8 beste sapboeken van 2021 – Beoordelingen en koopgids


Het sap is een grote rage, maar hoe weet je welke smaken zich goed zullen vermengen met andere? Er zijn allerlei boeken in de winkels die u de beste soorten voedsel vertellen om sap te krijgen van bepaalde voedingsstoffen, evenals smakelijke recepten om sappen te mengen. We hebben er veel bekeken en we hebben er acht gevonden waarvan we hopen dat u ze leuk vindt.

Een korte samenvatting van onze favorieten voor 2021

De 8 Beste Sappenboeken

1. ‘The Reboot with Joe Juice Diet Book – Best Overall

The Reboot with Joe Juice Diet is een informatief boek dat je het verhaal vertelt van Joe Cross en hoe hij van obesitas, met veel medische problemen, naar fit, dun, en medicatie-vrij ging. Er zijn ook verhalen van anderen die de reis van chronische gezondheidskwesties naar een leven van welzijn hebben overleefd, voor u om te gebruiken als bemoedigende inspiratie.

In dit boek vindt u een dieetplan dat Joe voor u heeft opgesteld om het maximale uit zijn sappendieet te halen. Hij geeft veel informatie over wat te doen en hoe het te doen, maar vertelt je niet waarom. Hij vertelt je bijvoorbeeld dat je kokoswater moet drinken. Waarom? Wat zijn de voordelen? Hoe helpt het je lichaam? Als je weet waarom je iets doet, is er een betere kans dat het bij je blijft als een levensverandering als het dieet voorbij is.

Hij zal je wat recepten geven, maar het zijn er echt niet veel. Ze zijn verspreid over het hele boek, en er is geen index die aangeeft op welke pagina’s ze staan. Het zijn smakelijke recepten als je het niet erg vindt om ze te zoeken.

Voordelen

 • Joe Cross’s inspirerende verhaal
 • Aanmoediging van
 • Dieetplan
 • Recepten

Nadelen

 • Niet veel recepten
 • Geen index om recepten te vinden

2. Sappen voor beginners

Sappen voor beginners: De Essential Guide to Juicing Recipes and Juicing for Weight Loss is een geweldige informatieve en go-to guide voor iedereen die wil beginnen met sapjes voor gewichtsverlies.

U wilt meestal beginnen met het ontgiften of reinigen van uw lichaam. Beide processen verwijderen gifstoffen uit je lichaam, maar de reiniging maakt gebruik van supplementen en richt zich vaak op het spijsverteringskanaal. Bij ontgifting wordt gebruik gemaakt van een dieet om de giftige stoffen, meestal in de lever en de nieren, op natuurlijke wijze te elimineren. In dit boek wordt het belang van ontgiften uitgelegd, en het geeft je recepten die daar specifiek voor bedoeld zijn. Het vertelt je echter niet hoe je de recepten moet mixen en matchen om de beste resultaten te bereiken.

Het is duidelijk dat als je gaat sappen, je een sapcentrifuge nodig hebt. Dit boek geeft u een basisuitsplitsing van de drie soorten sapcentrifuges en hoe ze werken. Het legt ook uit hoe u kunt beginnen met sap te maken om de resultaten te bereiken die u zoekt, en heeft grafieken die de voordelen van belangrijke groenten en fruit laten zien.

Er staan veel recepten in dit boek, maar weinig foto’s. Een nuttig ding is de notities sectie op elk recept dat vertelt wat de voordelen voor de gezondheid zijn. Een deel van deze informatie is echter niet gemakkelijk te lezen, omdat het lettertype klein is, en een deel ervan is in zeer lichtgekleurde inkt.

Een ding dat leuk zou zijn geweest om op te nemen in de recepten is hoe je alle ingrediënten moet bereiden. Als een recept bijvoorbeeld vraagt om radijsjes, kunt u ze dan direct uit de koelkast gebruiken, of moeten ze par-kookbaar zijn om zachter te zijn? Als je nieuw bent in het sapmaken, kunnen kleine dingen zoals dit erg belangrijk zijn.

