Samsung Ovens: 2021 Samsung Muur Ovens Beoordeeld


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Als u op zoek bent naar een nieuwe Samsung oven, kunt u kiezen uit verschillende geschikte opties. Dit artikel leidt u door belangrijke factoren die u moet afwegen voordat u een Samsung oven kiest. Aangezien de kenmerken en karakteristieken van Samsung wandovens erg op elkaar lijken, draait de besluitvorming om stijl en opvallende verschillen. We hebben de hele catalogus bekeken en de beste oven in elke configuratie gekozen.

Laten we beginnen, zullen we?

Overzicht van Samsung-ovens

Samsung is vooral bekend om zijn telefoons, tv’s en elektronica. Maar het bedrijf is uitgegroeid tot een gerenommeerd merk van huishoud- en keukenapparatuur in de VS. Hun productlijn voor huishoudapparaten omvat onder meer koelkasten, kookplaten, fornuizen, magnetrons, ovens en vaatwassers. Deze producten staan bekend om hun innovatieve kenmerken, betrouwbaarheid en briljant design.

Samsung ovens doen niet onder aan diezelfde standaard. De gemiddelde Samsung wandoven heeft een elegant design, is voorzien van functies voor meer gebruiksgemak, is zeer betrouwbaar en produceert uitstekende kookresultaten.

Top feature voor de Samsung oven is de Wi-Fi connectiviteit. Samsung is een van de weinige premium apparatuurmerken die zinvolle internetconnectiviteit in hun wandovens aanbieden. Met deze functie kunt u de oven op afstand bewaken, basistaken van de oven uitvoeren en ook waarschuwingen ontvangen.

Dus, als u houdt van een mooi design, topinnovatie, en u wilt ook dat uw telefoon u vertelt wanneer uw kalkoen klaar is, dan is een Samsung oven misschien wel iets voor u.

Hoe kies je de beste Samsung Muur Oven?

Uw keuze voor een wandoven kan worden beïnvloed door persoonlijke voorkeuren. Toch zijn er bepaalde parameters die u eerst moet overwegen. Als u een voorsprong wilt nemen, bekijk dan onze round-up van beste wandovens. Hieronder vindt u wat wandovens onderscheidt:

1) Ontwerp

Als u een liefhebber bent van strakke keukenapparatuur of als u wilt dat uw keuken er aantrekkelijker uitziet, dan moet het ontwerp een belangrijke factor zijn in uw checklist voor wandovens. De meeste merken proberen collecties met verschillende ontwerpen aan te bieden om tegemoet te komen aan de verschillende smaken van de consument.

Samsung staat bekend om zijn topkwaliteit en gestroomlijnd design voor al zijn producten. De wandovens zijn ontworpen om in uw keukenontwerp te passen en u dat gekozen vleugje klasse te geven. Elke oven heeft ook varianten met verschillende buitenafwerking, zoals het zwarte roestvrij staal en het vingerafdrukbestendige roestvrij staal.

Samsung biedt u ook de keuze om te kiezen voor de moderne aanraakbediening en display in plaats van het traditionele gebruik van knoppen. Onze top single oven van Samsung in zwart roestvrij staal, de NV51K6650SG, wordt geleverd met een briljante elektronische touch display dat de Wi-Fi afstandsbediening functie versterkt. De Samsung NV51K7770SG, met zijn geaccentueerde knoppen, biedt ook een vleugje elegantie en klasse aan uw keuken.

2) Maat

Weet u niet zeker welke ovenmaten u moet kiezen? Als u voor een vervanging gaat, meet dan de grootte van uw kastopening en neem een oven met dezelfde afmetingen.

Als u uw keuken aan het verbouwen bent, dan moet u denken aan de mogelijke kookbehoeften voordat u beslist over de grootte van de te kopen wandoven.

De 30-inch wandovens van Samsung bieden u meer dan genoeg ruimte voor uw basis kookbehoeften. Hun ovens hebben een minimumcapaciteit van 5,1 kubieke meter, wat een van de grootste is die u kunt vinden in een 30-inch oven in de industrie.

