Beste Keukenmachines en keukenrobots van 2023 kopen

De multifunctionele keukenmachine, deze onmisbare machine, is vandaag de dag de ideale metgezel voor wie graag lekker eten maakt. Maar het is niet zo eenvoudig om er een te verwerven, gezien de verscheidenheid aan producten. Om u niet uit te putten in deze zoektocht, hebben wij verschillende tests van de beste vergelijkings- en consumentenportalen verzameld, geanalyseerd en gebundeld. Maak geen fout bij het kiezen van uw multifunctionele keukenmachine en gebruik de vergelijkingen van Ikitchen om uw aankoop met een gerust hart te doen.

Bestron 4-in-1


Bosch MUM5 HomeProfessional

Bosch MUM5


KitchenAid Artisan 125

KitchenAid Artisan 125


KitchenAid Artisan 5KSM185PS

KitchenAid Artisan 5KSM185


Moulinex Wizzo QA310110

Moulinex Wizzo QA310110

Bourgini Classic Kitchen Chef
Kenwood kMix KMX750
AEG Ultramix KM5560
Bourgini Kitchen Chef Plus
Bestron AKM900CO
Kenwood Prospero+
Kenwood Chef XL Titanium
Smeg Keukenrobot SMF03
Vorwerk Thermomix
Vorwerk Thermomix TM6
Bosch Cookit


Magimix Cook Expert Premium XL

Magimix Cook Expert Premium XL

Kenwood Cooking Chef Experience

Magimix Cook Expert
Magimix Cook ExpertNinja JC100EU

Magimix Cook Expert Connect
Moulinex Robot cuiseur ClickChef HF456810
KitchenAid Cook Processor
Magimix Cook Expert XL Connect
Silvercrest Monsieur Cuisine Smart
Moulinex i-Companion Touch XL
Siméo RCI 710
Thomson i-GeniMix
Silvercrest Monsieur Cuisine Connect
Kenwood kCook Multi CCL405WH
Kenwood kCook Multi Smart CCL455SI
Moulinex Cuisine Companion
Kitchencook Cuisio X Connect+
KitchenAid Cook Processor 5KCF0104

Moulinex Cuisine Companion XL
Moulinex Cuisine Companion XL

Thomson Geni Mix Pro Connect
Cecotec Mambo 8090
Arthur Martin Digicook
Fagor Connect
Moulinex Volupta
Bosch MCM3501M MultiTalent 3
Philips HR7320/00 Daily Compact
BluMill Keukenmixer
KitchenBrothers Keukenmachine
Heinrich´s HKM 8078
Bosch MultiTalent 8 MC812M844
Kitchenaid Artisan 5KSM175PSEBK
Philips Viva HR7530/10
Tristar MX-4830
Kenwood Chef KVC3100S
Bosch MUM5XW20</
Bosch MUM5XW20 CreationLine Premium

Wat is een multifunctionele keukenmachine?

Het is een huishoudelijk apparaat dat de verschillende fasen van een recept voor u uitvoert. Hij snijdt, snijdt, mengt, kneedt en soms zelfs kookt. Om van koken een plezier te maken, bespaart een multifunctionele keukenmachine u vermoeide armen door allerlei zware of lichte deegwaren voor u te roeren.

In enkele seconden raspt hij uw wortelen of tovert hij uw aardappelen om in dunne schijfjes voor zelfgemaakte frieten of een onweerstaanbare tartiflette. Het is uitgerust met een mengkom waarop de verschillende snijroosters passen. U kunt er ook de hakmessen en de verschillende gardes en mixers in plaatsen.

Wat zijn de voordelen van een multifunctionele keukenmachine?