Voordelen

 • Go-to guide voor gewichtsverlies
 • Ontgiften en reinigen
 • Hoe te beginnen met sap maken
 • Recepten
 • Voordelen van belangrijke groenten en fruit

Nadelen

 • Moeilijk te lezen
 • Zegt niet hoe je sommige ingrediënten moet bereiden…
 • Zegt niet hoe je sappen moet mixen en matchen om te ontgiften.

 

3. Het Bijbelboek Sappen

De Juicing Bible is anders dan andere sapboeken omdat het je informatie geeft over 80 specifieke gezondheidsklachten en saprecepten om ze te helpen overwinnen. Het legt ook uit hoe verschillende lichaamssystemen werken. Wanneer u sap maakt om uw gezondheid te verbeteren, is het fijn om te weten hoe het sap uw lichaam beïnvloedt en welke voordelen elk lichaamssysteem krijgt.

Een deel van het boek splitst enkele van de beste gezonde voedingsmiddelen alfabetisch op. Het vertelt je wat het voordeel van elk voedsel is, waar je het voor moet gebruiken, hoe je het moet kopen op het hoogtepunt van de voeding, hoe je het goed moet opslaan, hoe je je moet voorbereiden op het sap, hoe je de pulp moet gebruiken, en een lijst van de recepten in het boek die dat ingrediënt bevatten. Er staan 250 gezonde recepten in dit boek om u een uitstekende keuze te bieden.

Het enige echte probleem is dat veel van de recepten exotische voedingsmiddelen gebruiken die niet al te gemakkelijk te vinden zijn. Dit kan pijn doen, maar veel van deze ingrediënten zijn van vitaal belang voor specifieke gezondheidsaandoeningen en kunnen de jacht waard zijn. Probeer gewoon recepten te vinden die hetzelfde artikel gebruiken, zodat je niet een heleboel spullen koopt die je nooit meer zult gebruiken.

Voor het grootste deel is dit een gemakkelijk te lezen document met veel goede informatie, maar een deel ervan is gedrukt in een lichtgroene inkt die moeilijk te lezen is.

Voordelen

 • Informatie over lichaamssystemen
 • 80 gezondheidsaandoeningen
 • Gezonde voedingsmiddelen
 • 350 recepten

Nadelen

 • Gebruikt veel exotisch voedsel
 • De groene druk is moeilijk te lezen

4. Het Grote Sappenboek

The Big Book of Juices is een zeer dik boek met 405 eenvoudige saprecepten en een gemakkelijk te gebruiken index. De meeste recepten zijn zeer eenvoudig en bevatten slechts twee tot drie ingrediënten. Er is een vijfsterrenclassificatiesysteem om de effectiviteit van elk sap op specifieke gebieden aan te tonen, zoals energieversterking.

De meeste sappen in dit boek zijn voor fruit- en groentecombinaties. Er zijn er maar weinig die elk type groen bevatten. Ze hebben ook geen afbraak van de calorieën of voedingsstoffen van elk recept. Een andere uitstekende aanvulling zou zijn het geven van een idee van de hoeveelheid sap die u mag verwachten, zodat u er zeker van kunt zijn dat u de juiste grootte van de opvangbak heeft.

De enige echte nadelen die we bij dit boek vonden zijn dat de druk klein is, waardoor het een uitdaging is om te lezen, en het boek is zo zwaar dat het bijna onmogelijk is om het vol te houden om te lezen.

Voordelen

 • 405 recepten
 • Gemakkelijk te gebruiken index
 • Vijfsterrenwaarderingssysteem om de effectiviteit van het sap aan te tonen

Nadelen

 • Zeer dik en zwaar
 • Kleine lettertjes
 • Zeer weinig recepten voor greens
 • Nutriëntengehalte is niet beschikbaar
 • Geeft geen idee van de bedragen

5. Healing Tonics, Juices, and Smoothies

Healing Tonics, Juices, en Smoothies biedt meer dan 100 voedzame sappen en smoothie recepten om uw lichaam te helpen zichzelf te genezen. Het concentreert zich op de behandeling van verschillende delen van je lichaam.

