Gerecht: Hoe maak je Blini’s met spinazie, gerookte zalm en geitenkaascrème met peper

Blini’s met spinazie, gerookte zalm en geitenkaascrème met peper

Wat zijn blini’s?

Blini’s zijn kleine, luchtige pannenkoekjes die oorspronkelijk uit Rusland komen. Ze worden traditioneel gemaakt van boekweitmeel en hebben een iets zure smaak. Blini’s worden vaak geserveerd tijdens feestelijke gelegenheden en zijn een heerlijke basis voor diverse toppings. In dit artikel delen we een heerlijk recept voor blini’s met spinazie, gerookte zalm en geitenkaascrème met peper.

Ingrediënten:

Voor de blini’s heb je de volgende ingrediënten nodig:

– 200 gram boekweitmeel

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 ei

– 250 ml melk

– Snufje zout

Voor de vulling heb je nodig:

– 200 gram verse spinazie

– 200 gram gerookte zalm

– 100 gram geitenkaas

– Verse peper

Bereidingswijze:

Volg onderstaande stappen om de blini’s met spinazie, gerookte zalm en geitenkaascrème met peper te bereiden:

Stap 1: Meng het boekweitmeel, bakpoeder, ei, melk en zout in een kom. Roer goed door totdat er een glad beslag ontstaat.

Stap 2: Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan. Schep kleine hoopjes beslag in de pan en bak de blini’s aan beide zijden goudbruin. Herhaal dit totdat al het beslag op is.

Stap 3: Was de spinazie en laat deze goed uitlekken. Bak de spinazie kort in een pan totdat deze geslonken is.

Stap 4: Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes.

Stap 5: Mix de geitenkaas met verse peper naar smaak. Voeg eventueel een beetje melk toe om de crème smeerbaar te maken.

Stap 6: Beleg iedere blini met een beetje spinazie, stukjes gerookte zalm en een lepel geitenkaascrème.

Lees ook:   Is Caesar Dressing Keto vriendelijk? - Complete Keto Gids!

Variaties:

Je kunt eindeloos variëren met de toppings voor de blini’s. Probeer bijvoorbeeld eens de volgende variaties:

– Blini’s met bietensalade, feta en munt

– Blini’s met avocado, kipfilet en pesto

– Blini’s met geitenkaas, honing en walnoten

Conclusie:

Met dit recept voor blini’s met spinazie, gerookte zalm en geitenkaascrème met peper zet je een heerlijk feestelijk gerecht op tafel. De luchtige blini’s vormen een perfecte basis voor de smaakvolle combinatie van spinazie, zalm en geitenkaascrème. Probeer ook zeker eens de variaties voor een andere smaakbeleving. Eet smakelijk!

FAQs:

1. Kan ik de blini’s van tevoren maken?

Ja, je kunt de blini’s van tevoren maken en ze later opwarmen in een koekenpan of in de oven.

2. Kan ik de geitenkaascrème vervangen door een andere kaassoort?

Natuurlijk! Je kunt de geitenkaascrème vervangen door bijvoorbeeld roomkaas of feta.

3. Kan ik de blini’s invriezen?

Ja, je kunt de blini’s invriezen. Zorg er wel voor dat je ze goed verpakt, bijvoorbeeld in een luchtdichte zak of bakje.

4. Kan ik de spinazie vervangen door een andere groente?

Absoluut! Je kunt de spinazie vervangen door bijvoorbeeld rucola, waterkers of geroosterde paprika.

5. Kan ik de gerookte zalm vervangen door een andere vis?

Natuurlijk! Je kunt de gerookte zalm vervangen door bijvoorbeeld gerookte forel, makreel of haring.