Bevat oestersaus schelpdieren? – Zijn ze gezond?

We hebben verhitte debatten gehad met mijn collega’s in het restaurant waar ik werk, allemaal gecentreerd op “bevat oestersaus schaaldieren?

Heeft u zich afgevraagd of er schaaldieren in een oestersaus zitten? Je bent niet de enige. Op een gegeven moment was ik dat zelfs, het is een beetje verwarrend en frustrerend.

Because we are a bunch of culinary experts, we figured out these things. And thought it wise that we share with those of us still reeling in mystery.

In dit artikel hebben we het allemaal uitgelegd. We hebben serieuzere zaken rond oesters en schelpdieren behandeld.

Het lezen van dit blogbericht wil je niet missen. Er zit zoveel achter dat je er niet aan voorbij wilt gaan.

Natuurlijk ja, in de oestersaus zitten schelpdieren. In feite vallen oesters onder de groep schelpdieren die bekend staan als weekdieren.

Waarom zou u oestersaus met schelpdieren gebruiken?

waarom oestersaus gebruiken bij schelpdieren

Oesters worden direct uit zee gehaald voordat ze verwerkt worden tot hun saus.

De meeste mensen zijn echt bang voor oesters met schelpdieren in het algemeen. Voedsel met schelpdieren wordt vermeden uit angst voor gezondheidscomplicaties.

Schelpdieren worden ingedeeld in twee verschillende groepen. De oesters, sint-jakobsschelpen, octopus, kokkels en inktvissen worden bestempeld als weekdieren.

En de andere groep zijn garnalen, krabben en kreeften met een algemene naam als Schaaldieren.

Shellfish products are composed of very high amounts of heavy metals. Heavy metals pose a health risk. 

Wanneer deze metalen zich ophopen in je lichaam, zijn ze waarschijnlijk vatbaar voor ernstige gezondheidsproblemen te veroorzaken zoals kanker en hartaanvallen.

Daarnaast kunnen ze ook de bron zijn van door voedsel overgedragen ziekten zoals tyfus en cholera.

En voor sommige mensen kunnen ze allergische reacties veroorzaken die variëren in symptomen.

De symptomen kunnen bestaan uit braken en diarree, krampen en maagpijn, kortademigheid, opzwellen van de keel, de tong en de lippen, enz.

Is schelpdieren gezond?

schelpdieren gezond

Van alle waterdieren zouden dus alleen die met vinnen en schubben perfect te eten moeten zijn.

De rest is echter niet zo goed als we misschien denken. Schaaldieren en weekdieren, die een gemeenschappelijke groep vormen die schelpdieren wordt genoemd, hebben geen vinnen.

En hebben ook geen schubben dus zijn ze niet zo’n leuk maaltijd idee.

Maar te midden van al deze angsten, waarom zou je oestersaus eten?

Zelfs met deze gevaren als gevolg van het eten van schelpdieren hebben miljoenen Amerikanen en andere mensen over de hele wereld nog steeds de oestersaus eten.

Als je niet bij de groep hoort die allergisch is voor de oestersaus dan, kunt u deelnemen.

Maar in deze blogpost zullen we uiteindelijk met u delen in welke hoeveelheden u dat zou moeten doen.

Tip: Even though you are not allergic to shellfish products, you are not to consume them in large quantities. This is because they contain heavy metals that pose a health risk.

Wat zijn de risico’s van schelpdieren?

risico's verbonden aan schelpdieren

Schelpdieren zijn zeedieren. En zoals gezegd hebben ze noch schubben, noch vinnen.

Ze komen voor in zoute wateren waar ze goed gedijen. We kunnen echter niet de gevaren van schelpdieren overboord gooien.

Vooral wanneer deze schelpdieren deel uitmaken van onze voeding zoals de oestersaus.

Shellfish filter water to survive by extracting minerals and proteins from it that keep them alive.

En met de vervuilende stoffen die in de zee vrijkomen, zoals oliën, plastics, en kwik komen giftige mineralen vrij.

Deze giftige mineralen kleven aan hen en worden overgedragen op de mens bij consumptie.

Dus, hieronder zijn enkele van de risico’s verbonden aan schelpdieren.

Kwik en verontreinigingen

kwik en de verontreinigingen

Kwik kan een zeer gevaarlijk mineraal zijn, vooral als het in overmaat wordt ingenomen….

De gezondheidsrisico’s in verband met kwik en contaminanten die deze schelpdieren in zee oppikken zijn zeer dodelijk.

Hoewel kwik veilig is voor consumptie met bekende gezondheidsvoordelen. Maar als het in overmaat wordt ingenomen, wordt het gevaarlijk.

Kwik is voor bepaalde groepen nog riskanter dan voor andere. Moeders die zwanger zijn, zijn de eerste groep die oestersaus en schelpdieren in het algemeen moeten vermijden.

Het kwik in dit gerecht kan leiden tot een vroegtijdige bevalling of zelfs de dood van de foetus. Ook jongeren moeten schelpdieren volledig vermijden.

