Bier koelen in de vriezer: koud bier snel en gemakkelijk

Als gasten onverwachts komen en er is een gebrek aan voldoende gekoeld bier, is een remedie nodig. Gelukkig zijn er diepvriezers of diepvriezers. Dus snel instappen met flessen en blikjes en het probleem is opgelost! Maar pas op, je moet op een paar dingen letten, anders slaat de mooie bierlust al snel om in pure frustratie.

Bier in de vriezer? Hoe lang?

Het lijdt geen twijfel: bier smaakt het best gekoeld. Op een paar uitzonderingen na volgen de meesten het advies van de experts en drinken het op een optimale vijf tot negen graden Celsius. Als gevolg hiervan moet u uw bier minstens één dag in de koelkast bewaren of permanent in een koele kelder. Om sneller resultaat te bereiken, heb je de mogelijkheid om het kort in de vriezer te leggen. Deze actie mag echter niet langer dan 30 minuten duren. De tijd hangt af van hoeveel flessen je erin stopt en welke temperatuur ze hebben. Voor iets koelere bieren kan het 10 minuten minder zijn.

Wanneer bevriest een biertje?

Als u het gerstsap te lang in de vriezer laat liggen, bestaat het risico dat het bevriest en de flessen barsten. Om dit te doen, zouden ze daar echter enkele uren moeten liggen. Dit kan gemakkelijk gebeuren als ze overnachten in de ijzige kou. Om de drank te bederven, hoeft het echter niet eens zo ver te komen. De individuele ingrediënten van het bier bevriezen anders. Na een bepaalde tijd zijn alleen nog delen drinkbaar en verliest je bier aanzienlijk aan smaak. Overigens bevriest het koolzuur niet, maar verdampt het. Zelfs als je de fles opnieuw opwarmt, is wat weg is weg! Het bier smaakt muf en wordt een zaak voor de tuit.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Hachis parmentier met ossenstaart en pompoen

Bijzonder koel – ijsblokjes in een glas

Als het ongeluk je is overkomen en de bierflesjes zijn al half bevroren, wees dan voorzichtig. Behandel ze alleen met handschoenen en zet een veiligheidsbril op, zodat u geen glassplinters beschadigt. Dit zal echter niet gebeuren als u een timer instelt en het bier voor de tijd uit de vriezer haalt. Als het niet koud genoeg is, kun je de glazen ook in de koelkast zetten en een ijsblokje in de vriezer leggen voordat je het giet. Dit beïnvloedt de smaak slechts in geringe mate en ziet er bijzonder cool uit op feestjes.

Vlees goed invriezen en ontdooien