Beko vaatwasser / afwasmachine kopen, Kenmerken & Aanbiedingen

Afwassen is een karwei dat we allemaal graag achterwege zouden laten, en een vaatwasser is nog steeds de beste oplossing voor efficiënt afwassen. Maar wat moet u kiezen, een vrijstaand of een ingebouwd model? Wij hebben de beste toestellen van het moment op een rijtje gezet om u te helpen het perfecte model voor u te kiezen. Volg me om meer te weten te komen!

Huishoudapparaten van het merk Beko worden gedistribueerd door Beko Deutschland GmbH, die deel uitmaakt van de Turkse Koç Holding. Beko vaatwassers worden gekenmerkt door een goede prijs/prestatie verhouding. Ondanks de goede uitrusting, zorgt de fabrikant ervoor dat de aankoopprijs binnen de perken blijft. Zowel vrijstaande als geïntegreerde vaatwassers worden aangeboden in verschillende maten en met verschillende energie-efficiëntie.
Beko vaatwasser

Beko vaatwasser biedt

Vaatwasser – Beko DEN263B20X

De beste Beko vaatwasser in 2021
Deze vaatwasser is zowel efficiënt als zuinig. Het heeft een inductiemotor met een roestvrijstalen reservoir om uw bestek efficiënt schoon te maken. Het is ideaal voor een gezin van 4 tot 6 personen.
Beko DEN263B20X

Bekijk de dagprijs

De Beko DEN263B20X is een efficiënt en praktisch toestel voor dagelijks gebruik. Hij is voorzien van een inductiemotor die wrijving vermindert om voortijdige slijtage te voorkomen. Bovendien is de roestvrij stalen kom uiterst duurzaam. De binnenkant is bestand tegen vlekken en krassen en wordt niet aangetast door kwalijke geuren. Dit model kan dus lang meegaan, terwijl het toch hygiënisch is.

Wat de werking betreft, heeft hij 6 wasprogramma’s om aan al uw behoeften te voldoen. U kunt het bijvoorbeeld instellen op de Quick&Shine-modus, zodat uw bestek na elke cyclus glanst. Met de 50°C-stand kunt u geld besparen. Hij verbruikt 262 kWh/jaar. Met het timerprogramma ten slotte kan de werkingstijd van het apparaat worden geprogrammeerd.

 • Hygiënische werking dankzij de ProSmart inverter motor
 • Robuust toestel
 • Energieklasse A++
 • Handig tijdvertragingsprogramma

Beko DVS05024W vaatwasser

De beste Beko instapmodel vaatwasser
Dit model is gemakkelijk te installeren en kan overal in uw keuken worden geplaatst. Zijn verschillende wasprogramma’s geven u tal van mogelijkheden om deze machine naar uw behoeften in te stellen.
Beko DVS05024W

Bekijk de dagprijs

Ondanks zijn kleine formaat en beperkte capaciteit van 10 couverts, presteert deze Beko DVS05024W vaatwasser over het algemeen goed. Ja, hij heeft 5 reinigingsprogramma’s om het vuil effectief van uw vaat te verwijderen. U kunt onder andere kiezen voor de “intensieve 70°C”-functie om voedselresten die aan uw gerechten kleven te verwijderen. Als u merkt dat uw bestek niet erg vuil is, hebt u de mogelijkheid om de “express” of “dagelijkse” modus te gebruiken.

Er zij op gewezen dat deze machine ook een “uitgestelde start”-functie heeft. Dit maakt het gemakkelijk te gebruiken, omdat u kunt instellen dat het op een bepaald tijdstip van de dag wordt geactiveerd. Zeg vaarwel tegen het afwassen, want het doet alles voor u. De anti-lek- en anti-lekbeveiligingsmechanismen zijn even praktisch om het risico van waterlekkage tot een minimum te beperken. Merk op dat dit model een “A” energieklasse heeft met een “A” wasefficiëntie. Wat het verbruik betreft, verbruikt hij 11,9 liter per cyclus. Kwaliteit tegen een lage prijs.

 • Doeltreffend kinderslotmechanisme
 • Doeltreffend anti-leksysteem
 • Praktische overloopbeveiliging
 • Goede prijs/prestatieverhouding

Beko DSN15420X vaatwasser

De beste topklasse Beko vaatwasser
De Beko DSN15420X is een uitzonderlijke vaatwasser die even krachtig als praktisch is. Er kunnen tot 14 couverts in een enkele cyclus. Het is een machine die geschikt is voor grote gezinnen.
Beko DSN15420X

Bekijk de dagprijs

Deze halfintegreerbare vaatwasser van Beko is een van de krachtigste in het assortiment van het merk. Het heeft een capaciteit van 14 couverts, waardoor het geschikt is voor grote gezinnen. De 5 wasprogramma’s zijn intensief, zuinig en snel. Het is geclassificeerd als een A++ energieklasse machine, wat aangeeft dat het energie-efficiënt is. Meer bepaald bedraagt het waterverbruik per cyclus 11 liter, ondanks zijn grote afmetingen en prestaties. Geschat wordt dat deze machine in een jaar 266 kWh elektriciteit verbruikt.

