallen, waardoor het reinigen van het interieur van uw auto moeilijker wordt dan het zou moeten zijn.

Zoals u zich kunt voorstellen, zijn huishoudstofzuigers ontworpen om grote oppervlakken efficiënt en snel schoon te maken. Ze kunnen goed genoeg werken op de vloerplanken en vloermatten van uw auto, maar sommige huisstofzuigers hebben het moeilijk om op moeilijk bereikbare plaatsen te komen. Net als bij de meeste auto-onderdelen hebt u het juiste gereedschap nodig, en daarom is een autostofzuiger aan te raden om uw cabine mooi en schoon te houden.

Het kiezen van de juiste stofzuiger voor uw auto

Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van de juiste stofzuiger voor uw auto is te bepalen hoe uw auto elke dag wordt gebruikt. Misschien wordt uw auto vaak gebruikt voor het werk en wordt hij nat en modderig, of heeft u een huisdier dat graag een ritje met u maakt. Als u kinderen heeft, is de kans groot dat ze per ongeluk eten morsen in de auto. Als uw auto intensief wordt gebruikt, zult u waarschijnlijk veel aandacht willen besteden aan de autostofzuiger die u van plan bent aan te schaffen. Sommige stofzuigers zijn gespecialiseerd in het opzuigen van haren van huisdieren, terwijl andere nat of droog kunnen werken.

Als niets van dit alles op u van toepassing is, dan is een lichte, handstofzuiger misschien voldoende. Het bepalen van hoe vaak u het interieur van uw auto moet schoonmaken speelt een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste auto stofzuiger.

Afgezien van het budget, moet u beslissen of u een snoer- of draadloze auto stofzuiger wilt. Snoerloze stofzuigers zijn over het algemeen duurder, maar bieden het extra gemak dat u niet vastgebonden bent of naar een stopcontact hoeft te zoeken. Het nadeel is natuurlijk dat ze na gebruik moeten worden opgeladen. Als u uw auto niet in een garage kunt stofzuigen, zijn er ook autostofzuigers met snoer die gebruik maken van de 12-volts sigarettenaansteker in uw auto. Hoewel dit de beste optie lijkt, zijn ze niet zo handig als snoerloze stofzuigers en zijn ze vaak niet zo krachtig als stofzuigers met snoer.

De laatste tijd zijn sommige autofabrikanten hun voertuigen gaan uitrusten met stopcontacten, iets om rekening mee te houden bij het kopen van een auto stofzuiger. Als uw auto een ingebouwd stopcontact heeft, kunt u een stofzuiger met snoer gebruiken zonder gedoe met het stopcontact in uw garage.

Waar moet u op letten bij het kopen van een auto stofzuiger

Of u nu op zoek bent naar een snoer- of snoerloze auto stofzuiger, u zult altijd moeten letten op het vermogen van de stofzuiger. Maar laat u niet misleiden door te denken dat hoe groter het getal, hoe beter. Naast het wattage moet u ook de zuigkracht onderzoeken, die vaak wordt gemeten in pascal.

U zult ook willen controleren of de auto stofzuiger die u op het oog hebt wordt geleverd met een verscheidenheid aan accessoires. U hebt deze accessoires misschien niet nodig als u de stofzuiger voor algemene reiniging gebruikt, maar extra mondstukken en borstels kunnen handig zijn als uw auto intensief wordt gebruikt.

Als u op zoek bent naar een snoerloze stofzuiger, let dan goed op de gebruiksduur van de batterij en het gewicht. Het zal u misschien verbazen hoe ongemakkelijk het is om een zware handstofzuiger gedurende een langere periode te gebruiken. Als u een groter voertuig hebt, kan het zijn dat u met kleinere batterijen uw auto niet volledig kunt schoonmaken op één enkele lading.

