Bosch Koelkast: 2021 Models Beoordeeld


Het is echt een spannende tijd voor de Bosch koelkastlijn. Na jarenlang de fabricage van zijn koelkasten aan derden te hebben overgelaten, heeft de onderneming zijn assortiment uitgebreid met een nieuwe, revolutionaire inbouwkoelkast. Bosch staat al lang bekend om het maken van enkele van ’s werelds beste apparaten. Met deze nieuwe versie heeft Bosch duidelijk de lat hoger gelegd voor wat we nu verwachten van een moderne keukenmachine.

Het gebeurt niet vaak dat we opgewonden raken van nieuwe koelkasten. Deze nieuwe lijn van Bosch is een uitzondering, zozeer zelfs dat hij snel is opgeklommen naar onze ranglijst van beste koelkastmerken. Wij hebben deze gids samengesteld om een overzicht te geven van de belangrijkste functies die door de selectie Bosch koelkasten zijn geïntroduceerd. Bovendien kunt u hieronder onze exclusieve videorecensie bekijken, die onder meer bestaat uit prachtige beelden die u zullen helpen bij uw aankoopbeslissing.

Houdt u er rekening mee dat Bosch koelkasten vanaf het vierde kwartaal van 2020 extra updates hebben gekregen. Bosch voegt modellen met enkele compressor toe. Deze koelkasten zijn 70 inch hoog en speciaal ontworpen om oude apparaten van andere merken te vervangen.

Bekijk onze exclusieve Bosch koelkast test

Waarom zou ik een nieuwe Bosch koelkast kopen?

Koelkasten zijn typisch saaie apparaten. Afgezien van gimmicky touchscreens of camera’s waarmee u uw melk en eieren kunt controleren, is er in de loop der jaren niets veranderd.

Bosch heeft in de loop der jaren ook koelkasten in de kou laten staan (sorry ik moest). Terwijl de Bosch fabrieken vaatwassers, fornuizen, ovens, enz. vervaardigen, besteedde de onderneming de productie van koelkasten uit aan derden. Door deze stap kon Bosch 4-delige keukenpakketten op de markt brengen. Bosch heeft nooit bedoeld dat hun koelkasten gewilde apparaten zijn.

Dat veranderde dit jaar allemaal met de nieuwe aanrechtmodel Franse deur koelkast. Hier vindt u een overzicht van de meest indrukwekkende functies van de nieuwe Bosch koelkasten:

1) Uw voedsel zal langer vers blijven

Moesten uw aardbeien ooit naar de kapper?

Heb je ooit gehad dat aardbeien er zo uitzagen na slechts een paar dagen? Of zijn je groenten verwelkt in de koelkast?

Temperatuurschommelingen zijn de vijand van vers voedsel. Hoe meer de temperatuur schommelt, hoe meer bacteriën er zullen groeien. In een doorsnee koelkast kan de temperatuur met 4-7 graden schommelen, wat niet ideaal is voor het bewaren van verse levensmiddelen.

Een standaard koelkast koelt zichzelf niet; een klein ventiel gaat open en dicht om lucht aan de vriezer te onttrekken en zo de temperatuur omlaag te brengen. Dit kan verklaren waarom u in bepaalde delen van uw koelkast bevroren producten krijgt. Dit gedeelde koelsysteem met één compressor leidt tot suboptimale resultaten voor zowel het vries- als het koelgedeelte.

Temperatuur is slechts één onderdeel van het vers houden van voedsel. Vochtigheid speelt ook een cruciale rol. In het koelkastcompartiment is de ideale omgeving een hogere vochtigheid, waardoor wordt vermeden dat vocht uit uw verse levensmiddelen lekt. In de vriezer helpt droge lucht om vriesbrand te voorkomen en voedsel langer te bewaren.