De tank is gemaakt van roestvrij staal. Dit materiaal maakt het uiterst duurzaam en roest niet. Deze premium vaatwasser heeft een ingebouwd display waarop u de verschillende instellingen kunt aflezen. Via het bedieningspaneel aan de voorzijde kunt u de machine gemakkelijk instellen, of u nu het wasprogramma wilt wijzigen of de “uitgestelde start”-functie wilt activeren. Als u op zoek bent naar een kwaliteitsvaatwasser die gemakkelijk in het gebruik is, dan is dit het model voor u.

 • Snelle, intensieve wasprogramma’s
 • Robuuste algemene constructie
 • Krachtige motor voor optimale reiniging
 • Laag waterverbruik

Beko DFN15420W vaatwasser

Een stille Beko vaatwasser
Met een grote capaciteit tot 14 couverts zal deze Beko vaatwasser elke dag van pas komen. Zeg maar dag tegen vermoeiende klusjes met deze krachtige en efficiënte machine.
Beko DFN15420W

Bekijk de dagprijs

Een van de grootste voordelen van dit model is zeker de grote capaciteit, want er kunnen tot 14 couverts in één cyclus in. Hij wordt aangedreven door een krachtige ProSmart Inverter motor die verbazingwekkend goed presteert. Hij kan efficiënt een snelle wasbeurt uitvoeren in minder dan 1 uur als u de machine in de Quick&Shine modus zet. Bovendien is hij zeer stil tijdens het gebruik, met een geluidsniveau van slechts 46 dB.

Deze vaatwasser heeft een roestvrij stalen tank. Het is kras-, geur- en vlekbestendig. En om energie en water te besparen, kunt u de machine op halve belading zetten, vooral als u 5 of 6 couverts per cyclus moet reinigen. U kunt hem gemakkelijk instellen via het LED-display en toegang krijgen tot de verschillende modi. Merk op dat dit model een doeltreffend antilek- en antilekbeveiligingssysteem heeft om overstromingen in de keuken te voorkomen.

Beko DFN26220W2 – Vrijstaande Vaatwasser – Wit

Beko DFN26220W2 - Vrijstaande Vaatwasser
Breedte: 59,8 cm Energielabel: E } Laadvermogen 14 couverts Geluidsniveau: 46 dB } Besteklade Verstelbare bovenkorf

Bekijk de dagprijs

Beko DFN26420W Vrijstaand 14couverts A++ vaatwasser

Beko DFN26420W Vrijstaand 14couverts A++ vaatwasser
Breedte: 59,8 cm Energielabel: E } Laadvermogen 14 couverts Geluidsniveau: 46 dB } Bestekkorf Verstelbare bovenkorf

Bekijk de dagprijs

Beko DIN28427 – Inbouwvaatwasser

Beko DIN28427 - Inbouwvaatwasser
Geen frontpaneel meegeleverd – Verborgen bediening Minimale nishoogte 82 cm Maximale nishoogte 86,8 cm Minimale hoogte keukenpaneel 0 cm Maximale hoogte keukenpaneel 8,7 cm Breedte: 59,8 cm Energielabel: D } Laadvermogen 14 couverts Geluidsniveau: 44 dB } Bestekkorf Verstelbare bovenkorf

Bekijk de dagprijs

Beko DFN26220X2 – Vrijstaande vaatwasser

Beko DFN26220X2 - Vrijstaande vaatwasser
Breedte: 59,8 cm Energielabel: E } Laadvermogen 14 couverts Geluidsniveau: 46 dB } Besteklade Verstelbare bovenkorf

Bekijk de dagprijs

Beko Vaatwas Integreerbaar DIN26410

Beko Vaatwas Integreerbaar DIN26410
Geen frontpaneel meegeleverd – Verborgen bediening Minimale nishoogte 82 cm Maximale nishoogte 87 cm Breedte: 59,8 cm Energielabel: F } Laadvermogen 14 couverts Geluidsniveau: 48 dB }

Bekijk de dagprijs

Beko DVS05024X – Vrijstaande vaatwasser

Beko DVS05024X - Vrijstaande vaatwasser
Breedte: 60 cm Energielabel: E } Laadvermogen 10 couverts Geluidsniveau: 49 dB } Geen bestekvoorziening