Een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien bij het kopen van een auto stofzuiger is de tankinhoud. Voor kleinere, compacte auto’s hebt u misschien geen grote stofzuigerbak nodig. Maar als u een SUV of een minivan bezit, wilt u er zeker van zijn dat u de stofzuiger niet constant hoeft te legen tijdens het stofzuigen van uw auto. In dezelfde lijn kunt u wat onderzoek doen om te zien hoe gemakkelijk of moeilijk het is om een bepaalde stofzuiger schoon te maken. U wilt waarschijnlijk geen stofzuiger kopen die moeilijk te demonteren en te onderhouden is.

Bereid je voor om overweldigd te worden door het aantal fabrikanten die auto stofzuigers aanbieden. U herkent waarschijnlijk bekende merken zoals Black+Decker, Bissell en Dyson, maar ze zijn niet noodzakelijk de beste voor uw behoeften. Als u op zoek bent naar een autovacuüm, is Armor All een merk dat u waarschijnlijk herkent omdat het bedrijf gespecialiseerd is in autodetailingproducten.

Als u eenmaal hebt besloten of u een stofzuiger met snoer, een snoerloze stofzuiger of een winkelstofzuiger wilt, kunt u uw productkeuzes verfijnen op basis van budget en vermogen. Bij het vergelijken van stofzuigers moet u ook goed letten op de garantie die wordt aangeboden. Soms is het de moeite waard om iets meer te betalen voor een product, wetende dat het bedrijf u zal ondersteunen als er iets stuk gaat.

Lees ook:   Airfryer Siliconen Bakje - Heteluchtfriteuse Accesoires - Bakvorm - Mandje - 20cm - Rood & Lichtblauw

Het laatste waar u rekening mee moet houden is hoe gemakkelijk het is om vervangende onderdelen te vinden voor de stofzuiger waarin u geïnteresseerd bent. Kunt u gemakkelijk vervangende filters kopen? Als u kijkt naar een snoerloze stofzuiger, zijn vervangende batterijen duur? Lithium-ion batterijen hebben de neiging om na verloop van tijd te degraderen, dus uiteindelijk zult u een vervangend apparaat moeten kopen. U kunt ook nagaan of accessoires afzonderlijk kunnen worden gekocht, voor het geval u slechts één specifiek onderdeel nodig hebt.

Het onderhoud van uw autovacuüm

Een investering in een autovacuüminstallatie is niet goedkoop, dus u zult een paar stappen willen ondernemen om uw vacuüm te onderhouden en schoon te houden. Als uw auto stofzuiger een filter heeft, vervang deze dan regelmatig en vaker als u de stofzuiger vaak gebruikt. Sommige filters kunnen ook worden gewassen, dus controleer uw specifieke product om te zien of dat een optie is.

Zorg ervoor dat u de stofzuigerbak leegmaakt telkens als u klaar bent met schoonmaken, zelfs als het maar om een klein beetje vuil gaat. Dit is vooral belangrijk als u een nat-droogzuiger gebruikt, omdat het over het algemeen een slecht idee is om iets lange tijd nat te laten.

Als u een hulpstuk met een borstel of rol gebruikt, zorg er dan voor dat u deze regelmatig schoonmaakt. Na verloop van tijd kunnen bepaalde voorwerpen vast komen te zitten in de borstel of rol, waardoor deze niet meer goed ronddraait en niet meer zo effectief werkt als zou moeten. Als u een stofzuiger met een slanghulpstuk gebruikt, zorg er dan na elke schoonmaakbeurt voor dat er niets in de slang vastzit, zodat u de volgende keer dat u de stofzuiger gebruikt geen verstopping veroorzaakt.

Hoe stofzuigt u uw auto?

Zodra u een autovacuüm hebt gekozen dat aan uw behoeften voldoet, is het tijd om te gaan stofzuigen. Een auto stofzuigen lijkt misschien een eenvoudige taak, maar hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat u de klus goed klaart.