In plaats van zich te richten op gimmicks, heeft Bosch geïnnoveerd met hun systeem voor het conserveren van voedsel, wat leidt tot voedsel dat tot drie keer langer vers blijft dan een standaard koelkast. Dit is hetzelfde soort technologie als in de Sub-Zero inbouwkoelkasten die 2 à 3 keer zo duur zijn.

Koude temperatuur alleen is niet voldoende om ons voedsel te bewaren. De juiste vochtigheidsgraad en de doorstroming van schone lucht in een gekoelde omgeving helpen de textuur, smaak en voedingsstoffen van het voedsel te behouden. Voedsel verliest bijvoorbeeld snel vocht als het gewoon in plastic wordt bewaard. Daarom heeft Bosch zones ontworpen voor verschillende voedingsmiddelen, zodat ze vochtig en knapperig blijven. Ondertussen helpen de dubbele compressoren bij het aanpassen van de conserveringsinstellingen voor elk compartiment.

Bosch implementeert een 4-delig FarmFresh systeem dat van onderaf is ontworpen om voedsel langer vers te houden dan ooit tevoren, zodat u voedselverspilling beperkt en minder vaak naar de supermarkt moet om bedorven voedsel te vervangen de dag voordat u een grote maaltijd moet bereiden.

Betere conservering van levensmiddelen met twee compressoren en twee verdampers

Met hun nieuwe koelkastassortiment heeft Bosch de perfecte omgeving gecreëerd voor het bewaren van voedsel. Met een dubbele compressor en dubbele verdamper kan Bosch de temperatuur en vochtigheid in elk compartiment onafhankelijk regelen. Het resultaat is de ideale omgeving om u langer fris te houden.

Bosch is de enige fabrikant die dubbele compressoren en dubbele verdampers aanbiedt in een vrijstaande koelkast, een kenmerk dat meestal alleen wordt aangetroffen in high-end inbouwmerken zoals de Sub Zero koelkast.

Dit betekent dat uw voedsel langer vers blijft, waar het ook wordt bewaard.

SuperCool en SuperFreeze

Wilt u grote hoeveelheden voedsel koelen, of snel wat drankjes afkoelen vlak voor u gaat eten? Gebruik de SuperCool instelling, die de koelkasttemperatuur tijdelijk op 34° F zet en na twee uur weer op normaal.

Ondertussen beschikt de vriezer over zijn eigen SuperFreeze-functie. Dit brengt de temperatuur van de vriezer op -8° F voor een periode van zes uur alvorens terug te keren naar de standaardtemperatuur. Dit is zeer geschikt om levensmiddelen snel in te vriezen, of om ze weer goed in te vriezen na de rit terug van de kruidenierswinkel in een hete auto.

MultiAirFlow – Koelen is meer dan koelen

In een standaard koelkast is een zekere temperatuurafwijking te verwachten, aangezien de koelkast de temperatuur binnen een aanvaardbaar bereik tracht te houden. Voor de gemiddelde koelkast, zelfs met high-end modellen, varieert die afwijking tussen 4-7 F. Dit betekent dat als uw koelkast is ingesteld op 40 F, hij in werkelijkheid tussen 33 F en 47 F kan zijn.

Met de MultiAirFlow-mogelijkheden van Bosch koelkasten kunt u rekenen op een temperatuurafwijking van 1 F of minder. Dat is te danken aan de dubbele compressoren en het ongelooflijk goed ontworpen temperatuurbeheersysteem.

Deze verminderde afwijking is uiterst waardevol, omdat het helpt bescherming te bieden tegen groeiende bacteriën op uw voedsel bij hogere temperaturen, of tegen bevriezing en vriesbrand bij lagere temperaturen.

2) Unieke opbergmogelijkheden maken het gemakkelijk om al uw boodschappen op te bergen

Het interieur van de Bosch inbouwkoelkast is prachtig, met een achterwand van roestvrij staal, schitterende LED-verlichting en legplateaus van topkwaliteit. Dit alles wordt gecompleteerd door luxueuze bedieningselementen, waaronder een thermisch touch screen waarmee u de temperatuur en de vochtigheidsgraad in specifieke delen van de koelkast kunt instellen.