Bekijk de dagprijs

Beko DFN05311W – Vrijstaande vaatwasser – wit

Beko DFN05311W - Vrijstaande vaatwasser - wit
Breedte: 59,8 cm Energielabel: F } Laadvermogen 13 couverts Geluidsniveau: 49 dB } Bestekkorf Verstelbare bovenkorf

Bekijk de dagprijs

Beko DIN24310 – Inbouw vaatwasser

Beko DIN24310 - Inbouw vaatwasser
Geen frontpaneel meegeleverd – Verborgen bediening Minimale nishoogte 82 cm Maximale nishoogte 87 cm Minimale hoogte keukenpaneel 71,7 cm Maximale hoogte keukenpaneel 71,7 cm Breedte: 60 cm Energielabel: F } Laadvermogen 14 couverts Geluidsniveau: 48 dB } Bestekkorf

Bekijk de dagprijs

Beko DFN05311X – Vrijstaande vaatwasser – RVS

Beko DFN05311X - Vrijstaande vaatwasser - RVS
Breedte: 59,8 cm Energielabel: F } Laadvermogen 13 couverts Geluidsniveau: 49 dB } Bestekkorf Verstelbare bovenkorf

Bekijk de dagprijs

Beko DFN28430X – RVS – Vrijstaande Afwasmachine‎‎

Beko DFN28430X - RVS - Vrijstaande Afwasmachine‎‎
Breedte: 59,8 cm Energielabel: D } Laadvermogen 14 couverts Geluidsniveau: 44 dB } Bestekkorf Extra intensieve zone

Lees ook:   Dolce Gusto machines

Bekijk de dagprijs

Beko DFN28432X vaatwasser Vrijstaand 14 couverts

Beko DFN28432X vaatwasser Vrijstaand 14 couverts
Breedte: 59,8 cm Energielabel: D } Laadvermogen 0 couverts Geluidsniveau: 44 dB } Bestekkorf Verstelbare bovenkorf Extra intensieve zone

Bekijk de dagprijs

Beko DIN28420 Volledig ingebouwd 14couverts A++ vaatwasser

Beko DIN28420 Volledig ingebouwd 14couverts A++ vaatwasser
Geen frontpaneel meegeleverd – Verborgen bediening Minimale nishoogte 82 cm Maximale nishoogte 90 cm Breedte: 59,8 cm Energielabel: E } Laadvermogen 14 couverts Geluidsniveau: 46 dB } Besteklade Verstelbare bovenkorf

Bekijk de dagprijs

Beko DVN05320X vaatwasser RVS

Beko DVN05320X vaatwasser RVS
Breedte: 59,8 cm Energielabel: E } Laadvermogen 13 couverts Geluidsniveau: 49 dB } Bestekkorf

Bekijk de dagprijs

Beko DVN05320W Vrijstaande vaatwasser 13 couverts

Beko DVN05320W Vrijstaande vaatwasser 13 couverts
Breedte: 59,8 cm Energielabel: E } Laadvermogen 13 couverts Geluidsniveau: 49 dB } Bestekkorf

Bekijk de dagprijs

Beko DIN28422 | Vaatwasser| Inbouw | 14 couverts

Beko DIN28422 - Vaatwasser - Inbouw - 14 couverts
Geen frontpaneel meegeleverd – Verborgen bediening Minimale nishoogte 82 cm Maximale nishoogte 89 cm Minimale hoogte keukenpaneel 0 cm Maximale hoogte keukenpaneel 0 cm Breedte: 59,8 cm Energielabel: E } Laadvermogen 14 couverts Geluidsniveau: 44 dB } Bestekkorf

Bekijk de dagprijs

Beko DIN28426 – Inbouwvaatwasser

Beko DIN28426 - Inbouwvaatwasser
Geen frontpaneel meegeleverd – Verborgen bediening Minimale nishoogte 82 cm Maximale nishoogte 87 cm Breedte: 59,8 cm Energielabel: E } Laadvermogen 14 couverts Geluidsniveau: 44 dB } Bestekkorf

Bekijk de dagprijs

Beko DIN28422 – Inbouwvaatwasser

Beko DIN28422 - Inbouwvaatwasser
Geen frontpaneel meegeleverd – Verborgen bediening Minimale nishoogte 82 cm Maximale nishoogte 90 cm Minimale hoogte keukenpaneel 6 cm Maximale hoogte keukenpaneel 6 cm Breedte: 59,8 cm Energielabel: E } Laadvermogen 14 couverts Geluidsniveau: 44 dB } Besteklade

Bekijk de dagprijs

Beko DFN 1423

Beko DFN 1423

Bekijk de dagprijs

De Beko vrijstaande afwasmachine DFN 1423 is energiezuinig met een A-energielabel. De afwasmachine biedt ruimte aan 12 couverts en heeft diverse programma’s om al jouw serviesgoed te reinigen. Dankzij de zout- en glansindicatie van deze DFN 1423 van Beko weet je altijd wanneer je deze middelen dient bij te vullen.