De voordelen van een multifunctionele keukenmachine zijn talrijk:

  • Ultra veelzijdig: Het eerste voordeel van dit toestel is zijn veelzijdigheid. Inderdaad, zoals de naam al aangeeft, kan een multifunctionele keukenmachine verschillende taken uitvoeren, namelijk : Mengen, schillen, raspen en hakken van verschillende ingrediënten, bereiden van soepen en puree, kneden en mengen van verschillende degen, van brooddeeg tot pizzadeeg, bereiden van vruchtensappen, smoothies, shakes en cocktails. Of zelfs rechtstreeks voedsel koken, afhankelijk van de geboden mogelijkheden.
  • Intuïtief: Dit type keukenmachine is ook gemakkelijk in het gebruik. Hij heeft meestal een krachtige motor die twee of meer snelheden biedt, afhankelijk van uw voorbereidingen.
  • Accessoires: Multifunctionele keukenmachines worden geleverd met diverse accessoires, waaronder een deegmes, een garde, een hakmes, een blender, enz. Voor de nieuwste generatie toestellen zijn er zelfs kookaccessoires voor frietjes, het stoommandje, enz.
  • Veilig: Dit type apparatuur is uitgerust met diverse veiligheidssystemen om een betrouwbaar gebruik te waarborgen.
  • Bespaart tijd en energie: Met dit apparaat kunt u tijd besparen in de keuken en sommige vermoeiende activiteiten gemakkelijker uitvoeren, zoals het rapen en hakken van uw ingrediënten.
  • Ruimtebesparend: Dankzij de verschillende functies van een multifunctionele keukenmachine hoeft u geen andere apparaten meer aan te schaffen, zoals een hakmolen, een keukenmachine, enz., wat zowel economisch als ruimtebesparend is in de keuken. Bovendien hebben de meeste toestellen een compact en elegant ontwerp dat past bij alle kookstijlen.

beste keukenmachine

Waar is een keukenmachine voor?

Keukenmachines zijn ontworpen om gebruikers te helpen snel en gemakkelijk recepten te bereiden. Ze stellen iedereen in staat om maaltijden voor meerdere personen (tussen 4 en 8 personen, afhankelijk van het model) te bereiden (en slagen daar vaak ook in). Amateurkoks zullen het op prijs stellen bij de hand te worden genomen om de meest verfijnde recepten tot een goed einde te brengen, terwijl de meer ervaren koks hiermee nog verder kunnen gaan. Deze toestellen zijn min of meer volledig en intuïtief in hun aanpak, maar zij zijn niet noodzakelijk tot dezelfde dingen in staat. Daarom is het belangrijk dat u uw behoeften bepaalt voordat u een keuze maakt.

Wat zijn de criteria waarmee rekening moet worden gehouden?

Voordat u een keukenmachine koopt, moet u rekening houden met verschillende parameters: hoeveel ruimte kunt u de keukenmachine op uw aanrecht geven? Heb je een groot gezin? Controleer de capaciteit van de kom. Wilt u rauwe groenten raspen of in plakjes snijden? Pas op, niet alle voedselverwerkers doen dit, verre van dat. U moet nagaan of het aantal aangeboden recepten (en de aard ervan) voldoende is om deze keukenmachine te “betalen”, of nog beter, of hij regelmatig wordt verrijkt. Sommige hebben zelfs een gemeenschap die nieuwe recepten deelt. Dit is des te belangrijker indien u niet van plan bent uw toestel in manuele modus te gebruiken en u door de robot wilt worden geleid.

Lees ook:   kleine waterkokers

Wat kan een keukenmachine doen?

Keukenrobots kunnen bakken, sudderen, stomen, mengen, pureren, emulgeren, malen en hakken. Tenslotte zijn er maar weinig apparaten die kunnen snijden. Zo zijn er de Cook Expert en Cook Expert Premium XL van Magimix, die van Kenwood (kCook Multi Smartet CookEasy+) of zelfs de Companion XL van Moulinex dankzij hun accessoires. Zij kunnen bijna alles, en combineren de functies van verschillende kleine huishoudelijke apparaten (zoals een stoompan, blender, sorbetmaker, staafmixer) in één apparaat.

Welke keukenmachines zijn gemakkelijk te gebruiken?