Het boek geeft u een lijst van de basisnieten die in de recepten worden gebruikt en die u te allen tijde bij de hand moet hebben. Het geeft ook wat informatie over sapcentrifuges en hoe deze te gebruiken, maar het grootste deel van het boek bestaat uit verschillende recepten.

Er zijn verschillende soorten genezende dranken die in dit boek aan bod komen. Eerst vindt u warme en koude kruidenthee, dan power-packetshots, gevolgd door sappen en superfood smoothies, en de afwerking met probiotische fermenten.

De theeën worden gebruikt als basis voor sommige recepten om er wat extra medicinale voordelen aan toe te voegen. De krachtige schoten verbeteren je immuunsysteem drastisch om het slechte spul te helpen bestrijden. De sappen en smoothies bieden een ruime keuze aan gezonde en verfrissende dranken naar uw smaak.

De gegiste dranken zijn probiotisch rijk en helpen je lichaam te ontdoen van de ongewenste dingen die het vasthoudt. Er is ook een sectie met enkele gezonde reinigingsroutines die gedefinieerde reinigingsmiddelen voor specifieke medicinale doeleinden bieden.

Dit boek bevat wel foto’s van enkele van de drankjes, maar ze zijn donker en wazig. Dat heeft geen effect op de recepten zelf, maar het geeft het boek wel een goedkoop gevoel. Het geeft ook geen uitsluitsel over hoe elk recept je voordeel zal opleveren, noch geeft het je een idee van wat je zou kunnen gebruiken als aanvulling op voedsel dat je niet lekker vindt.

Voordelen

 • Basisnieten
 • Drank recepten: thee, shots, sap, smoothies, fermenten
 • Voedende reinigt

Nadelen

 • De foto’s zijn donker en wazig
 • Geen uitsplitsing van de voordelen van het recept
 • Geeft geen substitutiemogelijkheden

6. Het grote sappenboek van de sappenliefhebber

The Juice Lover’s Big Book of Juices doet uitstekend werk door de basisprincipes van het sap maken te behandelen, hoe het verschilt van het mengen, en waarom het zo belangrijk is voor ons lichaam. Het geeft ook wat informatie over hoe het sapgebruik uw lichaam medicinaal kan beïnvloeden.

Het grootste deel van het boek bestaat uit 425 verschillende sapmelanges die zeker voldoen aan bijna elke smaak. Er is echter niet zo’n grote verscheidenheid om uit te kiezen als je zou denken dat er met meer dan 400 recepten zou zijn, en er wordt geen voedingsinformatie gegeven. Er is veel herhaling in de recepten, en er zijn niet veel greens in opgenomen.

Het enige dat voor sommigen een probleem kan opleveren zijn de vage meetbedragen. Sommige mensen houden ervan om gewoon items toe te voegen naar smaak, terwijl anderen strikte receptenvolgers zijn. Het probleem is dat termen als “een snuifje”, “een takje”, “een handvol” of “een bosje” niet definitief zijn. Ze betekenen verschillende dingen voor iedereen, en dit maakt het echt moeilijk om een recept dat je leuk vindt te dupliceren.

Voordelen

 • Omvat de basisprincipes van het sapmaken
 • 425 recepten
 • Informatie over de effecten op uw lichaam

Nadelen

 • Geen voedingsinformatie voor elk recept
 • Geen grote verscheidenheid
 • Niet veel groene sappen
 • Vage metingen

7. Het gekke sexy sap Boek

Crazy Sexy Juice bevat meer dan 100 eenvoudige sap-, smoothie- en noten- en zaadmelkrecepten om uw gezondheid te stimuleren. Het leert je hoe je je eigen smaakcombinaties kunt maken op basis van het voedsel dat je het lekkerst vindt.

