Beste koelkast online kopen, review en aanbieding. Koelkasten bestellen


Bovenste vriezer of onderste vriezer? Slimme mogelijkheden of openslaande deuren? Het kiezen van een koelkast is niet alleen een kwestie van het kiezen van de mooiste binnen uw budget. Het gaat erom uw behoeften te definiëren en ervoor te zorgen dat uw apparaat aan uw behoeften voldoet, zodat uw leven gemakkelijker en efficiënter wordt. Als u iemand bent die veel diepvriesproducten in de winkel koopt, dan is een side-by-side koel- en vrieskastmodel misschien wel het meest geschikt voor u. Als uw keuken klein is en de ruimte beperkt, dan kunnen compacte koelkasten meer in uw stuurhut staan.
koelkast kopen
Gelukkig zijn er veel opties op de markt, dus u hoeft nooit genoegen te nemen met een koelkast die slechts aan enkele van uw wensen voldoet. Van omkeerbare deuren, tot water- en ijsdispensers, en lage planken die het gemakkelijk maken voor kinderen om hun eigen snack te pakken, het moderne ontwerp van deze apparaten heeft aan alles gedacht.

Hier zijn de beste koelkasten op de markt, in elke stijl en voor elk budget.

Wat te zoeken in een Koelkast

Stijl

Koelkasten zijn er in vele stijlen. Er zijn tweedeurs top vriezer modellen, die meer traditionele, of bodem vriezer opties, die meer algemeen gebruikte gekoelde items binnen handbereik; een populaire variatie van de laatste stijl is de Franse deur koelkast, maar je zult genoeg ruimte nodig hebben om de brede deuren te openen. Er zijn ook vierdeurs en showcase koelkasten, die u een kijkje binnen laten nemen zonder ze te openen.
koelkasten

Dispensers

IJs- en waterdispensers bieden gemak, maar waar ze zich bevinden en hoe ze werken kan per model verschillen. Sommige dispensers staan buiten, terwijl andere binnen de deur staan. Sommige koelkasten hebben alleen een vriezer zonder deur. De keuze is aan u, maar houd er rekening mee dat een vriesdispenser met een deur wel wat schapruimte in beslag kan nemen.

Afmetingen

Meet zorgvuldig de ruimte waar u van plan bent uw koelkast te plaatsen en vind een model dat past. Standaard koelkasten zijn er in verschillende breedtes, met veel maten tussen 29 inch en 35 inch of meer. Denk er ook aan of je een koelkast met diepteverstelling wilt, die ongeveer gelijk ligt met de rand van je keukenkastjes voor een meer aangepaste look en een open gevoel.

Hoe kiest u de juiste koelkast voor u

koelkast aanbieding

Type koelkast

Er zijn vier hoofdtypen koelkasten:

 • Franse deur: Dit is het meest populaire model, met twee deuren die het koelkastcompartiment openen. Deze functie maakt het gemakkelijker om toegang te krijgen tot de koelkast, bijvoorbeeld wanneer een kookeiland het volledig openen van een full-size deur zou kunnen verhinderen. Deze koelkasten hebben ook het vriesvak aan de onderkant.
 • Zij-aan-zij: Deze dubbeldeurs koelkasten hebben het vriesvak aan de linkerkant en het koelvak aan de rechterkant. Deze stijl maakt het makkelijker om bij items in de vriezer te komen – je hoeft niet te bukken – maar maakt het moeilijker om in bredere items te passen, zoals pizzadoosjes en bladcakes.
 • Bovenste diepvriezer: Zoals de naam al aangeeft, staat de vriezer bovenin, met een enkele deur onderin voor de koelkast. Deze modellen maken het makkelijker om bij de vriezer te komen, wat ten koste gaat van het bukken om bij de onderste laden van de koelkast te komen.
 • Onderste vriezer: Met de vriezer aan de onderkant maakt deze stijl van koelkast alles in het hoofdcompartiment op taillehoogte of hoger. Het is beter voor degenen die hun vriezer niet zo vaak gebruiken.

Standaard vs. Tegendiepte

Veel koelkasten zijn er in twee maten: standaard en teldiepte. Tegendiepe koelkasten zijn niet zo diep, dus hun voorkant zal worden uitgelijnd met uw aanrecht en keukenkasten. Terwijl meer stijlvol, dit maakt ze zowel kleiner als duurder dan standaard koelkasten.

Eindig met

Roestvrij staal is momenteel de meest populaire afwerking voor alle keukenapparatuur – zwart roestvrij staal is nog trendzamer – maar je kunt ook koelkasten in meer traditioneel wit of zwart krijgen. Houd er rekening mee dat veel roestvrijstalen modellen niet magnetisch zijn, dus je zult het moeilijker hebben om het artwork en de rapportkaarten van je kinderen te plaatsen, om nog maar te zwijgen van die afhaalmenu’s.

Zal het passen?

Er is niets erger dan het bestellen van een koelkast, alleen om er achter te komen dat deze niet door je voordeur past. Voordat je een koelkast koopt, moet je elke opening meten waar hij doorheen moet. Aangezien je de deuren van een koelkast kunt verwijderen, heb je wat meer ruimte. Maar zorg ervoor dat u de deuren van de koelkast volledig kunt openen als deze eenmaal is geïnstalleerd.

Als u een koelkast vervangt, meet dan uw huidige model op; u weet dat een koelkast van die grootte past.

Wat zijn Koelkasten?

goedkope koelkast
Een koelkast is een keukenapparaat dat gebruik maakt van een koelmiddel om de temperatuur in het apparaat constant op de ingestelde temperatuur te houden, meestal net boven het vriespunt. Ze zorgen ervoor dat voedsel langer meegaat. De meeste koelkasten hebben ook een vriesvak dat is ontworpen om de temperatuur onder het vriespunt te houden.

De beste koelkasten worden online beoordeeld en laten de vele opties en ontwerpen zien die op de markt verkrijgbaar zijn. Het ontwerp van de Franse deur is bijvoorbeeld heel populair geworden, met dubbele deuren in het koelkastcompartiment en een enkel vriesvak aan de onderkant.

Een side-by-side design, zoals te zien is op veel online recensies van koelkasten, heeft meestal een koelkast die u kunt bereiken via een grote verticale deur aan de rechterkant en een vriezer aan de linkerkant. Er is ook het ontwerp van de onderste vriezer met een grote enkele koelkastdeur aan de bovenkant en een vriezer aan de onderkant. Bekijk enkele van de beste recensies over de koelkast op Gadget Review en je zult ook miniatuur of compacte ontwerpen in de markt ontdekken.

Zoals hierboven besproken, heb je zoveel soorten koelkasten om uit te kiezen, zoals de onderste koelkast met vriesvak, de bovenste koelkast met vriesvak, de deurkoelkasten, de koelkast met vriesvak naast elkaar en zelfs de deur in de koelkast.

Ze hebben hun eigen kenmerken zoals led-verlichting, verstelbare schappen, temperatuurregeling, vochtigheidsregeling, ijsmaker en ijs- en waterdispenser. U moet echter ook rekening houden met de kubieke meters, de diepte van de toonbank, de opbergruimte, de deurvakken en de bruikbare ruimte om een energie-efficiënte koelkast of een andere koelkast te kiezen.

Merken

Bekende merken van koelkasten zijn:

 • Samsung
 • LG
 • Liebherr
 • Bosch
 • Siemens
 • Miele
 • Atag
 • Indesit
 • AEG
 • Whirlpool
 • IKEA
 • Beko
 • Zanussi
 • Bauknecht
 • Pelgrim
 • Etna

Recent Posts