Onze mening over de Beko vaatwassers

beko afwasmachines
Beko is een Turks merk met een reputatie van betrouwbaarheid op de Europese apparatenmarkt, met name in Frankrijk. Op de internationale markt heeft het een aandeel van 9% in de wereldwijde markt van huishoudapparaten. Het is erin geslaagd een van de toonaangevende merken op dit gebied te worden. Maar waar komt dit succes vandaan?

Wat maakt Beko anders dan andere merken vaatwassers?

In het begin werd Beko beschouwd als een discount merk. Maar in de loop der tijd is Beko erin geslaagd een breder publiek aan te spreken door state-of-the-art toestellen aan te bieden. De toestellen zijn zeer efficiënt, met unieke functies zoals bodemdetectie en automatische programmering. Dit betekent dat u een tijdstip kunt instellen waarop de vaatwasser op een bepaald moment van de dag moet draaien.

Wat functionaliteit betreft, behoren Beko vaatwassers tot de zuinigste. Geschat wordt dat het gemiddelde waterverbruik van een model tussen 11 en 15 liter per cyclus bedraagt, de helft van dat van een manuele wasbeurt. Bovendien focust Beko op energie-efficiëntie. De meeste Beko toestellen hebben een A++ rating, wat betekent dat ze energie-efficiënt zijn. Beko vaatwassers zijn ook stil, met een gemiddeld geluidsniveau van 44 dB.

Beko’s sterke punten

In feite zijn de producten van Beko betaalbaar, maar toch goed presterend. De meeste toestellen kosten tussen 200 en 500 euro. De aangeboden gamma’s variëren van “low-end”, “mid-range” tot zelfs “high-end” producten. De laatste worden verkocht voor meer dan 500 euro. Beko heeft dus gekozen voor een onklopbare prijs/prestatie verhouding, waarmee het tot de beste in zijn categorie behoort.

Ook het systeem van Beko vaatwassers is praktisch en toch eenvoudig. Zelfs als u nog nooit een vaatwasser hebt gebruikt, zult u de programma’s snel onder de knie hebben. Betaalbare prijs, prestaties en gebruiksgemak, deze formule heeft het tot een van de best verkochte vaatwassers gemaakt.

Beko’s zwakke punten

Ondanks alle hoge cijfers van Beko, wordt het merk niet unaniem gesteund door gebruikers. De kwaliteit van Beko vaatwassers wordt nog steeds als “gemiddeld” beschouwd. De gebruikte materialen zijn niet “premium”, wat hen zeker in staat heeft gesteld een zeer aantrekkelijke prijs te bieden. Als gevolg daarvan kunnen zich na enkele jaren vaak storingen voordoen.

Dit geldt des te meer omdat het ontwerp van de aangeboden toestellen niet erg creatief is. Het kan moeilijk zijn om een stijlvol model te vinden dat gemakkelijk in een hedendaagse keuken past. Dus als u een vaatwasser met een modernere uitstraling wilt, kunt u beter naar andere merken kijken.

Definitief advies

Zoals alle huishoudelijke apparaten hebben ook Beko producten hun voor- en nadelen. Als u op zoek bent naar een vaatwasser met hoge prestaties zonder de bank te breken, dan zijn de producten van Beko geschikt voor u. U kunt gemakkelijk zeer praktische toestellen vinden tussen 200 en 300 euro.

Bosch of Beko vaatwassers

Er zijn veel merken op de markt van huishoudelijke apparaten die bekend staan om de kwaliteit van hun producten. Voor vaatwassers zijn Bosch en Beko nog steeds het populairst. Maar welk merk moet u kiezen?

Bosch vaatwassers

Bosch blijft een van de reuzen op het gebied van huishoudelijke apparaten. Deze Duitse fabrikant biedt een breed scala aan vaatwassers die zeer populair zijn bij consumenten. Een van de belangrijkste sleutels tot het succes van dit bedrijf zijn ongetwijfeld de innovaties en de geavanceerde technologieën die in de toestellen van dit merk zijn geïntegreerd. Bovendien heeft Bosch het breedste assortiment vaatwassers.

De apparaten hebben ook een slank en modern ontwerp, ideaal voor eigentijdse keukens. Ze staan ook bekend om hun uitstekende droog- en wasprestaties. De meeste Bosch vaatwassers vallen in de ‘high-end’ categorie, hoewel er ook een paar betaalbare modellen zijn, zoals de Bosch SGS2ITW12E die voor minder dan £400 verkoopt.

