In december lanceert BORA een nieuwe oven met stoom- en afzuigfunctie. BORA x Bo is de naam van de innovatieve stoomoven. Maar wat is er zo bijzonder aan de BORA oven en wat kan hij in vergelijking beter doen dan vergelijkbare modellen van andere fabrikanten en merken? Wij vertellen u alternatieven voor de BORA x Bo met hun verschillende eigenschappen.
Wat is BORA x Bo en wat kan het doen?
BORA x Bo is eigenlijk niets meer dan een stoomoven, die ook is aangevuld met een afzuigkap. De afzuigfunctie in de oven zorgt ervoor dat de stoom binnenin wordt afgezogen en je altijd goed zicht hebt in de oven. Maar dat is natuurlijk niet alles. Daarnaast heeft BORA zijn eerste greeploze stoomoven uitgerust met andere spannende details en functies, zoals een innovatieve reinigingsfunctie, een automatische deurvooropening of een opvouwbaar display. Tegelijk met de nieuwe flexoven presenteert BORA ook een warmhoudlade waarmee BORA x Bo ideaal kan worden aangevuld.
Hoogtepunten van de BORA x Bo
- BORA Clear View: Automatische stoomafzuiging
- BORA Smart Open: Automatische vooropening van de deur
- Automatische reiniging met BORA reinigingscartridge
- Eenvoudige bediening: opvouwbaar, verbeterd aanraakscherm
- BORA eSwap – Eenvoudige vervanging van actieve koolfilters
- Vierpuntsthermometer en gekoppelde automatische uitschakeling
Kenmerken van de BORA x Bo
Kleur &design | Zwart |
Volume | 51,5 liter |
Statistieken | 595 x 595 x 580 mm |
Temperatuur | 30 °C tot 230 °C |
Zelfzuivering | ja |
Sous-Vide | ja |
Laag koken | ja |
Geschikt voor smart home | ja |
Dienst | opvouwbaar aanraakscherm |
Automatische programma’s | ja |
Prijs | waarschijnlijk tussen de 5.000 en 6.000 € |
Extra functies | 3-punts thermometer & geïntegreerde geur & stoomfilter |
Gaggenau stoomoven serie 200 en 400
Gaggenau wordt beschouwd als een pionier in stoomovens. Het premiummerk voor huishoudelijke apparaten lanceerde in 1999 de eerste stoomoven voor privégebruik. Sindsdien werkt de Duitse fabrikant aan het product en brengt voortdurend nieuwe ontwikkelingen en innovaties op de markt – voor het laatst in het najaar van 2020. Gaggenau ontwikkelde in 2020 de nieuwste stoomovens voor de twee series 200 en 400.
Belangrijke functies zoals de vaste aansluiting voor waterinlaat en -uitlaat en het volautomatische reinigingssysteem exclusief voor Gaggenau zijn in beide series verkrijgbaar. Ook nieuw zijn een oppervlaktegrill verborgen achter het glaskeramiek in alle apparaten, evenals een 3-punts kerntemperatuursensor voor beide series, die bijzonder nauwkeurige temperatuurmeting biedt voor perfecte resultaten. De apparaten kunnen ook kookfuncties zoals sous vide of koken op lage temperatuur.
Kenmerken van Gaggenau stoomovens
Eigenschappen | Serie 200 | 400-serie |
---|---|---|
Kleur &design | Metallic en antraciet | Zilver, metallic en antraciet |
Volume | 50 liter | 50 liter |
Statistieken | 450 x 560 x 550 mm | 450 x 560 x 550 mm |
Temperatuur | 30 °C tot 230 °C | 30 °C tot 230 °C |
Zelfzuivering | ja | ja |
Sous-Vide | ja | ja |
Niedergaren | ja | ja |
Geschikt voor smart home | ja | ja |
Dienst | Draaiknop en TFT-aanraakscherm | Draaiknop en TFT-aanraakscherm |
Automatische programma’s | ja | ja |
Prijs | afhankelijk van het model tussen 3.000 en 7.000 € | afhankelijk van het model tussen 2.000 en 4.500 € |
Extra functies | 3-punts thermometer &kooktijd schatting | 3-punts thermometer &kooktijd schatting |
Miele: Combi DAmpfgarer DualSteam &Dialog oven
De Combi stoomboot van Miele zijn klassieke stoomovens die zowel als klassieke steamers als als klassieke ovens kunnen worden gebruikt. Het apparaat is onder andere uitgerust met vele functies zoals MotionReact, automatische kookprogramma’s en een geïntegreerde voedselthermometer.
