Beste Afzuigkappen kopen, review en aanbiedingen – afzuigkap overzicht

Bent u op zoek naar de beste afzuigkap voor uw keuken? Of misschien bent u gewoon nieuwsgierig naar de verschillende soorten die er zijn? Hoewel ventilatie het laatste is wat mensen kiezen bij het kopen van apparatuur, is het het eerste wat iedereen opvalt als ze uw keuken binnenlopen.

Een afzuigkap is een integraal onderdeel van uw keuken, zowel technisch als esthetisch. Deze nietjes verwijderen rook, vet, dampen en filteren de lucht. Ze zorgen ook voor verlichting bij het dagelijks koken, en voor een zacht, gedimd accentlicht als sfeerverlichting.
afzuigkap
Maar omdat afzuigkappen op ooghoogte zitten, zijn ze vaak het eerste wat uw gasten opvalt als ze de kamer binnenkomen. Interieurontwerpers maken van deze gelegenheid gebruik om een ontwerpstatement te maken.

In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over afzuigkappen, van functies en kenmerken tot verschillen in ontwerp. Wij zullen vragen beantwoorden zoals hoe hoog u ze boven uw fornuis moet plaatsen. We zullen het hebben over onze keuzes voor de beste merken op de markt.

in een oogopslag – Onze beste Afzuigkappen favorieten van 2021

Hier is de lijst van onze topkeuzes voor afzuigkappen in 2021 –

ETNA AP260RVS – Afzuigkap – wandschouw

ETNA AP260RVS - Afzuigkap - wandschouw

Bekijk de dagprijs

De ETNA AP260RVS 60 cm brede afzuigkap is een krachtige schouwkap met een maximale afzuigcapaciteit van 350 kubieke meter per uur. Je kunt kiezen voor zowel luchtafvoer naar buiten of voor recirculatie om energie te besparen in huis. De schouwkap beschikt over 3 standen en is uitgerust met 2 LED lampen. De meegeleverde cassettefilters zijn eenvoudig te reinigen.

Voordelen

 • Geschikt voor recirculatie met behulp van REC10
 • De casettefilters zijn eenvoudig uit te nemen voor reiniging
 • De afzuigkap is voorzien van 3 verschillende snelheden
 • Voorzien van LED verlichting

Goed om te weten

 • De koolstoffilters voor recirculatie zijn los bij te bestellen en worden niet standaard meegeleverd
 • De afzuigkap is niet geschikt als je op zoek bent naar een motorloze afzuigkap

Afzuiging voor afvoer naar buiten of luchtrecirculatie
Met deze afzuigkap heb je de mogelijkheid om de gefilterde lucht af te voeren naar buiten via een afzuigsysteem. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de lucht te recirculeren met een optioneel koolstoffilter. Luchtrecirculatie heeft als voordeel dat de gefilterde lucht, die terug in de ruimte wordt geblazen, de binnentemperatuur op peil houdt. Zo ontstaat er geen warmteverlies in huis en bespaar je dus energie.

3 snelheden
De ETNA AP260RVS beschikt over 3 snelheden zodat je de afzuigcapaciteit naar wens kunt aanpassen. Stand 1, 2 en 3 hebben een afzuigcapaciteit van respectievelijk 190, 240 en 350 kubieke meter per uur. De thermisch beveiligde motor produceert, afhankelijk van de stand, 40 tot 60 dB aan geluid.

Praktisch design en onderhoudsvriendelijk
De schouwkap heeft een klassiek design met een moderne afwerking van RVS. Met 2 ingebouwde LED lampen heb je tijdens het koken altijd optimaal zicht op de kookplaat. Standaard is deze afzuigkap uitgerust met aluminium cassettefilters die geschikt zijn voor afvoer naar buiten. Deze zijn eenvoudig uit te nemen voor periodieke reiniging. Voor recirculatie zijn koolstoffilters verkrijgbaar die gemakkelijk te vervangen zijn.

Afmetingen
Minimale hoogt van het product is 81.5 cm en de schacht is uit te schuiven tot 116 cm. De breedte van de afzuigkap is 60 cm en de diepte 48.5 cm.

Kenmerken

 • De kleur van de afzuigkap is RVS
 • Type afzuigkap is Wandschouw
 • op volger van de T4404TRVS
 • energielabel D
 • afvoer mantel (bxd) 250 x 183 mm
 • diameter afvoer 150 mm
 • aansluitwaarde 135 W
 • verlichting (LED) 2 x 2,5 W
 • max. afzuigcapaciteit 350 m³/h
 • geluidsniveau (min.-max.) 40 – 60 dB(A)

Eurodomo euroflow Verona 60- Onderbouw afzuigkap 60cm

Eurodomo euroflow Verona 60- Onderbouw afzuigkap 60cm

Bekijk de dagprijs

Eurodomo euroflow Verona 60 De afzuigkap Verona 60 is gemaakt van robuust, hoogwaardig RVS.
De uitrusting omvat een schuifschakelaar voor snelheidsregeling, 1 halogeenlamp en 2 aluminium vetfilters.
De motor is ook geschikt voor afzuiging of recirculatie.

 • Breedte 60 cm
 • Hoogte 13.5 cm
 • Diepte 50 cm
 • maximale afzuigcapaciteit 180 m3/uur
 • Diameter luchtafvoer 120mm

Inventum AKO6012RVS – Onderbouw afzuigkap – RVS

Inventum AKO6012RVS - Onderbouw afzuigkap - RVS

Bekijk de dagprijs

De Inventum onderbouw afzuigkap AKO6012RVS van roestvrijstaal heeft twee motoren en een maximale luchtstroom van 326,4 m³/h. De afzuigkap heeft drie verschillende snelheidsstanden en is geschikt voor afvoer en recirculatie. Je huis blijft tijdens en na het koken heerlijk fris ruiken. Tevens is de afzuigkap voorzien van een inklapbaar glazen dampscherm, om kookdampen in je keuken te voorkomen. De energiezuinige 2,5 watt LED verlichting zorgt voor een optimale verlichting van je fornuis of kookplaat.

 • 2 motoren: 326,4 m³/h capaciteit
 • 1 x 2,5 watt LED verlichting
 • Inklapbaar dampscherm

ETNA AO460WIT – Afzuigkap – onderbouw

ETNA AO460WIT - Afzuigkap - onderbouw

Bekijk de dagprijs

De ETNA AO460WIT is een efficiënte witte onderbouw afzuigkap van 60 cm breed met een thermisch beveiligde motor. Dit model is geschikt voor recirculatie of aansluiting op een centraal afzuigsysteem. Het aluminium filter is gemakkelijk uit te nemen voor reiniging. Verder beschikt dit apparaat over 3 snelheden en energiezuinige ledverlichting.