3) Configuratie

Wandovens worden over het algemeen ingedeeld in drie soorten volgens configuratie – enkele wandovens, dubbele wandovens, en combinatieovens. In tegenstelling tot de enkele ovens, hebben de dubbele ovens een boven- en een onderoven, wat meer kookruimte biedt. De combinatieovens zijn dubbele ovens, die ofwel een sneloven met een standaardoven, ofwel een microgolfoven met een standaardoven combineren.

De Samsung een- en twee ovens behoren tot de beste in de industrie en zijn uitgerust met premium functies. De combi ovens zijn magnetron/standaard oven combinaties. Bij dubbele wandovens beperken de meeste fabrikanten de mogelijkheden van de onderste oven om kosten te besparen. Niet bij Samsung. Beide ovens worden geleverd met dezelfde functieset (behalve in ovens met stoomkoken, dan heeft alleen de bovenste oven deze functie).

Binnen elke configuratie deelt Samsung de producten verder in op basis van een opgevoerde functieset. Als voorbeeld enkele ovens met hebben 3 opties in goodm, betterm best mode. Hetzelfde geldt voor dubbele ovens en combinatieovens.

Hier is hoe Samsung zijn wandovens opwaardeert en onderscheidt:

 • Instapniveau: De meest elementaire functie. Ze bevatten wat u in de meeste huizen zou vinden, inclusief halogeenverlichting, zelfreinigend of stoomreinigend, en 175F-550F bakken. Deze wandovens hebben geen convectie. Wifi is standaard, en natuurlijk glazen aanraakbediening.
 • Deluxe ovens daarentegen zijn een verbetering ten opzichte van het instapmodel. Deze klasse ovens heeft nog meer verbazingwekkende functies, zoals dual true convection, touch control met achtergrondverlichting, Self-Clean, Steam Clean of Hybrid Self-clean met stoom, 175F-550F Bake, (Steam cooking technology) Steam Bake & Steam Roast 230F-550F, opgeslagen favorieten in App, Rapid PreHeat, temperatuursonde, LED- en halogeenverlichting. Een goed voorbeeld van deze oven is de NV51K6650DS.
 • Premium ovens zijn een perfectie van het goede en het betere. Ze bevatten een aantal van de kenmerken van deze categorieën ovens, maar hebben ook meer functies zoals Digital-Knob Controls, Gourmet Cook, Favorites Stored in App, Rapid PreHeat, Steam Cooking op de bovenste oven, FlexDuo op de bovenste oven. De NV51K7770DS is een zeker voorbeeld van de beste ovens.

Overzicht van Upgrade Kenmerken van Samsung Ovens

Eigenschap Enty Level Deluxe Premiun
Display: Glas Touch-bediening Verlichte aanraakbediening Digitaal & Knoppen
Convectie: N/A Dubbele echte convectie Dubbele echte convectie
Preheat: Standaard Snel voorverwarmen Snel voorverwarmen
Self Clean: Zelf reinigen of met stoom reinigen Zelfreinigend, stoom, of hybride Zelfreinigend, stoom, of hybride
Wifi Ja Ja, Favoriete Recepten opslaan op App Ja, Favoriete Recepten opslaan op App, Gourmet Cook begeleide Opties
Sonde: N/A Ja, Wifi ingeschakeld Ja, Wifi ingeschakeld
Stoomkoken: N/A Ja (Bovenste Oven) 230F-550F Ja (Bovenste Oven) 230F-550F
Flex Duo: N/A N/A Top Oven
Lichten: Halogeen Halogeen LED
Rekken: 2 3 inclusief een glijdend rek 3 inclusief een glijdend rek
Dubbele ovens: NV51T5511DS/G $2,919 NV51K6650DS/G $3,144 NV51K7770DS/G $3,594
Eenpersoonsovens: NV51T5511SS $1,299 NV51K6650SS $2,244 NV51K7770SS $2,694
Combo: NQ70T5511DS $2,739 NQ70M6650DS $3,324 NQ70M7770DS $3,774

