Boekweitpannenkoeken met spek en gebakken appeltjes
Ben jij op zoek naar een heerlijk ontbijt of brunch om je dag goed te beginnen? Dan is dit recept voor boekweitpannenkoeken met spek en gebakken appeltjes zeker iets voor jou! Deze pannenkoeken zijn niet alleen lekker en voedzaam, maar ook nog eens glutenvrij.
Wat heb je nodig?
Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 150 gram boekweitmeel
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 4 plakjes ontbijtspek
- 2 appels
- 2 eetlepels boter
- Maple syrup (optioneel)
Hoe maak je het?
Volg deze stappen om dit heerlijke recept te maken:
Stap 1: Maak het beslag
Meng het boekweitmeel, bakpoeder en zout in een kom. Voeg vervolgens de eieren en melk toe en mix alles goed door elkaar tot er een glad beslag ontstaat.
Stap 2: Bak de spek
Bak de plakjes ontbijtspek in een pan tot ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm in de oven op lage temperatuur.
Stap 3: Bak de appels
Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Smelt de boter in de pan en bak de appels tot ze zacht zijn en lichtbruin van kleur.
Stap 4: Bak de pannenkoeken
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Schep een lepel beslag in de pan en bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin. Herhaal dit totdat het beslag op is.
FAQs
1. Kan ik dit recept ook zonder spek maken?
Ja, je kunt het spek weglaten of vervangen door bijvoorbeeld vegetarische spekjes.
2. Kan ik de appels ook weglaten?
Ja, je kunt de appels weglaten of vervangen door ander fruit zoals banaan of blauwe bessen.
3. Kan ik de boekweitmeel vervangen door gewone bloem?
Nee, boekweitmeel heeft een andere samenstelling dan gewone bloem en is nodig voor dit recept.
4. Kan ik de pannenkoeken ook invriezen?
Ja, je kunt de pannenkoeken invriezen en later opwarmen in de magnetron of oven.
5. Kan ik de maple syrup vervangen door iets anders?
Ja, je kunt de maple syrup vervangen door bijvoorbeeld honing of agavesiroop.
Conclusie
Dit recept voor boekweitpannenkoeken met spek en gebakken appeltjes is een heerlijke en gezonde manier om je dag te beginnen. Het is makkelijk te maken en glutenvrij, waardoor het geschikt is voor mensen met een glutenintolerantie. Experimenteer gerust met verschillende toppings en fruit om het recept naar jouw smaak aan te passen.
Table of Contents