Beko vaatwassers

Beko is een merk dat gebruikers voor zich heeft gewonnen met zijn betaalbare, hoogwaardige producten. Het heeft zich toegelegd op de ontwikkeling van toestellen voor het grote publiek. De kwaliteit-prijsverhouding blijft een van zijn sterkste punten. Dankzij deze strategie is het een van de best verkochte vaatwassers in Frankrijk geworden. Het merk heeft ook prijzen gewonnen voor de energie-efficiëntie van zijn producten. Zijn producten concurreren inderdaad met de beste op dit gebied.

Beko toestellen zijn ook in hun geheel gemakkelijk te gebruiken. Het bedienings- en programmeerpaneel blijft intuïtief. Zo kunt u uw machine gemakkelijk instellen en afstellen. U kunt het juiste programma kiezen voor uw borden, bestek of andere voorwerpen die gereinigd moeten worden.

Conclusie

Als u een budget hebt, maar toch een krachtige vaatwasser met de juiste functies wilt, kies dan voor Beko. Voor een topklasse zonder compromissen zou Bosch de beste keuze zijn. Bosch heeft een reeks zeer efficiënte, stille vaatwassers.

Hoe kiest u uw Beko afwasmachine?

Nog voor u een Beko vaatwasser kiest, zijn er een paar dingen die u moet overwegen. Deze enkele punten zullen u helpen om een toestel te vinden dat aan uw behoeften beantwoordt.
beko vaatwasser kiezen

Criterium 1: Capaciteit

Capaciteit is een zeer belangrijk criterium bij de keuze van een afwasmachine. Dat hangt vooral af van uw levensstijl en de grootte van uw huishouden. Als u een groot gezin hebt, en dus meer deksels om schoon te maken, hebt u een machine nodig die meer dan tien borden per cyclus aankan.

 • Opbergen: over het algemeen wordt uw bestek opgeborgen in een mandje of in een lade (afhankelijk van het model). U bent vrij om te kiezen wat het beste bij u past.
 • Beschikbare ruimte: klassieke toestellen zijn meestal 60 cm lang. Deze kunnen tot 15 couverts of meer bevatten. De 45 cm-modellen zijn vooral geschikt voor kleine gezinnen, omdat ze een gemiddelde capaciteit van 8 couverts hebben.
Lees ook:   profi cook waterkokers

Criterium 2: Veiligheidssysteem

Er zijn een aantal veiligheidsmechanismen in een vaatwasser:

 • Anti-lek: ook wel Waterstop genoemd in het Engels, dit mechanisme bestaat uit een behuizing met twee slangen. Als de waterstroom onderbroken wordt, zal het naar een andere leiding stromen.
 • Overloopbeveiliging: Dit systeem voorkomt dat overtollig water in de machine stroomt. Om dit te verhelpen zal een automatische aftap worden geactiveerd.
 • Vlotter: Dit element wordt hoofdzakelijk gebruikt om het waterpeil in de machine te detecteren. Het laat u dus weten of er te veel of te weinig vloeistof in zit.
 • Slot: Dit is om uw kind te beschermen tegen het openen van de vaatwasser terwijl deze draait.

Criterium 3: Lawaai

Een vaatwasser kan meer of minder lawaai maken, afhankelijk van het model. Het zou daarom verstandiger zijn altijd een model te kiezen dat uw rust niet verstoort. Bovendien wordt dit apparaat in een open keuken geplaatst, wat onaangenaam kan zijn als het geluid te hard is.

Een discreet model zal niet meer dan 48 dB aan geluid produceren. Om u een beter idee te geven, een traditioneel horloge maakt 33 dB (tikken). Een vaatwasser die tussen 42 en 48 dB produceert, wordt daarentegen als stil beschouwd.

Criterium 4: Controleprogrammering

Om complicaties bij het gebruik van uw vaatwasser te voorkomen, kiest u modellen met een eenvoudig te bedienen bedieningspaneel. De bedieningsknoppen moeten gemakkelijk bereikbaar zijn en het bedieningspaneel moet snel reageren. Kies tegelijkertijd voor een machine met een intuïtief bedieningspaneel.

Afhankelijk van het model vaatwasser dat u kiest, zijn er verschillende soorten reinigingsprogramma’s. U kunt de instellingen aanpassen aan hoe vuil uw bestek is, hoe vol het is of hoe breekbaar het is (glas of porselein).