4) Kookprestaties

Het kookvermogen van een oven is een essentieel kenmerk waar u op moet letten. Wat voor convectietechnologie gebruikt het? Heeft het een geschikt temperatuurbereik? Hoe goed is de warmteverdeling? Heeft het een snelle voorverwarmingsfunctie? Hoe lang duurt het om een zelfreinigingscyclus te voltooien? Dit zijn cruciale vragen die u moet stellen voordat u voor een wandoven betaalt.

Gelukkig is Samsung een merk dat met al deze aspecten rekening houdt alvorens een model wandoven op de markt te brengen. Dit maakt hen tot een van de beste wandovenmerken in de industrie. Samsung ovens werken met het dubbele convectiesysteem, dat gebruik maakt van twee ventilatoren en twee verwarmingselementen aan de achterkant van de oven voor een betere warmteverdeling, zelfs als u op meerdere rekken bakt.

Met stoomovens kunt u gezond koken en de resultaten zijn heerlijk. U kunt de stoomfunctie gebruiken om in de magnetron op te warmen. U zult merken dat uw eten van gisteravond tot leven komt als u de stoomoven gebruikt. Veel topmerken bieden standalone stoomovens aan. Samsung bespaart u de moeite om een extra plaats te vinden voor dit oventype en integreert de functie in zijn gewone ovens.

De NV51K7770SG heeft een temperatuurbereik van 175F – 550F, wat al uw bak- en kookbehoeften aankan. Hij heeft een effectieve zelfreinigingsfunctie, een temperatuursonde om de oven te controleren en de Flex Duo, die twee temperatuurzones in uw oven creëert, zodat u twee gerechten tegelijk op verschillende temperaturen kunt bereiden.

Innovatief – Samsung Flex Duo Ovens

5) Connectiviteit

Samsung is een van de weinige merken die Wi-Fi-connectiviteit op een zinvolle manier integreert in uw dagelijkse keuken. Dit resulteert in een lichte verhoging van hun standaard ovenprijs. Maar het extra gemak dat het biedt is het helemaal waard.

Naast het ontvangen van waarschuwingen en meldingen, geeft de connectiviteitsfunctie van Samsung u toegang tot een heleboel slimme functies. U kunt uw oven op weg naar huis vanuit uw auto voorverwarmen en u kunt de temperatuur in de oven ook verhogen of verlagen met uw telefoon. U hebt ook toegang tot recepten en de Gourmet kookstand die u helpt bij het maken van perfecte maaltijden.

6) Betrouwbaarheid

U wilt zeker niet veel uitgeven aan een wandoven om hem vervolgens om de maand te moeten repareren. Daarom moet u kiezen voor een vertrouwd en betrouwbaar merk toestel/oven.

Samsung is ongetwijfeld een van de populairste merken in de sector huishoudelijke apparaten, en de betrouwbaarheid en kwaliteit waarvoor zij bekend staan, zijn zij blijven handhaven. Uw wandoven zal minder snel een probleem ontwikkelen als hij goed wordt onderhouden. Het bedrijf biedt ook een uitgebreide garantie van 1 jaar op onderdelen en arbeid op al hun wandovens.

7) Speciale kenmerken

Naast de gebruikelijke kenmerken hebben de ovens van Samsung enkele unieke kenmerken die we niet onvermeld mogen laten.