U zult de eersteklas pasvorm, vorm en afwerking van een Bosch opmerken wanneer u door onze showroom loopt. We zijn onder de indruk van de manier waarop de contouren van de kasten en werkbladen zijn afgestemd op deze koelkast en resulteren in een high end inbouwlook.

Verstelbare FlexBar

De verstelbare FlexBar biedt u een mezzanine-achtige opbergmogelijkheid bovenaan uw koelkast voor het opbergen van items zoals specerijen die normaal een grote hoeveelheid ruimte in uw koelkast innemen.

Gemakkelijk aan te passen planken van halve breedte

Bosch koelkasten zijn voorzien van plateaus met halve breedte, zodat u de flexibiliteit hebt om uw koelkast in te stellen zoals u wilt. Gezinnen met jonge kinderen kunnen bijvoorbeeld altijd twee of drie liter melk op voorraad hebben. Door planken op halve breedte in een aangepaste opstelling te gebruiken, krijgt u precies de ruimte die u nodig hebt voor uw opslagbehoeften.

3) Meerdere ontwerpopties voor elke keuken Aesthic

Geen twee keukens zijn gelijk, daarom zijn er moderne koelkasttypes in verschillende deurstijlen en afwerkingen. Daarom heeft Bosch 5 unieke designstijlen waaruit u kunt kiezen.

4) Ontvang een waarschuwing als u de deur open laat staan & meer met Bosch HomeConnect

Geen moderne koelkast zou compleet zijn zonder draadloze connectiviteit en smart home-functies. Alle nieuwe Bosch koelkasten zijn uitgerust met HomeConnect, zodat u ze vanop afstand kunt bedienen via uw smartphone, en met diagnose , zodat u precies kunt zien wat er op een bepaald moment in uw koelkast gebeurt. Het is een geweldige manier om gemoedsrust te hebben en de instellingen van uw koelkast en vriezer te wijzigen terwijl u onderweg bent.

Andere gemakken

Hier zijn enkele van de meest gebruiksvriendelijke design-upgrades die Bosch in de inbouwkoelkasten heeft doorgevoerd.

Verborgen waterdispenser

Netjes weggewerkt in de linker voorwand van de koelkast, is een lichte aanraking voldoende om de water- en ijsdispenser te activeren. Waterdispensers aan de buitenkant kunnen het strakke uiterlijk van een roestvrijstalen deur verpesten. Daarom heeft Bosch de waterdispenser aan de binnenkant van de deur geïnstalleerd, zodat deze toegankelijk blijft maar toch niet in de weg zit.

Het Bosch UltraClarityPro filter gaat ongeveer 700 gallons filtratie mee, of een gemiddelde van ongeveer 6 maanden. Ondertussen zorgt de ijsmaker voor piramide-/diamandvormig ijs van de hoogste kwaliteit die we ooit in een koelkast hebben gezien.

Het is ook vermeldenswaard dat ijsmakers de voornaamste reden zijn voor onderhoudsbeurten aan een koelkastfabrikant, omdat er bewegende mechanische onderdelen bij betrokken zijn die de neiging hebben vast te zitten, vast te lopen of kapot te gaan. Maar Bosch heeft een dramatische daling van het aantal servicebeurten gezien in de twee jaar sinds ze hun ijsmakers hebben gemoderniseerd, wat suggereert dat ze een ontwerp hebben gemaakt dat minder vatbaar is voor problemen dan andere merken.

Vingerafdrukbestendig roestvrij staal

Bosch gebruikt zeer vingerafdrukbestendig roestvrij staal, wat van vitaal belang is als u wilt voorkomen dat uw koelkast er binnen enkele dagen na installatie in uw keuken uitziet als een apparaat om vingerafdrukken te verzamelen – vooral als u jonge kinderen hebt.