Gebruiksgemak is waarschijnlijk het belangrijkste punt, want deze robots die veel dingen kunnen doen, kunnen snel oorlogsmachines worden. Het zijn alledaagse toestellen waarmee regelmatig wordt omgegaan. Het is belangrijk dat zij gemakkelijk in het gebruik zijn en ergonomisch verantwoord zijn. De kwaliteit van de gebruikte materialen is van essentieel belang, zodat de robot niet verslechtert naarmate hij wordt gebruikt. Het is belangrijk dat de kom niet te zwaar is en dat de hoofdhandgreep (of de twee zijhandgrepen) het gemakkelijk maken om de kom te verwijderen of te verplaatsen. Het deksel moet ook gemakkelijk kunnen worden verwijderd en teruggeplaatst zonder te forceren; anders bestaat het risico dat men zich aan het einde van een bereiding brandt. De Thermomix TM5 en TM6 hebben dit automatische sluitsysteem voor de deksels, wat het gebruik vergemakkelijkt. Anderzijds is het deksel van de Lidl Mister Cuisine Connect niet erg praktisch omdat het moeilijk te plaatsen en te verwijderen is. Tenslotte is het bedieningspaneel zeer belangrijk. Als het alleen bestaat uit knoppen die niet noodzakelijkerwijs voor zichzelf spreken, kan het moeilijk te gebruiken zijn. Een slecht ontworpen bedieningspaneel is het einde: u zult veroordeeld zijn het te gebruiken met een handleiding in de hand. Als een scherm als bedieningspaneel wordt gebruikt, is dit echter handiger.

Is een touchscreen op een keukenmachine echt nuttig?

Keukenmachines met zeef worden over het algemeen gebruikt voor geleid koken. Sommige toestellen helpen de gebruiker zelfs bij elke stap van het bereidingsproces. Deze stappen worden op het scherm weergegeven. Het is ook op het scherm van de keukenmachine dat de gebruiker de verschillende instellingen van zijn processor kan instellen (temperatuur, draaisnelheid van de messen, duur van het programma) of zelfs recepten kan zoeken. De nieuwste Thermomix, de Silvercrest Monsieur Cuisine Connect van Lidl, de CookEasy+ van Kenwood en de nieuwe Companion Touch van Moulinex hebben allemaal een scherm. Voor andere, meer rudimentaire toestellen gebeurt het begeleid koken via de mobiele toepassing (op voorwaarde dat de keukenmachine aangesloten is, natuurlijk).

Wat is het doel van een aangesloten keukenmachine?

In het algemeen is connectiviteit op kleine apparaten niet essentieel, maar op keukenmachines is zij echt nuttig omdat zij het product in staat stelt zijn catalogus van recepten te ontwikkelen (in het geval dat de processor begeleid koken aanbiedt). Tegenwoordig zijn alle keukenmachines die wij aanbevelen met elkaar verbonden, omdat ze u in staat stellen van een breder scala aan recepten te genieten.

Wat zijn de verschillende recepten catalogi?

Elke fabrikant heeft zijn eigen catalogus met recepten, die in verschillende mate beschikbaar zijn. Alleen Vorwerk rekent deze service aan (36 euro per jaar) voor zijn Thermomix. Voor de andere fabrikanten is de toegang tot de recepten gratis. Sommige fabrikanten mengen hun recepten met die van de community, terwijl andere gewoon de “community” beoordelingen voor de beste bereidingen weergeven. Wij nodigen u uit om de details te lezen van de aanbiedingen die beschikbaar zijn voor elke fabrikant van keukenmachines.

Geïntegreerde of afzonderlijke schaal?