 • Gourmet-modus
  De Gourmet-modus is een van de functies die Samsung tot een van de favoriete wandovenmerken in de industrie maken. Het vermindert de behoefte aan giswerk omdat het u toegang geeft tot een kookgids en veel recepten. Dit is misschien niet zo noodzakelijk voor topkoks, maar zal zeker van pas komen voor uw gewone thuiskoksbehoeften. Het is opmerkelijk dat deze modus niet beschikbaar is in alle ovens, maar als premiumfunctie in de categorieën dubbele oven, enkele oven en combimagnetron.
 • Flex Duo Zone
  Met de Flex Duo Zone kunt u uw oven in twee kookzones verdelen met behulp van een verwijderbaar tussenschot. Deze functie houdt deze twee zones op twee verschillende temperaturen, zodat u twee verschillende gerechten tegelijk kunt bereiden. Geweldig, toch? Maar u kunt er alleen van genieten in de premium versies van de dubbele ovens, enkele ovens, en combimagnetrons.
 • Steam Assist
  Topmodellen van Samsung, zoals de NV51K6650 en de NV51K7770, zijn uitgerust met de stoomkookfunctie. De oven laat het vocht op precieze en berekende tijdstippen in de oven vrijkomen om malse resultaten te garanderen. Deze functie zal u zeker bevallen als u vaak bakt. Het geeft uw brood/cake een betere en vlokkere korst dan een normale oven zou leveren.

Samsung Chef Collection

De Chef Collection van Samsung is een van de innovatieve introducties van de afgelopen jaren. De Chef Collection is ontworpen om beter aan de behoeften van een chef-kok te voldoen en brengt professionele keukenervaring bij u thuis. De collectie omvat koelkasten, fornuizen, kookplaten en ovens.

De Chef Collection NQ7 770DM combineert een sneloven met een traditionele oven om u meer veelzijdigheid in uw keuken te bieden. Het heeft ook een naadloos/glad uiterlijk en is ontworpen voor verzonken installatie. Net als andere topovens heeft hij ook de stoomkookfunctie voor slimme en malse resultaten. De uitdaging is echter dat we niet zeker zijn of Samsung de productie van de Chef-serie ovens zal voortzetten. Maar laten we ervan genieten zolang het duurt.

Beste Samsung-ovens in 2020

Tot slot, laten we eens kijken naar onze top Samsung oven keuzes van elke configuratie. We hebben deze wandovens gerangschikt op basis van kookprestaties, functies, uiterlijk en prijs.

1) Beste Eenpersoons Oven: Samsung NV51K6650SG

De 30-inch enkele Samsung oven is echt opmerkelijk en een van de beste in de industrie. Hij is uitgerust met een dubbel convectiesysteem dat gebruik maakt van twee ventilatoren en twee verwarmingselementen om de warmte gelijkmatig in de oven te laten circuleren. Met de stoomkookfunctie kunt u ook voedsel bakken, braden of grillen met een mals resultaat.

De NV51K6650SG is ontworpen voor inbouwmontage en voldoet ook aan de ADA-normen. Het ontwerp aan de buitenkant heeft een schitterende vingerafdrukbestendige afwerking, die vlekken en vuil vermindert. Het heeft een glijdend rek voor gemakkelijke toegang tot voedsel en een elegant aanraakscherm dat knoppen overbodig maakt. Dankzij de Wi-Fi-connectiviteit van het model kunt u de oven gemakkelijk bedienen en hebt u ook toegang tot tal van recepten via de app.

2) Beste Dubbele Oven: Samsung NV51K7770DG

De 30-inch Flex Duo dubbele Samsung oven heeft misschien niet de moderne touch control als zijn tegenhanger, de NV51K6650DG, maar hij heeft wel een aantal extra functies. Ten eerste, de traditionele knoppen hebben een metalen accent. Ze zijn verlicht met blauwe LED-lampjes, waardoor uw keuken een topklasse uitstraling krijgt.

Dan is de Flex Duo-functie een extra gespreksonderwerp. De verdeler kan gemakkelijk een van de onderste of bovenste ovens scheiden in twee kookzones met verschillende temperaturen. Zo kunt u meer dan twee verschillende gerechten tegelijk bereiden. Natuurlijk bieden de twee ovens u meer ruimte, wat goed werkt voor een groot huishouden.

