Beste vervanging voor gist in pizza – Hoe maak je ze?

Het hebben van een vervanger voor gist in pizza is erg handig.

Bij het maken van pizza is gist een zeer essentieel ingrediënt, maar meestal is het niet altijd bereikbaar.

Daarom moet men altijd een alternatief hebben.

Het lijdt geen twijfel dat pizza ieders favoriet is, en zeker die van mijn kinderen.

Het is bij ons thuis een traditie om elke zondag pizza te maken. Maar tijdens de pandemie konden we niet bij een belangrijk ingrediënt voor het maken van onze geliefde pizza, namelijk gist, komen.

Lees verder en ik deel met u de andere vervanger van gist en het recept dat mijn oma me gaf.

De vervanger van gist volgens mijn oma’s kookboek is bakpoeder. Sommige mensen gebruiken ook zuurdesem starters.

Waarom is gist belangrijk bij het bakken van pizza?

waarom gist belangrijk is

Het belang van gist kan niet worden onderschat, zowel bij het maken van dranken als bij het maken van gebak.

Gist is een eencellig levend organisme, is verantwoordelijk voor de kwaliteit en smaak van ons voedsel.

De wetenschappelijke naam voor gist is Saccharomyces cerevisiae. Het begint te reageren wanneer het in contact komt met water en warmte.

Het reageert door suiker op te eten en koolzuurbelletjes te produceren. Het uitzetten van deze belletjes zorgt ervoor dat ons deeg rijst, pluizig wordt en een gladde textuur krijgt.

Maar vaak is de gist niet altijd beschikbaar. In feite is de gist in de meeste kruidenierswinkels vrij snel op en sommige mensen zijn allergisch voor gist.

Om van je pizza te kunnen blijven genieten, heb je dus een vervanger nodig voor gist in pizza.

Deze vervangers passen echter minder goed bij de pizza. U zult merken dat uw pizza uiteindelijk niet zo lekker zal zijn als met gist.

Ook is er waarschijnlijk een variatie met de texturen, dat deze vervangers niet zo zacht en soepel zijn als gist zou zijn geweest.

Is er een vervanger voor gist in pizzadeeg?

vervanger voor gist in pizzadeeg

In het heetst van de strijd zat ik met de vraag wat ik kan vervangen voor gist in pizzadeeg.

Lees ook:   Stoven In De Oven Welke Temperatuur? (Question)

Ik had elk ander ingrediënt om mijn pizza te maken, behalve gist.

En zou ik me daardoor laten weerhouden om pizza te maken? Zeker niet. Dus, is er een vervanger voor gist in pizzadeeg? Duik er maar in!

Ik ging door mijn oma’s persoonlijke kookboek, daar schreef ze al haar kook- en bakrecepten in.

Ik vond precies wat ik nodig had als vervangers voor gist bij het bakken en hoe ze af te meten voor het maken van deeg.

Deze vervangers zijn gewone bakingrediënten die gecombineerd kunnen worden.

En ze kunnen afzonderlijk worden gebruikt om een bijna perfect gisteffect voor banketbakkersdeeg te bereiken.

Er zij op gewezen dat deze vervangers weliswaar een prima en smakelijk resultaat geven, maar dat zij geen volledige vervanging van gist zijn. En ze kunnen niet voor elk gebakje worden gebruikt.

Laten we eens kijken naar de vervanger voor gist in pizzadeeg;

Optie #1: Bakpoeder

een bakpoeder

Bakpoeder is de meest voorkomende en gebruikte vervanger van gist in pizza- en ander gebakdeeg.

Bakpoeder is namelijk altijd door veel bakkers gebruikt als rijsmiddel voor hun gebak. En beseffen niet eens dat het dient als rijsmiddel.

Sommige bakkers gebruiken een combinatie van bakpoeder en gist bij het mengen van hun deeg om het te laten rijzen.

We wisten echter niet dat het gebruik van bakpoeder alleen kan dienen als vervanging voor gist.

Bakpoeder voert dezelfde reactie uit door koolzuurgas aan het deeg af te geven, waardoor het rijst en er glad uitziet.

In tegenstelling tot gist is bakpoeder een onmiddellijke reactie en heeft het geen lange uren nodig voordat het begint te reageren.

Onmiddellijk contact met vloeistof en warmte zorgt ervoor dat het bakpoeder begint te reageren.

De verhouding voor het mengen van baking soda is de exacte hoeveelheid in plaats van gist.