Voordelen

 • Energiezuinige LED verlichting
 • Het alluminium vetfilter is makkelijk te verwijderen en schoon te houden
 • Met behulp van het filter REC80 geschikt voor recirculatie

Goed om te weten

 • De koolstofilters ( REC80 )voor recirculatie worden niet standaard meegeleverd

Flexibel inzetbaar
De ETNA AO460WIT is zowel geschikt voor huizen met als zonder centraal afzuigsysteem. Je kunt de lucht naar boven of naar achteren afvoeren. Door te kiezen voor recirculatie voorkom je dat het afzuigsysteem tot warmteverlies leidt in het huis. Zo bespaar je met name in de winter aanzienlijk op je energierekening.

Eenvoudige bediening
Met deze afzuigkap heb je tijdens het koken de keuze uit drie snelheden. Zo heb je voor het verwarmen van één pan soep voldoende aan stand 1 en maak je gebruik van stand 3 tijdens het wokken op hoog vuur. De maximale afzuigcapaciteit is 285 kubieke meter per uur. Het bedieningspaneel bestaat uit 2 schuifknoppen: 1 voor de verlichting en 1 voor de snelheid.

Uitneembare filtermat
De aluminium filtermat is het onderdeel die het meeste werk voor zijn rekening neemt. Dat betekent dat het belangrijk is dat deze regelmatig wordt schoongemaakt. De aluminium filtermat is echter eenvoudig uit te nemen en schoon te maken.

Energiezuinige verlichting
Dankzij de ingebouwde ledlamp van 4W ben je altijd voorzien van verlichting tijdens het koken. Je hoeft je daarbij geen zorgen te maken over het energieverbruik, want deze ledlamp verbruikt nauwelijks energie.

ETNA AP360ZT – Afzuigkap – Wandschouw

ETNA AP360ZT - Afzuigkap - Wandschouw

Bekijk de dagprijs

De ETNA AP360ZT is een zwarte schouwkap van 60 cm breed. De afzuigkap heeft een afzuigcapaciteit van 380m3/h. Je kunt hem bedienen door middel van een schuifregelaar die je op 3 afzuigstanden kunt instellen. Voor extra goed zicht tijdens het koken is de kap voorzien van warm witte LED verlichting. De 2 alumiunium vetfilters kun je makkelijk schoonmaken in de vaatwasser. Naast afvoer naar buiten is deze afzuigkap ook geschikt voor recirculatie.

Kenmerken

 • Geschikt voor recirculatie met behulp van REC65 koolstoffilter
 • De casettefilters zijn eenvoudig uit te nemen voor reiniging
 • De afzuigkap is voorzien van 3 verschillende snelheden

Athena afzuigkap 60cm afvoer: 350 m³/h led rvs

Athena afzuigkap 60cm afvoer 350 m-h led rvs

Bekijk de dagprijs

Zuivere lucht in de keuken: de Klarstein Athena afzuigkap gunt elke keuken een edel, glanzend element en bestrijdt met swing dampen en walmen tijdens het koken.De Klarstein Athena afzuigkap zorgt met 65 W motorisch vermogen voor een dampvrije lucht in kleine tot middelgrote keukens. Drie vermogensstanden leveren tot 350 m3 afvoervermogen per uur en passen de afzuigkap doelgericht aan de betreffende keukenwerkzaamheden aan. De stoom wordt daarbij door een krachtige Edge Performance met randafzuiging afgezogen terwijl het edele glazen front tijdens het gebruik gesloten blijft. Bijzonder praktisch is de naar boven opstaande constructie van de 60 cm brede kap die het hoofd vrij laat en dus de nodige bewegingsvrijheid gunt tijdens het koken. Daarbij heeft de afzuigkap in de diepte nauwelijks plaats nodig. Middels de bedieningssectie aan de voorzijde worden ventilatie en verlichting aangestuurd. De edele kap wordt ongecompliceerd bediend via het geïntegreerde touch controlepaneel met digitale weergave. Een additioneel in te schakelen verlichting bestaande uit twee 1,5 W ledlampjes zorgt voor goed zicht.Naast de sterke vermogensprestaties overtuigt de Klarstein Athena wandafzuigkap als luxueus onderdeel van de keukeninrichting: het front glanst dankzij het oppervlakte van geborsteld edelstaal en geeft uw keuken een modern aanzien dat versterkt wordt door de 2-delige rvs aankleding van de schouw. Krachtige luxe voor uw keuken.De afzuigkap kan met behulp van een set actieve koolfilters (artikel 10032844) omgebouw worden tot recirculatiesysteem.

AEG DKB2930M – Afzuigkap – Wandschouw – RVS

AEG DKB2930M - Afzuigkap - Wandschouw - RVS

Bekijk de dagprijs

De AEG DKB2930M is een zeer krachtige wandschouw afzuigkap met een maximale afzuigcapaciteit van 420 kubieke meter per uur met een breedte van 90cm. Deze strak afgewerkte afzuigkap is uitgerust met led verlichting, waardoor je extra goed zicht hebt op je kookplaat. Je kunt kiezen voor zowel luchtafvoer naar buiten of voor recirculatie. Deze afzuigkap beschikt over 3 standen en is uitgerust met 2 ledlampen.

Superieure eliminatie van kookgeurtjes
Deze AEG afzuigkap heeft een betrouwbare vetfilter die geurtjes in de keuken helpt te voorkomen en gemakkelijk afzuigt. Je kunt erop vertrouwen dat deze filter alle kookgeurtjes en -vetten opzuigt. Indien nodig is deze vetfilter eenvoudig te vervangen.

Strak uiterlijk met 3 snelheden
Deze AEG wandafzuigkap is uitgerust met 3 standen. De afzuigcapaciteit varieert hierdoor tussen de 420 en 235 kubieke meter per uur. De 3 vetfilters zijn van metaal waardoor ze gemakkelijk te reinigen zijn. De RVS buitenkant zorgt voor een strakke uitstraling.

Gemakkelijk te bedienen
Bedien de verlichting en de afzuigsnelheid van de afzuigkap snel en efficiënt. De elektronische bedieningsknoppen maken het regelen van de afzuigkapfuncties nog handiger. Van het aanpassen van de afzuigsnelheid tot het regelen van de energie zuinige ledverlichting, je hebt met deze afzuigkap de volledige controle over het kookproces.

Duurzame ledverlichting
Profiteer van de voordelen van ledverlichting. Het heldere en felle licht is ideaal voor de verlichting boven de kookplaat. Met deze verlichting wordt de kookplaat gemakkelijk verlicht en bovendien gaat deze verlichting ook nog eens lang mee en hij is energie-efficiënt.

Afzuiging voor afvoer naar buiten of recirculatie
Met deze afzuigkap heb je de mogelijkheid om de gefilterde lucht af te voeren naar buiten. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de lucht te recirculeren met een optionele koolstoffilter. Deze wordt niet standaard bij deze afzuigkap meegeleverd. Recirculatie heeft als voordeel dat de schone gefilterde lucht, terug in de ruimte wordt geblazen, hierdoor wordt de binnentemperatuur op peil gehouden. Op deze manier wordt warmteverlies in huis beperkt en bespaar je op je energiekosten.

