Gerecht: Hoe maak je Blinde vink met sperzieboontjes

Blinde vink met sperzieboontjes

Als liefhebber van de Nederlandse keuken, is de blinde vink met sperzieboontjes een gerecht dat je absoluut moet proberen. De blinde vink is een rollade van gehakt omwikkeld met spek, terwijl de sperzieboontjes een heerlijke bijgerecht zijn. In dit artikel delen we met je alle informatie die je nodig hebt om dit heerlijke gerecht zelf te maken.

Ingrediënten

Voor de blinde vink heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram gehakt
  • 10 plakjes ontbijtspek
  • 1 ei
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel mosterd
  • Zout en peper

Voor de sperzieboontjes heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram sperzieboontjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper

Bereiding

Stap 1: Gehaktmengsel maken

Meng het gehakt, ei, sjalotje, paneermeel, mosterd, zout en peper in een kom. Kneed het gehakt goed door en rol er vervolgens 5 ballen van.

Stap 2: Rollades maken

Leg 2 plakjes ontbijtspek naast elkaar. Leg hierop een gehaktbal en rol het gehakt vervolgens op in het ontbijtspek. Herhaal dit totdat alle ballen zijn omwikkeld met spek.

Stap 3: Bakken

Verwarm een pan met wat boter en bak de blinde vinken in ongeveer 20 minuten gaar. Draai de rollades regelmatig om zodat ze aan alle kanten mooi bruin worden.

Stap 4: Sperzieboontjes maken

Verhit een pan met wat olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens de sperzieboontjes toe en bak deze ongeveer 10 minuten mee. Voeg tot slot het paprikapoeder, zout en peper toe.

Conclusie

De blinde vink met sperzieboontjes is een heerlijk gerecht dat je in een handomdraai op tafel zet. Door de combinatie van gehakt, spek en groente is het een volwaardige maaltijd waar iedereen van zal genieten. Wil je het gerecht nog gezonder maken? Vervang dan het ontbijtspek door plakjes courgette.

Lees ook:   Foodies boekenclub: "Homakase"

FAQs

1. Kan ik de blinde vink ook in de oven bereiden?

Ja, dat kan zeker. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bak de rollades in ongeveer 25 tot 30 minuten gaar.

2. Wat is een goed alternatief voor sperzieboontjes?

Je kunt ook andere groenten gebruiken, zoals worteltjes, broccoli of bloemkool.

3. Kan ik de blinde vink ook van ander vlees maken?

Ja, je kunt bijvoorbeeld ook kipgehakt of rundergehakt gebruiken.

4. Kan ik de sperzieboontjes ook in de oven bereiden?

Ja, dat kan. Verdeel de sperzieboontjes over een bakplaat en bak ze in de oven op 200 graden Celsius in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar.

5. Kan ik de blinde vinken van tevoren maken?

Ja, dat kan. Je kunt de rollades al een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Bak ze vlak voor het serveren af in de pan.

Met deze informatie en tips kun je nu aan de slag om zelf een heerlijke blinde vink met sperzieboontjes te maken. Eet smakelijk!