Numatic James stofzuiger kopen en overzicht

Er zijn zoveel stofzuigers beschikbaar op de markt, dat het soms lastig is om door de bomen het bos te zien. Stofzuigers lijken over het algemeen allemaal op elkaar en dit kan ervoor zorgen dat een keuze maken lastiger is. Maar er is een soort stofzuiger die iedereen wel kent; de vrolijke Henry en Hetty stofzuigers. En deze is nu ook verkrijgbaar in een James uitvoering, voluit de Numatic JVH-186 genoemd. Wil je meer weten over de James stofzuiger? Hier lees je alle informatie over deze stofzuiger, waaronder de grootste voordelen. Ook lees je hier mogelijke nadelen van de James stofzuiger.
Numatic James stofzuiger
De James stofzuiger is de kleinere variant van de bekende stofzuigers Henry en Hetty. De stofzuiger wordt gemaakt door het merk Numatic en is verkrijgbaar in de kleur donkerblauw. Wanneer je nog op zoek bent naar een vrolijke stofzuiger is James zeker een aanrader. Maar het is logisch dat je verder kijkt dan alleen de looks. Want wat heeft deze stofzuiger nog meer te bieden? Dat lees je op deze pagina.

Numatic James stofzuigers kopen overzicht

Numatic James royalblue JVH186

Numatic James royalblue JVH186

Bekijk de dagprijs

De Numatic James Basic Jvh186 ketelstofzuiger heeft een vermogen van 620 watt en een ketelinhoud van 8 liter. De stofzuiger heeft een geluidsniveau van 76 dB. Door het lange snoer van 10 meter, kom jij bij elke schoon te maken plek!

 • 620 Watt motor
 • 2 Jaar motor garantie
 • Geluidsniveau slechts 76 dB
 • Ketelinhoud 8 liter (stofzak NVM-1CH)
 • 10 meter snoer
 • Parkeerstand
 • 3D face, Click-on/ Click-off
 • Bereik: 26,8 meter
 • Gewicht: 5,2 kg
 • Afmetingen: 340 x 340 x 340 mm
 • Voltage: 230 Volt
 • Compleet accessoire Kit-NA1 bestaande uit: 3-delige aluminium buizenset, combizuigmond, 2,4 mtr. zuigslang, plumeau en spleetzuiger.

Numatic James – JVH-187 – Stofzuiger met zak

Numatic James - JVH-187 - Stofzuiger met zak

Bekijk de dagprijs

James is de stofzuiger van Numatic zonder toeters en bellen. Gewoon functioneel en klaar voor het zware werk, net als Henry. James JVP187 is voorzien van lichtgewicht aluminium buizen en een handig opberg vak voor accessoires. De stofzuiger heeft een ketelinhoud van 8 liter en een krachtige motor van 620 Watt. Bovenop is ruimte om het stofzuigersnoer op te bergen. De Numatic NVM-1CH stofzakken zijn geschikt voor deze vrolijke James.

 • Extra veel bewegingsruimte dankzij het lange snoer
 • Wordt geleverd met diverse hulpstukken en accessoires
Lees ook:   Royal Swiss - XXL Hetelucht friteuse 12L - met 3 Grill Platen - Rotisserie - Spiesjes

De voordelen van een James stofzuiger

Waarom zou je kiezen voor een James stofzuiger? Wanneer je erover nadenkt om een goede stofzuiger aan te schaffen, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Maar met de nodige informatie in het achterhoofd kan het al veel minder moeite kosten. Wat zijn de belangrijkste voordelen van een James stofzuiger? Hier vind je alle voordelen op een rij:

 • Het formaat
 • Het snoer
 • Het geluid
 • Handige extra opbergplaats

1: Compact formaat

Wanneer je kiest voor een James stofzuiger, kies je voor een grootste stofzuiger van een klein formaat. Het formaat is compact, waardoor je hem altijd wel kwijt kunt in een kelder of een gangkast. Maar het is daarnaast ook goed om te weten dat je stofzuiger hierdoor niets inlevert aan kwaliteit. Want ook met een James stofzuiger kun je nog steeds 8 liter stof opzuigen voordat de zak vol is.

2: Lang snoer

Een groot voordeel van de James stofzuiger is dat het snoer zeer lang is. Een gemiddelde stofzuiger heeft een snoer van 5 tot 6 meter. James heeft een snoer van 10 meter. Hiermee kun je overal goed bijkomen, zonder dat je meerdere keren van stopcontact hoeft te wisselen. Ook de slang van de James stofzuiger is lang, waardoor je zomaar een kamer van 15 meter lang in een keer kunt stofzuigen.