Er zijn niet veel keukenmachines met een weegschaal, maar dit wordt geleidelijk aan gecorrigeerd. De Thermomix TM5 of TM6, de Monsieur Cuisine Connecte en de CookEasy+ van Kenwood hebben een schaalverdeling die rechtstreeks in het motorblok is ingebouwd, terwijl de Magimix Cook Expert Premium XL of de Kenwood Multi Smart een schaalverdeling aan de zijkant hebben. In het gebruik is een rechtstreeks in de keukenmachine geïntegreerde weegschaal praktischer omdat zij de hanteerbaarheid beperkt (de gebruiker hoeft de weegschaal niet uit te nemen, een recipiënt te plaatsen en vervolgens in de kom te gieten). Alle weegschalen hebben een tarrafunctie. De meeste zijn tot op 5 gram nauwkeurig; de Thermomix TM6 is tot op de gram nauwkeurig.

Welke accessoires worden bij de keukenmachines verkocht?

Bijna alle keukenmachines worden geleverd met een mes met 4 messen, een binnenkorf voor stoom, een bovenkorf voor stoom (vaak op twee niveaus), een flexibele spatel, een klopper en een mixer. Je kunt nauwelijks minder accessoires verwachten van een keukenmachine die bijna alles kan. Magimix, Kenwood en Moulinex bieden tal van andere accessoires aan (met name snijschijven om te snijden of te raspen). Op die manier kunnen zij de functies van een keukenmachine uitbreiden en dat is zeer nuttig. U moet echter wel wat ruimte in uw kasten hebben om ze te kunnen plaatsen.

Lees ook:   Beko BCSA283E4SN

Wat zijn de kleine keukenmachines?

Stadsbewoners die weinig ruimte hebben, kunnen nauwelijks een keukenmachine op hun werkblad zetten. Sommige modellen zijn echter niet groter dan een blender, zoals de e.zicom ezichef Mixeo of de Simeo RCI 710. Thermomixen kunnen ook op een werkblad worden gebruikt. De “kleine” keukenmachines hebben natuurlijk een vrij beperkte ketelinhoud (minder dan 3 liter) en kunnen slechts gerechten voor 4 personen bereiden.

Wat is het verschil tussen een keukenmachine en een multicooker?

Je moet een keukenmachine niet verwarren met een multicooker. Een keukenmachine kan schroeien, sudderen, stomen, emulgeren, maar ook blenden, mengen, pureren, malen en fijnhakken. Multi-cookers worden, zoals hun naam al doet vermoeden, alleen gebruikt om voedsel te koken. Ze kunnen de oven, de kookpotten, de yoghurtmaker of de broodbakmachine vervangen. De multikoker, zoals de Moulinex Cookeo, kan voedsel koken op verschillende temperatuurniveaus (zacht koken, snel koken, stomen, enz.). De Cookeo is een nieuw soort snelkookpan met een eenvoudige belofte: “Kook snel en goed door je te laten leiden”. De reeks omvat vele modellen.

Hoe maak je je keukenmachine schoon?

Als u meer tijd besteedt aan het schoonmaken van de keukenmachine dan aan het gebruik ervan, ten koste van een ander apparaat (keukenmolen, steelpan, enz.), verliest de keukenmachine aan belangstelling. Wat u moet zien is of de kom gemakkelijk kan worden gedemonteerd, of het deksel vol hoekjes en gaatjes zit (waarin voedsel kan blijven steken), of de afdichting van het deksel verwijderbaar is voor grondige reiniging en of de verschillende onderdelen van de keukenmachine vaatwasmachinebestendig zijn. In ieder geval raden wij u aan een beetje water in het bakje te doen, een paar druppels afwasmiddel en de machine gedurende 30 seconden op de maximum snelheid te laten draaien om het reinigen te vergemakkelijken.

Wat is het geluidsniveau?

Het geluidsniveau hangt af van wat u aan het bereiden bent en van het voedsel dat u in de kom doet – het blenden van gekookte groenten maakt uiteraard minder lawaai dan het fijnstampen van ijs. Maar geluid houdt ook verband met het vermogen van de motor en de architectuur van de keukenmachine, en kan van apparaat tot apparaat verschillen. U moet voorzichtig zijn met het geluidsniveau tijdens het sudderen, want deze bereiding kan enkele uren duren en als de robot in een open keuken wordt geïnstalleerd, kan dit gecompliceerd zijn. In deze configuratie bevelen wij een geluidsniveau van minder dan 50 dB(A) aan.