 1. Voordat u begint, opent u alle deuren van de auto zodat u gemakkelijk bij elk deel van het interieur kunt komen. U kunt ook de slang van de stofzuiger dwars door de cabine trekken in plaats van om de auto heen te gaan.
 2. Zorg ervoor dat u afval en andere grote voorwerpen opruimt voordat u gaat stofzuigen. Dit maakt het stofzuigen niet alleen gemakkelijker, maar zorgt er ook voor dat uw stofzuiger niet probeert om grote rommel op te zuigen. Kijk uit voor scherpe voorwerpen of losse voorwerpen zoals touwtjes of haren. Hoewel touwtjes of haren uw stofzuiger niet zouden mogen verstoppen of beschadigen, kunnen ze na verloop van tijd een puinhoop maken van een aangesloten borstel of rol.
 3. Verwijder alle vloermatten en kofferbekleding als u van plan bent om ook uw kofferbak te stofzuigen. Wees voorzichtig, want de meeste moderne auto’s hebben haken of oogjes waarmee de vloermat op zijn plaats wordt gehouden.
 4. Als uw autostofzuiger is uitgerust met een borstelhulpstuk, gebruik dat dan om te stofzuigen. Hoewel de zuigkracht alleen al voldoende is, zal een borstelhulpstuk helpen om vuil en afval dat vastzit in het tapijt van uw auto op te zuigen.
 5. Stofzuig de vloerplanken van uw auto grondig en maak meerdere passen om ervoor te zorgen dat het tapijt vrij is van vuil. Wanneer u de voorkant van de auto stofzuigt, schuift u de bestuurders- en passagiersstoel zo ver mogelijk naar achteren, zodat u een groter oppervlak kunt bestrijken. Doe het omgekeerde bij het stofzuigen van de achterkant van de auto.
 6. Als u stoffen stoelen hebt, zorg er dan voor dat u met de stofzuiger over de bekleding gaat. Zet de voorstoelen achterover, zodat u tussen de zitting en de rugleuning kunt komen.
 7. U kunt ook met de stofzuiger langs het dashboard gaan om stof en vuil op te zuigen, maar zorg ervoor dat u geen krassen maakt. Als uw dashboard van zacht plastic is, kunt u beter een microvezeldoek gebruiken.
 8. De vloermatten die u eerder hebt verwijderd, schudt u eerst uit voordat u ze stuk voor stuk stofzuigt. Installeer elke vloermat opnieuw nadat u ze hebt gestofzuigd.
 9. Vergeet ten slotte niet de kofferbak te stofzuigen. Aangezien daar vaak grote voorwerpen worden bewaard, zult u die van tijd tot tijd willen onderhouden.
 10. Nadat u klaar bent met het schoonmaken van uw auto, moet u een paar minuten de tijd nemen om uw stofzuiger schoon te maken door de opvangbak te legen en ervoor te zorgen dat er niets vastzit in de slang of de borstelhulpstukken.

Voordelen van auto stofzuigers

Draagbaarheid en grootte zijn enkele voor de hand liggende voordelen van een auto stofzuiger. U kunt hem meenemen op roadtrips en uw auto schoonmaken tijdens rustpauzes of hem in uw auto laten staan om rommel op te ruimen wanneer dat gebeurt. Het compacte formaat is ook perfect voor het schoonmaken van de moeilijk bereikbare plaatsen in uw auto. Hier zijn nog enkele andere voordelen die misschien niet zo voor de hand liggen.

 • Met een autostofzuiger verwijdert u aanzienlijk meer vuil en afval dan wanneer u de automatten gewoon uitschudt. Wij raden u aan om uw automatten altijd uit te schudden voordat u begint met stofzuigen om het reinigingsproces een beetje gemakkelijker te maken.
 • De meeste auto stofzuigers zijn snoerloos en hebben slechts een druk op de knop nodig om te beginnen met het opzuigen van rommel.
 • Hoewel een autostofzuiger klein is, wordt hij meestal geleverd met speciale hulpstukken en gereedschap om kleine kieren en spleten te bereiken. Een borstelhulpstuk kan bijvoorbeeld vuil opzuigen dat vastzit in de vezels van het tapijt van uw auto en met een verlengstuk kunt u onder stoelen door.