Criterium 5: Het model

Er zijn twee hoofdtypen vaatwasmachines op de markt:

 • Vrijstaand: Toestellen in deze categorie vereisen geen speciale installatie. U kunt ze dus overal in een bepaalde ruimte plaatsen zonder dat u een specifieke nis nodig hebt. Merk op dat deze modellen een frontpaneel hebben.
 • Ingebouwd: In tegenstelling tot vrijstaande vaatwassers vereisen zogenaamde “ingebouwde” apparaten een speciaal daarvoor ontworpen nis. Zonder fronten en zijpanelen kunnen zij niet gemakkelijk worden geplaatst, maar moeten zij in een hoek van de keuken worden geplaatst.

Hoe onderhoud ik een Beko vaatwasser?

Regelmatig schoonmaken

Om uw toestel in goede staat te houden, moet u het regelmatig onderhouden door het van binnen en van buiten te wassen. U kunt de mand verwijderen en alle compartimenten eruit halen om hem te legen. Veeg vervolgens de randen, wanden en hoeken af met een vochtige doek om schoon te maken. Gebruik een reinigingsmiddel voor het geval het vuil aanhoudt.

Wat te doen als er een verstopping is?

Dit is een vrij vaak voorkomend probleem, maar maak je geen zorgen, je kunt het gemakkelijk oplossen. Het eerste wat u moet doen als u een verstopping of defect hebt, is het filter controleren op etensresten. Ontdoe het filter van vuil door het onder de kraan te laten lopen.

Hoe los je waterlekken op?

Controleer of het probleem te wijten is aan een defecte afdichting. Open uw machine en zoek dit onderdeel. Vervang deze eenvoudig door een nieuwe afdichting om overlopen te voorkomen wanneer uw machine draait. U kunt gemakkelijk vervangingsonderdelen vinden op de grote websites voor apparatuur.

Hoe kan ik een Beko vaatwasser opknappen?

Als uw Beko vaatwasser niet naar behoren werkt, kan dit te wijten zijn aan een verkeerde programmering van uw kant. Probeer hem eerst te resetten. Lees de instructies om te weten te komen wat u moet doen, aangezien het resetten niet bij elk model op dezelfde manier gebeurt. Volg de instructies zorgvuldig op om fouten te voorkomen.

Als u het probleem niet zelf kunt oplossen, kunt u altijd rekenen op Beko’s reactieve serviceteam. Aarzel dus niet om de klantendienst te bellen voor meer informatie over de werking van uw toestel.

Lees meer: Repareer uw Beko vaatwasser problemen zelf of neem contact op met een reparateur

5 redenen om een Beko vaatwasser te kopen

beko afwasmachine kopen
1. Voor gebruiksgemak

Het is algemeen bekend dat het merk Beko apparaten heeft ontwikkeld die gemakkelijk in het gebruik zijn. De vaatwassers hebben een intuïtief bedieningssysteem voor de gebruikers. Zelfs als u nog niet gewend bent ze te gebruiken, kunt u er gemakkelijk aan wennen. U hoeft zich geen zorgen te maken over het dagelijks gebruik van een afwasmachine van dit merk.

2. Omdat de prijs/kwaliteit verhouding onverslaanbaar is

Beko vaatwassers zijn geschikt voor elk budget. Ja, u hoeft niet veel geld te investeren om een praktisch model te krijgen dat aan uw behoeften voldoet. U kunt een model van goede kwaliteit vinden voor een zeer aantrekkelijke prijs. Bovendien beantwoorden de productengamma’s aan de behoeften van iedereen, of het nu gaat om een koppel zonder kinderen of een groot gezin.

3. Voor de betrouwbaarheid van de toestellen

Beko vaatwassers worden beschouwd als “betrouwbare” apparaten. Hun prestaties evenaren die van bekende merken zoals Bosch. Dit betekent dat u vele jaren plezier zult hebben van een praktische machine. Bovendien kunnen sommige garanties (afhankelijk van het model dat u kiest) zelfs oplopen tot 5 jaar dekking.

4. Om energie te besparen
Voor het afwassen met de hand is ongeveer 30 liter water nodig, terwijl het gebruik van een vaatwasser dit verbruik kan halveren. Een Beko vaatwasser gebruikt 15 liter water voor één reinigingscyclus. Dit betekent dat u op lange termijn veel water zult besparen. Merk op dat de meeste toestellen een energieklasse A+ hebben.

5. Voor een snelle service

Beko vaatwassers bieden een responsieve dienst na verkoop. Het bedrijf beschikt over een team van mensen die er alles aan doen om u te helpen met alle problemen die u met uw toestel kunt hebben.

Onze mening over alternatieve merken voor Beko vaatwassers

Naar onze mening zijn de beste alternatieven voor Beko vaatwassers :

Bosch

Opgericht door Robert Bosch in 1886, is het credo van het merk “Build to last”. De machines die door dit merk worden geproduceerd en ontwikkeld, staan bekend om hun duurzaamheid. Ze kunnen vele jaren meegaan, en misschien bent u uw Bosch vaatwasser zelfs al beu voordat hij het einde van zijn levensduur bereikt. Bosch blijft de maatstaf voor robuustheid op de markt voor huishoudtoestellen.