Hoe kies ik mijn multifunctionele keukenmachine?

Bij de keuze van de juiste multifunctionele keukenmachine spelen verschillende criteria een rol:

Capaciteit van de kom / tank

Het is belangrijk om met dit detail rekening te houden om er zeker van te zijn dat u een toestel kiest waarmee u een maaltijd voor uw gezin kunt bereiden. Reken op een kom van 1 liter voor twee personen, 2,5 liter voor 4 personen en 4,5 liter voor 6 tot 8 personen.

Motorvermogen

Het vermogen van de motor is ook een belangrijk criterium om te overwegen. Het varieert tussen 300 en 1400 watt, afhankelijk van het model. Dit is het detail dat bepalend is voor de prestaties van uw multifunctionele keukenmachine en voor de snelheid waarmee u uw bereidingen maakt. Als u van plan bent pasta te bereiden en noten te mengen met uw toestel, is het raadzaam te opteren voor een vermogen van meer dan 750 Watt.

Verwisselbare snelheden

Om al uw bereidingen tot een succes te maken, is het de moeite waard te kiezen voor een multifunctionele keukenmachine met variabele snelheid. Een krachtige keukenmachine met één snelheid is niet beter dan eentje met 750 watt en twee of drie snelheden. Kies een apparaat met verschillende snelheden voor al uw recepten. Een apparaat met een pulsfunctie is ook een voordeel voor het maken van soepen en puree tot in de perfectie. Ten slotte kunt u ook kiezen voor een keukenmachine met een asynchrone motor die zijn snelheid automatisch aanpast aan de dichtheid van de bereiding en het gebruikte accessoire.

De verschillende messen

Om de juiste multifunctionele keukenmachine te kiezen, informeert u naar de verschillende ingebouwde messen: snijmes, kloppermes, hakmes, enz. Zorg ervoor dat de messen sterk genoeg zijn om al uw voorbereidingen uit te voeren. Kies bladen van roestvrij staal, die zijn zowel robuust als bestand tegen oxidatie.

Lees ook:   DistinQ Heteluchtfriteuse- 1800Watt - Inhoud 6.5 liter - AirFryer Zwart + Accessoires Set

Kenmerken

Controleer de functies van de multifunctionele keukenmachine voordat u een keuze maakt. In het algemeen bieden de basismodellen functies voor het hakken, kneden, mengen en mixen van uw ingrediënten. Voor de duurdere modellen zijn er bovendien verschillende kookprogramma’s: stomen, sudderen, warmhouden, braden, bruinen, enz.

Materialen

Wat de materialen betreft, zijn multifunctionele keukenrobots van kunststof zeker minder duur, maar zij kunnen PBA bevatten en zijn kwetsbaarder. Roestvrij staal blijft de beste kwaliteit. Dit materiaal is sterk, stevig en vooral gemakkelijk te onderhouden. Bovendien hebben roestvrijstalen toestellen meestal een elegant design.

Accessoires

De bij het toestel geleverde accessoires bepalen de veelzijdigheid ervan. Hoe meer accessoires er bij een multifunctionele keukenmachine zitten, hoe beter hij is. Het is daarom verstandig om de lijst van meegeleverde accessoires te bekijken alvorens een definitieve beslissing te nemen. Basis keukenmachines (instapmodel) worden meestal geleverd met een set raspen en snijmachines, een hakmes en gardes. Voor keukenmachines uit het topgamma kunnen andere accessoires aan de lijst worden toegevoegd: een blender, een minikom en hakmolen, een centrifuge, een staafmixer, een stoommandje…

Om een multifunctionele keukenmachine te kopen die aan uw behoeften is aangepast, kunt u rekening houden met de apparaten die u al hebt; als u bijvoorbeeld al een elektrische mixer hebt, wat heeft het dan voor zin om er nog een garde bij te nemen.

