Gerecht: Hoe maak je Brandade van kabeljauw met spinazie, wittewijnsaus en grijze garnalen

Brandade van kabeljauw met spinazie, wittewijnsaus en grijze garnalen

Als het gaat om heerlijke en hartige gerechten, is deze brandade van kabeljauw met spinazie, wittewijnsaus en grijze garnalen echt een traktatie voor de smaakpapillen. Het is een klassiek Frans gerecht dat traditioneel wordt bereid met gezouten kabeljauw, aardappelen, olijfolie en melk. In dit recept voegen we spinazie, wittewijnsaus en grijze garnalen toe, wat het gerecht een extra dimensie geeft. Dit is een perfect gerecht voor een gezellige avond thuis met vrienden en familie.

Ingrediënten

  • 500 gram kabeljauwfilet, gezouten
  • 500 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 200 ml melk
  • 200 gram verse spinazie
  • 200 gram grijze garnalen, gepeld
  • 200 ml witte wijn
  • 100 ml slagroom
  • 100 ml olijfolie
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Stap 1: Kabeljauw en aardappelen koken

Begin met het koken van de gezouten kabeljauw en de aardappelen in een grote pan met water. Laat ze ongeveer 15 minuten koken, of tot de aardappelen zacht zijn. Giet het water af en laat de kabeljauw en aardappelen afkoelen.

Stap 2: Spinazie en garnalen bereiden

Verhit een pan en voeg de olijfolie toe. Voeg de knoflook en ui toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de verse spinazie toe en bak tot deze geslonken is. Schep de spinazie in een aparte schaal en voeg de gepelde grijze garnalen toe. Meng alles goed door elkaar.

Stap 3: Kabeljauw en aardappelen pureren

Gebruik een vork om de kabeljauw fijn te maken. Voeg de aardappelen toe en pureer alles samen tot een gladde massa. Voeg de melk toe en meng alles goed door elkaar.

Lees ook:   Pita tandoori

Stap 4: Wittewijnsaus bereiden

Verhit een pan en voeg de witte wijn toe. Laat het ongeveer 5 minuten sudderen totdat de wijn is gereduceerd. Voeg de slagroom toe en meng alles goed door elkaar. Laat het nog een paar minuten sudderen tot de saus dikker wordt.

Stap 5: Alles samenvoegen

Voeg de spinazie en garnalen toe aan de kabeljauw en aardappelpuree. Meng alles goed door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Stap 6: Serveer

Schep de brandade van kabeljauw met spinazie, wittewijnsaus en grijze garnalen in een schaal en serveer direct.

FAQs

Hoe kan ik dit gerecht serveren?

Dit gerecht is een geweldige keuze voor een feestelijke gelegenheid. Serveer het met een groene salade en een glas witte wijn.

Kan ik dit gerecht van tevoren bereiden?

Ja, je kunt de brandade van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren. Warm het gerecht op in de oven voordat je het serveert.

Zijn er alternatieven voor kabeljauw?

Ja, je kunt ook andere vissoorten gebruiken, zoals koolvis of schelvis. Zorg ervoor dat de vis gezouten is voordat je hem kookt.

Kan ik de garnalen vervangen door andere zeevruchten?

Ja, je kunt garnalen vervangen door andere zeevruchten, zoals mosselen of kokkels.

Is dit gerecht geschikt voor mensen die een lactose-intolerantie hebben?

Nee, dit gerecht bevat melk en slagroom, dus het is niet geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie. Je kunt de melk vervangen door amandelmelk en de slagroom vervangen door kokosmelk.

Conclusie

Deze brandade van kabeljauw met spinazie, wittewijnsaus en grijze garnalen is een heerlijk en smaakvol gerecht dat perfect is voor een gezellige avond thuis. Het is gemakkelijk te bereiden en zit vol met smaakvolle ingrediënten. Probeer het eens en verras je vrienden en familie met dit fantastische gerecht!