Hoewel zwart roestvrij staal een populaire esthetische keuze is geworden voor toestellen van een groot aantal merken, gebruiken andere merken gewoon een tint op standaard roestvrij staal om het zwarte profiel te bereiken. Aan de buitenkant ziet het er misschien goed uit, maar ze zijn berucht om het feit dat ze gemakkelijk krassen achterlaten, waardoor uw gloednieuwe, dure toestel er snel oud en groezelig uit gaat zien.

Bosch heeft het spel veranderd met een methode waarbij de verf helemaal in het metaal wordt geïnjecteerd. zorgt voor een ongelooflijk duurzame afwerking die niet slijt bij de eerste de beste kras of deuk. De nieuwe zwarte roestvrijstalen Bosch koelkasten passen perfect bij uw Bosch vaatwasser of fornuis.

Volledige 2020 Bosch Koelkast Line-Up

De nieuwe 36-inch vrijstaande deurkoelkast met toonbankdiepte van de 800-serie (hierboven beoordeeld)

De nieuwe Bosch koelkasten zijn 72 inch hoog en hebben een kastdiepte van 24 inch (zonder deur en handgrepen) om in harmonie te staan met uw kasten. Alle koelkasten in de line-up hebben dezelfde interne onderdelen. De dubbele compressoren en VitaFreshPro-instellingen zijn ontworpen om de versheid en houdbaarheid van uw voedsel te garanderen. De interne waterdispenser werkt met elke maat container.

 • 4-Deurs: De B36CL80SNS met 800 serie handgrepen, of de B36CL80ENS met handloos design hebben een koelverse crisperlade die gemakkelijk toegankelijk is, vanaf $2,964
 • Franse deur koelkasten: De B36CT80SNS heeft de normale afwerking van de 800-serie, wordt geleverd in roestvrij staal of in zwart roestvrij staal vanaf $2.784
 • Pro-Style: De B36CT81SNS is uitgerust met Thermador’s professionele handgrepen. Het is ontworpen als aanvulling op een pro gamma tegen een betaalbaar prijskaartje vanaf $3.144

De nieuwe vrijstaande koelkasten van de 500 Serie
Na de succesvolle introductie van de 800 Serie, dubbele compressor, 72 hoge koelkasten, kwam Bosch met de vrijstaande modellen van de 500 Serie tegemoet aan de behoeften van de high-end vervangingsmarkt. De 500 Serie Bosch koelkasten hebben het traditionele ontwerp met één compressor en worden geleverd op 70 hoogte zodat ze in de meeste oude vervangende ruimtes passen. Uiteraard hebben deze koelkasten een betaalbaarder prijspunt rond de $2.500 op basis van seizoensgebonden promoties.

 • Franse deur koelkasten: De B36CD50SNS is verkrijgbaar in roestvrij staal en zwart roestvrij staal.

Bosch Benchmark Serie Inbouwkoelkasten

Echte inbouwproducten, inbouw, 84 inch hoog. Bosch Benchmark koelkasten lijken op hun Thermador neven, maar met een handgreep set die past bij de rest van de Bosch apparatuur suite.

 • Franse deur: De inbouw B36BT930NS is 36-inch breed, wordt geleverd met roestvrij staal of paneel-klaar afwerking om bij uw kasten te passen vanaf $6,384
 • Bodemvriezer: Het 30-inch diepvriesmodel, vanaf $5.574
 • Kolommen: De 30-inch B30IR900SP die past bij de 18-inch vriezer B18IF900SP die past in een 48-inch opening vanaf $5.034

Bosch 24 Stadskoeling

Ideaal voor stadsappartementen waar de keukenruimte beperkt is.