3: Laag geluidsniveau

Dat de James stofzuiger een geluidsniveau heeft van 76 dB klinkt hoog, maar toch maakt deze stofzuiger veel minder geluid dan je denkt. Met de James stofzuiger profiteer je van een stofzuiger die niet veel herrie produceert en dat is ook wel eens prettig.

Lees ook:   Ecovacs Deebot Ozmo 905: een stofzuiger die even efficiënt is als altijd

4: Extra bakje

Boven op de James stofzuiger zit een handig rond bakje. Hier zit het snoer in, maar hier kun je ook nog andere producten in kwijt. Denk hierbij aan een stofdoek, handschoenen of een opzetborstel. Deze spullen kun je dus gemakkelijk en snel opbergen aan de bovenkant van je stofzuiger, zodat je er ook tijdens het stofzuigen gemakkelijk bij kunt komen.

Heeft een James stofzuiger ook nadelen?

Een James stofzuiger heeft ook nadelen. Het is dan ook goed om hiervan op de hoogte te zijn, zodat je op basis hiervan kunt bepalen of het een goede keuze is om de James stofzuiger aan te schaffen. Hier vind je twee nadelen van deze stofzuiger.

1: Aan de zware kant

De James stofzuiger heeft dezelfde nadelen als de andere Numatic stofzuigers: ze zijn aan de zware kant. Ook James weegt 7 kg en dat is voor een stofzuiger relatief zwaar. Dit gewicht kan ook nog verder oplopen aangezien je tot 8 liter stof kunt opzuigen. Er zijn ook stofzuigers die minder dan 5 kg wegen. Het gewicht kan dus een reden zijn om niet voor de James stofzuiger te kiezen.

2: Niet automatisch oprollen

Een ander mogelijk nadeel van de James stofzuiger is dat je het snoer zelf moet oprollen via een draaisysteem boven op de stofzuiger. Dit neemt net wat meer tijd in beslag, want je kunt niet op een knop drukken waardoor het snoer automatisch oprolt. Wanneer je graag een stofzuiger met extra gemak wilt aanschaffen is dit mogelijk een nadeel. Het is aan jou om te bepalen of je hier ook daadwerkelijk veel hinder van zal ondervinden.

Lees ook:   CENDO Eiland Afzuigkap | 90 cm | RVS | KR61EPDI

De mening van de consument

Wat zegt de consument over deze stofzuiger? Het is altijd slim om naar reviews van anderen te kijken. Zo krijg je vaak een veel duidelijker beeld van een stofzuiger. En dit is ook bij de James stofzuiger het geval. Wat zeggen de gebruikers die jou voorgingen?

 • James doet wat het hoort te doen en is simpelweg een goede stofzuiger die uitstekend werkt;
 • Met de James stofzuiger kun je een aantal spullen kwijt in het extra bakje boven in het apparaat en dat wordt door veel gebruikers als zeer prettig ervaren;
 • Het wordt door een aantal gebruikers als nadeel ervaren dat het snoer niet automatisch oprolt.

James stofzuiger of alternatieven kopen

Wil jij een James stofzuiger kopen? Of ben je benieuwd naar andere mogelijkheden in het assortiment? Zo kun je niet alleen kiezen voor James, maar behoren ook James Eco en Henry Basic tot je mogelijkheden:

 • James Eco: de James Eco is de groene versie van James. De verschillen zitten met name in het energielabel en de kosten. James Eco is energielabel A, is wat stiller en doet het beter op een harde vloer, maar je betaalt ook meer voor dit model.
 • Henry Basic: de Henry Basic is een van de meest bekende stofzuigers van Numatic. Hiermee kies je voor een sterke en stevige stofzuiger die even zwaar is als de James, maar wel twee keer zo krachtig.

Het is goed mogelijk om de James stofzuiger te bestellen; dit kan onder andere bij Bol.com. Ontdek zelf het aanbod online en ontdek welke stofzuiger het beste bij jou past. Met heel wat mogelijkheden is het gemakkelijk om een goede stofzuiger te vinden. En of je nu kiest voor James, Henry, James Eco of een van de andere familieleden: je kiest vrijwel altijd voor goede kwaliteit waar je jarenlang van profiteert.