ETNA AO660RVS – Afzuigkap – onderbouw

ETNA AO660RVS - Afzuigkap - onderbouw

Bekijk de dagprijs

Lees ook:   Whirlpool AKR 559/3 IX - Wandschouw afzuigkap

De ETNA AO660RVS is een rvs kleurige onderbouwafzuigkap die zowel geschikt is voor afvoer naar buiten als recirculatie. De afvoer verloopt via de bovenzijde of achterzijde. De afzuigkap is voorzien van een glazen dampscherm om de dampen te begeleiden. De 2 aluminium cassettefilter zijn makkelijk schoon te maken.

Voordelen van de ETNA AO660RVS afzuigkap

 • geschikt voor recirculatie met behulp van koolstoffilter REC80
 • voorzien van LED verlichting

Inventum AKO6012WIT – Onderbouw afzuigkap – Wit

Inventum AKO6012WIT - Onderbouw afzuigkap - Wit

Bekijk de dagprijs

De Inventum AKO6012WIT – Onderbouw afzuigkap – Wit van roestvrijstaal heeft twee motoren en een maximale luchtstroom van 326,4 m³/h. De afzuigkap heeft drie verschillende snelheidsstanden en is geschikt voor afvoer en recirculatie. Je huis blijft tijdens en na het koken heerlijk fris ruiken. Tevens is de afzuigkap voorzien van een inklapbaar glazen dampscherm, om kookdampen in je keuken te voorkomen. De energiezuinige 2,5 watt LED verlichting zorgt voor een optimale verlichting van je fornuis of kookplaat.

De kap kan netjes onder je keukenkasten worden gemonteerd of tegen de wand worden bevestigd. De breedte van 60 cm is voldoende voor de meeste gas- en elektrische kookplaten met 4 kookzones. Dankzij de dubbele motoren verloopt het proces sneller en effectiever. Met simpele druktoetsen aan de voorzijde van de afzuigkap kun je uit 3 standen selecteren welk vermogen op dat moment nodig is. Een lagere stand bespaart energie, voorkomt dat ook zuivere lucht wordt afgevoerd en produceert minder geluid.

 • De vetfilters (2 stuks) zijn van aluminium vervaardigd. Ze kunnen eenvoudig worden verwijderd en in de vaatwasser worden schoongespoeld.
 • Het apparaat is voorzien van led verlichting. De energiezuinige lamp (2,5 watt) zorgt voor een comfortabele verticale lichtbundel op je potten.
 • De Inventum AKO6012WIT heeft een sierlijk ontwerp met afgeronde randen en sluit vanwege de volledig witte uitvoering moeiteloos aan bij je keukeninterieur. De afzuigcapaciteit van 326,4 m³/h maakt de kap geschikt voor open en gesloten kookruimten van gemiddelde grootte. Met deze eenvoudige afzuigkap met meerdere vermogenstanden ruikt je keuken altijd heerlijk fris.

CENDO KR71EPDZ – Schuine Afzuigkap – 90 cm – Zwart Glas

CENDO KR71EPDZ - Schuine Afzuigkap - 90 cm - Zwart Glas

Bekijk de dagprijs

Deze schuine afzuigkap is voorzien van een krachtige Eco PowerDrive motor met zeer hoge prestaties (850 m³/h) tegen minimaal energieverbruik. Hij scoort een A+ op het gebied van energiegebruik. Deze schuine afzuigkap is ook verkrijgbaar in 60 cm breed.

 • Perfecte luchtstroom door randafzuiging
 • Fluisterstil en lange levensduur door Eco PowerDrive motor
 • Hoge afzuigcapaciteit; ook geschikt voor open keukens
 • Hoge kwaliteit LED verlichting (3000k)
 • Touch bediening met naloop timer

ETNA AP290RVS – Afzuigkap – wandschouw

ETNA AP290RVS - Afzuigkap - wandschouw

Bekijk de dagprijs

De ETNA AP290RVS is een 90 cm brede afzuigkap. Het is een krachtige afzuigkap met een afzuigcapaciteit van 360 m3/h. Op stand 1 heeft de afzuigkap slechts een geluidsniveau van 40dB. Je kunt kiezen uit zowel afvoer naar buiten of recirculatie om energie te besparen. Deze schouwkap beschikt over 3 standen en is voorzien van energiezuinig warm witte LED verlichting. De 3 aluminium cassettefilters zijn geschikt voor de vaatwasser, waardoor je de afzuigkap lekker makkelijk kan reinigen.

 • Geschikt voor recirculatie met behulp van REC10
 • De casettefilters zijn eenvoudig uit te nemen voor reiniging
 • De afzuigkap is voorzien van 3 verschillende snelheden
 • Voorzien van LED verlichting

Klarstein Laurel 90 afzuigkap -90cm afvoer: 350m³/h – led – touch – zwart

Klarstein Laurel 90 afzuigkap -90cm afvoer 350m-h - led - touch - zwart

Bekijk de dagprijs

AEG DPB2621S – Afzuigkap – Vlakscherm – Zilver

AEG DPB2621S - Afzuigkap - Vlakscherm - Zilver

Bekijk de dagprijs

Discreet inbouwdesign
Deze discrete AEG afzuigkap is alleen zichtbaar als hij in gebruik is, omdat deze in de units boven de kookplaat verborgen is. Je kan hem gemakkelijk open trekken om de afzuiging tijdens het koken te activeren. Als je deze terug naar de binnen duwt zal hij vanzelf weer uitgaan.

Afzuigkapinstellingen
De verlichting en de afzuigsnelheid van de afzuigkap is snel en efficiënt. Innovatieve elektronische bedieningsknoppen maken het regelen van de afzuigkapfuncties nog handiger. Van het aanpassen van de afzuigsnelheid tot regelen van de verlichting, je hebt met deze afzuigkap de volledige controle over het kookproces.

Superieure eliminatie van kookgeurtjes
Een betrouwbare vetfilter die geurtjes in de keuken helpt bestrijden je kunt erop vertrouwen dat deze filter alle kookgeurtjes en -vetten vangt en indien nodig kan hij eenvoudig vervangen worden.

Profiteer van de voordelen van LED-verlichting
Het heldere en felle licht is ideaal voor verlichting boven de kookplaat en gaat bovendien lang mee en is ook nog eens energie-efficiënt.

