Gerecht: Hoe maak je Boomstammetjes met snijbonen

Boomstammetjes met snijbonen

Boomstammetjes met snijbonen is een traditioneel Nederlands gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Dit hartige gerecht is een favoriet onder de Nederlanders vanwege de heerlijke smaak en de eenvoudige bereiding. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over het maken van boomstammetjes met snijbonen. Van de ingrediënten tot de bereidingswijze, hier vind je alles wat je nodig hebt om dit heerlijke gerecht te maken.

Ingrediënten

Om boomstammetjes met snijbonen te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 500 gram snijbonen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Volg deze stappen om boomstammetjes met snijbonen te maken:

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2

Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, paneermeel, paprikapoeder, zout en peper toe. Kneed het gehakt goed door en maak er vervolgens 6 kleine boomstammetjes van.

Stap 3

Leg de boomstammetjes in een ovenschaal en bak ze in ongeveer 25 minuten gaar in de oven.

Stap 4

Schil de ui en snijd deze in kleine stukjes. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook hierin aan.

Stap 5

Voeg de snijbonen toe aan de pan en bak ze in ongeveer 10 minuten gaar. Voeg vervolgens het paprikapoeder, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.

Stap 6

Serveer de boomstammetjes met de snijbonen en geniet van dit heerlijke gerecht!

Lees ook:   De (te) gekke hobby van Foodies' Martina: paddenstoelen plukken!

FAQs

Wat zijn boomstammetjes?

Boomstammetjes zijn kleine gehaktrolletjes die in de oven worden gebakken. Ze worden vaak geserveerd met groenten.

Welke groenten passen goed bij boomstammetjes?

Snijbonen zijn een populaire groente om te serveren bij boomstammetjes, maar je kunt ook andere groenten gebruiken, zoals sperziebonen, wortels of broccoli.

Hoe maak ik de snijbonen schoon?

Snijbonen moeten worden schoongemaakt voordat je ze kunt gebruiken. Verwijder de uiteinden en haal de draadjes van de snijbonen af. Snijd de bonen vervolgens in stukjes.

Kan ik boomstammetjes ook bakken in een pan?

Ja, je kunt boomstammetjes ook bakken in een pan. Verhit wat olie in een pan en bak de boomstammetjes aan beide kanten goudbruin. Bak ze vervolgens nog ongeveer 10 minuten op laag vuur totdat ze gaar zijn.

Kan ik dit gerecht ook vegetarisch maken?

Ja, je kunt dit gerecht ook vegetarisch maken door het gehakt te vervangen door vegetarisch gehakt of een vleesvervanger.

Conclusie

Boomstammetjes met snijbonen is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat perfect is voor een doordeweekse avondmaaltijd. Met slechts een paar ingrediënten en wat simpele stappen kun je dit gerecht gemakkelijk zelf maken. Serveer het met een frisse salade en je hebt een complete maaltijd. Probeer het zelf en geniet van de heerlijke smaak van boomstammetjes met snijbonen!