 • 70-inch hoog: De inbouw 800 Serie B09IB91NSP wordt geleverd met een deur die een aangepast paneel voor inbouwkasten accepteert, HomeConnect wi-fi ready, vanaf $2,400
 • 73-inch lang: De 800 Serie B10CB81NVW is verkrijgbaar in 2 afwerkingen – wit of zwart, vanaf $2.424
 • 79-inch lang: De tegendiepte 500 / 800 Serie B11CB50SSS heeft twee configuraties met of zonder ijsblokjesmachine, vanaf $2.334

Legacy Refrigeration (binnenkort met pensioen)

Bosch heeft nog steeds een voorraad van zijn oude koelkasten gemaakt door verschillende 3rd party fabrikanten

 • Side-by-Side Koelkast: De 300 Serie B20CS30SNS heeft een ijs- en waterdispenser op de deur, vanaf $1,974
  Franse deur: De aanrechtmodel 800 Serie B21CT80SNS is populair en is er in 3 smaken, Roestvrij Staal, Zwart Roestvrij Staal en een model met ijs/water op de deur. Speciale pro-style handgreep set passend bij Thermador fornuizen vanaf $2.694

Veel mensen vragen ons wat een goede koelkast is. We hebben alle belangrijke factoren in onze beoordeling behandeld.

Onderste regel

Van geavanceerde functies en prachtig design tot indrukwekkend en betrouwbaar koelvermogen, met een nieuwe Bosch inbouwkoelkast zit u altijd goed.

Bosch maakt al de beste vaatwassers op de markt. Hun kookproducten, waaronder fornuizen en wandovens, worden ook hoog gewaardeerd. Met deze meest recente update van de aanrechtmodel koelkasten heeft Bosch ons nog meer redenen gegeven om onze volledige keukenapparatuur onder hun paraplu te brengen.

Vaak gestelde vragen

Krijg ik extra voordeel als ik een Bosch keukenpakket koop?

Ja is het korte antwoord. Afhankelijk van uw productkeuze bieden wij exclusieve kortingen, zodat u 10% tot 15% korting krijgt op uw pakketten. Seizoensgebonden hebben we extra promoties om uw besparingen te maximaliseren.

Waar worden Bosch koelkasten gemaakt?

In China. Bosch is een Duits merk dat op de wereldmarkt concurreert. Bosch heeft vele fabrieken over de hele wereld om lokale markten te bedienen. Voor de Amerikaanse markt produceert Bosch zijn apparaten voornamelijk in North Carolina. Bosch heeft echter een groot assortiment producten, variërend van wasmachines tot vaatwassers tot kook- en ventilatieapparatuur. Daarom kunnen bepaalde productlijnen afkomstig zijn van verschillende Bosch-fabrieken over de hele wereld. De nieuwe Bosch koelkasten komen momenteel uit Bosch fabrieken in China.

Ik lees gemengde reviews over Bosch koelkasten, hoe komt dat?

Het kostte Bosch meer dan 10 jaar en een aanzienlijke investering om hun koellijn te perfectioneren. In de tussentijd probeerde Bosch tal van outsourcingpartners om zijn klanten te bedienen. Helaas waren sommige productiepartners niet in staat om te voldoen aan de normen die we hebben ervaren met andere Bosch-producten. Het goede nieuws is dat de nieuwe Bosch koelkasten nu gemaakt zijn met 100% Bosch technologie. Tot nu toe hebben we gemerkt dat de klanten tevredener zijn over de nieuwe Bosch koelkasten.

Hoeveel kost een Bosch koelkast?

 • Bosch koelkasten beginnen bij $1,974 voor seizoensaanbiedingen.
 • Zij-aan-zij koelkast begint bij $1,974.
 • 24-inch Bosch koelkasten beginnen bij $2.334.
 • Bosch Counter Diep Frans-deur koelkasten variëren van $2.514 tot $3.144 vóór promoties.
 • Bosch maakt ook inbouwkoelkasten van 84 inch hoog die rond de $7.199 kunnen kosten.

Recent Posts