Lees ook:   Inductie, elektrisch (Ceran) of gas – wat is beter? De grote kookplaat vergelijking

Optie #2: Baking Soda en een zuur

de baksoda en het zuur

Bakpoeder is in feite een vervaardigd baksoda gemengd met een zuur zoals room van wijnsteen en andere subingrediënten.

Daarom, kan de combinatie van zuiveringszout en andere eetbare zuren dienen als een prima vervanging voor gist.

Deze zuren kunnen bestaan uit wijnsteen, citroensap, karnemelk en azijn.

De combinatie van zuiveringszout en een van de bovengenoemde zuren zal de reactie van zuiveringszout nabootsen en het deeg doen rijzen.

Het is een zeer effectieve vervanger en is gemakkelijk verkrijgbaar. En net als bakpoeder heeft het geen lange rusttijd nodig om volledig te reageren.

Bij gebruik van baksoda en zuur moet de verhouding een gelijke hoeveelheid baksoda en zuur zijn. Dit moet dan worden opgeteld bij de vervangende hoeveelheid gist.

Dat wil zeggen, als de aanvankelijke hoeveelheid te gebruiken gist 2 theelepels was, dan moet de verhouding baksoda 1 theelepel en 1 theelepel van het zuur zijn.

Tip: Just like yeast, ensure that baking soda or baking powder is still on its shelf period.

Optie #3: Zuurdesem Starter

de zuurdesem starter

De zuurdesem starter is een andere geweldige vervanger voor gist.

Gemaakt van alleen bloem en water, wordt de zuurdesem starter meestal gebruikt voor het maken van een zuurdesem baard.

Ze fungeren als instant gist en bootsen het effect van gist in deeg na door belletjes te creëren die het deeg doen uitzetten.

Ze zijn meestal zelfgemaakt en vereisen een 5 tot 7 dagen voorbereiding en gisting. om volledig klaar te zijn.

Als ze eenmaal volledig gemaakt zijn, kunnen ze maanden en zelfs jaren worden onderhouden en gebruikt.

Een kopje zuurdesem vervangt 2 theelepels gist.

Optie #4. Geklopte eiwitten

Bij gebrek aan gist in pizza. Heb je nog steeds meer opties. Naast zuurdesem starter, heb je ook de mogelijkheid om geklopte eiwitten te gebruiken.

Om het gistingsproces te verbeteren, club soda gebruikt naast geklopte eiwitten.

Lees ook:   Waarom je zal genieten van de nieuwe Bosch MyWay Rack

Geklopte eiwitten zijn gevuld met lucht bij het kloppen en breken, een beweging die helpt bij het rijzen van je pizza.

Tip: If the pizza has eggs already, then ditch the yolk and use the whites.

Hoe maak je een pizza deeg zonder gist?

maak een geen gist pizza

Laten we nu het recept voor het maken van pizzadeeg zonder gist doornemen

Stap #1: Bereid uw ingrediënten voor

Meng eerst drie kopjes bloem voor alle doeleinden met ½ theelepel suiker en ½ theelepel zout. U kunt elke andere bloem naar keuze gebruiken.

Voeg 1 theelepel zuiveringszout, 1 theelepel citroensap en ½ eetlepel bakpoeder toe.

Stap #2: Goed mengen en bewaren

Voeg 2 eetlepels olie toe en vervolgens ½ kopje water, meng het geheel met een spatel of een mixer tot de inhoud volledig gemengd is.

Gebruik je gewassen handen, het deeg gedurende 10-15 minuten.

Voeg indien nodig kleine hoeveelheden water toe tot het deeg glad en zacht is en een fijne textuur heeft.

goed mengen en bewaren

Verdeel het deeg in de pizzapan en voeg de gewenste toppings toe.

U kunt het ook een week in de koelkast of 6 maanden in de vriezer bewaren om te gebruiken wanneer u maar wilt.

Tip: When using a sourdough starter, reduce the amount of flour to be used as the sourdough starter is completely made from flour.

Conclusie

Nu je je vervanger voor gist in pizza, kunt u uw pizza of een ander gebakje maken zonder gist.

Maar hoewel deze vervangers uitstekende resultaten geven en sommige bakkers er zelfs de voorkeur aan geven, zijn ze geen volledige vervanging van gist in de pizza.

Pizza gemaakt met gist heeft meestal een fijnere korst dan pizza gemaakt met deze vervangers.

De zuurdesem starter, die de pizza een beetje een zure smaak geeft, komt het dichtst bij een vergelijkbaar resultaat.

Welke je ook besluit te gebruiken, zorg ervoor dat de pizza heerlijk is, en heb een heerlijke pizzadag.