Klarstein Alessia afzuigkap – hoofdvrij – 350 m³/h – Push Control – zwart

Klarstein Alessia afzuigkap - hoofdvrij - 350 m-h - Push Control - zwart

Bekijk de dagprijs

Beste lucht in de keuken: de Klarstein Alessia afzuigkap bezorgt keukens een edele glans en verwijdert met verve walmen en dampen bij het koken.De Alessia hoofdvrije afzuigkap met 50 watt motorvermogen in recirculatiemodus voor walmvrije lucht in kleine tot middelgrote keukens. Drie ventilatiestanden leveren 350 m³ afzuigcapaciteit per uur en passen de hoofdvrije wandafzuigkap aan de desbetreffende kooktoestanden aan. Bijzonder praktisch is de fraaie constructie van de kap die het hoofd de nodige bewegingsvrijheid bij het koken verleent. Daarbij heeft de afzuigkap in de diepte nauwelijks plaats nodig. Met een bedieningspaneel aan de voorzijde kunnen ventilatie en verlichting heel ongecompliceerd worden bediend. Het in te schakelen licht met energiezuinige LED-lampen zorgt voor goed zicht bij het fornuis. Naast de sterke prestatiegegevens overtuigt de Alessia wandafzuigkap als luxueus onderdeel van de keukeninrichting: de zwarte voorzijde van glanzend veiligheidsglas zorgt voor een moderne look dat door een schouwplaat van roestvrij staal wordt aangevuld.De Alessia hoofdvrije afzuigkap van Klarstein: sterke, glazen luxe voor iedere keuken!De afzuigkap kan met behulp van een actieve koolstoffilter (artikel 10032844) worden omgebouwd tot recirculatie model.

Bomann DU 652.1 IX 338,6 m³/uur Muurmontage Roestvrijstaal B

Bomann DU 652-1 IX 338-6 m-uur Muurmontage Roestvrijstaal B

Bekijk de dagprijs

Bomann DU 652.1 IX. Maximale afzuigcapaciteit: 338,6 m³/uur, Afzuigmethode: Afvoerend/recirculerend, Fluid dynamic efficiency class: D. Soort: Muurmontage, Kleur van het product: Roestvrijstaal, Vermogen lamp: 2 W. Soort vetfilter: Aluminium, Aantal filters: 2 stuk(s), Aantal filterlagen: 5 stuk(s). Energie-efficiëntieklasse: B, Jaarlijks energieverbruik: 28 kWu, Netbelasting: 67 W. Breedte: 600 mm, Diepte: 500 mm, Hoogte (min): 58 cm

ETNA AB690ZT – Wandschouw afzuigkap slimline

ETNA AB690ZT - Wandschouw afzuigkap slimline

Bekijk de dagprijs

De AB690ZT wandschouw afzuigkap is een mooie matzwarte slimline afzuigkap. Het extra smalle design zorgt voor een moderne en minder robuuste uitstraling. De afzuigkap is 90cm breed en is bij aanschaf van een koolstoffilter gereed te maken voor recirculatie. Daarnaast is de afzuigkap gemakkelijk te reinigen, ideaal dus!

Wiggo WE-E643R(GRB) Wandschouw Afzuigkap – 60cm – Grijs

Wiggo WE-E643R(GRB) Wandschouw Afzuigkap - 60cm - Grijs

Bekijk de dagprijs

Deze Wiggo 4 serie Wandschouw afzuigkap is verkrijgbaar in meerdere kleuren. De gehele serie is voorzien van een krachtige Eco Double Vented Air Outlet system met uitstekende prestaties (300 m³/h).

 • De casettefilters zijn eenvoudig uit te nemen voor reiniging.
 • Geschikt voor recirculatie met behulp van de wiggo koolstoffilters
 • Lange levensduur door Eco Double Vented Air Outlet system
 • Hoge afzuigcapaciteitm, geschikt voor grotere keukens
 • LED verlichting (4000k) goed je pannen in beeld
 • Touch bediening met 3 afzuigstanden

Siemens LC96BBC50 – iQ100 – Wandschouw afzuigkap

Siemens LC96BBC50 - iQ100 - Wandschouw afzuigkap

Bekijk de dagprijs

Deze Siemens LC96BBC50 iQ100 afzuigkap van 90 cm breed is gemaakt voor wandmontage en heeft een krachtige motor met een afzuigcapaciteit van 619 kubieke meter per uur. De afzuigkap beschikt over 2 LED lampen die goed licht geven tijdens het koken. De roestvrij stalen schouwkap beschikt over 3 standen en is geschikt voor luchtafvoer naar buiten of recirculatie. De afzuigkap is vrij stil in gebruik met een maximaal geluidsniveau van 70 dB bij de maximale stand. De drie metalen vetfilters worden meegeleverd en zijn eenvoudig uit de afzuigkap te halen voor reiniging.

 • Voor recirculatie is een koolfilter startset of een cleanAir koolfilter unit (optioneel accessoire) nodig. Deze worden niet meegeleverd.
 • Bekijk de maatschetsen in de afbeeldingen voor meer afmetingen.

Bosch DUL63CC50 Serie 4 – Onderbouw afzuigkap – 60 cm

Bosch DUL63CC50 Serie 4 - Onderbouw afzuigkap - 60 cm

Bekijk de dagprijs

Deze Bosch DUL63CC50 onderbouw afzuigkap beschikt over heldere LED verlichting, waardoor je tijdens het koken alles goed kan zien. Door het vetfilter in de afzuigkap, zorg je dat vet en andere deeltjes uit de lucht wordt gehaald voor een frisse omgeving. Via de knoppen aan de voorkant, is de afzuigkap gemakkelijk te bedienen en beschikt het over 3 vermogensstanden. Is het vetfilter vies? was deze gemakkelijk schoon in de vaatwasser.

 • Max. afzuigcapaciteit volgens DIN/EN 61591: 350 m³/u bij luchtafvoer
 • Montage onder een bovenkast of aan de wand
 • Het vetfilter is geschikt voor in de vaatwasser
 • Het geluidsniveau op normale stand is 72 dB
 • Beschikt over 3 vermogensstanden

Bomann 762332 afzuigkap 204,9 m³/uur Muurmontage Roestvrijstaal C

Bekijk de dagprijs

Bomann 762332. Maximale afzuigcapaciteit: 204,9 m³/uur, Afzuigmethode: Afvoerend/recirculerend, Fluid dynamic efficiency class: E. Soort: Muurmontage, Kleur van het product: Roestvrijstaal, Vermogen lamp: 2 W. Soort vetfilter: Aluminium, Aantal filters: 2 stuk(s), Aantal filterlagen: 5 stuk(s). Energie-efficiëntieklasse: C, Jaarlijks energieverbruik: 42 kWu, Netbelasting: 82 W. Breedte: 600 mm, Hoogte: 135 mm, Diepte: 500 mm

Bosch DUL60FA50 – Serie 2 – onderbouw afzuigkap

Bosch DUL60FA50 - Serie 2 - onderbouw afzuigkap

Bekijk de dagprijs

De Bosch DUL60FA50 is een onderbouw afzuigkap van 60 cm breedt. De afzuigkap is een motorloze afzuigkap geschikt voor aansluiting op een centraal afzuigsysteem. De afzuigkap heeft een schuifregelaar en geen standen aangezien hij wordt aangesloten op centrale afzuiging. De LED verlichting zorgt voor goed zicht op je pannen.

Deze onderbouw afzuigkap bevestig je onder een kasje of aan de muur.

 • Afmetingen luchtafvoer (hxbxd): 150-150 x 600 x 482 mm
 • Aansluitwaarde: 4 W

AEG DKB2630M – Afzuigkap – Wandschouw – RVS

AEG DKB2630M - Afzuigkap - Wandschouw - RVS

Bekijk de dagprijs

De AEG DKB2630M is een zeer krachtige wandschouw afzuigkap met een maximale afzuigcapaciteit van 420 kubieke meter per uur met een breedte van 60cm. Deze strak afgewerkte afzuigkap is uitgerust met led verlichting, waardoor je extra goed zicht hebt op je kookplaat. Je kunt kiezen voor zowel luchtafvoer naar buiten of voor recirculatie. Deze afzuigkap beschikt over 3 standen en is uitgerust met 2 ledlampen.

Superieure eliminatie van kookgeurtjes
Deze AEG afzuigkap heeft een betrouwbare vetfilter die geurtjes in de keuken helpt te voorkomen en gemakkelijk afzuigt. Je kunt erop vertrouwen dat deze filter alle kookgeurtjes en -vetten opzuigt. Indien nodig is deze vetfilter eenvoudig te vervangen.

Viola afzuigkap roestvrij staal 59,6 cm 612m³/h EEK A zwart

Viola afzuigkap roestvrij staal 59,6 cm 612m-h EEK A zwart

Bekijk de dagprijs

Krachtig, ruimtebesparend en energie-efficiënt, dat is de Klarstein Viola afzuigkap. Opstijgende damp bij het braden van vlees of vis of hete damp bij het koken van soepen of eenpansgerechten of etensluchtjes, dat maakt niet uit: de Klarstein Viola afzuigkap maakt korte metten met damp en stoom boven de kookplaat.Met twee standen kan zijn prestatie ongecompliceerd aan het kookproces worden aangepast. Op de hoogste stand transporteert hij tot 612 m³/h verbruikte lucht uit je keuken. Twee extra in te schakelen LED-kookplaatlampen maken ten alle tijde een heldere blik in je potten en pannen mogelijk.Bijzonder charme krijgt de Klarstein Viola afzuigkap door zijn telescoopfunctie: gewoon de kap voor gebruik eruit trekken en na gebruik weer onzichtbaar in de onderbouw-schuilplaats terugschuiven. De twee bevestigingsmogelijkheden laten je flexibel besluiten waar je jouw nieuwe keukenhulp wilt bevestigen: Hij kan eenvoudig aan de muur boven de kookplaat worden gemonteerd of onder je hangkast worden aangebracht. Met twee schakelaars kunnen licht en luchtafvoer super eenvoudig worden bestuurd. De chique behuizing van roestvrij staal is duurzaam en gemakkelijk te reinigen. De ingebouwde vetfilter laat zich gemakkelijk verwijderen en is eenvoudig met water en een beetje afwasmiddel te reinigen.De afzuigkap kan ongecompliceerd als recirculatiemodel worden gebruikt. Hiervoor zijn twee ?actieve koolstoffilters optioneel te bestellen (artikelnummer: 10032843). Natuurlijk kan de Klarstein Viola afzuigkap ook met een afvoerpijp naar buiten worden verbonden

Lees ook:   Electrolux EFC90245X Muurmontage Roestvrijstaal - Transparant 620m³/uur dampkap

Klarstein Athena 90 afzuigkap – 90cm 300 m³/h 69W rvs – zwart

Klarstein Athena 90 afzuigkap - 90cm 300 m-h 69W rvs - zwart

Bekijk de dagprijs

Waarom hebt u een dampkap nodig?

Een afzuigkap is een toestel dat boven uw kookplaat wordt gehangen. Ze dienen vijf verschillende doelen, waaronder het verwijderen van geuren, rook en vet, het verlichten van uw kookplaat en het toevoegen van een designelement aan uw keuken.

Verwijdert geuren
Als u ooit broccoli of vis hebt gekookt, weet u hoe belangrijk het is om de geur goed te ventileren. Dit is waar een goede afzuigkap schittert, omdat hij in staat is de meeste geuren uit uw keuken te verwijderen. Wanneer u iets lekkers klaarmaakt, wilt u dat uw gasten de geur van geroosterde knoflook of gesauteerde paprika’s en uien kunnen waarderen. Maar niet te vrezen! Ongetwijfeld zullen tijdens het koken enkele geurelementen in uw keuken ontsnappen, maar het aroma zal minder krachtig zijn. Uiteindelijk zal uw huis niet de hele nacht naar asperges ruiken.

Verwijdert rook
Stelt u zich dit eens voor – u bent op zondagmorgen een pond vette bacon aan het bakken, en plots lijkt de rook een eigen leven te gaan leiden. Je rent door het huis en opent ramen om te voorkomen dat het rookalarm afgaat en iedereen in huis wakker wordt. Een manier om deze onnodige chaos te voorkomen is het installeren van een afzuigkap. Als de ventilatie is ingeschakeld, kan schone lucht circuleren en rook worden verwijderd. Dit voorkomt dat de rookmelder onnodig afgaat.

Verwijdert Vet
Over vettig spek gesproken, bent u ooit een huis binnengelopen met vetafzetting op de muren of kasten? Zonder goede ventilatie komen vetdeeltjes van het koken in de lucht terecht en hechten zich aan de achterwand, de muren, de gordijnen en nog veel meer. Dit resulteert in lelijke vetvlekken rondom. Afzuigkappen vangen vet op in hun filters en voorkomen dat het zich door de keuken verspreidt.

Verlicht uw kookplaat
Wilt u een extra lichtbron in uw keuken? Een afzuigkap verlicht uw kookplaat (en eigenlijk uw hele keuken), waardoor u extra licht krijgt wanneer u dat het meest nodig hebt. Dit is niet alleen functioneel, maar voegt ook een prachtig en slank designelement toe aan uw keuken.

Voegt een elegant designelement toe aan uw keuken
Een afzuigkap kan ook het middelpunt van uw keukenontwerp worden. Omdat de afzuigkap meestal op ooghoogte zit, zal hij de aandacht van uw gasten trekken zodra ze de kamer binnenlopen.

Waarom past een Afzuigkappen niet?

Een afzuigkap is niet geschikt voor uw keuken als u weinig ruimte hebt. Als u bijvoorbeeld in een klein appartement woont en niet wilt inleveren op ruimte, kunt u kiezen voor een magnetron boven het fornuis. Deze opstelling zal ruimte vrijmaken op uw aanrecht die normaal zou worden ingenomen door een magnetron. Een magnetron boven het fornuis fungeert als een twee-in-één toestel, geschikt om te koken en te ventileren. Bovendien kunt u profiteren van de verlichting om uw kookoppervlak te verlichten.

Als u een fornuis van 24 of 30 inch hebt, is een magnetron boven het fornuis een prima optie voor u.

Een magnetron boven een standaard fornuis is een prima oplossing

Afzuigkappen: Hoe winkelen als een pro?

Bij het kopen van een afzuigkap moet u met veel dingen rekening houden. Daarom hebben wij een lijst met deze overwegingen samengesteld om u door het proces te leiden.

1) Montagetype
2) Ventileren vs. recirculeren (kanaal- vs. kanaalloze oplossingen)
3) Decoratieve stijl
4) Juiste dimensionering
5) Plaats van de ventilator
6) Type filter

Types Afzuigkappen

1) Type montage – Wand, Eiland, Downdraft, Kastinbouw

Wand afzuigkappen

Aan de wand gemonteerde afzuigkappen worden, zoals hun naam al zegt, boven uw fornuis aan de muur bevestigd. Afzuigkappen voor wandmontage zijn een van de populairste types op de markt, en zijn waarschijnlijk wat u zich voorstelt als u aan ventilatie denkt. U kunt dit type kiezen als u op zoek bent naar een toestel dat een centraal punt zal worden in uw keukenontwerp. Er zijn vier stijlen wand afzuigkappen: onderkast, slide-out, schoorsteen, en pro stijl.

Wand afzuigkappen

Under Cabinet
Afzuigkappen voor onderbouw maken 95% uit van alle verkochte afzuigkappen. Als u in een stadsappartement woont, hebt u waarschijnlijk een magnetron boven het fornuis of een afzuigkap onder de kast.

Afzuigkappen voor onder de kast zijn de perfecte keuze als u kasten boven uw kookplaat heeft. Ze zijn iets discreter dan wand- of eilandafzuigkappen, maar geven uw keuken toch een elegant accent.

Uitschuifbare afzuigkappen
Uitschuifbare afzuigkappen, letterlijk, schuiven onder uw kasten vandaan. Deze lage afzuigkappen worden vaak in appartementen aangetroffen. Omdat ze gemakkelijk weg te werken zijn, zijn ze een goede optie voor een minimalistische keuken.

Schoorsteen Stijl
Grote keukens zijn meestal voorzien van een klassieke stijl schoorsteen kap. Houd er rekening mee dat deze ontwerpstijl betekent dat u kasten boven uw kookplaat zult moeten opofferen. Afzuigkappen in schoorsteenstijl zijn een klassiek en elegant middelpunt dat de aandacht van uw gasten zal trekken zodra ze uw keuken binnenkomen.

Pro Style
Pro stijl geeft uw keuken een professionele en strakke uitstraling. Pro stijl afzuigkappen zijn meestal groter dan andere stijlen van afzuigkappen. Het coolste aan deze stijl is dat je ze vaak in aangepaste kleuren kunt bestellen. Bijvoorbeeld, met een BlueStar pro-stijl gamma, kunt u een kleurmonster naar de fabriek sturen en zij zullen het voor u aanpassen. Zo ontstaat een unieke, unieke afzuigkap voor uw huis.

Afzuigkappen professionele stijl

> Eiland afzuigkappen

Eiland afzuigkappen hangen aan het plafond en zijn een goede optie als uw kookplaat niet tegen een muur staat. Dit type is het meest geschikt als uw fornuis zich in een middeneiland bevindt. Eilandventilatie is beslist een zichtbaar en opvallend designstatement.

Eilandstijlen afzuigkappen

Plafondinbouw

Heeft u een middeneiland waar u vaak gasten ontvangt? Met plafondinbouw afzuigkappen kunt u uw keuken goed ventileren zonder het zicht te belemmeren van degenen die tegenover u zitten. Dit discrete ontwerp helpt de aandacht te vestigen op andere aspecten van uw keuken.

Inbouw plafond afzuigkappen

Afzuigkappen of inbouw afzuigkappen

Op zoek naar een naadloze look in uw keuken? Inzetstukken voor afzuigkappen zijn ontworpen om uw afzuigkap te laten opgaan in de rest van uw kast. Het is echter belangrijk om op te merken dat kapinzetstukken niet hetzelfde zijn als kapvoeringen, ook al gebruiken veel mensen de namen door elkaar.

Kapbeschermers beschermen uw kasten tegen beschadiging. In plaats van de afzuigkap aan uw kast te monteren, kunt u er ook voor kiezen hem aan een voering te monteren. Zie het als het dragen van een paar sokken bij je schoenen! Net zoals de sokken je voeten beschermen, beschermt de voering je kasten.

Een andere correcte term voor een afzuigkapinzetstuk is een ingebouwde afzuigkap.

Speciale kap inzetstukken

Downdraft

Hoewel een mooi afgewerkte afzuigkap het middelpunt van uw keuken kan worden, zijn er ook mensen die liever helemaal geen afzuigkap zien. Als u de voorkeur geeft aan modern minimalisme, is een afzuigkap met neerwaartse vlam wellicht een goede optie voor u.

Afzuigkappen kunnen uit uw kookplaat worden geschoven wanneer u ze nodig hebt, en kunnen gemakkelijk worden verborgen wanneer ze niet worden gebruikt. Deze kappen verplaatsen rook en dampen naar beneden in plaats van naar boven. Ze worden echter beschouwd als de minst functionele van de afzuigkappen die we hebben besproken.

Afzuigkappen

2) Kun je luchten?

Bij de keuze van een afzuigkap moet u eerst bepalen of u de lucht al dan niet naar buiten kunt afvoeren.

Als het antwoord JA is…

 • Je hebt een buiskap nodig.
 • U moet bepalen of uw keuken horizontale of verticale leidingen nodig heeft, en welke maat leidingen het meest geschikt is

Als het antwoord NEE is…

 • U hebt een afzuigkap zonder leiding of met recirculatie nodig. Dit betekent dat de lucht in de kap wordt gefilterd en terug in de woning wordt gebracht, in plaats van naar buiten te worden afgevoerd.

U kunt ook kiezen voor een ombouwbare afzuigkap , die zowel met als zonder kanalen kan worden gebruikt.

Recirculerende, niet kanaal- vs. buitenventilerende afzuigkappen

Alle afzuigkappen met kanaal of afzuigkappen met kap zijn verkrijgbaar met verticale of horizontale ventilatieopeningen. Er zijn een beperkt aantal afzuigkappen die beide soorten ventilatie bieden. Het is een goed idee om met uw contactpersoon te overleggen over de specifieke vereisten voor uw locatie voordat u tot aankoop overgaat.

Verticale vs Horizontale Ontluchting

3) Decoratieve stijl

Wat de decoratieve stijl betreft, zijn de opties vrijwel eindeloos. Het mooie van afzuigkappen is dat ze net zo betrokken of juist niet betrokken kunnen zijn bij het keukendesign als u zelf wilt. Of u nu op zoek bent naar een prachtig pronkstuk of een minimalistische en functionele kap, er is een ontwerp dat aan uw wensen voldoet.

 • Glas: Glazen afzuigkappen zijn gemaakt van een mengsel van glas en roestvrij staal. Ze vormen een slanke en moderne designkeuze in uw keuken.
 • Banden, klinknagels en gouden versieringen kunnen uw afzuigkap ook een elegante en geraffineerde toets geven
 • Logo: U moet ook beslissen of u het logo van de fabrikant al dan niet op uw afzuigkap wilt zien. Wolf graveert bijvoorbeeld niet zijn logo op zijn pro-selectie. In plaats daarvan vermeldt de fabrikant het op een apart typeplaatje dat op de kap kan worden bevestigd.
 • Verlichtingsarmatuur look alikes: Hoewel sommige mensen houden van een gedurfd ontwerp, geven anderen de voorkeur aan een subtielere look. Sommige afzuigkappen lijken zelfs op verlichtingsarmaturen! Deze kappen zijn een goede optie als u niet van de traditionele look houdt.

4) Juiste maatvoering: Zuigkracht & Afmetingen

Zuigkracht gemeten in CFM:

Het vermogen van een afzuigkap wordt gemeten in CFM, of kubieke voet per minuut. Met andere woorden, een CFM van 350 betekent dat er 350 kubieke meter lucht per minuut wordt geblazen. Het is belangrijk dat u op de hoogte bent van de plaatselijke bouwvoorschriften, die u vertellen wat de maximaal toegestane CFM is in uw stad. Als vuistregel geldt dat 400-600 CFM’s meer dan genoeg is voor de meeste woningen.

Lees ook:   CIARRA CBCB5913A - Inbouw Afzuigkap - 52cm Zwart – Inclusief koolstoffilter - 300m3 – Energieklasse C

Als uw ventilator buiten uw huis staat, zal hij harder moeten werken om de rook uit uw keuken te verwijderen. Daarom heeft een buitenventilator meer vermogen nodig.

Ventilator CFM’s: Zuigmeters zijn niet alles

Elke fabrikant is verantwoordelijk voor het vermelden van de CFM voor zijn producten. Slechts enkele fabrikanten (zoals Best) stellen hun producten echter beschikbaar voor tests door HVI.org. Wanneer Best een CFM-nummer publiceert, kunnen we het dus vertrouwen. (P.S. – HVI staat voor Home Ventillation Institute, dat verantwoordelijk is voor de certificering van ventilatieproducten.

Indien een fabrikant zijn producten echter niet laat testen op HVI, moet u de CFM-getallen met een korreltje zout nemen en in gedachten houden dat ze niet onafhankelijk zijn geverifieerd.

Fysieke afmetingen

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de fysieke afmetingen van uw afzuigkap. Breedte, hoogte en diepte zijn allemaal van belang om ervoor te zorgen dat de kap in de toegewezen ruimte past. Dit zijn echter ook belangrijke veiligheidsoverwegingen om in gedachten te houden.

Breedte
De breedte van de afzuigkap kan niet kleiner zijn dan de breedte van het kookoppervlak. De afzuigkap kan echter ongeveer drie centimeter groter zijn dan de kookplaat. Alles wat minder is, is niet effectief voor het goed opvangen en afvoeren van rook en dampen.

Diepte
Hebt u ooit een afzuigkap gezien die te ver uitsteekt? Dit komt door de verkeerde diepte. Fabrikanten maken hun producten vaak in verschillende dieptes om tegemoet te komen aan verschillende keukens. Dus, als u de perfecte afzuigkap vindt, maar denkt dat hij te veel uit uw kasten zal steken, maak u dan geen zorgen! Kies gewoon de diepte die het beste werkt voor uw ruimte.

Hoogte
Hoe hoog moet uw afzuigkap zijn? Verrassend genoeg is het getal niet gebaseerd op het al dan niet op ooghoogte zitten van de kap. De ventilatie moet ongeveer 30-36 inches boven het kookoppervlak worden geplaatst. Als het te hoog is geplaatst, zal het niet effectief zijn in het opvangen van vet, rook en dampen. Als hij echter te dicht bij het fornuis wordt geplaatst, kan het smelten.

De hoogte is vooral belangrijk als u een gaskookplaat hebt, omdat de warmte tijdens het koken gemakkelijk van de bodem van de pan kan ontsnappen. Bij inductie- of elektrische kookplaten kan het fornuis dichter bij de kookplaat worden geplaatst. Dit zal er ook voor zorgen dat nare geurtjes zich niet verspreiden naar de rest van de keuken.

Een ander punt om rekening mee te houden is dat fabrikanten, net als fabrikanten van diepten, kappen in verschillende hoogten maken. Daarom is het belangrijk de hoogte te kiezen die in uw keuken het beste werkt.

5) Ventilatieventilator opties/locaties

Afhankelijk van uw behoeften en voorkeuren zijn er verschillende ventilatiemogelijkheden. Afzuigkappen hebben een van de volgende drie types: interne, externe of in-line blowers.

Interne aanjagers

Zoals de naam al doet vermoeden, bevinden interne ventilatoren zich binnenin het huis van de kap. Interne blowers zijn gemakkelijk te installeren, maar maken doorgaans meer lawaai dan externe of in-line blowers.

Externe blazers

Externe blazers zijn ideaal voor wie snel last heeft van lawaai. Deze blazers zijn relatief groot en leven buiten het huis. Buitenventilatoren werken door lucht aan te zuigen, te filteren en buiten het huis weer af te geven.

Inline-ventilatoren

Inline-blowers combineren de kracht van zowel interne als externe blowers. Het grootste verschil met een lijnventilator is echter dat hij niet in de motorkap zit. In plaats daarvan wordt de ventilator in uw leidingwerk geplaatst. Het wordt meestal opgeslagen op een moeilijk bereikbare plaats, zoals de kelder of de zolder.

Afzuigventilatorinstallatie

Downdrafts zijn een speciaal geval in de wereld van de afzuigkappen, omdat zij over het algemeen ontworpen zijn om te werken met kookvelden in een eiland. Als u echter een kookplaat in een kookeiland installeert, wilt u waarschijnlijk niet het zicht op uw familie en gasten belemmeren met een groot apparaat.

In plaats daarvan kunt u kiezen voor een downdraft blower. Dit betekent dat de schoorsteen tijdens het koken uit het aanrecht omhoog komt, en dat de ventilator en het kanaalwerk zich in de kast direct onder de kookplaat bevinden.

Populaire inbouwopties voor afzuigkappen

Alleen de afzuigkappen uit de Cattura-serie van Best hebben meerdere installatiemogelijkheden, zodat het kanaal en de motor flexibel kunnen worden geplaatst. Dit maakt de Cattura tot de enige afzuigkap die u kunt gebruiken met een kookramge.

Best Cattura downdraft zorgt voor flexibele installatie voor fornuizen en kookplaten

6) Filtertypen

Voor de filter van uw afzuigkap hebt u twee belangrijke keuzes: gaas of keerschot. Hoewel beide filters even doeltreffend zijn bij het afvangen van vet, verschillen ze in ontwerp en gebruiksgemak. Er is ook een derde type filter, bekend als een houtskoolfilter. Houtskoolfilters zijn echter secundaire filters die bedoeld zijn om geuren uit uw keuken op te vangen en te verwijderen.