Begroting

De prijs van een multifunctionele keukenmachine kan variëren van 60€ tot 1000€. Toch zult u bij de middenklasse-modellen van 90 tot 200€ vinden wat u zoekt.

Informatie over de top fabrikanten/merken

Moulinex
Moulinex, het historische Franse merk in de wereld van huishoudelijke apparaten, was de initiatiefnemer van de eerste groentemolen. Met het doel het leven van de Franse huisvrouw te vereenvoudigen, richt Jean Mantelet, de initiatiefnemer van het merk, zijn onderzoek al snel op de multifunctionele keukenmachine en exporteert het merk, dat een referentie op dit gebied wordt.

Kenwood
Het Britse apparatenmerk zou vergeleken kunnen worden met zijn Japanse naamgenoot, maar dat is het niet. De vorm van de rode “K” aan het begin van zijn naam is gebruikt als model voor zijn mengblad voor zijn multifunctionele keukenprocessoren, waarbij marketing wordt gecombineerd met de efficiëntie van de blender. Het merk bevindt zich in het topsegment van de markt en zijn keukenmachines behoren tot de meest robuuste producten, volgens de meningen van de beste vergelijkers.

Seb
De Bourgondische fabrikant verdiende zijn adelbrieven met het op de markt brengen van de onvermijdelijke snelkookpan. Dankzij dit succes blijft het Franse merk met het bekende acroniem innoveren en behoudt het een goede positie onder de beste producenten van huishoudelijke apparaten. Het is de initiatiefnemer van de volautomatische broodrooster, het onmisbare instrument voor succesvol roosteren. SEB, of de “Société d’Emboutissage de Bourgogne”, bestaat sinds 1857 en heeft al vele jaren een omzet van enkele miljarden euro.

Philips
Dit Nederlandse bedrijf, gevestigd in Amsterdam, staat bekend om zijn activiteiten op het gebied van televisietoestellen. Philips is vanaf het begin betrokken geweest bij onderzoek op dit gebied en blijft vooruitgang boeken op het gebied van audiovisuele technologie, waarbij de ontwikkelingsstrategie is gericht op verbetering van het comfort van particulieren. Van kleine scheerapparaten tot flatscreens, verlichtingssystemen en smartcards, het merk breidt zijn expertise voortdurend uit.

Kitchenaid
Dit Amerikaanse merk is gespecialiseerd in huishoudelijke apparaten. Vanaf het begin in 1927 koos het voor een opvallende reclame door de vereenvoudiging van het leven in de keuken te combineren met grote filmsterren zoals Henry Fonda of Ginger Rogers. Sindsdien heeft elk van zijn multifunctionele toestellen zich kunnen meten met de grootste op het gebied van technologie en design. Geïnspireerd door de jaren 1950 past KITCHENAID dezelfde kleurcode toe op haar nieuwe lijn koelkasten, broodroosters en keukenmachines om het assortiment op het eerste gezicht herkenbaar te maken.

Bosch
Deze Duitse fabrikant, die meer bekend is om zijn uitmuntendheid in gereedschap dan in gastronomie, heeft niettemin een tak van kleine huishoudelijke apparaten ontwikkeld en wordt vaak opgenomen in vergelijkingen van multifunctionele keukenmachines. In 1967 bundelde het merk zijn krachten met SIEMENS om BSH op te richten en zich te specialiseren in de fabricage van huishoudelijke apparaten. In 2014 kwam er een einde aan deze samenwerking toen BOSCH alle aandelen van SIEMENS overkocht.

Russel Hobbs
Dit merk is de naam van een Britse man die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het leger diende als de man die verantwoordelijk was voor de elektrische en mechanische uitrusting van het leger, met inbegrip van keukengerei. Na de Grote Oorlog ging hij samenwerken met Morphy Richards. De elektrische broodrooster, die brood uitwerpt voordat het aanbrandt, was geboren.