Candy

Candy is een van oorsprong Italiaans merk voor vaatwasmachines, dat bekend staat om de prestaties van haar producten. Het was het eerste bedrijf dat een toestel aanbood dat in één cyclus tot 16 couverts kon bevatten. En vandaag de dag is Candy nog steeds recordhouder op het gebied van aanpassingsvermogen en capaciteit wat wassen betreft. Een kleine anekdote, de eerste machine met een patrijspoort werd rond 1966 door Candy ontworpen, een bewijs van haar deskundigheid en know-how op het gebied van huishoudelijke apparaten.

Lees ook:   AEG RDB428E1AW

LG

LG is een Zuid-Koreaanse reus op het gebied van elektronica en huishoudelijke apparaten. Het merk biedt een breed assortiment producten aan en de vaatwassers die het produceert, worden bijzonder gewaardeerd om hun gebruiksgemak en prestaties. De afwasmachines van LG kunnen qua kwaliteit en efficiëntie wedijveren met de producten van bekendere merken. Dit merk wordt nog steeds beschouwd als een veilige gok.

Whirlpool

Dit Amerikaanse merk werd in 1911 opgericht door Luis en Frederick Upton. Sinds haar oprichting heeft zij zich gespecialiseerd in de vervaardiging van grote huishoudelijke apparaten. Whirlpool blijft een leider in de sector van vaatwassers en biedt een breed gamma van gesofisticeerde producten aan om de meest veeleisende klanten tevreden te stellen. Er zij op gewezen dat Philips ooit deel uitmaakte van Whirlpool voordat het werd overgenomen.

Miele

“Altijd beter” is de slogan van Miele, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van huishoudelijke apparaten. Dit merk biedt innovatieve modellen van hoge kwaliteit. Het bedrijf is sinds zijn oprichting in 1899 een van de toonaangevende namen op het gebied van vaatwassers.

Tips

Zorg ervoor dat je de productlade vergrendelt

Wanneer uw vaatwasser niet in gebruik is, moet u hem op slot doen om te voorkomen dat uw kind hem openmaakt en toegang krijgt tot de binnenkant. De productbak bevat vaak resten die uw peuter kunnen vergiftigen.

Stop niet alles in de machine

Stop glazen of ander kristallen bestek niet in de vaatwasser. Deze voorwerpen kunnen niet tegen de hitte binnen en kunnen gemakkelijk breken. Doe ook geen plastic bestek in de machine.

Kies het juiste programma

Afhankelijk van het model Beko vaatwasser dat u kiest, zijn er verschillende ingebouwde programma’s. De intensiteit en de cyclustijd van elke instelling zijn niet gelijk. Met name sterk vervuild vaatwerk vereist een intensieve wasbeurt, terwijl delicaat vaatwerk een zachter programma vereist.

Gebruik de uitgestelde startfunctie

Als u de “daluren”-optie hebt, maak er dan optimaal gebruik van door de uitgestelde startfunctie te gebruiken. Dit zal u geld besparen. Deze functie stelt u ook in staat uw wasbeurten beter te plannen. Op deze manier hoeft u niet aanwezig te zijn bij het begin en het einde van de cyclus.

Gebruik een niet-agressief wasmiddel

In speciaalzaken vindt u wasmiddelen in alle vormen (poeder, gel of tablet). Kies een product dat milieuvriendelijk (of biologisch afbreekbaar) is en veilig voor septische putten.

Faq

Hoe maak ik een Beko vaatwasser schoon?
U kunt de buitenkant van uw vaatwasser reinigen, zodat hij er op zijn best blijft uitzien. Gebruik in dat geval gewoon een vochtige doek of een vaatsponsje om de vlekken te verwijderen. Voor het interieur, schrob de deurwanden om te voorkomen dat er vuil op komt. Gebruik een niet-schurend wasmiddel voor hardnekkige vlekken.

Hoe reset ik een Beko vaatwasser?
Na verloop van tijd kan het gebeuren dat uw toestel niet meer naar behoren werkt en moet worden gereset. Om dit te verhelpen, schakelt u uw vaatwasser uit. Druk vervolgens 7 seconden op de pause/run-toets om de besturingsprintplaat te resetten. Dit zou uw machine moeten resetten naar de fabrieksinstellingen. Indien nodig zal de gebruiksaanwijzing u vertellen wat u moet doen om te resetten.