Note: The levels of this mercury and contaminants vary in different shellfish. This depends on their eating habits and the habitat of the sea they are in.

Allergie

de allergie

Mensen met een allergie moeten schelpdieren volledig vermijden. Binnen enkele minuten na het eten van schelpdierproducten begint de schelpdierallergie.

Deze kunnen bestaan uit jeuk, duizeligheid, zwelling van de huid, enz.

Soms, zijn deze allergieën levensbedreigend….

Meer dan 7 miljoen Amerikanen zijn allergisch voor schaaldieren volgens het Food Allergy and Anaphylaxis Network.

Deze allergieën kunnen niet worden genezen en worden gemakkelijk doorgegeven door familieleden….

De beste oplossing voor mensen met een allergie is dus om voorgoed van schelpdierproducten af te blijven.

Note: Anyone with a history of allergies to any foods should cautiously engage in the consumption of shellfish. This is since they may still be exposed to the same danger.

Door voedsel overgedragen ziekten

een door voedsel overgedragen ziekte

Besmetting van het zeewater waarvan deze schelpdieren volledig afhankelijk zijn, kan leiden tot door voedsel overgedragen ziekten.

Deze ziekten kunnen bestaan uit het Hepatitis A virus, Tyfus, Cholera, Salmonella R Coli, en het Norwalk virus.

Mensen met onderliggende gezondheidsaandoeningen lopen het risico op door voedsel overgedragen ziekten overgedragen door schelpdieren.

Tip: To be sure that you have the right shellfish that is clean, purchase it from trusted sources and cook it severely.

Vetten en Cholesterol

vetten en cholesterolen

Schelpdieren bevatten veel vetten en cholesterol. En hoewel schelpdieren veel cholesterol bevatten, worden ze voorgeschreven aan mensen die vechten om de cholesterol in hun dieet te beperken.

Ze zijn ook goed voor het hart omdat ze weinig verzadigde vetten bevatten.

De risico’s en voordelen van schelpdieren zijn 50/50. Men hoeft zich dus alleen maar verantwoord te voeden met schelpdierproducten.

Wie allergisch is, moet er helemaal vanaf blijven. Terwijl mensen met onderliggende gezondheidsproblemen hun inname moeten beperken.

Tip: The fact that shellfish are high in fats and cholesterols shouldn't make you fearful of them. This is true especially when you're eating shellfish responsibly.

Bevat oestersaus schelpdieren?

een oestersaus bevat schelpdieren

Voor de duidelijkheid vraag ik nogmaals, ‘zitten er schaaldieren in oestersaus?’.

Het antwoord op deze vraag is eenvoudig, Ja die is er!

Oestersaus wordt gemaakt van oesters en oesters zijn schaaldieren. Oestersaus werd traditioneel gemaakt door oesters in zout water te koken en het sap eruit te persen.

Echter, als je kijkt naar etiketten voor oestersaus, moet het u opgevallen zijn dat er geen waarschuwing op de verpakkingen staat.

Er is geen waarschuwing dat de oestersaus schaaldieren bevat.

Now, that is because very very minimal people are allergic to mollusks. 

De categorie waarin oesters liggen is anders dan de schaaldieren waar de meeste mensen allergisch voor zijn.

Daarom is er een wet in de VS, die schelpdiervoedingsbedrijven oproept.

Deze wet stelt dat, tenzij er schaaldieren in zitten, er geen waarschuwing op de verpakkingen hoeft te staan dat er schaaldieren in weekdierproducten zitten.

Waarom is Oestersaus met schelpdieren gewild?

Waarom is oestersaus gewild?

Oestersaus is wat iedereen nodig heeft in zijn keuken. Het maakt roerbakken, stoofschotels, groenten, en de meeste andere maaltijden heerlijk.

Haal vandaag nog oestersaus in uw voorraadkast en geef uw eten weer smaak.

Hoewel het misschien niet wordt aangegeven of oestersaus schelpdieren bevat of niet. Dus zorg dat u op de verpakking leest of er oesters in zitten.

If the sauce is comprised of other crustaceans, and you or someone else in your family are allergic to it, then drop it.  

Je kunt dan andere vriendelijker bronnen van saus proberen.

Conclusie

In deze korte gids hebben we de vraag beantwoord, ‘Bevat oestersaus schelpdieren?

We hebben het ook duidelijker gemaakt, dat de oestersaus schelpdieren bevat, ook al zie je het nooit op de verpakkingen staan.

Dus, is het aan u om de ingrediënten op de verpakking te lezen voordat u de saus gebruikt.

Als er schaaldieren in zitten, dan is dat een rode vlag voor allergische mensen.

Do not be bothered, oyster sauce is a great choice amongst other seafood options. You can proceed to partake in it, only tread with caution.

Met al deze kennis aan u doorgegeven, zou u in staat moeten zijn om alle vragen die u over de oestersaus en schaaldierproducten gesteld worden, aan te kunnen.

Geef ons feedback over hoe nuttig deze blogpost voor u is geweest. We horen graag van u.

Lees ook:   Valentijn tompouce