Boter smelten in de magnetron: een eenvoudige gids

Kan boter gesmolten worden in de magnetron? Dit werkt als u doorgaat met lage warmte en de duur van de verwarming niet te hoog instelt. Hier leest u hoe u boter vloeibaar kunt maken en het risico kunt elimineren om “bruine boter” uit uw magnetron te krijgen.

Een kleine gids voor het smelten van boter in de magnetron

Doe nooit een heel stuk boter in de magnetronbestendige kom. Het is bekend dat kleine stukjes sneller en gelijkmatiger smelten dan een groot stuk dat moeilijk zijn fysieke toestand kan veranderen bij lage temperaturen. Over de kom met de boter geef je een papieren handdoek, of je gebruikt een magnetronpot met een deksel. Als je magnetron een ontdooifunctie heeft, is deze knop het beste. U kunt ook de magnetron op het laagste niveau zetten en na 10 seconden uitschakelen. Nu haal je de kom eruit, roer je de boter en zie je de voortgang. Herhaal het proces totdat de boter volledig is gesmolten en vrij van vaste componenten.

Belangrijk: Met een hogere temperatuur of een langere smelttijd in de magnetron zul je geen groter succes behalen. Integendeel, de boter zal borrelen en bruin worden.

Waarom het makkelijker is in de magnetron

Als boter in de pan of in een pan wordt gesmolten, brandt het vaak voordat het laatste vaste stuk is gesmolten. In de magnetron kan dit je niet overkomen door van binnen naar buiten te verwarmen, zolang je de boeg – en de warmtetoevoer – maar niet overbelast. Voor het bakken, als ingrediënt voor verse groenten of voor andere toepassingen, is de boter gesmolten in de magnetron meer geschikt. Door de lage warmtetoevoer scheidt de room zich niet van de andere ingrediënten, waardoor de boter romig en romig is. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je je eigen kruidenboter wilt maken en na het smelten weer in een vaste toestand wilt terugkeren.

Lees ook:   Welke sapcentrifuge kiezen?

Voor gesmolten boter heb je niets anders nodig dan de magnetron op de laagste stand, een beetje geduld en een magnetronkom met deksel en een lepel. En natuurlijk een goed stuk boter, dat geschikt is om te smelten en hoogwaardige goederen zijn.

Chocolade smelten in de magnetron: een eenvoudige gids