Hoe bedien ik een Beko vaatwasser?
Zodra uw toestel correct is geïnstalleerd, zet u het aan door enkele seconden op de aan/uit-knop te drukken. Dan gaat het bedieningspaneel branden en ziet u verschillende wasprogramma’s. Kies uit de verschillende keuzes degene die het beste bij uw bestek past. Vergeet niet het regenereerzout en de spoelvloeistof toe te voegen, want deze producten zijn essentieel voor het reinigen.

Hoe ontstop ik een Beko vaatwasser?
Om resten van de wasarmen te verwijderen, verwijdert u ze door de moer tegen de klok in te draaien. Eenmaal losgemaakt, reinig ze onder de kraan om het vuil te verwijderen dat ze verstopt. Haal het filter uit de mand en was het onder water. Dit zal ervoor zorgen dat uw toestel wordt afgetapt en goed werkt.

Hoe vervang ik de deurafdichting van een Beko vaatwasser?
Het is heel eenvoudig. Open de deur van uw machine en haal de mandjes eruit. Zoek vervolgens de defecte afdichting en verwijder deze. Vervang het dan door een nieuwe. Controleer of alles past en of de nieuwe afdichting correct is geplaatst om verdere problemen te voorkomen. Uw Beko vaatwasser is nu weer klaar voor gebruik.

Typische productkenmerken

Beko vaatwassers zijn bijzonder interessant voor consumenten die zoveel mogelijk willen krijgen voor zo weinig mogelijk geld. Hier moet je echter meestal wel wat inboeten aan kwaliteit. Zowel op het vlak van energie-efficiëntie als prestaties doen Beko modellen niet onder voor veel Duitse merkapparaten. Hier zijn enkele typische productkenmerken van Beko modellen:

TrayWash

Met Beko’s innovatieve TrayWash functie kunt u tijd en energie besparen bij het afwassen van grote bakplaten. Dankzij een speciaal ontwerp kunt u in de Beko vaatwasser 2 bakplaten tegelijkertijd in de onderkorf en één bakplaat in de bovenkorf plaatsen. Er zijn ook bevestigingen die de bakjes tijdens het wasprogramma stevig op hun plaats houden. Wanneer de TrayWash-functie is geactiveerd, oefent de machine een hoge druk uit op de gewoonlijk zeer aangekoekte trays en zorgt er, inclusief extra spoelen, voor dat zelfs het hardnekkigste vuil wordt verwijderd.

AquaIntense

Dankzij een 180° draaibare arm met een 360° draaibare kop, is Beko’s AquaIntense een extra “intensieve reinigingszone” rechtsonder in de vaatwasser. Hier worden potten en pannen bijzonder grondig afgewassen. De fabrikant beweert dat de extra wasdruk in de onderste korf het wasresultaat tot 5 keer verbetert.

SlideFit

Dankzij het SlideFit-mechanisme op de deur schuift het meubelfront van met name geïntegreerde modellen omhoog, zodat Beko vaatwassers die hiermee zijn uitgerust in vrijwel elke keuken passen, zelfs met kortere plinten en langere meubelfronten.

Speciale kenmerken en functies

 • SteamGloss-functie – verlengt de droogtijd en vermindert de grootte van waterdruppels, wat resulteert in glanzender glazen en helderder vaatwerk
 • Quick+ functie – verkort de programmatijd tot 70%.
 • Halve belading – energiezuinig wassen, zelfs bij een lichte belading
 • Watersafe+ – vergrendelt automatisch de inlaat bij de kraan als de inlaatslang beschadigd is
 • Auto Tab – detecteert automatisch het gebruik van vaatwastabbladen
 • Roestvrijstalen interieur en bodemplaat
 • In hoogte verstelbare bovenkorf – voor meer ruimte in de onderkorf
 • 10 jaar motorgarantie

Over Beko

Beko Deutschland GmbH werd opgericht in 2008 en is een verkoopmaatschappij gevestigd in Neu-Isenburg. De merknaam is afgeleid van Beko Ticaret A.S, de onderneming die in 1955 is opgericht door Vehbi Koç en deel uitmaakt van de Turkse Koç Holding. Het bedrijf ontwikkelt nu oplossingen voor huishoudelijke apparaten in ongeveer 140 landen. Naast het merk Beko ook voor Blomberg.

Beko’s visie is om voor u een genetwerkt huis van de toekomst te ontwikkelen, waarin alle apparaten harmonieus samenwerken om ons dagelijks leven gemakkelijker te maken door nuttige dingen te bieden.

Bent u op zoek naar een nieuwe vaatwasser?

Doe nu uw eigen interactieve vaatwassertest op onze website en vind de beste vaatwasser voor uw behoeften. Waar hecht je bijzonder belang aan?

Lees ook:

Inhoudsopgave