Andere functies van de NV51K7770DG zijn onder meer de Gourmet-modus die u toegang geeft tot tal van recepten en een kookgids. Hij maakt gebruik van de dubbele convectiefunctie voor een betere verdeling van de warmte. Er is de Samsung stoomkookfunctie, de Wi-Fi-connectiviteit, en het glijdende rek. Het klassieke ontwerp van de buitenkant en de schitterende vingerafdrukbestendige roestvrijstalen afwerking is een ander sterk punt in zijn voordeel.

3) Beste Combinatie Oven: Samsung NQ70M6650DG

We konden moeilijk kiezen tussen de 30-inch Samsung oven NQ70M6650DG en de Chef Collection NQ7 770DM. Wij hebben uiteindelijk voor de eerste gekozen vanwege de lagere prijs voor vrijwel dezelfde functies. Terwijl de NQ70M6650DG een combinatie van magnetron en oven is, is de NQ7 770DM een combinatie van een sneloven en een standaardoven.

Naast het merkbare verschil in configuratie, is de NQ70M6650DG zeer vergelijkbaar met de NV51K6650SG in eigenschappen, prestaties en uiterlijk. De NQ70M6650DG werkt met de dubbele convectietechnologie, heeft de stoomkookfunctie en de functie Gourmet-modus.

Het heeft soortgelijke aanraakbediening met geleidende lampjes en stapsgewijze kookinstructies. De Wi-Fi-connectiviteit is net zo uitstekend als die van de NV51K6650SG, en de Hybrid Clean-functie is ook effectief. Hij heeft ook hetzelfde naadloze ontwerp met de schitterende vingerafdrukbestendige roestvrijstalen afwerking.

Conclusie

Nu we hebben gezien en beoordeeld wat Samsung ovens te bieden hebben, laten we een essentiële vraag beantwoorden – Zijn Samsung ovens goed voor u?
Welnu, als u op zoek bent naar een wandoven die u geweldige ruimtes, een strak design, Wi-Fi-connectiviteit en een goede betrouwbaarheid biedt, dan passen de Samsung wandovens perfect in het profiel.

Naast de schitterende afwerking aan de buitenkant en de indrukwekkende Wi-Fi-connectiviteit voor alle modellen, krijgt u ook extra functies. Als u vaak bakt, zult u de Steam Assist waarderen, en de Gourmet-modus is handig als u graag experimenteert met nieuwe recepten.

FAQs

Ik overweeg een Samsung keukenmachine en wasmachine aan te schaffen. Beveelt u ze aan?
We hebben het volledige aanbod Samsung toestellen in onze diepgaande reviews besproken. Hier zijn enkele nuttige links:

 • Onze Samsung koelkast review
 • Onze Samsung wasmachine en droger review

Hoe lang gaan Samsung wandovens mee?
Met de juiste zorg en onderhoud, gaan Samsung ovens ongeveer tien jaar mee, wat aan de bovenkant van de industriestandaard voor wandovens is.

Hoe lang is de garantie op de Samsung wandovens?
Samsung biedt een garantieperiode van minimaal één jaar op wandovens die binnen de Verenigde Staten worden gekocht.

Moet ik de ovenrekken verwijderen voordat ik met de zelfreiniging begin?
Samsung raadt u aan eerst de rekken te verwijderen voordat u met de zelfreinigingscyclus begint. De hoge temperatuur van de cyclus kan de rekken beschadigen.

Voldoen de wandovens van Samsung aan de ADA-richtlijnen?
Ja. Samsung ovens voldoen aan de eisen voor ADA-conforme huishoudelijke apparaten.

Wolf, Thermador, Viking, Miele, en Samsung zijn allemaal hoog aangeschreven, premium oven fabrikanten. Het is moeilijk om al deze merken met elkaar te vergelijken. Wij hebben er echter voor gezorgd dat u uitgebreide reviews en koopgidsen over al onze wandovens kunt lezen.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 24 januari 2020. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts