Beste Blusdeken of branddeken kopen, review en aanbieding

Als er een plaats in je huis is waar een groot risico bestaat op gevaarlijke situaties is het wel in de keuken. Heb je de pech om een keer vlam in de pan te krijgen, dan zou dat ervoor kunnen zorgen dat je hele huis afbrandt. Als je hier goed over nadenkt krijg je het er spontaan koud van. Deze ellende kan je voorkomen door een blusdeken aan te schaffen. Heb je deze nog niet in huis?
Blusdeken
In dit artikel geven we je informatie over blusdekens. Met een blusdeken in huis kan je heel veel ellende voorkomen. Ze nemen weinig plaats in dus iedereen kan deze wel ergens kwijt. Als je eenmaal weet hoe je met een blusdeken om moet gaan is het hoogstwaarschijnlijk dat je er binnen de kortste keren eentje in huis gaat halen.

De beste blusdekens kopen overzicht

Voordat je een blusdeken koopt wil je natuurlijk wel zekerheid hebben dat je een goede, veilige deken hebt waar je op kan vertrouwen als het nodig mocht zijn. Op dit moment zijn de beste blusdekens die er te koop zijn van deze merken:

ELRO FB1500

ELRO FB1500 Blusdeken 1.20m x 1.20m – Design Nature’s Cubes - voldoet aan EU-norm EN1869

Bekijk de dagprijs

Door zijn compacte formaat van 120 x 120 cm kan dit een uitstekende keuze zijn. De deken kan prima worden gebruikt om een kleine brand te doven maar kan ook om een persoon heen gewikkeld worden. De prijs kan misschien een beetje aan de hoge kant zijn maar zo weet je wel zeker dat je een kwalitatief goede deken hebt die doet wat hij moet doen. Deze deken is gemaakt van de beste materialen die er zijn en ziet er door zijn design ook nog eens heel mooi uit.

 • Modern design
 • Afmetingen: 1.20m x 1.20m
 • Geschikt voor beginnende branden
 • Gemaakt van een hoge kwaliteit geweven glasvezel
 • Soepel materiaal waardoor efficiënter blussen

Carpoint Blusdeken 1×1 Meter

Carpoint Blusdeken 1x1 Meter

Bekijk de dagprijs

Deze blusdeken is net een beetje kleiner dan de vorige, hij is 100 x 100 cm. Door de opvallende rode kleur kan je hem meteen vinden als je hem nodig hebt. Deze blusdeken voldoet aan alle veiligheidsnormen en is door zijn lage prijs ideaal voor mensen die een wat lager budget hebben om te besteden aan een blusdeken.

 • Kleur: rood
 • Materiaal: fiberglas
 • Certificering: EN1869
 • Afmetingen: 1 x 1 meter (LxB)

ELRO FB1800 Blusdeken 1.80m x 1.20m

ELRO FB1800 Blusdeken 1.80m x 1.20m – Ook voor bedekken personen - In harde kunststof box - voldoet aan EU-norm EN1869

Bekijk de dagprijs

Met een formaat van 180 x 120 weet je zeker dat je veiligheid in huis haalt. Doordat de deken een net iets groter formaat heeft dan de vorige twee is hij ook prima te gebruiken bij een wat grotere brand of om een persoon helemaal mee te bedekken. De deken zit in een harde rode kunststof box verpakt. Dit maakt hem heel handig om op te hangen in bijvoorbeeld de keuken. Daarnaast voldoet ook deze blusdeken aan alle veiligheidsnormen.

 • Afmetingen: 1.80m x 1.20m
 • Geschikt voor beginnende branden
 • Ook geschikt voor personen
 • Gemaakt van een hoge kwaliteit geweven glasvezel
 • hardcover verpakking met ophang-oog

ProPlus blusdeken 100 x 100cm in nylon zak

ProPlus blusdeken 100 x 100cm in nylon zak

Bekijk de dagprijs

Om een kleine brand in huis te blussen, of om iemand in te wikkelen van wie de kleding in brand staat is deze deken van 100 x 100 cm prima te gebruiken. De deken is verpakt in een nylon zak zodat je deze heel makkelijk aan bijvoorbeeld een haakje of een spijker op kan hangen. Zo heb je hem altijd bij de hand in een noodsituatie.

Utermohlen Blusdeken – 1.80 x 1.20m

Utermohlen Blusdeken - 1.80 x 1.20m

Bekijk de dagprijs

In iedere ruimte waar een redelijke kans op een eventuele brand is kan je deze deken gebruiken. De deken heeft een groot formaat van 120 x180 cm en kan dus ook prima bij een wat grotere brand worden ingezet. Je kan de deken ook gebruiken ter bescherming van je lichaam bij een brand. Deze Neyfik blusdeken is brandwerend en voldoet aan alle veiligheidseisen. De verpakking bevat 2 handige ogen zodat je de deken simpel op kan hangen. Door de 2 lussen klap je hem ook heel makkelijk uit.

 • Afmetingen: 1.80 x 1.20m
 • Met twee handige ogen voor ophangen
 • Met twee lussen voor gemakkelijk uitklappen
 • Geschikt voor eennmalig gebruik
 • Bestel de Utermohlen Blusdeken gemakkelijk en snel.

Fireblanket – De veiligste blusdeken die er bestaat

Fireblanket - De veiligste blusdeken die er bestaat

Bekijk de dagprijs

Na 2 jaar uitvoerig onderzoek is deze bijzondere blusdeken tot stand gekomen. Hij is ontwikkeld door deskundige brandweerlieden en mensen die bedrijfshulpverleners opleiden. Hiermee is ook uitvoerig onderzoek gedaan zodat je met zekerheid kan stellen dat deze deken doet waarvoor hij gemaakt is.

Lees ook:   Ecovacs Robotics Deebot 901

Op het doek zijn twee stevige handgrepen gemonteerd. Hiermee kan je de deken dus simpelweg uit zijn speciale schaalverpakking trekken. Zodra je je armen spreidt rolt deze blusdeken zich vanzelf helemaal uit. Deze is zo direct klaar zodat je meteen de brand kan blussen. De handgrepen zijn zo op de deken geplaatst dat jij veilig achter de deken staat en dus niet in aanraking komt met de brandhaard.

Door het ruime formaat van 110 x 130 cm is deze deken net iets ruimer dan andere dekens. Dit is door de brandweer aangeraden. Door het doek iets langer te maken weet je namelijk zeker dat er geen vlammen onder het doek door kunnen komen terwijl je het op het brandende voorwerp legt.

Sit deken is wat hoger geprijsd dan andere maar heeft als voordeel dat deze heel makkelijk in gebruik is.

Alecto SB-11 Blusdeken 1x1m – Voor het doven van (brandende kleding van) een persoon – Rood

Alecto SB-11 Blusdeken 1x1m - Voor het doven van (brandende kleding van) een persoon - Rood

Bekijk de dagprijs

Geschikt voor kleine beginnende branden tot de grootte van een voetbal en voor het doven van (brandende kleding van) een persoon. Hang de blusdeken duidelijk zichtbaar op, zodat in noodsituaties je de SB-11 altijd bij de hand hebt.

Apago Branddeken – Groot Blusdeken 1.2M X 1.8M – Brandbeveiliging

Apago Branddeken - Groot Blusdeken 1.2M X 1.8M - Brandbeveiliging

Bekijk de dagprijs

jaar zijn er in Nederland meer dan 100.000 woningbranden. Maar zelfs de grootste brand begint klein, daarom is het belangrijk om een- gevaarlijke situatie zo vroeg mogelijk onder controle te krijgen. Deze branddeken van Apago is perfect om in een gevaarlijke situatie het vuur zo snel mogelijk te doven. De branddeken is gemaakt van geweven glasvezel en heeft een brandwerende coating met een afmeting van 1.2m x1.8m is dit groot maar ook echt een grote branddeken.

Branddekens van Apago zijn gemakkelijke te bevestigen aan de muur dansk zijn ophangoog. Hangt de branddeken op een gewenste plek waar brand zou kunnen uitslaan voor een veilig gevoel en meer zekerheid. Laat geen brandweerman komen weest voorbereid.

Apago branddeken is gemaakt om kleine branden in huis te blussen. Vanwege de omvang van de branddeken is deze zowel geschikt voor materialen als personen bij kledingbrand. Je hangt de branddeken gemakkelijk op in jouw woning waar mogelijk brand kan ontstaan en het gebruik ervan is super gemakkelijk. Door de branddeken over het vuur te doen neem je de zuurstof weg van het vuur en zal het snel en veilig geblust zijn. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een brandblusser of een brandslang heb je geen schuim, poeder of water dat nog meer schade aan kan richten aan jouw inboedel.

 • Altijd een veilig gevoel in huis
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Werkt snel om beginnende branden te blussen
 • Gemaakt van geweven glasvezel
 • Heeft een brandwerende coating
 • Gemakkelijk in huis op te hangen
 • voldoet aan EU-norm 1869: 1997
 • Meer dan 17 jaar ervaring met branddekens

Technosafety Blusdeken – 180 x 180 cm – Branddeken – In box

Technosafety Blusdeken - 180 x 180 cm - Branddeken - In box

Bekijk de dagprijs

Blusdeken – 180 cm x 180 cm – Branddeken
Dit blusdeken is perfect voor het bestrijden van open vlammen in uw woning, werkplek of onderweg. Het blusdeken kan snel gebruikt worden in noodsituaties door het simpel met de twee lipjes uit de box te trekken. De kunststof box is daarvoor erg geschikt. Na het afdekken van de brand worden de vlammen direct gedoofd.

Je weet natuurlijk nooit wanneer u in een vervelende situatie terecht komt. Het is daarom verstandig om altijd een blusdeken in je huis, winkel of kantoor aanwezig te hebben. Zo ben je erop voorberdeid als brand uitbreekt en kunt u verdere schade voorkomen.

Naaais Design Blusdeken – Vegan Leer Cognac

Naaais Design Blusdeken - Vegan Leer Cognac

Bekijk de dagprijs

Met deze goedgekeurde duurzame vegan lederen blusdeken van naaais blus je eenvoudig beginnende en kleine branden in en om je huis. Door de trendy verpakking past deze blusdeken goed in het interieur van iedere keuken, zitkamer, kinderkamer, boot, caravan, camper, etc. Door het grote formaat van 1,20m bij 1,80m kan de blusdeken ook gebruikt worden voor personen en om brandende omgevingen te ontvluchten. Deze eye-catcher is uitgevoerd met een handig ophangoog en voldoet aan de geldende BS-EN 1869:2019 norm. Op de achterkant staat zowel in schrift als in beeld hoe de deken gebruikt moet worden.

Hang de naaais design blusdeken altijd duidelijk zichtbaar op, zodat in noodsituaties de blusdeken 120×180 cm altijd bij de hand hebt want zoals we allemaal weten kan vuur snel om zich heen grijpen.

 • Afmeting blusdeken: 1.80m x 1.20m
 • Afmeting product in verpakking: 18cm x 31cm
 • Geschikt voor beginnende branden
 • Ook geschikt voor personen en dieren
 • Gemaakt van hoge kwaliteit geweven glasvezel
 • Niet geschikt voor frituurbranden
Lees ook:   Bosch DFL064W53 - Serie 2 - Dampkap - Vlakscherm

Nexa BF-13601, Blusdeken, 120x120cm, glasvezel, max 500 graden, Rood

Nexa BF-13601, Blusdeken, 120x120cm, glasvezel, max 500 graden, Rood

Bekijk de dagprijs

Glasvezel blusdeken bestand tegen temperaturen tot 500 graden. De brandbestrijding is compact en bestand tegen gaspenetratie. Het is raadzaam om een blusdeken te gebruiken bij het blussen van real-time horizontale oppervlakken bij branden in chemicaliën, vethaarden en andere soortgelijke branden die zware brandbare gassen uitstoten, stoffen zoals kleding, beddengoed en andere platte matte oppervlakken.

All-in Preventie Blusdeken 1,2 x 1,2 meter in harde kunststof box

All-in Preventie Blusdeken 1,2 x 1,2 meter in harde kunststof box

Bekijk de dagprijs

Een blusdeken is een zeer eenvoudig te gebruiken blusmiddel. Een blusdeken of branddeken is een deken die over een vuur is heen te leggen om het in een vroeg stadium te doven.

Het doek bestaat uit een geweven glasvezel, een materiaal dat zeer slecht brandt. Doordat de deken de zuurstof van de vuurhaard ontneemt, dooft het vuur.

Een blusdeken is geschikt om een beginnende brand tot de grootte van een voetbal te doven of een kledingbrand te blussen.

Voor een frituurbrand (ook wel olie- en vetbrand of vlam in de pan) is een blusdeken geen geschikt blusmiddel. Op de houder van de blusdeken staat een gebruiksaanwijzing afgedrukt. Volg bij het blussen van een brand de instructies op de verpakking.
Deze blusdeken is voor het doven van een beginnende brand en het inwikkelen van een persoon wiens kleding vlam heeft gevat. Deze blusdeken is 120 x 120 cm en wordt geleverd in een kunststof wandhouder.

WURTH BRANDBLUSDEKEN – 120×180 cm Goedkeuringen EN 1869-2019 – BRAND BLUSDEKEN – BRAND BLUS DEKEN

WURTH BRANDBLUSDEKEN - 120x180 cm Goedkeuringen EN 1869-2019 - BRAND BLUSDEKEN - BRAND BLUS DEKEN

Bekijk de dagprijs

120×180 cm Gewicht 1.5 kg Goedkeuringen EN 1869-2019
Met deze glasfiber blusdeken valt een brand op eenvoudige wijze in de kiem te smoren, vooral als er geen brandblusser in de buurt is of als deze methode te rigoureus is. De blusdeken is te gebruiken in een bedrijf of kantoor, maar ook thuis. Een blusdeken is een goedkoop, veilig en onderhoudsvrij blusmiddel. De blusdekens zijn tot 500 graden Celsius te gebruiken. De blusdekens zijn conform de richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daar waar beroepsmatig met vuur gewerkt wordt, is een blusdeken onmisbaar.

Blusdeken Pro brandbeveiliging

Blusdeken Pro brandbeveiliging

Bekijk de dagprijs

Beschrijving Blusdeken: veilig doven van een beginnende brand
We maken dagelijks gebruik van vuur, zonder er veel bij na te denken. De vlam in de geiser, de brandende gaspitten bij het koken en de lucifers om een kaarsje aan te steken. Kleine, onschuldige vlammetjes, maar zoals we allemaal weten kan vuur snel om zich heen grijpen. Om voorbereid te zijn op een mogelijke oplaaiende vlam, kun je het beste een blusdeken plaatsen op een handige plek. Zorg dat de deken voor het grijpen is, zodat je snel kan handelen. Deze blusdeken SB-11 is in bijna elke situatie een reddende engel waarmee je erger voorkomt. Alleen bij een olie-, vet- of frituurbrand laat je de blusdeken hangen en gebruikt je een speciale vetblusser. Ga in zo’n geval het vuur nooit met water te lijf, want dat verergert de situatie. En is de brand groter dan het formaat van een voetbal? Laat het blussen dan over aan professionals en zoek een veilig heenkomen voor alle aanwezigen in het pand.

 • Benader de brand kalm en voorzichtig, denk om je eigen veiligheid.
 • Houd de deken op ooghoogte tussen jou en de brand, zodat je beschermd bent.
 • Maak jezelf klein achter de deken als je de brand benadert.
 • Leg de deken over de brandhaard en zorg dat er geen zuurstof meer bij kan komen.
 • Schakel een eventuele warmtebron uit.

Wat doet een blusdeken?

Heel veel mensen zijn totaal niet bekend met het gebruik van een blusdeken en vragen zich daarom af hoe die nou precies werkt. Met een blusdeken kan je een beginnend brandje heel makkelijk zelf onder controle krijgen. Deze dekens zijn gemaakt van twee verschillende lagen geweven glasvezelweefsel. Ze zijn voorzien van een binnenkant van brandvertragende folie.

Hierdoor kunnen ze de zuurstoftoevoer naar de vuurhaard toe af te snijden. Iedereen weet dat hoe meer zuurstof er bijkomt, hoe groter het vuur zal worden. Met een blusdeken voorkom je dit. Als er geen zuurstof bij het vuur kan komen zal dit vanzelf uitgaan.

De voordelen in de keuken

Zeker in de keuken kan het gebruik van een blusdeken een groot aantal voordelen hebben. Ten eerste is het heel makkelijk om deze te gebruiken. Het is zelfs door een kind te doen, mits je van tevoren even uitlegt hoe het gebruik van de deken in zijn werk gaat. Ze kunnen ook gebruikt worden als er mensen in brand staan.

Lees ook:   Alca airfryer 8L XXL

Het grote voordeel van een blusdeken is dat je deze om iemand heen kan slaan. Dit is met een brandblusser niet het geval. Je kan aan een brand in je huis ontsnappen door de deken om je heen te wikkelen. Ook kunnen ze worden gebruikt om een klein brandje in huis heel snel te blussen. Daarnaast zijn ze ook meteen klaar voor gebruik en nog eens een stuk veiliger dan een brandblusser.

Een blusdeken kan je gewoon schoonmaken of in de wasmachine doen. Hiermee ben je dus een stuk goedkoper uit dan met de aankoop van een brandblusser die niet altijd werkt. Een brandblusser kan ook leegraken. Dan moet je dus weer een nieuwe kopen.

Hoe gebruik je een blusdeken?

Een blusdeken heeft dus een groot aantal voordelen. Het enige waar je op moet letten is dat je hem op de juiste manier gebruikt. Dit doe je zo:

 • Zet als het mogelijk is de warmtebron uit
 • Trek nu de blusdeken uit de houder
 • Sla de bovenkant van de blusdeken over je handen, zo bescherm je ze
 • Hou de blusdeken nu omhoog en zorg dat je erachter blijft
 • Dek nu de brand goed af met de blusdeken. Let er goed op dat er nergens lucht bij kan komen en laat de blusdeken een tijdje zo liggen

Gebruik van een blusdeken bij mensen:

 • Laat het slachtoffer liggen (als dit mogelijk is)
 • Wikkel het slachtoffer voorzichtig van boven naar beneden in de deken
 • Zorg dat het hoofd vrij blijft. Begin meteen onder het hoofd met wikkelen zodat er geen rook bij het gezicht komt
 • Wrijf heel voorzichtig vanaf boven naar beneden
 • Zodra de vlammen gedoofd zijn koel je het slachtoffer af met water

Met de aanschaf van een blusdeken wordt je huis een stuk veiliger. Eigenlijk kan je gewoon niet zonder en vooral in de keuken is het erg makkelijk om er een op de pak te hebben voor het geval dat. Stel je voor dat je ooit een keer vlam in de pan hebt, dan kan je meteen ingrijpen.

Waar koop je een blusdeken?

Als je overtuigd bent dat een blusdeken onmisbaar is en je besluit dat je er een wilt kopen, dan wil je natuurlijk weten waar je daarvoor terecht kan. Omdat je misschien geen zin hebt om heel de stad door te moeten kan je eens een kijkje nemen bij deze winkels:

Blokker

Bij deze grote huishoudzaak hebben ze prima producten voor een betaalbare prijs. Het is dus eigenlijk vanzelfsprekend dat je hier binnenloopt als je op zoek bent naar een blusdeken. Omdat alle artikelen in de winkel van een uitstekende kwaliteit zijn, vind je hier ook een aantal blusdekens die aan alle eisen voldoen. Je kan op de website kijken welke varianten er te koop zijn. Indien je dat wenst kan je deze ook online bestellen.

Hema

Misschien denk je er niet gelijk aan, maar ook dit grote warenhuis heeft blusdekens te koop. Ondanks dat ze niet net zoals Blokker keuze hebben uit een aantal varianten, ben je wel zeker van goede kwaliteit. Ook hier geldt: als je geen zin hebt om naar een fysieke winkel te gaan kan je ook hier je deken online bestellen.

Gamma

Als je toevallig thuis aan het klussen bent en je bent bereid om wat meer te betalen voor een blusdeken van een goede kwaliteit, dan kan je ook hier een blusdeken halen. Gamma heeft een groot assortiment aan blusdekens dus je kan zelf kiezen welke het meest geschikt is voor jou. Omdat deze dekens aan alle kwaliteitseisen voldoen, ben je er zeker van dat je goed bescherm bent mocht er een keer brand uitbreken.

Action

Uiteraard kan je ook eens hier binnenlopen als je op zoek gaat naar een blusdeken. In deze winkel vind je heel veel artikelen die ook nog eens laag geprijsd zijn. Dus als je een voordelige blusdeken zoekt die ook nog genoeg bescherming biedt en veilig is, kan je hier zeker eens kijken. Action heeft een wisselend assortiment. Het zou dus kunnen dat ze op het moment dat jij op zoek gaat naar een blusdeken, deze tijdelijk niet verkrijgbaar is.