Een heel bijzonder apparaat en een iets ander alternatief dan de BORA x Bo biedt Miele met zijn Dialog oven. De Dialog oven is een nieuw elektrisch apparaat dat doet denken aan een mengsel van oven, steamer en magnetron. Een dialogarist werkt met elektromagnetische golven – vergelijkbaar met die van een magnetron of een inductiekookplaat. Met één verschil: terwijl bij magnetrons het voedsel vaak alleen aan de buitenkant wordt verwarmd en binnen nog koud is, wordt het voedsel gelijkmatig verwarmd in de Dialog-oven. De binnenkant van het apparaat wordt tijdens het proces niet verwarmd. Meer informatie over de Miele Dialog oven vindt u in dit artikel.
Kenmerken van Miele-alternatieven
Eigenschappen | Generatie 700 | Dialoog oven |
---|---|---|
Kleur &design | Roestvrij staal/CleanSteel, grafietgrijs, helder wit, obsidiaan zwart | Grafiet grijs |
Volume | 48 liter | 50 liter |
Statistieken | 456 x 595 x 559 mm | 595 x 596 x 568 mm |
Temperatuur | 30 °C tot 225 °C | 30 °C tot 300 °C |
Zelfzuivering | ja | ja |
Sous-Vide | ja | Nee |
Niedergaren | ja | Nee |
Geschikt voor smart home | ja | ja |
Dienst | Aanraakscherm | Aanraakscherm |
Automatische programma’s | ja | ja |
Prijs | afhankelijk van het model tussen 2.500 en 5.500 € | ca. 800 € |
Extra functies | Gemotoriseerde openingsliftafdekking met SoftClose | werkt met elektromagnetische golven |
Siemens StudioLine stoomoven
Siemens biedt ook een stoomoven aan als onderdeel van zijn StudioLine. Er zijn verschillende modellen in verschillende maten. Gemeenschappelijk voor iedereen is de coolStart-functie voor snelle verwarming, de reinigingsfunctie ecoClean Plus en cookCool Plus (automatische programma’s). Een ander hoogtepunt is de 4D hete lucht, waarmee je op vier niveaus tegelijk kunt koken.
Kenmerken van de Siemens StudioLine stoomoven
Kleur &design | Zwart (blackSteel Design) |
Volume | 47/71l liter |
Statistieken | 594 x 455 x 548cm/594 x 595 x 548cm |
Temperatuur | 30 °C tot 230 °C |
Zelfzuivering | ja |
Sous-Vide | ja |
Laag koken | ja |
Geschikt voor smart home | ja |
Dienst | Knop |
Automatische programma’s | ja |
Prijs | afhankelijk van het model ca. 3.000-4.500 euro |
Extra functies | Snelle verwarming |
V-Zug Combi-Stomer
Naast Gaggenau bestaan ook de combi-steamers van de Zwitserse apparatenfabrikant V-Zug al bijna 20 jaar. De combinatie van hete lucht en stoomkoken zorgt ervoor dat er een goede warmte wordt bereikt tijdens het mals koken en professioneel bakken dankzij de hete lucht, terwijl een geschikt klimaat wordt gehandhaafd met de stoom en het Electronic Steam System (ESS). Dit voorkomt dat het voedsel uitdroogt en geeft het een goudbruin oppervlak. De combi-steamers van Z-Zug zijn verkrijgbaar in comfortniveaus V4000 en V6000 (in verschillende maten).
Kenmerken van V-Zug-alternatieven
Eigenschappen | V400 | V600 |
---|---|---|
Kleur &design | Zwart &Platinum | Zwart, Platina &Parelmoer en greeploos |
Volume | 34/48/69 liter | 50 liter |
Statistieken | 600×381/600×450/600×600 mm | 600×381/600×450/600x600Mm |
Temperatuur | 30 °C tot 230 °C | 30 °C tot 300 °C |
Zelfzuivering | Nee | Nee |
Sous-Vide | ja | ja |
Niedergaren | ja | Nee |
Geschikt voor smart home | ja | Nee |
Dienst | Touchscreen met CircleSlider | Touchscreen met CircleSlider |
Automatische programma’s | ja | ja |
Prijs | afhankelijk van het model tussen 3.00 en 4.500 € | afhankelijk van het model tussen 3.00 en 4.500 € |
Extra functies | Voedselsensor & eenvoudige deurreiniging door deurdemontage | Eenvoudige deurreiniging door deurdemontage |
Meer informatie over BORA x Bo
Inhoudsopgave