Gaasfilters

Gaasfilters zijn gemaakt van aluminium of roestvrij staal gaas en zijn over het algemeen gemakkelijker in en uit uw afzuigkap te halen. Ze zijn goedkoper dan keerschotfilters, maar moeilijker met de hand schoon te maken. Sommige gaasfilters kunnen echter in de vaatwasmachine (maar controleer dit altijd voor de zekerheid!!).

Baffle Filters

Baffelfilters worden meestal aangetroffen in industriële of commerciële keukens. Ze zijn echter populair geworden in woonkeukens, omdat ze de ruimte een professionelere uitstraling geven. Hoewel baffle filters duurder zijn dan gaasfilters, zijn ze meestal duurzamer.

Waarom heb ik een afzuigkap in mijn buitenkeuken nodig?

Veel mensen gaan er ten onrechte van uit dat ze hun buitenkeuken niet hoeven te ventileren. Als uw buitenkeuken echter omsloten is, hebt u een afzuigkap nodig. Waarom? Om veel van de zelfde redenen heb je er een binnen nodig. Om te beginnen zal uw gesloten buitenkeuken zonder afzuigkap een rookgordijn hebben en zullen de dampen en geuren niet goed geventileerd kunnen worden.

Een van de grootste verschillen tussen een binnen- en buitenafzuigkap is dat een buitenafzuigkap zich slechts 42 inch boven het kookoppervlak hoeft te bevinden (in vergelijking met de 36 inch afstand van een binnenafzuigkap). Dit biedt u meer flexibiliteit bij het entertainen buitenshuis.

Voor buitengebruik zijn uw opties beperkt tot pro-style.

Te vermijden veelvoorkomende fouten

 • De afzuigkap kopen maar niet de motor – Veel fabrikanten verkopen de afzuigkap en de motor afzonderlijk, omdat elk huishouden andere eisen stelt aan het vermogen dat nodig is. Veel mensen gaan er echter van uit dat deze twee stukken samenkomen. Fabrikanten willen u de maximale keuze geven bij de dimensionering van uw CFM’s om te voldoen aan uw plaatselijke voorschriften. Daarom is het gebruikelijk dat zij de blazer als een afzonderlijke aankoop aanbieden.
 • Kanaalverlengingen voor hoge plafonds vergeten
 • Fouten wat betreft afmetingen fouten. Denk eraan: diepte en hoogte zijn even belangrijk als breedte
 • Vergeten de make-up luchtbehoefte van je stad te controleren
 • De blower op de verkeerde plaats zetten
 • Het niet centreren van het ventilatiegat (of niet weten dat het niet gecentreerd is)
 • Vergeten de productbeschrijving en specificaties te lezen alvorens tot aankoop over te gaan. Veel afzuigkappen lijken op elkaar, maar hebben verschillende montagetypes. Een afzuigkap kan bijvoorbeeld zowel in een eiland- als in een wandmodel verkrijgbaar zijn. U kunt echter niet bepalen wat wat is zonder de volledige beschrijving en productspecificaties te lezen. Om deze kostbare vergissing te vermijden, moet u ervoor zorgen dat u niet blindelings een afzuigkap koopt die alleen op het ontwerp is gebaseerd.

Behoefte aan aanzuiglucht

Wanneer een afzuigkap met kanaal wordt aangezet, wordt de lucht van binnen naar buiten afgevoerd. Make-up luchtsystemen zorgen ervoor dat een gelijke hoeveelheid verse lucht de woning binnenkomt nadat de gefilterde lucht naar buiten is afgevoerd.

In de afgelopen vijf jaar hebben de meeste gemeenten de luchtkwaliteit verbeterd. Dit komt doordat nieuwe woningen en renovaties efficiënt worden afgedicht. Hoewel dit geweldig nieuws is omdat uw verwarmings-/koelingsrekening waarschijnlijk lager uitvalt, is het ook een punt van zorg. Waarom? Omdat uw afzuigkap lucht naar buiten trekt, en het huis is afgesloten, is er niets om die lucht te compenseren. Dit veroorzaakt een heleboel problemen zoals:

 1. Te veel lucht aanzuigen kan een drukloze zone creëren. Met een drukverlaging gaat de koolmonoxide van het koken terug in uw huis in plaats van dat het naar buiten wordt afgevoerd. Dit wordt het backdraft-fenomeen genoemd, dat CO (koolmonoxide) vergiftiging kan veroorzaken omdat CO een geurloos, smaakloos, kleurloos en zeer giftig gas is.
 2. Luide geluiden als lucht probeert binnen te komen door spleten in het huis.
 3. Het zal moeilijk zijn om deuren en ramen te openen.

Om dit te voorkomen is make up lucht nodig.

Hoe werkt schminklucht?
Telkens wanneer u de afzuigkap opendraait, wordt er een signaal naar uw HVAC-systeem gestuurd. Hierdoor wordt buitenlucht aangezogen ter vervanging van de lucht die naar buiten is afgevoerd.

Afzuigkappen in keukens worden over het algemeen beschouwd als een vrij low tech toestel, dat slechts bestaat uit wat metaal en een motor. Er zijn echter duizenden opties beschikbaar. Daarom geven wij u onze selectie van de top 5 beste afzuigkappen op de markt, van merken zoals Broan, GE, Zephyr, XO, en Best. We hebben onze beoordelingen gebaseerd op factoren zoals geluidsniveau, vermogen, ontwerp en installatiegemak.

Conclusie

Een afzuigkap is een goede investering als u geuren, rook en vet uit uw huis wilt verwijderen. Bovendien geven deze decoratieve stukken uw keuken een elegante uitstraling en maken ze tot een visueel aandachtspunt.

FAQs

Wie installeert een dampkap?
Het is het beste om ons te bereiken uw aannemer voor uw bereik afzuigkap installatie, tenzij je gewoon vervangen van een 30-inch onder kast afzuigkap. Voor afzuigkappen van 36 inch en breder vermijdt u best installateurs van bouwmarkten.

Hoe kunt u een vetbrand in uw keuken voorkomen?
Om een vetbrand te voorkomen, is het belangrijk om het gaasfilter in de afzuigkap regelmatig te reinigen. Vetbranden komen vaker voor in afzuigkappen, omdat een van hun belangrijkste functies is het vet op te vangen dat vrijkomt tijdens het koken. De afzuigkap neemt dit vet op en vangt het op in een filter alvorens schone lucht uit het toestel te blazen. Vetbranden ontstaan wanneer opgebouwd vet van de filters op het hete kookveld valt. Ook op andere delen van de afzuigkap kan zich vet ophopen, dus is het belangrijk deze regelmatig schoon te vegen.

Inhoudsopgave