Er is een handige sectie die de beste manier uitlegt om verschillende voedingsmiddelen te selecteren wanneer ze op hun hoogtepunt zijn, evenals hoe ze op te slaan en te bereiden. Er staat meer informatie in dit boek dan er recepten zijn. Het kan echter een uitdaging zijn om te lezen, omdat de druk klein is. Het zou leuk zijn om een grotere verscheidenheid aan recepten te hebben om uit te kiezen, om alle informatie die in het boek wordt gegeven te gebruiken.

Veel van de recepten vereisen minimale hoeveelheden exotische poeders die alleen in natuurvoedingswinkels te vinden zijn. Het probleem is dat ze maar in één maat komen, die meestal vrij groot is. Omdat je zo weinig gebruikt in deze recepten, is er geen enkele manier dat je deze poeders kunt gebruiken voordat ze slecht worden.

De achterkant van het boek bevat een aantal uitstekende informatie over een driedaagse schoonmaak, maar het vertelt je dat je maar één portie per keer moet hebben. Het recept dat voor dat sap wordt gegeven is voor meer dan één. Als het recept elders in het boek zou staan, zou het hebben van meerdere porties geen probleem zijn. Wat doe je met de rest? Wanneer expliciet wordt vermeld dat er een portie voor zoiets als een schoonmaakbeurt moet zijn, moet het recept op die pagina alleen voor de benodigde hoeveelheid zijn.

Voordelen

 • Recepten voor sappen, smoothies, en noten- en zaadmelk
 • Leert hoe je smaakcombinaties kunt maken
 • Tips voor selectie, opslag en bereiding van verschillende voedingsmiddelen

Nadelen

 • Niet te veel recepten
 • Kleine tekst
 • Recepten maken overtollige porties
 • Vereist kleine hoeveelheden exotische poeders

8. Sappen en Pulprecepten

Juicing and Pulp Recipes heeft heerlijke saprecepten, maar het bevat ook een aantal geweldige ideeën voor het gebruik van je restjes pulp. Deze recepten bevatten vast voedsel voor snacks of etenstijd, en zijn duidelijk en gemakkelijk te volgen.

Door de verschillende soorten recepten die zijn opgenomen, is de verscheidenheid aan recepten voor sap niet zo groot. De auteur geeft een aantal geweldige tips en trucs om het sap maken, en het schoonmaken, makkelijker en leuker te maken, maar het zou leuk zijn om meer recepten te hebben om die tips uit te proberen.

Voordelen

 • Recepten zijn duidelijk en gemakkelijk te volgen
 • Tips en trucs voor sapjes
 • Ideeën voor het gebruik van pulp

Nadelen

 • Geen grote verscheidenheid aan saprecepten

Andere gidsen zoals deze:

 • Welke sapcentrifuge geeft je de beste knal voor de bok? – Bekijk ons nieuwe overzicht vanaf 2020
 • Beoordelingen van handmatige sapcentrifuges

Conclusie:

Zoals u kunt zien, zijn er allerlei soorten sappige boeken. Sommige bevatten gewoon saprecepten, terwijl andere recepten bevatten voor smoothies, soorten melk, of andere voedingsmiddelen die gebruik maken van de overgebleven pulp. Sommige zijn eenvoudig, terwijl andere complexer zijn. Sommige zijn voor de algemene gezondheid, en sommige zijn gericht op specifieke medicinale behoeften.

Het maakt niet uit wat je nodig hebt, er is een boek dat daar zeker aan voldoet. We hebben u wat informatie gegeven over acht van de door ons beoordeelde zaken die ons echt bevallen. Nu is het tijd voor u om de grote beslissing te nemen over welke te kopen.

Nicole is een sapfanaat en een algemene fitnessliefhebber die graag haar passie voor sappen met anderen deelt. Als ze niet een nieuw brouwsel van haar favoriete groenten en fruit aan het mengen is, kan Nicole achter de computer worden gevonden, terwijl ze over alle dingen sap schrijft!

 

 

 

Recent Posts